Vidlácky naivní pohled na českou Haganu

Autor
Štítky

Je dost možné, že dneska budu po cimrmanovsku pionýrem další slepé uličky v dějinách lidstva.  Nicméně házím to do placu, přečtěte si to a pak to zkuste v komentářích rozcupovat. Především doufám, že nějaký kvalitní názor zprostředkuje pan L.C., který by mohl s dnešním tématem mít svoje zkušenosti. 

Pro ty, kdo to nevědí, jen krátké dějinné opáčko. Hagana byla tajna židovská polovojenská organizace na území dnešního Izraele v době, kdy se tam stěhovali sionisté, ale na místě vládla Británie, která se dlouho nedokázala rozhodnout, zda vsadit na židy nebo araby. Docházelo tak k různým pogromům, masakrům za laskavého mlčení britských úřadů, nebo dokonce s jejich tichým svolením. Ještě dávno před vznikem státu Izrael mělo hodně jeho budoucích občanů i neobčanů důvod k pomstě až do třetího pokolení. 

Izraelci si založili tajnou organizaci Hagana - obrana. V té se postupně angažovali takřka všichni mladí židovští muži. Hagana zajistila vojenský výcvik (pro důstojníky v cizině) zbraně, zpravodajské informace, a tak dále a tak dále. Když vznikl stát Izrael, stala se z Hagany izraelská armáda. Je třeba jen připodotknout, že Hagana nebyla jediná organizace. Existoval třeba i Irgun, Sternův gang a podobně. Mezi těmito organizace došlo i ke vzájemným střetům s mrtvými a raněnými. 

Každopádně Hagana dokázala zajistit, že v den vyhlášení státu Izrael a zároveň i útoku arabských armád, měl Izrael armádu šedesáti tisíc mužů. V první chvíli sice nedostatečně vyzbrojených, chyběly zejména těžké zbraně, ale šedesát tisíc kvérů nebylo vůbec špatné číslo, protože arabské armády měly k boji nachystaných sotva deset tisíc vojáků, kteří stáli všeobecně za houby. Dnes oslavovaný izraelský zázrak nebyl ani tak zázrakem vojenským jako spíše organizačním, protože žádný islámský vůdce nečekal, že bude bojovat proti lidem, kteří jsou vysoce motivovaní, znalí svého domácího prostředí a zároveň mají šestinásobnou lidskou přesilu. Nečekal to ani David ben Gurion. 

A teď k nám domů. Dnešní stát, zákony a velmoci kolem nás se nedívají příliš lichotivým okem na nějaké domobrany. Jakmile se někde objeví hoši s mobily ve žlutých vestách, kteří chtějí chránit ulice po řádění nějakého kulturního obohacovače, zpravidla zasáhnou média, neziskovky a pak i policie, která tomu rychle učiní přítrž. Jedinou výjimkou jsou hlídky šaríja policie. Tam se neziskovky neangažují a místní přistěhovalé obyvatelstvo ty své nepráskne. Jakmile si nějaký klub pojmenujete třeba Obránci demokracie proti nelegální migraci, nejspíš vás brzy navštíví agent v civilu a pak i vyšetřovatel s doprovodem. Pokud jako takoví budete mít legálně držené zbraně, budou vám legálně zabaveny a budete rádi, když vám něco nepřišijí. 

Na druhou stranu, individuální obrana je takřka nemožná. Své o tom vědí jihoafričtí bílí farmáři. Ač ozbrojení, stejně na své zapadlé farmě daleko od civilizace nevydrží soustředěné obléhání gangu. Dříve nebo později dojde munice a pak dojde na mučení a smrt. Je jim houby platné, že sebou na věčnost vezmou i pár gangsterů. A jak jsou šťastní, když je Putin pustí do Ruska a mohou bydlet v "bezpečném" Rostovu na Donu. Samotný ozbrojený člověk je prostě málo. 

Prvním krokem by tedy měl být spolek oficiálně k úplně jinému účelu. John Steinbeck popisuje ve svém románu Hrozny hněvu, jak kdesi v USA vstoupili zaměstnanci do odborů a vypadalo to na střet se státní mocí i s místními podnikateli. Milí zaměstnanci si pak za městem uspořádali střílení na krocana - úplně obyčejný, ale velký hon, ukázali tak že mají zbraně, umějí střílet a je jich hodně. A všem sklaplo, začalo se jednat a když se jedná dost dlouho, zpravidla se i něco vyjedná. 

Tož bych se přiimlouval, aby budoucí česká Hagana vznikala kolem mysliveckých spolků případně nimrodů a podobných. A samozřejmě aby nikdo z takového spolku ať už jménem svým či jménem spolku nikdy nemluvil ani o migraci, ani o obraně. Ostatně myslivci jsou už dnes naše největší ozbrojená síla. 

