Vašík na volné noze

Autor
Štítky

Stalo se to sice už před několika dny, ale vraťme se k parlamentní přestřelce, ve které figuroval poslanec Václav Klaus mladší a jeho macešská ODS.  Jen krátce shrnu situaci:

Václav Klaus od svého zvolení projevoval vlastnosti naprosto nevhodné pro člena ODS. Dovoloval si mít vlastní názor, dokonce nedej bože hlasoval podle svého vědomí a svědomí, nikoliv podle stranického klíče, dovoloval si kritizovat své stranické nadřízené, poukazoval rád na politické nešvary, zejména pak dvojí metr a i když ho pravidelně mentorovali a okřikovali, stejně zůstával konzervativním pravičákem. 

Vrcholem se stalo jeho parlamentní vystoupení, kde český parlament přirovnal k židovskému výboru, který dostal do nacistického vedení befél odeslat transport a milý výbor musel uposlechnout a mohl pouze kosmeticky někoho zařadit a někoho nechat na příště. Podobně se prý projevují čeští poslanci i česká vláda, když dojde na směrnice EU. 

Byl z toho patřičný poprask především na mediální scéně. Předseda Fiala Klausovi vzkázal, aby odešel z poslaneckého klubu ODS a Klaus kontroval, že neodejde a ať ho pěkně vyloučí. I stalo se... Napsal jsem o tom článek, kde jsem si dovoli tvrdit, že ODS bez Klause vypadá jako TOPka a že po Klausovi především sáhne Babiš a dával jsem tomu vyšší prioritu, než založení nové klausovské strany. 

Zatím mám pocit, že jsem se tak moc nespletl. ODS chtěla Klause vyměnit v čele školského výboru, iniciovala příslušnéíé hlasování a ejhle... Klaus nebyl odejít a pěkně tam zůstal. Zejména pak hlasy Andrejova ANO. Školský výbor měl patřit ODS, to byla taková stará Babišova úlitba, kdy ještě tajně doufal, že by s Fialou někdy upekl koalici.  Teď má ODS smůlu a Klaus důvod být na Babiše milý. 

ANO má rezort školství a jak víte, díky všem neziskovkám, kterým jde výhradně o blaho žáků, pak díky zpovykaným rodičům a dětem a díky přemrštěnému zájmu o práva dětí a žáků na úkor práv učitelů, jde naše výuka posldních třicet let dolů, dolů a dolů. Ministr školství se nikdy dlouho neudrží, v podstatě nemá šanci nic udělat bez mediálního povyku a může to myslet dobře a stejně to dopadne jako obvykle.  

Jednak může Plaga chodit ke Klausovi na rozumy a jednak může Klaus Plagu podržet, protože od Klause to lidi vezmou. 

Navíc Klaus stále ještě nic nezaložil, ojrovolby už zřejmě nestihne a proto bych považoval za stále pravděpodobnější, že se někde na parlamentní chodbě Babiš s Klausem domluvili. Nevím jak, ale stále více bych si myslel, že nakonec bude Klaus novou tváří našeho Andyho... třeba v Praze. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zajímavá myšlenka...ale spíše si myslím, že Andy počítá se vznikem nové pravostředové strany, se kterou by mohl uzavřít koalici proti hejnu pětiprocentních "demokratických" trpaslíků.
To za předpokladu, že příští volby ještě budou a Babiš, jeho rodina a spolupracovníci nebudou úpět v v lochu.
Řekl bych ale, že konečný výsledek je mimo hranice naší kotlinky.

Zatím bez slepic

Taková obdoba záchytu odpadnuvších odesáků nově vzniklou TOPkou? To se tehdá Topolovi s Kalouskem náramně povedlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ona chvála na VKm je sice pěkná, ale nemající nic společného s realitou.

Posuňme se v čase do údobí kdy Vidlákovi děti jsou dospělé, no a jedno se stane přes otcovu výchovu povalečem, opilcem a karbaníkem a děvkařem se stále víc a víc nataženou rukou.

