Malé zamyšlení o skutečných cílech politiky USA

Autor
Štítky

Motto: Svého času se nechala slyšet Korbelovic Mařena alias Madlén,že pravým problémem Ruska,je nerovnoměrné a nespravedlivé rozdělení ložisek surovin na planetě a že by se tedy tento nepoměr měl řešit,případně i násilnou formou s parcelizací Ruska.Toho se chytila spousta analytiků a na této myšlence vytvořila spoustu spekulací.Nejsem žádný analytik,jsem pouhý penzista s dostatkem času přemýšlet a vyhledávat si dostupné informace,své závěry,ke kterým jsem dospěl  nikomu nevnucuji,pouze předkládám tomuto fóru k případné diskuzi,pakliže mé pojednání někoho vůbec osloví.

Tak tedy:Naprosto nesouhlasím s tézemi,že by boj o suroviny měl být hlavním důvodem,proč by měly mít Spojené státy zajem vstoupit jakýmkoliv způsobem do střetu s Ruskem,Vždyť by podle doposud platného systému obchodu a jeho financování stačilo pouze  zprovoznit další,popřípadě mega,rotačky k tištění „zelených žabích kůží“,aby si mohly skoupit vše co potřebují,případě některé státy zcela vykoupit.Nač potom držet tolik dobře placených a živených mužů a žen ve zbrani,rozmístněných po všech možných i nemožných koutech zeměkoule,neustále doplňovat zbraňový arzenál ,novými,více sofistikovanými a tím pádem i dražšími produkty,držet tak obrovský moloch mozkového  trustu jako je Pentagon a HQ CIA,když můžu vše co potřebuji vč.surovin a jakýkoliv finálních výrobků i zemědělských plodin koupit vytěžené,vyčištěné,řádně zabalené k zámořské přepravě vč,všech atestů vypracovaných oprávněnými organizacemi. Sám jsem před odchodem do penze pracoval v obchodě a měl na starosti mimo jiné i vývoz strojírenských výrobků do USA a ještě si dobře pamatuji,jaké přísné předpisy byly třeba na dřevěné obaly.Proč by měly potom Spojené státy po případné vyhrané třeba i částečně jaderné válce,organizovat těžbu,či výrobu na teritoriu poraženého protivníka popř.radioaktivně zamořeného,živit hladové krky nutné k provozování a před tím ještě riskovat,že část raket poraženého protivníka před tím,než ho udolám zasáhne přímo území  USA spolu se ztrátami na životech jak obyvatelstva tak i v armádě.Tak tohle to mi hlava nebere a tudy cesta nevede.

Dle mne skutečnými dvěma cíli politiky USA jsou 1.)za každou cenu a za  využití všech prostředků vč,proxy a hybridních válek zachovat popř.upevnit pozici jediného,opakuji jediného hegemona na zeměkouli  což je skutečným obsahem hesla America first a 2.)podstatným způsobem redukovat počet „plonkového“obyvatelstva na planetě.

Pakliže vezmu výše uvedené za své,tak potom všechny smlouvy jsou pouhým cárem papíru a organizované summity udajně vedoucí k uvolnění napětí pouhým žvaněním a mlácením prázdné slámy.Ve skutečnosti probíhá hektický „krysí“závod s časem,mezi světovými hráči-USA,Rusko,Čína,EU přičemž mi vychází,že čas je tentokráte větším nepřítelem pro USA,než pro ostatní zmíněné.

No a co se týče mé,rádoby  krutosti, v bodě 2.) stačí ještě jednou zacitovat Madlén když označila 500000 dětských obětí v Iráku za kolaterální ztráty a naprosto cynické přehlížení současného hladomoru v Jemenu světovými lídry.

Závěr:Je nutné si aktuální události:např.hrozící rozval EU po Brexitu,problém s imigranty, včetně lodiček v Kerči  s následně zrušenou schůzkou Trump-Putin klást do souvislosti s body 1.) a 2.)

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

tohle zamyšlení postrádá jednu krátkou, ale nejdůležitější myšlenku.

"Kdo nemá zdroje (energie, nerostných rud, vody), má hovno."

Tudíž nemůže velet světu, páč by byl přes tuto surovinovou základnu ovladatelný a vydíratelný.
That´s why USA spojuje tisk žabích kůží s budováním nejlepší (sic) armády na Zeměkouli a v přilehlém vesmíru.

Ámen.

