Ojrovolby

Autor
Štítky

Dnešní téma jsem nevymyslel já, ale upozornil na něj už před měsícem můj oblíbený bloger Petr Kubáč. Dnes totiž začíná projednávání žaloby na Českou republiku od Evropské komise ohledně neplnění uprchlických kvót. Petr Kubáč se ve svém příspěvku dohadoval, kolikpak nám o tom naši novináři, kteří jsou vzorem ctnosti a boje za pravdu, asi řeknou. 

Troufám si tvrdit, že Česká televize bude mít výpadek. Jak na sviňu budou všichni novináři zaměstnáni na kauzách jinde - například u Okamury či Velkého Andyho, kde jim neunikne ani slovíčko, ani gesto, ani poškrábání v nose. 

Stejně tak se zřejmě nic nedozvíme na Ihnedu, Idnesu, Britských listech, Respektu a dalších periodikách, které samy sebe pasují na ochránce demokracie. 

Tož budeme se muset spolehnout na Admirála, který nám třeba nějaké ty střípky najde. Pokud vím, Maneca umí dobře anglicky, tak nám třeba také dá nějaký přepis ze zahraničí. 

Pokud nám to nebude stačit, budeme muset na Parlamentní listy, Novou Republiku a další servery, protože nikdo jiný než fake news weby nám informaci nedodá. Nestranná a objektivní média totiž dobře vědí, že die Propagande není ani tak to, co se řekne, ale především, co se neřekne.

Dnešním dnem tímto zahajuji téma ojrovoleb, kterému bych se chtěl věnovat....  až do ojrovoleb. Pokud máte potřebu adorovat některého kandidáta, případně jiného kandidáta zavrhnout, rád vám pustím jakýkoliv článek, který bude na toto téma a bude mít úvod, stať a závěr. To samé platí i pokud jste přesvědčeni, že ojrovolby nemají smysl a je lepší nevolit, případně vše anarchisticky bořit. A dám vám prostor i pro obdiv k EU, sedmdesáti rokům míru, schengenskému prostoru bez pasů a víz, skoro volnému trhu, skoro sociálnímu státu i ke skoro Velkému bratru.  

Dovolím si na závěr dnešního úvodníčku být vidlácky optimistický... koneckonců proto sem chodíte a čtete to ne?

EU se v posledních letech nekamarádí s Trumpem. Štěkají na sebe, dělají si naschvály, přemýšlejí o obchodní válce, mají rozdílné zájmy. K moci se na Západě dostali tu a tam i noví lidi, kteří mají o fungování Evropy i jiné představy. Po mnoha a mnoha letech nejsou loutkovodiči našich politiků a školitelé naších novinářů na jedné vlně. Další jsou zase nadmíru nervózní, že z toho chlastají nebo propadají depresím. Bojovníci proti dezinformacím zase naprosto spolehlivě zařizují, že si ty dezinformace čtou i lidi, kteří by si k nim sami cestu nenašli. 

Samozřejmě že vrána vráně oči nevyklove, ale  po dlouhých předlouhých letech bychom se v tom poštěkávání mohli dozvědět i něco opravdu zajímavého, co opravdu, ale opravdu není pro naše uši. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Včera večer jsem při přepínání programu na TV (dívala jsem se na Soukupovu Arénu) na pár minut zavadila na ČT2 o "Eurovision Song Contest 2019", kde zrovna zpíval jakýsi transdžendr, původně míšenecký kluk předělaný na holku s dlouhými blonďatými vlasy a k tomu mu tančila morbidně obézní tanečnice. ...

To bylo vážně na zvracení, taková reprezentace evropské písně. Sodoma a Gomora, Evropa se v prdel obrací.

Zatím bez slepic

eeee... pardon .... Tel Aviv
eeee nie politickej - smarja - sa mi to pletie :D - ale europskej a hodnotnej :D

Zatím bez slepic

jste i přes neustálé přežírání pořád hubenější, než vámi zmíněná nymfa.
Dobře vám radím:
Zařaďte do svého jídelníčku více hranolků a medových koláčků.

Zatím bez slepic

Zdeněk Ondráček má na svém fejzbůku video z radostných oslav 5. výročí existence Doněcké republiky a fotky s šéfem Nočních vlků, kterému říkají Chirurg (Alexander Zaldostanov - má zákaz vstupu do EU) a s krásnou poslankyní ruské Státní dumy Nataljou Poklonskou, která byla aktivní při osamostatňování Krymu.

