Proč se chodí na Kydy

Autor

Dneska mám takovou odpočinkovou ptákovinku. Master si dal práci, pročetl si statistiku a vytáhl nejvěrší perly googlovaných frází, které návštěvníky přivedly na Kydy.  

Zde je: 

monsanto agrofert
kurovec
agrofert obilná sila
elektroauta blbost
vseobecna mobilizace
cim oplotit pastvinu pro kozy
co dělat když teče litinový radiátor
co dělat když vás křeček nenávidí
francouzi lezou do prdele nemecku
jakub janda thing
jak ulozit hnuj aby neprosakoval
je normální nechtít děti
proč zabili kuciaka
rozmetání mrvy ledkem
synové šojdrové
unaveny alzak
vypocet piva v sudu
zatravnění výběhu pro slepice
článek 231 venezuelské ústavy

Musíte uznat, že Kydy mají nesmírně široký záběr. Potkávají se tu lidé, kteří se chtějí něco dozvědět o Agrofertu či obilných silech, cestu sem najdou pastevci koz a chovatelé slepic, amatérští detektivové, politologové, pivaři, vojáci, řidiči i instalatéři. Objevují se tu ti, kdo vidí, jak to chodí v mezinárodní politice, ba dokonce i genealogové, které zajímá Šojdrová.  

Pokud někdo hledá Jakuba Jandu, nasměruje ho Google k nám. Zajímá vás venezuelská ústava? Zkuste štěstí u Vidláka... tedy podle Googlu. Pomůžeme vám s tekoucím radiátorem i nenávistnými komentáři od vašeho křečka. Probíráme tu kůrovce i chlévskou mrvu. Ba dokonce, když nechcete mít děti, dostanete se na Kydy místo na výrobce antikoncepce. 

To ne já... to Google. Alespoň vidíte, jak snadno se šíří informace a žádná umělá inteligence s tím nemůže nic udělat ani když to mají pojištěné komisemi i programy na odhalování desinformací.  

Byl bych docela rád, kdyby se v diskusi ozval někdo, koho k nám nasměrovala podobná ptákovina a on tu už zůstal. A víte co? Napište všichni jak jste se k nám na dvorek dostali. Mohlo by to být docela zajímavé. 

Váš Vidlák

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak jako spousta dalších z Aktuálně k Vlkovi a z Kosy sem, ale i k Bavorovi, Janice, Tarasovi.. je zde spousta čtenářů, kteří to mají stejné. Britské listy jsem už dávno vyměnila za Novou republiku a Parlamentní listy.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Hledala jsem pak zřejmě ve vyhledávači už rovnou heslo "vidlák".

Když jsem nyní dala do vyhledávače z legrace heslo "vidlák", našlo to i tohle (rok 2016), ale i ty blisty názorně ukázaly, co se může zahleděným a jednosměrně přesvědčeným, ale nepochybujícím o své pravdě nakonec stát, důvody raději nezkoumat.......

Vlk alespoň nežebral, aby mu lidi za jeho pravdy a vidění světa platili, tihle jsou jiná sorta....

https://blisty.cz/art/85079-i-vzdelani-je-mozne-zneuzit-aneb-kazdy-vidl…

Na KOSE mne zajímala nejvíce (tam bohužel řídká) možnost číst komentáře jiných čtenářů, se kterými by se člověk v reálném životě třeba nikdy nepotkal). A nebylo to jako všude....

I zde to je, byla a nevím zda i bude stejná radost si sem při práci na PC odskakovat.

Za sebe totiž nechápu v mých očích nemístnou toleranci, či až přehnanou "korektnost", nikoliv politickou, ale lidskou.
Mou optikou pak ani nyní nerozumím tomu nelpění zde na těch vlastních pravidlech, možná jsem je jen nepochopila....

Respektuji ale, že je to prostor Vidláka a jeho věc, jen tedy píšu, jak to cítím já.

