Svět je rozdělený na dvě půlky...

Autor
Štítky

.... lidem co neví, jak to funguje, se může stát, že se ocitnou mezi půlkami.

Zhruba před deseti lety jsem, znechucen televizním vysíláním, vylezl na střechu a sundal satelit. Na poště jsem odhlásil na čestné prohlášení TV poplatky a začal jsem se věnovat samostudiu. Poslouchám internetová rádia, čtu „dezinformační“ weby a tlusté knihy. Za tu dobu jsem získal hromadu informací, které se tady snažím dát do souvislostí. Třeba to někomu pomůže v lepší orientaci v politickém dění u nás i ve světě.

Globální prediktor (dále jen GP), nebo někdo používá název Globální elita, je třináct rodin původně usídlených na území nynější Itálie v Benátské republice. Jsou to tyto papežské pokrevní linie -  Orsini, Borgia, Breakspeare, Samaglio, Conti, Cruigi, Colona, Farnese, de Medici, Guattenai, Panfili, de Este a Aldobrandini. Když si představíme tvar pyramidy, tak toto je ta špička. Teprve pod ní jsou nejvyšší sluhové, takzvaná výkonná moc, kterým bylo za odměnu povoleno velice zbohatnout (Rotchildové, Rockefellerové, Morganové atd.) Tito všichni jsou i nad těmi „nejmocnějšími“ politiky a řídí jejich kroky.

GP je tady už od dob starého Egypta. Jelikož na řízení celého území nestačí sami, tak používají jako výkonnou moc vždy ty „všehoschopné“ domorodce. Jak to tak bývá po nějaké době si ti „všehoschopní“ začnou myslet, že by to zvládli lépe než GP (hlavně ve svůj prospěch) a začnou si na GP vyskakovat. GP to pak řeší tak, že převede sídlo řízení jinam a domorodé „elity“ zruší.

Jak zanikl starý Egypt. GP převedl řízení do Říma a postupně vznikla Římská říše, která smetla Egypt vojensky. Za nějakou dobu se situace opakovala, domorodci si začali opět vyskakovat tak GP rozjel akci Sodoma Gomora a rozložil Řím morálně (jaká podobnost s dneškem – multikulturalismus, LGBT). Mezitím už měl sídlo v dnešním Nizozemí a založenou Východoindickou námořní společnost a začal expandovat do celého světa. Znovu za nějakou dobu zjistil, že na ostrově to bude bezpečnější a převedl struktury řízení do Anglie. Postupně si udělal kolonie po celém světě včetně USA. Ano Londýn řídil celý svět prostřednictvím Washingtonu ne naopak.

Tak a dostáváme se do současnosti. Dlouho mě vrtalo hlavou, proč Velká Británie vrátila Hongkong  Číně, teď je to jasné, GP ho vrátil sám sobě. V současné době si novodobé západní „elity“ znovu začali vyskakovat na GP a tak GP přestěhovává řízení do Číny a do Iránu. Jelikož je svět veliký a GP nemá tolik řídících kádrů (proto musí devadesátiletý Kissinger jezdit po světě) je nucen GP spolupracovat na zrušení západních „elit“ s Putinem (i když na ruské suroviny má stejný zálusk jako západní státní elita).

Uprchlíci: Jak státní „elita“ USA tak GP hrnou do Evropy migranty, ale oba z jiného důvodu. Státní elita potřebuje rozpoutat v Evropě válku a zatáhnout do ní Rusko, aby mu sebrala suroviny a zachránila tím svůj skoro bezcenný dolar.

GP : Není tajemstvím, že Čína může po celém světě beztrestně krást technologie, což by bez záštity GP nešlo. V podstatě si GP přenáší „svoje“ technologie do nového sídla. No, ale k čemu jsou technologie, když nemáte lidi, kteří s nimi umí pracovat a hlavně je rozvíjet. I toto má GP ošéfováno dopředu. V Číně jsou postavena nová moderní města i s infrastrukturou pro mnoho lidí, kde nenajdete žádného domorodce. Jak je obydlet chytrými lidmi z Evropy. Stačí jim udělat peklíčko doma v Evropě a potom nabídnout práci a bydlení v Číně a je to. Protože GP řídí strukturálně, tak jedním zásahem pracuje na více věcech najednou, takže z Evropy tak GP udělá Islámský stát a tím bude držet Rusko ve střehu, protože Rusko bude mít hranice pouze s muslimským světem.

