Rejpalčin deník - červenec 2018

Autor

1.7.2018 – V Rusku pokračuje fotbalové mistrovství světa. Svobodná Evropa kritizovala ruský tým, že mají málo „barevných hráčů“, resp. že nemají žádné. Hm. Já si doteď myslela, že fotbal je o kopání do mičudy, a on je o tom, jak je kdo vybarvený… * Italové dál přesměrovávají lodě s migranty do Španělska a Francie. Macron se furt čílí, Angela se škrábe v uchu, Rakousko a V 4 furt stávkují a migroše nechtějí a Juncker furt chlastá. Letní idyla. * Angličtí a další západní fotbaloví fandové ne a ne vzít na vědomí věrolomné ruské reálie, tož je třeba přiložit pod kotlem. V Anglii se opět zjevil novičok. Tentokrát u dvou fetek. Jeden je po smrti, druhá zatím na přístrojích. Terka by to zas ráda hodila na Rusy, ale nějak se nedaří najít motiv – že by to mohli být nějací tajní agenti s prošlou záruční lhůtou, co je Rus likviduje, by anglánům nikdo se zdravým rozumem nesežral. Proto velkohubě „vyzvali“ ruskou stranu, aby urychleně sdělila, co o novičoku a celé akci ví. Ti sdělili, že neví nic. Standard, takový malý diplomatický fakáč. * Ministr pro brexit Davis na svůj post rezignoval, též Johnson, co seděl na zahraničí. Stalo se po nedělním jednání britského kabinetu o brexitu. Za-pe-kli-tá situace…nějak ta brexitová loďka nabírá vodu a krysy opouštějí loď. Když se nedokážou shodnout ani v té vládní sestavě, už vidím tu jednotnou shodu v tom jejich parliamentu a nadšené juchání EU. * U nás vláda škemrá v parlamentu o důvěru. Bůhsuď jestli se vůbec té důvěry dočká v původním složení, ňák se ten mančaft začíná rozpadat. Pár lidí z ČSSD jim do toho hází vidle, a komouši trousí kudy chodí, že vládu podpoří. Ti praví demokraté s očima navrch hlavy pomateně poletují a že prý budeme mít vládu s podporou komoušů… šmarjápanno.  * V syrské Palmýře začali s opravami poničených památek. Vypakovali odborníky z UNESCO a že si raději přizvou na pomoc ruské archeology. Odborníci z UNESCO se asi urazí, ale řekla bych, že je jim to houby platné.

12.7.2018 – tož vláda důvěru získala. To je asi tak vše, co k tomu říct. Zdá se, že mnozí, včetně lidí z ANO a ČSSD zvedli pracku jen se skřípajícími zuby. * V Bruseli pokračuje slezina NATO. Opět se zdá, že je to „všichni proti USA“. DJT sdělil, že žádných 2% HDP na zbrojení, holenkové, ale čtyři!! A koukejte platit a při placení se račte usmívat. * Západní štěkny soudí, že Putin má lepší vystupování než Trump a líp se s ním jedná, bo je více „čitelný“. Takže se vlastně nemusí nijak namáhat, může si hodit kopyta na stůl a vystrčit čelo, aby si štěkny samy přečetly. Ostatně, asi by to vyšlo nastejno.

16.7.2018 – V Rusku včera skončilo MS ve fotbale. Bez vážnějších komplikací, bez atentátů nebo řádění fans. Ti, co přijeli osobně, konstatovali připravenost ve všech městech, kde se zápasy konaly, dobrou organizaci, lidi byli normální, žádná nevraživost či nenávist. DJT vypustil twitrové bubliny s gratulacemi Putinovi za skvělou organizaci i průběh akce. Demouši se tváří kysele a hledají nějaký klacek, kterým by to Rusům natřeli. Lid obecný západní soudí, že bláboly propagandistů se nějak míjí s realitou, kterou zažili na vlastní kůži. Mistry světa jsou Francouzi, kde vypuklo fotbalové oslavné šílenství. * Dnes se má sejít Putin s Trumpem  v Helsinkách, přičemž závěrečná „zpráva“ už asi týden pendluje mezi oběma zeměmi a dolaďuje se, a slezina samotná tedy bude divadlo před kamerami, jak už to bývá. To důležité se odehraje mimo záběry kamer a našpicované ušiska novinářské smečky.

