Jak se to má s Vidlákovými kydy

Autor
Štítky

Včera se v diskusi nad Rejpalčiným článkem rozproudila debata započatá nickem Donald Trump ohledně mizerné úrovně Kydů, která klesla už kamsi pod úroveň České televize a proto je nejvyšší čas Kydy (už asi podesáté) opustit. Majka mě pak pokárala, že jsem se Rejpalky více nezastal. Celá diskuse je pod včerejším článkem a mě vybudila v mém zachraňování prasnice k tomu, že jsem mezi podáváním studených obkladů na vemeno, podáváním čípků na vyčištění dělohy a dávkováním antibiotik proti zánětu, napsal tento text.

V první řadě si myslím, že Rejpalka moje zastání nepotřebuje, neboť je už dostatečně ošlehána životem, jak dokazuje svými pravidelnými záznamy z deníčku o který se s námi dělí. Mimochodem - Rejpalka je po mně druhým nejčastějším autorem na Kydech a často mi její příspěvek vytrhne trn z paty, když se blíží večerní uzávěrka a já mám hlavu jasnou a prázdnou. Rejpalko děkuji. 

Dále si pak myslím, že jsem na Kydech napsal už mizernější texty, než je ten o armádě USA. Člověk prostě není každý den Čapkem, nebo Karlem Havlíčkem Borovským. Ostatně i Neruda psal někdy kraviny, ale když se pak koncem života udělá sborník z těch nejlepších textů, zpravidla to autora ukazuje v dostatečně líbivém světle, aby se dostal do národního povědomí. Sborník těch největších kravin se nikdy nevydá, protože by si ho nikdo nekoupil. To umožňuje až internetový věk. 

Za třetí musím říci našemu čtenáři Donaldu Trumpovi, že jestli si na Kydy chodí pro informace, tak je mi ho opravdu upřímně líto. Kydy nikdy nebyly a nikdy nebudou žádnou tiskovou agenturou, nebudou nikdy novinami, nebudou mít nikdy žádného reportéra. Kydy nikdy nepřinesou žádnou novinku jako první a nepřinesou žádnou neprůstřelnou analýzu plnou grafů a čísel. 

Kydy nebyly založeny v touze po záchraně světa, nevznikly ani po dlouhé racionální úvaze a nebyly ani žádným trucpodnikem. Kydy se tak trochu nečekaně narodily. Asi tak stejně, jako že se vám ztratí kočka a za pár týdnů přijde i s koťaty a až pak přemýšlíte, jestli je to dobře. A když už se tedy stalo, tak ať to chytá myši...

Kydy jsou tu proto, aby se kydalo. Aby se mluvilo o špíně, jakéhokoliv druhu, aby si na ni člověk zvykl a aby si zvykl ji uklízet. Já osobně mám autorskou ambici svítit baterkou do temných koutů a hledat tam, kde by nikdo nehledal. To neznamená, že tam pokaždé najdu vybroušený diadém nebo nějakou starožitnost, uklizenou kauzu, zahnívající korupci či komplot. Lidi jsou v podstatě normální a tak v temných zákoutích politiky i společnosti zpravidla není nic. 

Kydy (narozdíl od koček) jsou tu od toho, aby alespoň někde vedle sebe existovaly odlišné názory. Aby bylo místo, kde si můžete říkat co chcete, myslet si co chcete, mít utkvělé představy, paranoiu, strach a nebo přerostlé ego a... čtenářstvo to snese.  Na Kydech můžete mluvit o řízené islámské invazi, o spiknutí evropských elit proti obyvatelstvu, můžete mluvit o budoucí válce proti Rusku a dokonce (a to už není vůbec běžné) můžete říct něco pozitivního i Babišovi, Putinovi, Ajatolázích, Číňanech a Kimovi. Můžete i adorovat Ameriku, Merkelovou, můžete podporovat  Milion chvilek... ale to můžete všude, tak to není tak cenné. 

Vydám jakýkoliv článek, který má úvod, stať i závěr. Nikdy jsem nikomu nevrátil článek, že je to tak nebetyčná kravina, že ji nepustím. Ale tu a tam vrátím článek, kterému chybí o čem se vlastně píše, z čeho se vychází, o čem vlastně je a jaké z toho plyne ponaučení. Článek jsem nikdy nevrátil definitivně, požadoval jsem jeho rozšíření a většinou jsem se ho dočkal. 

