Stav klimatické nouze...

Autor
Štítky

vyhlásili britští poslanci minulý týden po vystoupení švédské školačky Gréty. Doufají, že se k nim přidají další státy a města a prý si dají ambiciózní cíl být do roku 2050 bez emisí. Gréta jejich rozhodnutí přivítala. 

Vidíte? Stačí nechodit do školy, demonstrovat a mít správné příbuzné, co to umí rozmáznout v médiích a můžete i bez vzdělání radit národům, co mají dělat a všichni si k vám chodí pro rozumy. Musíte uznat, že od starých dobrých revolucionářských dob se dost změnilo. Marx měl univerzitní vzdělání, pokud vím Lenin také nebyl úplně bez škol, Trockij ten měl dost nadprůměrné IQ, ale dnešní Greta to zvládne i s autismem a úplně tupá. 

Když si vezmete, že komunistická revoluce i přes solidní vzdělání jejich protagonistů dopadla docela blbě, jak asi dopadnou snahy naší Grety? 

měl bych pád vidláckých postřehů: 

1. Schválně jestli průměrný britský poslanec  (a Greta) vědí, že emise produkují i cementárny, vápenky, cihelny, strojírenské podniky, slévárny, ba dokonce i motorové pily, kravíny, drubežárny, a nebudete tomu věřit, i můj vidlácký dvoreček vypouští slušné dávky CO2. 

2. Stejně tak by mě zajímalo, jestli někomu došlo, že na zemi žije tak 6 miliard lidí, kterým je Greta a její snahy úplně ukradená. Ale ono je to samozřejmě mimo Británii i Evropu a vzhledem k tomu, že Čína je podle ČT a zřejmě i BBC pořád ještě zaostalá země, tak jsou ty mraky lidí v Africe a Asii tak nějak pod rozlišovací úroveň anglosasů. 

3. Čína se stala velmocí díky tomu, že nejdřív všechny číňany přivedla na kraj hladomoru a totální chudoby. Maova revoluce, Druhá světová, Kunomitang a Japonci dohromady zařídili, že průměrný číňan pracuje 16 hodin denně za pár juanů a je to pro něj neskutečný pokrok. Když si Britové zničí hospodářství ve jménu ekologie, dostanou se za pár let do stejné situace. Pak bude průměrný angličan dělat za misku čočky, bude to pro něj pokrok a uvidíte, jak se nám impérium zase pozvedne. 

4. Mezitím bych se přimlouval, aby ten Brexit už konečně dokončili a dělali si svojí krásnou bezemisní společnost sami pod svojí královnou bez nás. 

5. Když s něčím podobným přijdou i Němci, tak za pár let sudetská otázka zmizí sama - nějací bezemisní domorodci bez schopnosti cokoliv stavět budou jen pro smích a ne pro jednání na vládě. 

6. Pořád čekám, kdy přijede nějaká Greta k nám a všimne si, že vidlákovská čistička stojí uprostřed polí a stačilo by pár hadic a nějaká stovka hektarů by mohla být z fleku zavlažovaná. To je můj etalon ekologie. Až se bude běžně něco podobného dělat, pak budu vědět,  že se skutečně něco dělá pro životní prostředí. Do té doby jsou to jen kecy. 

A nakonec - co to ten stav klimatické nouze vlastně je? Zjistil to juž někdo? Zatím to vypadá, že je to jen další PR výkřik bez jakéhokoliv reálného obsahu. A Bůh ochraňuj královnu, jestli se najde dost blbců, aby tomu nějaký reálný obsah dali. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

celou slepičárnu. Jeden byl Pol-Pot, druhý je Pol-Ped.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Předvedou nám jak jsou zodpovědní, a je trošku třeba ten Brexit dát ze scény.
Dokáží o celoplanetárních problémech celé hodiny, dny a měsíce zapáleně hovořit, média i psát a lidi i nás zaměstnat a odpoutat tak pozornost od "banálních" věcí, jako že Irán si dovolil označit příslušníky vojsk USA za teroristy, že se Qídova sametovka po americku zadrhla, že Japonci chtějí od Ruska Kurilské ostrovy.

Možná bude mít i náš prezident druhou šanci napravit tu svoji přiznanou chybu s tím bombardováním, USA už je na výpravě na Irán...............ale obávám se, že se bude zase raději mýlit.....
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/504110-napeti…

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byla kdysi jedna povidka o malomestkem novinari za sociku, co psal o svetovych problemech a jak by se mely resit. Pak se neco stalo a nakonec zacal psat o rozkopane ulici u nich v mestecku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

KVĚTEN 1945 - ZABÍJENÍ PO ČESKU?