Zatím bez slepic

rozčiluje a snaží se jej přesvědčit, že jeho argumenty jsou pravdivější a objektivnější, či dokonce povznést na vyšší úroveň (po novému "level") a druhý si z něj (z toho blbce) dělá vyloženě vrtuli, případně jej ještě zkouší nastartovat či vytočit na vyšší obrátky.
:-)
Takže to berte jako takový novodobý folklór. Každý web musí mít svého zwölfa - pardon - elfa. Možná to má fakt příkazem, anebo v pracovní smlouvě.
:-)
Jinak, Vidláku, já čekám na ten článek!!!
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejde jen o to odkud, ale taky proč na Kydy - a hlavně proč tu člověk zůstává.
Nejedná se jen o názorové souznění, ale hlavně o volnost diskuze a “naslouchání” druhému názoru. A navíc je tu snaha k zveřejněném článku přinést v diskusi další souvislosti, obohatit to. Až na jednu výjimku se tu netrolí a neutočí se na ostatní a nepreferuje se explicitně vlastní politický názor (je to tu zřejmě středolevé), ale to není to podstatné. Diskutující se tady už znají, je tu tak trochu rodinná atmosféra. Jak už někdo zmínil výše, řada příznivců Kydů se sem postupně dostala po odchodu některých blogerů z aktuálně (Ostrovy Janiky, Taras, Vlk, ...) přes Kosu, kde své původní příznivce Vlk postupně otrávil (dá se říci, že vyhnal) zbytečně fanatickým antizemanismem a antibabišizmem.
A ještě něco, nezapomeňte, že mnohem víc než samotných diskutujících, sem chodí velký počet obyčejných čtenářů. A. hodí sem rádi, protože mnoho takových možností prostě nemají.

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jsem tu ráda...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to tu i velmi poučné.
Například v dnešních komentářích se od počátku jen potvrdilo, jak otravná a vysloveně škodlivá může REKLAMA být.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jako na Beskydy,
na Ostrov pokladů
vylepšit náladu.
Pro vodu průzračnou
oblohu bezmračnou,
třebas uzřím medvěda
nebo děda Vševěda.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mám to stejné jako výše Maneca

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jsem zvědavá, jestli sem na Kydy přešel (byť i jen jako čtenář) autor, který na Kose psával pod nickem "Jezevec".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chodím i na Tarase, tam chodíval jeden ajťák pod nickem "Kchodl" měl moc pěkné příspěvky, hlavně z oblasti vojenství a i takové drobnosti, jako bylo sestřelení nešťastného letu MH17 na Ukrajině. Jako nevoják byly pro mne jeho příspěvky velmi poučné. S někým se pohádal a tak odsud odešel. Třeba chodí někde jinde, hledal jsem ho pomocí Seznamu, Google i ruského prohlížeče Yandex, ale neúspěšně. Třeba někde je přítomen pod jiným nickem.

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane berkowitz.
Pamatuji na Kchodlove příspěvky,články,perfektní.
Na kose bylo více kvalitních přispěvatelů,Lex,Alex,vzpomenutý Jezevec a další
Ještě v dobách kvalitních blogů na Akt.cz.kdy ještě přispíval i Vlk,to se dalo diskutovat,ale kam se to dostalo,to už je pod úroveň chápání.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blogy na Aktuálně.cz a i na Idnes upadly z jediného důvodu : někde sedí Velký Cenzor, který dbá na to, aby se názory moc nelišily od mainstreamu. Na Idnes se stal cenzorem, jakýsi Banga, jinak nepřítel kapely Ortel a taky je ten "hnědočech" autorem vskutku pozoruhodných textů, fuj!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo, z Kosy. A na Kosu z blog aktualne.cz.

Před více jak 10 lety byl blog aktualne oáza svobodného myšlení a názorů. Zatímco na seznamu to u diskuzí byla stoka a kdo nepsal klišé pravicové ekonomické propagandy a o tom, jak je Rusko špatné a USA a celý Západ dobré, byl diskutujícími rozcupován. Na
blog aktuálně jsem tehdy hodně psal a diskutoval, vyvracel ekonomické a politické nesmysly jedině správných. Vlk byl jeden z lepších diskutérů a přivedl mne na Kosu. Pak se to zhoršilo, ti, co psali blogy se částečně vyměnili a psali víc prousácky, proEUovsky proněmecky a protirusky. Ideální byly postoje TOP 09. A začalo se mazat. Diskuze se vyčistila, hodně chytrých kritických diskutérů odešlo. 2x jsem byl zablokován. Naposled, když jsem Zoře Hessové, "odbornici" na Sýrii, která volala po svržení sekulárního režimu a omlouvala a kryla řádění islamistů, do diskuze vložil několik naprosto odlišných zjištění nezávislých západních novinářů. A zvláště video s výpovědí řádové sestry že Sýrie, ale původem ze Západu jak islamisté mučí a vraždí křesťany s otázkou, proč Západ pomáhá výzbrojí a penězi islámským teroristům a ne svým křesťanským bratrům? (Svět se posunul, dnes je to normální, nikoho to už neudiví.) A zeptal jsem se jí, proč lidem tak lže a vyzval ji k diskuzi. Za to mne zablokovali podruhé...