Víte, já osobně jsem si před několika roky došel na střelnici a vyzkoušel si dlouhou i krátkou zbraň. Docela mi to šlo, samozřejmě jsem neměl žádný výcvik, ale když jsem se soutředil, poměrně brzy jsem přišel na to, jak trefovat střed terče. Kdybych tam chodil častěji, uměl bych zbraň i vyčistit, rozebrat a složit a udělal bych si základní návyky pro bezpečnou manipulaci. Ale sakra pustit se do zbrojáku? Testy, zkoušky, doktor, přezkoušení, pak povolení pro zbraň, bezpečné uložení doma, průkazy, převážení. Nemluvě o tom, že pistole je spíš frajeřinka bez velké obranné hodnoty. Samonabíjecí puška už je zajímavější. Pořídit si něco takového, to už chce nadšence, kterého to baví, který tu buzeraci okolo zbraní přijímá jako svůj koníček a umí v tom chodit. 

Nešlo by to třeba udělat tak, abych nějakému nadšenci (třeba takový L.C. by možná mohl) přinesl těch sedm tisíc korun, za které se dá pořídit třeba CZ 858 Tactical? On by si koupil další zbraň, ty papírové tanečky okolo už zná, zbroják si udělal tak jako tak.... čili bych u něj měl pušku, kterou bych si vyzvedl, kdyby došlo na tak rozsáhlé problémy, že by se policie stala součástí problému a ne součástí řešení. Já bych si občas došel na střelnici, abych si zopakoval sborku a rozborku a vystřílel pár nábojů a s L.C. bych si jen domluvil, za jakých podmínek je už dost zle, aby zavřel oči a nechal se "okrást" o zbraň. Kdybych to už nechtěl dělat dál, našel bych si jiného, který by měl onu zbraň u L.C. místo mě. 

Nejsem nadšený ze zbraní. Budu rád, když se jejich použítí já i moje rodina nadosmrti vyhne.  Navíc mám kupu práce s hospodářstvím, rodinou a psaním tohoto blogu.  Nechtěl by se někdo za mě ujmout starostí o zbraň? A když už bychom byli s někým ohledně kvéru spojeni, mohli bychom udělat kus té haganovské organizace, abychom v případě krize věděli, kde se sejdeme a jak. 

Na každém okrese je hodně lidí, co mají zbroják. Nechtěli by se třeba takové Hagany ujmout? Prostě jen tím, že si nakoupí zbraně na které jim někdo přispěje. To by nemuselo být zakázané. Ale jednou by se to mohlo setsakramensky hodit. Navíc když je někdo nadšený do zbraní, je zpravidla i nadšený do taktiky a podobně. Kromě zbraní by tak mohl třeba jen vědět, kde jsou skladiště obilí, kde jsou mrazírny, kde jsou transformátory. Ne daleko. Ve své obci, čtvrti, ve svém okolí. Zároveň by byl takovým budoucím důstojníkem. To by se leckomu mohlo líbit ne? A když se to někomu bude líbit, mohl by být ochoten tomu obětovat trochu času. Minimum... 

Mezi vámi čtenáři jsou lidé se zkušenostmi z armády i lidé se zbrojáky. Jsou mezi vámi i právníci. Nedal by se na něco podobného udělat přímo právní konstrukt? Jsem vám k dispozici pro jakýkoliv článek na toto téma a budu rád za každý věcný komentář. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to již dosti času zpět, měl jsem doménu domobrana.cz a snažil se o totéž o čem je dnešní článek, leč skončilo to na "Navíc mám kupu práce s hospodářstvím, rodinou a psaním tohoto blogu". Na osobní preference spojené se zajištěním existence to vždy skončí. Nekritizuji to, neb i já se dostávám do okamžiků, kdy nakonec vše ostatní musí jít stranou, povinnosti nepočkají.
Pokud není reálné ohrožení, či reálná možnost nasazení, či činnosti, prvotní nadšení vyprchá a dostaví se únava z nicnedělání.
No a co by mělo být náplní, diverzní činnost, či sabotáže? Sem tam podpálit stodolu nějakému agrárnímu bosovi? Rozbíjet stroje? Vytvářet nějaké informační nepokoje? Nebo organizovat hnutí jako "žluté vesty"?
Jsou ve své podstatě dvě činnosti jež by se dali realizovat. Klasická politická činnost, či cílené útoky na "neposlušné" správní orgány přemírou podání. Jednoduše zahltit veškerou správu státu podáním v takové míře, že to nezvládnou a podvolí se tlaku z vnějšku.
Z druhé strany usekneš jednu státní saň a objeví se hned tři nové.
Nevím, ale bez nějaké jednotící myšlenky, smyslu o co usilovat, a určitě i lídra, je veškerá snaha pouhé snění o těch lepších růžových zítřcích.