24.7.2018 – Tož schůzka Putin – Trump proběhla. Pánové si pokecali, i tiskovku dali a vypadali vcelku vlídně. Američtí jestřábi šílí, prý slabý Trump podlehl Putinovi (není fakt přeci jen ruským agent???) a div ho neobvinili z velezrady. Že se prý neřídil dodanými notami a kvákal si, co chtěl a Putin ho prej utáhnul na vařené nudli. * Lavrov blomcal po Sýrii, kde se slezl s izraelským a syrským kámošem, a cestou domů se stavil na skok v Německu, kde se furt nemůžou vyžvejknout, jestli Nord Stream II ano či ne. Němci by rádi ruský plyn (ale ruské sankce též), a amíci řvou o ruské hrozbě a že prý nutno brát plyn zpoza velké louže. Uvidíme, čí košile bude bližší. * V Sýrii Bílé přilby prý už „nemohou zůstat“ (bo Assad), a škemrají, že chtějí do Evropy. V Sýrii je už málo míst, kde se opravdu bojuje, a tudíž se tam asi ty videa blbě natáčej. Prý je „přijme“ Anglie, Německo a Itálie. Hm. Zatím je počítají – snad kolem tisícovky jich je, ale nějak jim ty počty drhnou, páč by těch přileb mělo být jen čtyři stovky a zbytek do toho tisíce jsou rodinní příslušníci nebo tak nějak. * Na PL publikován článek francouzského ekonoma Thomase Pikettyho, kde je konstatováno, že ČR je na tom nejhůř z těch nových zemí, co vlezly do EU, co se „investic“ týče. A že na západě si běžný ovčan myslí, že na východ míří kvanta prašulí z daní západního poplatníka, a my jen brečíme, mektáme o nespravedlnosti a furt nemáme dost. Piketty ovšem říká, že od nás na západ míří daleko více než k nám přitéká. Podle oficiálních statistik Eurostatu odešlo z ČR na dividendách mezi lety 2010-2016 celkem 7,6%HDP, vyjádřeno v kačkách je to nějakých 2252 miliard. Na evropských dotacích k nám přiteklo 1,9% HDP, což je 563 miliard korun. Za těch sedm let jsme tedy v minusu 1689 miliard kaček, ročně to dělá 241 mld, v přepočtu na HDP nějakých 5,7%. Státům, kde to takto podobně funguje, se říká kolonie… Má to ovšem háček. Nebo spíše pořádný hák. Dotace jdou z EU, tedy skutečně od západního daňového poplatníka.  Dividendy a zisky odtékají zahraničním vlastníkům našich firem, i když tedy mají sídlo někde v EU. Takže jak český, tak i západní ovčan má pravdu – a ovšem má i smůlu, páč oba to platí a třetí (mrcha) se jako vždy směje. Nejsem ekonom, asi to nebudou tak úplně jednoduché počty, ale jisté je, že tady něco nehraje.

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

jak to tam bylo v komentáři? ".... čistým andělům morálky vařícím z cizího a v cizím hrnci...."
Ovládnou nás?

Zatím bez slepic

Jen to neni Kamikazde. - Kamikazde obetoval zivot za zachranu sveho naroda a je to naprosto racionalni.

