Abychom s vaničkou nevylili i dítě...

Autor
Štítky

Chce se krátce vrátit ke Gerdově článku o České televizi a rozhlasu... a hlavně k diskusi pod tímto článkem. Rozumím Gerdově motivaci, rozumím i motivaci diskutujících čtenářů a pokud si někdy pustím na ČT nějakou publicistiku, je mi do pláče nebo do vzteku. Tendenční zpravodajství, nepokryté nadržování jedné straně... třeba mě osobně strašně uráží, jak při zveřejnění nějakého průzkumu dávají ostentativně najevo, že "ten špatný názor" mají ti nevzdělaní a venkovani a naopak "ten správný názor" mají ti měšťáci a vysokoškoláci... Zkrátka Česká televize má svůj vlastní politický program, mám pocit, že si tam ještě nevšimli, že Havel už umřel a nikdy se nevrátí, jsou tam samostatnou mocí ve státě se sice upadajícícm, ale stále ještě velkým vlivem. Nebýt internetu a možnosti být on-line s celým světem, zřejmě by byla ČT tou silou, která rozhoduje volby. Dnes už je jen odleskem svých bývalých možností. 

ČT už nedokáže změnit voličské nálady, možná je dokáže ještě ovlivnit, ale rozhodující procesy se už neodehrávají u Václava Moravce ani v pracovně generálního ředitele. Ale ještě stále dokáže vyvíjet silný nátlak na politiky. Negativní kampaň proti libovolné osobnosti sice už nedokáže mobilizovat masy, ale dokáže celkem spolehlivě tuto dehonestovanou osobnost vyděsit. Není proti tomu imunní ani Babiš, který má dost peněz i vlivu, aby to vykompenzoval. Pokud ČT poukáže na nějakou chybu v kádrovém posudku našeho premiéra, i on se pak dost zoufale brání a je schopen se krýt jen s vypětím sil. 

Vlastně jediný, kdo s ČT umí bojovat jako rovný s rovným je prezident Zeman. Ten se to za svoji dlouhou politickou kariéru naučil a svým přístupem dává najevo, že hlídací psi demokracie sice štěkají, ale nekoušou. Je asi jediný, kterého další negativní kampaň nijak nevyvádí z míry a nechává ho chladným. Možná v tom hraje roli i to, že právě svojí činností si ČT kope hrob. Každá lež je nakonec odhalena, každý záměr vyleze na světlo a v poslední době už jich od ukrajinské krize po zvolení Trumpa i Babiše bylo tolik, že jsou prostě odvaření a skoro každý to ví. 

Proto jim už zbývá jen ten masivní penězovod. Každým dnem jde méně a méně o politický boj, aby se co nejvíce oddálil ten den, kdy o ty velké prachy přijdou. 

Ale rád bych upozornil, že Česká televize, to nejsou jen ti zpravodajci. Česká televize, to není jen Moravec, Nora Fridrichová, Míra Karas a další mluvčí amerického ministerstva zahraničí, případně Sorose. Česká televize je i ta, která pustila do vysílání ruské dokumenty o druhé světové válce, pustila výborný americký seriál Dům z karet, byla jediná, která třeba pustila skvělý film s Umou Thurman "Jako jed," a tento film dávala jako jediná. Vůbec se díky ní dostáváme ke světové produkci, která si na sebe nevydělá ani tam ani tady. Každý rok vedle blbečka Klusáka a Remundy vyjde i několik velmi zajímavých dokumentů, vzniknou pohádky pro děti, které kromě ČT už v podstatě točí jen Zdeněk Troška (ty Troškovy tedy nestojí za nic). Díky ČT existují pořady pro neslyšící, i třeba pohádky pro neslyšící. 