No a tu přichází:
"Vidlák mladší od své zletilosti projevoval vlastnosti naprosto nevhodné pro člena Vidlákovi rodiny. Dovoloval si mít vlastní názor, chlastal, karbanil a děvkařil, nikoliv podle rodinného klíče, dovoloval si kritizovat své rodiče, poukazoval rád na nešvary v rodině, zejména pak dvojí metr a i když ho pravidelně mentorovali a okřikovali, stejně zůstával ochlastou, karbaníkem a děvkařem".
Přes takovéto chování a jednání Vidlák starší zůstal milujícím otcem a nataženou ruku stále plnil štědrostí.

Soudím, Vidláku, že by mladého Vidláka stihl stejný osud jak VKm.

VKm je klasický potížista od kterého se v určitou chvíli odkloní každý. Naposledy ho poslal do háje, i když zdvořile Robejšek, když se ucházel o místo na kandidátce u Realistů do "Evropy". Typickéj salonní pravičák.

Zatím bez slepic

Kdy se ucházel VKml o místo na kandidátce Realistů do Evropy a byl Robejškem zdvořile odmítnut? To se fakt jenom ptám, protože jsem to nějak nepostřehl. Rychlá rešerše mi pak dává trochu jiný obrázek o věci. Totiž tak trochu "Jedna paní povídala" a "hlavně se pohádali realisté se svobodnými a do toho si VKml řešil osobní problémy a měl jiné starosti." Tam to spíš vypadalo na hodně náčelníků a málo indiánů.

viz např. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/volby-evropsky-parlament-strana-vacl…

Zatím bez slepic

Věštec má pravdu. A zřejmě Robejšek při těch vzájemných námluvách nějakou zkušenost učinil. Odpovědi, co říká na vyloučení VKm se vyhnul, ale odpověděl na otázku, co říká na možnost založení nové strany u VKm. A Robejšek odpověděl, že v takovém případě bude VKm předsedou i jediným členem strany. Jistě, může to být subjektivní názor jedné osoby. Já bych to viděl podobně jako Robejšek a Věštec.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak podobně cítím VKml také. Na stranu druhou právě to jsou ty vlastnosti, kterými je VKml pro mnohé zajímavý. Každopádně v případě těch evropských voleb šlo nikoliv o zakládání strany, pokud dobře chápu, ale o vytvoření společné kandidátky.
Ad Robejšek - upřímně, pro mě byli realisté největším zklamáním parlamentních voleb. Jednak právě tím, že Robejšek odmítl jít s kůží na trh, přičemž si zároveň hrál na hlavní tvář strany, druhak tím, jak reagovali po těch volbách. Jako by ta strana existovala jen pro případ voleb. A to mi přijde strašně málo.

Zatím bez slepic

V tom je ta potíž mezi námi lidmi. VKm vyslovil spoustu pravd, se kterými lze souhlasit. Já se už někdy musím smát k čemu to všechno vede. Nevím, zda jste zaznamenal "kauzu" Zeman stran jeho projevu ke krajanům ve Vídni. Některé názory jsou skutečně půvabné. Zeman urazil člověka, který seděl v sále a smál se spolu s ostatními. Normální a pochopitelné nedorozumění, které vysvětlila velvyslankyně - reakce buď, že velvyslankyně nic nevysvětlila a nebo typ reakce, že to nehraje roli, Zeman se choval jako buran, tudíž byl ostudný. Chování Zemana prý bylo skandální, ač se žádný skandál nikde nekonal. V rakouském tisku se nanejvýš někde na třetí straně objevila noticka, že Zeman zkritizoval bývalého starostu. Já si těch 17 minut pustil a Zeman mně tam pobavil. Lidi v sále se bavili také, včetně velvyslankyně a onoho "uráženého" bývalého starosty Vídně. Fakt jsem nikde neviděl absolutně nic, co tam někteří dokázali vidět. Deník N přinesl svědectví nějaké krajanky, která prý v sále seděla - zděšená ze Zemana. Nikoho zřejmě nenapadne, proč se ten Deník N neobrátil stran dojmů na onoho "uráženého". Zcela jistě by se k němu nemuseli dostávat jako Sionková s Kubíkem k Babišovi ml. Já už se v té různosti názorů začínám ztrácet - smějící se smajlík.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ad Zeman - hlavně, pokud si dobře pamatuji to následné vysvětlení velvyslankyně, bylo vtipné i tím, že měl vlastně Zeman pravdu - Vídeň té škole skutečně nepřispívala. Jen jednou přispěla.