Rusko: Putinovi (ten nepatří ke GP ani státní elitě USA a pracuje pro Ruský svět) je jasné, že až pomůže GP sesadit státní elitu USA, tak se GP obrátí proti Rusku a bude chtít jeho zdroje. Protože v Rusku to mají Amíci od dob Jelcina rozjeté jako jinde ve světě a na důležitých místech mají svoje lidi (pro Rusko z vlády pracují jenom Lavrov a Šojgu ostatní včetně Medveděva pracují pro státní elitu USA (neplést s Trumpem !!! a jeho lidmi, ti zase pro změnu pracují pro GP), tak musí Putin velice opatrně manévrovat, aby mu doma nerozjeli majdan.

Ruský svět: Putin potřebuje dostat islámské hranice co nejdál od Ruska, proto mluví o bývalých satelitech, kam spadá i ČR, jako o Ruském světě. Pro ty, kteří se teď osypali jako já, když jsem to slyšel poprvé, v ruštině to znamená slovanský svět a to už zní o hodně lépe. Vzhledem k tomu, že GP potřebuje Rusko v současné době na svoji straně, tak netlačí na přijímání migrantů do bývalých soc. zemí, a v tom je naše šance jak se ubránit islamizaci. Spolupráce s Putinovým Ruskem (kdyby mě tato věta napadla před třiceti lety, tak bych si před zrcadlem nafackoval, ale jak říká Jarda Jágr „když máš po padesátce stejný názory jako ve dvaceti, tak si tady byl zbytečně“). 

V Evropě opět vzniká železná opona mezi bývalým „Západem“ a „Východem“. Na „Východ“ se tlačí i Rakousko a Itálie (kdo by to před deseti lety řekl). Když se na to podíváme z pohledu Ruského světa, tak každý druhý Rakušan je Slovan a Itálie její horní část obývají Etruskové a ti také pocházejí ze slovanské větve.  Co je dost neuvěřitelné tak do slovanské části světa patří i Japonci, mají sice šikmé oči, ale nejsou žlutí jako ostatní Asiaté.

Česká politická scéna : Do stran vzniklých po „plyšáku“ nasadil svoje lidi jak GP tak i státní elita USA. V těchto stranách je zvykem zvolit za předsedu toho kdo přinese do stranické pokladny nejvíce peněz, takže se postupně do čela těchto stran dostali Sorošovi kluci. Proto se třeba z pravicové ODS stala prounijní marxistická organizace. Klíč k rozpoznání kdo komu slouží je prezident Zeman. Zeman pracuje podobně jako Trump pro GP. Jednoduše se dá říci, že kdo spolupracuje se Zemanem pracuje pro GP a ti co jedou proti Zemanovi makají pro státní elitu USA. Že vám tady chybí někdo, kdo by pracoval pro ČR? Jsou takové strany, ale ty nemají šanci se dostat do povědomí většinové populace těm žádný sponzor peníze nedá, protože velké prachy mohou mít jenom ti, co pracují pro GP nebo státní elitu USA.

Ne všichni politici z těchto stran jsou buď „GP nebo státní elita USA“, ale ti se nedostanou ani na kandidátky do parlamentu, natož někam výš. Tento stav je samozřejmě i v soudnictví, v policii, ve státních firmách, ve školství, v neziskovkách, v informačních médiích atd.

Že je všechno jinak, než jak nám říkají, uvedu na těchto příkladech.

Zeď  na hranicích Mexika a USA Trump nestaví proto, aby nešli migranti z Mexika do USA, ale přesně naopak. Mexiko ovládá GP a pumpuje do něho průmysl. Až padnou USA, tak GP nechce valící se hordy „amíků“ v Mexiku.

