Bůh je, prostě je a brzy to bude vidět zřetelně

Autor
Štítky

Dnešní článek není polemikou se včerejším Čmoudovým příspěvkem. Téma nosím v hlavě už dlouho a teď se mi v podstatě hodil hlavně Čmoudův nadpis. Nebudu si nijak vymezovat vůči Čmoudovým argumentům, jen bych chtěl přidat pár vidláckých postřehů: 

1. Marian Kechlibar kdysi psal na svém blogu reportáž o otevírání největší mešity v Kolíně nad Rýnem.  Přijel na to turecký Erdogan, ukázalo se, že ta "ekumenická organizace pro mezináboženský dialog", která mešitu stavěla, je ve skutečnosti odnož muslimského bratrstva a Erdoganova prodloužená ruka. V ulicích byla veká sláva, frčely hlavně turecké vlajky, půlměsíce, vypadalo to jako happening v Istambulu, včetně muslimských gest o ovládnutí světa. A teď se mnou sledujte tu řadu zázraků. Nejvyspělejší země evropy, oficiálně nenáboženská, se silnou křesťanskou tradicí si tohle hladce pustí k sobě. Ti, co tenkrát při povolování stavby brojili a demonstrovali, ti měli oplétačky s úřady. Teď když se ukázalo, jak to doopravdy je, nikdo z těch, co to dopustili a podepsali nebyl potrestán. Naopak leckteří se dostali na vyšší posty, aby mohli podobné akce schvalovat lépe a radostněji. Já být muslimem, tak úplně zřetelně cítím Alláhovu ruku. 

2. Do Evropy nám za uplynulých pár let přišlo pár milionů lidí. Většinou z blízkého východu a Sahelu. Prošli otroctvím v Libyii, šikanou v Turecku, vratkými čluny pak dostali střechu nad hlavou, jídlo, to vše zdarma. Nemusejí pracovat. Tu a tam má někdo smůlu, že ho chytnou za znásilnění, ale stovky dalších případů to nedotáhnou ani do místních zpráv. Nikdo na ně nemůže, mají zadarmo nejlepší právníky. Deportace se týká mizivého procenta (tu a tam se Alláhovi někdo znelíbí). Mají sice jen postel v ubytovně, ale mají se milionkrát líp než předtím v otroctví a stokrát líp než když byli doma. A když je nejhůř, křesťanské církve jim dávají azyl. Ne výměnou za konverzi ke křesťanství. Jen tak. Víra v Alláha je zřetelně vidět a vyplácí se.   

3. Lecjaký arabský princ je za sex s nezletilými holčičkami propušten na základě ministerské intervence.  Ti, co na to poukazují jsou dehonestováni jako fake news a nebo za šíření nenávisti. Většina politiků, papalášu, Sorosů a byrokratů to podporují. V Rakousku nedávno zjistili, jak jim fungují muslimské mateřské školky. Hamás za ojropeníze cvičí dětské sebevražedné atentátníky. Londýnu šéfuje muslimský primátor a jejich ministr Sajíd Jávid také nebude angličan s kořeny u Viléma Dobyvatele.  Leckde se už oficiálně neslaví vánoce.  Běhá tam šaríja policie. Nechci se nijak vnucovat, vy možná toho Alláha nevidíte, ale muslimové docela zřetelně. Zázraky na každém rohu, několikrát denně. Stačí si pustit zprávy. 

A teď si dáme ten opak. O víkendu jsem mluvil se svým kamarádem, co žije ve Švédsku a pracuje pro Volvo. Za pět let, co tam je, nemá žádné švédské kamarády. Muži jsou jak vykastrovaní. Žádný humor, korektnost, nulový esprit, nulové sebevědomí. Švédky si s chutí začínají s cizinci. Ale samozřejmě děti vychovávají v souladu s feministickým názorem a tak tam budou mít další generaci vykastrovaných mladíků, kteří jednou za Švédsko a jejich socialismus padnou, ale nic neubrání. Vlastně umřou docela rádi. 

V Norsku vám děti ukradne Barnevernet. A má takovou moc, že se s tím legálně nedá nic dělat. Jen Rusové či Poláci si občas svoje děti občany ukradnou domů. Češi samozřejmě jen intervenují. A zkuste o tom někde mluvit... hned budete xenofobní rasisté.  Rodina není v kurzu. Pěstouni to zařídí. 

Být u nás křesťanem také není zrovna med. Buď jsme nenažraní černoprdelníci, co si za restituce tuční ve svých prebendách, nebo jsme pomýlení sedláci nevylezlí ze středověku, nebo liberálové z Kliniky, kteří se nemohou dočkat uznání homosexuálních sňatků. A zkuste v kostele říct, že jste volili Zemana nebo že Babišovi přišívají i hříchy, které nespáchal. Jo, existují křesťané, kteří normálně vychovávají děti, normálně chodí do práce a v kostele se snaží načerpat nějakou víru do budoucna a myslí si, že tohle znamená být poctivým křesťanem. Dokonce by byli ochotni naši republiku bránit, ale muselo by být co. 

Čmoud má vlastně pravdu. U nás už se žádné zázraky nedějí a když se nedějí, není ani Bůh. Máme blíž k Ukrajině než k Bavorsku, země je rozkradená, zadlužená, rozparcelovaná do cizích zájmů, vládnou nám oligarchové, buďto přímo nebo přes média, máme třicet tanků a naše armáda dokáže bránit jeden most po dobu jednoho týdne.  Neumíme pro naše vlastní obyvatele zajistit ani dostatek doktorů, ani dostatek jídla z vlastních zdrojů.  Budoucnost? Klesající. 

Ale představte si, že se něco stalo a v naší zemi začnou přibývat normální páry vychovávající dostatek dětí, aby nás neubývalo.  Nefachčenkové a a netáhla z ghet vymřou a místo nich se objeví mladí a ambiciózní, kteří budou chtít doopravdy znát a umět. Vláda se vrátí do vlastních rukou českého lidu. Říkat se bude syrová pravda a nebude se vše korektně okecávat. Přiznání chyby a její náprava budou brány jako ctnost a ne příležitost k odstranění konkurence.  Postupně se zbavíme dluhů a ještě něco nahospodaříme na budoucnost. Možná nebudeme mít tolik zbohatlíků, ale zato veřejný prostor opravdu pro každého. Policajti vás přestanou buzerovat. 

Je to dost zázračné, aby za tím byl Bůh?  Já bych vidlácky řekl, že nikdo jiný než Bůh to totiž nedokáže. 

A dodávám jedním dechem, že mi z křesťanského přístupu zbylo trochu víry i naděje, abych na takový zázrak dokázal čekat a v rámci možností k němu dopomohl. Do té doby mi zbývají jen ty malé droboučké osobní zázraky. Jako že mám zdravé děti, milující ženu, dům i grunt, žádné dluhy a dost sil nejen hrabat pro sebe, ale tu a tam i někomu pomoci. Já vidím zázrak v tom, že jsem přijel z dovolené a doma leželo sto balíků slámy s lístečkem, že už to neměli kam dát a vzpomněli si, že mám prasata, tak se mi to asi bude hodit ne? A že jsem zavolal a do deseti minut přišli kamarádi mi pomoci to dostat pod střechu, protože se blížila bouřka. Přišli. I přesto že byla neděle a vytáhl jsem je od piva.  Jo určitě se to dá racionálně, vědecky a statisticky vysvětlit. Ale pro mě to není jen šance jak ve Sportce. Je to důvod zase alespoň trochu věřit v lidské dobro a šanci na budoucnost. 

Zajímalo by mě jestli někdo ze čtenářů věří, že by se v dnešní době mohlo z lidských sil něco stát, abychom to v naší zemi dali dohromady jen tak  bez nějakého kataklyzmatu. Leckdo si dovede představit, že všechno bude muset padnout na hubu, že přijde válka a pak se něco třeba změní.  Já ale ještě kousek boží ruky vidím a tak bych ještě dovedl chvíli čekat a ještě nemám pocit, že musím tuhle zemi jen vytunelovat, abych si alespoň něco urval, než to celé půjde do háje. Přeji vám totéž. Přeji vám vidět ještě dostatek malých zázraků, abyste měli důvod se na to všechno nevykašlat. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

odlehčím, protože se to fakt nedá číst. Čmoudovo a Vidlákovo kecy mne neomylně směřují k sebevraždě spáchané vypitím několika litrů domácího destilátu, nejlépe na ex.