Díky ČT existuje celý dětský program a kromě tu a tam nějaké hovadiny jde o velmi pěkné pořady proti kterým se dá těžko něco namítat. Je to rozhodně mnohem kvalitnější než nějaké teletubies. Díky ČT vidíme i sporty, které by se do komerčních televizí nikdy nedostaly pro malou sledovanost a díky ČT nejsou všechny zábavní pořady jen estráda nebo Kraus. 

Zkrátka a dobře, až si budeme mnout ruce nad tím, že konečně těm zpravodajcům někdo zatnul tipec, měli bychom si být vědomi, že pokud tu vaničku vylijeme, nejspíše vytečou i ruské dokumentární filmy, dětské pořady i díla, která si nikdy v kině ani v televizi na sebe vydělají. Osobně bych si proto skoro myslel, že není nutné dělat nic. Ti hoši, co si tam hrají na politického boha, ti se za chvíli definitivně odvaří. Penězovody se postupně ucpou a zredukují (postačí jen, aby v zoufalství z nedostatku prostředků na sebe začali všichni donášet) a výsledkem by mohla být štíhlejší televize s menším rozpočtem na jejíž Události se nikdo nebude koukat, ale lidi se pak rádi kouknou třeba na Četnické humoresky.

Zkrátka a dobře, nemám pocit, že Česká televize jsou jen negativa a bylo by mi líto kvůli pár blbcům přijít o všechno co ta televize dělá.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Není nutno ČT likvidovat,ale určitým změnám tam musí dojít.
Nejdříve ředitele Dvořáka poslat na Sibiř,pak všechny BakaloHavlisté vyházet a ke změně televizní a rozhlasové rady to samé.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Sibiř ne.
Sibiř je příliš krásná a takoví jako on si to nezaslouží.
Dvořák na hrad! (Mírov)

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže podle všeho tam je Dvořák jen jako bílej kůň? Skutečnou moc má mít jeden z těch Taberyů.

Dvořák byl v KSČ, takže je snadno vydíratelný, byl vyškolený v USA, řediteloval Nově. Ten když neposlechne, tak končí přinejmenším jak Rath.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Není to tak dávno co SE hovořilo o nutnosti zvednout koncesionářské poplatky. Nějak to ustalo, díky Bohu. Je ale vidět, že penězovod nestačí, případně je mnoho dalších zájemců. Podlehneme se sklopenou hlavou, když je přece ta inflace a tudíž i potřeba ty poplatky spravedlivě dorovnat? Nebude lepší vylít tu vaničku celou a nechat na zájemcích zdali si budou přát dětské pořady a zaplatí si je.

Pokud se nepletu poplatky za televizi jsou víc jak tisícovka za rok. Dovedu si představit, že se najde nějaká strana, která ty pořady pro děti chce a vytvoří poptávku, či nabídku. Tuto tisícovku dá na tuto akci ti co toto vyslyší. A bud mít právo!!!!! do toho i mluvit, tedy spíš kontrolovat a spolu rozhodovat. Odhaduji, že se natočí podstatně víc pohádek za podstatně méně peněz.

Ale to je přece proti zájmům vrchnosti, nekontrolovat toky peněz. 5.7 ročních miliard je dost peněz na to, aby se nic nezměnilo a Okamura mohl do nekonečna vyžvaňovat o nutnosti zrušit veřejnou televizi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Místo zpravodajství propaganda. Místo dětského vysílání propaganda. Místo zábavy propaganda. Všudypřítomná, více či méně skrytá propaganda.

Žádná škoda, žádné dítě se s vaničkou nevyleje.

To dobré si cestu na slunce najde i bez ČT.

Privatizační mocnosti vstupte.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

co Vidlák vyjmenoval je plus. Otázka jestli to stojí za to.

Nemyslím si, že to půjde reformovat snadno. nožná je zrušení lepší.

Ale stejně po ČT zbudou budovy, archívy, technik, vysílací pásma. To všechno může zůstat, část lidí jako technici se mohou vzít zpět, účetní a propagandisti vyšetřovat.