Čapí hnízdo – je pouze zástupný problém (naši sluhové státní elity USA tady rozkradli daleko víc než Babiš kdy stihne a nic se neděje). Jde o jinou věc. Zeman, Babiš a Benešová stojí v cestě naší sudeťácké lobby v prolomení Benešových dekretů. Takže kdo skákal na Letné vracel Sudety Němcům.

Z výše uvedených informací pro mě vyplývá, že máme tři možnosti

  1. Spojení se státní elitou USA znamená budoucí válečnou vřavu v Rusku a v Evropě. (Umřít se mně ještě nechce).

  2. Spojení s GP bez Ruska znamená několikrát denně mlátit hlavou o zem směrem k Mekce. (To je pro mě ještě horší varianta).

  3. Ruský svět. V případě vítězství Putina nad ruskými domácími přisluhovači státní elity USA bude Rusko systémově jiný stát, než byl globálním prediktorem řízený Sovětský svaz. (Pro mě v současné době nejschůdnější varianta).

Vymyslí někdo něco jiného ???


 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

Komentáře

O vnucích FF Wikina ví, co dělají. Nepřipadá mi, že by řídili zeměkouli. To jen k tvrzení autora článku, kde vyjmenovává ty řídící rody.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty od Žofky znám, jsou to normální lidé, ale když jsem je viděl stát vedle zdejších místních představitelů, tak bylo poznat jasně kdo je kdo. Bedřich i František Ervín v sobě měli jasně viditelnou důstojnost. V chování, pohybech, sednoucím oblečení atd. Místní představitelé vypadali jako ochotníci.
U autora jsem d´Este přehlédl. Je to nesmysl a nejen to!

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má je tam. De na jednom řádku a Este na dalším.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

technologického pokroku a obchodu. Jenom si nedovedu představit rodovou kontinuitu celými dějinami. Ale vím, co s tím můžu udělat.

Zatím bez slepic

Vzpomeňte si na Marii Terezii a pragmatickou sankci. Jde všechno, když máte sílu a moc. Jsou země, kde moderní Habsburky, počínaje Leopoldem, malí za Lotrinky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mám pocit, že nás tady někdo testuje?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protože máte zjevně nastudováno,mohl bych poprosit dovysvětlit některé věci z článku kterým nerozumím.Děkuji předem za odpovědi.
Jakým způsobem GP uplatnuje sva nařízení,cíle,vliv tedy jak vládne ? silové složky evidentně nemá. Nebo aspon ne viditelné.
Pokud vládne pomocí penez ktere nechal druhe řadě Rotchildi atd. , jak ma zajištěnu poslušnost bankéřů?
Pokud ovládá "svět" jak to,že neovládá třeba rusko a jiné země i když píšete ,že evidentně chce minimálně zdroje?
Aspon to nejhlavnější ,děkuji za odpověd

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

GP funguje stejně, jako nám ukazovali ve filmech o mafii. V současné době je hlavní kápo Pepe Orsini. Poslušnost bankéřů a pod. má zajištěnu tím, že ti chytřejší z nich vědí, že jsou také otroky, ale s nejvyššími výhodami. Pokud nepracují ve prospěch GP tak o ně příjdou. Ti ostatní vytvoří postupně opozici a stane se z nich např. US státní elita.
GP ovládá celý svět pouze v případě, že nemá "opozici". V současné době, díky vytváření obrazu silné Ameriky (USA) přešlo hodně těchto vysokých sluhů na stranu US státní elity a GP nemá tolik lidí, aby ovládal celý svět. Proto hledá nové "kádry" v Číně (jestli se to přes kulturní rozdíly povede je otázka) a spolupracuje s Putinem, protože je to jeden z mála lidí, kteří dokáží řešit věci jinak než vojenskou silou.
Rusko jen v krátkosti: vyvraždění carské rodiny, dosazení Lenina a socialismu do Ruska má na triku právě GP. Chtěli si vyzkoušet jiné zřízení, aby až bude kapitalismus vytěžený, měli na co přejít. (V současné době zkouší, co všechno lidi vydrží v KLDR). Stalin se jim trochu vymkl z ruky a začal stavět SSSR na nohy tempem, které by položilo kapitalismus daleko dříve, než bylo v plánu, proto za pomoci trockistů Chruščova, Brežněva a dalších poslal GP SSSR do háje (proto se už za "bolševika" snažili udělat ze Stalina zrůdu). Putin dnes pokračuje v práci Stalina. S GP spolupracuje, protože se navzájem potřebují. V Rusku se mezitím co GP potápěl, přes Gorbačova SSSR, namnožila US státní elita.

