Seznamy už máme

Autor
Štítky

Ve Strasburku došlo k dalšímu teroristickému činu. Dohromady se toho moc neví, ale na místě zůstali dva až čtyři mrtví, asi deset zraněných a terorista je na útěku. Macron může být šťastný, protože se začne mluvit o něčem jiném než o něm. Ale při vší smůle a úctě k mrtvým - tentokrát to bylo nedaleko ojroparlamentu. Alespoň si ředitelé zeměkoule jednou užili, jaké to je. Sice kolem měli po zuby ozbrojenou ochranku, ale zatrnulo jim. I můj oblíbenec Jaromír Štětina působil v telefonu značně zaraženěji než tenkrát v Kyjevě, kdy z okna jedním pohledem odhalil Janukovičovy vrahouny střílející do lidí.  

Teroristu asi brzy chytnou. Když je teď tím vrahem, tak se nasadí mašinérie, detektivové, speciální jednotky, vojáci, helikoptéry, udavači špiclové, zkrátka všechno. Jeho identita je už známá, je to typický francouz - mnohem typičtější než původní žabožrouti - severoafričan, ale narozen už u galského kohouta.  

Mimochodem... je to padesát let, co francouzi vedli válku v Alžírsku. Už tenkrát měli stíhačky, naváděné bomby, cizineckou legii a bůh ví co ještě. Stejně se museli pakovat. Ani jejich nejslavnější generál de Gaule neviděl v boji v sahaře žádný smysl. A to byl frajer, který se nelekl ani Wehrmachtu. Zdá se, že si to zopakují na vlastním území. Příčiny budou stejné - rozpory mezi bílými a afričany, nekompatibilita života, ale velké množství potravy pro kulky. Proč? protože si už dávno nastěhovali Alžírsko do Marseille. Ale zpět k věci. 

Náš terorista byl zapsaný v jakémsi seznamu. Nevím, kdo ho vytvořil, jestli vláda nebo tajné služby, nebo policie, ale každopádně ve Francii existuje seznam lidí, kteří představují potenciální riziko. Je jich prý asi deset tisíc. 

Je samozřejmě nereálné všech deset tisíc lidí nějak sledovat a hlídat. Spíš to je jako práce obvodního doktora - občas se někdo objeví, doktor něco udělá a zapíše to do karty. Tady občas policajt něco zjistí a zapíše to do karty. Ale dokud se terorista neobjeví s pistolí a nezačne střílet, je celá policie i tajné služby nahraná.  Po činu se pak kasají, jak o něm věděli, jakou měl kriminální minulost (ale že by za to byl v base, to mi nějak uniklo), ale to je nám platné jako eskymákovi slunečník. 

Nicméně seznamy už existují. Vsadím se, že něco podobného, jen mnohem důkladněji, mají zpracované i Němci. Zřejmě bude něco takového i u nás. Takže mi dovolte malou předpověď: 

Ještě pár let budou naši demokratičtí politici prohrávat a tu a tam se vyskytne další terorista a jednoho dne přijde ten nový mladý dynamický neokoukaný polodiktátor, který zvítězí slibem, že zavede pořádek. Fendrychové a další novináři se mu budou posmívat, jak to asi tak udělá a on pak přijde do kanceláře a vydá jednoduchý rozkaz... 

Vytáhnout seznam a zatknout všechny osoby na něm. Okamžitě. Okamžitě začít s ostrými výslechy, zjistit komplice skutečné i domnělé a během jednoho týdne bude po všem. Vinný, nevinný... to bude jedno, ale pořádek zavládne ihned. Z hodiny na hodinu. Sice někde vyroste nový koncentrák... ale koho by to zajímalo že? 

Pak si náš ještě demokratický diktátor uvědomí, že takový seznam je skvělá věc. Vytipujete si lidi, co vás ohrožují, co mají majetek, co mají proříznutou hubu, co mají proruské nebo protiruské weby. Ani ty seznamy nemusíte vymýšlet. Už jsou napsané. Jakubové Jandové vám je rádi dodají. 

Jediné, co nevíme, na které straně ten diktátor bude stát. Ale jakmile zajistí pořádek, většina lidí mu jeho libůstky ohledně osobních politických preferencí odpustí. Proč? Protože bude pořádek. 