Může se to zrušit jako StB. Taky se jich spousta dostala zpět do BIS, ale musej držet hubu, jinak hned letěj. A ty profláklý známí, ty si každý pamatuje.

Jak rád bych viděl mladýho Hřebejka jak říká, že nikdo nemůže za své rodiče.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V (asi) předvčerejší debatě byl odkaz na rozhovor se zklamaným autorem analýzy vysílání ČT, která jednoznačně prokázala zvýhodňování TOP09. RRTV ji akorát zamkla do šuplíku a jelikož neprokázala, co zřejmě prokázat měla (příště ji bude muset dělat rovnou Janda s Romancevovou), nehodlala se jí RRTV dále zabývat, natož ji zveřejnit. Nicméně den se se dnem sešel a zakázaná analýza je venku i s komentářem Š: Kotrby, který se, dle poznámky autora pod čarou zřejmě oprávněně, v této situaci cítí "silnějším psem". Ona už skutečnost zveřejnění dává zřejmou výhodu. A skutečnost bude v reálu ještě horší, protože analytici (z FSV UK (!), takže žádní Putinovi pohůnci - s nimi by také ČT neuzavřela řádnou smlouvu, že) byli k ČT i k ČRo mimořádně benevolentní např. nezohledněním významu vysílacího času.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Spickova-analyza-ne-objek…
Doporučuju stáhnout než "zmizí".
https://www.parlamentnilisty.cz/profily-sprava/user-data/06B091AE/file/…

K článku: Jsem proti prichvátizaci/zrušení ČT. Dokonce jsem ochoten platit onen měsíční poplatek. Ale schody je potřeba zamést, a to tradičním způsobem, tedy shora dolů. RRTV obsadit tak, aby dodržovala zákony a vlastní pravidla, analýzy pořízené za veřejné peníze nebyly zamykány do šuplíku a řádně vyzdrojované a zcela konkrétní stížnosti byly řádně projednány (byť by je "psal sám Putin vlastní krví"). K takové radě začne mít reálný smysl podávat podněty, neboť začne usměrňovat aspoň ty nejhorší excesy - byť to bude za obrovského řevu Jandů, Putnů, Doleschallů, Gabalů, Štětinů, Drdů a dalších. Pokud usměrňování nepomůže, bude potřeba jít (s personálními změnami) o stupínek níž. Redaktorům bude vysvětlen prostý fakt, že myslet si můžou, co chtějí, ale ve zpravodajství to nesmí být poznat. Komentáře se ponechají komentátorům. No a ze zpravodajců se buďto stanou profíci nebo půjdou pokračovat v uvědomělých zprávách do Drtivize. (Mně osobně tam vadit nebudou, Drtivize - aspoň doufám - nedostává miliardy ročně ze společného.) To vyvolá další jekot výše zmíněných a kritickou fázi, kde se tentokrát nesmí připustit další spacáky. S využitím opravdu všech zákonných možností. Hromadných odchodů, které by mohly ohrozit základy vysílání, se příliš nebojím. Jednak teplý flek je teplý flek, jednak Drtivize obecně si možná "vyzobou rozinky", ale desítky neviditelných neuživí, jednak předpokládám existenci dostatečného počtu "čekatelů", kteří by si viditelnější místo rádi zkusili.
Aź začnou Kalousci a Gabalové, Komárci a Šarapatkové, hlídací psi evropských pornot, bruselorgáni a další kvičet o polské cestě, orbánizaci a ohrožení demokracie v ČT, pak uvěřím, že se tam věci hýbou k lepšímu. Do té doby stran ČT volám: Více takových Kotrbů!

