Ojrovolby - konec zbožných přání

Autor
Štítky

Už delší dobu tvrdím, že volby zpravidla všichni prohrají. I ti vítězové nevyhrávají dostatečně, každý posun vpřed je kompenzován jiným pohybem zpět a každé pozitivum má i významná negativa. Když se dívám na výsledky eurovoleb, mám zase podobný pocit. Navíc je tento pocit umocněný tím, že přišlo opravdu o dost víc voličů než posledně. Když se pak podívám na výsledky, ano, voliči začali cítit důležitost ojrovoleb, ale žádná voličská skupin nevyčnívala. Hlasy voličů se celkem rovnoměrně rozptýlily po celém spektru stran. 

Zkusím to trochu rozebrat. 

Volby u nás vyhrál Babiš. Sice je vyhrál docela suverénně, ale ve výsledku jen s dvaceti procenty a kousek. Takže zřejmě existují voliči, kteří sice chtějí Babiše za premiéra, ale že by mu tak moc věřili obhajobu národních zájmů v evropě... 

Druzí jsou v ODS. Ti jsou zdá se stabilní, svoji voličskou podporu mají, zřejmě se vyhrabali z nejhoršího, dokonce možná i posilují. Ale hned se na tom maličkém úspěchu svezl i Vondra a jen počkejte, až promluví svým ultraproamerickým hlasem. To si ojroposlanci pošmáknou a český volič také. Řekl bych, že Vondra nadělá ODSce víc škod než si dovedou představit.

Piráti se viděli jako záchranci světa, planety i Česka, ale málo platné - Hřib je debil a Bartoš už se také odkopal. Pražáci jim něco naházeli, ale žádné veledílo to není. 

Okamura sice uspěl, ale uspěl podobně jako v parlamentních volbách. Musím se opakovat, polojaponec je pro mě hlavně tlučhuba a zdá se, že nejsem sám. Charismatištější politik by v našem prostředí udělal s agendou SPD určitě větší úspěch. Reálně ale platí, že Okamurova podpora je tak velká, jak velký je strach z migrace. Zatím se u nás lidi tolik nebojí. Ne dost na to, aby se nechali ve velkém zastupovat Okamurou. Ivan David a Blažko uspěli celkem logicky, ale ostatní byli nýmandi, že bylo možné Blažka vykroužkovat nahoru z pátého(?) místa kandidátky.

Za KDU uspěli Zdechovský a Šojdrová. Zdechovský plus, Šojdrová mínus. A ani pět Zdechovských nezachrání pro KDU to, co jim Šojdrová zničí.

Jeden mandát má i Vojta Filip a měl by se vážně začít zamýšlet, jestli komunistům vůbec ještě zbylo něco, co jim Babiš už dávno nevzal. 

ČSSD si může nechat zdát o tom, jak přestala padat v preferencích a jak se odrazila ode dna. Ani náhodou. To je tak, když se věří vlastní propagandě. Ostatně co můžete čekat, když máte za ministra zahraničí Petříčka, neboli Pocheho 2. Nedivím se, že Zeman s Petříčkem souhlasil - i když jsou na dně, stejně si ještě dovedou uškodit. 

Ještě jednou se vrátím k Andrejovi. Ten sice může popíjet šampaňské, ale až bublinky vyprchají, může začít přemýšlet, jak dál... Nějak se mu rozpouštějí koaliční, toleranční a tišší partneři. Babiš šest, ČSSD nic, komunisti jeden, Okamura dva. Dohromady devět z jedenadvaceti. Všechno ostatní je opozice. Kdyby to takhle dopadlo i v parlamentních volbách, tak je namydlenej. Čili bych to viděl na další zvyšování důchodů a mateřské.

Telička je out. Ale řekl bych, že se o sebe dobře postaral a brzy se objeví v nějaké komisi či na dobře placeném korporátním místě. Tolik k jeho taktice vylézt po Babišových zádech nahoru a pak si hrát na hrdinu. 