Zatím bez slepic

Ta dáma má výstižné příjmení. Racket neřku-li racketeering. Pálka (také) potažmo vydírání. Nomen omen?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že z ČR odtéká na západ více dividend (asi 294 mld. ročně poslední číslo, zisk zde 414 mld. 120 mld, reinvestováno, 294 odesláno do zahraničních centrál https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/csu-lonske-dividendy-dosahly-294-mld-…) oproti penězům, které ČR z EU čerpá (asi 80,5 mld. Kč https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cr-ziskala-z-eu-za-15-let-o-741-milia…), je bohužel pravda. Dotace jsou používány nejčastěji na školení, rozhledny v údolí a cyklostezky odnikud nikam. No, někdy mohou být vynaloženy i účelně, ale to je spíše výjimka.
Těch odteklých 294 mld. Kč pomáhá udržet a platit pracovníky zahraničních centrál českých poboček, protože ti by nějak byli nadbyteční. Samozřejmě zde nikdo nepodniká z čisté lásky, ale kvůli příčinám ležícím ještě v době studené války. Ostrá hranice rozdělení vytvořila unikátní situaci, kdy je velký rozdíl v ceně pracovní síly na velmi krátké vzdálenosti. Takže unikátní příležitost pro německé firmy mít ještě pár desítek let k dobru na snížení ekonomických nákladů. Pak začnou vrásky na čele a Němci budou muset více přemýšlet. Zatím jim pohodlný život platí Češi, Slováci, Poláci a Maďaři. Dále na východ jsou sice nižší platy, ale taky větší logistické náklady kvůli vzdálenosti.
Pro nás, co zde diskutujeme, to znamená žít v realitě německého ekonomického protektorátu. Našimi překvapivými spojenci jsou pašeráci lidí z Afriky jako kapitánka Sea Watch 3 momentálně navržená na Nobelovu cenu míru. Tu cenu by měli přejmenovat na cenu největších absurdit, protože nominováni byli už největší světoví vrahové, obdrželi ji teroristé, diktátoři a regulerní blázni.
Šílenství typu musíme přijmout každého skončí tím rychleji, čím více lidí neziskovky z Afriky přivezou. Zní to paradoxně, ale jde o princip pomalu vařené žáby. Na pomalé změny by si lidé ještě nějak zvykli. Při příliš rychlé změně naopak dochází k odporu lidí k většímu než dosud. Odpůrci migrantů tedy mají překvapivého spojence, Carollu Racketeovou a podobné týpky. Vykonává pro odpůrce migrace slušnou práci zdarma a z přesvědčení. A nechtějte po mně, abych komentoval její inteligenci.

Co je ovšem zajímavé, je, jak umělci pořád mluví o čínském nebezpečí .Podle toho, jak moc blábolí o čínském nebezpečí, poznáme nevzdělaného hlupce. Čína bude ještě na vrcholku pár let, ale kolem roku 2030 ji postihnou velmi vážné ekonomické problémy. Ony budou kulminovat už pár let předtím, ale kolem roku 2030 vypuknou naplno, protože se setkají dva vlivy: zadlužení a odchod silných populačních ročníků do důchodu s nástupem malých císařů (též sněhových vloček) do práce. O zadlužení si lze přečíst zde https://roklen24.cz/a/SPZh6/nafoukla-cina-splaci-ucty-bankroty-svych-fi… . To slavné čínské nebezpečí, před kterým nás demoblok a PAL varují, je dost nafouklá bublina. Ale krásně se proti tomu bojuje podobně jako za svobodu Tibetu. Stačí jednou za rok vyvěsit tibetskou vlajku na radnici a pronést pár plkacích vět, poplácat se po zádech a čínská karavana táhne dál. Proč tak vehementně nebojujeme za svobodu Tchajwanu?

Celé čínské a ruské nebezpečí jsou silně nafouklé bubliny, abychom si nevšimli, že Západ se řítí do temných a hlubokých míst. Putin má svých starostí dost a Číňané už taky, nikoho nezajímáme. Ale kupme si americké zbraně proti nepříteli ze Sýrie, když jde o ještě absurdnější nebezpečí. Proto USA nutně potřebují nepřátele typu Ruska a Číny. Když už chceme utratit prachy v USA, kupme si jednu jejich jadernou ponorku, může brázdit světové oceány a my můžeme hrozit Putinovi konečně něčím, co může vzít vážně.