Je zajímavé, že na seznamu v diskuzích se to pomalu měnilo a v době Majdanu už největší počet hlasů sbíraly příspěvky kritické k pučistům. Tak zrušili nejdřív bodování souhlasů s odpověďmi a později diskuze omezili...

Zatímco Kosa byla hodně dobrá. Zajímaví lidé, zajímavé příspěvky. Než Vlk částečně zčulíkovatěl. Ovšem i dnes Kosa v mnoha věcech vyčnívá...
(Mimochodem, přerod Čulíka, jehož BL byly snad jediné, masověji čtené netové periodikum s alternativou, v době názorového mainstreamového temna za vlád ODS a později bakalice ods-top-vv, začal na potforu v době chvíli po začátku Majdanu 😉 a je na Kose perfektně vysvětlen a ozdrojován. Na změnu u Vlka mám vysvětlení vlastní.)

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

S Čulíkem to bude asi jako s Karlem Sabinou.

Zatím bez slepic

Zdravím, Admirále.
Pamatuji si Vás z blog.aktualne. Byl jste dobrý diskutér.
Vzpomínám, že jeden bloger napsal propagandistický, úplně nesmyslný, článek o Polsku, něco jako jak je demokratické Polsko ruskou obětí...
Nezabralo ani 10 minut si vygooglit odkazy, že Polsko uzavřelo jako první soused hitlerovského Německa s Němci smlouvu a doufalo táhnout po jejich boku na SSSR, kde chtělo zabrat dnešní Ukrajinu. (Že neviděli, že Němci se s nimi dělit nemají důvod a že Polsko je přirozenou německou kořistí v pochodu na východ, je jejich blbost). Jak se chovalo v Haliči a poválečném záboru části Běloruska k nekatolickému obyvatelstvu. Jak je vyháněli z půdy a usídlovali tam kolonisty z Polska, kolik nekatolíků tam z politických důvodů během 20 let odkráglovali (okolo 100 000, právě tohle náboženské a národnostní běsnění stvořilo Banderu - můj názor), že už po 1 světové bez ohledu na mezinárodní dohody o etnické hranici vpadli na Ukrajinu a dostali se až do Kyjeva, že je nehnali z Kyjeva jen bolševici, ale všichni nekatolíci... Že SSSR před II. světovou zabral část Polska, která podle platné dohody po I. světové Polsku patřit neměla... Že Poláci se chovali k Židům za okupace jako Němci, tedy je masakrovali a poslední hromadné vraždění židovského obyvatelstva proběhlo v Polsku v roce 1948, tedy 3 roky po válce!!!

Autor té slátaniny prskal, ale vše bylo ozdrojováno, na rozdíl od něj, tak uraženě z diskuze odešel.
Pěkně jsme mu to tehdy nandali .)

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také si vzpomínám a zdravím. Za Stejskala to byly na Aktuálně dobré časy, Pepa Řepa, Hajný, Buldatra, Sup, Ládik, ad.

Moje účast tam byla násilně ukončena při válce o překlad názvu "pussi riot". Já tvrdil, že nejvíc sedí "kundičky" Stejskal že prý jsou to "velikonoční kočičky", rozhodl jsem se verifikovat jeho tvrzení, že se jedná v angličtině o naprosto nevinné.

Napsal jsem pod blog Candoleho, že je pussi a pak jsem napsal pod blog Stehlíkové, ve kterém si stěžovala na Zemana a jeho překlad a ohodnocení "Pussi riot",že paní Zeman, sprosťák šáhnul paní Stehlíkové na "Pussi riot" a je z toho škndál.

Od té doby mi byl odepřen přístup k svobodné, demokratické, neformální diskuzi na aktuálně.

Zatím bez slepic

chodívala jsem tam a tu proměnu datuju zhruba od doby kdy se Čulík rozčiloval, že naše vláda přestává podporovat obor slovanských studií na universitě tuším v Glasgow, kde právě vedl tuhle katedru a pak prošla zpráva, že se setkal s krvavou řeznicí Madlen Albright a možná, že tam dostal příslib finanční podpory a zcela obrátil. To je ale jenom moje vysvětlení, nějak mi to ale časově zapadá

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Existenční hrozba udělá svoje. Ovšem, budete se divit, od Olbrajtky Čulda nedostává ani penny, ona to jenom svým jménem zaštiťuje. Kdo to platí v reálu, si najděte na Kose. Budete se divit. A to načasování reálné změny BL krátce po Majdanu... 🙄

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koukl jsem se po letech z nostalgie na chvilku na blog.aktualne.cz a z mých oblíbených blogerů tam ještě je pan Hořejší. V diskusi je pořád jeden z mých oblíbených diskutérů, které jsem četl rád, pan Karel Mueller. Ostatní jsou pryč. Přibyli mainstreamoví blogeři i diskutéři, je to tam hodně jednobarevné, jako v mainstreamovém tisku.