Ať se dívám jak se dívám, jakákoliv nediktátorská varianta se mi vytrácí a dovedu si ji představit stále méně. A protože my v Evropě vedle Německa děláme vždycky všechno důkladně, nejspíš pak zjistíme, že Putin je mnohem menší diktátor než jakého máme my. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Správně mělo být,seznamy už mají.
Pokud připustím Vaši teorii o seznamech i u nás,tak mám obavu,že je tam i vaše jméno.
To také tak vnímám,musí chytit vraha,vrahy.
Na Slovensku se chlubí také,že chytili vrahy Kuciaka a Kušnírové,jen se nechtějí přiznat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vy zjevně neznáte naši českou policejní databázi Očista. Je tam zapsán každý zjištěný účastník vlasteneckého pochodu, každý zjištěný návštěvník skupiny Ortel, každý protiimigrantský živel.

V soudních spisech se často vyskutují u kulackých živlů výpisy z této databáze.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Schválně jsem psal v diskusi o 3 články dříve, že vždy je boj o moc. Současná extrémní volnost, kdy čím větší psychopat a čím nevyzrálejší jedinec, tím větší slovo v řízení a směrování tohoto státu je ZÁMĚR. Záměr mafiánských skupin (často rektálně podlézavě nazvaných elity) je zničit konkureční síly - včetně národa, rodin, firem.

Co svět světem stojí, od pravěku až po moderní historii má každá společnost v čele lidi, kterým se říká v Rusku žrec. Žrec je strategicky schopný jedinec s obrovským množstvím životních zkušeností a vzděláním tohoto typu, který určuje strategické směrování, rozhoduje v cestách společnosti. Ať už se žrec nazýval kněz, kouzelník, vůdce, atd.

Jakmile žrecové v jakémkoli spolku/národě chybí ve strategickém řízení - pak je to neklamná známka toho, že daný spolek/národ je ve skutečnosti loutkově řízen odjinud. Národ/spolek je tedy zotročen, ať už o tom ví či nikoli. Ten, kdo skutečně tahá za provázky má zájem o neschopnost spolku/národa. Oficiální řízení pak viditelně provádějí rozjívení frackové po pubertě a ženy nespokojené s tím, kdo užívá jejich vagínu, či inteligence humanitních studentů, případně herců. Může být dosazen i diktátor, ale ten slouží ke škodě země.

***

Kdosi za posledních pár století vymyslel ptákovinu, že by to měli být vědci či technici, kdo by měl řídit zemi. Jenomže vědec ani technik není odborník na strategické řízení země, a to ani když zná nazpaměť všechny Maxwellovy rovnice a umí navrhnout atomovou ponorku. Takové vedení vede s jistotou do zadele, a to větší, než když to řídí alespoň nadaní lidé se selským rozumem. Nicméně tato ptákovina dokázala postupně žrece vytlačit pod záminkou - opět podvrženou, že starší generaci počítačům nerozumí. Jako kdyby snad fyzikální, společenské a vyšší zákony fungovaly jinak od doby, co se objevil Eniac.

Na druhé straně aplikace moderních německých filozofů, stejně jako moudrosti humanitních profesorů a studentů - vedou také do zadele. Nejsou to odborníci na strategické řízení země, a to ani když znají nazpaměť každý spis Kanta, Hegela, Nietszeho a přečetli všechno od Marxe.

Stejně tak zemi nemohou řídit ekonomové. Zisk, HDP, a další nemůže být nejvyšší maximou žádného státu, ač jsou to ukazatele důležité.

Zemědělci a vidláci také zem řídit nemohou - myslí příliš nízko a jednostranně.

Zkrátka země bez strategického vedení zkušených a nadaných žreců - je v háji. Možná jeden z dvaceti diktátorů mezi ně patří, ale těch 19 udělají ze všeho kůlničku na dříví.

Ostatně i komunisté - ať už v Československu nebo Sovětském svazu, přišli na to, že mít ve vedení lidi, kteří jsou nejuvědomělejší marxisté - není zrovna cesta k ničemu jinému než k hladomorům. I ten Stalin v určité chvíli přišel na to, že je lepší pustit do řízení bitev Žukova. Ve Velké Británii opilec a sprosťák Churchill byl podstatně lepší karta než uhlazený Chamberlain.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kto by siel nahodou okolo Uluru v AUS, moze si tam pozriet nenapadny pamatnik postaveny obetiam z radov povodneho obyvatelstva, ktori zahynuli vo vojne WWII.
Maju tam aj fotky ako vyzerali aboriginci vtedy - a ak ovyzeraju dnes si moze pozriet akzdy nazivo. :-/
A ked sa date do reci s miestnymi, zistite, ze AUS vlada to robila dokonale. Vsetkych nacelnikov a zrecov poslala ako kanonenfutter do prvej linie. Vysledok? Strata kontinuity, zvyklosti, vedomosti, tazky upadok.
Zostal chlast, smrad a nevzdelanost.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímavé. Mimochodem jeden z velkých průserů Evropy je, že Němci za 2. světové války zlikvidovali nejlepší lidi Evropy. Ti buď emigrovali do USA nebo byli zplynováni v koncentrácích. Myslím, že následky tohoto Evropa prožívá dodnes, a je to velkou částí příčina současného stavu.

