Rejpalčin deník - září 2018

Autor

7.9.2018 – v Sýrii to pořád nejde podle západních představ, Májové Terce se též nedaří dohodnout co s brexitem, a tak je potřeba trochu veřejnost popíchnout. Opět tedy vytaženi Skripalovi, aby se obecenstvo nenudilo. Terka jásavě oznámila, za nadšeného slintání evropsky hodnotného Jandy a svazáků v ČT, že za Skripalovic otravu můžou – Rusové!  Tentokrát prý mají důkaz. Dvě fotečky z kamer na letišti,  dvou  Rusů a prý agentů GRU, kteří to maj na svědomí. Pravda, ti dva hezky rozpoznatelní… jen malá chybička se vloudila, na fotečkách zůstal čas ze záznamových kamer, na vteřinu a chlup stejný, ovšem na každé fotce je jiný Rus a na jiném místě. Nepodstatný detail. A pak ještě našli „stopy novičoku“ v jejich hotelovém pokoji. Měsíce jsme krmeni historkou o smrtelně nebezpečném jedu, který zabíjí v mikroskopickém množství každého tvora, co se dostane do jeho blízkosti.  Zde stopy našli po půl roce, v pokoji obou Rusů. Zřejmě mají britské hotelové pokojské poměrně svérázný přístup k úklidu, nebo jsou mimořádně odolné, že ani novičok je nesklátí. Ale možná tam půl roku nikdo po těch Rusech ani nebydlel… Mají nás za debily, nicméně jen debil ty bajky žere.  Zdravím evropsky hodnotného instituta.

13.9.2018 – Rusové opět upozorňují, že se v Sýrii „chystá“ další chemický útok. Prý zas to bude mít na svědomí Assad, resp. syrská army z jeho nařízení.  Zdá se, že Bílé přílby jsou už nachystaný, video připraveno, jen čekají na befel. Bolton vyhrožuje, že američani Assada ztrestají… už zase tedy bude asi muset Assad jít. Měli by si najít jinou story, tahle deska je už obehraná a i v těch drážkách to už přeskakuje. * Na Sibiři se chystá obří mega cvičení za účasti Číny a Mongolska. Do cvičení prý bude zapojena asi třetina ruské army. Západ šílí, NATO se třepe zlostí. Co si to ten Putin dovoluje cvičit si vojáky a na vlastním území k tomu? * Proběhlo zasedání Evropského parlamentu, kde si Orbán nebral servítky a seřval bruseláky ohledně migrace.  Dovolil si je poučit, že Maďarsko je suverénní země. Bruseláci se urazili a hlasovali, že je potřeba vzpurné Uhry zmáčknout. A prý by mohli Maďarům odejmout „hlasovací právo“. No, Maďaři nejsou holubičí Češi, aby se podělali předem. Bruselští by se též mohli dočkat toho, že jim budou rozkopány jejich bábovičky  a možná dostanou po tlamce i lopatičkou. Když den poté řečnil Juncker, kameraman omylem zabral hlediště, které až na pár ospalců zelo prázdnotou. Nuda k uzoufání.

21.9.2018 – republikou se opět prohnala vichřice, tentokrát nazývající se Fabiene. Loni v říjnu se hnal orkán Herwart. Pobrala střechy, polámala stromy a vůbec byla klimaticky činná, ať už se jmenuje jakkoliv.  * Začíná být nechutnou tradicí, že kolem konce září či začátku října se politici zviditelňují nějakou tou super kauzou. Letos čapla příležitost za pačesy Šojdrová a jejich 50 syrských sirot, které úpí a strádají v kterémsi řeckém uprchlickém táboře. K Šojdrové se přidala kavárnická umělecká smečka v čele s Hutkou a politická v čele s Kalouskem. A že prý je naší povinností ty chudáčky přijmout a postarat se o ně. Nuž pane Hutko, paní Šojdrová a pane Kalousku, do toho! Nikdo vám nebrání si je vzít domů a starat se o ně osobně. * Ukázalo se, že těm osiřelým dětičkám mamky Šojdrové je mezi 15 – 17 lety, jsou to všecko kucíí syrský, holka ani jedna. Není jasný status jejich pobytu u nás – adopce, pěstouni, děcák…?  Šojdrová uznala, že tedy termín „sirotci“ asi není to pravé ořechové, ale jinak jsme prý zlí a máme se o ně postarat. O tom, že by se postarala sama, aspoň symbolicky o jednoho kusa, zjevně neuvažuje. * V Damašku se konal obří veletrh firem, které se mají podílet na obnově Sýrie a západní firmy se tu předháněly, kdo urve lepší zakázku. Sankce nesankce, o prachy jde až v první řadě. Naše štěkny se zapomněly ovcím o tom zmínit. * O Idlíb, poslední „baštu“ ISIS, se přetahují Rusové, Turci, Iránci a domácí, svůj kousek zobáku by si rádi smočili i američani, kteří nejspíš mají mezi isisáky nějaké ty své poradce – a teď se třepou, aby nebyli lapeni. Povídá se, že je tam i pár britských radílků, proto třeba odvést pozornost a skripalovská kouřová clona se zdá být k tomu ideální. * Izraelci si v Sýrii srovnávají skóre s Íránem, i když zatím nějak nepřišlo na veřejnost, že by Íránci kdy takhle útočili na Izrael. A to si myslím, že kdyby k tomu došlo, byl by řev západních štěken nekonečný. Nuže, izraelské stíhačky se schovaly za ruské pozorovací éro, a syrská PVO ho sundala, bo je považovala za izraelské. Stálo to 15 ruských životů. Izraelci se dušují, že oni nic, nicméně izraelský vojenský pověřenec lapnul kufřík s tajnými dokumenty a kvaltoval do Moskvy vysvětlovat tento politováníhodný omyl, který se stává v tomto ústavu maximálně jednou za deset let. Řekla bych, že Rusové odpoví „asymetrickým způsobem“ – klidně třeba až za deset let, ale troufnu si tvrdit, že to bude pro izraelce bolestivá záležitost a líbit se jim nebude.

27.9.2018 – každoroční slezina v OSN, Zeman ani Babiš neměli čas.  Trump se tradičně vychvaloval, jak skvěle to Amerika vede, čímž si vysloužil pochechtávání v sále, které se nepodařilo utajit.  Letos byl za největšího padoucha planety uznán Írán, Kim už není na pořadu dne. Směr útoku na příští rok byl tedy západním demokroušům vytyčen. * Šojdrová a její sirotci si vydupali slyšení u Babiše. Zřejmě jí něco vlažně slíbil, bo Šojdrová už moc neskuhrá. Syrští týnejdři se tedy můžou těšit na nějaké české holky. Jestli tu tedá zvostanou a nevezmou lajnu směr rajch. * Za týden tu máme zas nějaké volby, tentokrát obecní a částečně senátní. Hladinu rybníka čeří mlácení prázdné slámy politiků, ovce se zdají být značně letargické a ke slibům lhostejné. Obce jsou ovcím bližší než senátorští rozumbradové, takže lze čekat, že účast v těch  senátorkách bude mizivá. Volby obecní budou asi volebně úspěšnější. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře