Vietnam

Autor
Štítky

Před dvěma týdny psal náš oblíbený bloger Petr Kubáč svůj článek o projektu Apollo. Nazval ho Padesát let za vrcholem civilizace. Článek stojí za to, kdo jste ho nečetli, určitě tak udělejte. Kubáč přesvědčivě argumentuje ve prospěch tehdejší doby. Korporace byly pěkně daněné doma, na technickém pokroku se nepřiživovaly žádné neziskovky, které by do toho kecaly, dělaly se nebezpečné věci a přece s tím veřejnost byla srozuměna. Dílny byly plné fachmanů, inženýři rozuměli své práci, školství ještě nechrlilo blbečky s diplomem, vysokou školu mělo jen pár procent populace a celý projekt Apollo byl stát schopen zaplatit bez zadlužení na další generace dopředu. A nejen to... stejně tak dokázal americký stát zaplatit i válku ve Vietnamu, která stála ještě pětkrát tolik. 

A tím se dostáváme k mé dnešní úvaze. 

Americký stát tehdy dokázal dávat na válku ve Vietnamu neuvěřitelné peníze. Ve vojenských publikacích najdeme informace o tom, jak na severní Vietnam napadalo víc bomb než na Německo za druhé světové. Používala se nejmodernější munice, nejmodernější technické vymoženosti, vojáci si vypomáhali brutalitou nad kterou se zavíraly oči (veškeré vyšetřování zvěrstev se dělo až po válce - co by za to dali dnešní američtí vojáci v Afghanistánu), ba dokonce leckteré zbraně poprvé použité ve Vietnamu, jsou používané dodnes.

Bylo to Američanům něco platné? 

Porazili je komunisti, kteří neměli nic, jen ten kalašnikov  a trochu toho vybavení, které dokázali protáhnout ze Sovětského svazu nebo ukrást Francouzům a Američanům. Porazila je větší ochota Vietnamců prolévat vlastní krev a přes strašné oběti dotáhnout svůj boj do konce. 

Onen americký vrchol civilizace byl i jejich labutí písní, protože tehdy poprvé zjistili, že jsou věci, které se nedají vystřílet. Stejně tak dneska zjišťují, že ani barevné revoluce nevedou k jejich cílům a vůbec už nic nevede k cílům, které si stanovili. Trump teď zkouší cla, ale Vidlácky mu to asi moc platné nebude, protože všechno ostatní zůstává při starém. Američtí oligarchové daní stále na Bahamách, americké korporace dělají všechno pro to, aby měly úlevy a všechno drží nad vodou jen přebujelý vojenský sektor. O clech slyšíme v novinách, ale vůbec netuším, zda Trump dělá něco i s těmi ostatními problémy, nejen s čínskou konkurencí. 

Mimochodem, dnešní Vietnam bychom mohli charakterizovat dost podobnými slovy, jako tu Ameriku před padesáti roky. Oni tam žádná netáhla v podstatě nemají, stejně tak nemají negramotnost, do školství nekecají žádné neziskovky bez odpovědnosti, inženýrů a vysokoškoláků je pár procent populace, ale rozumějí svému oboru, dílny jsou plné zručných lidí, mají velkou schopnost improvizace... o Vietnamu ještě uslyšíme a můžeme být rádi, že právě tihle lidé jsou našimi nejexotičtějšími imigranty. 

Je zkrátka vidět, že chudoba cti netratí a cesta z jakéhokoliv srabu vždy vede. Ale vždycky je to cesta práce, dřiny a táhnutí za jeden provaz. Nakonec to bude právě ten Vietnam, kam brzy začneme jezdit, abychom se právě od nich naučili znovu to, co se oni pak po válce naučili u nás. 

