Trolové a elfové

Autor
Štítky

Na Parlamentkách jsem četla článeček o skupině lidí, co si říkají „elfové“ a jejich prvořadým cílem je „boj proti ruské propagandě“, resp. proti „trolům“.  Těm „proruským“.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chceme-chranit-nas-stat-a-bojovat-proti-ruske-propagande-tvrdi-elfove-kteri-na-internetu-lovi-trolly-557689

Wikipedie, jakkoliv ji nepovažuji za primární zdroj veškeré pravdy, definuje trola jako anonymního diskutéra, který záměrně – ať už z přesvědčení, pro zábavu či pro peníze – cíleně „rozbíjí“ diskuze. Způsobů je mnoho, od prostých „nadávek“ až po piplání se v detailech či slovíčku. Málokdy logicky či znalostně argumentuje, zato z příspěvku stříkají emoce  a virtuální plivance na všechny strany. Ostatní diskutéři se pak nechají nachytat a odpovídají, opravují jeho – někdy záměrné – omyly a ohrazují se proti nadávkám, kterými trol nešetří. Mezi diskutéry se takovým reakcím říká „krmení trolů“. Sofistikovanější trolíci pak vystupují pod dvojitými či trojitými nicky, a navzájem se častují sympatiemi či nesympatiemi, a taky si vzájemně sdělují větičky typu „neodpovídejte trolům, nekrmte je“, což sami pod jiným nickem s chutí dělají.

No, elfové, jak se zdá, na to půjdou jinak. Protože trolové jsou ti špatní (rozumí se ovšem, že jen ti, co mají „proruské“ názory), tak elfové jsou zase jen ti dobří. Samozřejmě, že jen ti, kteří budou hájit jen ty správné, tedy „protiruské“ postoje, vždyť mají svoje zásady.  Nějak mi uniká, zda trola, který bude velebit USA, EU a naše vlezdoprdelisty (dle definice v předchozím odstavci) na „proruských“ webech, nechají žít nebo ho též zesměšní či jinak dehonestují v internetovém prostoru. Což je jeden ze způsobů, kterým hodlají troly ničit. Pravděpodobně tento druh „protiruského“ trola nebude identifikován jako trol, protože to je „náš trol“.

Podle zprávy jsou elfové běžní lidé – „…studenti, lékaři, učitelé, hasiči, podnikatelé, kybernetičtí specialisté, umělci, řemeslníci, vědci, policisté, vojáci,“ vysvětluje zakladatel českých elfů. Kromě těch řemeslníků (kterých řemesel?) jeden vedle druhého lidi, kteří „nepracují rukama“. Ani jeden dělník, elektrikář, montér v montovně, havíř, zemědělec a podobně. Pokud tedy nejsou zahrnuti v množině „řemeslníků“. A mám podezření, že ty řemeslníky tam přihodil dotyčný jen kvůlivá zdání „lidovosti“, ve skutečnosti těch dělňasů tam moc figurovat nebude. Za mých časů se takové skupině říkalo „pracující inteligence“, i když s prací ani inteligencí to obvykle nemělo co dělat. Ještě by mě zajímalo věkové složení, ale troufám si tvrdit, že to bude skupina „-35“. Tedy lidi s dostatkem „životních zkušeností“ – myšleno ironicky. Moje téměř dvojnásobná životní zkušenost mi říká, že propagandu před ´89 dělali málokdy „kovaní staří komunisti“, kteří si prošli první republikou, válkou a tvrdým poválečným obdobím, zato nejnadšenějšími propagátory socialismu byli mladí snaživí svazáci z řad „pracující inteligence“, typ „Saša Mašlaň“.

Svého času se takhle chovali inkvizitoři, uvědomělí Jasánkové, dnes si říkají elfové. Metody měli rozdílné, ale cíl shodný: vytlouct z hlavinek svobodné (selské) myšlení a natlouct tam tu jedině správnou ideologii. Všechno už tu jednou bylo, akorát se to dnes jmenuje jinak. Někteří zcela jistě věřili a věří tomu, že konají v zájmu imaginárního vznešeného „dobra“. Ale ne nadarmo se říká, že cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. Základní myšlenka je furt stejná. Tištěné noviny krom bulváru (bo hromada obrázků a málo slov) už netáhnou, internetové mainstreamové deníky už skoro taky ne (bo nepopisují realitu), na ČT se vyplatí sledovat tak akorát zprávy o počasí (bo když fouká z východu čerstvý vítr, tak je to daný fakt, se kterým se toho moc dělat nedá). Zdá se, že systém je už zoufalý a neví, jak ovcím do hlav natlouct ty jediné správné myšlenky.