Štetina má smůlu. Bude muset jezdit na Ukrajinu za svoje peníze a nadávat na Rusko zadarmo. Ojroparlament si oddychne od hrdlořezů z praporu Azov. Štetina teď také zjistí, že jeho dosavadní páni honorují jen úspěch. Když neuspěl, velmi brzy zjistí, že o něj neopřou ani kolo. Možná mu to umožní provést další sebereflexi jako v roce 89, kdy se z komunisty stal bytostný demokrat. Teď by se mohl transformovat v nějakého ukrajinského vrahouna. Mimochodem - Štetina se rozešel s TOPkou, že jsou na jeho vkus slabím zbabělí, zkrátka, že mu samotnému bude líp. A TOPka existuje pořád a on ne... 

A teď k Evropě - kupodivu musím říci, že je to tam dost podobné jak u nás. 

Macron je v háji, ale to se vědělo už před volbami. LePennová uspěla, ale zase to není až taková výhra a v Ojroparlamentu s ní stejně nikdo nechce spolupracovat. Macron ale tím novým vůdcem Evropy nebude. 

Salvini se drží a zřejmě to bude on, kdo povede euroskeptickou frakci. Nic to samozřejmě nemění na tom, že právě Italové se podtřebují přistěhovalců zbavit, a protože zpátky do Afriky to jde blbě, spokojí se i s přerozdělením do Evropy. Nevěřím proto, že by se jižní, severní, východní a západní euroskeptici mohli víc dohodnout. Jistě budou mít společná témata, ale jestli se na nich dokáží spojit, tomu bych moc velká procenta nedával. 

Ojroskeptici celkem uspěli a nebo místo nich uspěla nějaká tradiční strana s tvrdší rétorikou vůči Unii, ale žádné velké zemětřesení se nekoná. Stávající koalice lidovecké a socdem frakce už sice nemá v ojroparlamentu většinu, ale pořád mají na výběr z dalších partnerů. Je celkem veselé, že v ALDE, která se nejspíš stane třetím hráčem v ojrokoalici, sedí i náš Babiš. 

V Bruseli také brzy zjistí, že euroskeptik je vlastně docela milý a hodný jedinec oproti Zeleným, kteří posílili, takže bude více Grety, více emisních limitů, více keců o Roundupu, více třídění odpadu, aby to pak v reálu bylo ještě mnohem horší než dneska. 

Legrace asi bude s Nigelem Faragem. Kdo si myslel, že Britové si brexit rozmyslí a sami dobrovolně se vrátí do mateřské EU náruče, tak byl asi zklamán. Ale Nigel bude stát za to. 

Vidlácky shrnuto - jede se dál močálem černým kolem bílých skal. Kočár vrže hasitěji než předtím, šlechta si oddechla, na sluhy za vozem stříká bláto, lokajové si svoje teplá místa na kozíku ještě chvíli podrží. Sebereflexe nebude, všichni si to nějak omluví. Za pár let se uvidí.  Zatím ojroparlament vypadá dost podobně jako německý Bundestag a dokud to tak bude, nic moc se nezmění. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Když se podívám na výsledky voleb, tak je jasné, že jsou zfalšované. Tyto výsledky prostě nejsou reálné.

Jsou určité skupiny partají, které oslovují podobného voliče. Kdykoli ve volbách se objevují tyto skupiny partají společně. Zde je to rozděleno uměle a tak, že to naprosto neodpovídá ani rozložení myšlení voličů, ani ničemu z jakýchkoli jiných voleb.

Prostě se falšovalo. A to co se prezentuje jako oficiální výsledek eurovoleb je něco, co zažilo velké retuše někde v kamrlíku, než se vyhodily ven oficiální čísla.

Zatím bez slepic

Nemyslím, že by došlo k nějakému masivnímu falšování, leda tak nějak v malém po našem někde na vsi.
Rozdělení hlasů u nás ve statutárním městysi vidím jako odpovídající realitě, jak ji kolem sebe vnímám. A od celostátního stavu se liší jen v detailech.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, tyto výsledky neodpovídají realitě.

Nefalšovalo se na na úrovni malých vsí, ani malých statutárních městysů s pěti a půl obyvateli. Zde bych výsledkům věřil podle očekávání. Falšovalo se ve velkém na úrovni velkých měst, zejména krajských, kde malými posuny uděláte zfalšované výsledky nenápadněji a razantněji a s větším dopadem na výsledek.

