Mniši a ti podobní

Autor

Viděli jste ten film z devadesátých let "Poslední pokušení Krista"?

Kristus tam šel do kláštera. Nějak se řeklo, že to bude klášter, ale když tam přišel, tak to byl hodně podivnej klášter. Ze všeho nejvíc to vypadalo, že se někdo snažil v poušti postavit z kamenů igloo. Jen takový polokoule seskladaný z kamení, s otvorem u země jako s vchodem.

Každá představovala jednu celu, tak to doopravdy dohromady už klášter byl.

Podle všeho první kláštery vznikly v pouštích Egypta tím, že tam někteří lidé odcházeli za samotou a odloučením, dnes bychom asi řekli meditovat, a ty naše evropské kláštery jsou jen snaha uměle vyrobit tak odloučené místo, jaké byly v pouštích. 

V jednom dokumentu o mořeplavci, co se po mořích plavíval sám, dotyčný vysvětloval, co mu to vlastně dělá, bejt měsíce sám. Obstaral loď a pak, když neměl co na práci a na co myslet, tak se mu vybavovaly různé situace a on si je v klidu promejšlel ze všech stran, tříbil si názory a pak se mu stalo, že se vrátil a některý lidi třeba už ani nechtěl vidět. 

To je to, co v té poušti lidé původně hledali, to odloučení, ten čas, kdy nic akutně nemusíte a můžete si srovnávat věci v hlavě.  
 Moře v tomhle fungovalo stejně jako poušť. Normální pro člověka totiž je žít ve skupině, pořád vás něco zaměstnává, pořád vás něco a někdo ruší, něco chce, pořád něco děláte, vy něco chcete, musíte se někomu přizpůsobovat a tak nemáte ani čas se nad něčím pořádně v klidu zamyslet. Odchodem do odloučení se toho všeho zbavíte, můžete pustit z hlavy okolí a věnovat se tomu nevyřešenému.
 
 V jednom filmu s Eastwoodem byla scéna, jak byl v Alkatrazu potrestán pobytem na samotce beze světla. Když otevřeli, ležel na zemi, zkroucenej jak po výprasku. - Dneska si pobyt ve tmě můžete koupit jako součást osobního rozvoje. Nejste jenom o samotě, jste i v totální tmě. Nerozptyluje vás ani okolí. Kupujou si to i mladý holky. 
 
 Lidi hledající cosi (v podstatě vyrovnanost) jezdí na druhý konec světa, aby tam pak někde na Cejlonu či v indických horách vstávali za svítání, mlčky se procházeli mezi vřískajícíma opicema a dumali sami o sobě. Někdy tam jen dojdou poznání, že jíst jen rýži pro ně fakt není a smetánky jsou ta nejlepší věc na světě. Jindy tam zůstanou několik let. 
 
 Taky je plno povolání, kde jste dlouhé hodiny sám a v podstatě nemáte, co dělat. Když bylo Rakousko ještě normální zemí a mělo pohraniční stráž, tak měli u vojáků vyšší sebevražendnost než mezi zbytkem populace. Každej osamnění neunese, každej si nedokáže rozebrat, co se mu vybaví a dojde z minulosti (a v normálním životě nemá každej u sebe nabitej samopal, kterým se dá momentální deprese okamžitě definitivně materializovat).

 Každej si jistě líp než já vzpomene na povolání, kde je čas na dumání si sám o sobě. 
 
 Samozřejmě i věk působí stejně. I když nejste v žádném ústraní ani o samotě, přeci jen máte volné chvilky sem a tam a ono se to léty nastřádá. (U někoho. Někdo projde celým životem jak pes vrčící nad kostí či vepř mlaskající u koryta) Když byla první přímá volba prezidenta, tak byl Zeman představován jako "důchodce z Vysočiny" a mohli jste ho vidět, jak jde domů s nákupem. V tašce měl chleba, mlíko a takovéhle obyčejné věci. 
 Ti rádoby nóbl se tetelili, jak Zemana tak šikovně vykreslili jako póvl-nic, o kterýho nikdo nestojí. Zapoměli nebo ani nikdy nepochopili, kolik lidí tak žije, kolik lidí nestojí o to si hrát na nóbl a že jim tím Zemana vykreslili sympaticky.