Jak už jsem kdysi psal - prostořecí, někdy i sólističtí jedinci jsou podle mě vždycky v každé partaji potřeba. Jednak jako určitá vnitřní zpětná vazba, jednak jako alternativa pro snazší přepřáhnutí koní, pokud stávající vedení selže nebo se změní požadavky voličů, jednak jako okázalá demonstrace stranické demokracie. Když zvážím volební mechanismy v těch kterých volbách, stále mi vychází VKml jako přínos pro ODS. V parlamentních volbách je každý preferenční hlas pro něj zároveň hlasy pro ostatní z daného okrsku. Klidně i ty fialovské. Protože lze volit jen jednu stranu. Ve volbách do EU se VKml vyjádřil, že on bude volit podle sebe - pokud vůbec volit bude. OK. A čeho ODS dosáhne jeho vyloučením. To vážně myslí, že ti, kteří by volili dle příkladu VKml se po jeho vyloučení seberou a půjdou volit ODS? Ne. Ti, kteří budou volit "protože VKml", budou "protože VKml" volit i poté. Ti, kteří volí "protože ODS", budou volit "protože ODS" bez ohledu na VKml. V podstatě jde jenom o to dostatečně jasně sdělit: "Víte, ten VKml je svůj. My se na něj nezlobíme, protože respektujeme názorovou pestrost, ale většinový názor strany je tento."

Fiala namísto toho zvolí postup, z něhož nevychází jako rázný a silný předseda, ale jako ustrašený malicherný úředníček. A podtrhne to ještě legračním bojem za Školský výbor. "Co si vlastně přejete, pane Fialo? Předsedu výboru jsme vám dali a vy jste ho obsadil člověkem, jehož jste považoval za nejlepšího. My svou část splnili a nemůžeme za to, že jste si ho následně sami vyloučili. To je vaše vnitrostranická věc. Ve sněmovně jsme ale odpovědní vůči zemi. Chcete říct, že když jste pana poslance nominovali, nebyl to nejvhodnější kandidát? A pokud byl tehdy nejvhodnější, proč by měl na jeho místo nyní nastoupit jedinec vhodný méně - navíc mnohoobročník? Chcete snad tvrdit, že je vaše ješitnost víc než zájmy země?"

Jednoduše - Fiala měl nechat VKml blbě kecat a sbírat straně hlasy. Pokud je skutečně takový, jak VKml popisují, nehrozilo mu od něj ve skutečnosti nic. Ani straně. Bylo v silách vedení jej v podstatě odizolovat jako svéráznou, ale ne až tak významnou figurku.

Jenže i on je zjevně v zajetí té úžasné předpřiposranosti, kterou tak názorně popisujete. A proto dopadne jak dopadne. Bez ohledu na VKml.

Zatím bez slepic

nemám to jinak.

Zatím bez slepic

VKm je klasický potížista - No ale to je přece ta nejlepší pochvala a doporučení voličům, co jste mu mohl vystavit. - Potížisti jsou potížisti, protože používají vlastní rozum a proto těch asi 75-90% vepřů, co se mezi sebou dohodnou, protože v podstatě nemaj ani názor a ani morálku, tak ty to jen sere, protože na to, na co oni kejvnou, protože na to přeci kevli všichni, tak VKml o tom bude přemýšlet a´- O DIO - nutit je přemejšlet.