Do článků nezasahuji, nedělám v nich žádné úpravy, maximálně opravím pravopisnou chybu, pokud si jí všimnu. Nezkracuji, neprodlužuji, nevysvětluji. Tak jak ho dostanu, tak jde na sklo. Diskusi nemoderuji a pokud se nesnažíte jako Sartre ovládnout všechno a všechny, diskutujte si jak je libo o čem chcete. 

Donalde Trumpe, pokud jste měl s Rejpalčiným textem z internetu problém, napište článek, já vám ho pustím. Můžete v něm s libovolnou podrobností rozebrat, co je tam špatně, co je nepřesné a co je úplná hovadina. Můžete se  v něm navážet do původního autora i do Rejpalky a můžete si nechat publikem zhodnotit váš výkon. Ale nikdy nebudete ani vy, ani Vidlák, ani Rejpalka ani kdokoliv jiný tou autoritou, která rozhoduje o tom co je a co není blbost a co stojí nebo nestojí za vydání.  Pokud chcete něco víc, chcete zpravodajství, chcete názory opřené o autority, či dokonce chcete pravdu, tak vám přeju hodně štěstí při hledání a zde na Kydech opravdu hledat nemusíte. 

Rozhodně tu ale můžete najít jakoukoliv polemiku. S kterýmkoliv Vidlákovým textem i jakýmkoliv jiným článkem.  Tedy pokud ji někdo napíše... Nestojím o dvorek, kde si budeme všichni plácat po ramenou a utvrzovat se v tom jediném a správném postoji. Jako že Putin je hodný, Babiš je státník, Zeman je bůh, Kalousek debil a všichni na demonstraci na Letné jsou zaplacení z ambasády USA. 

Nikdy si nedovolím to co udělal Vlk, Čulík a další - aby tady na Kydech zvítězil ten nejsprávnější nejvelkolepější a božský názor i kdyby ho vyslovil Havel a podepsal Lenin a i kdybych mu jako majitel tohoto dvorku věřil do hloubi srdce. Dokud mě Kydy budou bavit, tak proto, aby se tu mohlo říci cokoliv aniž by člověk měl pocit, že se na něj dívají skrz prsty a dávají mu vyhazov ze slušné společnosti. 

A propo... i v Palivcově hospodě, kde si dáte pivo  a můžete kecat co chcete, je někdy k nevydržení.  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Dívám se na poslance, taky kydají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo, a nějak nám zase padají teplotní rekordy pro červen a to nás ještě čeká červenec a srpen. To, že v květnu normálně pršelo a nebylo teplo, je pryč. Hrozí sucho jako loni nebo větší. Prognózy nic moc... Držme si palce, aby to nepřešlo do extrému jako loni...

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jižní Čechy byl a je můj oblíbený kraj, setkal jsem se tam s neskutečným moudrem od jednoho naprosto obyčejného člověka, to moudro dávám k dobru kdykoliv dojde na debatu o počasí. O co šlo, na vsi kterou nebudu jmenovat se rozhořela debata o počasí a jak to bude s úrodou a všichni se opírali o prognózy a předpovědi, jen tento dobrý muž děl tu svou, "Neznamená to, že když pršelo na jaře, že musí pršet i na podzim, ale je to taky možný" No a dovětek byl v tom smyslu, že kluci ze vsi koukali jak tahali břicha kombajnů při sklizni v blátě. No jestli z toho nejste moudrý, tak já Vám řeknu, že já taky ne, ale je to dobrý, ne?

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znám to i jinak: "Neříkám tak ani tak, ale na má slova stejně dojde."
Nebo: "Nic není staršího než včerejší zásluhy."

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to dobrý, dokonce dost dobrý. Lidová moudrost.
No a jakýsi dobrý muž, pan Orwell, napsal román 1984 a tam citoval kromě jiných myšlenky "Válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla".
Tato moudra, nejčastěji to poslední, dávám k dobru, nejen, když přijde na debatu o počasí. Hodí se pro hodně lidí, jako politiky, demonstranty z milionů chvilek pro demokracii a další. Taky nevím, jestli jste z toho moudrý, ale když ne, nic si z toho nedělejte. Ale je to silná myšlenka, ne?