 K dovršení všeho Zeman žil sice stažen z politiky, ale nikoliv jak vyhnanec od schůzek, recepcí, plácání po ramenou a funkcí, ale jako šachista se záznamama vyhranejch a prohranejch partií, který si pak léta rozebíral, zatímco knížepán pospával v parlamentu po náročném jídle, pití, obdělávání Vopěnkové a maskotování Kalouskovi. 
 Proto nám teď Zeman předvádí ty mistrovské politické tahy, které ostatní ani nechápou a ani netuší, že by mohli existovat, i když je mají přímo pod nosem.,

 Důchodcování na Vysočině přidalo Zemanovi to obrovské kvantum protříbených informací, zahlédnutelných jen občas. Třeba jako ten kousek, kdy knížepán ze všeho, co mu tým vymyslel a vycvičil ho na to jak opici, zapomněl jednu věc, podřekl se a prohrál volby. Kdežto na absenci podobného žbleptu u Zemana bylo jasné, že mluvil sám za sebe, všechno měl dávno promyšlené, srovnané a tak se neměl jak podříci. 
 (Opice dál seděla u pultíku a předváděla nacvičené kousky a ani nevěděla, že už rozbourala tu iluzi, kterou měla hrát, totiž, že je člověkem a dělá lidské věci/že je Čech a tak nás bude representovat v našem zájmu.)

 Samozřejmě, že Zeman není jediný důchodce, co si zpětně něco promyslel. Všude po světě a pořád dokola napříč historií se děje to, že o osudu primitivních kmenů rozhoduje rada STARŠÍCH, kdežto antický Řím měl SENÁT, SENATUS od senex/staří což je zase jen shromáždění starších. I naše země má senát a USA-náš-vzor mají senát.  
 
 Také u prvních českých knížat se nedědil titul po genetické linii, ale připadal nejstaršímu členovi rodu. I starosti se jmenují starosti, protože přináleží starým, stejně tak máme starání se a starosty. (Mladí měli zase své povinnosti, jako plodit děti a bojovat na hranicích, byť někdy reprezentované jen hospodou v sousední vesnici). I ve filmu "Je třeba zabít Sekala" komplotovali staří dědci, jak Sekala zabít a vymysleli to, aspoň pro sebe, dost šikovně.

 (Ovšem věk je jen druhotný, to by to jinak brilantně pálilo i knížepánovi, Drahošovi, Velíškovi, Olmerové, Honzákovi, Kohoutovi a dalším pablbům, co se nám snaží vysvětlit, že hovno to je pochoutka a voní krásně po borůvkách.)

 Někdy vypadne moudro i z dítěte. Ne, že se náhodou trefí, ale skutečně se toho dobere. To pak oceníte o to víc. - "Jsou věci, které neuspěcháš" říkala jedna deseti, dvanáctiletá holka o svým hubnutí v ozdravovně. Kam se na ni hrabou všechny ty redaktorky a milé čtenářky zaručených diet, nákupčí zaručených přípravků i zmenšování žaludků. Tohle jí nikdo neřekl. Na to přišla sama. 
 Za touhle větičkou je určitě skryta spousta a spousta přemýšlení, zklamání a nejspíš i hořkých poznání o vlastních rodičích. - Řehole, jako každá jiná, byť nejste sám uprostřed pouště ani sám uprostře oceánu, ale sám uprostřed cizích dětí a personálu ozdravovny.

 Jsou však i jiné metody, jak se dobrat nějakého poznání, ale o tom zase třeba jindy.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Ještě měl Ovčáček jménem Zemana doporučit Petříčkovi, že měl na ten OSN mejdan jet lodí s Gretkou, protože letět letadlem by se měl už stydět, když vyhlásil tu klima nouzi, tak od slov k činům!
Ale možná jste odhadla, že do září jen poletí a stopu nechá menší i tak..............za sebe mám jen obavy, že další Petříčci se vždy najdou...

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko,

já si myslím, že těmi posledními kapkami pro rozhodnutí Zemana nejmenovat Šmardu nebyl ani tak jeho stav obeznámenosti s kulturou, ale hlavně jeho pár nedávných rozjímání na jeho fejzbůku, kde mimo jiné napadl za rozpočet ministryni Schillerovou a nazval ji Kalouskem v sukních.