Zatím bez slepic

Řekl bych, že budování armády spíše souvisí s ochranou nekrytého dolaru. Přírodních zdrojů má USA poměrně dost, ale samozřejmě armáda se flákat nemůže a také zbrojní průmysl je poněkud nenažraný.
USA by si přece za vytištěný dolar mohla přírodní zdroje koupit, bylo by to jednodušší.

Zatím bez slepic

Správně, USA má jako jediný hodnotný průmysl vývoz zbraní. K tomu směřuje i vše ostatní, všechna prohlášení politiků, vyvolat poptávku po amerických zbraních a dát práci americkým dělníkům ve zbrojovkách.
Co se týká USD, někteří lidé ještě věří, že je kryt zlatem, které vlastně nikdo nikdy neviděl. Naposledy bylo viděno pouhých 6% údajně uložených zásob zlata za Eisenhowera. Od té doby žádná kontrola a nikdo neví, zda zlato uložené ostatními státy ještě existuje.

Zatím bez slepic

<a href="http://abuyzithromaxi.com/ ">prochlorperazine best price</a>

Zatím bez slepic

<a href="http://ocialisshop.com/ ">cialis online</a>

Zatím bez slepic

<a href="http://osildenafilop.com ">how to buy real viagra</a>

Zatím bez slepic

venta libre de kamagra <a href="http://vskamagran.com ">kamagra en neonatos</a> kamagra north london classified

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych se přidal k Targusovi. To co má skutečně cenu jsou firmy, suroviny, know how, atd.

USA pouze využila 2. světové války, a ustanovila dolar světovým platidlem. Ovšem kdyby neměla ty vojáky, a ty stovky vojenských akcí, tak zbytek světa už sávno svrhne dolar jako světové platidlo. Tedy roztočit rotačky zelených papírků USA může, ale zbytek světa ty toaletní papírky musí brát a dávat za ně něco hodnotného - suroviny, firmy, ... A to bez obří vojenské mašinérie a celé hegemonie USA nejde.

***

Pavěda zvaná ekonomie funguje nad zelenými papírky, a těch si lidstvo může vyrobit nekonečné množství. Dnes už je ani netiskne, většina peněz je jen číslo v počítačových databázích, takže nejsme omezeni ani množstvím papíru. Takže různá HDP, zisky, apod. vyjádřená v penězích mohou růst nade všechny meze.

To co má skutečnou hodnotu je ale omezeno velikosti a zdroji na planetě. Když jeden stát ovládne všechny zdroje jakékoli potřebné suroviny, může zbytek světa vydírat.

***

Mimochodem, současná chudova, chaos a války v Africe jsou způsobeny hlavně tím, že Afrika má suroviny. Západ i Čína (přesněji jejich korporace) vidí jako výhodnější udržet v Africe bordel, chaos a chudobu - aby mohla mít suroviny levně a za pakatel. To je hlavní důvod mizérie Afriky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Článek trpí nepřesnostmi ještě na jiných stránkách. Co je to USA, které má mít nějaké cíle? Jsou to občané USA? Jsou to korporace USA? Jsou to elity USA? Jsou to ...? Nakonec článek necituje USA, ale cituje Madlén.

Cílem každého národa by mělo být, aby byl první. Na tom není nic špatného. Naopak psychopatické a choré je to, co dnes dělá Evropa i Česká republika, která vlastenectví označuje za neonacismus, a vazbu k národu se snaží zničit.

***

Vůbec lidé jsou v zajetí všude se valících zpráv o toleranci, globalizaci, lásce, pravdě, demokracii - že pak mají dojem, že svět je něčím jiným než skutečně je. Svět (včetně USA) je rozdělen na různé vlivové skupiny (nazývané elity, případně oligarchistické skupiny, lépe by bylo je nazvat je mafiemi). Ty proti sobě bojují. Jsou to často různé bankéřské, energetické a korporativní příbuzenské rody. Ty proti sobě bojují hlava nehlava - a na soucit tam není mmísto. Madlén je jen členem jedné z těchto skupin.