Zatím bez slepic

No přiznám se, že jsem Orwelův román 1984 přečetl skutečně teprve nedávno. Nešlo mi to a nebavil jsem se, ale doba si žádá určité oběti. Takže jsem dočetl. Proč mi to nebavilo, no možná je na vině i tento citát. Nejspíše se dá vykládat různě a určitě by se i zde na kydech o tom dalo dost dlouho debatovat. Jediné s čim bych souhlasil právě po proběhlé demonstraci Chvilek nenávisti je ta poslední část z citátu. NEVĚDOMOST JE SÍLA. No a toho se nejvíc bojím. Samozřejmě, že Orwel tím co napsal zřejmě ukazoval na tu možnost, že vlastně žádná válka nebyla, že to jen Velký Bratr úmyslně a z důvodů propagandy šířil a ta svoboda vlastně taky byla ale jen na základě defacto otrocké poslušnosti, ale nevím zda jsem četl pozorně neb jak jsem již napsal, ta knížka mě moc nebavila.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Orwellův román 1984 jsem se pokoušel přečíst nejmíň dvakrát, ale ani jednou se mi to nepodařilo. Je to podle mne psáno hrozně nečtivě, připomínalo mi to Kafkův Zámek (který jsem taky nikdy nedočetl). Avšak, i s ohledem na místní vidlákův dvorek, dovolil bych si doporučit jiný, dle mne lepší Orwellův románek - Farma zvířat (někdy též překládáno jako Zvířecí farma). Ten je naopak napsán velmi čtivě, a hrozně jsem se u toho bavil - ta alegorie na převzetí moci komunisty, kdy ze začátku při převzetí farmy zvířaty to všichni myslí dobře a pracují co každý může, ale časem se to vyvine, že se vyvrbí kasta nejmenovaného druhu zvířectva, která to začne vše "řídit" a nepracovat a jde to pak celé do kopru, tam jsem všude viděl tu analogii s historií komunistického hnutí a hrozně jsem se bavil - divím se, že TENHLE román komunisti nezakázali :-).

Zatím bez slepic

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako velkého fanouška mě vaše obtíže s románem mrzí. Mohu se vás, stejně jako Hnidopicha, zeptat, v jakém vydání nebo překladu jste to zkoušel číst? Ještě existuje i nahrávka mluveného slova (vydaly ji Levné knihy) v překladu Evy Šimečkové. Děkuji.

Zatím bez slepic

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

chapem, ze niekto to takto mohol pochoppit ale ja som osobne poznal ludi (vratane mojich najblizsich) ktori taketo nieco zazili na vlastne kozi v Jachymove ci ruskom gulagu
to sa ho potom osobne dotyka a berie to uplne inak
zrejme si neviete predstavit ze by sa statne organy mohli spravat tak ako sa chovaju v romane 1984 - budte rad ze ste to nezazili

Apropo ked sa kamarat vratil z vojny tak mi povedal
Ked som cital Ciernych baronov myslel som si ze autor humoristicky nadsadzuje, zistil som ze realita je este daleko tvrdsia

analogicky predpokladam ze Kafokov Zamok reflektuje skusenost s byrokraciou a splhanim sa po rebricku moci, ale zatial som nemal moznost si ho precitat - az sa mi dostrane do ruk napisem svoj nazor aj na to ....

Zatím bez slepic

Mozna proto,ze kdyz to ctu dnes, tak vidim dnesni politiky, viz kecy pirátů predtim nez byli u lizu a jejich kecy a chovani v Praze v soucasnosti :D

Alegorie je dobra, kdyz v tom fakt vidis chovani lidi a jenom blazen si mysli, ze lide se chovaji jinak v komunismu a jinak v demokracii nebo monarchii ;) Alegorii proveri prave, ze nezalezi na stystemu a najdes v tom vzdy to chovani lidi co se opakuje a někdy jako 1984 je bohuzel to nejhorsi s cloveka :(

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

A dokážete si vzpomenout, zda ve vašem překladu byl "doublethink" nebo "dipsych"? "newspeak" nebo "neolekt". Jednoduše, šlo o překlad Evy Šimečkové, nebo Petry Martínkové (Argo)?

Ptám se čistě ze zvědavosti, protože překlad Evy Šimečkové (původně disidentský, pak vydalo Naše vojsko) mě ohromně bavil, ale překlad Petry Martínkové mi přišel takový... studený a samotného mě moc neoslovil, i když je asi v pořádku... Dík za odpověď.