Zatím bez slepic

Ještě na Kose jeden autor věnoval spoustu času a energie a také nesl kůži na trh s analýzou pro RRTV ohledně zpravodajství na Ukrajině. I když autor věnoval problému spoustu času a všechny argumenty měl řádně vyzdrojované, RRTV se stížnosti ani nevěnovala. Nepohodlné názory odmítá. Takže zrušení ČT a ČRo je možná cesta jak omezit propagandu hlásanou ČT a ČRo. Ohledně pořadů a vysílání, které bychom si přáli zachovat, je možné udělat výběrové řízení mezi stávajícími televizními kanály, který z nich by byl ochoten nejlevněji poskytnout čas např. pro dětské vysílání. Nikde není řečeno, že je nutné, pořad vysílat jen na ČT. Ostatně na tvorbu některých pořadů si ČT najímá soukromé firmy. Proč by je místo nich nemohla najmout Nova, Prima a další? Vysílání názorů nějakého Ivana Gabala, Jakuba Jandy, Štětiny a jiných ať si zaplatí dotyční ze své kapsy. I oni si mohou koupit vysílací čas na kterékoliv TV. Je zbytečné jim k tomu zřizovat samostatnou TV. Stejně tak Otázky Václava Moravce pro 5% diváků válcuje Jaromír Soukup na Barrandově. Ať se typ pořady zaplatí z reklam - nebo stranických kas.
Co se týká přemíry Kalouska v ČT, ta je tak okatá, že není třeba ani analýza. Horší je, že přemíra Kalouska byla nahrazena přemírou Pospíšila.

