Fekálně nedělní článek

Autor
Štítky

Dnes to nebude o politice, ani o zemědělství. Nebude to ani o minulosti, ani o budoucnosti, nebude to o náboženství ani o ateismu. Dneska to bude o ryzím kydání ve své nejpravověrnější podobě. Z dnešního článku neplyne žádné ponaučení, na jeho konci nebude žádná nová informace, jen úleva. 

Musím se totiž omluvit, že jsem všera nic nenapsal. Musel jsem totiž vyřešit vážný problém a mám podezření, že Pánbůh mi ho nachystal z čiré zlomyslnosti. Všemohoucí si zřejmě přečetl můj úvodníček k tomuto blogu a rozhodl se, že všechny ty moje kecy vyzkouší. Ale začnu od začátku. 

Přijdu takhle domů z práce, žena se na mě usmívá, podává mi oběd, děti jsou v klidu, bude pěkný teplý víkend a protože jsem pracovitý, jsem se vším v předstihu hotový a nemusím dělat vůbec nic. Pak mi žena povídá, že nám před domem nejspíš přetéká septik. To je nesmysl, odpovídám já. Septik je napojen na kanalizaci a nemá důvod přetékat. Ale neměl jsem pravdu. 

Skutečně zpod víka septiku vytéká nevábná ušpiněná a páchnoucí voda a i když to není nijak strašný pach, na chodníku v ulici je to cítit a je to vidět. Nemluvě o tom, že septik je hned u domu a metr od víka mám okno do sklepa. Vzhledem k rozmístění odpadních trubek je mi jasné, že v septiku je nejméně sedmdesát centimetrů vody víc, než by tam mělo být. 

Nu což, nedá se nic dělat. Vezmu šoufek (takový ten kbelík na tyči) a začnu septik vyprazďnovat. Ke kanalizační vpusti na silnici je to pět metrů, kanalizace je jednotná, vše teče dohromady, jdu na to. Nejprve to šlo, dokud jsem jen vyprazdňoval přístupovou šachtičku. Pak jsem se dostal pod betonový strop a po dvou hodinách pilného nošení a vylévání klesla hladina sotva o pět centimetrů.  Dědeček si dal záležet a postavil septik pořádně velký... 

Tož zkusíme čerpadlo. Mám takového toho malucha - membránovku, která ale umí čerpat i znečištěnou vodu. Septik zatím není rozvířen, je to fakt jen voda, žádný kal. Po dvou hodinách hladina klesla asi o dvacet centimetrů a já se rozhodl, že alespoň nějakým klackem a zrcátkem "osahám" rozměry. Septik je hluboký přes tři metry. Má tři komory, každá komora má přepážku přes dva metry vysokou. Vstup do septiku je v první komoře a tušený odtok, který je asi opravdu ucpaný, je někde tam v dálce ve třetí komoře. 

Tož potřebujeme hovnocuc... nevěřili byste, jak je dneska obtížné nějaký sehnat. V zemědělském kraji, kde jsou všude žumpy, všude se pracuje s močůvkou, ale fekál nikdo nemá. Nejbližší je ve Znojmě, ale ten má práci na měsíc dopředu... Nakonec (jak jinak) jeden zemědělec, dávno důchodce ze sousední vsi ještě svůj tažný fekál za traktor nezrušil. V sobotu ráno se do toho pustil. 

Moc to nešlo. Stará vývěva, starý traktor, stará nádrž, staré ventily i staré těsnění...  Septik se už dávno nevyvážel, protože je napojený na kanalizaci a kal na dně vlastně ničemu nevadil. Kromě odsávání. Obvyklé ředění moc nepomáhalo a po dlouhé námaze se podařilo snížit hladinu, že tam zbylo "jen" metr a půl sraček. Pěkně jsem poděkoval a byl jsem rád, že to dopadlo alespoň takhle. 

Já si pak spustil dolů žebřík. Vzal jsem si takové ty domácí hliníkové schůdky, ty jsem přestěhoval do druhé komory, pak jsem se na ně přesunul, nechal jsem si podat další schůdky, ty jsem dal do třetí komory a přesunul se tam. Hladinu jsem měl půl metru nad schůdky, tož gumáky byly zbytečné, a tak jsem tam hamťal po kolena v hovnech a a držel balanc na štafličkách. 

