Co Bartoš postavil, to Hřib zboří

Autor
Štítky

V kontextu poslední doby bylo od Babiše velmi moudré, že se nesnažil se svými poskoky za každou cenu upéct koalici v Praze. Nebo on možná chtěl, ale ostatní nechtěli a nakonec ANO skončilo v opozici. Když se dívám na nejnovější Hřibovy nápady, tak Babiš dobře udělal. 

Hned po volbách jsem tvrdil, že vládnout v Praze je za trest. Miliony zájmů, miliony peněz, všichni idioti z republiky jsou tam nalezlí, všichni oligarchové i mafiáni tam mají svá sídla, tečou tam největší peníze a mají tam největší tunely. Dělat primátora zpovykanému pražákovi, to je vždycky o hubu, jak se mohla přesvědčit Krnáčová. A před ní Svoboda a předtím Hudeček a předtím Bém a předtím Koukal. Pamatujete si někdo jediného primátora, který nebyl i po skončení svého mandátu ještě několik let jednou nohou ve vyšetřovací vazbě? 

Piráti ve volbách docela dobře uspěli. Byli mladí neokoukaní, tvářili se, že budou bojovat za legalizaci měkkých drog, budou volat po změnýách v autorských právech, vnesou do parlamentu nějaké povědomí o cenách za IT zakázky, což byl v posledních letech ten nejlepší penězovod. 

Pak se ukázalo, že Piráti jsou jen další Věci veřejné a Strana zelených, což sami potvrdili, že se k Zeleným přidali do frakce v Ojroparlamentu. U nějakém IT se úplně přestalo mluvit, legalizace drog nebo ochranný svaz autorský také úplně zmizel z programu a zůstalo jen to, co mají rádi v Praze. Prague Pride, oslavy vstupu do NATO v ampliónech metra, zvýšení daně z nemovitosti, zrušení ohňostroje a odkudsi se vynořil Bursík, který všem vysvětlil, jak to bude v Praze s ekologií. 

To co Piráti dělají, to není divné. Totéž před nimi dělala pražská TOPka, dělala to i Krnáčová, dělala to ODSka a dělali to i Dolínkovi a Dienstbierovi melody boys z ČSSD.  Jen nedokážu pochopit, proč si Bartoš a Ferjenčík myslí, že nedopadnou úplně stejně jako jejich předchůdci. 

V Praze to možná funguje, tam jsou lidi divní, tam jsou divní dokonce i faráři a běžní evangelíci. Ale v parlamentních volbách tahle taktika stačila vždycky maximálně na volební výsledek někde okolo pěti procent. Každý populární primátor své straně nahnal nějaké hlasy v Praze a spolehlivě jim ubral hlasy v regionech. 

Babiš nakonec bude rád, že Prahu nemá. Zachrání mu to příští volby. Jeví se to stále více na nějakou tu krizi a pak se ukáže, jestli Babiš umí něco víc než ti před ním. Lidi si už budou rozmýšlet, zda mu to hodí a neviditelnost jeho pražského ANO mu na venkově dost pomůže. Zato Pirátům už asi nepomůže nic. Hřib zaparkuje pirátskou stranu vlastně přesně tam, kam svými činy patří - na parkplatz TOPky, které přebrali voliče i program. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

že jsou tzv. fiat - alternativa je jasné skoro od počátku, že se mládeži líbí odredovaný Bartoš je asi jasné a mladí moc nepřemýšlí, líbí se jim jednoduchá hesla, líbí se jim proklamovaná volnost, ale kdo je za tím, už nehledají. Už by měla děsit Bartošova angažovanost v Antifě, jsou fotky, jak mává Antifa vlajkou, kroky v parlamentu a nyní hlavně i v europarlamentu potvrzují, co jsou zač. Navíc "Praha", ve všem chytřejší než venkov, tam nalítnou na kdekoho. Já proto nejsem tak optimistická jako pan Vidlák, myslím, že piráti budou opruzovat déle než by bylo zdrávo, že neskončí tak brzo jako "veverky" nebo zoufalci "Žít Brno" právě proto, že jsou oblíbenci mladých a jak všichni víme, mládež už má mozky dost vymyté.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak otazka je jak se na ne divas, pokud pohloedem "citu", tak te nasiraji, ale kdzy pohledem rozumu, koho nahrazuji? TOP09, zelene atd., tedy dokud se neobjevi alternativa, pro tyto volice, tak jaksi muzu psat "§voli je blba mladez", ale sou to ty samy kecy, jako kdyz se rikalo v 90letech "komunisty voli duchodci", ale pokud by to byla pravda, tak nevydrzeli do dnesni doby...

