Rejpalčin deník - září 2018

Autor

7.9.2018 – v Sýrii to pořád nejde podle západních představ, Májové Terce se též nedaří dohodnout co s brexitem, a tak je potřeba trochu veřejnost popíchnout. Opět tedy vytaženi Skripalovi, aby se obecenstvo nenudilo. Terka jásavě oznámila, za nadšeného slintání evropsky hodnotného Jandy a svazáků v ČT, že za Skripalovic otravu můžou – Rusové!  Tentokrát prý mají důkaz. Dvě fotečky z kamer na letišti,  dvou  Rusů a prý agentů GRU, kteří to maj na svědomí. Pravda, ti dva hezky rozpoznatelní… jen malá chybička se vloudila, na fotečkách zůstal čas ze záznamových kamer, na vteřinu a chlup stejný, ovšem na každé fotce je jiný Rus a na jiném místě. Nepodstatný detail. A pak ještě našli „stopy novičoku“ v jejich hotelovém pokoji. Měsíce jsme krmeni historkou o smrtelně nebezpečném jedu, který zabíjí v mikroskopickém množství každého tvora, co se dostane do jeho blízkosti.  Zde stopy našli po půl roce, v pokoji obou Rusů. Zřejmě mají britské hotelové pokojské poměrně svérázný přístup k úklidu, nebo jsou mimořádně odolné, že ani novičok je nesklátí. Ale možná tam půl roku nikdo po těch Rusech ani nebydlel… Mají nás za debily, nicméně jen debil ty bajky žere.  Zdravím evropsky hodnotného instituta.

13.9.2018 – Rusové opět upozorňují, že se v Sýrii „chystá“ další chemický útok. Prý zas to bude mít na svědomí Assad, resp. syrská army z jeho nařízení.  Zdá se, že Bílé přílby jsou už nachystaný, video připraveno, jen čekají na befel. Bolton vyhrožuje, že američani Assada ztrestají… už zase tedy bude asi muset Assad jít. Měli by si najít jinou story, tahle deska je už obehraná a i v těch drážkách to už přeskakuje. * Na Sibiři se chystá obří mega cvičení za účasti Číny a Mongolska. Do cvičení prý bude zapojena asi třetina ruské army. Západ šílí, NATO se třepe zlostí. Co si to ten Putin dovoluje cvičit si vojáky a na vlastním území k tomu? * Proběhlo zasedání Evropského parlamentu, kde si Orbán nebral servítky a seřval bruseláky ohledně migrace.  Dovolil si je poučit, že Maďarsko je suverénní země. Bruseláci se urazili a hlasovali, že je potřeba vzpurné Uhry zmáčknout. A prý by mohli Maďarům odejmout „hlasovací právo“. No, Maďaři nejsou holubičí Češi, aby se podělali předem. Bruselští by se též mohli dočkat toho, že jim budou rozkopány jejich bábovičky  a možná dostanou po tlamce i lopatičkou. Když den poté řečnil Juncker, kameraman omylem zabral hlediště, které až na pár ospalců zelo prázdnotou. Nuda k uzoufání.