Odtok ze septiku byl úplně normálně zarostlý. Za desítky let lehkého vlnění hladiny se odtok zvolna zašpuntoval, pak už byl zarostlý úplně a ještě další dlouhé roky přes něj prosakovala voda a průsak se zmenšoval a zmenšoval a zmenšoval, až se to nakonec ucpalo úplně. Naštěstí stačila rána kladivem do majzlíku a pak dvě hodiny soustředěného šťourání a nakonec jsem mohl konstatovat, že je odtoková trubka jako nová. 

Takže... zakydal jsem si. Styk s lidským odpadem jsem si užil vyrchovatě, oblečení jsem pak rovnou vyhodil. A stalo se přesně to, o čem jsem psal  v úvodním článku tohoto blogu. Když se nekydá pravidelně, tak nás ten odpad stejně jednou dožene a náprava pak bolí, smrdí a je opravdu hodně hodně eklhaft. Nota bene, když nám naši předci odkážou konstrukci se kterou se nedá hnout, v naivní víře, že ji staví navěky a nikdy nebude nutné se nějakým odpadem dále zabývat. 

Na tohle prostě neexistuje žádný zázračný recept. Odsát hovnocucem, to ještě jde... Na to se lidi ještě najdou. Ale nikde není žádný odborník na plavání sračkami, který by si to užíval, byl v tom profesionál a uměl to. Ten chlapík s fekálem mi připadal jako americké letectvo... takhle bombardovat, to by jim šlo, ale jakmile je zapotřebí tam vlézt, protože se to jen rozvířilo, ale stejně to neodtéká, to už se majiteli techniky samozřejmě nechtělo. Je to pochopitelné, ale řešení prostě vypadá jinak. 

Někdo se prostě musí zasvinit, šlápnout do pořádného hovna, nechat to na sobě ulpět a udělat tu hnusnou a špinavou práci na jejímž konci nebude čistá nádrž... jen ty sajrajty budou odtékat pryč. Pořád budou přitékat nové. Pořád bude existovat lidský odpad, pořád bude špína. Ale pokud se ta špína uzavře a přestane se dbát na její vyvážení, jednou nás prostě dožene a pak to teprve bdue pořádný hnus. A vyčistit se to stejně bude muset. Velká hromada špíny se prostě nedá nijak přelakovat. 

Zkrátka a dobře, jsem rád, že to mám za sebou. Jsem rád, že vím, jak ten septik u nás vypadá a jsem pevně rozhodnut se na to nevykašlat a nebýt za deset let zase překvapený.  A budu stejně postupovat i v jiných aspektech života. 

 

PS. Až mě překvapilo, jak velkou podporu jsem měl v té chvíli od ženy i dětí. Tak nějak chápali že dělám něco, co je hnus, ale udělat se to musí. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

2 víka.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

je v ose trubky, bo vysokotlaká hadice se blbě ohýbá. A co tam rostlo, v té tmě?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě před přečtením - hovno, to je moje.

Zatím bez slepic

je vždy vděčné téma. Vždycky se tím dá nasrat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
něco podobného jsem zažil, jenom místo septiku se mi postupně plnil sračkami sklep - až konečně smrad prorazil dveřmi a přivolal mne.
Z filosofického přesahu této zkušenosti žiju dodnes.

Ne že bych Vám něco tak hnusného přál - ale kdybyste se někdy rozhodl kandidovat na předsedu Evropské komise, potvrdím, že jste plně kvalifikovaný.
Nicméně se obávám, že by Maluch ani hovnocucy nestačily, spíš bych vsadil na několik desítek miliónů šufánků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane vidláku, v bytě mám odtok fekálií rourou do nějaké sběrné roury, někam do Modřic.
Ale na chalupě mám klasickou "kadibudku" a je zajímavé, že se naše exkrementy stanou vítanou kořistí pro nějaké hovnivály, a já nevím jak se ostatní čeleď onoho hmyzu jmenuje. Proto směle naznačuji: čelem ke kadibudkám. (mám tam jeden problém, místo vyřezaného srdíčka, jako průzoru ven, je tam jen obdélníkový otvor ve dveřích, pokusím se napravit).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že migrant má 2x většî stolici, než je průměrná EUstolice, na kterou jsou dimenzovány odpadní systémy a čističky. Proto je záhodno, v zájmu nezvyšování nosnosti mostů s více fekálními vozy, aby migrantsvo sralo tak tence, jako domorodé obyvatelstvo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No pozdravpánbů.
Kdysi dávno jsem si definoval dospělost jako stav, kdy člověk musí dělat i nepříjemné věci, protože se udělat musí a nikdo jiný je za vás neudělá.
Tak jste si tu dospělost tentokrát užil :-).
A slovy mojí babičky: Kéž by to bylo to nejhorší, co vás v životě potkalo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