V BL jsem kdysi četl rád mimo jiné jména Josef Fronek, Dalibor Žůrek, Jaroslav Pour, Jaroslav Teplý (varoval už tehdy z Nizozemí před islámskou migrací), Jan Hurych, Jiří Jírovec, Miloš Kaláb, z mladších Daniel Veselý... Hodně z nich byli 68emigranti, úspěšní, ale cítili se pořád jako Češi a vlasteneci. Jejich střízlivý vhled na západní propagandu a jejich články jsou i dnes velmi přínosné. (Zadal jsem si do googlu Michal Fronek a Britské listy. Abych si ověřil, že si jméno pamatuji správně. Google našel seznam článků z dávných BL "Jak informovaly Britské listy o válce v Kosovu." Kdo by tehdejší zasahování a manipulace USA na Balkáně chtěl srovnat třeba se Sýrií, Lybií nebo Ukrajinou, může. A může si také přiblížit tehdejší mluvu bez politické korektnosti anebo porovnat tehdejší nezávislé BL s jejich dnešním stavem.)

Na Kose patřili mezi mnou nejoblíbenější autory Leo.K a Gerd... Tož tak.

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zadal jsem "Josef Fronek". Mimochodem, měl podobnou profesi jako Čulík...

Ko

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z Kosy na kterou jsem "pronásledoval"Vlka ještě od jeho jiných vystoupeních v diskuzích jinde,ale když i on zarazil diskuze na Kose,tak jsem měl najednou pocit prázdnoty a osamění,no a na Kydech jsem se zase "našel".

Zatím bez slepic

Dnes už mne moc nebaví diskutovat, ale diskuze čtu. Zazní v nich často kvalitní názory a věci, co v článku nejsou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když to tu tak čtu, tak jsem tu asi jeden z "nejmladších" hostů (někdy od 11/18) - v jakési diskuzi jsem tehdy našla zmínku o "Vidlákových kydech", spojila si to s Vidlákem z Kosy a vygůglila. Po přečtení několika diskuzí jsem se zaradovala, že tady se netrolí.... a bum... hned po pár dnech se objevil zloděj filozofova jména. Musím přiznat, že nějakou dobu jsem měla výčitky, že to já jsem vám sem přitáhla trolla (?). Ale asi jen pauzíroval. Tehdy jsem tu napsala svůj zdejší první příspěvek (o trollech alias elfech), přestože po mé delší pauze bez internetu jsem se ani zapojovat nechtěla.

Jak vidím, velká část jste byli spojeni s Vlkem, toho znám už z Lidovek a vlastně jsem ho sledovala na různé weby (názvy už si nepamatuji) až na Kosu, které jsem byla pravidelným čtenářem. Jsem obdivovatelem Vlkova analytického myšlení, ovšem od té doby, co "Vlk sežral Karkulku a ta mu leží v žaludku", jak trefně vystihl nick Berkowitz, ho už často ani nedočtu. Škoda, že se nechává tak ovládat nenávistí, měl by vědět, že tím snižuje hodnotu všeho, co napíše.

Jinak jsem vlastně veterán, začátky Blogu A.cz s panem Stejskalem byly první, kde jsem dost diskutovala.
Tady na "kydech" mi však přijdete jako štamgasti v hospůdce, kde já bych nikdy neměla odvahu kibicovat, a tak jen občas seberu kuráž :-) Jste fajn, čtu to tu skoro denně, Vidlák s jeho tématy ví o čem mluví a může být na svůj blog hrdý. Má atmosféru.

A ještě, pánové.... I muži mají svůj den .... Den mužů (ne však otců) skutečně existuje, je jím 11. listopad, dávám si předsevzetí, že vám přijdu pogratulovat:-).

Zatím bez slepic

In reply to by Alfa-Beta.. od… (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do jména jsem napsala - "od příště jen Alice", to zřejmě okénko nepobralo. Má chyba. Změnu jsem tu už před časem zdůvodňovala - můj dosavadní nick byl tehdy impulsivní, nedomyšlený, s problémy se skloňoval. Toť vše. Díky za pochopení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdravím všechny.Chodím sem jen číst a přišel jsem ,jak jinak než z Kosy.Až na jednoho je to tu skvělé.Vlka, ovšem čtu pořád.Vlk je jenom jeden....ale tady je těch vlčků také hodně a velmi zajímavých.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Našel jsem odkaz v diskuzi tuším někde pod článkem na blogu ,,Myšlenky o čemkoli. "Ale stoprocentně to tvrdit nemohu.