Všechno berte s rezervou, taky nevím všechno, jsou to jen moje závěry.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Myslím, že dols se chtěl zeptat, jak onen hlavní kápo zajistí, aby se na jeho místo nevydral někdo ze spodní řady, ale s ambicemi. Odpověď "vědí, že jsou také otroky" mi také přijde nedostatečná. Jak je jejich "otroctví" zajištěno a "jak je definováno"? Napadá mne jenom, že - dokáže vybalancovat vztahy ve spodní řadě tak, že se v podstatě hlídají navzájem. I ten Stalin si musel SILOVĚ vypomáhat cyklickými čistkami a pak čistkami čističů. Ale ani to nezaručí, že se nezrodí nový Richelieau nebo Mazarin.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pan presvedci otroka, ze nepritelem otroka je jiny, pokud mozno, spolecensky nize postaveny otrok.
Pozornost otroka se tim nasmeruje zadoucim smerem a tak je pan v suchu, klidu a bezpeci.
Viz situace v nasi kotline, kdy "stredni" tridu vic rozciluji socialni davky neprizpusobivych, nez kriminalita "bilych limecku"

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Víte, já bych řekla, že GP je mistrem ve vytváření sít, kterými mají projít lidé určitého typu a vlastností pro plnění konkrétních úkolů. Je potom málo pravděpodobné, že těmi síty se jim do vyšších strukturních funkcí proderou nevhodné typy. K tomu bych doporučovala přečíst knihu Sad roste sám..? Tam máte na názorném příkladu popsáno, jak se v USA dostávají lidé do vedoucích funkcí sítem nastaveným již ve školách. A konkrétně na vysokých školách tam funguje systém "zájmových" klubů, kde se jim lidé dobrovolně a dokonce s vynaložením velkého vlastního úsilí v podstatě podle svých vlastností rozřadí sami, neboť každý takový klub je něčím specifický a přitahuje tudíž lidi specifických zájmů a vlastností. V každém takovém klubu dále funguje struktura, do jejíchž vyšších řad se zákonitě proderou jedinci, u kterých jsou dané vlastnosti nejmarkantnější. Zároveň jsou těmito kluby odsíváni lidé s vlastním názorem, kteří se nehodlají podrobit, nebo překousnout nějaké to ponížení (viz např. vstupní rituály) a projevit poslušnost výše nadřazeným. Následně už to funguje stylem: já na bráchu, brácha na mě. Lidé z jednotlivých klubů si pomáhají, dohazují si kšefty, fleky... No a výše postavené struktury držící v rukou nitky nejvyšších struktur těchto klubů tak mají zajištěnou personální základnu lidí všech typů, kteří se jim právě hodí do krámu. Jak jednoduché, ale jak účinné. No a to je vlastně to bezstrukturní řízení uplatňované prostřednictvím struktur, které jsou bezstrukturně naprogramovány chovat se určitým způsobem. No a to je jen jeden z takových příkladů, myslím, že podobných vychytávek mají v rukávu spoustu.
Tohle jim fungovalo velmi dlouho, neboť je to také založeno na tom, že vyšší struktury si drží informace obecnějšího rázu/přehledu a těm níže poskytují jen útržkovitě ty info, které potřebují pro plnění svých úkolů. Jenže tohle se vlivem zákona času začalo hroutit.
Mám připomínku k Ruskému světu, který není slovanským světem, nezdá se vám, pane Sheldon, že jste v tom trochu šovinista? Do ruského světa patří všichni lidé, kteří hodlají žít na základě svého svědomí, kteří se snaží zformovat ve skutečného člověka a tím může být muslim stejně jako Slovan. Čímž ovšem neříkám, že se teď nemáme bránit přílivu imigrantů, kteří mají za úkol smést naši kulturu, to ne, ale je třeba to odlišovat. Nástroje řízení a lidi, kteří se těmi nástroji stali, od škatulkování celých kultur. A ještě k tomu Stalinovi. Nemyslím, že by sám Stalin využíval čistky, myslím si, že měl naopak dost dost práce s tím, jim bránit a když už se jednou lavina rozběhla, tak ji alespoň přesměrovat na ty, kteří ji vyvolali. To je o umění řídit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Sheldon.
Perfektní,ale něco tomu chybí.
Proč všichni chodí hudrovat,mumlat k hladové zdi v Jeruzalemě.
I když víme,že Řím vládl i v dnešním Izraeli.
Zajímavé je i to jméno Conti,dnešní premiér Itálie,co vyběhl se Salvínim,jak si rozumí s Merkelovou.
Ještě je moc silná skupina USA deep state,do které patří Soros,který má zákaz stupu do Izraele.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidlákovo chápání souvidlostí je mi velmi blízké. K dovysvětlení některých otázek možná pomohou následující tipy: temní žreci Atlantidy, reptiliáni a život pod povrchem země a pod hladinou oceánů, oběh sluneční soustavy kolem středu galaxie a jeho opakování a průběžný vliv na kvalitu života v ní.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