byl ten špunt, který se udělal v odtoku hovnírny (hovnírna podle vzoru konírna). Vzhledem k Vidlákovo radostnému a zejména opakovanému vraždění přeštických neviňátek bych to tipnul na spešl sediment, jehož hlavní složkou je mastnota. Neboli zbytky mastnoty vylévané s vodou při mytí nádob, kterážto pevně a nerozborně spojuje všechny ostatní sedimenty. A to přímo v kvalitě naší bývalé nerozborné jednoty s jistou východní zemí, kde již včera snědli to, co měli na zítra. Docela nedávno (mezi vánocemi a Sylvoušem) jsem řešil naprosto stejná hovna poblíž domu, v němž sídlí má nejstarší potomkyně. V půlmetrové rouře seděl kolosální špunt. Samo, že z hlíny, kamení a prachu z rozdrobené omítky, vše pečlivě propojeno špíčkem ze sežraných bufáčů a vylitých náplní z friťáků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, Vidláku, sice už na začátku píšeš, že "Z dnešního článku neplyne žádné ponaučení.... ", ale mě v průběhu čtení naskočily podobné myšlenky a podobenství jako Asfaltovému holubovi.

Tedy, že jeden obrovský septik se zarostlým odtokem je také v Bruselu. Začíná to přetékat a nesnesitelně smrdět.
Do těch sraček je potřeba vlést a nejen nějakýma kyblíčkama reformistů snižovat hladinu o 5 cm.

S odstupem asi týdne je čímdál jasnější, že Václav Klaus ml. vyřkl to nejdůležitější v našem současném životě.

Že jsme jako v Přeletu přes kukaččí hnízdo uzavřeni v cvokhauzu, ve kterém nám Velká sestra z 57% ordinuje hromadu pilulek (a pořád to dál roste) a na toho, kdo by projevoval v těch zbylých procentech svou vůli, čeká lobotomie.

A tak zbývá jen doufat, že se nasere mlčící Indián, vyrve vodovod i s mramorem ze země a prohodí ho oknem blázince. Jinými slovy, že přijde nějaký Vidlák a uvolní zarostlý odtok septiku.

Za těmi zdmi blázince je čerstvý vzduch a i ty "louky s bzučícím hmyzem", které ma ČSSD ve volebním programu do EP.

Zatím bez slepic

a teď, po východu Slunce, jsem na to přišel. Vidlákův komorový septik je jako senát. Proč ho má? Nejde tu trubku z WC napojit přímo do kanalizace? Sračky by přímo tekly do čističky a neměl by žádné zbytečné režie s komorovým systémem. Hovno by proteklo přímo.

Zatím bez slepic

Normálně bych to propojil trubkou DN110, tou oranžovou, a šel bych si pro dotaci na nádrž na dešťovou vodu, ve kterou bych septik proměnil.

Zatím bez slepic

S tou dotací na dešťovku to je přímo geniální nápad.
Já když jsem kdysi stavěl septik, na 30 kubíků a dvacet metrů od baráku aby byl společný i pro chlév, tak jsem po cestě dělal dva inspekčně čistící otvory a už mockrát se hodily.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Trochu se tomu podivuji.
Když se u nás postavila ČOV,tak prakticky si všichni propojili odpadní rouru s domu s rourou do kanalizace,že vlastně vyřadili septik.Pokud nešlo udělat šachtu na kanalizaci v ulici,tak někteří udělali šachtu na pozemku k vůli kontrole i čištění,když je delší vedení odpadu,tak tu šachtu je nutno udělat.
Pokud máte tak dobrý septik není nutno ho zrušit zasypáním,jen trubky vevnitř propojit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ze septik sa pri napojeni na kanalizaciu MUSI vynechat.
Bodka.
V tomto smere niekto spekuloval...a prespekuloval. A Vidlak si v tom zaplaval :D. Ale zase... Vidlak ma o jednu polozku co CV-cka viac. Nie je vela ludi, co si tento sposob travenia volnych chvil a relaxu vyskusali :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nelze jinak, Vidlákův septik postihlo sucho. Veškerý biologický odpad se za ty roky proměnil v zem. Pomohlo by svedení dešťového okapu do septiku, aby dešťová voda naředila tuhou stravu Vidlákovo rodiny živené pašíky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to takový smutný příběh, ale poučení z něj je.