Hádají se Husák s Jakešem, co je to vlastně zázrak.
Husák říká: "Opravdový zázrak byla VŘSR."
Jakeš říká: "Ne, já si myslím, že to bylo vítězství nad Hitlerem, ale už se tu hádáme půl dne a nic. Zavolejme církevní autoritu, která by nás rozsoudila, anebo raději rovnou zajeďme za soudruhem papežem Wojtylou do Říma."
Hupsnou do letadla a valí do Říma.
Přiletí skoro až ke Koloseu, marš k Wojtylovi (pro neznalé Jan Pavel II.) a předloží mu svůj spor. Papež se dlouho škrábě úplně všude, kam dosáhne, a dumá.
"Jak bych vám to jen co nejsrozumitelněji vysvětlil, moji českoslovenští soudruzi bratři," dumá nahlas papež.
"Tak tedy představte si, že takhle po ránu, když budete na návštěve v Moskvě, zajdete do Leninova mauzolea a tam bude v truhle sedět ON - Lenin! A úplně živý! Jste schopni si to představit?"
"Tak to by byl zázrak," vydechnou unisono Husák s Jakešem.
"Nikoli, soudruzi," odvětí Wojtyla, "to by nebyl zázrak, To by bylo zjevení! Opravdový zázrak by byl, kdyby vám nenakopal prdele!!!"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Našemu konání budiž Boží požehnání.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím přiznat, že je mi Vidlák čím dál tím sympatičtější.
Přinejmenším mnohem sympatičtější, než jsem si já sám.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Něco se ve Vás hnulo,něco Vás popudilo.
Jak už jsem jednou psal,co má udělat člověk,ať udělá,nespoléhat,nečekat na zázrak,který může přijít až za sto let.
Říká se,schody se zametají shora dolu a vidíme,že ti nahoře tomu zázraku nepřejí,spíš se do politiky tlačí další oligarchové,přesně tak,jak na Ukrajině.
Těmi restitucemi,úplně zkompromitovali cirkve a navíc Duka svým prohlášením,na otázku,co budou dělat s těmi penězi,Duka prohlásil,že budou nakupovat státní dluhopisy,akcie atd.takže těm věřícím nepůjde nic,ale jen pro další peněžní machinace,co je o Vatikánské bance známo.
Německo ještě ne,to spíš bude.první muslimskou zemí,stará dobrá Anglie,když sledujeme,co další premiér,to větší hňup,takže příštím premiérem,už bude muslim.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tom případělze očekávat po Brexitu opětný vstup Malé Británie do naší Evropské islámské unie.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Za dnešním konáním není nutné vidět Boha, je to jen sebedestruktivní gen. U lidí postačí koncentrace 10- 15% hlupáků na úřadu k tomu, aby celou společnost poslali do nenávratna. Největší koncentrace blbců v EU je již dlouhodobě známa, je to v Bruselu.
Jsme v pozici Indiánů v Severní Americe, k nimž připluli Otcové poutníci na lodi Mayflower. A určeni k vyhlazení.
Důvody? Všeobjímající humanismus, který evropské populaci ukládá pouze povinnosti a tak bude časem úplně odmítnut. Novodobé otroctví sofistikované formy nebo návrat feudalismu ve prospěch muslimů. Co jiného je, pokud Evropané pracují, stát jim značnou část sebere a rozdělí - muslimům. To nevypadá na rovnoprávnou společnost. Z pozitivní diskriminace se stala veskrze negativní diskriminace. Multikulturní společnost nefunguje nikde na světě, ani v USA, tavícím kotlíku národů. Co jiného jsou všechny ty Malé Číny a podobné uzavřené komunity? Na Balkáně žili muslimové a pravoslavní po boku staletí. A stejně, jak mohli, se navzájem vraždili. Hlavním cílem dnešní organizované invaze muslimů do EU je rozložit národní státy (to se úspěšně daří) a zlikvidovat evropský sociální a zdravotní systém, protože vládcům EU připadá příliš nákladný v konkurenci s asijskými modely státu.
EU se nakonec rozpadne, protože současný model uspořádání je neúnosný, a směřuje k občanské válce. Nebo společnost spáchá kolektivní sebevraždu a stane se islámskou, kde lidská práva i hranice demokracie určí Korán a šariát.
Za tím ale není nutné vidět Boha, jen se blbci dostali do nejvyšších funkcí v EU a přizvali si k sobě blbce podobné. Co je pravděpodobnější, zásah Boží nebo jen koncentrace blbců?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,
možno namítnout, že sebedesruktivní gen vložil bůh do člověka zcela nutně a záměrně, podobně jako každý pořádný moderní pancrfaust či raketa obsahuje autodestrukční zařízení pro případ, že se vymkne kontrole či netrefí stanovený cíl.

