Hess, Beneš, Halifax

Autor
Štítky

Znáte příběh Hessova letu do Británie. "Velké tajemství" druhé světové války. - Ha ha ha. - Tajemství tak velké, jako "kdo sežral dort, když s ním bylo zavřený jen jedno dítě, co má od čokolády umatlanou pusu."

Už jen ze struktury oficiální verze je jasné, že Hess letěl do Británie s nabídkou míru. Byla válka. VÁLKA!

To znamená, že se nemůžete jen tak vydat do nepřátelský země, kde nikoho neznáte a hledat někoho důležitýho, s kým byste si popovídali a vyjasnili si situaci.

Jestli se tam vůbec vypravíte, tak za někým konkrétním. Za někým koho znáte. Za někým, s kým si myslíte, že došlo nedorozumění. Takže za někým, s kým jste měl dohodu a s kým jste už jste jednal. Takhle byste šel za velkým klientem, co najednou přestal nakupovat.

Osobně jsem přesně tohle chování viděl několikrát u známých, když se rozváděli/rozcházeli. Mysleli si, že se těma jejich pindama jen nějak nepohodli, že je to jen nedorozumění a že se to vysvětlí. Pindy zatím už měly onačejšího pícháka a tohohle v lepším případě jen odkoply, v horším na něj ještě poslaly fízly a soudy, a chudák naivka skončil ve vězení, oškubanej na kost, přišel o děti, o práci, o většinu známejch a na cestu do dalšího života měl ještě záznam v trestním rejstříku.

Děvky samozřejmě nechtěly bejt za ty špatný, tak kňouraly na veřejnosti, co jim to udělal, hrály si na oběti, ale jinak bylo dávno rozhodnuto ještě než začaly.

Pro chlapy bylo strašný úsilí si uvědomit, že všechno, co jim ta jejich děvka kdy řekla (či pošeptala do ouška, přitulená po zvířecím orgáči) nic neznamená, že nad tím mají udělat kříž a brát ji nadále jak křiváckýho nepřítele. Navíc chlapi mysleli na děti, chtěli se domlouvat, ženský cynicky sraly na to, co dětem udělají v hlavě za bordel a jak je rozeserou do života.

Hessova výprava vypadá, že Hess a nejspíš i Hitler byli v tomhle rozpoložení a že to Hitler nechal Hesse zkusit.

Hess tam s ničím jiným než s nabídkou míru jet nemohl a musel to mít potvrzený od Hitlera, protože když někam jedete nabízet mír, tak vám druhá strana musí věřit, že k tomu máte pravomoc. (Jak by se talibánci vysmáli mě i vám, kdybychom jeli do Afgánistánu nabízet stažení našich čackých válečníků.)

Hess byl Hitlerův nejbližší spolupracovník, to jemu Hitler ve vězení diktoval Mein Kampf (on se kvůli tomu snad i nechal zavřít dobrovolně) a když Hesse po odletu do Skotska Hitler nechal prohlásit za blázna, tak po straně řekl Evě Braunový, ať Hessově rodině posílá balíčky (místo aby je poslal do koncentráku s poznámkou návrat nežádoucí).

Churchilla jakoby ani nezajímalo, proč mu Hitlerův zástupce přiletěl do země. Přitom země byla pod brutálním útokem, který tak tak zvládala a normálnější by bylo, kdyby se informoval o nabídce a pak vysvětlil, proč je nepřijatelná. Jenže jestli nabídka přijatelná byla, tak pak nemohl ukazovat na Německo s tím, že na Británii útočí a hecovat odpor britů a vyžadovat oběti.

Taky Stalin koukal na Hessovu návštěvu s vrcholným podezřením, že tam jel vyjednat spojenectví, mírovou dohodu a společný útok na SSSR. Když pak Hitler zaútočil na SSSR tak Stalin čekal britský útok na Archangelsk a poslal tam armádu. Churchillovo známé vymejšlení, jak by hned po válce vyzbrojili Wermacht a táhli na SSSR ještě jednou mu dává za pravdu. Sice tomu ríkal unthinkable, ale dumal o tom a litoval, že to nejde.