Elfové tají svou identitu – proč, když dělají záslužný čin? Bojí se zesměšnění? Bojí se, že je okolí bude mít za práskače? Jaký je rozdíl mezi práskačem StB a novodobým elfem? Nicméně jednou z elfích metod „likvidace“ trolů je zveřejnění trolí identity. Není to paradox? Elfové svou hodlají tajit, ale trola třeba zlikvidovat zrušením jeho anonymity. Pokud jsou podle nich trolové „šikovní a nebezpeční“, navíc „placení Kremlem“, tak si dokážu představit, že stejným způsobem – tedy zveřejněním identity elfa – se trolové budou bránit. Takže se asi jednou dočteme, kdo že s chutí prokremelsky trolí a pak si můžeme počíst v novodobých cibulkovsko-elfovských seznamech. U nás se s oblibou říká, že jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá.

Pro elfy, kteří by sem zavítali, bych měla vzkaz: všechno už tu bylo, jen nepřítel byl na západě. Ve svém svatém inkvizitorsko-jasánkovském nadšení si neuvědomujete, že jste systému za užitečné idioty. A ti, jak nás historie učí, jsou likvidováni jako první v okamžiku, kdy už systému nejsou potřební. A je úplně jedno, zda jde o systém západní, východní, severní nebo jižní.

Ještě že máme Vidlákův chlívek. Tady aspoň člověk ví, co se mu v tom hnoji hemží pod nohama za breberky.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

A teď si představte, že by tam seděla Šabatová nebo někdo podobný...

Zatím bez slepic

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je ten dvojí metr. Peníze jsou dobré, ale ty ruské jsou špatné. Trolík píšící proti Rusku je dobrý, ten trolící proti západním "hodnotám" je špatný a automaticky proruský, i kdyby nadával na Rusy v každé větě. Černá nebo bílá, nic mezi tím. Já nemám nic proti tomu, aby byl někdo placen z Ruska nebo z USA nebo jiných zemí. Ať je, ale ať je zveřejněno, za čí prachy ten dotyčný kváká. Jenže to je pro naše "demokraty" problém. Sami jsou placeni různými neziskovkami a fondy, a nedokážou pobrat, že někdo může mít svůj názor podle vlastní hlavy - a tak musí být nutně placen "druhou stranou", protože s "jejich" názorem nesouzní. Oni všechny hodnotí podle sebe.
U mně je trol jen jeden, a je mi totálně jedno, jestli píše proti Americe nebo Rusku, furt je to jen trol. U těch elfů si nejsem jistá, jestli budou "rozkrývat" i ty "protiruské" trolíky, obávám se, že nikoliv. V tom případě ta "elfí služba" je naprd.
Pravd ale je, že kdysi se daly diskuze pod články číst, dneska už skoro vůbec ne. Jen samé nadávky, plivance a poštěkávání, na obou stranách barikády. Diskuze ve Vidlákově chlívku je dnes již celkem vzácná, protože je spíše pragmatická než emoční. A mnohdy velmi vtipná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Komunisté, a jejich nekritičtí vyznavači, neschopní vlastního úsudku, nebyli zdaleka tak nebezpeční, jako ti současní vymývači mozků, kteří jsou zaměřeni především na zpracování mládeže.
Co se tak hrozného mohlo stát, když získali na svou stranu nějakého přičinlivého maníka ? Dohromady nic, Ideologie nepropagovala individualismus, bezohlednost, válečné tažení za účelem rabování slabších. Vše bylo zabaleno do všeobjímající lidskosti.
Dnešní vymývači, kteří mají v úmyslu globalizovat lidskou společnost po vzoru globalizace průmyslové, mohou svět dostat do neopravitelné katastrofy. Je zajímavé, že práce se daří ve "starých demokratických zemích" lépe, než už těch nových. Přisuzuji to skutečnosti, že změna západních společností ve společnost globalizovanou probíhala nejprve zvolna, a do obrátek se dostala teprve v poslední době díky migračním vlnám. My zvonku můžeme změny lépe posoudit a zhodnotit.