Zvýšená koncentrace blbců může být energeticky úspornější a stejně účinnou variantou jako cílený zásah jadernou pumou či pádem menší planetky.

Zbraň ničení hromadného
předčí jenom naoko
blbce, je-li instalován
dostatečně vysoko

Zatím bez slepic

„Na počátku dvacátého století bylo tolik moudrých hlav, že by mezi nimi jablko nepropadlo. Mudrci se vyskytovali tak běžně, že o hlupáky byla krajní nouze, a jen co nějakého zvětřili, už se za ním táhla celá ulice a vážili si ho jako oka v hlavě a přidělili mu nějaký vysoký státní úřad.“ — Gilbert Keith Chesterton

Zdroj: https://citaty.net/citaty/15181-jacques-tati-k-nebezpecne-koncentraci-m…

My máme dnes něco podobného. Jak se blbec objeví v Bruselu, je okamžitě zvolen do vysoké funkce a škodí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zopar ludi ho vraj poculo.
A verit sa da uplne vo vsetko - od viery vo vyhru v loterii, po vieru v dobru urodu az po vieru ze clovek nebude umierat sam a bolestivo, ale ze to bude smik smik :D ... a tym som nemal na mysli zrychleny postup od ISIL :D :D
To co sa deje je len opakovanie padu Rimskej rise. Prilis vela blahobytu, prilis vela hlupakov na prilis vysokych postoch a z toho prameniace kraviny vo forme nariadeni a zakonov. K tomu ak sa prida tlak zo strany inych risi na to, aby si ta Rimska prilis nevyskakovala... a je to v prdeli.
Osobne si myslim, ze nemcom bude za par sto rokov velmi luto, ze vobec EU zakladali ....

Zatím bez slepic

"Za pár sto rokou" ???
Hodně Němcům je to líto už teď a další se rychle přidávají.
Ale mají "kult mládí" jako za Hitlera, a těm mladým vesměs přeskočilo. Lumíci.

Zatím bez slepic

generacia milenialov - minus
generacia po milenialoch - minus
velky pruser - minus
zhodnotenie aki sme boli blbi - dalsia generacia

co generacia to 25 rokov.... teda min 100 a kedze ja som od prirodzenia skeptik tak davam tuplu na vrch :D - ergo 200 rokov - ergo par sto rokov :D :D :D

vypocet jasny ne?? :D

Zatím bez slepic

nevystihuje realitu.
Chce se mi dokonce napsat, že v tomto punktu jste lichometnické hovado, ač jste mi jinak velmi sympatický.
Mám-li se vyznat, proč jsem vás tak urazil, řekl bych, že adekvátní popis současné situace by zhruba mohl odpovídat větě "mladí patří do klecového lůžka".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to je materialistický idealismus. Gott mit uns.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Záhořovo lože
je tento svět.
Udělej to hned.
Proč se trápit.
Ještě napít
a sousto tataráku,
je po zázraku.

Zatím bez slepic

Kolik merkelů je smrtelná dávka? Už 1 nebo dva?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Polovina? Desetina?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podobně jako u dB se přes nesystémovost dodnes nepoužívá jednotka B.
Bell je pro svoji velikost obtížně představitelný, proto decibely, - desetkrát menší.

Podobně doporučuji používat pro blbost beztak tak velkou jednotku dm, decimerkel.
Důvod, proč se nepoužívá tkví v tom, že byl azaměňována s decimetrem.