21.9.2018 – republikou se opět prohnala vichřice, tentokrát nazývající se Fabiene. Loni v říjnu se hnal orkán Herwart. Pobrala střechy, polámala stromy a vůbec byla klimaticky činná, ať už se jmenuje jakkoliv.  * Začíná být nechutnou tradicí, že kolem konce září či začátku října se politici zviditelňují nějakou tou super kauzou. Letos čapla příležitost za pačesy Šojdrová a jejich 50 syrských sirot, které úpí a strádají v kterémsi řeckém uprchlickém táboře. K Šojdrové se přidala kavárnická umělecká smečka v čele s Hutkou a politická v čele s Kalouskem. A že prý je naší povinností ty chudáčky přijmout a postarat se o ně. Nuž pane Hutko, paní Šojdrová a pane Kalousku, do toho! Nikdo vám nebrání si je vzít domů a starat se o ně osobně. * Ukázalo se, že těm osiřelým dětičkám mamky Šojdrové je mezi 15 – 17 lety, jsou to všecko kucíí syrský, holka ani jedna. Není jasný status jejich pobytu u nás – adopce, pěstouni, děcák…?  Šojdrová uznala, že tedy termín „sirotci“ asi není to pravé ořechové, ale jinak jsme prý zlí a máme se o ně postarat. O tom, že by se postarala sama, aspoň symbolicky o jednoho kusa, zjevně neuvažuje. * V Damašku se konal obří veletrh firem, které se mají podílet na obnově Sýrie a západní firmy se tu předháněly, kdo urve lepší zakázku. Sankce nesankce, o prachy jde až v první řadě. Naše štěkny se zapomněly ovcím o tom zmínit. * O Idlíb, poslední „baštu“ ISIS, se přetahují Rusové, Turci, Iránci a domácí, svůj kousek zobáku by si rádi smočili i američani, kteří nejspíš mají mezi isisáky nějaké ty své poradce – a teď se třepou, aby nebyli lapeni. Povídá se, že je tam i pár britských radílků, proto třeba odvést pozornost a skripalovská kouřová clona se zdá být k tomu ideální. * Izraelci si v Sýrii srovnávají skóre s Íránem, i když zatím nějak nepřišlo na veřejnost, že by Íránci kdy takhle útočili na Izrael. A to si myslím, že kdyby k tomu došlo, byl by řev západních štěken nekonečný. Nuže, izraelské stíhačky se schovaly za ruské pozorovací éro, a syrská PVO ho sundala, bo je považovala za izraelské. Stálo to 15 ruských životů. Izraelci se dušují, že oni nic, nicméně izraelský vojenský pověřenec lapnul kufřík s tajnými dokumenty a kvaltoval do Moskvy vysvětlovat tento politováníhodný omyl, který se stává v tomto ústavu maximálně jednou za deset let. Řekla bych, že Rusové odpoví „asymetrickým způsobem“ – klidně třeba až za deset let, ale troufnu si tvrdit, že to bude pro izraelce bolestivá záležitost a líbit se jim nebude.

27.9.2018 – každoroční slezina v OSN, Zeman ani Babiš neměli čas.  Trump se tradičně vychvaloval, jak skvěle to Amerika vede, čímž si vysloužil pochechtávání v sále, které se nepodařilo utajit.  Letos byl za největšího padoucha planety uznán Írán, Kim už není na pořadu dne. Směr útoku na příští rok byl tedy západním demokroušům vytyčen. * Šojdrová a její sirotci si vydupali slyšení u Babiše. Zřejmě jí něco vlažně slíbil, bo Šojdrová už moc neskuhrá. Syrští týnejdři se tedy můžou těšit na nějaké české holky. Jestli tu tedá zvostanou a nevezmou lajnu směr rajch. * Za týden tu máme zas nějaké volby, tentokrát obecní a částečně senátní. Hladinu rybníka čeří mlácení prázdné slámy politiků, ovce se zdají být značně letargické a ke slibům lhostejné. Obce jsou ovcím bližší než senátorští rozumbradové, takže lze čekat, že účast v těch  senátorkách bude mizivá. Volby obecní budou asi volebně úspěšnější. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Rejpalko, to není možný, že před rokem, Vy jste to psala včera!
Vám deset kohoutů na víně za každej díl!

Zatím bez slepic

To ne, jsou to fakt loňské záznamy. Pokud upravuji, tak jen škrtám jinak by to bylo moc dlouhé

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všimněme si v dnešních dnech, že pražská kavárna a tábor PAL vytahují a oprašují padlé politiky. Dnes rozdává rozhovory Halík, nedávno Kalousek a Telička, generál Pavel se také prohání médii, Hilšer stále rozdává senátorské rady, na soše Koněvova se předvádí Kolář ml. Vybírají nového vůdce, který sjednotí šiky rozhádané opozice v politickém boji proti arcilotrům zemanovi a Babišovi. A povede je vítězně do voleb. Pouze zapomněli, že na Letné se sešli tenkrát skoro všichni Babišovi a Zemanovi radikální odpůrci a o moc víc už jich není. Volební preference jim nějak nerostou.
Také nepomáhá vytrvalé nadávání voličům Babiše a Zemana. Jediné, čeho tím nadávající dosáhli, je ignorování jejich názorů. Ztratili posluchače úplně. Nějak nadávání do koblih bez představení lepšího politika a lepšího programu nepomáhá. Proto teď hledají toho vůdce, který konečně Zemana s Babišem porazí. A oni jej pak podrazí, aby se dostali ke korytům.
Politici na Letné přesvědčují přesvědčené a hysterický řev afektovaných herců a hereček jim má jen dopomoci ke štědrým dotacím. Herci dobře vědí, kde se o dotacích rozhoduje, jak ukázalo odvolání Staňka, když jim začal šlapat na kuří oka. Nešlo jim o Fajta, ale o tu malou domů. Kdyby odsoudili Fajta, mohlo by totéž potkat většinu herců a hereček.
No nic, na podzim nás čeká bouře ve sklenici vody. Kulminace 17. listopadu 2019. Veliteli zásahu při demonstraci 17. listopadu nebude co závidět. Doporučil bych mu klidný přístup, pouhé sledování několika osamocenými hlídkami policistů a v případě problémů se okamžitě stáhnout. Pokud bude demonstrací do 17. listopadu několik, hněv demonstrantů se oslabí. Být Babišem nebo Prchalou, navrhl bych, aby si v předstihu zabrali lukrativní místa pro demonstraci, tedy Letnou, Albertov, Václavák, že tam budou pořádat demonstraci, a pak ji v den konání odvolali. Vypálili by tím Minářovi a spol. rybník.