Zatím bez slepic

To je škoda, že jsem román vrátil do půjčovny minulý měsíc, takže teď nevím ale co vím jistě, v tomto díle se vyskytovaly tyto slova, "doublething" a "newspeak". Ale nejspíše nešlo o o chybu překladu, prostě jsem nejspíše čekal něco více. Ještě si přečtu tu farmu zvířat a pak se zase s chutí pustím do nějakého veselého čtení.
Zámek jsem také četl, a byl to problém, ale to tak někdy bývá. Obecně Kafka je prostě Kafka a Zámek snad nebyl zcela dokončen, myslím, že se tam vyskytovaly nějaké pracovní verze, ale už si přesně nevzpomínám a znova jej číst nehodlám.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to byl nejspíš klasický překlad od Šimečkové, tedy ten, který mám raději ;). Tady je přehled vydání:
https://www.legie.info/kniha/1106-george-orwell-1984/vydani#zalozky

Inu, tak to už bývá, že ne vše všem sedne. Pravdou je, že dnes je to 1984 asi tak nějak standardnější. Ale v těch prvních dvou vydáních mě bavil Šimečkův doslov - z dnešního úhlu pohledu úžasně demonstruje dobové intelektuály, kteří dokáží přesně popsat svou realitu, ale v tužbě po změně jsou slepí k tomu, že ona vytoužená lepší realita není než druhou stranou téže mince a že by v daném doslovu vlastně stačilo vyměnit jen vyměnit termíny pro ty, kteří vládnou...
Farma zvířat je proti tomu každopádně jako Proměna proti Procesu - kratší, údernější, čtivější.

Když zmiňujete Kafku, tak s tím mám také ohromné problémy. Proměna super, ale Proces jsem dočetl silou vůle a Zámek nedočetl.

Zatím bez slepic

Na webe je to v PDF a zadarmo, predpokladam ze povodne disidentske vydanie
pripadne existuje aj film na YTB

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Předpovědi počasí jsou dnes v podstatě řešením "tisíců rovnic o tisících neznámých", to vše na základě nějaké analogie, zkušeností z minulosti, jak se počasí chová.
Počet oněch rovnic exponenciálně přibývá s narůstající časovou vzdáleností od předpovídaného období, kdy například u předpovědi na měsíc dopředu je pravděpodobnost, že se meteorolog trefí asi tak 50% (pozor, to je fór od prof. Cyhelského!) - buďto vyjde, nebo ne :-) .
Čím menší teritorium, pro který se počasí předpovídá, a čím kratší ona časová vzdálenost, tím je předpověď jednodušší a obvykle i přesnější, řeší se bez rovnic jen na základě analogie. Tak třeba moje babička věděla, že když se bouřkové mraky sbíraly na Štěchovicemi, že má jít shrabat seno do kupek, protože určitě bouřka přijde i k nám. Když se mraky kupily kousek vedle nad vrchem Vraník (Vraní vrch), zůstala v klidu, ta nás minula. směřovala na Kraselov.

Zatím bez slepic

To je výborné, Godote, že máte zkušenosti s klimatickými modely. Kde jste pracoval? :-)

Zatím bez slepic

Záložák, 5.letecký stíhací pluk, Plzeň - Líně. Výcvik na funkci "Dozorčí synoptik", povyšován až do hodnosti kapitána (1989), nyní už vyřazen z evidence. Velitel meteo mjr. Hnízdil, skvěle vycházely předpovědi kpt. Sklenářové. Mám s tím spojeno několik veselých historek z natáčení, ale to bych tu moc košatěl. Oni tam k předpovědím žádné amatéry mého druhu nepouštěli, protože to bylo příliš riskantní - v případě havárie nějakého éra se řešila i předpověď počasí a to pak nebyla žádná legrace, to bylo o kriminál.
Zkušeností pramálo, to byly jiné časy. Skoro všechno ručně (izobary, izotermy, srážky zeleně, studené fronty modře, teplé červeně), žádné "modely". Teď se občas potkám s Honzou Sulanem (RNDr., samozřejmě) z plzeňské pobočky ČHMÚ, který tomu počasí opravdu rozumí. Trochu nostalgicky vzpomíná na doby "před Aladinem", dneska nic jiného než matematické modely neznají. Prý ještě tak bouřky, tam u předpovědi prý ještě hraje roli nějaká meteorologická zkušenost a "meteorologický čuch".
Já byl vždycky jen amatér, ale to stačilo na to, abych vnímal, jaká je to zajímavá věda.