Stejná "záhada" jako proč Hess letěl do Británie je také, proč byl pak odsouzenej v Norimberku, když se tam soudili válečné zločiny a on odletěl z Německa na začátku války, ještě před tím, než to skutečně začalo. Jo jistě, je tu nějaká morální odpovědnost, ale nácků bylo plný Německo. Navíc dostal doživotí, zatímco Speer jen 20 let, když Speer přeci jen organizoval německej válečnej průmysl, včetně totálního nasazení a včetně návštěv výrobních poboček koncentráků. Je to nebe a dudy a vysvětlení, že byl zavřenej za podpis pod rasistickejma norimberskejma zákonama... jo aha a v USA měli jako co, ohledně černochů? 

Jenže rozdíl mezi těma dvěma je, že Speer se do funkce dostal až během války, jen jako výkonný kolečko, kdežto Hess byl v nejvnitřnějším kruhu a znal Hitlerova předválečná třaskavá tajemství a mohl by se rozkecat, proč to vlastně do té Británie letěl. Takže nejen dostal doživotí, ale ještě byl pro jistotu držen odděleně od ostatních, aby si s ním kluci za dlouhých zimních věčerů ještě nepovídali.

Když to pak v devadesátejch letech začlo vypadat, že by rusové souhlasili s jeho propuštěním, tak by američani už nemohli hrát divadlo, že jako oni "by ho rádi pustili, ale to víte, rusové jsou proti" no a Hess spáchal sebevraždu v americké péči.

Proč ho neodsoudili k trestu smrti hned nebo nezasebevraždili dřív? Logický vysvětlení je, že tam byl nějaký další element a někdo ho z USA kryl. Stačí pomyslet na Forda, starýho Kennedyho a takovejch sympatizantů nacistů muselo bejt v USA plno. Ti už byli v devadesátkách po smrti, zatímco třaskavost tajemství, kdo vlastně může za 2 světovou zůstala netknutá, případně je ještě daleko větší.

Tohle vám vyjde, jen když si důhladně rozeberete oficiální verzi o Hessovi. Když si pak trochu googlujete, tak padnete na různé články, kde je napsáno jak přesně vypadaly ty mírové nabídky a bylo tam i stažení z Francie a závazek, že nechá Rusko na pokoji. (Z toho museli v Británii a USA dostat osypky, že by se, po všem úsilí ho na Rusko nasměrovat, Hitler na Rusko vysral).

Když si přečtete ty velezajímavý knížky, co tak pěkně popisují, jak Hitlera chtěli poslat na SSSR a jak poláci napřed uvažovali, že potáhnou na SSSR jako německý spojenec, tak to doopravdy vypadá, že Anglie (a přilepená Francie) přetáhli Polsko na svou stranu a pak ho nechali zmasakrovat, jen aby dali Němcům nástupní prostor na SSSR. Francie s Británií už sice Německu vyhlásili válku, ale česky se ta válka jmenuje Podivná, anglicky Sitting (v sedě). Zcela evidentně úplně každému (a tím myslíme obyčejné vojcly a čtenáře novin, ne vojenské experty) bylo jasné, že to nijak nedává smysl.

Útok na Polsko byl prostě ten ideální moment pro západ zaútočit na Německo na druhé frontě a zničit ho. I malá vojenská akce by narušila tažení v Polsku, protože by si němci museli krýt záda. Blekotavá vysvětlení proč se tak nestalo prostě nedávají smysl. Dokonce i ty názvy nejsou jeden překlad druhého, ale dva různé popisy téže situace. Jediné vysvětlení, co má hlavu a patu je, že pro Polsko bylo od samého začátku zamýšleno, jakože se dá Německu jako kořist a ne spojenec, aby se na to Rusko mělo kudy vydat.

My pak vypadáme jako úplně stejnej dárek. Trochu jako koridor na cestu, ale hlavně jako výrobní kapacita výrazně posilující německý průmysl.