Zatím bez slepic

Ne, cilem je jenom mit zbrane. Nektere legalne, jine zakopane tajne v lese, az si pro ty legalni prijdou. Hagana taky nebyla vyzbrojena legalne.

V USA muze mit nejakou zbran/pusku kazdej. V tom je rozdil.

Zatím bez slepic

No, pokud by "cilem je jenom mit zbrane", tak to již existuje a jsou k tomu i různá seskupení. Ti lidé to mají jako koníčka, zábavu, ego a tisíce dalších důvodů. To aby si někdo koupil zbraň pro mne, abych si mohl občas vystřelit, je sice pěkný motiv, ale velmi slabý na to, aby hnul davem. Pokud "ten" nějaký spolek má mít alespoň minimální úspěch musí mít myšlenku proč to dělat. Zbraně jsou na nižším stupni důležitosti. Ta Hagana ty zbraně neměla jako svůj prioritní cíl. Byl to nástroj jak vynutit myšlenku.

Zkuste již jednou pochopit, že prvotní je vždy a za každých okolností nějaká silná myšlenka, idea, motiv, cíl a následně se hledají cesty jak onoho cíle dosáhnout. Přirozeně i ty cíle mají nějakou prioritu. Vlastnění něčeho, bez nějakého silnějšího cíle jen pro cíl vlastnictví, je slabota a důvod k nezdaru.

Zatím bez slepic

Ne, vy pochopte, ze kdy uz budou mit zbrane, tak cil uz prijde.

Zbytek je jen jalove placani, co by kdyby.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co je potřeba pro jakoukoli úspěšnou organizaci dnes, seřazeno v pořadí důležitosti: 1) lídr, 2) jednotící idea, 3) stratég, 4) peníze, 5) skrývat se a nebýt veřejně dostupný.

Bez lídra to můžete rovnou zabalit. Lídr má ovšem tu vlastnost, že je také zranitelný a není problém jej snadno eliminovat činnostmi úřadů, neziskovek, atd. - a to i když nic nelegálního nedělá. To, že se pokusy o eliminaci budou dít je naprostá jistota.

Stratég a strategie je naprosto nutná. Ideální lídr a stratég v jedné osobě. Jakákoli organizace bude čelit vnitřním i vnějším tlakům. Jenom ustát jedinou dehonestující kampaň sestávající z několikaminutového klipu v hlavním čase České televize - je úkol pro stratéga. Další nebezpečí je snaha o infiltraci páté kolony (ať už ze strany úřadů, policie, neziskovek, různých agresivních individuí ála Antifa a provokatérů) - a je třeba najít strategii pro jejich eliminaci, rozpoznání, a způsob, jak čelit jejich případné činnosti - tajné či poznané.

Ve své podstatě je blbost dávat najevo vše veřejně a na talíři. Tedy je ptákovina mít vše na internetu či jinak otevřené všem a všemu. Informace mají být především uvnitř - a čím méně toho budou vědět okolí, tím lépe.

Co se podceňuje, jsou ženy a manželky. Mají k dispozici poměrně silné ženské zbraně, a v 99 % případů u mužů likvidují přátelství, vazby, aktivity a činnosti, které žena vyhodnotí jako ztrátu času pro její cíle a zájmy - navenek vydávané správně či úlisně jako zájmy rodiny či dětí. Ženy umějí velice dobře plánovat činnosti tak, aby nebyl čas na jakékoli ženou neschválené aktivity.

***

Idealismus samotný nestačí. Jak to dopadá se můžete podívat na "Národní domobranu" založenou Obrtelem. Marek Obrtel je velice morální člověk, ale stihl zničit už minimálně dvě organizace ála domobrany svým způsobem vedení. František Krejča je totální žvanil a kecal, který by vymámil i z jalové krávy tele. Pokud si pustíte libovolný rozhovor, máte pocit, že musíte jít do toho, a jak to bude skvělé. Jen pokud budete držet emoce na uzdě, uvědomíte si, že mluví o svých snech a plánech, které nikdy neexistovaly - a že baron Prášil je velice pravdomluvný člověk proti Františkovi Krejčovi.

Mám dokonce dojem, že policie a soudy nějakou dobu chtěly jít po Národní domobraně. Ale pak nejspíše pochopily, že vlastně tato pracuje v jejich prospěch. Efektivně naláká všechny vlastence chtějící něco dělat pro vlast, a pak je velice účinně a efektivně umrtví - svým způsobem vedení spolku. A když úřady zjistí, že organizace vlastně pracuje pro ni, je nejlepší nechat ji dělat její zkázonosné dílo, než se pouštět do nějaké perzekuce.