Zatím bez slepic

Doba před Aladinem? Takže to nechali na PC a pak se diví, že lidi se smějí předpovědím co nevychází :D Rodiče chodí na U3V a přednáší jim tam jeden byvalej voják a pokud mám věřit tomu co říká, že na hydráku dnes sedí diletanti co předpověd pro celou čr prý dělaj na 350, protože přeci praha,a le jaksi zybtek republiky ma byt na 850, a pak josu pry vysledky spatne :D
No, dělal jsem u hned vedle hydraku (jeden cas) a povidal si obcas s nima a musim rici, ze bych tomu i veril, teda tomu co rika ten vojak :(

Zatím bez slepic

Já doufal, že to bude od Godota aktuální poučení a ono nic. Škoda, ani setkávání s oním RNDr. to nenapraví. Co se týče babičky a jejích lidových předpovědí, dnes, kdy probíhá změna proudění, přinášejícího srážky, jsou na 2 věci. Bohužel.

Zatím bez slepic

Ak sa začnú zbierať mraky nad jednou dedinou (asi 10km vzdialenou), bude pršať. Z ostatných smerov nenapršalo za tých 50 rokov, čo tam býva, ešte nikdy. Volá to "hnilý kút". :-)

Zatím bez slepic

Moje 70-ti letá pozorovací zkušenost říká, že když jsou příšerná vedra v červnu, kdy děti musí ještě být ve škole, o prázdninách bude hnusně. Výjimek moc nebylo.

Zatím bez slepic

Tak jak to popisujete vše platilo dříve. Dnes už ne, ne vše, ale většinou. Pochopitelně u nás. Může být, že jinde to ještě nějak funguje, ale opravdu se změnilo nějak proudění a vlastně je toho více, pamatujete na hlášku jedenáctá rozhodne?

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě. "Devátá dělá počasí a jedenáctá to rozhodne".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skvělý text Vidláku. No snad se nám americký prezident vrátí. Snad pochopí, že sebe ani druhé nemůžeme brát až tak vážně, že by tu někdo z nás kydal jen samé těžké pravdy. Ba právě s vědomím, že jen kydám sám, se zájmem sleduji i ty druhé. Všichni bez výjimky máme přece plusy i nedostatky, protože holt jsme lidi. A protože jsme jen ty lidi, proto máme rádi Kydy. Donalde neblbněte. -usmívající se smajlík

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jsem pro zachování Kydů ve Vidlákem definované podobě, protože jen zde - na hnojišti - vynikne má chytrost, mládí a krása.
To je jedna věc.
Ta druhá - kdo by vám, kydacím zoufalcům, udílel cenné rady a zasypával vás svými životními moudry, že ano, kdybyste neměli zrovna mne.
Pročež budu na Kydy psát dál, i když je Vidlák už dávno zavře - takový jsem dobrák!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No já si právě Kydů velmi cením pro to, co všechno popsal pan Vidlák, nejen co píše v článcích on a další, ale i pro diskusi, která /až na výjimky/ nesklouzává do hrubostí a nadávek, člověk se poučí různými zkušenostmi i názory diskutujících, pobaví ironií /zejména pan Targus, na kterého se vždycky těším i pro tu vynalézavost v tvorbě různých slov/, ocením odkazy, na které bych sama nepřišla. Taková bývala i diskuse v Literárkách za doby, kdy tam bývala Tereza Spencerová - dnes je naprostá obsahová změna, na kterou zřejmě přistoupil vydavatel, aby LN zachránil, když jim lidový demokrat Herman nedal grant kvůli prý politickému zaměření novin - vidíte - "není censura oficiální", ale obsah se dá snadno regulovat přes prachy a to "demokrati" rádi využívají. S paní Rejpalkou se ztotožňuju a doufám, že se nenechá odradit a taky, že se p. Vidlák nenaštve a nezavře Kydy, to by byla myslím pro nás všechny, co sem chodíme, velká ztráta.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

ano som za pluralitu roznych nazorov a hoci mam vlastny nazor, vypocujem si aj ine nazory ked uz pre nic ine tak aby som spoznal ako ti druhi uvazuju