Zatím bez slepic

Radikalni byli jen na podiu. Dole to byli lidi, co prisli jak na koncert. Ne nasupene davy.

Protestujici z jinych mest museli vozit autobusy. Jinak by je tam nedostali. Pak tam byla jeste sorta lidi "jdu tam, kdyz tamj dou vsichni." ti by tam prisli i kdyby tam mel Pepa Zima koncert inzervovanej v televizi.

Zatím bez slepic

Politici a umělci které jste vyjmenoval nemohou Babiše podrazit. Ti jdou proti němu stále. Podrazit ho mohou jedině koblihy, až dojdou peníze na zvyšování důchodů a poroste inflace.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Komu presne rikate koblihy? Volicum Kalouska, CSSD a ODS, kteri od svych stran nikdy nemeli zastani? Tehda ti sami lidi koblihy nebyli? - Koho volite vy? TOP09 bourace soch? Pirady vyhulene hlavy a okurky ve vagine? Zelene biomasy? - Jen povezte jake strany a lide si zaslouzi vasi uctu.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tomhle mají výhodu všichni političtí ziskoví neziskovkáři, těm stovky miliard (za dvacet let) rozdaly vlády Klause, Zemana, Grosse, Špidly, Paroubka, Topolánka, Nečase, Rusnoka, Sobotky i Babiše. Jo, to se tak někdo má, že má takovou svobodu v rozhodování.
Jinak mám pro vás takové malé tajemství. Existují i lidé, kteří volí nejen podle své peněženky nebo médií, ale podle svých morálních hodnot.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podrazit může každý každého, někdo to má jako životní program a jedinou "radost"-

Ale "rk" snad jste to nemyslel tak, že si přejete už už a hned aby peníze došly a důchody se nezvyšovaly........ a inflace vyletěla do nebeských výšin, protože je třeba se Babiše zbavit jakoukoliv cestou......

Já třeba těm důchodcům to zvýšení důchodů vážně přeji, nakonec důstojný život, dožití a úctu si zaslouží, oni to stejně hned vrací do ekonomiky a sytému a "pomáhají roztáčet spotřebu", protože spořit nemají co.
A že to stojí obrovský díl mandatorního koláče je na dlouhou debatu o rozpočtu, smyslu státu.....

Osobně pro mne kdokoliv označí voliče někoho jiného urážlivě a "kobliha" je přímo ukázková, nemá cenu s ním diskutovat. TO jsou většinou buď lidi, co nevědí co říkají a potřebují sami sebe vidět těmi více "nobl" lidmi a nebo ti praví totalitáři, s plnou hubou demokracie. (pokrytci, a měřici různými metry)
Někteří mají ještě naději a zamyslí se a uvědomí si, že toto pohrdání druhým o nich řekne víc, než by možná i sami chtěli.
Před nikým se neponižuj a nad NIKOHO se nepovyšuj!

Ano je jistě pravdou, že když ztratí Babiš podporu svých voličů, bude s ním politicky konec. ale to s každým, včetně těch politiků, které preferujete Vy, nebo kdokoliv další z nás.