Jediná akceschopná osoba je Nela Lísková.

Národní domobrana si pak navrhuje výložky, výstroj, atd. A členové marně čekají na nějakou aktivitu. Jste prostě zaregistrováni a tím to hasne. Tím veškerá aktivita Národní domobrany končí.

Zatím bez slepic

Lidra ani nemuzete mit, protoze by se na nej bud utocilo nebo by se dovydiral na zradce. Popripade by to byl provokater od sameho zacatku.

Ani islam ani judaismus lidra nemaji a vedou si dost dobre.

Organizace musi mit nevinny duvod existence a vetsina clenu by ani nemela vedet, ze existuje. Kolik neziskovkaru treba vi, ze pracui ve skutecnosti pro Sorose. I nekteri chartise to nevedeli.

Zeny stejne tak mohou manzely do domobrany dotlacit. Delaj to pro preziti svych deti.

Nez hledat nejakyho lidra, udelejte si spolek s par lidma, co znate od detstvi a kterym verite. Zbytek ani nemusi vedet o co jde, hlavne ze se obras sejdete, zastrilite si jen tak pro legraci, budete nejak cvicit, abyste zhubli, treba karete, systemu ci krav magu, povidat si historii. Muzete mit tech spolku nekolik. - Jako bylo kolem Charty taky plno spolku, sie se stejnejch lidi, ale s jinejma satelitama.

Zatím bez slepic

Naprostý souhlas.

Neformální spolek kamarádů pro "strýčka příhodu".

Mít vazby na spolky jiných regionech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na priklade izraelcov je vidiet, ako to dopadne, ked jedna strana ma motivaciu az za hrob a druha ju nema, bo to ma ist samo.

Co sa tuka nazvy klubu - ak vynechas tri pismenka :D tak sa ti z
Obránci demokracie proti nelegální migraci
stane
Obránci demokracie pro legální migraci
a mas o navstevnikov postarane :D - len to nebude tajnas, ani vysetrovatel, ale agent s napadom, co by si tam mohol pisat a hlavne za kolko :D. takze trosku invencie mlady muzi :D

A to s tym napadom o tom, aby sa z myslivcov stala Hagana?? :D :D :D To je uz pomaly taky vtip ako ten s novorocnym poradim, kde na zaciatku boli prasata :D
Ten spolok ozranov, korupcnikov, pytliakov, poberacov dotacii ma byt akoze niecoho zaklad?? Lebo maju zbrane??
Na SK sa ulovi 2x viac zvere ako je evidovane. A rozhodne to nechodia strielat mestske rozmaznane deti, co netrafia ani do lesa. Miznu nam medvede - len tak. Jeden odstrel macika je za 5 kilo. V eurach. Vobec nehospodaria akoby mali. Raticova zver je premnozena. Poskodzuje lesy a polia. Jediny kto ma prospech su tie hovada s brokovnicov. Ak zastrelis srnu - si pytliak, lebo ta srna patri polovnemu zdruzeniu v danom katastri. Ak ti zrna demoluje urodu - je to res nulae - vec co nikomu nepatri a mas smolu.
Takze tomu spolku by som nezveril ani ekologicku likvidaciu svojich opotrebovanych kozenych topanok - nie to este svoju obranu :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo, nemusime az za Haganou. Meli jsme nas sokol, kterej byl konglomerat sportovnich organizaci. (Dnes je to mrtva skorapka, protoze ti co Sokola obnovovali byli deti a videli jen tu oficialni mskaradu a neznali to jadro.)

S nejakejma ozralama, korupcnikama a pytlakama se musi pocitat jako s faktem. To ozrala ve Francii utrapil k smti maleho kralevice a tak efektivne ukoncil dynastii. To ozralove v Rusku delali revoluci.

Korupcnikovi slibite penize a pujde s vami.

Delejte s lidma, ktery mate.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To co napíšu není posměch, ale.... ani nevím jak to označit.
Prvoplánovité porovnávání s Haganou jako vzorem je v našich poměrech úplně mimo mísu. Hagana měla, jak píše výše v bodě 2) Donald Trump, jednotící ideu. Ta se zrodila z hrůz II. světové války, na kterou Židé doplatili extrémně.
Takový stav u nás není a doufám, že snad nenastane. Pro něco jako "skrytá mobilizace" postrádám především osoby, které by byly přesvědčené, že taková mobilizace je potřebná i za cenu osobního rizika (až do těch hrdel) a měly k tomu potřebnou motivaci.
Takové osoby kolem sebe zejména v mladší generaci nenalézám.
Takže suma sumárum - asi si budeme muset projít nějakým peklem (doufám, že nadsazuji), aby se lidé probrali. Zatím je to spíše romantická myšlenka pro důmyslného rytíře, který už sedlá svoji Rosinantu. Sám si připadám spíše jako ten malý tlustý na oslu, i když moje výzbroj a zásoba munice je jistě vysoce nadstandardní (CZ 75, Škorpion vz.61, Scorpion EVO S1)

Zatím bez slepic

No tvoje psaní o Haganě má jeden problém, byla založena 1920, tedy 18let před začátkem války... A byla založena protože se dělo to co v jihoafrické republice, jenom tam útočili arabové ne černoši...