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Přesně tak,zachovat kydy na této úrovni.
Donald je asi velkým obdivovatelem USA,kde jsou ty doby,kdy byla Amerika Amerikou.a kdy své zájmy prosazovala chlebem.
Rejpalka to přetiskla do dvou článků,kdežto historici to mají v mnoha vydáních,aby to nevypadalo tak hrozivě.
Tak nebezpečně,jak se teď vyjádřil Trump ohledně Iránu,to není dobré,ani v hodné od státníka USA.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trump se vůči Íránu chová jako typický namachrovaný kovboj, který nikdy nebude diplomatem. Ale i tak je pořád lepší než Hillary Clintonová, ta by už dávno na Írán střílela - a díky jejím schopnostem by prohrála válku s Íránem. Američané mohou být za Trumpa rádi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, že by Hillary válku prohrála tak je škoda, že tam není Hillary, Nicméně si myslím, že by jí prohrál i Doník a vlastně i my všichni.
Takže je dobré, že se ještě stále neválčí. Otázka ale zní jak ještě dlouho

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

To ví jen Trump.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

by teď už dávno válčila s Ruskem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Originál každým coulem a hlavně člověk.

Osobně se omlouvám Vidlákovi za to pokárání, zejména když má opravdu starosti a trápícím se zvířetem. (mám soucit i s tou prasničkou, nejen Vidlákem.)

Já prostě nejsem fanda těch osobních ataků místo věcné roviny, a přitom mne běžné věcné komentáře DT fakt bavily a škoda, že má (měl, bude mít?) potřebu druhé shazovat.

Kydy mají to NĚCO, co se jinde nepodařilo, až na výjimky se tu neuráží a i různorodé komentáře, (jak píší moudřejší přede mnou), tu umí i poučit a přimět k zamyšlení. A jednosměrně kývající tu všichni píšící i nepíšící jistě nejsou.
A naopak od DT já třeba v tom gestu Vidláka pozvat kritiky "na zabíjačku", vidím velké gesto.
Ačkoliv to prase to stojí život, lidi mají šanci pochopit, že v podstatě jsme stejní, i chybující vidláci či k ostatním jistě a k sobě možná velice kritičtí Trumpové.....

Zatím bez slepic

Plně souhlasím s Majkou. Vidlákovy kydy jsou svým způsobem originální, názory zde projevované jsou rozumné a hlavně realistické. Pokud diskuse nesklouznou k vulgaritám (což je dnes "móda"), bylo by škoda, kdyby zanikly (ty kydy).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
výborně napsáno!
Jako (skoro) vždy.
Posílám pět okurek, na slepice v těchhle hicech není chuť.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

co holub vypil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Nejdriv-nadaval-pak-uda…

Když si čtete výpovědi účastníků poslední vlny demonstrací na sociálních sítích pozorně, všimnete si, že hlavním tématem není Andrej Babiš, nýbrž vlastní ego. „JÁ nesnesu, aby…“ „pro MĚ je nepřijatelné…“ „JÁ odmítám tolerovat, že…“ Každý demonstrant je vlastně takovým malým středem vesmíru. Je nadšen svou vlastní ušlechtilostí a je součástí obrovského davu, který to vše potvrzuje. Opravdu jsem skvělý člověk a vysoce morální osobnost – jenom proto, že jsem se přidal.

Domníváte se tedy, že jsou v tom nějaké osobní komplexy?

Dávalo by to perfektní smysl. Vidíte, že s vaší zemí to jde od desíti k pěti, a přitom pravidelně opakujete frázi o tom, že „ještě nikdy jsme se neměli tak dobře.“ Papouškujete, že „muslimové k nám nechtějí“, a přitom vidíte všechny známky probíhající islamizace. Samozřejmě, máte psychologické mechanismy, jak se s tím srovnat, a pokaždé se s přáteli dokážete vzájemně ujistit, že to vidíte správně (a potrestat odpadlíky). Ale stejně to ve vás někde v hloubi hlodá. Podobně jako před desítkami let, když stoupenec režimu poslušně nadával na zlé statkáře, a přitom viděl, jak StB odvádí toho hodného a poctivého chalupníka odvedle.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mohu trošku off topic (opět)?
Vidláku.
Když si vzpomínám na úžasné knihy Jamese Alfreda Wighta (Jamese Herriota), tak jako veterinář, jezdil za svými pacienty.
Vím, že u nás už hezkou řádku let, je problém, ukecat (uplatit), místní veterináře i na očkování králíků: "Tak si je přivezte ke mě, já nikam nejezdím."
Jak to máte u vás?
Přijel se na ni někdo podívat, nebo jste si musel jet, s teoretickou diagnózou, či pacientkou, pro předpis za "doktorem"?