Brzy poznáte sám, a toho se - přestože jste v penzi - dožijete. Pochopíte co to je nebojovat za svůj národ, za své děti, za svou prosperitu, za své místo na světě. To je taktika, kterou Češi a Česká republika vede už 30 let - a svého hořkého ovoce se dočká velice brzy. Zde se pěstuje dobro pro ty, kdo co nejvíce podrážejí stát, kdo ho nejvíce ožebračí, kdo co nejvíce zničí jeho možnosti a prodá ho cizákům. Namísto toho, aby se tito věšeli a stříleli popravčími četami.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera byl v Infovojne.sk M. Kotleba a vyprávěl, jak jako člen branně-bezpečnostního výboru Národní rady SR dostal pozvánku na neformální setkání (odehrálo se v úterý) tohoto výboru (proto o tom může mluvit) se speciálním hostem. Tím byl americký velvyslanec a ještě tři lidé za anerickou stranu. Velvyslanec loboval, aby slovenské elektrárny nakupovaly jaderné palivo od USA. Celý jeho projev se prý nesl v duchu "je strategickým zájmem vlády USA, aby SR měla alternativního dodavatele paliva, protože je nemyslitelné, aby poté, co ruské vojsko anektovalo Krym, mělo SR jen palivo od Ruska". Prý je USA ochotné i vyrovnat svou cenu stejně jako je ta ruská. Sloven. vláda a NR se prý má zamyslet, jak donutit elektrárny, aby přijaly dalšího dodavatele jader. paliva.
Energie jsou asi už jedny z mála, kde nejsme ještě zcela závislí na Západě. A možná, že i snížení dotací v zemědělství půjde tímto směrem. Malí producenti to nebudou zvládat a USA Evropě pomohou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podstatou problémů současnosti a budoucnosti nejlépe asi vystihuje slovo multiplikace. On jej rád používá soudruh Zeman v běžném ekonomickém provozu, pohříchu se špatným významem. Ona mutiplikace může za každých okolností vznikat jen a jen na začátku ekonomického procesu. Zaseji jedno zrno a bez jakýchkoli nákladů příroda multiplikuje 50 zrnek. Nic na začátku a něco na jeho konci vzniká jedině na povrchu Země (sedba, pěstování), v jejím nitru (těžba) nebo ve vzduchu (slunce, vítr). Kdo tyto vstupy ovládá, ovládá další ekonomický vývoj. No a nejlépe se to ovládá za použití dvou prostředků. Směnné jednotky a vojenské jednotky.

Je s podivem, že tuto malou násobilku většina nezná a může vzniknout tak pokleslý článek. ("Naprosto nesouhlasím s tézemi,že by boj o suroviny měl být hlavním důvodem")
To si jako pisatel článku myslí, že současné masivní útoky USA a jeho spojenců na Rusko, jsou snahou ovládnout ruského mužika a přimět ho ke konzumu aby to USA více "sypalo".

Zjednodušeně platí, kdo ovládá vstupy ovládá výstupy.

Masivní útoky na Rusko jsou jen jen snahou rozvrátit Ruské sociální vztahy a pak nastolit liberální demokracii, ovládnout a vydrancovat vstupy.

Probíhá závod o to zdali bude Putin dostatečně dlouho u moci a najde za sebe dostatečnou náhradu, a USA se ekonomicky položí, nebo USA rozvrátí Rusko za pomocí přizdisráčů jaké máme i u nás a kapitalismus bude mít ještě 100 roků z čeho žít. Je v našem největším zájmu podporovat Rusa. V Rusku se v současnosti bojuje i za naše lepší zítřky. Kéž by to Rus zvládl. Držím moc a moc palce a pěsti.

Zatím bez slepic

Trochu se autora zastanu. Přišlo mi, že jeho hlavní teze zní "Je snazší (a levnější) si ony zdroje koupit (učinit jejich majitele na sobě dobrovolně závislými), než se potýkat s důsledky (jaderného) konfliktu a muset vydržovat okupační vojska na obtížně využitelných nalezištích."

Zatím bez slepic

Chybný předpoklad, chybný výsledek.

Autor píše:
-Naprosto nesouhlasím s tézemi ..... pouze zprovoznit další, popřípadě mega,rotačky .....
-Vždyť by podle doposud .... stačilo
-Dle mne skutečnými dvěma cíli ...
1.)za každou cenu a za využití všech prostředků vč, proxy a hybridních válek .....
2.)podstatným způsobem redukovat

Nad podstatou ekonomických toků se nezamýšlí, které jediné jsou vždy a za každých okolností ve hře, jen fabuluje o proxy, rotačkách a jiných následnostech, jež jsou sice nezbytné, leč nestojí na počátku.
Suroviny jsou podstatou (tento nepoměr měl řešit,případně i násilnou formou s parcelizací Ruska) a následně jako bonus, ovládnutí vnitřního trhu jako bonus k doražení nepřítele.

Zastání se nepřijímá.