Když se pak zadíváte na mapu, tak i ta Francie vlastně začíná vypadat, jako uměle oslabená a pokoutně rozkládaná. Celý to sociální hnutí, vláda Leona Bluma, neschopní velitelé armády. - Ale nikde o tom žádná zmínka.

Žádná, žádná, až najednou dávají pořad o Benešovi. Vyprávěj, jakej byl, jak odjel studovat Francie a jak se tam zapojil do zednářský lóže a jak měl takhle přístup k důležitejm lidem ve Francii a zdatně tak pomáhal navazovat kontakty a vyjednávat vznik republiky. První překvapení, že se všeobecně nemluví víc o tom, že vznik republiky byl alespoň částečně vypletichařen v zednářských lóžích.

V tom samém pořadě jen o chvíli později najednou řekli, že Beneše oslabovalo to, že Francie ztrácela u Britů a Američanů vliv. Nic víc. Jen jedna větička. Člověk by to přešel jako bezvýznamné. Člověk by to přešel, kdyby neznal Sydneyho Warburga, popisujícího, jak se někde koncem dvacátejch, počátkem třicátejch let američtí bankéři dohadujou, že Francie moc vysává Německo svejma reparacema (něco v tom stylu) a že by to chtělo malou válku Německa proti Francii a tedy pomoci k moci Hitlerovi, jenž vypadá ochotně a jak pak Hitlerovi dávali milióny dolarů, aby se dostal k moci.

Ještě o malou chvilku později v tom samém pořadu najednou zmiňují, jak Halifax jezdil do Německa jednat o sudetech a německejch požadavkách. Ale dlouho před Mnichovem, někde v polovině třicátejch let a skoro to vypadalo, že tam němčoury spíš povzbuzoval a radil jim jak na to. Takže to najednou začalo vypadat, že požadavky sudeťáků byly sice řízený z Německa, ale 
pod anglickým vedením.

Což zpětně vysvětlilo jak se dostal Hess k tomu Halifaxovi. Halifaxovi, co byl do roku 1931 místokrálem v Indii, pak 1938-1940 byl ministrem zahraničí a v letech 1940-1946 velvyslancem v USA.

Jo a ještě ta hlavní maličkost pro změnu ze seriálu Beznadějný mír o období mezi válkama. Na začátku prvné světové dlužily USA Evropě 4 000 000 000 dolarů. Po první světové válce dlužila Evropa USA 10 000 000 000 dolarů.

Což vede k otázce, kolik asi tak stála Evropu a SSSR se vší tou "Lend and lease" 2 světová, když i Rudá armáda měla mít 10 % výzbroje a výstroje z USA, placené m.j. zlatem. Když Anglie musela Američanům na oplátku na 99 let pronajmout kdejaký ostrůvek a 50 léta jsou v Británii desetiletím bídy a v USA zlatými časy.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Někde jsem četl, že za výstroj našich letců, kteří bojovali za Británii, jsme museli zaplatit. Nemám ověřeno. Bohužel. Ale nedivil bych se.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do poslední tkaničky a rakve. Podle smlouvy. I taková byla cena za pozdější "svobodu".

Zatím bez slepic

Zaplatit jsme museli opravdu všechno. Když jsme v 70tých letech po dlouhejch tahanicích dostali z Anglie zpět naše zlato, tak si pohledávku odečetli a část našeho zlata nám nevrátili.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve výsledku je to jedno, protože většinu zlata stejně prodal Josef Tošovský v době velmi nízkých cen. I kdybychom dostali více zlata zpět, jen by jej více prodal.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi tak. Však byl (nejen) za to Tošovský náležitě oceněn, dostal funkci předsedy nějaké instituce, která je součástí banky bank BIS.