Před napojením na kanalizaci byla povinnost septik odpojit a sanovat. Vidlákův příběh je o nesplnění zákonné povinnosti a nedůslednosti státu tuto povinnost vynutit, zato o důslednosti osudu. Dej Bůh, ať je nám osud milostiv.

Zatím bez slepic

Tak vidalkuv přivěh je, že lidé zapomněli proč některé zákony byli a kašlali na jejich dodržování a pak následná generace=vidlák musel pak v těch sračkách plavat :D A přitom, stačilo pouze dodržet návod a na pojit se přímo, což bylo podpořeno zákonem, protože někdo neposlechne když MNV řeklo, protože sebralo přeci pola a jak to dopadlo :D

Příběh je fakt pouze o tom, že některé zákony byli napsány, protože fakt za nima stál skutečný důvod, tedy důvod+zkušenost, že lidi na něco kašlali, když to nebylo příkazem...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdravím Vidláku, netuším, zda-li to pro Vás bude útěchou, ale nebyl a nejste v hovnech sám.
U nás se dobrovolně - povinně "zbudovala" oddílná kanalizace, to znamená dešťovka a odpady v samostatných rórách.
Realizovala to cikánská firma, několikrát kvůli kvalitě odvedené práce opakovali tlakovou zkoušku. Po snědých chlapcích jsem chtěl, aby výkop nezahazovali, dokud nezkontroluju stávající napojení. Dvakrát to dodrželi, potřetí už ne. Byli sme tenkrát malá rodina. dva dospělí a jeden "student" MŠ, takže hovna ucpaly trubku až cca po roce a půl. Žena odjela s prckem přes víkend na hory a já jsem si s pomocí souseda užil ve výkopu archeologie, nacházel jsem obaly od množství pevných a tekutých dobrot, kterými si minorita ulehčovala svúj trpký pracovní úděl. Podle prázdnejch flašek od kořalky bych já osobně musel mít cirhózu jater. Přes konec nenapojené odpadní trubky ti šikulové převlíkli starej kyblík, takže tekutá "složka" vymývala pod silnicí kavernu a tuhá zůstala v rouře.
Na mětském ůřadě už byli nachystaní, firma už samozřejmě neexistovala. ale úřad alespoň proplatil materiál. Nebyl jsem jediný, fatální byla tahle kulišárna pro důchodce, co zůstali sami a neměl jim to kdo udělat.
A ještě, před mnoha lety v domě rodičů zapracovala příroda. Přepad z cisterny na dešťovku byl sveden v metrových betonových trubkách. A bříza v předzahrádce si usmyslela prorůst těma milimetrovejma spárama kořenama, až ten svod ucpala. Ale to byla v podstatě oproti těm hovnům docela příjemná práce.
A to, že Vaše povídání o hovnech nemá žádný přesah, to ať Vám věří Romancovová a buzno Janda. Plně souhlasím s Asfaltovým holubem a Manecou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sem úplně zapoměl na jednu neuvěřitelnou záležitost spojenou s odpady, týkající se našeho městyse. Vhodnou pro zápis v Guinnessově knize rekordů, akorát nevím, v jaké kategorii. Pár let před tím, než disidenti a studenti u nás svrhli totalitu, se u nás, sice s problémy, zkoaludovala nová škola. A po cca 20 letech se ve škole ucpaly odpady. A "přišlo" se na to, že škola obsahuje i kinosál, zazděný a před učitelstvem, žactvem a školníkem utajeným. A tam byly svedeny odpady.
P.S. - ty betonový róry v příspěvku předtím, neměly metr v průměru, ale na délku. Aby se toho někdo nechytal.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co je to ten Český lev?
Je to obchod plný slev?
Ale houby, to je cena
virtuálně vytvořena
pro neznámé darmošlapy
jejichž boty klapy klapy
stoupají do výše bohů
i když mají chromou nohu
chromou ruku a paruku
z koňských žíní.
Ženou se do slávy síní
kde je hlava na hlavě
srandy jak při popravě
každý je tam celebrita
jen ve formě parazita.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Soudruh Cílek se už úplně zbláznil a nebo je to cynická svině a lhář.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Geolog-Cilek-varuje-Rodi-…

To je jeho článek.