Zatím bez slepic

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

zrec je staroslovansky knez, mohou taky vladnout vojaci, pravnici, kupci

Zatím bez slepic

Chválně jsem použil toto starobylé slovo žrec. Abych se vyhl asociacím s nějakou politologickou/ekonomickou/univerzitní terminologií. Navíc mám pocit, že to slovo žrec je velice vystihující.

1) Nešlo o to, kdo může vládnout - ale jaké to má následky. Teoreticky může vládnout naprosto kdokoli. Některá USA města mají za starostu ještě nezletilé děti.

2) Hlavní problém vládce je ve dvou momentech: a) když je ohrožení/útok, b) když je potřeba zrealizovat/zastavit změnu. Naši politici milují reformy, a čím více tím lépe - ale výsledkem je chaos a propad.

Zatím bez slepic

myslim, ze kazdy by si mal hlavne vyjasnit aky je rozdiel medzi tyranom a despotom.
S potom jednat o zrecoch, nacelnikoch a samanoch a inych...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se, že skáču zase zpátky ke žlutým vestám, ale tohle je prostě bomba... požadavek na vystoupení z EU i NATO ... no páni!:
----------------------------

Žluté vesty zveřejnily manifest svých požadavků
Od
Filip Vávra -
10.12.2018
0

Předáci Žlutých vest zveřejnili svůj manifest, ve kterém poprvé souhrnně sdělují, o co jim jde. Jde o mix levicových i pravicových požadavků se sentimentem obnovy národního státu a boje proti globalizaci a jejím elitám. Obsahuje požadavek na vystoupení z EU a NATO. Není pochyb, že naši i evropští fandové globalizace budou tvrdit, že tento manifest byl sepsán v Kremlu. Ale nic nebude vzdálenější realitě. Toto je revoluce. A nikdo nečekal, že začne právě ve Francii.

Toto je 25 bodů onoho manifestu

Ekonomika / Práce

Ústavní strop na výši daně – 25 %
Zvýšení důchodů a sociálního zabezpečení o 40 %
Zvýšení náborů zaměstnanců ve veřejném sektoru pro obnovení veřejných služeb
Masivní stavební projekty pro ubytování 5 milionů bezdomovců a vysoké pokuty pro starosty a prefekty, kteří nechávají lidi na ulici
Zrušení bank “příliš velkých, abychom je nechali padnout”, oddělení běžného bankovnictví od investičního bankovnictví
Zrušení dluhů vzniklých lichvářskými úroky

Politika

Ústavní dodatky na ochranu zájmů lidí, včetně závazných referend
Zákaz podílů lobbistických skupin na politickém rozhodování
Frexit: Opuštění EU pro získání naší ekonomické, finanční a politické suverenity (Jinými slovy, respektování referenda z roku 2005, kdy Francie hlasovala proti Ústavní dohodě EU, která se poté přejmenovala na Lisabonskou smlouvu, a francouzský lid byl ignorován).
Omezení daňových úniků ultra-bohatých
Okamžité zastavení privatizace a znovuznárodnění veřejného majetku jako jsou silnice, letiště, železnice atd.
Z ministerstva školství odstranit veškerou ideologii a ukončení destruktivních vzdělávacích technik
Zečtyřnásobit rozpočet pro ministerstvo vnitra a spravedlnosti a stanovit časový limit na právní procedury. Učinit soudní systém přístupný všem
Zlomit monopol médií a ukončit jejich zasahování do politiky. Učinit média přístupná veřejnosti a zajistit pluralitu názorů. Ukončit redakční propagandu
Zajistit občanské svobody zahrnutím kompletního zákazu státního vměšování do ústavy v jeho rozhodováních o vzdělávání, zdravotnictví a rodině

Zdraví / Životní prostředí

Ukončit “plánované opotřebení” – garance výrobců, že jejich produkty vydrží 10 let, a že během této doby budou k dostání náhradní díly
Zákaz plastových lahví a dalších znečišťujících obalů
Oslabení velkých farmaceutických společností v jejich vlivu na zdraví obecně, a na nemocnice zvláště
Zákaz GMO, karcinogenních pesticidů, hormonů a monokultur
Obnova francouzského průmyslu a s ním spojené snížení dovozu a tak i znečištění

Geopolitika

Ukončení francouzského zapojení v zahraničních agresivních válkách a odchod z NATO
Ukončení drancování a vměšování – politicky a vojensky – ve “Frankafrice”, díky čemuž je Afrika chudá. Okamžitě odvolat všechny francouzské vojáky. Založit vztahy s africkými státy na principu rovných s rovnými
Zabránit migračním vlnám, které nemohou být ubytovány ani integrovány kvůli civilizační krizi, které čelíme
Úzkostlivě respektovat mezinárodní právo a dohody, které jsme podepsali

https://stredoevropan.cz/2018/12/10/zlute-vesty-zverejnily-manifest-svy…

Zatím bez slepic

"Úzkostlivě respektovat mezinárodní právo a dohody, které jsme podepsali"

Myslím, že úzkostlivé dodržování mezinárodních dohod je v opozici se 2/3 ostatních požadavků.