No a koho by nenasral Petříček vyhlášením klimatické nouze na ministerstvu zahraničí (neměl on ve skutečnosti na mysli nouzi klimatizace na MZ?), vybudováním čmelínů a debatními pátky. Velmi hezky to okomentoval VKml na svém fejzbůku:

".... když MZV vyhlásilo klimatickou nouzi, bude chovat čmeláky v budově a pracovníci místo práce besedovat o klimatu. Kdyby byla sněmovna a interpelace – byla by krátká: „Jste úplnej magor?“"

Zatím bez slepic

No jo no - aneb když ministr zahra(d)ničí.

Nevím zda je "úplnej magor", ale přes Pocheho asistované europoslancování, nebo europoslanecké asistování jen ucítil (ne uhlíkovou stopu), ale zlatou žílu.....i Lejnová je ze stejného těsta....(a já si marně hlavu lámu, jaké to tedy bylo i Babišovo vítězství právě ji jmenovat šéfkou EK.....tedy čím je tato jiná od těch "horších", úplně stejných papoušků.....)

PS: Hamáček už se alespoň na dovolené odnaučil konečně vyhlašovat nepřekročitelné termíny............no bravo!

Zatím bez slepic

Maneco,
třeba to Bimbo hraje na plichtu!
Třeba nakonec přistoupí na to, že slíbí Šmardu jmenovat hned poté, co si doplní minimálně tříleté bakalářské kunshistorické vzdělání.

Chudák náš bývalý nejlepší chemický ministr financí všech dob!
Až se Kalousek konečně stane oficiálním předsedou ČSSD a přestane to dělat na vedlejšák, aby si chudák ještě dělal alespoň kurs podvojného účetnictví!

Zatím bez slepic

Maneca.
Ještě bude veselo.
Tohle může být vhodný terč na Zemana v listopadu,jestli je to Zemanova rošáda,uvidíme.
Jenže,tam není potřeba odborníka,ale jen troubu,co podepíše vše,jako Herman.
Staněk,nějakou odbornost měl,trochu do toho šťouchl a musí vypadnout.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

O odbornost nejde (to je jen mlha i z hradu), jde o penězovody a třeba kde není bojující ministr, projde i snížený rozpočet.A kulturní fronta skákáním po Staňkovi může sklidit, co zasela.... (zítra se bude škrtat všude....krize už prý klepe na otevřené dveře.) Socani by se měli přejmenovat na Sosani.....
A Foldyna by mohl založit hnutí "SOLVINY"....je to jen kousek od Salviniho a navíc, jeho voliči by věděli.,...

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také si myslím, že o odbornost nejde a proto také píšu, že je to jeden z mistrovských tahů Zemana. Co za tím vězí mě není známo, ale s tím Foldinou to může mít souvislost. Prostě tahy mistra nikdo dopředu není schopen uhádnout , jen v týmu se kterým pracuje a o tom nepochybuji, že s někým probírá své tahy, už jen proto, aby zasvědcenci reagovali tak jak společně potřebují . Proto mě vadí nálepkování Zemana jako pomstychtivého starce. Většina těch kteří toto nálepkování používají mají s pomstychtivostí větší problémy než Zeman sám. Jim totiž ta pomstychtivost zaslepuje reálně uvažovat a vlastně prostě myslet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mirku,
tady platí známé heslo vietnamských prodejců pravého superznačkového zboží:
"Cim vic pruhů, tym vic ADIDAS!"
Na dětičky stařečky a nemocné se v neziskovkách také dostane, jen musí být současně příslušníky dalších několika menšin!
Dětičky mentálně retardované, stařečci pedofilní a nemocní ...třeba čerstvě pro dobré chování předčasně propuštění psychicky nemocní sadističtí vrazi.

Sociálním kapitálem se stává členství v co nejvíce skupinách menšin.
Terno je být žena - ženny menšina, ke které patří více než 50% populace. bohužel tím roste i vzájemná konkurence uvnitř této menšiny.

Jeden americký profesor si před časem posteskl, že k tomu, aby někdo získal v současné době profesorské místo, musí být přinejmenším v dětství zneužívaná jednonohá lesbická černoška.

Je ale pravda, že pokud se náhodou na totéž místo vysokoškolské profesorky hlásí do konkursu DVĚ v dětství sexuálně zneužívané jednonohé lesbické černošky, pravděpodobně stále ještě bohužel zvítězí ta z nich, která umí číst a psát.