Němci se řítí do průšvihů prostřednictvím lidí jako Carolle Racketeová, a takových je v Německu spousta. Netřeba se tedy trápit názory SdL a politiků, kteří jako Herman nebo Bělobrádek na srazech sudeťáků rajtují mrtvého koně. Mnohem větší nebezpečí hrozí z Bruselu, až přijdou zase na nápad, že když podělali bezpečnost v západní Evropě, měli by to nadělení poskytnout i té postkomunistické části. Jenže nás zatím chrání naše chudoba ve srovnání s Němci, a tak můžeme jen zajistit kvalitní značení na trase uprchlická centra - Německo a klást minimum překážek odchodu do Německa. Oni už si migranti s velkoněmeckými sny o ovládnutí Evropy a IV. říší národa německého maskovanou jako EU poradí.

Protože budoucím nepřítelem obyvatel ČR jsou právě a jen Němci, měli bychom naše spojence typu neziskových organizací Sea Watch nerušit. Když nepřítel páchá chybu, netřeba jej rušit, jak prohlašoval jistý Napoleon. I když jde o vyhánění čerta ďáblem, ovšem jiného spojence proti čertovi nemáme.

A jaká bude budoucí Evropa? Muslimská. Tedy s náboženstvím, které povoluje otrokářství. Bojme se otrokářství pro dluhy.

Naše budoucí nebezpečí tedy jsou Němci, chudoba a dlužní otroctví. To vše si zavádíme bezbřehým liberalismem a pomocí bez hranic. Vzpomeňte si, až uvidíte brečet dobře placené herce v reklamě UNICEF.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže nás zatím chrání naše chudoba ve srovnání s Němci - nas nechrani vubec nic vy posetily naivko. Oni jim tam daji papiry, penize z davek a poslou je bydlet k nam. Uz se to deje, copak to nevidite?

Oni už si migranti s velkoněmeckými sny o ovládnutí Evropy a IV. říší národa německého maskovanou jako EU poradí. - Jo a zaujmou jejich misto. A nemec obraceny na islam bude zase utocit i na nas. Nase budouci nebezpeci je kdokoliv a cokoliv, co ovlada Nemecko.

Zatím bez slepic

to je ten největší průser. V Germánii jej nechceme, tak šup s ním do Protektorátu Böhmen und Mähren. Kozomrd vyleze z vlaku a první, co udělá, je, že znásilní mladou holku. Jistě, jedna vlaštovka jaro nedělá, ale kolik takových „latentních“ vlaštovek již tady ve skutečnosti je?

Naše milá pátá kolona se ovšem nezačne čílit nad skutkem jako takovým, ale nad tím, že si na to někdo dovolil upozornit na internetu.

Do toho snahy Němců o revizi války stylem, nad kterým zůstává rozum stát, protože si najednou pamatují vše, co se stalo po 9. květnu 1945 a nejsou nějak záhadně schopni si rozvzpomenout na to, co tady páchali před tímto datem.

Bohužel, naše dějiny jsou s Německem úzce spjaty. Radovat se z toho, že jim tam dělají díky jejich stupiditě připrchlenci bordel, sice můžeme, ale je to asi stejné, jako radovat se z toho, že sousedovi hoří barák a nevšímat si, že ten náš již začíná pomalu doutnat.

Zatím bez slepic

Zatím ještě jednotné dávky nejsou a jestli je pro migranty někdo schválí v německé výši, což bude více než pro mnohé pracující místní, bude to další hřebík do rakve EU. Takže dokud k tomu nedojde, zatím nás chudoba chrání. Ovšem pár těch vousatých s omláceným čelem se sem nastěhuje. Krušnohoří zapláče.