Takze Pirati budou, dokud nebude alternativa pro tento typ volicu...

Zatím bez slepic

prave. Jinymi slovy, neni dulezite kdo jsou, ale KDE jsou.

Jde jen o to, ze to je neoliberalni/neomarxisticka pozice a je jedno jakej manasek tam zrovna hopsa a v jakem prevleku. Jde o tom, ze TADY to je vzdy neo a vzdy se to chova takhle a vzdy to cily na tyhle volice. Dokonce to vypada, ze to plati ti sami lide.

Staci se divat, kde studovali

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Navíc "Praha", ve všem chytřejší než venkov, tam nalítnou na kdekoho - nadherne receno :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Legalizace drog v Praze už proběhla, stačí se tam projít po Václavském náměstí, tam už drogy legální jsou. A policie zde proti drogám nezasahuje takže legální v jejích očích jsou.
Co se voličů týká, v Praze jich je pořád cca. 10% z celé země. Je to dost velký vysavač hlasů nespokojených a miláčci pražské kavárny dokáží dokonale naštvat zbytek země. Natolik, že se skřípěním zubů hodí hlas jejich největším nepřátelům.
Fenomén Pirátů sice nabral obrátky až v posledních volbách, ale vznikli už v roce 2009 a jejich vrchol přišel ve volbách 2017. Od té doby mírně rostou, i když jejich šance na další růst jsou už mizivé. To není nic nového, jen je zajímavé, že stejné trendy růstu nebo poklesu zažívá i Babišovo ANO. Také ANO dosáhlo vrcholu ve volbách 2017 a od té doby stagnuje nebo mírně klesá. U obou stran zapůsobilo zklamání lidí z působení předchozích tradičních stran, především ODS a ČSSD. Lidé tak hledají nové politiky, kteří by je více oslovili - a dočasně je našli v Pirátech nebo ANO.
Hlasy nespokojených voličů stále leží na ulici, Piráti ani ANO je nemají navěky. Jen zatím žádná jiná strana nechce ty hlasy zvednout. ČSSD se pod vedením Hamáčka stala už jen směšnou a i když si její vedení myslí, že hlasy voličů sbírá, opak je pravdou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak jsem někde psal,domnívám se,že skutečných Čechů je v Praze tak 10%.
Podle toho tam tak dopadají volby a tím i hlasy pro ČSSD.Jako nepražák,vidím jen vychloubání,rozhazování peněz,třeba Bursík.Myslím si,že budou Piráti rádi,když dokončí volební období a to jen z důvodu,nic vhodnějšího není na obzoru.Co asi nutí pražskou koalici zvedat daň z nemovitostí,pokud jim to lehce projde,tak přijdou další nápady,jak podojit pražáci,jenže,když se to uchytí v Praze,tak další města obce budou napodobovat Prahu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To má svátek i Jiřina Pospíšilová.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ŽO - preci neexistuje. To si vymyslel Putin, aby rozlozil sily dobra. Spravna zena ma kupirovany klitoris, jak zacina byt zvykem i v pokrokove Francii.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dám sem odkaz na Sputnik, zajímavá zpráva, klidně si dál diskutujte o Pirátech, mě jsou u zádele a Praha jak by smet.
K tomu odkazu jen jedno, mám stále v živé paměti jak někdy před třemi roky se objevila tato zpráva s tím, že někdo zadal inzerát s neskutečnou odměnou tomu, kdo dodá relevantní informace o zákulisí sestřelu MH 17. Zpráva i obsahovala doplňek, že inzerent byl uspokojen . Pak dlouho nic , ale já stále doufal, že to nebyl jen nějaký blábol, no a snad jsem se konečně dočkal. Tak uvidíme.https://cz.sputniknews.com/svet/2019080710496141-nemecky-detektiv-muze-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemá valnou cenu pokoušet se předvídat, jak bude vypadat politická situace v naší závislé zemičce o počtu obyvatel zhruba dvou třetin například jednoho tureckého města,
země bez armády, nezávislé vlády a nezávislých BANK, bez většího průmyslu v tuzemském vlastnictví.

Přečtěmež si každé ráno alespoň krátkou svodku, jak to vypadá ve zbytku planety:

https://prima.iprima.cz/ranni-kavicka-terezy-spencerove

Přečtě te si třeba jen dnešní svodku.

Totálně byl zlikvidován systém mezinárodního práva. J
sme ve vším tom globálním bordelu oázou klidu.
U nás se političtí nominanti zahraničních mafií, zbytků tuzemských mafií a vybraní zástupci šašků a klaunů perou o to, kdo vyraje volby a bude moci co nejrychleji přeběhnout k lépe placenému táboru.