Zatím bez slepic

je předsedou Institutu pro finanční stabilitu v Basileji. Naposledy jsme o něm slyšeli, když v USA naboural své Ferrari a dostal pokutu 200 USD. Pokuta je tak vysoká, protože zranil 3 lidi. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/456742/expremier-tosovsky-s…

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Od převodu zlata do zahraničí přes tkaničky, návrat zbytku v roce 1982 až po prodej Tošovským.
Stanislav Motl "Kam zmizel zlatý poklad republiky".
a také tady
https://www.historie.cnb.cz/cs/menova_politika/prurezova_temata_menova_…
a zde
https://www.epravo.cz/top/clanky/pred-dvaceti-lety-se-vratil-ceskoslove…

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každopádně to mělo logiku. Bez ohledu na to, že jsme jim vlastně pomáhali, byť oni nás prodali, a to včetně našeho zlata. A trvalo dlouho a stálo dost krve, než připustili, že "No tak dobře, Mnichov teda neplatí..."
Důležité totiž bylo, že jsme mohli během a hlavně na konci války říct: "Bojovali jsme s vámi i za vás jako Československo, i když vy jste s námi a za nás bojovat nechtěli, na což jsme si od vás holt nakoupili zbraně. Takže podle toho s námi jednejte".

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nekde jsem cetl, ze to byly platby za to, ze jsme v Anglii meli samostatne ceskoslovenske jednotky.
Ze kdyby Cesi a Slovaci byli prislusniky anglicke armady, neplatili by nic ..

Zatím bez slepic

Ano. Jenže pak bychom nemohli říct, že jsme bojovali jako stát - Československo. Protože jediný naše jediné tehdy Brity uznávané státy se jmenovaly Protektorát Čechy a Morava a Slovenská republika.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tuto informaci uvádí S. Motl v knize "Kam zmizel zlatý poklad republiky", skvělá kniha podložená fakty.
Před Mnichovem mělo Československo 96, 6298 tun zlata (k 15. 3.), většinou uložené v zahraničí, ve Velké Británii, ale i ve Švýcarsku a v Belgii. Nejvíc zlatých rezerv bylo uloženo prostřednictvím BIS - Banky pro mezinárodni platby v Basileji - v londýnské Bank of England.
Mnichovem došlo k hospodářské destrukci ČSR. Německo požadovalo po Národní bance, aby vydala zlaté krytí platidel zabraného pohraničí. Již 4. 3. jsme byli podepsat s Němci dokument, na jehož základě bylo 769 milionů Kč kryto čs. nemovitostmi v odstoupeném pohraničí a půjčkami, které tam byly poskytnuty. Zbytek pak byl hrazen zlatem, více než 14 tun převedených na Deutsche Reichsbank těsně před 15. 3.
Proto nám VB velkoryse nabídla půjčku, tzv. mnichovský úvěr, k překonání těžkostí. Mělo se jednat o 30 milionů liber, nakonec to bylo jen 10, na 1 procentní úrok. Z toho 4 mil. měly být "darem" za ostoupení Sudet. Z této částky měl být dotován fond pro vystěhovalce, zejména pro Židy (půjčka měla podmínku, že nedojde k diskriminaci Židů). Do 15.3. jsme vyčerpali 2,5 mil. Zbytek 3,5 mil. byl po 15.3. ihned zablokován a v 1940 byl z něho vytvořen čs fond pod správou britské ministerstva financí. Z fondu se platily různé závazky české vlády (proto ty tkaničky) nebo pohledávky Britů vůči ČSR zmrazené německou okupací.. Tak bylo z fondu vyplaceno 2 mil. liber. Po skončení války nám Britové vyčíslili michovský úvěr celkovou částkou 4,43 mil. liber.
Dohromady (odsun Němců, znárodnění atd) aby nám USA a VB v 1982 vrátily naše zlato, museli jsme nejdříve zaplatit přes 80 mil. dolarů a více než 24 mil. liber.