Zatím bez slepic

Zatím se také nezabavují zbraně. V obou případech však není otázkou zda, ale kdy k tomu dojde. Na Novém Zélandu se např. zbraně již zabavují celkem zvesela. A v podstatě k tomu moc nechybělo.

Co je horší, nejde jen o Krušnohoří:
https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000012675/azylanti-v-haviro…
Ten Havířov byl jednu dobu celkem populární. Po internetu běhalo video (nevím, zda ještě existuje a nechce se mi to teď hledat), kde se umísťování uprchlíků do obecních bytů řešilo na městském zastupitelstvu. To zpočátku dost mlžilo a vše popíralo, aby nakonec vše potvrdilo. Výše uvedené video je jen důkazem, že různé akce na „výměnu obyvatelstva“ jsou již v chodu.

Otázkou pak již je, kde všude již jsou? Nějak se mi nechce věřit, že by Havířov byl jediným městem, kde se snaží je nacpat. U nás v malém městečku zatím ještě nejsou. Otázka opět nezní zda-li, ale kdy.

EU má v rakvi již tolik hřebíků, že by z ní žádný mrtvý nevypadl. Zatím se ale tomu molochu nijak rozpadnout nechce. No a s naší vládou je zřejmé, že se vždy přikloní spíše k těm Němcům, než ke zbytku V4, přesněji tedy k Polsku a Maďarsku, což ostatně také není žádná výhra.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stejne to platime i my, z toho co si odsus Nemecko odveze a co my prispejeme do EU se taky na tohle bere dil.

Zatím bez slepic

Ne, vy tomu nerozumite. Oni jim je daj v Nemecku a Rakousku poslou je bydlet k nam. Takze tady rostou ceny najmu a v supermarketech vidite muslimsky familie nakupovat jak na vikend, rostou tu jejich kebabarny, smenarny, atd. Vidite to i na vesnicich.

Podivejte se na zubarskou komoru, co jich tu ma zubni kliniku.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ze všeho nejhorší, co může potkat ubohý maličký národ, k němuž se počítáme, je Germán naočkovaný islámem.
A pochopitelně dohoda ojrošpiček - včetně té české - že migranti budou dostávat dávky v západní výši, nebo si pro ně budou rovnou jezdit z Čechistánu do Říše či Východní Marky.
Dojčeři si prostě potřebná ojra natisknou. Průser pak nastane, až se ojro odebéře do prdele, jako že to bude v mnohem kratším časovém horizontu, nežli se tak stane s USD.

Zatím bez slepic

padl návrh, všechny dávky v rámci EU sjednotit. V takovém případě by bylo vcelku jedno, kde dotyčný připrchlenec přebývá, neb všude by měl stejný servis. A není ani třeba čekat na pád ojra, či USD.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Několik poznámek:
a) Chudoba nás přestane chránit ve chvíli, kdy si připrchlíci uvědomí, že se jim za stejné dávky v Německu žije u nás podstatně lépe.
b) Jednotné sociální dávky pro uprchlíky (naprosto si neumím představit, že by platila obecně) odstraní i tuto malou překážku.
c) Od té chvíle nás bude alespoň trošku chránit, že nemáme zatím silnou komunu, k níž by si jak vrána k vráně posedali. Stejně tak zjevně nefandí malým městům. Ale i to se změní. Jde jen o otázku času. Jako když se maceruje čaj.
d) V té době už ale stejně významná část naší země bude patřit Holanďanům, Němcům etc. PŘÍMO. Protože Němec či Holanďan stejného postavení jako Čech má prostě výrazně vyšší příjem. Naprosto legálně, v rámci Shengenu, se k nám začnou tito stahovat z domácího bordelu, který doma připustili a prostě si naši zemi poskupují (Posselt jen patří do bandy, co by ji chtěla zdarma a ještě s příplatkem. Dávno zde mohli být.). A až Češi nebudou v Čechách pány, začnou nás poučovat o tom, jak se to v tom vyspělém západě má dělat ještě s větší chutí, protože každý si své problémy nese s sebou. Když přijde jeden mezi 99 domácích, je jeho problém setinou ze součtu problému všech. Když jich bude deset ze sta, už je to jedna desetina.