Zatím bez slepic

A proto si myslím, že RRTV je třeba vyměnit tak, ať dodržuje aspoň vlastní pravidla. Protože se současnou radou mají v ČT jistotu, že můžou v klidu lhát, mást, manipulovat a zamlčovat dál. Pokud bude RRTV co k čemu, ztratí spacákové kádry v ČT svoji bohorovnou jistotu. A pak viz výše. Pořád mi přijde výměna 13 panáků efektivnější než rušení/prichvátizace/rozkradení miliardové organizace s tisícovkami zaměstnanců.
"Radu tvoří třináct členů, které jmenuje a odvolává předseda vlády na návrh Poslanecké sněmovny." Nevím přesně, kdy bude další termín, ale něco mi říká, že "teď by to šlo." Pak je ještě "malá" televizní rada (RČT), která má 15 členů a každé dva roky se volí jedna třetina. Takže tam je šance ji zfunkčnit aspoň ze dvou třetin. Velkou otázkou je, jak se k tomu postaví Babiš, ale vzhledem k jeho vztahům k současné ČT a vzhledem k včerejší první průzkumné vlaštovce od Kolovratníka se lze domnívat, že by to úplně nesabotoval. Klíčové bude ustát již zmíněný očekávaný jekot a tam mi speciálně Babiš přijde hodně teflonový.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V podání ČT je to žánr, který každý rok hledá nové dno (mrkněte na recenze). A Déčko taky žádná sláva. Jsou tam osvědčené klasiky mixlé s novými pořady (převzatými), které jsou dost lízlé "moderním pohledem na svět".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Náš problém je hlavně v případě zpravodajství v naivním očekávání nezaujatého, ale přitom profesionálně zpracovaného komentáře. Očekávání, že Žurnalista má na paměti "dohodu" společnosti se státem, kdy občané včetně Žurnalisty dobrovolně (i nedobrovolně) platí daně, řádně dodržují zákony a nepsaná společenská pravidla žití ve veřejném prostoru, se nenaplňují. Stát má udržovat v chodu vše, co ona nepsaná "dohoda" obsahuje se zřetelem bránit občany ve všem, co je ohrožuje jako společnost nebo jedince, zajišťovat plnění všech funkcí směřujících ke splnění sociálních, ekonomických, vzdělávacích, politických a dalších cílů (skutečně očekávám i "podporu" chránit historii očistěnou všech nánosů zakrývání či přibarvení a v návaznosti k tomu "podporu" ji ctít jako výchozí podklad pro výchovu sounáležitosti a vlastenectví). Žurnalista má, nebo lépe - měl by, nezaujatě podávat zprávu, aniž bych vytušila, který politický směr preferuje, podat komentář s profesionální erudicí a doplnit zdroji a hlavně udržovat "stát" ve střehu, neboť úkolem Žurnalisty je být "spojkou" mezi občany a státem ohledně hlídání dodržování "dohody".
Tolik naivní představa podpořená historií, kdy - světe, div se - byla média prý dokonce i nějakou velmocí. Ne, že by dnes jakousi "pseudo-velmocí" nebyla. Bohužel jsou. Média podle mne přestala hlídat plnění nepsané "společenské dohody", jala se "hlídat" občana a "nesprávné" skupiny, "nesprávná" nejen politická uskupení. Zapomněli mi však povědět, kdo rozhoduje o tom, kdo je tím "správným" a kdo "nesprávným". V "dohodě" jsem to nenašla.
Mnoho právníků mi v poslední době řeklo, že si přestávají "věřit", neboť právní řád dávno přestal plnit funkci nezpochybnitelného výkladu i u dříve zcela jasných kauz. Přiznali, že i pro ně je dnes právo "loterií". Mnohdy vyhrává ten, kdo "déle vydrží" než ten, kdo je v právu.
O neschopnosti "státu" vymoci dodržování pravidel se mluví již několik let. I tohle je jedna z částí "dohody".
Vadí mi nedělní OVM tak moc, že jsem je přestala sledovat. 2 hodiny nedělního vysílacího času komentovaného zpravodajství? Zlatý Ota Černý! Byli jsme kojenci nové doby, kdy najednou v přímém přenosu zaznělo "Co na to občan?"! S naivním očekáváním "lepších zítřků" jsme se dostali k OVM a ke "správným" a "nesprávným". Tak moc jsme chtěli svobodu, že jsme si neohlídali, aby "stát" řádně hlídal, vymáhal, ale i sám plnil, povinnosti. Myslím, že stejné "naivity" se dopustili i žurnalisté. Dopustili, že i oni sami mezi sebou se označují "správnými" a "nesprávnými" bez toho, aby profesionálně hodnotili "text" a nikoli předkládající osobu. Tak, jak se snižuje kvalita vzdělání napříč věkovými skupinami, snižuje se i kvalita žurnalistů. Neodbornost, nevzdělanost je překrývána odsudkem osob nebo skupin. Odsoudí osobu nebo skupinu za předpokládané postoje s tím, že jejich předpokládané postoje vylučují hodnotit nezaujatě konkrétní skutek. To je dnešní žurnalistika. #MeToo je jednou z jejích podob. Kauza Nagyová-Nečasová další, stejně jako mnoho jiných. Řeší se "ohrožení státu", aby na světlo vypluly nezaplacené daně z kabelkovného, šperkovného, ošatného apod. Jasně, daně se platit podle "dohody" mají. Jen mi tam nějak chybí ten Žurnalista, který jasně připomene, že na počátku bylo "ohrožení státu" a ne živé soukromí - se vší ošklivostí - dvou dospělých lidí. Řeší se "drobné", aby se promlčely miliardy. Řeší se demokratické volby s předem nepředstíraným zhrozením, jak "nesprávně" nám ty volby vycházejí. V demokratickém parlamentu se vyzdvihuje "Demokratický blok" proti zbytku (nedemokratickému?). Dneska řeší Ondráčka a malér jeho zvolení - nezvolení. Řeší se jeho "skutky" před skoro 30 lety, ale neřeší se například demokratické rozhodnutí brutálního zásahu španělské policie vůči Kataláncům. Jeden policista je "nesprávný", když uposlechne rozkaz, druhý je "správný", když udělá minimálně totéž? Řeší se "nesprávnost" nejen parlamentní existence KSČM jako skupiny, excesy osob "správných" demokratických stran nejsou spojovány s jejich "fungováním" v oněch stranách. Řeší se "nesprávnost" EET, neřeší se veřejně prozrazování protiprávního porušování zákonů "správných" stran (např. dávno známé porušování pracovně-právních i trestních zákonů v Lidovém domě).
Trapně jsem si povzdechla. Jak mi občas připomene jeden známý žurnalista (bohužel, ne Žurnalista): "Neblbni, víš, jak velkou mám hypotéku?"
Jak mám být jako běžný občan aktivní, když i "hlídací psi" jsou zadluženými "mopslíky"?
Stejně mi ale mi chybí noblesní, erudovaný profesionální Žurnalista...