Zatím bez slepic

Omlouvám se. Než jsem dočetla sem dala jsem totéž v odkazech výše.
A když už, tak mne napadlo - platili nebo spláceli jsme SSSR něco za Svobodovu armádu? Zatím jsem na nic nenarazila.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Buďme spravedliví, za výzbroj a výstroj jsme po válce museli zaplatit i směrem na východ.
Nikdo nedává své zbraně zadara. Ona situace na začátku války byla jaksi ošidná. Což potvrdil Anders a spol. Na vše byly úvěrové smlouvy i se Stalinem.
( První tuším z r. 1941 cca 200 mil dol)
Ovšem "drobnost" byla v tom, že tyto východní smlouvy explicitně nevyžadovaly splátky v tvrdé měně, jako vyžadovali Britové, ale platby probíhaly ve zboží.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Andersova armáda měla kolem 4 divizí (někde je uváděno až 200.000 příslušníků) vyzbrojených Sovětským svazem od roku 1941, kdy na tom SSSR byl nejhůře. Anders s těmito divizemi v roce 1942 opustil (na rozdíl od plk. Ludvíka Svobody) SSSR a odešel za Brity na Blízký východ. Prostě tradiční polské podrazáctví.

Zatím bez slepic

A vy by jste chtěl bojovat pod velením, které nechalo postřílet všechny vaše důstojníky kteří se jim dostalo do rukou a které obsadilo část vaši země?
Ale možná nám Čmoud vysvětlí, že to bylo jinak.

Zatím bez slepic

Smrdí v argumentaci.
Když totiž Anders a spol šli přes hranice, o mrtvých v Katyni se nic nevědělo!
Němci slavnostně "odhalili" hrob až následující rok!

Zatím bez slepic

tu Katyň neudělali Němci. V roce 92, tedy v době svobody sdělovadel, jsem o tom četl dlouhý článek. V roce 46 a 47
to vyšetřovali mezinárodní experti, i ze západu. Včetně českého lékaře. Výsledek: nastrojeno Němci.

Každopádně po neoprávněném zabrání Polskem území na východ od Curzonovy linie po I. válce Poláci ve svých koncentračních vyhlazovacích táborech zavraždili 3x více zajatých rudoarmějců, než bylo obětí v Katyni. Kolik odkráglovali civilistů na obsažených územích, je nejisté. Mezi válkami na obsazených východních územích zavraždili více jak 100 000 civilistů. Neoficiálne asi daleko více. Nekatolíků. Jako reakce na tuto zoufalou národnostní politiku se objevil Bandera....
Polsko, jako fašistický stát, mělo první smlouvu s hitlerovským Německem a chtělo s ním táhnout na Východ, masakrovat nekatolíky a připojit území dnešní Ukrajiny a Běloruska. Že se přepočítáno, je věc jiná. Podílelo se na okupaci českých zemí.

Historie není černobílá a být Polákem, rozhodně bych si nevyskakoval.
A být Rk, rozhodně bych nekecal o Katyni, ať to udělal, kdo to udělal (oni důstojníci se také podíleli během 20ti let okupace na vraždění domácího obyvatelstva), když Poláci mají daleko více másla na hlavě.

Zatím bez slepic

rk je takovej "soft Satre" ...
Ale alespoň na rozdíl od skutečnýho Sartra jen plivne jedovatou slinou a táhne do prdele.
To ten bejvalej blb odpovídal sáhodlouze, každýmu a na všechno. a nakonec odpovídal i sám sobě.
PS: Doufám, že jsem ho tou zmínkou nepřivolal zpátky. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kdo řídí invazi dnes. A jak musí vadit čínský bům a teď se začne vrtět i indie. Nakonec bude ta země fakt malá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Korán teng je tváří novy
z jeho úst se mukl doví
co má strýček za lubem
a kdo stojí za dubem.
Tvarůžka je primy tváří
bílé kosti na mě září
mám se dobře, pohoda,
to je ale náhoda.
V šotu na vůz, na lentilky
vnímám krátké černé chvilky
z repráků zní libé trylky -
jsem snad v ráji? Ale kdeže!
To mi rokefeler řeže
ve špajzu kus uheráku
v uniformě gestapáků.

Zatím bez slepic

Tvarůžková není z primy
i když na to sedí rýmy,
je z veřejné televize
má správný názor, správné vize.
Budou tam mít nový pořad,
ten postaví národ do řad,
odhalí jim lživé zprávy
že víc než lidi prdí krávy.
Nebude to jen tak sranda
dozoruje Jakub Janda.