Bodem d) se snažím naznačit, že nemáme šanci. NEJPRVE u nás nabobtnají atlantičtí soudruzi, kterým v tom bránit nemůžeme - a tito soudruzi pak vytvoří podmínky pro zopakování scénáře, před kterým sami utíkali (protože oni to ve své povýšenosti útěkem nazývat nebudou a tedy nebudou ani připouštět své minulé chyby. Budou chtít jen žít v "zajímavé krajině" a "jsou přeci Evropané".)

Zatím bez slepic

c) Od té chvíle nás bude alespoň trošku chránit, že nemáme zatím silnou komunu, k níž by si jak vrána k vráně posedali. Stejně tak zjevně nefandí malým městům. Ale i to se změní. Jde jen o otázku času. Jako když se maceruje čaj.

Asi velkou, protoze silna je az moc. Zjistete si jak to funguje v mesitach.

Zatím bez slepic

Třeba EU do té doby ekonomicky a ekologicky zkolabuje. Moc už k tomu nechybí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Paní Rejpalka.
Výborné připomenutí,ale když tak dumám,tak se nic nezlepšilo ve světě,spíš zhoršilo.
Jakoby ti dva potentáti,jen přihlíželi,co se děje.
Sice se oba bojí přímé,velké války,tak se používají všechny možnosti,jak to Rusko ovládnout.

Zatím bez slepic

Nějak ale pan Balabán nevysvětluje, proč by ty státy na úrovni 21.století ležící na cestě do Evropy měly na svém území trpět záchytná střediska se všemi problémy a riziky z toho vyplývajícími. Jenom pro krásné modré oči Evropanů? Proč by měli za tu bílou Evropu dělat špinavou práci?

Zatím bez slepic

Působí jako vedoucí Střediska bezpečnostní politiky Institutu politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. - Tak to musi byt hlava.

Zatím bez slepic

když se však mezi myši vloudí potkani nebo jiné krysy, kdo asi tak přežije? Myši určitě ne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tenhle článek čechošvýcarského novináře Vítka byste si neměli taky nechat ujít.
Pro ty, kteří váhají - je to o i sexu, Lolita expresu!
Jakož i o americké justici, jakož i o druhé největší výzvědné službě světa - a zároveň té úplně nejmocnější, protože jí je i ta první prošpikována.
Moc pěkné shrnutí.

https://prima.iprima.cz/komentare/komentar-jana-vitka-divenky-sex-polit…

Zatím bez slepic

To ticho je opravdu divné. O případu informoval i Spencerová. No snad spravedlnost zvítězí.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stanley Kubrick natočil tento film a premiéry se již nedožil. Umřel náhodou na infarkt. Prý.

Na to, že se vyšetří něco zrovna v tomto případu, bych spoléhal asi stejně, že mě při psaní tohoto příspěvku trefí do hlavy asteroid.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Profil nové předsedkyně EK z klávesnice diskutéra na Aktuálně:
"
Nová předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen:

- prosazovala rozhodnutí německé vlády prodávat zbraně do Saúdské Arábie a do Turecka. Podporovala úzkou bezpečnostní spolupráci mezi Německem a Saúdskou Arábií.

- Držitelka anticeny Big Brother Award. Na její hlavu padá návrh zákona o filtraci přístupu na internet, podle nějž měly úřady vést tajný seznam zakázaných webových stránek, a to bez možnosti soudního přezkumu.

- Podporuje mimo jiného kvóty na zastoupení žen ve vrcholných pozicích firem nebo homosexuální sňatky.