Zatím bez slepic

Nevěřím především tomu, že by yoliči ODS tak milovali Alexandra Vondru, aby přeskočil třináct příček. Neexistuje žádný přijatelný důvod.
Marek Benda je podobný případ z parlamentních voleb. Ze sedmnáctého místa na šesté.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je až k nevíře, jak socani dokázali pracovat ku vlastní zkáze. V tom se jim žádná jiná strana nevyrovná.
Ministr Petříček je něco tak strašidelně tragikomického, že by ho nevymysleli ani cimrmani. Našinec fakt nechápe, proč ho instalovali. Personální nouze? Až taková?
Například kritizuje Rusko, no má to asi v náplni práce. Ale představa, jak jedná s Lavrovem….. Událost roku. :-)
Trochu mi to připomíná, když se generálním tajemníkem ÚV KSČ stal Milouš Jakeš. Říkali jsme si - a s KSČ je jasně konec, když už tam nikoho lepšího neměli. Nebo už tu funkci nikdo lepší nechtěl?

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy opravdu věříte, že projde KDU/STAN a neprojde ČSSD? Vy věříte, že toto by mohl být přirozený výsledek?

Zatím bez slepic

Ano, přesně tomu věřím, tak to vidím kolem sebe.
(Ne, že bych se nemohl mýlit, ale hovoříme o víře)

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, hovnoříme o víře. Já se k té víře nějak nemohu přinutit. Ty výsledky eurovoleb nejsou ani náhodou reálné v mnoha ohledech. Mohl bych brát další a další anomálie a kombinace stran, které jednoduše nemohou odpovídat realitě voličů.

Ono je to ale jedno. Tyto volby nic nezmění, a ani změnit nemohly.

I z toho zbytku je vidět, že voliči se zaměřili - vědouce že daleko razantněji mění EU účinek ginu na Junckera než eurovolby - na vyšachování největších českých darmožroutů a sluníčkářů přisátých či potenciálně přisátých na eurocecek. Telička, Štětina a další byla cílovka, kam mířili voliči.

Zatím bez slepic

KDU-ČSL má velmi disciplinovanou voličskou základnu. Když farář z kazatelny zavelí, jdou a poslušně volí. Maximálně kroužkují na kandidátce, to je jediný vrchol povolené demokracie. V příštích volbách v evropských parlamentech se už začnou více objevovat strany zaměřené na muslimy. To je fakt, protože do voličského věku vstoupí lidé z muslimských rodin s vysokou natalitou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To znamena, ze vira je zlo a farari jeho nositele.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nebo prostě falšovatelé voleb tak nějak ví, že se obecně věří v toto dogma - že KDU-ČSL má disciplinované voliče. A tak to zfalšovali tímto směrem.

Navíc KDU se spojila se STAN, tak to falšování vypadá trochu věrohodněji.

Zatím bez slepic

Souhlasím s tím že výsledek voleb nevystihuje realitu, ale s tím se začalo organizovaně dlouho před volbami. Podívejte se, kde se vzalo tolik euroskeptických straniček a hnutí ? Bylo jasné že jsou bez šance uspět, ale odčerpaly hlasy. Samková, Volný a další, na nichž jména si ani nevzpomenu. Cinknutí výsledků? Myslím si, že v ČSÚ těžko, a jinde by s celým výsledkem moc nezahýbalo.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nezvolené strany získaly celkem 15,36 %. Z toho ČSSD 3,95, Telička 2,38, ANO-trolly 1,56, dohromady 7,89. Na ostatní strany se ziskem pod 1% zbývá 7,89%.

Zatím bez slepic

Připojuji se se svou vírou v Godotovu víru. Malé množství voličů KDU/TOP mělo větší důvod jít k volbám do EU, než většina otrávených bývalých voličů jiných stran. Nezapomínejte, že i oni to vnímali mobilizačně (zachraňme naši Evropu před nohsledy Putina). Skutečným měřítkem síly by byly volby do Parlamentu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já osobně bych eurovolby hodnotil jinak. Minimálně tak, že nic nemohly změnit, a to bez ohledu na výsledek. Jediný význam eurovoleb bylo vyslání signálu do určitých kruhů, že velké % lidí má EU a její ideály v lásce asi jako osinu v prdeli. Poprvé v životě to pochopili třeba Štětina, Telička, s dokonce i kruhy přímo v Bruselu.

Tyto eurovolby jsou poslední. EU se rozpadne dříve než byste si užili dalších voleb.