Zatím bez slepic

In reply to by Oliv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak by si váš známý pronajal menší byt.

Řekla jste mu d očí, že takováhle argumentace by Čurdovi taky asi neprošla..

Já ty paragány musel bonznout, když ty náckové platili tak dobře, že jsem si za to mohl koupit dům bez hypotéky.

On mu totiž chybí tlak z druhé strany. Od vás. Zatím má tlak jen od vrchnosti, tak mu jako bezcharakterní kryse vychází, že dělá správně. Až bude mít represálie tak jako tak, tak mu ten barák nebude třeba stát za to.

Já bych mu klidně řekl do očí, že je takovej Ladenburger z EU, co i po znásilnění a zavraždění vlastní dcery Marie migrantem dál za koryto držel oficiální linii a vítal a vítal. Já bych mu to řekl i před dcerou, vlastně zvlášť před dcerou, prorok se ženil se šestiletou, tak jestli žurnalista halasně neprotestuje, tak jeho dcera nad šest let, to může určitě slyšet (protože to je podle tatíka normální to i dělat). Ať maličká ví, co jí tatínek chystá.

Za socíku manželky venkovských aparátčíků nacházely ve schránkách výhrůžky a hned si míň hrály na tu honoraci, které každý závidí. Manželství pak už nebyla tak šťastná.

V cizině se jedné manželce mafiána stalo, že přišla do krámu a čekající fronta se prostě rozešla. nikdo s ní nechtěl mít sebemenší konflikt. Šla domů a spáchala sebevraždu.

Novináři můžou vědět, že Breiviků moc není, ale jestli je někdo picne, málo lidí je bude upřímně litovat. Co budete vy reagovat, jestli někdo zaútočí na jeho rodinu? - Upřímně! Budete je/ho litovat víc než ty chudáky z Bataclanu a Nice, který on odmávne hypotékou? Budete je/ho litovat víc než ty chudáky ožebračené v exekucích, jejichž děti se ocitly v děcákách (některé mrdané personálem) - a on to odmávne hypotékou? Budete ho litovat víc než ty okradené, na jejichž děti se sbírají víčka? - Sotva, maximálně se útlocitně zhrozíte, že ty děti za nic nemohou, ale bude vám jasné, proč to přišlo. - Přece nedokážete mít víc lítosti k dětem svině než k dětem normálních.

Víte, jak vlastně končili protektorátní novináři? Připomeňte mu to. Hypotékovi.

A slovo noblesní už dávno znamená svině s nosem nahoru. Ono to vlastně vždycky znamenalo. Nobles je toliko co šlechta a šlechta je jen banda sobeckých násilníků žijících na cizí úkor. Od samého počátku šlechty. Takže vlastně ten váš novinář je noblesní.

Že to za Rakouska banda podlejzavejch měšťanostů používala noblesní v lepším smyslu na tom nic nemění.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

není přítel, kamarád.
Zmínila jsem se v textu, že jde o známého. Vzhledem k tomu, co řekl, je jasné, že jsme se bavili o problému jednostranného zpravodajství, o zamlčování a proti tomu dehonestování osob, skupin a jejich skutků. Na jeho vysvětlení jsem nereagovala tak obsáhla jako vy. Byla jsem stručnější. Řekla jsem mu, že je prodejný debil a že věřím, že jednou toho bude litovat.
Od naší debaty, která vyústila v tuto rozepři, jsme se neviděli.