Zatím bez slepic

o pouhý překlep šlo,
Tvarůžková je prima tváří
její kosti či zuby
si klidně do éteru září
jedno z které stanice,
leda že by prima
platila nejvíce?
Když ne, jinam uteče.

Zatím bez slepic

ale o blbost (neznalost).

Zatím bez slepic

Á tak taky neznám kdo kde hlásí, nebo moderuje jaký pořad. A ta Tvarůžková mi vůbec nic neříká, na TV se dívám minimálně.

Zatím bez slepic

Skvěle uvedena Ládikova chybička na správnou míru. Navíc stylově = rýmovaně. Tleskám, Maneco! :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sebevražda Rudolfa Hesse nedává smysl, když navzdory všem předpokladům čekal na propuštění. Pokud připustíme verzi sebevraždy, pak je možné jen vysvětlení, že se Hess dozvěděl, že se nikdy na svobodu nedostane.Jeho syn Wolf Rüdiger Hess prohlašoval, že byl zavražděn agenty MI 5, kteří měli v době Hessovy smrti zrovna službu, a za důvod vraždy označil riziko, že by Sovětský svaz, kde docházelo ke změnám politických poměrů, mohl souhlasit s Hessovým propuštěním a Hess by na svobodě mohl vyzradit pro Británii nepříjemné skutečnosti z doby počátku druhé světové války.
Na rozdíl od Vidláka nevěřím, že by ve smrti Hesse mělo prsty USA. Jim to mohlo být úplně lhostejné, zda je Hess ve vězení nebo ne. Gorbačov se zasazoval o Hessovo propuštění a jediný, kdo byli proti, jsou Britové a Brežněv. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rudolf-hess-thatcherova-britanie… Zajímavé je, že i vláda Margaret Thatcherové byla pro propuštění Hesse z vězení.
Podle oficiální verze Hess 10. května 1941 odletěl dvoumotorovou stíhačkou do Skotska. Při své misi, podniknuté na vlastní pěst, se chtěl spojit se zástupci protichurchillovské opozice a vyjednat mír, který by ukončil válku s Německem. Pak dává smysl, že jej Churchill nechal zavřít a vůbec se s ním nesetkal.
Co je ovšem to třeskuté tajemství, které Britové tak vehementně chrání?
Obávám se, že se může týkat britské královské rodiny. Tedy konkrétně dávno mrtvých členů a jednoho živého.

https://www.denik.cz/galerie/foto.html?mm=the-sun-kralovska-rodina-hajl…

Dvacetivteřinový černobílý snímek ukazuje Alžbětu na trávníku královské rezidence Balmoral, kde dovádí s mladší sestrou Margaret v přítomnosti královny matky a strýce, budoucího krále Eduarda VIII. Všichni čtyři postupně předvádějí nacistický pozdrav, děj se odehrává v uvolněné atmosféře nezávazných dětských her. Iniciátorem scénky je podle listu The Sun očividně Eduard, který se svými sympatiemi k režimu Adolfa Hitlera netajil.
Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/britsky-bulvar-zverejnil-film-s-hajlujici…

Dá se tedy usoudit, že se měl Rudolf Hess sejít s Eduardem VIII a lidmi z opozice proti Winstonu Churchillovi. Alžběta byla tehdy dítě, ale ani zveřejnění snímku hajlující Alžběty v červenci 2015 neotřáslo vírou Britů v královskou rodinu. Takže pokud došlo k vraždě Hesse příslušníky MI5 kvůli ochraně britské královské rodiny, byla úplně zbytečná, a naopak jen vyvolala pochyby o jejich roli v jeho smrti.
V roce 1987, kdy SSSR vládl Gorbačov, se zasebevraždil Rudolf Hess. Brežněv byl v té době dávno mrtvý, a tak lze soudit, že i SSSR byl spíše pro propuštění Hesse. A jediný, komu mohla Hessova smrt prospět, je britská královská rodina, protože Hess se chystal prozradit mnohá další tajemství. Zajímavé je, že tak dlouhé věznění by Hessovým pamětem prospělo, kdyby se dožil propuštění a sepsal je. Jako očitý svědek událostí by v pamětech něco prohlásil a bylo by po tolika letech hodně obtížné jeho tvrzení vyvracet, když roky zahladily stopy a očití svědkové mezitím zemřeli.