- V roce 2015, kdy vypukla migrační krize, otevřeně kritizovala Maďarsko za to, že maďarská policie použila slzný plyn a vodní děla proti stovkám migrantů, kteří pronikli přes plot z ostnatého drátu na hranici se Srbskem a snažili se dostat do Maďarska.

- V listopadu 2015, kdy se s nimi začalo, se hovořilo o 9,6 milionech eur na rekonstrukci vojenské plachetnice Gorch Fock (1958), ale během následujících tří let vyskočily náklady na příšerných 135 milionů eur, za které by se dalo postavit pár zcela nových plachetnic.

- Do roku 2050 chce, aby Evropa byla první neutrální CO2 kontinent na světě. Je eurofederalistka, chce, aby EU fungovaly obdobně jako USA nebo Švýcarsko. Zastánkyně společné evropské armády.

- V Bundeswehru se snažila zavést uniformy pro těhotné vojačky.

- Pro její jmenování hlasovali naši europoslanci za ANO, KDU-ČSL, STAN a TOP 09.

Prostě velkej průšvih :( .

Zdroje:
http://neviditelnypes.lidov...
https://www.reflex.cz/clane...
https://www.novinky.cz/zahr...
https://cs.wikipedia.org/wi...
https://www.respekt.cz/poli...
https://www.blesk.cz/clanek...
"

Zatím bez slepic

proste pica

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale lepší asi není.

Zatím bez slepic

A navíc je to celkem pravidelná účastnice neškodného debatování u kávy zvaného: Konference - Bilderberg! (2015, 2016, 2018, 2019).
https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_Teilnehmern_an_Bilderberg-Konfe…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Člověk si připomene, jak rychle zapomíná. :)

Zatím bez slepic

který mě přivedl k vědeckému článku J.Kauppinena. To je nový seriozní článek (preprint) seriozního vědce který rozzuří klimatické hysteriky. Jsem zvědav na tu diskusi co asi brzo vypukne. Je to velmi rozumné vysvětlení klimatických změn přes nízkou oblačnost (a její změny). I laik ví, že kdyź jsou v noci mraky, ranní teplota neklesne tak nízko jako když je zataženo. To je jeden vliv oblačnosti (skleníkový jev). Druhý je opačný, když je přes den jasno je teplota vyšší než když je pod mrakem (zeslabení slunečního záření).Takže oblačnost a její dlouhodobé trendy řídí a stabilizuje počasí i klima, autor nepopírá i vliv CO2 jen tvrdí že je mnohem slabší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak se nám rozpouštějí Realisté https://www.novinky.cz/domaci/510640-robejskovi-realiste-hlasuji-o-svem…

Co k tomu říct? Intelektuální strana zřizovaná shora, která si svou šanci nemá chuť příliš odpracovat malou prací v regionech na malých místních starostech... asi nemá právo čekat, že dopadne jinak. Jak jsem kdysi Robejškovi fandil, přišlo mi, že byl obětí vlastní bubliny, ochotou "být tváří a mentorem" ale neochotou být lídrem to nevylepšil. Ani tím očekáváním "tady nás máte, tak nás volte."...

Určitě by měl jejich historii VKml dobře analyzovat...

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je možné, že jeden z důvodů rozpuštění se je možná záměr některých připojit se k nadějnější VKml. konstrukci Trikolóra.

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavne ten Rimsky klub. To je jako zakladat svaz pratel Izraele, kdyz jste delal Eichmanovi pucfleka.

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skoro se mi chce napsat: Já to říkal. Ale dost sebechvály. VKmlT to analyzovat nemusí. Pokud se vydá intelektuální cestou, a má k ní nakročeno, dopadne stejně. Pokud sesedne a půjde mezi lid jak Zeman, má naději. Zatím se obklopuje lidmi jenž jsou sice chytří a chtějí napsat TEN kvalitní program strany, ale nevidím nikoho jenž by byl ochoten toho sesednutí z koně a jít pěšky k lidu a selským jazykem s nimi poklábosit.
Jen tak na okraj, na "TEN kvalitní program strany" sere pes a taky zvysoka i dělný lid. Již z tohoto pohledu je vidno, že to VKmlT vzal za špatný konec.