 

 

 

 

 

 

  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

říše je blízko;
co si tam sjednám?
Plazím se nízko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ani neziskovky a ani statnu dlh.
Ameriku polozi flagrantna nedoveryhodnost dolara a bank v USA ako drzitela aktiv cudzincov.
A dedolarizacia frci na plne obratky. Ak budu USA uvalovat sankcie na uplne vsetkych, nakoniec zostanu same. Je to ako s tym plotom. Ked je vsade naokolo je tazke povedat, kto je za plotom a kto nie :D :D :D
A podla mojho skromneho nazoru sa s tym neda nic urobit.
Vsetko ostatne su uz len banality. Kvoli prilis dobremu zivotu ludia uz nevedia co roupama robit. A tak nerobia :D :D :D a mudruju....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

velka cast lidi porad zije v bludu (televizni pohadce pro hloupe), ze jiz brzo bude vse krasne jako ve strattreku, staci jen par let pockat

spise to ale vypada ze to brzo bude vypadat jako v Mogadišu v Somalsku

https://www.ecosophia.net/the-twilight-of-the-monofuture/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1. Vítězství ve válce - jak ukázaly konflikty WWII, Vietnamu, Afgánistánu, Iráku a Libyi, převaha na úrovni způsobu vedení války a v technice pomůže jen krátkodobě vyhrát bitvu, dočasně obsadit cizí území, ale nikdy vyhrát válku proti odhodlanému nepříteli. K dlouhodobému vítězství vede jen přečíslení místní populace populací loajální a asimilace poražené populace do většího celku. USA si prostě jen ukously příliš velké sousto.

2. Danění korporací - je nemyslitelné, aby si korporace, které skrze uplacené politiky píší zákony na míru, odhlasovaly zdanění sebe samých. Podobají se hloupému cizopasníkovi, který v posledním záchvatu rozšíření nad únosnou mez likviduje hostitele. Chytrý cizopasník hostitele využívá, ale nikdy nedovolí jeho likvidaci. Z hlediska těch několika osob v pozadí, které daly první impulz k lavině globalizace, jde ovšem o racionální jednání. Oni podle všech známek věří v konečné vítězství USA a jeho nadvládu nad globalizovaným světem , že si myslí, že je problémy vyčerpané USA zastihnou už v jiném státu. Proto klidně přemění USA ve vojenský tábor. Kdo chce vidět konce, kam takové jednání vede, ať se poučí o zániku Sparty.

3. Cesta z chudoby - nevede přes tvrdou práci, ale přes okradení někoho jiného a až pak teprve přes tvrdou práci. USA se ekonomicky pozvedly po WWI a WWII, kdy obchodovaly s oběma stranami a měly z toho výhody. Čína technologie přilákala nebo ukradla. Japonci a Korejci v počátcích klidně kopírovali cizí vynálezy. Až pak nastoupila tvrdá práce a šance na vlastní rozvoj. Cesta z chudoby nevede přes vlastní práci, podívejte se na miliardáře v ČR. Nebo šlechtické rody, které se obohatily na pobělohorských konfiskacích- nejznámější jsou Lobkovicové (tedy on dost kradl už jejich předek za husitských válek Mikuláš řečený Chudý https://jaroslavkonas2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663848 a další výhonek rodu se napakoval po Bílé Hoře).Značná část jich peníze získala značně pochybným způsobem. Až pak nastoupila tvrdá práce.