Je tady opět výročí květnových událostí 1945 a podle českých masmédií to vypadá, že Československo osvobodili Američané, Prahu Vlasovci z ROA a český ksindl se mstil v Protektorátu na nebohých Němcích, kteří vůbec za nic nemohli.
Takže, jak to bylo doopravdy? Historické fakta a vzpomínky květnových dnů 1945 hovoří poněkud jinak, než veřejno-právní hlásné trouby a mnozí politici.

http://pohranicnik.blogspot.com/2017/05/kveten-1945-zabijeni-po-cesku.h…

Zatím bez slepic

Ja nahodou koukal na CT, byl tam nejakej pametnik pred Rozhlasem. O nekolika dlouho opakovanych kecech novinaru + historiku rikal nazivo, ze to jsou vymysly.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Klimatická nouze je v podstatě nouze úsudku.

Zatím bez slepic

Jágr si měl jít nejdřív pro požehnání do Jeruzalema a měl klid.
Státnici,vládcové,už nechodí do Říma pro požehnání,ale do Jeruzalema.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jagr je napred. Az se Evropa sama znici, bude pozehnani Ciny stacit. A on bude moct rikat, ze uz davno.

Zatím bez slepic

Až se budou blížit zimní olympijské hry v Číně, to budou mít asi kavárníci hodně práce s psaním petic, apelů plných moralistních pindů pro české sportovce, aby nezrazovali demokratické ideály a zústali raději doma.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Matka operní pěnice
otec herec Svante
v hlavě trošičku křivice
kde jste, Hegele, Kante?

V pátek nepůjdu do školy
půjdu vylepšit klima
aktovku dám do tomboly
pátky teď budou prima.

Projedu celou Entropu
zaseju svoje sémě
znamení dám si na klopu
mí debilové, ke mě!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Jako odpověď na eskalující varování rozmísťují Spojené státy v regionu útočnou skupinu letadlové lodi USS Abraham Lincoln a k americkému Centrálnímu velitelství vysílají bombardovací úkolové uskupení, aby daly jasný vzkaz íránskému režimu, že jakýkoli útok na zájmy Spojených států nebo našich spojenců se setká s neutuchající silou,“ přečetl americký bezpečnostní poradce John Bolton...
********************
Jednoznačným zájmem spojených států je neexistence států, jakými jsou kupříkladu Rusko či Irán (mluvím o STÁTECH, nikoli o jejich územích nebo jejich obyvatelích: ...Z nich by jistě byla (po válce) alespoń část dočasně a část trvale zužitkovatelná v zájmu Spojených států či jejich zbylých spojenců.

- Neutuchající existence stále se rozšiřující řady států (a kolaterálně na jejich území se nacházejících pozemšťanů) je tedy sama o sobě útokem na legitimní zájmy USA!
A nemůžeme se tedy divit, když své zájmy na neexistenci těchto států (a pohříchu i lidských bytostí na jejich území dosud dočasně živých) budou Spojené státy neutuchající silou hájit.

A to nejen silou svou! Ale i silou , zbraněmi, penězi a krví svých dočasných spojenců.
((Kupříkladu společnými demokratizačními vyčišťovacími operacemi tureckých, českých a řeckých nerozborných spolubojovníků v NATO, žáno, taťuldo Spejble))

Zatím bez slepic

A.H.
Mám jen obavu,že to USA vezmou jednou ranou tři mouchy najednou.Venezuelu,Irán,Doněcko a Luhansko.
Někdo tvrdí,že mají v merku i Bělorusko.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spis bych tipoval na iranskou ropu a ruske vsechny suroviny

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trochu jsme ujeli od Vidlákova tématu, které je, přiznejme si, ještě důležitější pro přežití než jakkoli stupidní politici a oligarchové - s výjimkou těch, kteří plánují redukci počtu nás, pozemšťanů, na malý zlomek dnešního počtu pomocí ovládnutí mnoha různých fyzikálních, chemických a biologických vlivů, z nichž mnohé ani dnesc nemusí být na seznamu zbraní.

Moc pěkný (i když nikoliv přehnaně optimistický) článek napsal Ivo Šebestík, což je velmi schopný pán.
Je to pohled z nadhledu přímo kosmického.

Přečtěte si to!
http://casopisargument.cz/2019/04/26/plany-na-anexi-kolonizaci-a-zneuzi…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jede jak fretka
mydlí hlava nehlava
vědce čeká poprava.
Gretka
s Frantíkem se setká
pokoukají na video
odvšiví mu solideo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O co jde je zde řečeno dost jasně, já bych souhlasila, a myslím, že za tím ještě je nová cesta obchodních válek proti Číně zejména nyní, určitě i na Rusko dojde .....a kde to bude třeba....Viz emisní aféra, protože Německo si nedalo říct a nekupovalo ruský plyn přes USA a trvalo na těch trubkách ....

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tady-nejde-o-klima-ale-o-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jakýkoli dopad emisních limitů na národní ekonomiky je závislý od výkonnosti a velikosti ekonomiky. Takže Čína možná ano, Rusko ne.

Zatím bez slepic