Zatím bez slepic

Autor se hlavně nezamýšlí, že některé věci jsou možné a některé věci jsou nemožné. Pro autora je snažší to, co je pro USA nemožné - a tím to ztrácí racionelitu.

Také můžu tvrdit, že je kratší cestovat do Austrálie skrze zemský plášť a zemské jádro - tedy skrze střed zeměkoule. Je to skutečně kratší, než to letět letadlem nad povrchem země. Jen je pro lidi jaksi cesta skrze střed země v současnosti nemožná. A tak je to podobně s logikou autora článku.

Takže realita je tato: Je mnohem těžší (a dražší) si ony zdroje koupit (čímž by se mimo jiné USA stalo těžce závislými na majitelích těchto zdrojů - nikoli naopak), než vydržovat okupační vojska na nalezištích a riskovat konflikt, třeba i jaderný.

Autor článku i mnozí další nechápou, proč lidstvo dělá celou svou historii války:

1) Válka je nejsnažší a nejlevnější způsob, jak něco získat. Pokud máte válečnou převahu, pak málokterá země/vládce odolá!

2) Vojsko musíte vydržovat tak jako tak! I když ho nikdy nepoužijete! Protože jakmile bude bez vojska, je jen otázkou krátkého času, než někdo vyhodnotí vaše vojenské napadnutí jako málo rizikové a půjde vás napadnout a vydrancovat.

Zatím bez slepic

Proč by mělo být těžší si něco kupovat za vytištěné peníze? To přece nic nestojí. Nicméně vzít si to vojensky je dvojí kšeft, suroviny zdarma a kšeft pro zbrojní výrobce krytý státem. Ale není dle mého soudu pravda, že je problém si v současném (stále ještě) světi si něco kupovat za dolary. Vztah USA - Čína je přece na tom založen. Válka není nejsnažší a nejlevnější způsob, jak něco získat, ale nejvýhodnější pro kapitalisty vítězné strany. Navíc vojensky lze uchvátit jen něco, např ropu, spotřební zboží Číny by takto nešlo.

Zatím bez slepic

Když chcete něco kupovat za vytištěné peníze z ničeho, potřebujete ještě zajistit, aby někdo chtěl za ty zelené papírky něco dát. Ať už to dá dobrovolně nebo z donucení.

Vy jen tak mir nichts dir nichts dáváte svůj majetek za vytištěný papír? Já vám přinesu nastříhané noviny, a vy mi dáte třeba skříň? Proč si myslíte, že jen tak bez dalšího bude celý svět brát nějaké vytištěné papírky a dávat za ně cenné suroviny?

Já nevím, proč tolik lidí považuje za automatické, že si nějaký hojsasák vytiskne zelené papírky, a druhý mu bude automaticky dávat za ně cenné věci? Proč si to myslíte?

Proč svět bere papírky zvané dolary a ne třeba nastříhané Rudé právo - a je ochoten za ně něco dát?

Na to, aby svět bral vaše vytištěné peníze musíte zajistit trochu více akcí než jenom je vytisknout. A k tomu jsou mimo jiné potřeba ti američtí vojáci.

Zatím bez slepic

Ano, to samozřejmě, že to jistí USArmy, to píšu, ale válka jako taková k tomu nutná není, pokud jste je ochoten akceptovat, navíc vy si za ně také můžete koupit co chcete a zase to jistí USArmy. Nevím, proč Vás to tak rozčílilo. Jedna věc je akceptace US dolaru, to je dané systémem po II SW a jištěno USArmy, druhá věc je válka, která k tomu přináší bonus pro dodavatele vojenských technologií. Nebo jinak, je to měna podložená silou armády USA.

Zatím bez slepic

Akceptace dolaru je dána tím, že kdysi USA byla bohatá, progresivní a technologicky špičková s nekonečným náskokem. Kromě toho dolar byl pevně směnitelný za zlato. Ustanovení dolaru jako mezinárodní měny mělo tento podklad. Ovšem kdeže loňské sněhy jsou!

Jakpak chcete udržet měnu jako mezinárodní měnu bez násilí a vojenské síly - když zmizelo všechno to, co píši v prvním odstavci? Nejde to. Je to prostě nemožné. USA by v rovném postavení vůči světu v obchodě nemělo co nabídnout - její příjem zboží je výrazně větší než co by USA mohlo nabídnout za skutečnou protihodnotu. Kdyby to bylo bez těch vojáků a násilí, pak by došlo k férovému rozdělení - USA by neměla mnoho co nabídnout, a drasticky by zchudlo.