Projít peklem nepomůže, když nebudou sousedi co by podpořili "obranu", viz druhá světová válka a hranice ze všech strana z nepřáteli, kdy nás v roce 38 obsazovalo i polsko a madarsko se souhlasem rumunska, kdy rumunsko co melo smlouvu se na ni vykaslal a zakazalo presun sovetskych vojsk a polsko primo nepritel sssr se navic chtelo ucastnit porcovani csr...
Proto take donesk preziva, protoze hranice umoznuji bojovat za myslenku, to same meli zidi, meli "volnou hranici=stredozemni more" a nekoho velkeho za prdeli, kdo je podporil, aby si nekdo nedovolil potopit lode s ceskoslovenskyma zbranema a nekoho kdo je zaplatil. A tím placením myslím, přesně jako národní divaldo, kde je pohádka "zaplatil národ", ale fakticky zaplatil cisar a dalsi slechtici, a to same bylo se zbranemea, kdy platitili "novodobý slechtici=bankeri v USA+SSSR".

Ale souhalsím že halvní je mít společnou nosnou myšlenku, už Masaryk psal, že státy jsou tvořeny myšlenkami a ne zákonem, jak si myslí dnešní papaláši a filosofové, když není myšlenka za kterou budou lidi ochotni umírat, tak stát přestává existovat, proto bude vždy myslenka, která drzí dohromady stát a nikdy naopak...

Zatím bez slepic

Povede-li ČSSD Tomáš Petříček, počet členů ČSSD se omezí na pár lidí z plzeňské a pražské organizace ČSSD a bude jich méně než oficiální počet Romů v ČR při posledním sčítání lidu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni v praze okolo Pocheho nechápou, že lidi jdou za někým kdo má charisma a myšlenku... A takovému odpustí lidi pak hoooodně, viz Babiš apod. lidi, Poche je pouze všehoschopnej, ale nemá charisma ani myšlenku a jeho kamarádi, jako petříček, hamáček, sobotka to dokazují opakovaně, a tím se dokazuje, že Poche je pouze všehoschopnej,a le blbej jak tágo, když toto nechápe a nesutále předhazuje někoho, kdo vypadá jako kastrár a nikde ani náznak myšlenky...

Zatím bez slepic

Poche cíl plní, jeho cílem je zlikvidovat ČSSD. Daří se mu to.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z Plzeňské ČSSD? No to nevím, to bych se dost divil. Něco o ní vím.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ano, podpoří je hejtman Bernard, bývalý ministr Chovanec, apod. Pár příznivců tam mají, i když většina příznivců patří do Pocheho gangu z Prahy. Dost bych se divil, kdyby se Petříček dostal do vedení ČSSD nebo se dokonce stal předsedou, ale pro většinu bývalých voličů by to byl jen další signál, proč se k ČSSD nemají vracet. zadání zlikvidovat ČSSD plní Poche a Petříček na výbornou.

Zatím bez slepic

Já jediné co vidím, že chtějí lovit ve stejných vodách jako zelení, piráti, top09,ods, takže jediné co tím kdo získá bude ANO nebo SPD, protože statisticky polovina lidí nebudeme mít koho volit a tak budou volit natruc opozici myšlenek stran "zelení, piráti, top09,ods,", když připočtu jak se rozdělují hlasy, tedy, ten co má mín procent=min kresel v parlamentu, tak mám pocit, že Petříček je fakt někdo kdo nepoužívá rozum nebo je to úmysl, ale nechápu, kdo má zájem mít stranu silnou jako orbán v madarsku co bude dělat to samé jako orbán?

Zatím bez slepic

Přeji panu Petříčkovi a ČSSD úspěšný lov v kalných vodách Pirátů TOPky a těch dalších.

Dobro došli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hagana byl spolek lidí, kteří měli motivaci něco dělat, něco změnit. Když už nic, byli kopáni k činu nečinností cizích = britských úřadů a nepřátelským prostředím (Arabové).
Kromě toho, že kolem tehdejší ch členů bylo násilí na denním pořádku, bylo to "chvíli" po válce, takže nikomu nepřišlo divné sebrat flintu a jít střílet.
A navíc tu byla samozřejmě velmi štědrá finanční podpora, že ano.