Zatím bez slepic

male zviera je jednoduchsie doviezt autom ako zaplatit zverolekarovi za vyjazd
Vyjazd ma vyznam pre velke zvierata alebo vacsie mnozstvo malych zvierat

a svou rolu hra aj kolko ma zverolekar zakaziek, prace a casu, ked nestiha ani to co ma v ordinacii tak musia klienti za nim

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku dík. Co jste dnes napsal je přesně o tom proč sem chodím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Třeba makání do kapes daňových poplatníků......

To stádovité lidské chování, ta potřeba patřit do skupiny MY a současně utvrzování, že to naše MY jsou ti lepší, demokratičtější, vzdělanější, informovanější, chytřejší a i úspěšnější a zejména pro mne už šílená potřeba ty druhé ty o své "víře" nutně a za každou cenu i přesvědčit........To volání kulturní fronty po tom vyjet mimo Prahu a ONI (blbci) přece MUSÍ pochopit...v podstatě utvrdí ty druhé, že s takovými lidmi nechtějí mít NIC moc společného.

Jistě i já tomu davovému MY někdy podléhám, ale opravdu se snažím poctivě a v pokoře kritickému myšlení přiblížit...krotit politické vášně a pochybovat. Dělám chyby ale vím to, vím i to, že nic nevím......

Já nemám a nechci mít potřebu přesvědčovat druhé a své pravdě, o svém vidění a chápáni světa...a klidně snesu a ráda i debatu a kritiku známých, klientů a i blízkých i z klanu PAL, bohužel tito se snaží mne, (zatím všichni co znám), na svoji "víru převracet"....

Nejhorší, co se může člověku nyní stát, je být "přesvědčeným" užitečným idiotem v zájmech druhých.... já vím, za peníze, či pro vlastní požitky či výhody, či ze strachu o práci,....to taky jde!

Tristní a viditelné je to i v té "naší" poslanecké sněmovně, včera v podstatě i dnes do ráno byl předveden koncentrát tohoto a i naprosté marnosti....
A ještě jsou tihle přeplacení egoističtí šašci přesvědčení o tom, že to byla PRÁCE, já jim nezávidím (ani funkce ani ty prachy), já spíš nás nechápu, že je za toto ještě stále všichni platíme.

Když už se reformuje státní zastupitelství, stálo by za úvahu i do toho parlamentu uzákonit možnost být poslancem či senátorem jen max dvakrát za sebou a dost, jako u prezidenta.....

To už musí být člověk notně deformován, aby to jako práci vnímal, (co předváděli včera a dnes do rána poslanci) a hlavně veřejně to jako práci prezentoval a prodával, Mirku není to vtipné, fakt ne.

"""""„Svítá. Je pět hodin ráno a po dvaceti hodinách v práci se jedu domů vysprchovat a převléct, abych zvládl další pracovní den. Nestěžuji si, je to moje povolání. Jenom srdečně zdravím všechny, kteří nám závidí ty ‚obrovské bezpracné příjmy‘,” doplnil na Twitteru Kalousek.""""""""""""""""""

Zatím bez slepic

MAJKA.
Váš příspěvek mě přivedl k tomu,abych napsal i svůj problém.
Nesouhlasím s demoblokem,nesouhlasím s Babišem,nesouhlasím s demonstranti a co teď.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trpělivě čekejte, až budeme moci nesouhlasit s něčím jiným a snažte se (jistě to děláte) žít a mít ze života radost....

Já to mám také tak, ale vyhrál AB volby?

Vyhrál, pravdu dí ti, co říkají , že "demoblok" by byl pro dolní miliony a trvání ČR ještě šílenější a já navíc nesouhlasím ani s tím systémem....který je vše jiné, než demokratický...Po zkušenostech bych byla pro rozumné propojení obou .........ne to z EU.

Jsem skromná, mír mi stačí........(zní to jako blbost, ale je to tak), sice by mohlo být lépe, ale bohužel také ještě hůře---

O nás stejně rozhodují jinde a bez nás většinou a jedno máme od všech vlád místních jisté, za naše prachy se budou nahoru klanět a nám dole budou diktovat a předstírat zájem, ale rozdávají jen to, co lidem vezmou....