(Já osobně to považuji za diskriminaci osob mladších dvanácti let, které nebudou moci navštěvovat školu v důsledku stávek za vítězství greténismu a účasti na vědeckých konferencích eko-a klimatologických.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman jim toho Šmardu prý nejmenuje!
Hra pokračuje....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také jsem to předpokládal a myslím, že je to mistrovský tah(to pro rk). Tak a co dál? Myslím, že Babiš již má 101 sestavenou a jedeme dál, socani končí a Vlk se z toho pomine. Tak už se těším na zítřejší Kosu.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

A naše/vaše ČT má nádhernou předlohu pro každodenní několikahodinovou masturbaci (mediální masáž - fuj fuj Zeman).

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko, a kde bylo řečeno, že Šmardu nejmenuje? To prohlášení, z něhož to všichni vyvozují, totiž zní takto:

"Prohlášení prezidenta republiky. Prezident republiky Miloš Zeman konstatoval, že pan Michal Šmarda se nikdy nezabýval problematikou české kultury. Z tohoto důvodu není odborně kompetentní pro výkon funkce ministra kultury České republiky. Proto prezident republiky požádal předsedu ČSSD Jana Hamáčka, aby mu prostřednictvím předsedy vlády navrhl jiného kandidáta, splňujícího alespoň elementární odborné předpoklady. Jiří Ovčáček, ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky"

Já tam vidím akorát, že Zeman skrze Ovčáčka říká: "Pan Šmarda je nezpůsobilý, pane Hamáčku, nabídněte, prosím, někoho kvalifikovanějšího." Ale o NEJMENOVÁNÍ, natož "definitivním", jak někteří novináři vyvozují, tam zatím není stále ani slovo. Stále tam má totiž Zeman prostor Šmardu jmenovat se slovy "Udělal jsem vše, co mi má funkce dovoluje, abych zabránil vaší sebevraždě, pane Hamáčku. Teď bude vše, co se stane na ministerstvu kultury vaše odpovědnost. Když někdo z mostu skočit chce, tak mu zjevně nepomůže nikdo. Já si myji ruce."

Novináře zase bájí. Mně přijde neuvěřitelné, jak furt Zemanovi na tohle skáčou...

Zatím bez slepic

Vzal jste mi to z klávesnice a tím ušetřil čas. Díky.

Zatím bez slepic

Ano, prezident řekl něco ve smyslu, že se ke Šmardovi do 15/8 vyjádří, a nyní se tedy vyjádřil, ale jeho jmenování jim ani při odvolávání Tondy jistě neslíbil...mohli to ještě stopnout, ale kdo chce kam, jak píšete...
Kdo na hru nemá, neměl začít vydírat....Počítat do pěti nebylo tak těžké...
A protože socani udělali velkou, gigantickou chybu, že si tak nechali takto odvolat vyjednávací nejdůležitější číslo 5, tedy pátého ministra, mají nyní dle koaliční smlouvy problém se shozením celé vlády, dokud 5 kus za ČSSD jmenován nebude......
Těžko odstoupí všech 5 ministrů za ČSSD(článek 5 KS), když jsou fčíl toliko 4, !

Pak ale jejich odchod 4 kusů z vlády nyní vůbec neznamená ani povinnost podat demise i všech ministrů za ANO, že ano.....

Takže nejlepší plán B pro AB je krčit rameny a nechat ČSSD, ať si poradí sama...a uvidíme kdo bude ten "moudřejší co ustoupí" a kam a jak.

Tož tak....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

To sedí Majko.

Zatím bez slepic

Upřímně, koaliční smlouva je v podstatě jen gentlemanská dohoda, nic víc. I kdyby VŠECH pět ministrů za ČSSD odešlo z vlády, neexistuje žádná ústavní povinnost Babiše položit vládu celou. Jde jen o to, kdo bude za "kazisvěta" a zda si dokáže Babiš zajistit 101 hlasů. Použít tvrzení "odešli čtyři a ne pět, proto jsem nic neporušil", či dnes funkční variantu "Demisi musí podat všichni ministři za ČSSD, ale Staněk byl odvolán NA NÁVRH premiéra", nikoliv na onu demisi (Kdyby se argumentovalo že Staněk už podal a nyní zbylí čtyři) v podstatě nemá žádný význam, ani demonstrativní - kdo bude za Babišem stát i tak, toho není třeba takto přesvědčovat, kdo je proti němu, tomu to (do značné míry oprávněně) přijde jako dětinský argument.