Nyní ČR:
Mladí muži jsou denodenně masírováni reklamou, že se mají odvázat a nevázat, že rodina je k hovnu a oni se mají pářit nejlépe se stejným pohlavím. Dnešní mladé zárodky rodin - tzv. přátelé - si pořizují namísto dětí odporné rozežrané čokly s malovanými drápky z kadeřnických salonů a s kabátky z butiků (nemám nic proti normálním psům).
Namísto peněz mají dluhy, takže s financemi to taky neklapne, páč z Jů Es Ej nedostaneme ani floka.
Namísto jednotící myšlenky (národ, vlast, víra, blablabla) sjednocuje tato individua myšlenka na "užívání si" života. Zážitkové dovolené, zážitkové dárky, zážitkové všechno - viz nedávné neštěstí v Polsku (nechápu, jak může někdo jít do "zapáleného" baráku a jakože zdrhat).
Zrušením vojenské služby, potažmo zahájeným osekáváním možností vlastnit střelné zbraně se drasticky snižuje jak znalostní úroveň obyvatelstva, tak i možnost si pořídit nějakou opravdu účinnou zbraň. Lovecká puška je dobrá na možná tak na zloděje (proboha, kdo by dnes chodil krást, když si nakrade přes net), ale proti několika ozbrojeným útočníkům je k hovnu.

A ještě erár.
Kdysi Britové nedělali nic moc, proč taky. Kvůli kusu pouště si nechtěli přidělávat zbytečné problémy.
Dnes jsme kontrolováni:
a/ desítkami kamerových systémů (dopravní trasy, dopravní uzly, firemní sítě, blablabla),
b/ "onlajn" připojením na net
c/ vlastním puštěným mobilem v kapse
d/ užíváním kreditní karty
Tudíž možnost konspirace nezbytné k vytvoření něčeho smysluplného je takřka nulová

Konečné resumé - tato společnost, jak už mnozí přede mnou (i na těchto stránkách) napsali, míří do záhuby seberozkladu. Není vůbec potřeba žádných hnědáků, připrchlíků a teroristů.
Tudíž, pokud se to někomu nelíbí, je nejvyšší čas, aby si začal vybírat destinaci, kam vyrazí v případě dalšího zhoršení situace, což může proběhnout docela rychle, třeba i v řádu jednotek let. Spíš si ale myslím, že máme ještě takových dvacet, třicet let na dožití.

Zatím bez slepic

Nesouhlasím s tím o Britech, mvěděli mc dobře co dělají, pro ně bylo výhodné mít "stejně silné" strany co se nenávidí, pak se toleruje, že obě strany mají nad sebou pána o kterém ví, že nestraní druhé straně a tak sice nelibě, ale poslouchají...
I ty hranice co se kreslili a každý má za to, že od stolu bez myšlenky pravítkem, byli dělány někým kdo věděl co dělá a jak se vládne, proto nikde nebyl drtivě vedoucím národem někdo, kdo by měl onu drtivou převahu co by stát dělala etnicky/nábožensky homogení...

Ty kus pouště drželi tím, že věděli o čem je vláda a jak vládnou s minimem lidí...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nic podobného tady nebude a nemůže fungovat. Na to tady nejsme stavěni, ani to nepatří do dnešní doby. Myslím si že jediný způsob který může fungovat je politická práce. Je nutné aby si lidé i politici pořádně uvědomili že jde o střet nekompatibilních kultur. Volme takové politiky, kteří to vědí a nebo proti tomu dělají.

Zatím bez slepic

Myslite, ze ti dobracti rusove byli staveni treba na velkou vlasteneckou? Museli u Moskvy dobyt kousek uzemi zpet, aby videli na vlastni oci, co delaj nackove a za co vlastne bojujou.

Vyzvy k volbam nekoho jsou sice dobre, ale jaksi.... proti vam je obrovska a sponzorovana masinerie. - Podivejte se s jakyma prachama a jak tesne zvitezil Trump v USA.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pak je ještě k tématu tohle:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Drasticke-FOTO-z-Nemecka-…
Copak nám to v tom Německu probublává? Ve 30. letech se to v Německu mydlilo o sto šest. Co to přineslo, je všeobecně známé.
Domobrana, dobře..
V první řadě tlačit na politiky, aby se stát připravoval na možné problémy u nás doma, ne možná přímo válka, ale přenesení konfliktů odjinud k nám. To co se děje v Německu může eskalovat, včera jsem sem dával Baštovo upozornění na možné zamotání se do ukrajinsko - ukrajinského sporu.
Stát by měl být připraven reagovat na prudké zhoršení bezpečnostní situace u nás a ne nás chránit v Afganistánu.