USA se chytily do pasti krysího závodu https://blog.tomashajzler.com/clanek/krysi-zavod-chytili-jste-se a vydávají stále více zdrojů na udržení současné životní úrovně, místo aby je vydávaly na vlastní rozvoj. Logicky, kdyby voličům v USA poklesla životní úroveň, zvolí si jiného politika. Totéž všechny státy EU. Žádný není nastaven na šetření nebo vlastní rozvoj, všechny jsou nastaveny na rozhazování. Výsledkem je vždy jen kolaps civilizace, který ovšem má pro každého jinou podobu. A nemá smysl se tím trápit, žijeme zkrátka v dnešních podmínkách a naše šance změnit současné nastavení světa je mizivá. To už máme větší šanci vidět CO2 pouhým okem jako Klimatická Gréta. Možnost změny přichází až ve chvíli kolapsu celého systému, a to je ještě daleko, i když ne zase tolik.
S tím souvisí otázka zadlužení a zda USA vůbec někdy splatí svůj státní dluh. Je to stejné jako s Řeckem, dluh je nesplatitelný, takže jednou bude plně vymazán. Totéž se zlatem, které má ČR údajně uložené v USA. Už nikdy je nedostane zpět, Tošovský je nevýhodně prodal. Nevýhodně pro stát, zda pro něj osobně, o tom bych pochyboval. Až zase přijde patetická výzva, aby se národ složil na zlatý poklad, vzpomeňte si, kdo z něj potom profitoval, když se lidé skládali na zlatý poklad po vzniku ČSR.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A od porážky ve Vietnamu,to jde s USA z kopce.
Čím víc se snaží,bohužel vojensky.tím je to horší.
Právě USA tou činnosti,přivádějí mnoho států do dluhů,jak jednou psal ekonom Zelený,99 % je virtuální ekonomika,jinak napsané,podvody finanční machinace,akciové trhy a teprve 1 % je skutečné ekonomiky.Někde se uvádí o problémech DB,co může zažehnout velkou krizi,které se bojí i magnáti,tak se rozjíždí chaos po světě.
Jak se píše o Bursíkovi a jeho nápadech,to je běh na dlouhou trať,ale jak zavádí Německo uhlíkovou daň,tak nás to čeká také,to je krédo Bursíka.
Neumím si představit,přestat jezdit na ropné produkty,kolik zemí by schudlo,jakou by to způsobilo nezaměstnanost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale vždycky je to cesta práce, dřiny a táhnutí za jeden provaz. Píše dnes Vidlák.

To milý Žáček se nasral ZDE https://www.youtube.com/watch?v=lquXRlAtbmY a v pořadu s názvem Pavel Žáček: Sociální demokraté se mě ptali, jestli je v archivu něco o Andreji Babišovi, v reakci na předchozí rozhovor ČR s Bublanem. Napráskal na socany, že upekli s ANO 2011 v roce 2014 koalici, zjištovali s vědomím Sobotky špínu na Babiše. Už aby je kopl do p*dele.

Zatím bez slepic

těžký pragmatik. A navíc ví, že pokud by socany nakopal do prdele, velice těžko by hledal alespoň stejné, když už ne ještě větší blbce.
Samozřejmě, že ví o tom, co dělali a i nadále dělají socani. To by si domyslel i naprostý ignorant a politické nemehlo. Dělat reál politiku bez karotéky osobních složek bylo, je a bude nemožné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale americani zaroven bojovali ve Vietnamu s rukama svazanyma za zady, nemeli jasny cil protoze nikdy skutecne nechteli znicit severni Vietnam, Vietnamci cast zasobovani provadeli pres Lao a s tim USA nic neudelali.

Nemeli jasne vychodisko, co udelat s Vietnamem pak. Jestli z nej udelat dalsi Singapor, Japonsko, Koreu ci Hong Kong.

Nemeli jasnou koncepci, jasny cil, strategii. Zacali tu valku jen aby ukazali SSSR.

Zatím bez slepic

kecy v kleci.
Samozřejmě, že jim ty ruce nikdo nesvazoval. Minimálně v technických a finančních prostředcích.
A samozřejmě, že není pravdou, že by se Amíci nesnažili udělat něco s uzavřením zásobovacích cest přes Laos.
Citát z wiki:
Odhaduje se, že při americkém bombardování Laosu v rámci "tajné války" mezi roky 1964 a 1973 bylo svrženo přes dva miliony tun bomb a zahynulo 350 000 civilistů.[6] Problémem do dnešního dne je i nevybuchlá munice z kobercových náletů – podle průzkumu z roku 2009 tato munice zabila 20 tisíc lidí od roku 1973, v posledních dvou letech stále více než 100 lidí ročně se stane obětí, 60 % zemře, 40 % jsou děti.[7]
A ještě Kambodža:
Na Kambodžu, přestože jí nikdy nebyla vyhlášena ze strany USA válka, bylo svrženo o 50 % více amerických bomb, než během druhé světové války na Japonsko.
V roce 1970 provedla vojska USA a Jižního Vietnamu rozsáhlou invazi do Kambodže s cílem zničit a rozvrátit všechny komunistické jednotky v Kambodži. Operace je dodnes považována za jednu z nejúspěšnějších.