Zatím bez slepic

Už pod minulým článkem jsem toto mimo jiné také já řešila,

máte-li zájem, najděte si a přečtěte v 10:52 tam v hlavním vlákně....

Celé to je tak nějak podezřelé, tedy bych nadšení dalších diskutujících zde fakt mírnila.

Zatím bez slepic

Je to tak, jak jste psala. Dokud jsem neviděl ten seznam požadavků, věřil jsem, že je to nějaký spontánní protest Francouzů proti ekologickým a jiným daním.

Ale ty body vypadají, jako kdyby jim to někdo profesionálně dopředu připravil. A ten někdo je zvyklý profesionálně připravovat různé "operace svoboda" a různá "jara". Ten někdo, kdo psal ty body, dokonce ani nezná místní situaci. A ten někdo je globalista jako řemen. Tolik mluví nekonzistence těch bodů.

Naposledy jsem měl ten pocit, když jsem viděl klání v prezidenské volební kampani Schwarzenberka vůči Zemanovi, když se ukázalo, že on místní situaci vůbec nezná - a působí jako mimoň. A stejný pocit na mě dýchl z těch požadavků.

Zatím bez slepic

Maneca.
Neodborně to vidím asi takto,buď navýšení státního dluhu o 100 mld,EURO,nebo ÚNOR,co se docela blíží.
Hlavně ten strop 25% daně,to určitě bohatí přivítají.
Plánované opotřebení,ani nemusí nic vkládat do produktu,to zařídí vyšší napětí v elektro soustavě.

Zatím bez slepic

Je to sice logické, ale takhle bez obalu natvrdo??

Tohle zavání zásahem tajných z jiných zemí, provokatérů třeba jako ostřelovačů, vrahů reg. Osobnostní povstání apod. i bez vědomí odepsaného Macrona, pokud jeho loutkovodiči nebudou mít koule, převody peněz že zahraničí na ozbrojené složky Macrona establishmentu

Zatím bez slepic

nebo možná i internacionálním bratrským zásahem nějaké "spřátelené" armády. :-/

Každopádně je do očí bijící, že česká i západní sdělovadla jen mlží nebo neinformují vůbec a dění v zemi jim není po chuti. To za Majdanu na UK to bylo přesně naopak! Ani ta Nulandová z jú es ej a ostatní demonstrantům nerozdávají sušenky...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Možná to není moc směrodatné, ale já když jsem byl na skok v Paříži (celé 4 hodiny!), než jsem jel dále, tak jsem v podstatě potkal jen minimum bělošských Francouzů. Skoro všechno byli míšenci nebo černoši.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zalezi kam se do te Parize jede. ni se nevyskytuji na stejnych mistech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Seznamy? No tak eště jednou. Co je to za systém, gdy jeden trouba sedí na půdě po předcích, gde by mohlo žít 150 rodin bez pohlavkování a kňůčí, že si vydělá jen na dovolenou v bejvalé rozjebané Jugošce? Páč pak není jasný, k čemu mají vést vzlyky nad žlutými vestami,, keré prostřednictvím eště většího vypatlaného zahradníka co vorá zrovna dolarové datlovníky a taky kňůčí, že okradeným bezzemkům je to furt málo. Že se eště nedostal na dovolenou na Mars. Že jako co by chtěli? Králikárny mají, pomeje jim vozí, a kecat je jim dovoleno, pokud je něgdo nesmázne. Páč, asi, že jako gdyž není v lidských silách makat na 150ha, že k temu potřebuje průmyslovou revoluci, vokradení všech potomků a zkapalnění dolarovníku, že pak se po schválených dotácích šmejdů dostane do černých čísel, to je už vážení na hlavu. No ale esli, se něco změní, co se změní? Okradeným bezzemkům asi nigdo dobrovolně půdu nevrátí a žluté vesty asi taky nevypalují ulice kvůlivá právům bezzemků. No dyk co by na tom trhli, akorát by neměli na dovolenou.

Zatím bez slepic