Zatím bez slepic

Rozklikla jsem si to a zavzpomínala. Známé nicky, solidní diskuze, i když ne "moje téma", zlatý pan Stejskal... jo, to byly časy. Až bude čas, musím se někdy podívat, co jsem v té době psala já :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady je to opravdu jako v příjemné venkovské hospůdce. I ten prudící exot tu je! To musí být! :-))) Jak začne blbnout tak na něj kašlete. To funguje vždycky. Je-li to blbec tak časem vypadne, má-li v hlavě aspň trochu šedé hmoty tak bude naslouchat a možná mu to i prospěje.
Jinak doufám že to tu vydrží co nejdéle takové jaké to je. Budu držet palce Vidlákovi i všem zdejším návštěvníkům.
Old Rebel.

Zatím bez slepic

Ideální by bylo, kdyby naslouchali všichni, ne? .-) A všem by to prospělo .-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdravím hospodáře a všechny příznivce této stránky. Přišla jsem z kosy a jsem vděčná, že zde mám pocit že nejsem docela šílená a dnešním normálním světě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hoodně dlouho příliš naivní, všechny nesrovnalosti mezi realitou oficiálními médii líčenou a na vlastní kůži pociťovanou jsem považoval spíš za subjektivní omyly jednotlivců a běžné potíže růstu v nových (lepších, ale neprozkoumaných) podmínkách, nikoli systémové chyby. Červené světélko začalo blikat až sestřelem MH17 na Ukrajině. Takže jsem začal googlit, Nová republika přetiskla článek Vlka, potom logicky Kosa, a přechod sem. Děkuji vidlákovi za skvělé články i všem diskutujícím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vše začalo na Aktuálně. cz , kde Vlk vedl nádherné diskuze s demagogy a když Vlk založil Kosu a mě dali do báně, tak jsem zcela přešel na Kosu a tam jsem zase měl rád diskuze nějakého Vidláka s Vlkem když bylo občas povoleno o problému pohovořit. No a pak postupný odklon od Vlka až sem na Kosu. Ale jak říkám, Vlka si občas přečtu(dnes opět skvělý pan Leo K.), nechám si vynadat do blbců co volili Zemana a s velkou chutí přelítnu opět na Kydy. Na Aktuálně již nechodím a tak jsem tady u Vidláka vlastně doma. Díky Vidláku.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Hnidopich.
Přesně.
Vlk a Carlos V.nebo T.Hass,pak se nějak nepohodli.
Hodně Vlka pak štval Višňovský.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzpomínám si už na to velmi velmi nejasně, že Vlka štval nejaký Višňovský. Vypustil jsem to.
S ním jsem se s pravděpodobností, blížící se jistotě, setkal jinde. Proto, pokud by Vás to neobtěžovalo, mohl byste třeba slovem nebo nějakým odkazem připomenout, o co šlo?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...kam už až na výjimky nechodím (ta nenávist je patologická). Je to tu fajn, v mnohém objevné, s mnohými názory souzním (a s některými ne :)) a kromě "profesních" diskusí historického šermu vlastně píšu (velice zřídka) pouze sem :)
Díky Vidláku i skoro všichni ostatní (až na spamera :D)!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cesta sem vedla z Kosy. Jenže už u Vlka prudce vyčnívaly tehdy jen občasné texty jistého Vidláka. Pamatuji, že jeden z mých nejpotěšitelnějších zážitků byla zpráva o založení Kydů. Takže volba byla jasná. Od té doby si každý večer (jako odměnu za to, jak jsem přes den pilný) dopřávám návštěvu u pana Vidláka. Jinak nebýt Kydů, tak bych asi už lezl někde po stropě, neboť vydržet informační tlaky odjinud se nedá bez následků.... Takže díky moc panu domácímu i jeho další čeledi!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mě tento blog před pár týdny doporučil táta, který se zde občas objevuje jako povidlák. Od té doby sem zavítám pravidelně několikrát týdně. Tož tak...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A teď vidím tu hrubici, kterou jsem napsal, a stydím se. Takže podruhé a správně:
Mně tento blog doporučil táta...
Hezký den všem!

Zatím bez slepic

In reply to by dispečer (neověřeno)

Trvalý odkaz

by bylo "mi".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám po divokých předcích v genech toulavost, na cizí dvůr se dostanu dírou v plotě, u pořádného hospodáře plot přeletím. Stojím za plotem, hledám, kudy…

Zatím bez slepic