Co se Koláře ml. týká (a nejen jeho).
Je to ideální ukázka toho, jak sociokulturní prostředí formuje člověka. Prostě zřejmě tam jablko nepadlo daleko od stromu. On dle mne opravdu bytostně všemu co říká zřejmě věří, on sám a jeho okolí je ve válce s Ruskem a sebe vidí jako "svatého bojovníka" proti všemu Ruskému úplně stejně jako Gretka tu uhlíkovou stopu.
Vezměte mu nepřítele a zbortí se mu svět.

Jsem vděčná za svoji širokou rodinu, kde se dokázali mít a mají dodnes (dokonce bez předsudků) rádi lidi napříč politickým, náboženským a i světonázorovým spektrem, je to obrovský dar co jsem dostala a čím dál tím více si to uvědomuji.

Zatím bez slepic

je to vypůjčené od Vlka, pro voliče Babiše, kteří nekriticky věří tomu, že dotace pro malé a střední firmy patří Agrofertu a že miliardář se stará víc o blaho státu než o zisky svých firem. Koho volit, nevím, o všech už víme svoje. Snad Piráti, i když mají občas nějaké blbé nápady.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A Vy nekriticky přejímáte slovo kobliha....a volit budete ty s blbými nápady.... "skvělé"

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hospodářská prosperita by pomohla každé vládě. A ne všechny Babišovy kroky jsou jeho voličům po chuti. Rozhodující je jiná skutečnost : Nikdo lepší není na obzoru !
Všechny podpásovky, které demoblok vůči Babišovi vymyslel jen utvrzují jeho voliče v tom, aby ho volili znovu. Volič si lehce domyslí, že podobně se vítězný demoblok bude chovat k němu. A zkušenosti, které získal za vlád "etablovaných" stran to potvrzují.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Proto teď hledají (zmíněni Halík, Kalousek, Telička, gen. Pavel, Hilšer, Kolář ml. apod.)
toho vůdce ….a oni jej (toho vůdce, ne Babiše) pak podrazí, aby se dostali ke korytům".

Naučte se rozumět textu kobliho rk, pak komentujte. Takhle jste největší "podraz" na sebe vy sám, protože není nic trapnějšího, než urážet jiné za vlastní blbost.

Zatím bez slepic

Dle mého názoru je třeba hledat kandidáta na lídra někde mezi absolventy Aspen Institutu, kde
jsou tito lide přímo vychovávaní a jsou rozmístění napříč celým parlamentním spektrem. Snad
krom komunistů. Někteří jsou již ve vedení stran a dokonce i předsedové stran, jako Hamáček,
Vít Rakušan, Farský. Adamová Pekarová. Jen pro zajímavost jsou absolventy i současní ministři
ADAM, Maláčová, Plaga.. Našel jsem tam i lidi zmiňované v souvislosti kandidaturou na příštího
prezidenta například senátor FIscher, generál PAVEL, Středula. Našel jsem tam i europoslance
za ANO Dlabajovou a CHaranzovou, ODS Zahradlla. Pochpitelně výše zmíněný Bursík a jeho
neteř, nově stoupající star EMMA SMETANA. Nalezl jsem tam i mého oblíbeného piráta Lípavského..
Situace se bude stále více polarizovat a houstnout. Nevěřím tomu, že to bude tak jednoduché
jak píše Gerd, Myslím si a obavám se, že dojde k nějaké provokaci, která bude katalyzátorem
události.

Zatím bez slepic

Ono se může zdát, že je to jen boj o sochu, ale myslím, že to je opravdu rozbuška....
Čtěte pozorně...jasně že jde i o ty garáže a případně jiné kšefty s prostorem, ale i o boj proti Babišovi a Zemanovi, a zejména proti RUSKU.
Protože rovnou tam dal, že to je socha "masového vraha"....Toto si Rusko líbit jistě nenechá. On nás fakt může zatáhnout do něčeho šíleného.....
Možná ještě uspořádá výhodnou dražbu, protože prý "Máme tolik zájemců o tu sochu, že si můžeme vybírat. Rusové mezi nimi nejsou, tak mají smůlu. Kdo dřív přijde, ten dřív mele."
Prostě každý starosta má už svůj "pašalík" a tak si vládne, jak uváží.........a kdo si nemyslí to co on, je prostě extremista zleva či zprava....
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/starosta-prahy-6-kolar-socha-konev…

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jaktoze do neceho tak duleziteho, co se tyka cele zeme a v podstate muze mluvit lokalni politik tak nizkeho vyznamu.