Nicméně těch špatných věcí, které EU přinesla se nezbavíte ani po rozpadu EU. Vy už se nikdo z vás nedožijete lepší prosperity České republiky ani Evropy.

A o hodně později, někdy ke konci 21. století se možná v našich končinách začne i válčit. Válku začnou ovšem státy na severu a severozápadě od našch hranic, žádné Rusko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rychlý rozpad EU? Rozpad třeba ano, ale rychlý? Měnová odluka? Nebo snad euro bez EU?
Bene, to rychlé nebude. Ani nevím, jestli je to dobře nebo špatně.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Žádný rychlý rozpad EU nebude. A ani jsem to netvrdil. Já jsem použil jen termín "rozpad EU". To adjektivum "rychlý" už je jen vaše invence, já s ní nemám nic společného. :-)

Zatím bez slepic

Vnímal jsem rychlost podle vaší věty:
"EU se rozpadne dříve než byste si užili dalších voleb."
To mi přijde setsakramentsky rychlé.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je jedno, jestli je to dobře nebo špatně. Je to hlavně zákonitý proces.

Pro nás, Českou republiku to samozřejmě znamená, že 30 destrukce, která probíhala po sametové revoluci i bez EU, a s EU se jen akcelerovala - nemůže nemít důsledky. Že si to plnou vahou vyžereme, a náprava je vždy delší než něco rozsekat na maděru.

Ve své podstatě budou Ćeši potřebovat něco jako poloviční národní obrození, protože jinak se nevzpamatují. Dějiny jsou přepsány tak, aby z nich Češi vycházeli jako největší hovada a pitomci. Sudetští Němci pracovali 6 roků na straně Adolfa Hitlera, ale Češi jsou ti špatní. Všichni skuteční čeští velikáni a osobnosti české historie jsou zapomínáni a nahrazováni největší kolaboranty a přizdisráči typu Václav Havel, Daniel Herman, Karel Švarcenberk, Jiřina Šiklová, Lucie Myslíková, atd.

Dnešní mládež už považuje český jazyk za zbytečný. Nejraději by komplet přešli na angličtinu, bylo by to prý lepší. Také by bylo lepší, kdyby český stát zanikl a přiřadil se jako další spolková země Německa.

Umění přešlo do hranic, kdy český film či divadlo současné doby nejlépe slouží jako materiál pro výuku myšlení psychopatů a psychicky narušených jedinců. Architekturu či malířství vedou lidé, u kterých pochybujete, jestli vůbec kdy měli soudnost.

Jinak řečeno, posledních 30 let - bez a později s EU - je taková normalizace na kvadrát, která udělala mnohem větší škody, materiální pokřivení a likvidace normality než by kdy byla schopna dokázat komunistická normalizace. A ano, komunisté s tím nemají co společného, protože stejně se EU-normalizovalo i v západní Evropě, kde komunismus nikdy nebyl.

Máte před sebou mládež a 2 generace, která nic nechce dělat a vytvářet. Chce jen žádat o dotace, pracovat v neziskovkách či v kanceláři, mít nadpůrměrné podmínky - a jinak nic.

Jedna věc jsou zničené ekonomiky a hospodářství států. Což se týká i měn a eura. To je ta jednodušší část. Ovšem bytí a nebytí států bude ve skutečnosti o tom, zda se podačí to "poloviční národní obrození", tedy zlikvidovat přeprogramované mozky vymyté EU-normalizací.

Situaci ještě zhoršuje naše napojení na anglosaské státy a kulturu, která upadla už před 10 lety. Takové USA nebo Velká Británie, to je opravdu smutné pokoukání. Nic, z čeho bychom si my měli brát příklad. Oni budou dodávat do celého světa další psychopatie a vymývání mozků, a to ve jménu zisků filmového průmyslu a nadnárodních koncernů vycházejících odsud.

Zatím bez slepic

Evropě by pomohlo, kdyby se Trump domluvil s Putinem a vymezili nové sféry vlivu. Trump Jižní Amerika, Putin Evropa. Učurávám smíchy když si to představím. Rudá armáda ve všech amerických základnách v Evropě. Štětina se plaví na voru do Ameriky. No uznejte, nebylo by to krásné?