Takovejch mít celou sněmovnu, tak jsme jako země úplně někde jinde.

Takhle vynachválil Kmenta Zemana a pak se strašně divil, že Zeman vyhrál 2x presidentské volby.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dovolím si, Vidláku, doplnit informaci o volbě šéfa školského výboru ještě z druhé strany.
Novým kandidátem na jeho předsedu byl ODS ustavený Martin Baxa, ovšem neuspěl. To je nejen místopředseda ODS, ale také primátor našeho statutárního městyse, tudíž i zdejší zastupitel, a nu a samozřejmě i poslanec.
Dost nerad se po úspěšné volbě do Poslanecké sněmovny vzdával i postu krajského zastupitele.
Je tedy zřejmým mnohoobročníkem se vším, co z takového označení vyplývá - mám na mysli třeba ztrátu sympatií veřejnosti, ale nejen to.
Zda toto mnohoobročnictví pramení z Baxových morálně-volních vlastností, nebo spíše z personální nouze ODS, to si netroufám posoudit.
Kdyby na post předsedy/předsedkyně školského výboru nominovala ODS třeba svoji poslankyni Ilonu Mauritzovou, mohlo by to být jinak. Ilonka šla do voleb na kandidátce ODS, ale není členkou této strany (ani žádné jiné). Je to mimořádně zdatná žena (bez jakékoliv ironie), byla děkankou Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity. Fakulty, kterou kdysi sama založila jako soukromou školu, vydobyla jí renomé a pak ji "ukryla" pod deštník univerzity.
Co se děje uvnitř ODS na úrovni Poslanecké sněmovny samozřejmě nevím, ale zdá se mi, že i tam začíná tato strana připomínat spíše sektu.

Zatím bez slepic

To by nešlo.

Předsedou/předsedkyní školského výboru se může stát jen současný člen školského výboru, kterým poslankyně Ilona Mauritzová není.

Zatím bez slepic

Dobré teď bylo, jak Klaus využil situace a prozradil, že se při volbě nového předsedy objevil poprvé ve školském výboru i jeho člen Zaorálek.

Zatím bez slepic

Jo. To bylo dobré nabodeníčko s tím Zaorálkem.

A další famózní hlášku měl VKml na svém fejzbůku po zvolení pí Čaputové:

"Nevíte někdo proč Rusko neovlivňovalo slovenské volby?"

(za tuto otázku dostal cca 7000 lajků)

Zatím bez slepic

Myslím, že bychom měli napsat petici baťuškovi, že to ovlivňování voleb nějak zanedbal a jestli je jako Slovensko méně důležité v NATO než třeba USA, UK, Francie či Itálie.

Zatím bez slepic

No jo, to máte recht!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

37 letý manažer polostátního ČEZu daruje ze svých odměn pětinu, tedy 100 milionů, škole PORG, kde řediteluje VKjun, syn presidenta. Zároveň tam studuje Kačka Zemanová.
Zdá se mi to dost absurdní a jsem skeptický k čistotě takové akce.
U nás v okolí máme také “VéKáčko”, ale je to dáma a znamená to vyžilá kurva.

Zatím bez slepic

Už staří římané měli do svých funkcí na výběr jenom z různě velkých darebáků.

Tomu gymnásiu dával peníze ze svého i předchozí šéf.

Zatím bez slepic

Transparency International mne usmířila s korupcí. Co Kraus s Randákem všechno nedokážou.