https://plus.rozhlas.cz/treti-muz-treti-rise-rudolf-hess-je-dodnes-pred…
https://www.denik.cz/ze_sveta/britsky-bulvar-zverejnil-film-s-hajlujici…

Rudolfa Hesse měli propustit, mohli třeba říct, že jej nechají ve vězení ještě 2-3 roky, a pak jej propustí, protože nejsme jako nacisté. Službu v době smrti Rudolfa Hesse měla MI5. Není ovšem vysvětlení, proč jej nezabili už dávno předtím, když také měli službu a věznici na povel.
Sebevražda nebo vražda jen rozvířily konspirační teorie a ty budou mít dlouhý život. Kdo chce, věří na verzi sebevraždě, jiný na verzi o vraždě. Protože se pravdu nikdy nedozvíme, zůstanou nám navždy jen domněnky.

Zatím bez slepic

"Není ovšem vysvětlení, proč jej nezabili už dávno předtím, když také měli službu a věznici na povel."

Po vzoru hlášky, není člověk není problém, lze naopak zase říci je člověk, někdo může mít problém a udržovat někoho v nejistotě, nemusí být na škodu.....

Inu, a co tedy třeba, že byl žijící vězeň dokonale"vytěžen" a využíván roky i jako vydírací (vyjednávací) potenciál na jiné dosud s ním žijící mocné, aby dělali, co si někdo přál aby dělali a nebo nedělali....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Může být, ale přeci jen 42 let po konci války už nebylo co vytěžovat, leda hrozit prozrazením tajemství. Tedy všechny strany věděly, že i další strany ví, co Rudolf Hess ví. Ale nikomu to neřekli, a my se to už nedozvíme.

Zatím bez slepic

"Dá se tedy usoudit, že se měl Rudolf Hess sejít s Eduardem VIII a lidmi z opozice proti Winstonu Churchillovi."
Poznámka:
Nikoli nezbytně. Přes tyhle kruhy možná proběhla domluva Hessovy "návštěvy" v Británii, ale řekl bych, že Eduard VII. ani protichurchillovská opozice nebyli hlavním (nebo dokonce jediným) cílem Hessovy mise. Britská PVO při zachycení Hessovy stodesítky jednala natolik nestandardně - místo prostého sestřelení osamoceného nepřítele nebo doprovodu "dezertéra" k přistání na nejbližším letišti, se k němu britské stíhačky připojily jako eskorta a nechaly ho letět podle jeho plánu - že k tomu musela dostat rozkazy od někoho hodně vysoce postaveného v oficiálním žebříčku velení. Jenže Hess do cíle nedoletěl, došel mu benzín, musel vyskočit, zajala ho domobrana a jeho přítomnost pronikla na veřejnost a tím i odpadla možnost jakékoli tajné dohody. Ale podle mě musel mít namířeno za někým, kdo měl skutečnou výkonnou moc - a to královská rodina ani opozice nebyla.

Zatím bez slepic

Pak se ale musel setkat s někým , kdo obětoval ČSR a Polsko nacistům, aby nacisty nasměroval do konfliktu se SSSR.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravděpodobně, ale Hess klidně mohl mít přislíbeno i setkání se samotným Churchillem, z pouhé skutečnosti, že se Britové zjevně rozhodli jeho "návštěvu" přijmout, ještě nelze vyvodit, že měli v úmyslu také vyhovět jeho návrhům, kdyby věci šly podle plánu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vždy jde o území a prachy.
Jak se píše,už na I světové vydělali USA,takže i na té druhé vydělali majland.
Už první světová narušila mocnářství,království,ale nezrušila mocnosti Francie,Anglie.
Takže ta II světová připravila Francii,Anglii o hegemonii Evropských velmocí,přišli o kolonie o vliv ve světě a úpadek vidíme jasně.Jen SSSR neporazili,sice rozložili,ale podstata zůstává i díky tomu,že se Čína pozvedla.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Však také existuje názor, že nebyly dvě světové války, ale pouze dvě etapy jedné a téže.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě se vrátím k té soše Koněva.
Když to prý nebudou garáže,tak prý mešita.
Tomu by prý Rusové nemohli bránit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

chystame se na valku, budujeme USA municaky na slovensku, polsku, bulharsku a proto rusime kryty