Proč Vlk ?
V jednoduché větě a v jednoduchém grafu odkryl hrůzu, které si občan na západě nevšímal. Možná nechtěl, možná mu to připadalo správné, možná je viníkem přílišný blahobyt, o kterém si myslí, že bude trvat věčně.
Škoda slov, nechme mluvit Vlka :
" Doslova mne děsí ta část německého kmene života, popisující věkovou skupinu 0-10 let. Tam je počet narozených dětí migrantů – tedy v druhé a třetí generaci, už vyšší než tradičních Němců!!!! Nezapomeňte se také podívat na věkové skupiny 45 a méně!"

Tu je zmíněný článek a graf :

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/10/30/ve-frankfurtu-zazvonil-z…

Takže globalizace v Německu není záležitostí na generace. Stačí jen jedna !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro mne je dvojí metr a pokrytectví jedna ze základních evropských hodnot našich západních spojenců. A dvojmo, jak píšu nahoře, máme i vládnutí. Kdo vnáší hlavní témata (inkluze, gender, LGBTABC.., manželství pro ně, pěstounství, Romové, boj proti ruské propagandě...) do veřejné debaty? Neziskovky. Jejich představitelé jsou zváni do ČT, na semináře do Sněmovny, citováni v médiích. Ze státních, evropských, veřejných, soukromých fondů, nadací a dotací dostane jen ten, kdo má správný názor (Pěkně je to vidět teď na Svazu bojovníků za svobodu, kteří dali ocenění Ondráčkovi. Babiš už oznámil, že dotaci nedostanou). Pokud chci prosadit např. manželství pro stejnopohlavní, nasypu grant do vědců, kteří mi můj názor podpoří. Lidé z neziskovek jsou na všech klíčových pozicích, v politice, na ministerstvech, univerzitách, v médiích.
Dokud bude tenhle systém fungovat, nelze učinit žádnou změnu. Politické neziskovky mají větší moc než politici.

Zatím bez slepic

Ano, říká se tomu nepolitická politika. Či občanská společnost. Což znamená, že sedí na klíčových bodech ovlivňující chod úřadu a rozdělující peníze. A je to - jak jsem zjistil - v podstatě na všech úrovních. Od obecních/městských úřadů po ministerstva. Dotyční nastupují často rovnou ze školy, jsou provázáni rodinnými vztahy či známostmi. A kdyby je náhodou chtěl někdo vymést, kámoši z novin zajistí, že bude vymetený ten s tou politickou odpovědností - tedy politik.