Amen.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tak dlouho, dokud jim to nezačne smrdět. Zdá se, že se máme nejlépe v historii, chrochtáme si jako prasata v žitě, a ještě se u toho máme šestě nejbezpečněji na světě. Alespoň tak to tvrdî slovenský estébák, mediální magnát a požírač dotací, t. č. premiéérr. Situace je stabilizovaná, premiér asistuje při udělování vyznamenání CIA řediteli rozvědky přímo v USA a president Zeman v TV říká, že doufá, že se premiér přátelí s Doníkem.
Tento podivný boršč lid žere, až má za ušima boule. V kotli se vaří přídavek a ti nejlepší žráči už stojí ve frontě u okýnka a necítí žádný smrad.

Zatím bez slepic

Většina lidu ten boršč nežere. Jenom ví, že ostatní adepti na premiéérra a prezidenta nebudou o nic lepší. Ví, že většina těch, kteří se na tyto posty derou, bude zájmům lidu škodit ještě víc.

Zatím bez slepic

tak bylo. I já býval romantik, jako každý poplatník.

Co to chrochtá, kníká?
Vidím poplatníka
je rudý a hnědý
po rypáčku bledý
jsou mu vidět žebra
ten snad jenom žebrá.
Až jich bude více
mít propadlé líce
co se bude dít?
Jak se budem mít?
Vidím to vepřově
placení hotově
bude minulostí.
Každý fásne kartu
aby živil partu
spravedlivých lidí
kteří všechno vidí
každou nepravost,
každou zvědavost.
Prase sklopí uši
Slunce bude v buši
suchopár a trny
okousané drny.

Zatím bez slepic

Vzhledem k tomu, jak ČT, kavárna a havlérka nadávali za voleb Donaldovi, Zemanovi a Babišovi je to asi v pořádku, i když to divně vypadá rozum se tomu vzpírá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale při vaření vyžrala nejlepší kusy nasa, tak ji vyhodili na konec fronty z druhé strany okýnka. Tam chvíli trávila to maso, zpívala nábožné písně a kartáčovala si pobryndané klopy. Za ni si stoupli do fronty kluci s dredama a hlavami v mobilech, v břiše jim kručeko. Okartáčovaná ODS, zpovykaná na tučná sousta, strká potají nohu do kuchyně, tlačená zezadu dredama. A prásk! Jeden ve dveřích uklouzl a spadl do kuchyně, ostatní jako že nic, že jdou kolem. Dveře se zabouchly a jeden je v kuchyni. Co s ním? Dostane trochu nažrat, aby nedělal ostudu a dají ho k ruce provianťákovi.

Zatím bez slepic

Jo jo, Toho se bojím - jak výstižně napsáno.
Blbý je, že zkorumpovat se dá kde kdo, a asi i VKml...
Podívejte se, co se teď děje v SPD (docela trefně se to rozebírá třeba na aeronetu). Taky to vypadalo slibně (pronárodně) a ejhle :-(

Když už v článku byla zmíněno, že ODS je jako TOPka, tak tohle je taky zajímavé čtení - všichni se toho bojí, Dokonce i zveřejnění...
https://uloz.to/!aR39AuhrWk1P/topkaandmafie-13miliardza3roky-pdf

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bude kandidovat za prezidenta.
Robi si promo ...
Jedina drobna vlastnost ktorej ma ale konkretne on znacne viak ako vela - nik s nim nevydrzi.
Zeny s nim nevydrzia (teda manzelky :D ), strany s s nim nevydrzia.
Neriadena strela.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty si děláš srandu, ale když bude kandidovat "Drahoš nebo nedej bože politruk Pavel", tak i když nemám rád Klausovic rodinu, půjdu dát hlas mladýmu i když si myslím, že jeho otec má sedět na doživotíé v báni...