Zatím bez slepic

In reply to by Oliv (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidé se rozčilují na redaktory a moderátory, pravda, jsou to prodejní lidé, kteří pro pochybný pocit moci a slávy se propůjčí ke lžím a manipulaci. Ale hlavní směřování toho, co se bude vysílat, se určuje jinde. Sleduji i zahraniční mainstreamová media a je to jako přes kopírák. Sleduji italskou scénu a ptám se - proč na zasedání Bilderbergu je zvána generální ředitelka RAI Monica Maggioni? Proč moderátoři nejsledovanějších politických relací? Šéf BBC? Šéfové největších evropských deníků? Povšimněte si, že v curriculum vitae se nejznámnější redaktoři chlubí "stážemi" na různých institucích v USA? Je třeba dále rozebírat?

Zatím bez slepic

To jako kdyby kurva novinářská, co odříká, co se ji přikáže byla míň kurva, kdyby ji pozvali na Bielderberg a řekli by jí, co má přikázat poskokům odříkávat?
To je jako rozlišovat mezi vysoko a nízko postavenými SS. Je to jedna banda.

Zatím bez slepic

Nikoli, to nemůže být náhoda, že 4/5 mediální sféry jde stejným směrem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák má pochopitelně víc než pravdu, že bychom potřebovali SKUTEČNOU nezávislou veřejnoprávní televizi namísto prostituující kalouskovize , operující pod falešnou vlajkou ubité televize veřejnoprávní.

Je otázka, proč ještě stále i v "České" televizi přežívají i pořady jiné než blbé a prostituující.

Podle mého názoru je vysvětlení jednoduché:
Většina z nás, včetně např. prezidenta Zemana, se domnívá, že blbě žvanící novinář musí být nutně blb.
Nemusí.
Pozornější čtenáři si jistě všimli, že občas blbě žvaním i já, a jakkoli se nepovažuji za velkorážního gényjusa, přece jen si myslím, že tak blbej, abych věřil některejm svejm vlastním magoriádám snad nikdy nebudu.

Žvaním-li občas nesmysly, číním tak klaunovsky teatrálně předimenzovanými gesty, zdarma - a vždycky mne rozpláče, pokud je někdo skutečně zblajzne.

Mám problém zapomínat, že ironii vnímá jen zhruba čtyřicet procent populace (mimochodem - sebeironii méně než pět procent žen !!, což, podobně jako barvoslepost, nesouvisí s inteligencí.)
****
Ale stařecky jsem se zakecal.
Chtěl jsem původně říci, že loutkovodiči našeho ČT čističe mozků zaměstnávají, podobně jako nacisty ovládané protektorátní noviny, umírněně pravdomluvné redaktory zcela vědomě.

Proč?
Pokud chcete otrávit myši, proč vyhazujete peníze za drahý sýr a nenasypete jim rovnou levný stoprocentní jed?

Protože by(chom) bez oné kvalitní a poživatelné návnady NEŽRALI/Y ty kydojedy!!

Ačkoli já sám televizi platím, leč téměř nezapínám, vím od kamarádů, si, že tam stále ještě přežívá spousta kvalitních pořadů.
Je jen třeba TV nesledovat v reálném čase, pořady nahrávat a pak přeskakovat kontaminované pasáže.

I ze smrdutých louží se dá pít voda jak z křišťálové studánky, máte-li kvalitní filtr.