O hnutí vyvolaném touhle postiženou holčičkou. taková švédská "Viki je mi dvanáct let" s mozkovou poruchou.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Greta_Thunberg#Život

Eko strany tu jsou uy 40-50 let, mocni se s nima moc nepářou. S nikým se napářou a najednou postižená magorka najde ty správné argumenty.

Tady je ale jeji matka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Malena_Ernman

Fotr je taky herec - čili oba místní kavárna.

Tohle je rodinný přítel
https://en.wikipedia.org/wiki/Greta_Thunberg

ingmar rentzhog Je rodiný přítel a jinak ředitel ekoneziskovky

http://www.wrongkindofgreen.org/2019/01/28/the-manufacturing-of-greta-t…

Tady jsou lidi, co malé eko-pythii nábožně naslouchají:

The previous month, on September 1, 2018, Dagens Nyheter, Sweden’s most prominent newspaper ran an op-ed from Global Challenge titled “The Acute Climate Crisis Requires a Broad Political Gathering”:

“Although much of the change required is both possible and profitable, vigorous political campaigns are essential to adjust prices, taxes and regulations so that the transition to a sustainable society becomes attractive, profitable and fast. ” [Full letter in English]

“The signatories stand ready to assist in the process, in support of transforming our society and the wider world into a low-carbon economy: Mats Andersson, Vice Chairman of the Global Challenges Foundation; Erik Brandsma, CEO of Jämtkraft; Malena Ernman, Opera Singer; Antje Jackelén, Archbishop; Staffan Laestadius, Professor Emeritus KTH; Kristina Persson, former Minister of the Future; Ingmar Rentzhog, Chairman of the Global Development Challenge; Johan Rockström, Professor of Environmental Sciences SU; Daniel Sachs, CEO of Proventus; and Anders Wijkman, Chairman of the Club of Rome.”

Anders Wijkman, cited in the above signatories, is a former member of parliament, chairman of the Swedish Environment Council and in the Rome club. He is a member of Global Utmaning with a special commitment to climate issues and circular finances.

Ten římský klub, co plánuje genocídu tam je fakt výživný.

Všichni chamtiví asociálové z Davosu jsou před ní s otevřenou pusou když jinak serou na celej svět a války jsou pro ně jen dobrej kšeft.

A soudruh Cílek nám tu bandu a stádečko vymaštěnejch studentů, co jdou tupě za nima jak krysy za krysařovou flétnou, líčí jako nějaké spasitele s vyšším uvědoměním. - Tomu mám věřit? - Ti už nevěděj co by si vymysleli za podvod.

To je Cílek se všema jeho diplomama, tak natvrdlej hlupák nebo je to takovej hajzlik, pro kterýho není žádná lež dost velká, jak napovídají jeho těsné vztahy s ČT a americkou ambasádou?

Zatím bez slepic

Nejlepší je si od Cílka něco přečíst.
Nebo si alespoň poslechnout V ORIGINÁLE zrovna ten půlhodinový rozhovor, ze kterého někdo nepříliš inteligentní udělal onen výcuc, na který odkazujete.
https://dvojka.rozhlas.cz/vaclav-cilek-stojime-mozna-na-pocatku-revoluce-
7790070?fbclid=IwAR3v4CJH4CPepjYETU9_QORisLPoZETDRLReDfxyD3y9UKRQ2p3BQz4Iu-g

Cílek rozhodně nepatří mezi představitele prostituujícího mainstreamu, naopak.
Pravda ovšem je, že někdy používá na můj vkus až příliš diplomatické mluvy, když se snaží dostat jiné své nýzory do médií.

Pokud si dáte před jednoznačným odsudkem alespoň minimální práci s poslechem, zjistíte, že Cílek třeba patří mezi jednoznačné ZASTÁNCE jaderných elektráren. Prostě proto, že JSOU sice nebezpečné, ale všechny ostatní zdroje energie jsou buď nespolehlivé (a vyžadují tudíž stejně zálohování přinejmenším elektrárnami na zemní plyn) nebo zcela jistě škodlivé a destruktivní mnohem výrazněji než elektrárny jaderné )pokud, pravda, zrovna nejsou ohroženy imbecilní obsluhou či zatopením mořem či terorismem).