Když už ji mám ale před sebou a hráli bychom si na ni:
https://www.info.cz/cesko/dokument-koalicni-smlouva-ano-a-cssd-prectete…

Bod 4:
Smluvní strany respektují ústavní právo předsedy vlády navrhovat prezidentu republiky jmenování a odvolání členů vlády. Pro každý takový krok musí předseda vlády hledat podporu příslušné koaliční strany. Předseda příslušné koaliční strany může předsedovi vlády podat návrh na odvolání a jmenování člena vlády nominovaného za tuto stranu. Další postup o takovém návrhu podléhá dohodě předsedy vlády s předsedou příslušné koaliční strany s tím, že předseda vlády by měl návrh předsedy příslušné koaliční strany respektovat.

Zajímavé - pokud chce jmenovat ministra Babiš, MUSÍ hledat podporu u socanů (ovšem rozdíl je povinnost hledat a povinnost najít!)- na druhou stranu ale MŮŽE sice Hamáček podat odvolání i jmenování za svou stranu, ale další kroky Babiše PODLÉHAJÍ dohodě Babiše s Hamáčkem s tím, že BY MĚL (nikoliv musí) Babiš Hamáčka respektovat.

Bod 8:
"Členové vlády budou v personální politice svých ministerstev respektovat zásadu vysoké odbornosti a morální bezúhonnosti." Co že to říká Zeman o odbornosti Šmardy?

A hlavně bod 5:
"Dojde-li v koalici i po dohodovacím řízení k situaci, kdy nedojde k dohodě o řešení koaličního sporu, v případě, kdy 5 ministrů jmenovaných za koaliční stranu ČSSD podá prostřednictvím předsedy vlády demisi do rukou prezidenta, podá do 7 dnů demisi předseda vlády a spolu s ním, jeho prostřednictvím, všichni ministři navržení hnutím ANO 2011."

To je docela vtipné, protože Babiš Šmardu (i přes výše uvedené) respektoval, přinesl Zemanovi návrh jak odvolání Staňka, tak jmenování Šmardy... Jeho interpretace tedy je, že koaliční smlouvu neporušil - není ani zřejmé (ale třeba mi to uniklo), zda došlo k dohodovacímu řízení, na jehož konci by byla nedohoda mezi partnery. I kdyby jich odešlo pět, může Babiš tvrdit - "Nemusím podávat demisíi celé vlády, protože ta je podmíněna tím, že odejdete na základě nevyřešení vzájemného sporu po proběhlém dohadovacím řízení - a mezi námi ve věci Šmardy není spor." Ta otázka "odešli čtyři a ne pět" je už v podstatě druhotná. Váhu dostane jedině tehdy, pokud budou socani trvat na tom, že má Babiš podat na Zemana kompetenční žalobu, ten to odmítne a proběhnou o tom dohadovací řízení dle formátu definovaným koaliční smlouvou. Ale nevšiml jsem si, že by v tomto bodu něco proběhlo.

Ať tak nebo onak - ta koaliční smlouva je jen fíkový list. Jedna i druhá strana bude říkat o té druhé, že to ona porušila koaliční smlouvu. A jde jen o to, kdo bude znít věrohodněji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už to vidím barevně... nonstop speciál do tří do rána, na kterém se vystřídají všichni novináři, analytici, rektalytici, popletologové, právníci, ústavní zaměstnanci, senátoři.

No a Zeman si dá dvojku, hodí si své bolavé nohy na štokrdle s polštářkem a bude to s sledovat s pobavením jako silvestrovskou estrádu.

Babiš s touhle variantou počítal a spustí po dovolené plán B.