Dobrá věta je o představách USA, co s Vietnamem po válce. Jestli měli US soudruzi představu, či nikoli, bych se nehádal. Zde zůstává podstatným malý detail, že prostě nevyhráli, tudíž jim byly nějaké případné představy docela k hovnu.

Zatím bez slepic

dlouhodobě se mluvilo o Planině džbánů, ta je v Laosu. Tam amíci nasypali napalmu pěkných pár lodí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku já vám rozumím.

To poslání které váš článek obsahuje a kterým se z největší pravděpodobností vy sám řídíte je samozřejmě správné, praktické, užitečné a bohulibé.

"Je zkrátka vidět, že chudoba cti netratí a cesta z jakéhokoliv srabu vždy vede. Ale vždycky je to cesta práce, dřiny a táhnutí za jeden provaz."

Souhlasím. A bude li třeba i podepíšu.

Ale... Když on ten svět je složitější. Přesněji, on je zatraceně složitej. Nebo ještě přesněji, on je kurevsky složitej. Až skončíte polní práce, doporučuji za dlouhých zimních večerů prolistovat tento seriálek "Dveře ve zdi":

https://janica9.wordpress.com/category/dvere-ve-zdi-prelozil-hamilbar/

Co se týče Vietnamu doporučuji začít u "Dveře ve zdi 35":

https://janica9.wordpress.com/2012/04/15/925945-dvere-ve-zdi-35/

P.S.
Ona tam má paní blogu trochu bordel, takže vyhledání následujícího, či předcházejícího dílu občas trochu trvá, leč nenechte se odradit.

Zatím bez slepic

přesvědčit ostatní, aby tahali jen za provaz, který patří mně.
:-)
Pozor, to je blbý pokus o srandu.

Zastávám Gerdův názor, že na počátku každých opravdu velkých peněz (majetku) je vždy nelegální - dobrá, napíšu jiný obrat - nestandardní cesta k nim. Schválně nepíšu slovo zločin.
S poctivou prací dojde jeden opravdu leda tak do prdele.
A víte, proč si to myslím?
Protože jsem to zkoušel více, než pětadvacet let. Fakt to nejde, pokud chcete být poctivý a morálně čistý, neboli aspoň trochu zkoušet dodržovat Boží desatero.

Zatím bez slepic

člověk je pořád na začátku a nestačí se divit ve svém oboru novotám, které směřují k průserům a nižší kvalitě. Ale naopak - blbost druhých zaručuje práci chytřejším. Blbý shrábne velké prachy a chytrý trochu. Takhle je svět zařízen.

Zatím bez slepic

Rotchildové pohádkově zbohatli během napoleonských válek podvodem.
Předek bankéřů Morganův z Ju es ej byl anglický pirát, který investoval s potomky lup.
Prescott Bush zbohatl za války při obchodování načerno s fašistickým Německem přes Švýcarsko.

Zatím bez slepic

Přidám taky špetku do mlýjna. Jsem z menšího města , po plišáku jsme jezdili do Itálie pro auta. Při svých cestách jsme potkali rodinku, která vlastnila menší autodílnu v menším městě, vlastně na to město byla dost velká, také měli autobazar a o ten nám šlo především. Kamarád měl takový sen, že jednou by chtěl mít něco podobného. No proč ne, dole dílna nahoře bydlení. Tvrdá práce a podíl dřívějších generací . kdy někdo koupil pozemek, druhý tam vybudoval dílničku a třetí ji doplnil o bydlení v patře. Sen kamaráda byl uskutečněn již za dva, možná tři roky poté. Co pomohlo? No lehké topné oleje. Jo to by pan dílenský z Itálie čuměl kdyby viděl jak se dá rychle vydělat a nutno podotknout, že my jsme čuměli taky.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

No prave. A pak neco vymyslite, delate lip a kvuli takovymhle vas pak krizujou.