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celému světu by pomohlo především, kdyby si došlápli na bankéře a nadnárodní korporace. Bordel ve světě už dávno dávníčko nedělají ani vlády, ani politici, ani prezidenti. Donald Trump ani zdaleka navládne USA, ani v něm nerozhoduje.

1) Státy by konečně měly vzít pod kontrolu své měny. Co zmohou státy a politici, když jim měnu nezávisle (a se společnou mezinárodní dohodou) likvidují, posilují a mění nězávislé centrální banky, které nikdo nesmí kontrolovat ani řídit? Když se naše Česká národní banka rozhodla oslabovat po řadu let českou korunu, a ochudila tak všechny české občany - nikdo proti tomu nesměl ani pípnout, ani zasáhnout. Přičemž tehdejší členové ČNB by měli jít před popravší četu, a i to je slabé ohodnocení jejich činnosti.

2) Nadnárodní korporace si vyzobávají třešinky kde jen chtějí. Dostávají pozemky za korunu a daňové prázdniny. A když začnou útok či nátlak, je to obrovská moc. Například současný soustředěný útok Apple, IBM, Microsoftu a Google proti Huawei. Nebo když se Facebook a Google rozhodne cenzurovat všechny české zprávy upozorňující na nebezpečí islámu či imigrace jako šíření nenávisti.

3) Neziskovky by se měly sešněrovat. Jsou to spíše agenti zahraničních zájmů než cokoli jiného.

Státy by si především měly udržet svou sílu a kontrolu. Jinak jsou k ničemu.

Zatím bez slepic

+5slepic

Zatím bez slepic

A ano, komunisté s tím nemají co společného, protože stejně se EU-normalizovalo i v západní Evropě, kde komunismus nikdy nebyl.

Me to prijde ze na zapade maji komunismus prave ted
https://echo24.cz/a/SBWLW/facka-postkomunistickym-zemim-juncker-odhaluj…

Máte před sebou mládež a 2 generace, která nic nechce dělat a vytvářet. Chce jen žádat o dotace, pracovat v neziskovkách či v kanceláři, mít nadpůrměrné podmínky - a jinak nic.

- A ve vsi evidenci to vetsinou nedostanou, protoze mista, renty, flakarny nejsou pro vsechny. - Az rozkradou co pujde, servou se pred sebou.

Zatím bez slepic

Je to daleko jednodušší. Komunismus vznikl na Západě, komunismus je západní produkt. Komunismus byl rozvíjen a je stále rozvíjen na Západě. A proto také na Západě je komunismus základní filozofií neziskovek, inteligence, univerzit a humanitně vzdělaných či založených lidí.

Filozoficky komunismus vychází z Hegela a jeho následovníků (což jsou fakticky skoro všichni němečtí a moderní filozofové - hlavní to předmět učiva a obdivu filozofie v evropských školách). Řečnické umění a ekonomii tomu dodal Marx.

Mimochodem, kde v Rusku žili Marx a Engels? V jakém druhu azbuky byla psána Marxova kniha "Das Kapital"? V jakém druhu azbuky byly napsán základní spis komunismu: "Manifest der Komunnistischen Partei"? Jaký stát vozil Lenina vlakem, aby ho propašoval do Ruska? Jaký stát a v měně jakého státu dali Leninovi 20 miliónů marek, aby tam udělal barevnou revoluci?

Po celé 20. století západní "vzdělanci" a "inteligence" toužila po tom, aby u nich, v západní Evropě, byl zaveden komunismus. Evropští univerzitní učitelé a profesoři vedli se studenty moudré rozpravy, že komunismus a marxismus je nejlepší, co může existovat.

Není tedy divu, že dnes, stejně jako po celé 20. a 21. století, je v západní Evropě komunismus a marxismus velice v kurzu? On tam sice nikdy nebyl jako společenské zřízení, ale jinak všechny kořeny a základy komunismus je ryze, a pouze ryze, západní produkt.

A kdyby byl člověk hodně zlej, tak se ještě zeptá, jakého etnika byli Marx a Engels? Jaké etnikum bylo ve většině vedoucích funkcí u ruských bolševiků a komunistů? Ale to už by mnozí nerozdýchali.

Zatím bez slepic

>>>> A ve vsi evidenci to vetsinou nedostanou, protoze mista, renty, flakarny nejsou pro vsechny. - Az rozkradou co pujde, servou se pred sebou.