O vítězství ve volbách se snaží svými sliby: Poté, co nám jejich strana sebere z našeho stolu oběd a zažene nás pod stůl, hodí nám prý pod něj méně ohlodanou kost než konkurence, zatímco těm, co je volit nebudou, nehodí nic.

Naše hlavní město žije vášnivými diskusemi desítek našich i zahraničních pohlaví, která diskutují a experimentálně ověřují, který tělesný výrůstek kam, komu a jak strčit a co před tím a potom správně pociťovat a jak o tom referovat ostatním. Politicky uvažující zredukovali tyto otázky na jedinou:
Na otázku typu zasouvaného tělesného výrůstku si odpověděli Hlavu a na otázku Kam si odpověděli Do rekta. Teď jen vyhodnotit KOMU ji tam zasunout - ale na to zbude čas po volbách: Odpověď zní: Nejvyšší nabídce.

Zatím bez slepic

to je korekta
to je korektní postup
možná že tak i srostu.
Bundesrepublik Bémen
takový zadní dvorek
plný čísich čorek.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

s Jemenem nebo vemenem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes ke zprávám v Kávičce ještě i komentář:

Nejsme součást Německa! říká Tereza Spencerová „kolegům“ Grety. A kreslí smutný obraz USA
8. 8. 2019 8:04
„Zatím ještě nejsme oficiální součástí Německa, a tak o tom nijak moc nepřemýšlím,“ odpovídá analytička Tereza Spencerová na dotaz, „jak přispějete k záchraně klimatu“, který nyní zaznívá v německých médiích. Vyjadřuje se i k faktu, že s „kolegy“ Grety Thunbergové se vyfotil ministr Petříček. Rozkrývá reálné mocenské poměry v Íránu, věnuje se demonstracím v Rusku a bez stranění Trumpovi, či jeho odpůrcům popisuje náladu v USA.

VIZ
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Nejsme-soucast-Nemec…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nedávno jsme se bavili o orbě.
Známý sklidil, podiskoval a vytáhnul pluh.
Za jeho vehiklem jsou na zoraném hejna a hejna racků, vran, havranů a ti foglové se ládujou masíčkem.
A UKZU posvolil trávení myší!.
Je pravda, že ten klučina orá pravidelně a ptáci se začnou houfovat a nakukovat na pole jakmile zavrčí kombajn.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Davy lze v krizi manažovat jenom tím, že elity davům nabídnou něco nového, co před tím nebylo. Nezáleží na kvalitě nabídky. Stačí jenom, že je to nové a neokoukané."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Obávám se, že Piráty nečeká rychlý osud Věcí veřejných a Zelených.

Piráty volilo nejen hodně lidí v Praze, ale i v jiných velkých městech, především v Brně. Jejich voliči jsou krajně levicoví mladí lidé, kteří se většinou nezmůžou na vlastní názor a jsou pouze hnětení svou uzavřenou fejzbůkovou skupinou, ale také střední vrstva, hlavně lidé ze školství a neziskové sféry. Značná část voličů Pirátů je volí jen proto, že nenávidí Babiše a Zemana.

Co je pro každou stranu nebo hnutí důležité, je vybudovat si svou základnu stabilních voličů, to je takových, kteří to dané straně při dalších volbách prostě "hodí", protože jim to hodili už minule. Mnoho z těchto voličů se po celý rok o politiku nezajímá a nemá ponětí, co například dělají Piráti v Praze nebo co dělají v EU. Piráti v Brně určitě takovou stabilní základnu už mají, přetáhli část voličů Zelených, TOP09 a nabírají většinu prvovoličů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale mainstream net spravy si precitam.
Nejak mi ale usiel serial o "petardach" vo Svedsku.

https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=723320

Cim dalej som viac rad, ze som cestoval po svete v case, ked nebol v akcii boj proti teroru a uspesna integracia migrantov.
Nekompetentnost a slabost vladne svetu. A ta muchotravka v cele prazskeho magistratu je len toho dokazom.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud budeme mluvit o špatné práci Pirátů v Praze,musíme mluvit o koalici,která vede Pražský magistrát.
Zřejmě to vyhovuje dalším,hlavně že se dostali ke korytu.Takže,žádný nevypoví dohodu,položit koalici
Jak vidíme,máme něco podobného na státní úrovni,také nikdo nepoloží vládu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Srpen - svoloč se houfuje:
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2019080810499507-milion-chvil…
Co dodat.
Piráti? Kříženeček TOP a Zelených, Bursík, táta kůrovce je na magistrátu signifikantní. Alespoň je každému trochu sodnému a minimálně zajímajícímu se člověku je jasné, kam směřují.
Podvedli část svých voličů (ti od TOP a Zelených) s kecy o svobodě internetu atd. Ti jim to doufám časem spočítají. Ti pražští jim to spočtou tuplem. Už se brousí nože.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Complete your Sexual Erotic Desire BY Delhi Escorts.I'm Shrya Delhi Escorts. I will give myself completely to satisfy your profound wants and accomplished insane wants.
https://shryashrama.com/shrya/
https://delhirussian.blogspot.com/
https://shryashrama.com
https://fairyfantasy.co.in