By se lokalnim autoritam mely odebrat pravomoce kolem pomniku vubec.

Zatím bez slepic

Váhy.
Souhlasím,nikdo mimo pověření Aspenem,nebude lídrem opozice,ale ani předsedou strany,ani ministrem.
Proto tvrdím,že i Babiš musí poslouchat,které osoby budou ministři.
Kdyby náhodou někdo vybočil jako Salvini,v tom lepším případě bude jen odvolán,jinak půjde do basy.
Jenže,jak víme mnoho vhodných zákonů,nařízení,podmínky pro dotace,byly schválený ODS KDU-ČSL,TOPO9
Kalousek byl přesvědčen,že bude u moci až do smrti.Babiš na tom nic nezměnil,jen toho využil,zneužil.
Podle mne,Babiš je v naprostém střetu zájmů,tento feudalismu už tady byl,největší boháči vládli zemi,rozhodovali o všem i o osudech občanů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zapomněl jste na Bursíka. Ten je také mimořádně dobře vypečený kus.

Kolář ml. si o vůdcovství PAL svojí akcí proti Koněvovi říká. Pravděpodobně o nic jiného nejde, než o snahu zviditelnit se před PAL a nárokovat si o místo v první řadě.

Zatím bez slepic

Takovyho vola jako Kolar ml PAL doopravdy preju. Idiot bez rozhledu je dovede kam patri.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poláci jsou tak trochu mimo naši pozornost. To si myslím není rozumně odůvodnitelné, snad v dobách, kdy jsme byli jeden blok socialistických států, ale dnes, kdy má Polsko silnější armádu než Německo, má teritoriální ambice (od moře k moři), kdy se za každou cenu snaží zajistit si na svém území vojenskou přítomnost z poza Atlantiku. Mohli by jsme být docela nepříjemně překvapeni, co se tam upeče a předloží se nám k snědku.
https://outsidermedia.cz/viceprezident-pence-k-80-vyroci-vypuknuti-2-sv…

Zatím bez slepic

Poláci měli ambice už před II.sv. v. - tedy udržet a pokud možno rozšířit uzemní lup. Lavírovali, jak mohli, nakonec stejně ostrouhali. Přesně podle přísloví "mr.á větší pes". Z toho mají pravděpodobně strach i dnes,, že by se mohli stát nadbytečnými, postradatelnými.
https://cz.sputniknews.com/nazory/2019090210617798-predchudce-molotova-…

Zatím bez slepic

A ostrouhají zřejmě znovu. Budou zase jen za užitečné idioty. Mezimoří není jejich projekt.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Polaci jsou postradatelni. - Musi mit poradnej prumysl, armadu a bankovnictvi, aby nebyli.

Zatím bez slepic

Armádu by měli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To s těmi sirotky byla tak pitomá předvolební kampaň, že jsem nevěřil v její úspěch. Přesto, stalo se ! Vypadl Pavel Svoboda a Šojdrová zase může 5 roků pospávat v Bruselu. Šojdrová vystudovala hnojařinu, Svoboda je právník, bývalý ministr bez portfeje, vysokoškolský pedagog.
O čem to svědčí ? Inteligenční úroveň lidoveckých voličů je mizerná !
Ve srovnání s voliči Zemana a Babiše ubohá. Ti si, přes veškerou negativní kampaň, udržují nadhled. Kampaň, typu sirotci, by měla za následek propad hlasů, ne jejich kumulaci.

Zatím bez slepic

Manipulují všichni, jen každý jinak podle své cílové skupiny. Je ale fakt, že na tu "vzdělanější a movitější skupinu" cílí čím dál primitivnější marketingové sdělení. Ukázkový příklad je "Kníže s Čírem".

Zatím bez slepic

U Šojdrovic sirotků nešlo o sirotky, To byl prostředek, jak dát o sobě vědět, jak se zviditelnit.
V morální rovině šlo zneužití neštěstí druhých k vlastnímu prospěchu.
Omluvitelné by to bylo snad jen v případě, že by záležitost se sirotky byla její agendou v Bruselu. Což nebyla !

Zatím bez slepic

Řekl bych, že voliči KDU-ČSL ocenili eurohujeství Pavla Svobody a zvolili lidi jako Šojdrová a Zdechovský místo Svobody. Prostě lidi, co něco dělají. Svoboda v jejich očích nedělal nic.