A přitom po nich zůstane měsíční krajina. Stáhnou do destrukce polovinu celé ekonomiky státu, a mnoho dalších funkcí státu.

Není divu, že každý diktátor či nový stát jako první začal věšet všechny potentáty předchozího režimu. Je to jediná možnost, jak se vyhnout destrukci a krachu. Podívejte se, co předchozí potentáti komunistického režimu udělali za 30 let s Českou republikou. Máte soudy plné komunistů (dokonce soudí i soudkyně, která odsoudila Pavla Wonku na smrt), úřady plné bývalých komunistů, a veškerý majetek padl do rukou bývalých komunistů. Všichni bývalá bolševici si nyní hrají na velké antikomunisty (zdravíme třeba Štětinu nebo Kalouska).

Ostatně velké zvíře Baroso v EU byl maoista. U mnoha vysokých potentátů v Bruselu dohledáte významné komunistické posty či působení v minulosti.

Proto třeba Ergodan v Turecky začal čistkou, ve které vyrazil mnoho soudců, úředníků - a hlavně!!! profesorů a učitelů na univerzitách. Stačí když se dnes podíváte, kdo organizuje neustálý rozklad státu a štvanice - jsou to neziskovky, umělci a univerzitní učitelé, profesoři a studenti. Kdyby to neudělal, tak je Ergodan neúspěšný, a z Turecka mu sluníčkáři a turecký ekvivalent Šoroše - Gullen - udělají stejnou kůlničku na dříví, jako dělají čeští sluníčkáři z České republiky už 30 let.

Zatím bez slepic

Jakl jako kandidát za SPS svým postojem a výroky zpochybňuje naši euroatlantickou vazbu a demokratické hodnoty. Na takové přece přísnost musí být, protože představují v současnosti největší bezpečnostní hrozbu.
V tomto duchu se vedla poslední předvolební debata předsedů sněmovních politických stran. Ministr vnitra Hamáček se domnívá, že mezi největší bezpečnostní rizika patří "kyberterorismus, šíření falešných zpráv, šíření nejistoty mezi občany, i státními aktéry, a nezvratné změny klimatu". Hamáček také získal za celý večer největší potlesk sálu za odpověď Okamurovi, proč umisťují na veřejná prostranství betonové zátarasy, když nám terorismus nehrozí: "Kdyby se tady náhodou zase objevil někdo, jako je p. Balda, kterému jste vymyli mozek." V. Rakušan s tímto názorem rovněž souhlásil (aplaus také velký): "Tajné služby upozorňují na jednu věc. To největší bezpečnostní riziko je růst nenávisti ve společnosti, růst populismu a je to růst takových nálad, které jsou vyvolávány právě takovými stranami a které vedou k tomu, že lidé, kteří do té doby vnímali realitu v ČR celkem sympaticky, sousedsky, se uchylují k činům, které jsou jako jediné, na rozdíl od těch islamistů vyhodnoceny u nás jako činy teroristické."
Zvolení a vykroužkování Blaška, bez jediného jeho výstupu v ČT a ve "správných médií, zřejmě v této chvíli nahání husí kůži všem EU-NATO politikům. Soudím, že brzo přijde na někoho exemplární obvinění z předsudečné nenávisti. To je tak "skvěle" vymyšlený pojem, na který se dá napasovat téměř cokoliv. Začne se ve velkém zavírat huba nepohodlným názorům.

Zatím bez slepic

....Začne se ve velkém zavírat huba nepohodlným názorům.....
"rozesmálo" mne to neskutečně.
Jako že:
"Já jsem Kotas a mám dotaz..."
"Já mám dotaz : "Kde je Kotas?"

Zatím bez slepic

Kotase jsem neznala, tak jsem si musela vygůglit, že jde o vtip starý, trapný nebo nevtipný. Jo, může být, že vám ta věta připadá nevtipná, trapná. Stará je určitě, proto jsem ji použila jako vzpomínku na časy minulé, které ve mne vyvolávají řeči politiků zmíněné v mém komentáři:)

Zatím bez slepic

V sedmdesatkach jsme ho vypraveli jako: Ja jsem novak, kde je Dubcek?
priste : Ja jsem Novak, kde je Dubcek?
prespriste: Ja jsem Bartos, kde je Novak?