Cílek rozhodně není nablblý ekoalarmista.
To, že předvídá nebetyčné průsery, do kterých pochodujeme, není důvodem k zacpávání uší.

Pravda, s některými jeho vývody já třeba nespuhlasím. Mimo jiné se totiž domnívám, že je při svém pesimismu ještě příliš velký optimista, protože občas nebere v úvahu synergické působení fyzikálních faktorů a nebetyčné politické stupidity, která se stává celoplanetární geologickou silou prvního řádu. :-(
Ale každopádně než Cílka začnete jednoznačně hodnotit, dejte si fakt alespoň práci s poslechem

https://dvojka.rozhlas.cz/vaclav-cilek-stojime-mozna-na-pocatku-revoluc…

A dejte vědět, který jeho KONKRÉTNÍ názor se nelíbí vám a proč.

Zatím bez slepic

na jakém základě?
Podle článku předvídá změnu na základě faktu, že socik se vyčerpal a kapitalismus už není kapitalismus.
O žádném ekoalarmování není řeč, ale je řeč o společenských systémech.

Zatím bez slepic

Problém je, že ta francouzka s eobjevila a lidi za ní šli a toho pak ve velkým využili mocní, aby vyhráli, ALE ta postižená byla od počátku vytažena majitelem firmy na "akologii", tedy je to PR opsoba, stvořená od nuly, tedy pouze reklamní kampaň od počátku...

Poslouhal jsem občas (kdysi) jeho rozhovory, přečetl první knížku (myslím svíce), do té doby super, ale pak začla po úspěchu dostávat pocit, že musí najít něco dalšího, že téma není vyčerpáno, prtože ve všem musí být něco hoooodně složitého, co se roky dá hledat/těžit...
Neuvědomil si co vidlák popisoval s tím oráním, drtivá řešení je primitivních, ale stojí za nima vždy práce a práce z mrvou=hovnama a tak lidi hledají řešení za kterým není pot od práce a když už nějaká práce, tak co nesmrdí...

Zatím bez slepic

Zcela viditele jsem jeho clanek cetl, kdyz jsem sem na nej dal odkaz.

Jaky konkretni nazor se mi nelibi? Treba uz prvni veta. Nepremejslel jste o ni?

"Rodí se síla, která může přetvořit svět" - Vam to sedi k mentalne porouchany holcicce, ze ktery si nejaka natlakova klika napojena na velkokapital udelala maskota? - Pripada vam to doopravdy promyslenej nazor od pana Cilka?

Jinak vite, Cilek mluvi na verejnosti dost dlouho a vzdycky rekne nejakou drzou nehoraznost. Myslim, ze byste si ho mel nacist znova a pozorneji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Samozřejmě, jde jen o prachy.

Když mainstreamová média někoho opěvují, tak z toho má někde někdo velký prachy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Někteří studenti si tak huntují zdraví, že mají obavy ze svého brzkého konce:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mluvci-studentu-stavkujic…
Kdybych to řekl já, že mám posledních 12 let, ale ti mladí....
Měli více studovat přírodovědné obory a víc myslet vlastní hlavou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevím, jak je tomu jinde, ale když jsem rýpal do země, nebyla zrovna nejvlhčí na březen. Sucho nám začíná letos nějak dříve. Přesto prší jen o něco méně, ale všechny srážky zase rychle odtečou pryč.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

stejně. Rozdíl oproti docela nedávné minulosti je ten, že opět přibylo o něco více betonových krytů zeminy a hlavně, že jsou všude nemilosrdně sekány obrubníky, které neumožňují odtok vody do příkopů a sníženin vedle vozovek a chodníků, nýbrž dešťovku směřují do trubek, ze kterých proudí rovnou do říčních koryt, tudíž do prdele.
I přesto, že víme o problému, kterým je odvod vody z krajiny, ekologisté, vodohospodáři a další sebranka to tvrdě prosazuje pomocí zastaralých stavebních norem.
Taková je moje zkušenost z aktuálně probíhající výstavby a tzv. modernizace dopravní infrastruktury.
Jinými slovy - je to ke zblití.

Zatím bez slepic