Zatím bez slepic

Nevzpomínám si, že by Šojdrová něco dělala. Pokud nepočítáme sirotky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Souhlas s fotrákem, s aktuálností i s díky Rejpalce.
Sýrie - USA na konci srpna provedly nálet v Idlibu, mělo zahynout 40 radikálů. Včera na tiskovce v Turecko dala první dotaz ČT Babišovi, že Asad a Rusko bombardují Idlib, proto trvá migrace do Turecka a do Evropy a co s tím chce AB dělat.
Redaktoři ČT jsou stále hroznější a hrůznější, včerejší "Události, komentáře" jsou toho příkladem. Nejprve bylo téma maturita z matiky, hosté Plaga a šéfka Asociace ředitelů gymnázií, zastánce povinnosti m. Kubal statečně bojoval, jak když chodí na gympl a ta matura ho teprve čeká.
Ještě větší bojovné nasazení Kubal zaujal v souboji s Kolářem proti Foldynovi a pak už přišlo uvolnění v podobě ovací na Marhoulův nový film Nabarvené ptáče (z období 2.svět. války). Osm a půl minuty tleskali diváci na festivalu v Benátkách, komentátor ČT "dostal příběh mrazivě současný, při kterém naskakují obrazy z války v Sýrii nebo obrazy uprchlíků, kteří na člunech překonávají Středozemní moře". Jo, ten film bude asi na Západě úspěšný, ukazuje přece velké zlo, co se děje skoro vždy jen na tom zaostalém Východě.
A na závěr pořadu byla sladká tečka v podobě nového dokumentárního filmu Tady Havel, slyšíte mě? Kubal se chvěl napětím, že uvidíme záběry VH, které jsme ještě nikdy neviděli - malá ukázka - VH na sněhu. No to bylo úžasné. Pak Marcelka Augustová na závěr s povzdechem spráskla ruce: "Někdy je lepší neříkat nic, děkujeme za pozornost".
Neskutečné, probíhá návrat do minulosti s nádech "České sody", což si ČT asi vůbec neuvědomuje.

Zatím bez slepic

Za shrnutí. Na události ČT nekoukám, i když bych asi měla pro vyvážený pohled, ale jak tady nedávno někdo trefně napsal, nerada zvracim. Ten jedině správný pohled, co kape z těch zpráv, mně vždycky spolehlivě zvedne tlak. A ve svém věku, páč jsem už stará, ošklivá a nemocemi prolezlá baba, musím na sebe dávat trochu pozor :-).

Zatím bez slepic

My to doma máme někdy jako zábavnou vložku. Včera se jim to povedlo, ten závěr s filmem o VH neměl chybu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejvyšší státní zástupce se k celé situaci hodlá vyjádřit na tiskovém brífinku, který plánují na dnešních 14:00, píší na ECHO24.

Zatím bez slepic

proškolil studentíky.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

a zaujal neohrožený postoj vozataje Váni, připraveného nasadit i vlastní život za záchranu všech čtyř koňských postrojů...

Zatím bez slepic

informací před aprobačím procesem. Můj názor je - poškodit premiéra. Dílo opozice. Přece státní zástupce nezmění názor o 180° jen tak, v tak dlouho se táhnoucí kause.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se za nesouvisející téma... mohl by mi někdo, prosím, seriózně vysvětlit, na základě jakých pravomocí rozhodla úderka štamgastů z Černošic o Babišově střetu zájmů a odsoudila jej k peněžní pokutě? Zpočátku jsem to bral jako opileckou recesi, pak se k tomu přihlásil úřad paní Jermanové (jíž také nepovažuji za etalon moudrosti) a jistým způsobem tu ptákovinu legalizoval. Znamená to, že když u nás v Dolní Lhotě seženu pár "radních", že si mohu tímto způsobem vylepšit rozpočet, např. na halapartny městských strážníků?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A jste k tomu legitimování, tedy přísluší vám to rozhodnutí o přestupku.