Zatím bez slepic

Já si říkám, že kdyby kandidoval znovu Klaus starší a proti němu někdo jako Drahoš spadlý z nebe a nebo Pavel, půjdu dát hlas Klausovi, i když si myslím, s lehkou nadsázkou, že by měl sedět doživotně v báni (minimálně za tu amnestii)... Kdyby byl proti Drahošovi Topol, půjdu dát ten hlas Topolovi, i když bych si pak musel ruku ukousat.
Prostě jsem přesvědčený, že post prezidenta má být až vrchol kariéry odpracovaný dosavadním působením v politice.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

My jsme volili prezidenta podle, toho co má v hlavě. Ne podle toho, jak ta hlava vypadá zvenčí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle toho,jestli založí stranu poznáme,možnou spolupráci s Babišem.
Dosavadní spolupráce s ČSSD je jen z donucení,nadbíhal ODS,ale jejich požadavky nevoněli Babišovi.
I když se uvažovalo s Okamurou s ním by nešel,už také víme proč.
Jak píše A.H. už se pracuje na dalších volbách a možné koalici,jak se ukazuje,Babiš nemusí dostat ani 25% hlasů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://cz.sputniknews.com/video/201904049566439-putinuv-efektni-cin-v-…

Ked si clovek pozrie tu rec tela....ten nemec fuzkaty s tam klati ako pred cisarom.
A .. tomuto sa hovoria sankcie. Nik nebude dovazat technologie do Ruska!!
Tak si tam postavime fabriku 😀😀😀
Som zvedavy, ci nemci tam budu vyrabat pre rusov tie chujoviny s AdBlue alebo len poriadne motory, co nastartuje rus aj v zime 😀😀😀

Zatím bez slepic

Zatopil mi Buderus
za chvíli tu bude Rus
s účtenkou za dodávku
mám mu dát pár pohlavků?
Dodává mi zemní plyn
bez něho si klidně zhyň
nebo zapoj elektriku
to budeš mít oko v tiku.
Nebo kup plyn z břidly
budeš mávat křídly
ale nohy v sklaplé pasti
strýček Sam si kapsu mastí.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

To snad není možný, jak ty básničky ze sebe sypeš, Ládiku ... Opět paráda!! ;-)

Zatím bez slepic

Ten Němec fuzkatý byl generální ředitel Daimler Benz Dieter Zetsche a fakt se skoro klaněl

Zatím bez slepic

video!!!

Zatím bez slepic

Jen aby to nebyl fejk. Podle mediálního vzdělávání je přece nejdůležitější, kdo to říká. Už to bylo v ČT24 nebo u Šídla?
Jinak ČR má být také na co hrdá, Daimler u nás chce mít největší sklady, https://www.irozhlas.cz/ekonomika/daimler-chysta-v-cesku-nejvetsi-logis…
Jako obvykle je to práce CTP, u nás největšího vlastníka průmyslových realit, celkem vlastní 80 lokací v 8 zemích Evropy (nejvíc u nás), celkem přes 4,5 mil. metrů čtverečných. Polovina CTP patří Nizozemci Remonu Vosovi, který k nám prý přijel v 95. jako turista a zalíbilo se mu tady. To by mne zajímalo, koho tenkrát na tom výletě potkal.
https://www.euro.cz/archiv/pomniky-politikum-nestavime-991690