Zatím bez slepic

jako ptát se : "Kde je Sartre?"
Zbytečné, stejně jako tehdy.

Zatím bez slepic

Kdybyste znala Kotase, tak víte, že se nejedná o ztrapnění, anóóóbrž o dávnou skutečnost, tedy mou vzpomínku, kterou Váš komentář vyvolal.
To se jednoduše občas stávalo, že někdo zmizel a nebylo po něm ani vidu, ani slechu.
Tu to je také.
Když se slepici, či slepicím, tedy hejnu,... labuť nepozdává, tak ji jednoduše považuje za ošklivou, vyžene ji,...
Proto ten "úsměv" z mé strany.
I když s Vámi nejspíš ani nesouvisí.

Zatím bez slepic

Hamáček, Rakušan, Kotas, Sartre, slepice, labuť a to kuře krákoře tady ve dvoře..., jó, to se to rýmuje.

Zatím bez slepic

kuře je prý sloveso
"Kuře, to je sloveso. Jezte hipíky, obsahují vysoké množství THC."
Jsou zajisté i nově zvolenými ve volbách i bez rýmů, dokonce i rýmičky...
Tož papkejme, papkejme,...
Ha - jestřáb....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČSSD oproti KDU-ČSL nemá tak stabilní voliče. Když si výskali, že už propad skončil na 7%, najednou zjišťují, že neskončil. Ani 4% nejsou konec a ještě mohou klesnout na dno. Hledání městského liberálního voliče se mohlo povést jen v případě, kdyby ČSSD nezapomněla na své tradiční voliče. Petříčka voliči nepřijali stejně jako Pocheho a oba škodí ČSSD dále. Pokud ČSSD neprovede radikální změnu kurzu, čeká ji osud ODA. Je to takové příznačné, že osud ČSSD předznamenává osud EU. Pokud se ČSSD dostane na výsluní voličské přízně, vrátí se i přízeň k EU. Ale mnohem pravděpodobnější je postupný úpadek.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono je vtipné, že zároveň Petříčkové a spol budou argumentovat spoluvládou s Babišem, jako "tím důvodem". Až si říkám, že by socanům ze všeho nejvíc prosíělo rozštěpení a ať se ukáže ta životaschopnější cesta. Jenže ten zvyk být na pískovišti je příliš velký. A Altmer příliš velkou koulí na noze.

Zatím bez slepic

Petříček je totálně mimo a ČSSD škodí stejně jako Poche. Ale možná je jejich zadáním zlikvidovat ČSSD a pak svou práci odvádí skvěle oba.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"ČSSD oproti KDU-ČSL nemá tak stabilní voliče."

Již mnohokrát jsem četl: Doposud jsem vždy volil ČSSD! Z toho usuzuji a připouštím že i špatně, na vcelku dost otrlou partu voličů. Pokud si dám do řady posloupnost Špidla, Gros, Paroubek, Sobotka, Hamáček, pak ona řada dává zcela jasnou klesající tendenci i v chuti tyto lidi podporovat.

Vím, že nejlépe se vychovávají cizí děti, tudíž v obecné rovině; ještě se nestalo, aby ten co způsobil nějaký úpadek, byl strůjcem toho samého následného úspěchu. Přeneseme li toto obecné do roviny ČSSD, pak nevidím jinou možnost obnovy přízně, než výměnu lidí.

No, a jelikož tuto sebereflexi není schopna ČSSD ani nakonec i EU, budeme se potýkat s hloupými lžemi vedení ČSSD na vnější vlivy. U EU budeme tlačeni do stále většího tempa integrace a svazující legislativy, dokud se nestane nějaká opravdu dramatická ekonomická změna k horšímu.

EU se nemůže za žádných okolností rozpadnout. Stále bude dost lidí jež budou ochotni položit cizí životy za prosperitu vlastní a moc. (Toto jen pro DT viz výše.)

Zatím bez slepic

Budeme svědky mnoha výmluv na vnější nepříznivé okolnost - Babiš, ekonomický pokles, nedostatek proevropského ducha, atd. Ale nikdy, opravdu nikdy, nezačne ČSSD hledat chybu ve vedení.

Zatím bez slepic

CSSD je ted kleenex-partaj pripravena k vyhozeni, uz ji nahrazuji Pirati a ty pak nahradi zase to samy pod jinym jmenem.