Pokusím se "lidštinou" pro všechny a opravdu tím nechci naprosto nikoho urazit, je chci, aby to bylo pochopitelné každému.
Radnice v Černošicích je úřadem s rozšířenou působností pro Průhonice, v nichž žije AB.
A tam se řeší tzv přestupky...(i přestupek v podobě "střetu zájmů" ).
Podnět pro tento přestupek údajně spáchaný občanem s bydlištěm v působnosti Černošic AB(tedy podezření na střet zájmů) odeslala loni v srpnu do Černošic Transparency International ČR a dál už to znáte.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak takhle asi vypadá to ovlivňování/nátlak na státní zastupitelství v praxi:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/FOTO-Vyjdete-na-namesti-v…
I když se ten nátlak zas tak moc nepovedl, je to přesně tak, jak by to nemělo být. Doufám, že si vrchní státní zástupce postěžuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Možná mají holky protestující pravdu, ale jinak, než by samy chtěly....

Pro ně je nejspíš dvojím metrem to, že možná bude trestní stíhání zastaveno, protože Babiš.

Pro mne, nezaujatou na žádnou stranu, to spíš smrdí jinde...a fest.

NSZ Zeman, v podstatě nevysvětli NIC, a ani už PO nemohl.

Zajímavá je pro totiž a VELMI zejména tato věta ministryně Benešové, co si nebere servítky:

***********
"Říká se, že dozorový státní zástupce je pánem přípravného řízení, ale takto to vypadá, že není tím pánem."
************
Dozorový SZ je jen a pouze Šaroch!

A NSZ Zeman nám AŽ nyní říká že to, co bylo nepřehlédnutelně v médiích do neděle, že má Šaroch -dozorový státní zástupce sám ROZHODNOUT do 31/8, neplatí a nikdy tak ani nastaveno na SZ nebylo.
A proč to tedy NIKDO do pátku neuvedl veřejně a PŘEDEM na pravou míru (ze státního zastupitelství, NSS Zemana včetně)?
Vždyť dávno mohli sdělit veřejnosti, že ještě po konci srpna bude probíhat ono tzv nastavené a předvídané aprobační řízení a "schvalovačka" dohledem nad Šarochem ....a že to může dát další až týdny i měsíce....

CHYBA velká chyba, protože to očekávání ROZHODNUTÍ bylo legitimní, je to věc veřejného zájmu, není to kauza každého trestně stíhaného...a měl být veřejnosti sdělen očekávaný a předvídaný procesní postup před pátkem, ne až po!!!!!

A veřejnost se diví, ale ona se nediví jen Majka, ale i sama ministryně, doktor Gerloch....ale prostě jsme všichni mimo... (i ministryně, co sama v této profesi byla)

Jak mám pak uvěřit a kde kdo další, že aprobační proces v týdnech či měsících "zvrchu" nad Rozhodnutím dozorovým státním zástupcem je "UĎO naprosto, ale naprosto noumální" a tedy ono meritorní rozhodnutí až někdy..... je přece i zde jako u každé jiné kauzy a vždy tomu tak bylo ....

Takže leda prd jste vysvětlil pane nejvyšší, předvídatelné a předvídané to nebylo pro nikoho ( možná ani pro Vás) a nyní už to ničím nenapravíte, spíš jste to ještě "přihnojil".

Nelze se tak nyní zbavit podezření, že dvojí metr to možná fakt je, ale právě a jen z důvodu a pro to rozhodnutí dozorového státního zástupce Šarocha toto TS zastavit.

Vtírá se neodbytná myšlenka, že na obžalobu Babiše by dohled vyššího nebyl ani tak třeba a "aprobační řízení" by bylo jen pokud vůbec rychlé sdělení šéfovi a ihned podpis Šarocha a šup s tím meritorním rozhodnutím klidně ven...a proto všechny média slibovala do konce srpna....

A toto už Vám nikdo neodpáře, co říkáte až nyní, jste měl totiž i Vy vysvětlil veřejnosti dávno před pátkem.....pak by se tomu dalo i uvěřit.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Logické a pochopitelné vysvětlení a proto zcela nepřijatelné.
Stále více kauza Babiš připomíná Kafkův Proces. To je pro demokracii velmi špatná zpráva.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

na své rozhodnutí ještě nedal podpis a razítko a zároveň říká, že spis ještě neviděl. Jsem blbej.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem z toho pořád jelen.

Nikdy před 31.8. nebylo nikde řečeno, že rozhodnutí Šarocha budou následovat jedno až tři potvrzení nebo odmítnutí jeho rozhodnutí nadřízenými orgány.... Na co tam ten Šaroch je, když je jedno, co rozhodne a ti nad ním si to upraví podle politické objednávky?