Zatím bez slepic

A ještě pár reakcí na útok na politika:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prizabiti-poslance-AfD-Pr…
U nás jsou mainstrémoví hlídací psi demokracie zalezlí v boudě a lížou si koule.

Zatím bez slepic

Uz je jasny, ze ti pokrokovi liberalove jsou plnym jmenem nackove/fasiste?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O této problematice (domobrana) mluví a píše Václav Cílek již poměrně dlouho. Doporučuje rovněž využít myslivce a také hasiče (profesionální i dobrovolné). Současně doporučuje obnovit (znovu založit) organizaci podobnou bývalému Svazarmu. S tím, mimochodem, vřele souhlasím. Tato organizace by zajišťovala, mimo jiné, brannou výchovu a přípravu mladých mužů a žen. Např. první lékařská pomoc, sebeobrana, výuka plavání, lyžařský výcvik, střelba a ovládání (údržba) zbraní, řidičský výcvik (včetně základní technické údržby a opravy vozidel), orientace v terénu (práce s kompasem, buzolou, GPS), kurzy přežití bez elektřiny a veřejné distribuce pitné vody, atd., atd.
Za sebe k tomu dodám ještě státní podporu (dobrovolným) vojenským zálohám, s tím, že postupně bychom měli přejít na organizaci armády a vojenských záloh podle švýcarského vzoru, kombinovaného s izraelskými zkušenostmi.

Zatím bez slepic

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z hasičů ba se branná složka udělala bez velkých problémů velmi rychle. Např. Francie to tak má.

Zatím bez slepic

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myšlenka velmi chválihodná, až bohulibá. I tak má dva nedostatky. Politická vůle a finanční prostředky. Soudím, že jsou to i dvě velice nepřekonatelné překážky. V liberální demokracii, kde je mantrou každý za svý, nevidím, že by moje peněženka vyla tak nadšená, že bych třeba platil nějaké příspěvky na provoz onoho novodobého Svazarmu, tak jak fungujou odbory, a já viděl nějakého svazarmovského bose jak se lísá k vrchnosti a zrazuje a zaprodává Svazarm za volební hlasy.

Za současné liberální společenské nálady jsou utopické reality minulého režimu k smíchu!
Jinak, pokud by to platil stát, jsem ochoten být na čelním místě výplatní listiny.

Mám i jímavou svazarmovskou historku. Svazarm požádal náš Autoklub Rallye sportu o uspořádání školy smyku, že to finančně podpoří. Příslib to byl vcelku přínosný, mohli jsme splnit i socialistický závazek pro posílení míru ve světě, a tak se i stalo. Velká akce mnoho zájemců a následné vyúčtování. Se zlou jsem se potázal. Najednou nebyly až tak ty peníze a doklady od benzínu a dalších sto povinností. Nakonec jsem Svazarmu poděkoval a ujistil ho, že za současnou akci si může peníze strčit do pr... a již nikdy více za žádných okolností.
Usuzuji, že bych dnes musel ještě přispět do celorepublikové kasy nějaký bakšiš, abych dostal povolení takovou akci Míru a Eurosocialismu vůbec uskutečnit.

Je mi líto ale současná společenská atmosféra je nějaká nepřející komunitám jež nějak přímo, čí skrytě nepodporují svěží záměry vlády a politické vrchnosti.

Zatím bez slepic

nebude, páč s moderním eurokřápem smyk jaksi nelze zařídit. Už to nemá ani tu ruční brzdu, nýbrž elektrický knoflík, případně bypass od spínačky, vše propojeno s ABS.

Zatím bez slepic

Tak především, byla to soutěžní auta, kde je ta ručka jaksi dost důležitá. No a pokud se podívám na současné soutěžácké stroje, tak jim u řidiče dominují dvě páky, jedna od sekvenční převodovky a druhá je opět ona ručka aby to lepší zahejbalo a nebylo potřeba dělat tak velký oblouky. Pokud by to mělo nějaký elektrický "převod", určitě nebude tak masivní, možná má dokonce i nějaké rozdělení tlaků, případně posílení, v každém případě když se za ni zatáhne, dělá to, co se od ni očekává.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Collins/Lapierre: Ó Jeruzaléme!

Zatím bez slepic

Jo, to je dobrá kniha.
Možná bych doporučil ještě: Leon Uris - Exodus
Je to o stejné věci, jen je to psáno jako velmi čtivý román
Kdysi jsem to zhltnul jedním dechem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud to bude řízené a podporované státem,tak je to podporu stávající ničemnosti.to už tady bylo L.M.
Snad máme dost informací z jiných zemí,zastřelit migranta v sebeobraně,tak nevylezete z basy.
Pokud budou vlády podporovat migraci,legálně nemůžete útočit proti nim.
Takže,zase se organizovat tajně.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyz na vas nekdo pusti zuriveho psa tak strilejte psa, co je kousek od vas. Jinek strilejte toho, kdo ho pusti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Předpokládám v prvé řadě, že se bavíme čistě teoreticky, protože organizovat tajnou ozbrojenou organizaci provoláními na blogu považuji za mírně nešťastné. ;) Myšlenka soukromých pořizovačů zbraní pro nevybavené zbrojním průkazem má jednu malou vadu - totiž odpovědnost. Neumím si představit, že bych si na své papíry a své povolení koupil zbraň pro někoho, kdo si papíry neudělá a tu zbraň dotyčnému dal, neb si ji zaplatil. To už si umím víc představit "OK, Franto, až to praskne, přijď si pro to ke mně do sklepa" - pak by se zase Franta musel smířit s tím, že možná neuvidí ani zbraň a ani peníze. Pokud by někdo na sebe kupoval překvapivě mnoho zbraní, samozřřejmě by se velmi rychle stal středem zájmu orgánů a klíčové by bylo, zda by "to ruplo" dostatečně rychle na to, aby si z oněch orgánů pro zbraně pro sichr nikdo nestihl přijít. Ale o těchto scénářích zde již debaty byly.

Pokud jde o "zájmové spolky", pak samozřejmě máme historickou zkušenost s SA etc. A to bude i první argument, proč cokoliv zatrhnoiut dřív, než se stihne nějak rzjet. Nakonmec se Pepa s Frantou pohádají o to, kdo bude větší náčelník a než se nadějete, máte v klubu "Na propagaci a ochranu přeštických pašíků pár lidí, kteří si dávají spichas lidmi z BISky...

Zatím bez slepic

Standoe,
po delší době jsem na rozpacích, jestli si Vidlák náhodou nedělá srandu.

Nebo jestli chce vyprovokovat pořádnou diskuzi...
Nebo jestli se náhodou nerozhodl stát se Johánkem z Arcu a za tím účelem s sebou nosí otep se suchým klestím, pevný podpalovač Pepo a sirky...

Ale jak praví klasik - i muži mají své dny!

Tak či onak - vzhledem k tomu, že jsem ve svém životě napsal stovky mnohem větších hovadin než je tato (a některé z nich jsem dokonce myslel vážně!), dnešní článek nikterak neumenšuje můj obdiv a sympatie k Vidlákovi.

I Mistr tesař se utne!

Zatím bez slepic

Voskovec s Werichem podobné blby nazývali oslovením - pan vůl.
Švejk blbcem na kvadrát.

Zatím bez slepic

Ten pán se nijak neliší od Stalinových obdivovatelů, také by rád přepisoval dějiny. Studium na teologické fakultě jej zjevně zanechalo nepoznamenaného. Pomníky k ČR patří jako připomínka historie, dobré i té špatné. Nemá smysl bourat pomníky minulých vlád, jen tím utvrdí lidi v odporu vůči těm, kdo boří pomníky. Teolog se vlastně staví na roveň těm, kdo perzekuovali kněze v 50. letech. Asi jej mrzí, že se nezúčastnil v Pacem in terris, hodil by se tam, jen by zaměnil pár slov.

Zatím bez slepic

Tohle jsou opravdu nejzbabělejší a nejpodlejší výpady, na mrtvé. Je to možné jen u nás? Samozřejmě Polsko a Ukrajina, tam se to děje stále. Například ve Slovinsku, velmi mne dojala Ruská kaple na Vršiči, kde se konají i vzpomínkové akce, kterých se účastní i oficiální činitelé. Ve slovinských městech vidíte i památníky komunistům, kteří padli dokonce na pobřežních promenádách /Koper/ a nikdo je nezohavuje. Je to naše velká ostuda, protože ti chlapci - a byli to většinou mladí chlapci taky chtěli žít a válku - ať si naši ideologové říkají co chtějí - nevyvolalo Rusko.

Zatím bez slepic

Admirále,
zklamal jste mne, domníval jsem se, že jste otrlejší. :-)

Furt lepší pazderovitý sluha Boží než petříčkovitý sluha Pocheův a potažmo Banderův - viz prohlášení jeho ministerstva.....
Zaplaťpánbu, že už nejsem voličem ČSSD,Sobotkou proměněné v zombii, tím spíše jejím členem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

The article you have shared here very awesome. I really like and appreciated your work. I read deeply your article, the points you have mentioned in this article are useful
http://ataribreakout.org

Zatím bez slepic