P. S.: Zkuste to, prosím, bez těch emočních nálepkování typu "Nevím, co vás tak rozčílilo."

Zatím bez slepic

OK, ale prostě se hůře diskutuje, pokud napíši A a dostanu odpověď na B. To co píšete teď je naprosto v souladu s tím, co jsem napsal i já a nemám s tím vůbec žádný problém. Vyhranil jsem se pouze proti tomu, ze "válka je nejlevnější způsob.......".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Připojuji se k názorům pana Targuse a Donalda Trumpa.
Každopádně jde o zdroje a nejen v Rusku,ale také o odbytiště výrobků.
I to co se děje na BV,Libyi,jde jen o zdroje,co už bylo naznačeno,že by Izrael dokázal zásobit Evropu plynem,stačilo jen je ovládnout,co nemohlo Rusko a Irán dovolit.Jistě,kdyby byla Sýrie ovládnutá,tak to měl Irán spočítané také.Podobně by na tom by byla Čína.Izrael,spíš sionisté,ovládnout BV,Rusko,Čína by byla bez zdrojů,položena na lopatky bez dlouhého boje.
Také si ale myslím,že sionisté by nechtěli jadernou válku,proto tolik základen,zbraní všeho druhu kolem Ruska.Proto se také snaží vyprovokovat malé války,jenže,co by udělalo Rusko v případě většího ohrožení,oslabení,sice něco naznačil Putin,že v takovém případě sáhne po tom konečném řešení.Jak už jsem kdysi napsal,když se debatovalo o tom,když Nixon s Kisingrem převáděli výrobu z USA do Číny.USA chtěli ovládnout světové zdroje,které by dodávali,hlavně Číně,které měla vyrábět a USA prodávat celému světu,za USA ceny.Lépe řečeno,sionista nohy na stole a jen obchodovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bourá vše, co je zavedeno ve vztazích mezi národy a státy.
Můžeme ji považovat za úlet. Nebo za takový balónek, co na to svět, jaká bude odezva. A zdá se, že reakce ostatního světa je víc, než vlažná.

Pravda je, že USA dělají politiku, která vede k poškozování zemí, které mají zdroje surovin, pořád. Jen to ještě nikdo z významných politiků USA neřekl takto, na plnou hubu. Ještě nikdo neřekl, že by na rabování cizích zdrojů měl být nárok od zemí, které tyto zdroje nemají, nebo které už své zdroje vyčerpaly.
Obavy nemusí mít jen Rusko. Nedávno jsme viděli, jak silně podporovaly USA Arabské jaro. Jejich naděje, že válka v arabském světě bude trvat také nekonečně dlouho, jako ta v Afganistánu, nevyšla.
A Rusko, které se přičinilo o nezdar má o černý puntík víc.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že pan Artur má jen část pravdy, co se týče tisku dolarů jako nástroje ovládání - USA přece už hluboko v minulém a předminulém století zotročovaly státy jižní Ameriky kvůli zdrojům, - viz United fruit company /dnes Chiquita Brands/a používaly k tomu všechny možné nástroje, od teroru, převratů, vojenských intervencí atd. Nestačí tisknout dolary, musí používat hrozbu násilím a násilí. A o ovládnutí zdrojů Ruska jim a mateřské zemi - GB - šlo vždy a dá se říci, že vždy využívali všech možných prostředků, stačí nahlédnout do historie. Dnes se přímého vpádu přece jenom bojí, proto využívají zástupných válek a provokací, ale cíl je pořád stejný. Co se týče počtu obyvatel planety - myslím, že je zde přece Harvardský projekt - Zlatá miliarda, mnozí i z Vás to určitě označí jako konspiraci, ale srovnání v čase tomu dává za pravdu.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co se týká počtu obyvatel, tak je zde naprosto jasný trend, že s dosažením určité úrovně společnosti (západní svět) se počet obyvatel přirozenou nenásilnou cestou snižuje (pokud to ovšem není jen jiná forma Calhounova experimentu). Místo toho aby byl tento trend správně vysvětlen a využit, tak se spíše zneužívá při obhajobě migrace. Mimochodem zdůvodňování, že "nebude na důchody" je naprostý nesmysl. Uvědomte si, že 8-mi hodinová pracovní doba je tu už od roku 1918, tj. sto let a o kolik se zvedla produktivita práce. V pohodě by jsme mohli chodit do důchodu v 50-ti a dělat 30 hodin v týdnu.

Zatím bez slepic