Zatím bez slepic

Tak je Zeman jen pomstychtivý stařík, nebo prostě se na tu komedii už nemůže dívat. Socani se nepoučili a teď jsou v řiti. a já v tom Zemanovi fandím ač bych byl radši, kdyby to v tý naší republice vše šlo trochu jinak a lépe. Před první volbou jsem si Zemana nepřál, pak mu fandil oproti poserplínovi, pak proti falešným brýlím a teď proti socanům, kteří místo toho, aby zastupovali zájmy slušných lidí, tak podporují banderovce. Nejspíše zde v dnešní době musí být někdo jako Zeman, někdo takový, kterého by si shodně přáli obě strany se do dnešní doby nehodí. Prostě to nejde.

Zatím bez slepic

Včerejší Prohlášení Foldyny - "podpořím vládu ANO bez ČSSD" - úzce souvisí.

Hamáčkovi (a ostatním, co vládnou Lihovému domu) muselo být v té chvíli jasné, jak to se Šmardou dopadne. Pokud teda nejsou úplně tupí.
Věc jde do koncovky. Ukáže se, kdo lépe počítal tahy.

Počítá, že bude rušno. Osobně jsem připraven se aktivně zapojit.

Zatím bez slepic

A tady je další porce:
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Poche-vsechno-znici-A-pej…
Jestli je to tak je, tak je to zaprvé skandální (Poche) a za druhé je z toho jasné, že Pochecho soc. dem. nemá již v ruce žádné trumfy - vláda pojede dál i bez nich s podporou části soc. dem. poslanců.

Zatím bez slepic

Třeba má Poche zadání zničit ČSSD, a pak vykonává svou práci skvěle.

Zatím bez slepic

Pane Admirál.
Musím to napsat.
Babiš dělá co může s Agrofertem není vše v pořádku.
Babiš potřebuje vládnou sám,takže se jedná,dostat ČSSD mimo hru,jenže,Hamáček to nepostřehl,dělá ramena ke své škodě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

umí bubnovat na kanystr
jiná kultura je mu cizí
možná by mohl motat přízi
na hamáčkově kolovrátku;
břicho má plné karbanátků
co snědl v závodní kantýně.
Podepsal se na vepříně
co prodal herman státu,
pupeční šňůru má spjatu
s bohušem, prouzou, pochem...
kdyby byl prošel lochem
to by měl životní školu.
Zůstane s prdelú holú.

Zatím bez slepic

ad.
Zůstane s prdelú holú.
Podcenil dětskou říkanku:
"Myšičko, myš, pojď ke mě blíž."
"Nepůjdu kocourku, nebo mě sníš".
A tak holátko nebohé
se mezi dravce chtělo drát,
že ho oni do hola oderou
je na snadě
a pak si ho na chléb namažou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tenhle článek se mi včera moc líbil; jen zdánlivě nesouvisí s tématem dnešního článku. Zeman je totiž líčen střídavě jako nacionalista, střídavě jako antinacionalista, dávající všanc naše NÁRODNÍ zájmy tu rusku, tu Číně.
Obojí je pochopitelně stejně blbé, ale někteří publicisté a politici to nejen tvrdí, ale dokonce tomu snad věří.

Tento esj však není primárně ani o Zemanovi, ani o Babišovi, dokonce se výhradně nezabývá Českem.
Kdo nemáte čas na přemýšlení nebo máte dojem, že je vám všechno nadosmrti jasno, nečtěte ho, je delší.

Nevzrušeně shrnuje metodiku jedné z technik probíhajícího způsobu likvidace zdejší civilizace.

http://casopisargument.cz/2019/08/13/antinacionalismus-jeho-meze-a-selh…

http://casopisargument.cz/2019/08/13/antinacionalismus-jeho-meze-a-selh…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kruciš holube. Dobrá esej, ale sakra dlouhá. Nicméně podle mínění autora jsme v pr..... a asi nadlouho. Radši jsem to neměl číst

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naděje přece umírá poslední.........máme proti západu obrovský náskok díky zkušenosti vlády jedné strany-----a slovanské duše pod tlakem dokážou i nemožné...."nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme", Blanický rytíř může být v každém z nás.....

Zatím bez slepic

Jde o to, že nás, starší generaci , vychovávali spíše oni Blaničtí rytíři, tedy historická zkušenost národa, kdežto dnes nás vychovávají umělci na Letné.
Je třeba, abychom své potomky vychovávali hlavně my doma, v rodinách, zdravým selským rozumem. Aby nás nepřehlušilo ono TUC, TUC,... na Letné...

Zatím bez slepic