Zatím bez slepic

Tak základ jakékoliv propagandy je 95 procent pravdy a 5 procent lži. A důsledně dodržovat overtonovo okno (pro plebs je to vařená žába nebo salámová metoda)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Řek bych to asi tak. Přiznávají zmrdi z ČT, že i za bolševika se dělaly dobré pořady? Nepřiznávají a to vše ve věci jimi podporované ideologie.
Televize se od předání moci v 89 roce změnila? Nebo nezměnila? Vylilo se s vaničkou i dítě? Myslím, že nevylilo. Spoustu dobrého přešlo do dalšího vysílání a tak bych se nebál ani dnes. Jak už tady někdo zmínil, dobré se prosadí samo a každá vláda bude-li v případě zrušení poplatků vytvářet prostor pro vysílání v podobě pevně stanoveného rozpočtu který by měla odsouhlasit i sněmovna , musí dát prostor všemu tomu dobrému. Takže podle mě se to pověstné dítě nevylije ale pouze odtečou ty již zmiňovaní zmrdi. Kdyby tomu tak nebylo, hrozilo by , že dopadneme zas jak po tom zvolání páně Pitharda, kdy viděl trávu růst, začalo se krást, komunisti mnohde zůstali a ten trouba senátorskej je dnes největším kritikem volby Ondráčka. Co se stalo? No prostě jsme se báli jen o to dítě. Nebojme se. Prostě pane Vidláku, dnes je nejdůležitější skutečně tu vaničku vylít a o dítě se nestarat, jinak jí prostě nevylijeme a budeme zde v těch sračkách další generaci. Jo a jak je to s tou černobílou? Každá válka znamená technologický skok ale také spoustu mrtvých a nešťastných. Když zastřelíme hned na začátku ty kteří válku chtějí, vylili jsme také to dítě?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://mail.zvedavec.org/komentare/2017/12/7458-zabranila-cia-krveproli…

Úvaha je zajímavá sama o sobě, v souvislosti s tematem je zvláště zajímavé, jak složitě člověk musí dnes zkoumat, co je skutečnost a co jej jen fata morgana a že nám v tom média (ČT tuplem) nepomáhejí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

cialis without prescription
cialis without prescription online cialis without prescription online buy cialis without prescription mayavanrosendaal.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

3000 dollar loan
<a href="http://paydayonlineexpress.com">pay day loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

cash advance loans bad credit
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

easy cash advance
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday express</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

payday advance direct lender
<a href="http://paydayonlineexpress.com">loans for bad credit</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

loans in an hour
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

loans in california
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

unsecured loans for bad credit direct lenders
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

payday text loans direct lenders
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

buy now pay later bad credit
<a href="http://paydayonlineexpress.com">pay day loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

how to make some fast cash
<a href="http://paydayonlineexpress.com">personal loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

online payday loans alberta
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday express</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

personal loan places near me
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

payday loans topeka ks
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

cash lenders
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

personal loans bad credit ok
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday express</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

short term loans online
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

borrow cash now
<a href="http://paydayonlineexpress.com">cash advance</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

payday loans in milwaukee
<a href="http://paydayonlineexpress.com">personal loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

loans tucson az
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

personal loans california
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

loans with bad credit online
<a href="http://paydayonlineexpress.com">payday loans online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Splitting cialis pills <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> cheap cialis si <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> split cialis pills ortho evra patch <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> viagra canada <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Generic cialis buy <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra online prices cialis levitra <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> cialis 5mg msrp <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> real viagra online <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Taking viagra young cialis pills <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy cialis online</a> generic soft cialis <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> cialis pills online buy <a href="http://cialischbrx.com/#">buy generic cialis online</a> does generic cialis work <a href="http://cialisdbrx.com/#">buy cheap cialis online</a> viagra u <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy generic viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Buy cialis online without prescription <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> pill splitting cialis 20mg buy <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> tadalafil manufacturer cialis 20mg <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> cheap viagra free shipping <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cialis online canada no prescription <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> soft cialis pharmacy <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> cialis 5mg market <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> viagra competitors <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Where to buy generic cialis <a href="http://cialischmrx.com/#">buy cheap cialis online</a> cialis canadian pharmacy cheap <a href="http://cialisndbrx.com/#">buy generic cialis online</a> prozac no prescription cialis generic <a href="http://cialismnrx.com/">Buy Cialis Online</a> cost of viagra without insurance <a href="http://chviagranrxusa.com/#">buy cheap viagra online</a>

Zatím bez slepic