Neni jen plysak. Jakej zlocin asi spachal Bata, Solvay nebo Jobs.

Zatím bez slepic

No super, pise se tam, ze nikda mneexistoval, ale když se podivan na historii, tak existoval :D A takto se tam da polemizovat o hodne "faktech", ktera dokazuji zavery :D Asi jak neexistovalo ČR před 1993, ale přitom navazuje "na české králoství" a české kralovství "na velkou moravu", tam je logika v článcích až by člověku praskali cévky, kdyby jejich exitence zavisela na pravdivosti :D

Priznam se, ze sem precetl 7 clanku a ani jeden do konce, protože mě vždy až moc praštilo do očí, že jaksi fakta jsou "moderně pojaty"...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Výborný (byť poněkud nasraný) Šebestíkův článek v dnešním Argumentu se do značné mníry dotýká i jednoho z hlavních aspektů dnešního Vidlákova tématu.

V tomto případě našem podílu na dalších současných a budoucích amerických "vietnamech"

K čemuž nám budou i nadále dopomáhat naše papouškující a ZA NÁS hlasující marionety v zeleném.
Ty politrucké žvásty, opsané od předchůdců z cyklostylovaných příprav na politické školení mužstva jsou opravdu jak přes kopírák, pokud nahradíte slova socialismus a komunismus slovem demokracie. a prohodíte světové strany.
No přečtěte si to sami. Volba standartně špatná.(Snad bych se jen pozastavil nad slovem "volba". On ho někdo volil - nebo jen přeložil rozkaz z angličtiny?)

http://casopisargument.cz/2019/08/06/landovsky-v-nato-volba-spatna-ale-…

Zatím bez slepic

AH ona to volba opravdu byla,
ale ne naše, stačí si projet wiki Jakub Landovský (všichni ti emigranti z východu byli jistě včetně potomků i vytěženi čučkaři kde jaké "západní" země).
Zkuste si vzpomenout, kdopak to asi byl počátkem března 2019 v USA s Babišem z Ministerstva obrany a dohadoval ten kšeft pro USA.... no Lanďák ml.?
Takových, co zde hájí zájmy jiných first (motivaci nechme stranou), je tu do tuctu 11,5 (asi tak).
Z wiki kousíček:
"V roce 2000 začal působit na Ministerstvu zahraničních věcí ČR – nejprve byl do roku 2002 asistentem zvláštního zpravodaje pro lidská práva v bývalé Jugoslávii Jiřího Dienstbiera st. a následně do roku 2005 asistentem velvyslance se zvláštním posláním. V letech 2005 až 2006 pracoval jako vědecký pracovník na Oregon State University v USA, krátce byl též konzultantem United Nations Development Program."

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vedecky pracovnik pres shaneni nezletilych do Lolita Expressu?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

včera jsem hodil na plac ekoBursíka.
Dneska jsem o tom poklábosil se starým známým ( má písmenka před i za jménem a je to opravdový kousek), no a do debaty se přimotaly i USA.
Jeho slova jsou fantastická.
- Je tragické, že tihle - eko - a ušáci mají vlastně vždy pravdu, jenže ji těsně míjejí.
A vysvětlil mi to na uhlíku.
Účelem je snížit zatížení uhlíkem, co na jejich popud děláme?
Pálíme biomasu.
Co bychom mohli dělat?
Ukládat uhlík do půdy jako to dělali staří zemědělci.
Jak?
Např jeden z z procesů je stará známá pyrolýza.
Jednoduše narveme biomasu do kotle, spustíme nedokonalou pyrolýzu a výsledkem je pyrolytický plyn/olej a zuhelnatěné zbytky.
50% uhlíku je v pevné formě zachyceno, může se odvézt na pole, rozmetat, zaorat.
Uhlík bude zachytávat vodu, zvětší kontaktní plochu pro mikroživot a výsledek jsou dva žádoucí procesy pořešení kvality půdy a zlepšení ovzduší.
A cyklus můžeme opakovat do zblbnutí.
Jednoduché, primitivní ale funkční a ekonomicky životaschopné dokud budou existovat povolenky.