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz
Trvalý odkaz
Trvalý odkaz

https://www.rupshikarai.com/jodhpur-escorts/
https://www.raajescorts.com/delhi-escorts.html
https://www.raajescorts.com/noida-escorts.html
https://www.raajescorts.com/mumbai-escorts.html
https://www.raajescorts.com/kolkata-escorts.html
https://www.raajescorts.com/chennai-escorts.html
https://www.raajescorts.com/hyderabad-escorts.html
https://www.raajescorts.com/pune-escorts.html
https://www.raajescorts.com/kanpur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/lucknow-escorts.html
https://www.raajescorts.com/jaipur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/jodhpur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/udaipur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/ahmedabad-escorts.html
https://www.raajescorts.com/nagpur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/ghaziabad-escorts.html
https://www.raajescorts.com/indore-escorts.html
https://www.raajescorts.com/coimbatore-escorts.html
https://www.raajescorts.com/kochi-escorts.html
https://www.raajescorts.com/patna-escorts.html
https://www.raajescorts.com/bhopal-escorts.html
https://www.raajescorts.com/agra-escorts.html
https://www.raajescorts.com/ajmer-escorts.html
https://www.raajescorts.com/allahabad-escorts.html
https://www.raajescorts.com/gurgaon-escorts.html
https://www.raajescorts.com/amritsar-escorts.html
https://www.raajescorts.com/aurangabad-escorts.html
https://www.raajescorts.com/bangalore-escorts.html
https://www.raajescorts.com/bhubaneswar-escorts.html
https://www.raajescorts.com/vadodara-escorts.html
https://www.raajescorts.com/chandigarh-escorts.html
https://www.raajescorts.com/dehradun-escorts.html
https://www.raajescorts.com/goa-escorts.html
https://www.raajescorts.com/guwahati-escorts.html
https://www.raajescorts.com/gwalior-escorts.html
https://www.raajescorts.com/jabalpur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/jhansi-escorts.html
https://www.raajescorts.com/jammu-escorts.html
https://www.raajescorts.com/jalandhar-escorts.html
https://www.raajescorts.com/ludhiana-escorts.html
https://www.raajescorts.com/mussoorie-escorts.html
https://www.raajescorts.com/mysore-escorts.html
https://www.raajescorts.com/nashik-escorts.html
https://www.raajescorts.com/raipur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/ranchi-escorts.html
https://www.raajescorts.com/siliguri-escorts.html
https://www.raajescorts.com/shimla-escorts.html
https://www.raajescorts.com/srinagar-escorts.html
https://www.raajescorts.com/tirupati-escorts.html
https://www.raajescorts.com/ujjain-escorts.html
https://www.raajescorts.com/varanasi-escorts.html
https://www.raajescorts.com/manali-escorts.html
https://www.raajescorts.com/dharamshala-escorts.html
https://www.raajescorts.com/rudrapur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/nainital-escorts.html
https://www.raajescorts.com/bikaner-escorts.html
https://www.raajescorts.com/jaisalmer-escorts.html
https://www.raajescorts.com/daman-escorts.html
https://www.raajescorts.com/madurai-escorts.html
https://www.raajescorts.com/haridwar-escorts.html
https://www.raajescorts.com/gujarat-escorts.html
https://www.raajescorts.com/rajkot-escorts.html
https://www.raajescorts.com/surat-escorts.html
https://www.raajescorts.com/bathinda-escorts.html
https://www.raajescorts.com/ambala-escorts.html
https://www.raajescorts.com/mangalore-escorts.html
https://www.raajescorts.com/aerocity-escorts.html
https://www.raajescorts.com/mahipalpur-escorts.html
https://www.raajescorts.com/dwarka-escorts.html
https://www.raajescorts.com/prayagraj-escorts.html
https://www.raajescorts.com/haryana-escorts.html
https://www.raajescorts.com/punjab-escorts.html
https://www.raajescorts.com/maharashtra-escorts.html
https://www.raajescorts.com/bihar-escorts.html
https://www.raajescorts.com/uttarakhand-escorts.html
https://www.raajescorts.com/himachal-escorts.html
https://www.raajescorts.com/bhagyanagar-escorts.html

Zatím bez slepic