O výhradách Petříčka na jeho cestu na Krym a do Doněcké republiky Ondráček na svém fejzbůku napsal:
----------------
Přátelé,
tak podle ministra Petříčka dělám ostudu 😂😂. Já tam do té válečné oblasti na vlastní nebezpečí přivezl hračky, omalovánky a pastelky dětským sirorkům a on tam posílá miliony korun pro fašistické neziskovky, armádní výstroj a zbraně, kterými jsou zabíjeni rodiče těchto dětí 😡😢. Kdo z nás je větší padouch? Jdete se bodnou pane ministře!!
------------
Jsou to právě Zdeněk Ondráček a Jaromír Kohlíček, kvůli kterým stejně jako Vy, Admirále, pořád váhám, jestli to příští týden hodit SPD nebo KSČM s preferencemi právě na tyto dva pány.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hrají hoši šachy
šachy i děvenky hrají.
Prý pro vlast barva bílá
pro kapsu vlastní barva černá
Aj to je pomluva nehezká.
V poli plno figurek,
chléb a hry hoďme lidem
Že to nestačí?
Figurky na svém postu stojí?
Tož hodíme lidem
účinnější cukr a bič,
zahrajeme si hru
předvolební
volební
pak lehce
šachovnici smeteme
zapomeneme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

☠️☠️☠️

Zatím bez slepic

americkou armádou z Iráku a tam ten Irán asi zaúčočí, Trump TO musí vědět.............proto varuje a stahuje svoje.

Včera psala Rejpalka:
"Trump zahrozil, že sankcemi zavalený a americkou armádou prakticky obklíčený Írán bude „strašně trpět“ i za cokoli jiného, co kdy spáchá…"

Třeba, že prodá ropu Ćíňanům....a nedej bože ještě ne za dolary, když jsou sakra ty sankce.

Zatím jsem nevěděla, že by americká armáda už byla v Azerbajdžánu či Turkmenistánu nebo v Pákistánu...Turci sice v Nato jsou, ale americkou armádou snad ještě Turci nejsou. V Afgánistánu sice vojska i americké armády jsou, ale má se prý jednat o vojska NATO a najednou jen americká armáda...
Ale i tak, že by tam obkličovali Irán, no nevím nevím...
Tak nějak nemám dost představivosti na to "praktické obklíčení"

Spíš bude blokáda toho Hormuzského průlivu, aby nemohl právě Irán NIC po vodě prodat.
A pak po vzoru Venezuely bude třeba humanitární záchrana, nedej peklo bombardování nebohých obyvatel Iránu....a nějaká ta opozice a revoluce...

To je něco hrozného, jak ten Trump mluví.

Za sebe bych ubezpečila, že fakt už trpím dost a dost a strašně a to nejsem z Iránu tou velkohubou USA rétorikou, kéž by už došlo na staré pořekadlo "kdo s čím zachází, tím také schází".............

Zatím bez slepic

Majko, to jsme dvě, už se to nedá poslouchat, včetně těch "našich".
Jinak v Iránu je hodně velká skupina utečenců z okolních zemích, tak je možné, že dalším z důvodů může být, že Trump něco chce po EU a tímhle je může vydírat, že Irán podráždí a ten je vypustí na Evropu. Sám Irán už s tím několikrát hrozil.
V Lidovkách uvádi slova místopředsedy FDP: "Nehrozí pouze vojenská eskalace, ale i nový proud uprchlíků směrem do Evropy."
https://www.lidovky.cz/svet/napeti-na-blizkem-vychode-roste-nemecko-zru…

Zatím bez slepic

A proč si myslíte, že Rusko zakopává roury do Číny?
Jedna roura je trasovaná z Kazachstánu do Kitaje, další je Síla Sibiře.
Všichni si ťukali na hlavu, že prý se tyhle investice rovnají penězům vyhozeným z okna.
A ejhle, dopravní trasa ze Středního východu má alternativu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

uz za davnejsich cias sa iranska ropa prelievala do ruskych potrubi :D
A tazko sa to detekuje, nakolko v tom kaspickom teritoriu je to stejne :D ...
chce to klud... Putin dnes povedal ze Rusko nie je ziadna poziarna jednotka a nehodla hasit poziare po celom svete. V kazdom pripade nehodla vymienat svoje narodne zaujmy za nejake prisluby. Bodka.
Pompeo podla mna odisiel s dlhym nosom. Asi si amici uhryzli prilis velke susto. Trump sa zacne spravat ako mierotvorca....

Zatím bez slepic

Uvidíme.

Zatím bez slepic