Jinak rada Špidla, Gros, Paroubek, Sobotka, Hamáček spis stoupa k Paroubkovi, pak klesa v Sobotkovi a pak zas trosku stoupa k Hamackovi. Hamacek je slizoun, ale Sobotka byl ne-osobnost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přikláním se k názoru D.Trumpa,volby byly zfalšované a jako každé po sametové.
Už to je zarážející a mluví to neschopnosti mnohých,když tolik kandidovalo stran,hnutí osobností,že tím rozdrobí velký počet voličských hlasů.Pak mě napadá,že ODS nedovolila Klausovi ml.založit stranu a kandidovat do EU.co je chyba a bude ho to stát mnoho námahy,aby se zviditelnil.Podle Babišově reakce po volbách,asi čekal více,tak byl prý úplně bez sebe.ČSSD si kope hrob sama a myslím,že je tam Babiš postrčí,když se někde mluví o předčasných volbách.Komunisté nejsou komunisté v té podobě jak vznikali a pracovali,nebo jak je vnímala pracující třída,to platí i o Konečné.Voliči Pirátů,to je přesně ono,zblblá mládež,která nechce a nebude pracovat.Kolem SPD je dusno pořád,protože je jediná,kritická k EU,NATO.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nesuďte nerozvážně, praví evangelium. Vaše tvrzení:
"Voliči Pirátů,to je přesně ono,zblblá mládež,která nechce a nebude pracovat"
se mi zdá příliš tvrdé. Mládež se vždycky bouřila proti stávajícím pořádkům, ta současná není výjimkou.
"Mládež nechce a nebude pracovat".... ty co znám osobně já, pracují už teď při studiích. A pracovat možná chtít nebudou (já kdysi taky nechtěl), ale už teď vědí, že budou muset (jako jsem to kdysi zjistil i já).
Zkuste se porozhlédnout po mladých, máte-li kolem sebe nějaké. Pokud nemáte, je to vaše chyba a podléháte jen mediální manipulaci, kdy menšina je líčena jak zdrcující většina. Realita je, podle mě, o dost jiná. Příznivější.

Zatím bez slepic

Mládež se vždycky bouřila proti stávajícím pořádkům - nebo je vytvarela, ze. Soudruzi z Hitlerjungen, tech se bali i rodice. Soudruzi ze SSM a pionyra (co nam dnes vladnou) ve Francii soudruzi mladeznici z roku 68 a jejich euromarxismus. Fanaticky Viki, Lala, Greta, Molly.... komanda v pochodech za huleni, mlatici komanda Antify atd atd.

To jsou vsechno dychtivi poskoci elit a proti nim se bourej ostatni.

Zatím bez slepic

Ale samozřejmě, že Hitlerova mládež bojovala proti stávajícímu systému, čímž byl míněn ten zrozený I.světovou. I Pavka Korčagin bojoval proti starému světu.
SSM do toho netahejte, to byl mládeží (byl jsem tehdy taky mladý, i když je to dnes už k nevíře) produkt velmi nemilovaný, uměle vytvořený a neživotaschopný. A nikomu nebyl nebezpečný, protože byl prázdný jak vypitý sud. Dělali jsme, že jsme aktivní, aby měl oblíbený třídní pokoj. A vedení školy se tvářilo, že nám to věří, taky aby mělo pokoj.
A opakuji co jsem napsal výše - necháváte se zmanipulovat médii hlavního proudu, kteří u mladých lidí zaměňují menšinu za většinu. Většina mladých lidí je prostě mladá a když se nemá jít do školy, vítá to - důvod nepodstatný. Pořád lepší demonstrace (proti čemukoliv) úředně tolerovaná, než písemka z matiky. To už jste zapomněl?
Pravdu máte s Antifou, to jsou zhulenci a hovada. Procentuální podíl z mládeže nula nula nic, jen jsou hodně hlasití.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neff na Neviditelném psu má celkem realistický komentář:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/trziste-nadeji-015-/p_cirkus.aspx?c=A1…
Stěžejní je hodnocení, že se směřování EU nezmění, pokud se nezmění směřování Německa a Francie a to se mění spíš k horšímu (ekošílenství, potlačování nepohodlných názorů, atd.)

Zatím bez slepic