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Důvody vyloučení V. Klause ml. z ODS jsou už lhostejné. V každém případě ODS vyloučení VK ml. nezvládla a utíkají jí voliči. Nejčastěji k Pirátům. ODS je již stranou bezbarvou a klidně se může sloučit s TOP 09, STAN a KDU-ČSL. Možná jde o konečný cíl vedení ODS, kdy předem vyloučila nepohodlné figury nebo prosadila své figurky do čela jiné strany (J. Pospíšil). Chystá se nám obdoba čtyřkoalice z dob US-DEU, ODA a podobných. Chtěli ovládat zem na nejvyšších místech a kde je jim dnes konec?
Raketově rostou jen Piráti a ti nemají důvod zatěžovat se starými nevolitelnými strukturami typu Kalousek, Langšádlová, Pospíšil, Fiala, Němcová, Benda. Piráti si pohodlně převezmou voliče ODS a TOP 09 a nemají důvod přibírat k tomu zátěž provařených poslanců. Jiné strany jsou na vzestupu, ODS i TOP09 spějí ke své klinické smrti společně s ČSSD. Politická scéna se mění.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přece mi to nedá. V VKm vidím trošku paralelu s Okamurou. Nelze Okamurovi upřít to, že se dostel do parlamentu s členskou základnou jež byla menší než konečný počet poslanců. Toto byl bezesporu mistrovský kousek a zasluhuje uznání. Z druhé strany jeho "finanční" zvěsti jak hodlal nakládat s penězi strany a "řízení" strany jako s podřízenými je nějaká jeho licenční známka jež si tak nějak přenesl i do strany SPD jež nějak neunáší toto chování a odhaduji, že se nedožije příštích voleb. Tento okamžik, ona urputná orientace jen a jen na sebe je s VKm spojuje. Z toho důvodu usuzuji, že VKm bude ještě chvíli čeřit vodu, až ne něj zapomene jako na divnou epizodu politického dění u nás. Stejně tak jak na Okamuru.
A ještě závěrečná drobnost. Ač jsem byl ochoten jít a hodit to Davidovi dnes jsem v klidu a k volbám se již nechystám. Podpora SPD je řečeno moderním spíkem - kontraproduktivní

Zatím bez slepic

Mně VKml svým pojetím politického fungování spíš připomíná Jiřího Dienstbiera mladšího... Akorát že ten JDml asi umí víc intrikovat.

Zatím bez slepic

Ten ale neumí vůbec nic a nikdy jsem neslyšel jedinou větu od něj, co by měla hlavu a patu.

Ti dva jsou antiteze toho druhého.

Zatím bez slepic

No, mě spíš šlo o to, jak si jedou to svoje bez ohledu na partaj. Po otevření úst či ve věci intrikování jsou si antitezí vskutku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A co když to Fiala přesně dle pokynů za oponou takto zvládnout měl a tedy i musel, víme přece kdo stojí za ním?

Třeba ani ten dlouhodobý europoslanec ODS Zahradil nemá otravovat ani jako možný kandidát na šéfa komise a proto by bylo lépe, kdyby ani u Eurovoleb neprošel, kdo ví jaká se to hraje hra....
Piráti jsou přece ti praví EU pokrokáři...a těm to prospěje, minimálně u mladých voličů jistě.

Co se VKml. týká, souhlasím se ZVEDAVCEM, to slovenské "ZA prezidenta" je kouzelné.

Stranu mít VK ml svoji může, ale nebude to fungovat, protože straníci by s ním dříve či později nevydrželi, jako ty manželky.... A že by ho někdo chtěl do strany nevěřím, ohrožoval by vedoucího....

Je to "rodem po chalupě " naprostý individualista, ale jako sběrač protestních hlasů proti sjednoceným- ale individuálním kandidátům "lepšolidí" šanci v prezidentské volbě "junior" má, a ani ženit se už nebude muset...
U VK staršího ten potenciál tedy já nevidím, ale mohu se samozřejmě plést....

Češi jsou, jsme furianti a hodně z dolních 10 mil, s gustem půjdou, půjdeme volit prezidenta PROTI všem.
Čaputáři by měli pak u nás velký problém.

Zatím bez slepic

"A že by ho někdo chtěl do strany nevěřím, ohrožoval by vedoucího...."
To, že by ohrožoval vedoucího je myšlenka nečlenů, kteří jej vidí jako toho správného co spasí svět. Stranící s ním mají jinou zkušenost z níž není znát, že ani náznakem "ohrožoval by vedoucího".