Údobí obdivu k VKst jenž by se nějakým procesem přeneslo na VKmlT, je již za námi. Jistě, bude mít hodně fanoušků a s podivem, i fanynek, ale nevím zdali budou taky ochotni jít k tomu lidu blíže.

No a jak končí 101% všech politologických "analýz" těch správných politologů: uvidíme!

Zatím bez slepic

Myslím, že se mýlíte.
Kdybyste pravidelně sledoval fejzbůk VKml, tak byste věděl, že VKml se liší od svého otce především tím, že je mezi "obyčejnými" lidmi velmi často, účastní se mnoha "obyčejných" akcí a na nich si na nic "lepšího" nehraje. Má víc příznivců, než byste čekal, jenom na fejzbůku jsou to tisíce až desetitisíce. VKml žije v Peci pod Sněžkou a žije jako domorodý venkovan a ne jako městký papaláš.

Z dnešního fejzbůku VKml:

"Von der Leyenová v projevu k europoslancůn zdůraznila ochranu uprchlíků a klimatu."

reakce VKml:

"Mohu Vám slíbit, že proti těmto šíleným fanatikům budeme stát a bránit normální svět, co nám budou síly (a podpora českých občanů) stačit.

Na moři, ve vzduchu i na souši."

A pokud bude VKml tento názor prosazovat, tak tohle bude hrát u voličů zásadní roli

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nerozumíme si, a přiznám, že je to má chyba ve vyjadřování.

Předně k von der Leyen. Není to klasické jméno jak jej předpokládáme, ale nějaký pozůstatek minulosti. Překlad: "z (místa) Leyen". Třeba jak Karel Havlíček z Borova. Po našem jeho žena Havlíčková z Borovová.

Neupírám VKmlT příznivce z fejsbůku, ani odkud pochází, dokonce ani to, že chodí do místního marketu mezi ty obyčejné lidi. Dokonce mu neupírám ani názory s nimž se dá vcelku dobře i souhlasit.
Upírám mu snahu se obklopit lidmi intelektuálního světa a psát TEN správný program jako takovou tu správnou mantru všech politických stran jenž nikdo jiný, než tvůrci, nečtou. Fejsbůk dobrý, ale jsem zvědav zdali budou ochotni z toho fejsbůku ti fejsbůkáři i sesednout a jít agitovat mezi TEN prostý lid.

Z mého pohledu a je jistě i špatný, je to špatný začátek a co špatně začne špatně i špatně skončí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://aeronet.cz/news/rimske-chucpe-italsky-ministr-zahranici-chce-za…

Na tu nelegální se totiž již dávno v Evropě nehraje, všichni ti černoši v ČR, které každý večer potkáváte v Lidlech, v Kauflandech a v dalších nákupních centrech, nejsou migranti a nelegální uprchlíci, to jsou všechno vízovaní a legální obyvatelé ČR s legálními povoleními k pobytu. Konceptuální slepota voličů mně děsí. Migrace jim totiž běží v ČR před očima, ale oni křičí, že jsou proti nelegální migraci. To je ta tragédie mocenského tenzoru, jízda plnou parou vpřed s otočeným pohledem vzad.

Zatím bez slepic

Anonym.
Tohle všechno musí vědět,Babiš,Hamáček,Petříček a další.
Až se to provalí bude pozdě a to bude konec nejen ČSSD,ale i ANO.
Vůbec bych to nespojoval s Kalergim,tohle mají na svědomí největší sionističtí boháči,ti platí převoz.
Pak je těžké zjistit,kolik jim platí náš stát.

Zatím bez slepic