Smrtelnou dávku je obtížno určit. Závisí na okolní koncentraci blbosti v podkritickém nožství, podobně jako u uranu. Jako poslední kapka k nastartování řetězové reakce může pak stačit i 1pm, tedy pidimerkel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neviděl jsem Boha.
Třeba nevzal roha;
leží tam za lípou
se svou xantipou.
Nebo nemá božku?
Blbě vidím trošku,
obcuje s Aláhem?
V tušení neblahém
dávám se na cestu.
Z tohohle incestu
(jéžiš maría!)
vyleze šaría.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vyprávěl mi jeden starý známý, který hákoval v syrském Homsu v místní rafinérii. To bylo ještě za dob, kdy ČSSR byla schopna dodávat technologické celky. Jednou zašel k místnímu bossovi koordinovat pracovní úsilí své české čety a na stěně vidí mapu Evropy se 4mi zelenými šipkami od jihu na severozápad. Jedna táhla na Rus, jedna přes Balkán, jedna durch Itálií a jedna Španělskem. Ptal se co to je. A dostalo se mu odpovědi, že to je strategie islámu pro příští století. Tehdy, v roce 1980 něčemu takovému nic nenasvědčovalo, Muslimské bratrstvo ale už makalo. Ne Alláh, ale promyšlená činnost obyčejných lidí. Asi jako když bolševici plánovali revoluci.

Zatím bez slepic

nakolko ustretovi budu original ruski moslimovia :D
obavam sa, ze jedna z tych sipiek sa bude musiet skrtnut. :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ne, jen ten směr přes Kavkaz se nikdy ani v minulosti neosvědčil, tak zvolí jiný, kde už mají zkušeností dost z roku 1812 nebo 1941, přes Ukrajinu. Jsme zvědavý, co budou Ukrajinci říkat, až jim EU sdělí, že podmínkou členství je přijetí muslimů dovezených na lodích neziskovek.
Byl by to ale hezký plán, zaměstnat všechny dovezené imigranty prací na obnově východu Ukrajiny místo držení v azylových centrech. A práce je tam opravdu hodně.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Ono to asi už funguje přes Ukrajinu.
Je prý domluveno dovést asi 40 tisíc Ukrajinců,už tady jsou,ale černé pleti.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to se máme na co těšit, vždyť je jich více než vojáků armády ČR.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

na vychod od Ugle panuje trochu ina politika a je tam aj zjavne iny pocet palnych zbrani medzi pospolitym ludom.
Kam ako ze UA umiestni tych dovezencov?? Na vychod tazko :D
Na zapad - taky tazko.

Zatím bez slepic

Existuje ještě směr sever a jih. Když ale všichni chtějí do Německa, bydlet na zámku s blondýnou a jezdit v supersportu, na který si vydělali mytím nádobí. Ale na východě Ukrajiny je práce dost. EU by mohla dávat dávky a ubytování tam, imigranti by tam pracovali a po dni plném těžké práce už by těžko měli chuť někoho znásilnit. Tedy ti, kteří se takových věcí dopouštějí.
Pokud je Ukrajina nevyhovující, obnova rozbombardovaného Iráku, Afgánistánu, Libye a Sýrie by také byla řešením. Nebo pomáhat někde v Africe. Těch možností je, stačí, aby EU chtěla. Ale ona nechce.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Afganec sa dotrepe aj s rodinou cez pol zemegule konecne do EU ... a EU mu zaruci povinne dobry job v Kabule, odkial sa pred dvoma rokmi za tazke prachy vydal do EU.. :D :D :D