Zatím bez slepic

Ač jsem nečlenkou jakékoliv strany , VK (ani jednoho) tudíž i ml. nevidím ani jen špetkou svého rozumu jako "toho správného, co spasí svět".
Moje poznámka výše byla míněna ve smyslu, že mít ve straně neřízenou sebestřednou individualistickou střelu by asi nechtěl nikdo, tedy takovou osobou a jejím chováním (v důsledku) je ohrožován nakonec jakýkoliv vedoucí, protože za stranu a členy odpovědnost vedoucí mívá ...
Také jsem nezaznamenala, že by ho do svých stran ostatní nějak vehementně lákali.
Ale když bych měla Čaputovskou prezidentskou volbu .. nevím nevím, zda bych mu to fakt, navzdory tomu, kdo to je a jaký je, hodit nešla.../tedy ono i zde vzývané menší zlo/
Takže asi tak.

Zatím bez slepic

Čaputáři měli problém. Utvořila se totiž v jejich středu odchylka Čaputníků. Čaputáři volali Čaputníky k zodpovědnosti, ale než byla odchylka Čaputníků přesvědčena o svém omylu, vznikla ještě odchylka Čaputovců, která přišla se zcela novou koncepcí Čaputismu, která by předefinovala zcela orientaci hnutí. Čaputáři hledali pomoc Čaputníků, ale ti se spojili s Čaputovci, i když se nepřiklonili k Čaputismu, ale naopak vytvořili si vlastní koncepci Čaputinismu, která zaskočila Čaputáře doma i v cizině. Sám velký NadČaputář v USA byl zneklidněn vývojem na Slovensku.
Do toho se na východě Slovenska odštěpila nová skupina extrémních UltraČaputíců, v podtatří malá, ale o to hlasitější skupina Čaputoníků, na Horehroní nenápadná a do sebe uzavřená skupinka fundamentalistický Čáputovcou, na beskidsku se objevili dokonce dvě skupinky mystičtí NeoČaputáři a bojovně orientovaná Real-Čaputira, napojená na Irsko.
Situace na Slovensku je milí přátelé značně nepřehledná. Zatímco na zpátečnických univerzitách je zpochybňována sama existence Čaputové, v ulicích chodí mladí lidé s ikonami Čaputové, Kučiaka a Kušnírové, plní náměstí a každý se může svobodně vyjádřit, jaký je ten Fico sviňa.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Čechách jsme jako vždy napřed. Například s Čapohnízdem... :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Větvička k věci:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Val-val-a-uz-sa-nevrac…
Neřeší sice, co Klaus, ale řeší, co ODS.
V Ostatním s ním na 99% souhlasím. Co se bombardování Srbska a uznání Kosova týče, nikdy jsem se tolik nestyděl.

Zatím bez slepic

Výborný odkaz, Admirále. Výborný rozhovor. Zvláště pak pasáž s Madlenkou...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že se VKml členem Hnutí Ano nestane. Je příliš silná osobnost a s Babiš by na něho manažersky zvýšil hlas "jako ve firmě" tak nanejvýš jednou, pak už by lítalo peří.

Ale.... Vzpomínáte, jak VKml hned po vítězství Babiše v parlamentních volbách říkal, že on by do vlády s Babišem šel a spolupracoval s ním (zatímco ODS ústy Fialy říkala, že nikdy do vlády s trestně stíhaným Babišem nepůjde)?

Takže, souhlasím s Asfaltovým holubem, že pokud se VKml podaří vytvořit do dalších parlamentních voleb stranu, se kterou se dostane do parlamentu, pak je naopak velmi pravděpodobná koalice s Babišem, ale zde už na bázi "já pán - ty pán". No a troufám si říct, že na této bázi by to fungovalo ještě lépe jako v současné koalici s ČSSD. Nezapomeňte, že mnoho členů přešlo do Hnutí Ano z ODS.

No a ve vládě koalice strany VKml & Babiš by VKml dělal ministra školství - zrušil by inkluzi, vymetl ze školství neziskovky a vrátil do školství klasickou smysluplnost a respekt. .... Vlastně se už na to těším.

Zatím bez slepic