Zatím bez slepic

Je to dokonalý systém, který ještě angažované členy dobře živí z kapes všech. Např. Monika Pajerová, mimo jiného spoluzaložila (2002) občan. sdružení Ano pro Evropu, které nám vysvětlovalo za peníze českého státu a EU klady vstupu do EU(taky tam byli známí petenti Halík, Pehe, Schwarzenberg, Pithart, Šiklová). Činnost dcery Emy (Bakalovo DVTV)a sestry (Kačka Bursíková) je známá, ale moc se nepsalo o jejich mamince. Olga Sozanská (dříve Pajerová) dostala v 1998 nabídku založit Národní dobrovolnické centrum Hestia jako projekt Open Society Fund.
M. Marksová Tominová, neteř manželů Tominových (Zdena Tominová, bývalá mluvčí CHarty77) pracovala na ministerstvu v různých funkcí od 2004. Předtím, od 1997 byla mluvčí neziskovky Gender Studies. U vzniku Nadace Gender Studies stála Jiřina Šiklová a Jana Hradílková. První dlouhodobější finanční příspěvek byl od německé (vedle USA další velký zdroj peněz) nadace Frauen Anstiftung, který zprostředkovala Saša M. Lienau, později zakladatelka organizace proFem (patří k síti organ. Koordona a Česká ženská lobby. To jsou neziskovky proti domácímu násilí, nyní prosazující Istanbul. dohodu).
Jana Hradílková (matka Vavřince Hradílka) založila, spolu s Petrou Procházkovou (ta zase v 94 se J. Štětinou (ten se Š. Pánkem v 91 Člověka v tísni) agenturu Epicentrum, vojen. zpravodajství) v 2000 neziskovku Berkat, která se zabývá alternativním systémem přeshraniční pomoci obětem ozbrojených konfliktů a uprchlíkům (takový menší Člověk v tísni). Berkat začal pomáhat v Čečně, nyní v Afghanistánu.
A tak jsou propojeni od těch hlavních neziskovek všichni. České firmy mají neziskovost také rády, vedle účetních kouzel a reklamy, si ještě zajišťují vliv. Babiš si založil Nadaci Agrofert v 2011, to si už začal plánovat vstup do politiky. Tenkrát tam měl kolem 7 mil., v 2016 už 112 mil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ovládni, podmaň, vzpurné rozděl, nejviditelnější vzpurné zlikviduj a ochotné sloužit nech pomáhat ti panovat.
Jsme v 21 století ale i tak se válčí, vraždí a čtvrtí a upaluje ve jménu kde čeho.
A ty údajně neziskové skupiny s politických a propagandistickým a "výchovným" zaměřením jsou v podstatě IDEOPOLICIE. Vlk v rouše beránčím.
Média jsou jedním z kanálů (doslova), šíření otravného a otráveného pole. Vyšetřovatelky a vyšetřovatelé v rolích moderátorů náramně ukazují, jak se zachází s myšlenkově nevhodnými. Někdy je stačí z médií jen jedovatou slinou poplivat, a jindy přímo ukázat, a v přímém přenosu diskreditovat, jak nesprávně smýšlejí.
Likvidace jsou různého druhu, a lidská práva i domnělá a podivná, jsou velmi účinnou a pružnou holí.
Je to vše prostě stále stejné, jen nástroje jsou voleny vždy většinově dobové.
Podstatné, v článku řešeném, dle mne je opravdu hlavně a zejména to, že označením kohokoliv za Trolla je hanlivé, a ve spojení s Ruský má přímo vyvolat i ve virtuálním prostředí u uživatelů reflex odporu, hnusu.
No a elf od Tolkiena do každé rodiny a hlavy dítěte je něco ušlechtilého, dobrého, nejlépe LEPŠÍHO. A kdo by nechtěl být pak elfem, že!
Staré už mocní odepsali, ale o ty nové jde.
Ta manipulace od plenek, probíhá na všech úrovních a to i tam, kde by jsme to ani nečekali.
HRA, a nic i nelidského a podlého hráčům není a nebylo cizí, a kašparů všeho druhu se najde vždy dost.

Zatím bez slepic

Že zblbnou mladé chápu, ale že jim ty pohádky o dobru a zlu; o světe, kde peníze nejsou vůbec důležité, kde podstatná je humanita, pravda, láska a blablabla; že jim tomhle věří i mí kamarádi, co je znám přes třicet let a jinak jsou normální, to mi mozek nebere.
Jasně, boj elfů proti trollům bude čestně demokratický. Teď se k nim připojili i někteří poslanci se založením Evropské platformy a dokonce H. Langšádlová iniciovala vytvoření vyšetřovací komise na ruský a čínský vliv. A pak možná bude lidový soud s M. Zemanem. Někdy už se začínám těšit na Alzheimra...

Zatím bez slepic

že to je prostě pregnantně vyjádřeno paní Šiklovou, ale asi není autorkou ani ona sama.
Parafrázuji "Raději se mýlit s Amerikou, než mít pravdu s Ruskem", variantu téhož najdete i u svých kamarádů.
Mám to také okolo sebe a co hůře i doma.
No a víra nemá s rozumem pranic společného. A rozum často odmítá (popírání) připustit, že to, v co lidi věřili, věří, má k dobru dál než světelné roky. Nakonec i z dobrých úmyslů nemusí povstat vždy jen DOBRO.
A kdo chce rovnou myslet na to, že od počátku někdo pro své zájmy i zneužije kdykoliv, cokoliv, a zejména kohokoli.
No a když by přestali tito "věřící" věřit těmto, tak by neměli věřit KOMU, ČEMU. Tak raději věřit a mýlit se s.......

Zatím bez slepic

Z poslední doby třeba tenhle rozhovor Kalenské s Krampolem.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/havel-byl-opravdovy-hrdina-vyznamena…

Dehostenovat každého, kdo přišel do kontaktu se Zemanem. I kdyby se měli původně bavit třeba o výskytu brouka potápníka...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Diyk Tolkienovy se myslí, že elfove jsou kladasove, ale to Tolkiena to byli zahořklé bytosti, dá se teda říci, že se pojmenovalli správně :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.
http://supermariobros.online/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No on i Terry Pratchet Elfi nepopisuje zrovna lichotivě. Jsou to ti co chtějí usurpovat moc a vládu nad všemi pro sebe :-)

Zatím bez slepic