Zatím bez slepic

nebezpečné individuum, jež vymýšlí samé blbosti, které by mohly odstranit projevy hromadné paniky, vyvolávané vypatlanou Grétou.
Prostě jste zcela se nehodící do dnešní mladé, moderní a dynamické doby.

Zatím bez slepic

to ten docent!!!!!!!!

Jen na vysvětlenou, kdysi se podílel na studii co s popílkovými lagunami v Prunéřově.
A jak se v tématu šťourali, narazili i na výhody pevné formy uhlíku.
Ale to byla 80tá léta minulého století.

Zatím bez slepic

Ještě dodám, že na Gretu Svatou a její nohsledy taky došla řeč.
Docentova reakce byla krátká stručná výstižná.:
-Já chodil do školy a učil se chemii, biologii atd.
Neseděl jsem na schodech parlamentu, tam se vědomosti nedají chytat, leda tak vlk.-

Zatím bez slepic

Mirku,
šátrám v hlavě po zbytcích znalostí z chemického názvosloví - nepatří snad mezi pyrolýzu i pálení dřevěného uhlí v milířích?

Tam byly ony hořlavé plyny ovšem odpadem, vyfukovaným do ovzduší. A uhlík se využil coby palivo nebo k redukci, třeba rud na kovy.

Zde se "dřevěné uhlí" využije ke zlepšení struktury půdy a zřejmě k dodání některých minerálů.
Je zajímavé, že se před pár lety zjistilo, že tohoto postupu používaly před mnoha staletími i některé indiánské kmeny v Jižní Americe v málo úrodných oblastech.
Už si nevzpomínám, jestli jsem to četl na internetu nebo v National geographic.

Zlepšení půdy pomocí dřevěného popela a dřevěného uhlí se v promitivnější než indiánské podobě vyskytovalo i v našich prokročilých končinách ve formě žďáření - vypalování lesů a následného pěstováné zemědělských plodin. Nebylo to tak sofistikované, úrodnost rychle klesala.

Bezprecedentně nejidiotštější po všech stránkách je současné pálení biomasy v teplárnách nebo elektrárnách. Tedy - pokud se nejedná o vytvoření předpokladů pro budoucí hladomor...pak by se jednalo o geniální a levný způsob proměny Kotlinky v poušť. Překonat ho snad může už jen nyní veleúspěšný šumavský velkochov kůrovce pod vedením našich ekoblbů.

Bohužel naše vyspělá vědotechnika technika zřejmě už neumí vyrobit ani dřevěné uhlí - před časem jsem koupil na grilování dovozové dřevěné uhlí vyrobené...ne, nikoli v Číně, ale v Kanadě!!! Pokud by ho sem dovážel parník poháněný dřevoplynem, mělo by to alespoň svou grétsky zvrhlou logiku...Doufám, že ho aspoň nedopravovali letecky.

Zatím bez slepic

Mohly by zakazat plisne a vse co rozklada drevo. Pak by se ohlik pekne ukladal do pristich uhelnych slojich.

Myslite, ze Gretu nekdo upali jako Pannu Orleanskou?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vyhrává známá kapela
stomega stomega stomega
na ruce hodinky Omega
má celý obecní úřad
a k tomu metrák kuřat
několik terénních aut
pořádný vepřový raut.
Odhad byl jenom dvacet
to bychom mohli ztrácet
tak se říkalo šedesát
to už byl známý adresát
a teď už je to finito
dobře to řídí Benito.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Albánie, Dánsko, Finsko, Francie, Izrael, Kanada, Kypr, Mexiko, Nizozemsko, Rakousko, Řecko, Spojené království, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a USA. Státy budou zastupovat na festivalu následující velvyslanci:

• Albánie: Velvyslanec Ilirian Kuka
• Dánsko: Velvyslanec Ole Frijs-Madsen
• Finsko: Velvyslanec Jukka Pesola
• Francie: Velvyslanec Roland Galharague
• Izrael: Velvyslanec Daniel Meron
• Kanada: Chargé d’Affaires a.i. Peter Stulken
• Kypr: Velvyslanec Antonios Theocharous
• Mexiko: Velvyslankyně Leonora Rueda Gutiérrez
• Nizozemsko: Velvyslanec Kees Klompenhouwer
• Rakousko: Velvyslanec Alexander Grubmayr
• Řecko: Velvyslanec Efthymios Efthymiades
• Spojené království: Velvyslanec Nicholas Archer
• Španělsko: Velvyslanec Angel Lossada Torres Quevedo
• Švédsko: Velvyslankyně Viktoria Li
• Švýcarsko: Velvyslanec Dominik Furgler
• USA: Velvyslanec Stephen King

Svalne jestli zverejni vysledky kdo s kym. Mohli bychom na to sazet.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Diplomate-vyjadrovali-pod…

Zatím bez slepic

No jo, u nás žije LGBT v obrovském bezpráví. A ti diplomaté půjdou hrdinně v čele.

Můžou si klidně přes svá diplomatická zastoupení zkusit střihnout takovou Pride demošku třeba v Saudský arábii. Tam je přeci pravá demokracie. Jsem zvědav, kolik by jich to přežilo. Hrdinové!
A v Izraeli zkusit demošku za právo uzavřít sňatek mezi osobami různého náboženského vyznání, než jen židovského ...

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatímco Pargui budou pod záštitou velvyslanců a sponzorů pridit ti nejbarevnější a nejsvobodnětržnější LGBŤačky, ťáci a ťáča,
do akce se bohužel chystají prudit i ti neschválení levicově orientovaní! Studená, nikoli teplá válka ve vlastních řadách!

Vážné intelektuálně náročné zamyšlení přináší sobotkozelený časopis Referendum (momentálně proti referendům)

http://denikreferendum.cz/clanek/29948-na-obranu-prague-pride-pred-revo…

Zatím bez slepic

"Pro skupinu vycházející z radikálně levicových pozic je pochopitelně nepřijatelné, aby Pride poskytoval vykoupení nadnárodním korporacím, které páchají objektivní zlo s velmi konkrétními důsledky – zpravidla dopadají na ty nejméně privilegované. Potud v pořádku.

Nicméně používání pojmů jako pinkwashing nebo greenwashing, jimiž organizátoři Alt*Pridu svou kritiku často zaštiťují, jsou nepatřičné. Skupina Alt*Pride patří k těm, pro něž je snaha o překonání kapitalismu ústředním motivem emancipačního boje. Pracuje tedy s určitou představou univerzálního lidství, které je narušeno kapitalistickým – tedy nespravedlivým a zároveň nepřirozeným – způsobem produkce.

Toto jednorozměrné vnímání politiky, které paternalisticky a arogantně zaměňuje partikulární za univerzální, se pak zrcadlí v naprostém nepochopení kulturních bojů a v jejich bagatelizaci s poukazem na nedostatečnou radikalitu. Tato debata nás tak navrací zpět ke starému dobrému sporu mezi revolucionářstvím a reformismem.

Revoluce jako fetiš
Iniciativa Alt*Pride, který – bez ironického úšklebku – stojí na straně revoluce, by ráda osvobozovala kolektivní vědomí a s kapitalismem zbořila i symbolický řád svazující to, jak prožíváme či neprožíváme a projevujeme či neprojevujeme svou sexualitu, intimitu a lásku. Tím se z hlediska prostředků a strategií staví do protikladu k „oficiálním“ institucím, které se „pouze“ snaží o redefinici toho, co je „normální“"
****************
A čím máte svázanou svoji sexualitu vy, kolegové vidláci?
Nebo se vám postaví pouze v protikladu prostředků a strategií?
Nebo se snad probůh snažíte pouze o přízemní redefinici?

Tak to si, holenkové a oholenky na pride ani nevrznete!