Doboha, co to je za princip? To jakože když ve škole učitel vyzkouší žáka a dá mu za 2, tak pak nastoupí ředitel a řekne, že ale musí dostat za 3 a po té nakonec rozhodne papaláš z ministerstva školství, že žák bude mít za 4?

Tohle kolečko schválení následovalo i v případě, kdy Šaroch zrušil trestní stíhání u Faltýnka? Pokud so pamatuju, tak bylo tehdy řečeno, Šaroch rozhodl a basta fidli.

Zatím bez slepic

Nyní už by zbývalo jen v "aprobačním řízení" rozhodnout, že bude nakonec podána obžaloba...a můžou státní zastupitelství rovnou celé rozpustit, nejvyššího včetně.

Jedna část veřejnosti je vedle, pokud a že obžaloba vůbec nebude a druzí, že najednou je to i jen formálně jinak, než veřejnosti oni sami před tím říkali!

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/den-d-pro-premiera-babise-je-tu-zalo…
Vidíte v odkazu někde něco o nějakém tom aprobačním řízení v týdnech???

cituji z odkazu:
"Městské státní zastupitelství v Praze pak podle informací Seznamu nejspíše v pondělí zveřejní na svém webu, jak žalobce rozhodl. Udělá to teprve poté, co zprávu o tomto rozhodnutí dostanou všichni obvinění, respektive jejich obhájci do datových schránek."

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koho to nezajímá, klidně mne prosím přeskakujte.

Ale toto by si také měl každý přečíst.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rizeny-unik-informace-z-d…

Zatím bez slepic

Na základě argumentů Unie obhájců mne napadá, že cílem řízeného úniku možná nebylo poškodit AB, ale naopak státní zastupitelství a jeho řídící úrovně.
Jak mohou nyní navrhovat sami sebe jako čtvrtý pilíř moci (nezávislost na státní moci) a jak mohou řídící pracovníci protestovat proti omezením funkčního období z návrhu nového zákona?
Nebo třeba slíbí něco ve smyslu, "mami, já už to nikdy neudělám"..!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V roce 2013 se o něm spekulovalo jako o nástupci Karla Schwarzenberga na postu ministra zahraničí.[5] Od roku 2014 spolupracuje s advokátní kanceláří Squire Patton Boggs a s think tankem Evropské hodnoty, angažuje se v Iniciativě pro evropské hodnoty. Je ženatý a má dva syny,[2] starší Ondřej Kolář zastává v současnosti funkci starosty Prahy 6.

Zatím bez slepic

Tím je příprava obyvatelstva na nové tažení proti Rusku. Nelze budovat předpolí pro případný konflikt, když lidé berou budoucího úhlavního nepřítele jako hrdinu, který je zachránil před likvidací.
A myslím si, že Němci s tím nemají moc společného. Už je přešla chuť, stejně jako Francouze. Obě země si tažení proti Rusku odzkoušely. Německo stejně ještě pořád není suverénní stát.

Jde o práci amerických zpravodajských a výzvědných služeb pod patronací amerických zbrojařů. Jedině Spojené státy mohou mít zájem na konfliktu v Evropě. Také proto, že se na minulém konfliktu parádně napakovaly.

Evropané by si měli sakra rozmyslet, jestli by nebylo lepší chovat se k Rusku slušně !

Zatím bez slepic

P. Kolář (tehdy diplomat ve Švédsku) byl také první, kdo v 1997 řekl, že špičky ODS už před volbami 1996 věděly o falešných sponzorech. Jako diplomat ale pokračoval dál, USA, Rusko.
Založil Iniciativu pro evropské hodnoty, tam se sešla dobrá parta:-)
https://www.evropskehodnoty.cz/iniciativa/

V přiloženém odkazu z r. 2015 říká, že nechce, aby se iniciativa změnila v politickou stranu ale: "Naším cílem není nabýt moc, naším cílem je uplatnění vlivu". No a taky tak koná. Kolář je takový alternativní ministr zahraničí skupiny nikým nevolených lidí s obrovským vlivem, kteří ovládají média, vyvíjí tlak a ovlivňují veřejné mínění tak, aby došlo je změně společenského názoru, jaký si oni (a ti za nimi) přejí.
https://neovlivni.cz/byl-velvyslancem-v-rusku-rika-proc-jsou-nebezpecni…

Zatím bez slepic