To je za jedna s hviezdickou v obore recirkulacia :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatímco Čmoudův článek, ač okořeněný nezbytnou mírou vulgarit, byl brilantní analýzou a zdejším skvostem, dnes tu máme takový, řekl bych "dramaturgicky slabší kus". Je to takový obraz světa pravidelného čtenáře Parlamentních listů, který hlavně existenci Boha naprosto nedokazuje. Proto se vraťme k tematu z nadpisu. Existuje Bůh? Já bych si troufal tvrdit, že ano, jen je to něco jiného než co nám náboženství předkládají. Podle mě je to ono nazírající lidské vědomí, které se v hmotě zorganizované do podoby lidského těla nějak samo o sobě objeví. Vědomí, které podle mě není produktem či vlastností té hmoty, jen takto zformovaná hmota umožní se mu projevit. O tom, že existuje vědomí na hmotě jaksi nezávisle nás učí joga a esoterické nauky. Nám zvyklým uvažovat pouze v relacích materiálního světa každodenní zkušenosti se to zdá nemožné, ale ono je opravdu jaksi bokem. Jako docela důvěryhodné zdroje jsem měl možnost poznat spisy Františka Drtikola (na průklepákách, asi samizdat), trochu s rezervou Břetislava Kafky (to už byla kniha tištěná a připadal mi už trochu mešuge) a konečně Eduarda Tomáše. Nicméně pokud by chtěl někdo pátrat po Bohu, měl by asi v těchto vodách.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kadlasi - znáte esej Slavomíra Pejčocha Ravika: Bůh žije: (přírodní zákony dosvědčují jeho existenci)? a Bondyho Útěch z ontologie - pasáž kde dokazuje že kdyby bůh opravdu existovat by musel okamžite pži svém vzniku spáchat sebevraždu?

Zatím bez slepic

No nečetl, ale co tady koukám na nějakou ukázku, vypadá to dost dobře, jde to celkem k jádru věci. Třeba tahle formulace je dokonalá: "Logický, tj. logicky konstruovaný nesmysl (tedy koncepce, která je zcela bezrozporná, avšak vychází z libovolného, neracionálního postulátu) má jen jednu jedinou vadu, a to tu, že vedle něho je možno postavit neomezený počet jiných stejně logických nesmyslů, mezi nimiž není možno racionálně rozhodnout, nýbrž mezi nimiž lze vybírat jen a pouze z iracionálních motivů, vírou, vůlí, pragmaticky, podle citu, chuti, záliby, strachu atp.".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

takže k Vidlákovo otázce, jestli se odvažuji věřit, že se aktuální stav Evropy - kontinentu může změnit k lepšímu z pohledu indiánů - pardon - Staroevropanů - pardon - nevěřících psů a křesťanů.

Pokud Bůh existuje, tak na Evropu už pěkně dlouho a hodně zvysoka sere. Proč tak činí, není předmětem otázky, ani odpovědi.

Je šance na změnu?
Šance je vždycky, otázka pouze zní, jak velká je pravděpodobnost takové změny. Za sebe si dovolím napsat, že se limitně blíží nule.

Názor na dvě možnosti "zařízení se" v nových poměrech, tedy buď nabagrovat a vyfičet jinam, anebo usilovat o každodenní malé zázraky.
Mladí nabagrují a vyfičí úplně stejně, jak se nyní děje v Malé Británii. Staré pušky (puškou není míněna puška na střílení, nýbrž plechovka, třeba od piva. Termín pochází z ruštiny, v češtině má ekvivalent "stará piksla".) zůstanou co nejdéle, případně vyfičí komíny, stejně jako židé, kteří váhali tak dlouho, až obdrželi jednosměrný lístek směr Auschwitz.

Zatím bez slepic

opouštěna bělochy z poněkud jiných důvodů. Ale jen poněkud. Náboženství, ke kterému se hlásí tamní barevní soudruzi, prozatím není předmětem tak pečlivého zkoumání, jako jsou zkoumány např. emise sodovkového plynu CO2. A "naštěstí" nejsme těmito "zcela nevhodnými" zprávami otravováni a znepokojováni.
Co více si přát...
Máme se jak na zámku, ať to trvá věčně...

Zatím bez slepic

Ja vim. Nejde o to, jake maji nabozenstvi, ale ze jsou proti bilym. Kolegyne tam byla pracovne.

Vratila se. Kancelar obklicena ozbrojenou ochrankou, hotel obklicenej ozbrojenou ochrankou, vozili je taxikama v kolonach a v kazdem vozu ochranka.

Zatím bez slepic

jsem nemusel zkoušet na vlastní kůži. Ale umím si to představit.
Platí, co jsem napsal výše. Co není na Aha On Line, pro většinu populace jakoby nebylo.
A Ejfryka je přece tak daleko...
A k nám do Německé Únyje připlují jen samí dochtoři a inženýři...