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/radni-chce-zrusit-protiatomove-kryty-…

Pražské podzemí je protkané stovkami protiatomových krytů. Jsou to místa poslední záchrany navržená tak, aby populaci metropole ochránily ve chvíli, kdy by tam explodovala jaderná hlavice. Kryty vznikaly v 50. a 60. letech jako reakce na studenou válku mezi USA a Sovětským svazem. Přestály ale i stržení železné opony a dalších třicet let svobody. Teď však chce pražský náměstek Pavel Vyhnánek (Praha sobě) velkou část z nich zrušit.

Zatím bez slepic

Že by se hnutí přejmenovalo na Pavel Vyhnánek sobě?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale ohnutí.

Zatím bez slepic

alepro.
Spíš se připravit na vypnutí elektřiny,plynu,to by bylo horší než atomovka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ze Rusi vcetko vsecicko splatili - amikom, anglanom a este neviem komu.
Zjavne to amici vsetko uz prezrali a presrali... a cil dumaju koho by vycicali....
A Rusi su v klidku - dlhy ziadne. Dokonca aj ten statny bankrot z 90-tych rokov uz splatili.
Az to jedneho musi nasierat, ze vsetky pokusy skoncia tak, ze su v klidku :D :D :D
A teraz ich dokopali k tomu ze si s Cinou si kryju navzajom zadnice. A pol Azie je komplet nedobitne :D :D :D

Zatím bez slepic

taky začínají amíci přemejšlet o tom, že budou po Rusku požadovat zaplacení starejch carskejch dluhů. Po revoluci je SSSR odmítl platit.
Mimochodem my jsme reparace po I Světový (jako součást RU) zaplatili, museli jsme. Německo nám dodnes zaplatilo za II Sv. jen malou část a považuje to za vyřízené.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zbytkem údajně nahradili odsunutým sudetským Němcům majetek, který tu museli zanechat.

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty dluhy se splácely, jen trošku netradičně, ale logicky, kdy se hledalo řešení a našlo se.
Především carským majetkem v zahraničí. ( Např car byl podílníkem na FEDu!) A měl rozsáhlé majetky za čárou. ( O nich se dnes nic nedozvíte)
Druhý způsob placení byl navázán na splácení následných půjček, kdy u splátek z tohoto důvodu byl zvýšený úrok!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velmi objektivní Hořejší a spol.
Reaguje mj. i na otázky, o kterých se tu dnes diskutuje.

Nejde o Koněva, jde o zpravodajskou hru, rozpoutání studené občansko války. Snad studené.
http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=34705

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mechanismy, které izolovaly Hesse od světa jsou klasického typu. Na příklad známe příběh Železné masky. Kdybychom se podívaly podrobněji, našli bychom mnoho dalších případů.
Samozřejmě to Hessem neskončilo. Dnes máme případ Skripal. Ten člověk patrně přežil útok nejjedovatějším jedem co kdy byl, zotavil se z toho a zmizel ze světa pod heslem, sejde s očí, sejde z mysli. To je velice neobvyklý postup. Normální by bylo ukončit tento příběh tiskovou konferencí a odsoudit jeho aktéry. Z nějakého důvodu to nejde. Skripal moc ví a patrně by rád mluvil. Proto musí být jako Hess eliminován a uložen do ústraní, kde buď zemře na následky nebo spáchá sebevraždu. Jako pojistka, že něco neprovede a nepokusí se o útěk, je jeho dcera. Až je podivné, jak to vychází. Tu čeká podobný neveselý osud. Moc ví.
Snad není ku podivu, že je za tím zase Spojené království.

Zatím bez slepic