Zatím bez slepic

Na Slovensku se oproti ateistické ČR do toho opřeli ještě víc, tam pridovali velvyslanci z třiceti států.
https://sk.usembassy.gov/sk/spolocne-vyhlasenie-velvyslanectiev-k-prava…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

schvalne

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musíme si uvědomit, že Vietnam je země komunistická, nemůže tedy prosperovat, musí se pomalu - nebo rychle, kdo ví - blížit ke krachu. Je vidět, že stále máme mezery a nedostatky v ideologickém uvědomění a pevnosti.
Měli bychom se držet naší osvědčené doktríny o krachu řízeného hospodářství a úspěchu trhu. S jejím použitím nám s vážení muži v roce 1990 tvrdili, že do roku 2010 doženeme ekonomicky Rakousko a Německo. Teď už neříkají nic.
Proto je psaní o nějakých úspěších Vietnamu nebo Číny jen pokus o ideologickou diverzi a rozvracení našeho, tak těžce vybojovaného, uvědomění. A to si vzít nedáme!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Po celodenní procházce v lese musím konstatovat, že problém sucha je daleko horší, než jsme si dosud mysleli. Usychají totiž i duby letní, a to jsou stromy s nejhlubšími kořeny vůbec. Zatím jen slabší kousky z těch všech dubů, ale i tak, usychá jich dost. Voda v půdě nám ještě bude chybět, zatím jsme jen na počátku celého procesu. A náprava bude zdlouhavá až nemožná.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemožná? Gerda, abyx se nenašel nějaký blbec co ti neuvěří a ...

Zatím bez slepic

Když jsem v roce 2016 začal psát na téma sucho ještě u vlka, v té době oficiální instituce ještě teprve zakládaly komisi, která se měla dohodnout, jak bude v příštích letech sledovat, jaké vůbec sucho je. Teď je situace o něco lepší, ale problém sucha je daleko horší, než jsem si dosud myslel, a to jsem si nemyslel nic pěkného. Může se klidně stát, že celé zemědělství zkolabuje kvůli vodě, a letošní rok je nadprůměrně deštivý. Sucho souvisí jen s množstvím organické hmoty v půdě, protože jsou na stejném pozemku místa, kde vlhko je i v takovém suchém počasí a o pár metrů vedle sucho na troud. S tou horší nápravou mám na mysli, že jakmile se krajina přemění v poušť (obrazně, ze zelené plochy se změní na hnědou), začne akumulovat více tepla a jako tepelný ostrov odežene mraky, které by mohly půdu zavlažit. Za tím přijde větrná eroze a ze země je rázem poušť. My ještě trochu dešťů, které sem zaletí, máme, ale místo abychom je využili na nápravu situace, neděláme nic. Greta Thurnberg a její mystické vize opravdu nejsou řešením. Přitom řešení je snadné a ještě poměrně levné, napěstovat meziplodiny a na podzim je zaorat.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pohonné hmoty, lidská práce, půda "ladem". Náklady, peníze. Do toho dobrovolně nikdo nepůjde. Kdyby ano, znevýhodní se v trhu.
Sucho souvisí s množstvím a časovou distribucí srážek/teplota. A délkou slunečního svitu, větrem... Hlavní faktor, který doznal změny, je teplota ( a sluneční svit). Rozdíl v transpiraci u dubu letního při kdysi normálních letních 22 stupních a oblačné obloze / 35 stupních a "Středomořské" modré obloze bez mráčku s pražícím slunkem, je značný.
Stromy, polní plodiny, dub letní nebo obilí a další, se v horku musí ochlazovat. Ta voda pak chybí v půdě, vodotečích ... Srážek, adekvátních k vzrůstu teploty, se, bohužel, nedočkáme.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Letos jsem ještě usychající duby neviděl. O jakou lokalitu se jedná??
Ale před 14 dny jsem se pohyboval v okolí Kralic, Náměště, Mohelna. Smrky a sosny odumírají ve velkém. Dub letní je halt na sucho také citlivý. Skupina dubu zimního je odolnější. Ale dávají míň dřeva. Něco za něco.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

categorized in different categories gurgaon call girls are available according to their budget to spend time with them you can visit our website can get them by doing
https://www.escortsserviceingurugram.co.in/

Zatím bez slepic