Zatím bez slepic

myslim, ze je to pravda - dochtori gynekologie a inzenyri zabavni chemie (ohnostroje vseho a magicke prasky)

Zatím bez slepic

Tak oprava. Zrovna jsem koukal na BBC vztup z JA. O nasili. Policajti i zlocinci vsichni cerni. Na prostem prkne misto nahrobku krome jmena i napis v arabstine. Maminka smutna, cerna a v satku.

Zatím bez slepic

Málo se ví o tom, že i Indové v JAR jsou předmětem zájmu kriminálníků. Indy lze jen těžko obvinit z apartheidu nebo útoky na ně omluvit útlakem bílé menšiny - a přesto se to děje. Jen čekám, kdy některým lidem dojde, že zločinec může být třeba fialový a vůbec to nesouvisí s jeho barvou pleti nebo národností.

Zatím bez slepic

To vsichni vedi, jen novinari a aktivisti ne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...kam jste rozum dal, vyprávět lidem se sockomančskou náturou o nějaké duševní hloubce, vnímání světa, neřkuli Bohu. Ještě tak buřty s cibulí, ale tohle?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O bohu vydávají svědectví lidé. Jen aby to "zřetelně vidět" na sebe nevzalo nějakou nepříjemnou formu, jak už z minulosti známe. Jinak tohle všechno je otázka víry a o víře se diskutovat nedá (a nemá pokud nechcete ztratit známé či kamarády).

Zatím bez slepic

kamaráda (už je na pravdě boží).
Ten říkával svému sousedovi pevných zásad a hluboké víry (dělal léta při mších tzv. "přisluhovače", neboli správně ministranta), že do kostela začne pilně chodit v momentě, kdy bude na mších povolena diskuze.

Zatím bez slepic

Ale o víře se opravdu diskutovat nedá. Ta jen nasává věřící ať už v boha, historickou předurčenost nebo zkázu světa. Jak vás jednou zadrápne, už se nevymaníte :)

Zatím bez slepic

Ale to vite, ze jo.

Zatím bez slepic

Targusi, vy takhle chodíte při svatbách nebo pohřbech během obřadu diskutovat? Než zajede rakev, rozpoutáte diskuzi o tom, zda nebožtík byl charakter či zmrd, nevěstu před ANO properete stran sexuálních partnerů, ženicha stran levobočků?:-)) A nebo je to "obřad", tedy nějaký rituál spojený s dovršením nějakého úkonu? Tak přesně tím je i bohoslužba. Tam chodí věřící, mají tam svůj obřad. Diskuze se pořádají na farách, najděte si nějakou, kde to trochu žije a zajděte. A pochopitelně toho jsou plné tydlety internety.

Zatím bez slepic

si ještě jednou narolovat můj příspěvek, na který jste reagoval, a znovu jej důkladně pročíst. Pokud to opět nepochopíte, souvztažnost k mé osobě je nulová, neboli žádná. Neboli - psal jsem o svém bývalém známém, chcete-li kamarádovi. Nikoli o sobě.

Zatím bez slepic

Tím, že jste tento názor zveřejnil, k němu vyjadřujete i svůj vztah. Byl nechán bez komentáře, takže pozitivní (souhlasíte s ním). Nebo?

Zatím bez slepic

Kouzelná posloupnost časového údaje vložení.

Zatím bez slepic

větu aktuální mrtvoly, nevyjadřuji vůbec nic. Vše, co si tady vymýšlíte, jsou krindypindy. Když by něco takového, co se tu pokoušíte vyvozovat z psaného textu, byla pravda (tedy že souhlasím se vším, o čem píšu), mohl byste na mě rovnou poslat kriminálku, protože jsem pod tímto článkem psal o židech a pecích v Osvětimi.
Podle vašich tlachů bych řekl, že jste ženská, nebo v ženském kolektivu děláte už tak dlouho, že si po večerech oblíkáte sukni a podvazky. Na tohle otřesné vyvozování z "příznaků", co kdo řekl, jakým tónem a jak se u toho (ne)tvářil, jsou ženy mistryněmi.

Zatím bez slepic