Včera jak ta Maláčová po půlnoci od pultíku vykřikovala, jako malý fracek, JÁ nemusím prostřednictví pana předsedajícího, JÁ mohu přímo, JÁ jsem ministr, a v té aroganci nebyla sama. na to napadá člověka jen jedno, prostě jednou za čas je dělnému dolnímu lidu třeba vzít zase ty vidle...i ty virtuální, ve volbách...!

Hry nám zatím nechali, tedy hry na volby......i demonstrovat prázdnotu lze....a ještě po demonstrantech za naše prachy uklidí...........

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

a souhlasím sám se sebou. Na ty, se kterými Vy nesouhlasíte, já zvysoka nebo jak na placatý kámen. Nezajímají mě. Ti první 2 se projevili v minulosti jako gauneři, ti třetí jsou hlupáci. Makám pro své blízké, stejně tak, jako za komanče. Ono je to jedno. Pokud je něco nazýváno PRÁCE a je to opravdu práce, tak tu Vám nikdo nevezme. U ní se potíte, odpovídáte za její výsledky a po jejím absolvování si dokážete poskládat hodnotový žebříček. Ne jako kalousek..

Zatím bez slepic

Výjezdy na zaostalý venkov a přemlouvání ke vstupu do družstev a státních statků jsou doménou svazáků z 50. let 20. století. Jejich dnešní ideologičtí nástupci také chtějí jezdit ty zaostalé o jediném správném názoru. I kdyby nic jiného, mají společnou bezbřehou aroganci a pohrdání názory jiných lidí. Přitom spíše obyvatel venkova má díky většímu kontaktu s přírodou lepší možnost korekce názorů než liberálně orientovaný mladý městský volič. Ten má kontakt leda se sobě rovnými lidmi žijícími v deformovaném byrokratickém prostředí,a proto plodícími nesmysly.
Zkušenosti s nacismem, UV KSČ, PAL a jinými sebestřednými skupinami ukazují, že právě naprostá izolace a neúcta k opačným názorům jsou tím, co spouští rozkladné procesy ve společnosti. Současní demonstranti proti Babišovi a Zemanovi se ničím neliší od svazáků z 50. let, kteří žádali smrt pro Marii Horákovou, která má právě v těchto dnech smutné výročí. Mohli by jít od voleb a případně v nich zvítězit. Místo toho se prosazují hlasitým křikem.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

S tou Horákovou je to takové zvláštní.

Vyjímám z její závěrečné řeči:
"Své činy jsem dělala vědomě a chci nést také plnou a veškerou odpovědnost za ně a odevzdaně přijmu trest, který bude pro mě nalezen."

Dle mého souhlasila s tím, co ji bylo kladeno za vinu, nikoli nějaká konspirace Stb.

Každá dřívější smrt a poprava zvlášť je smutná, ale ta ženská dělal nepravosti, režim to nechtěl, tak jak současný režim něco nechce a popravil ji tak, jak by ji jistě popravil i současný režim, kdyby k tomu měl možnosti.

Rath dostal sedmičku, máme se tím rmoutit a prohlašovat jej za bojovníka proti režimu. I když nemám pochybnosti o tom, že to je gauner, odsoudili ho politicky. Nikdo neprokázal, kde se ty peníze na úplatky vzaly. Někde museli chybět a kupodivu nechybí.
Soudím, že za takových třicet roků, bude odměňován za čtvrtý odboj.

Zatím bez slepic

To je těžké, Horáková měla za sebou nejspíše kruté výslechy a takový způsob závěrečné řeči byl nejspíše kompromisem , kdy již chtěla mít vše za sebou, příliš se neohnout, ale uspokojit státní moc a čekat na nějaký rozumný trest, ten bohužel jak víme nepřišel.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na mě tedy její celkové vystupování působí, shrnuto, zhruba takto: "Ano, podle vašich zákonů jsem vinna, byť k vývodům prokuratury mám řadu poznámek. Vše jsem činila z nikoliv zlých pohnutek a ani teď jsem své přesvědčení nezměnila. V tomto režimu lze žít, pokud držíte hubu a krok. Leda že byste chtěli spáchat sebevraždu. Ke mně buďte spravedliví, ale k mým následovníkům prosím o milosrdenství." Kdyby šlo o "estébáckou variantu" - totiž "Popravte mě, páchal jsem hrozné zločiny", asi by nemluvila o čistých pohnutkách etc.

Zatím bez slepic