není od Vidláka.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za upozornění od babaluba, uvedl jsem chybně označení autora článku. Tímto se všem omlouvám a především Sheldonovi.

Zatím bez slepic

cykly mají zásadní vliv i na tzv. globální oteplování a ochlazování.
Platonův rok trvající 26 000 let, rozdělený na 12 měsíců po cca 2 200 letech kdy každému měsíci je přiřazeno jedno znamení zvěrokruhu, je asi nejdelší známý cyklus.
Vznik globálního prediktora od Atlantidy a dřívějších dob popisuje hezky ve své knize Sidorov.
https://www.email.cz/download/k/jETfXE7aRhAtYNayqQvpggVl054_BaqwTkZ8Pmn…
Je to psáno formou čtivého příběhu, hodně z minulosti zejména Slovanů se tam vysvětluje.
Kdyby Petr I ,,Veliký" nezměnil za své vlády v Rusku letopočet aby byl v souladu s křesťanským, měli by dnes v Rusku letopočet 7 527.
Počítáno od bitvy kdy říše ležící na území cca dnešního Ruska, porazila říši ležící cca na území dnešní Číny.
Letopočet mj. ukazuje na nepřetržité trvání civilizace na území letopočet používající. (předpokládám, že v bitvě nebojovali lidé kteří právě vylezli z jeskyně, ale lidé kteří už nějakou dobu tu civilizaci měli).

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je nějaká "uzavřená společnost"... ?! Když jsem si odkaz odklikl, tak mi naskočilo "okno" :
Sem nemáte přístup.
Pokoušíte se zobrazit přílohu z cizí e-mailové schránky.
Abyste se na ni mohli podívat, poproste odesílatele,
ať vám pošle soubor e-mailem.
Su volačo zmetený ...

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky, už to chodí ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Koukám že mnohým z vás narostl na zahrádkách, nebo balkónech, letos dobrý matroš, ale s konzumací nepřehánějte, nechte něco na bolavé klouby.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdá se, že Sheldon už mezi ty dvě půlky spadl.

Zatím bez slepic

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

No na konzumaci "letošního matroše" je ještě brzy, musí dozrát a trochu uležet, vyschnout. Bude se zbírat tak za měsíc !! Ale mohu poslat trochu z loňské sklizně ...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://clomidset.com>clomid ovulation pills for sale alberta[/url]

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Osobně ale nevěřím v kontinuitu trvání takové skupiny GP od Egypta po dnešek. Vždyť jen vymýváním mozků prostřednictvím Vatikánu a svatého stolce by už museli mít dávno splněno! Nikdo takový není, jsou jen skupiny lidí spojené stejnými zájmy, a proto se zdá, že jednají podle nějakého předem připraveného plánu. Nejednají, jen prosazují každý stejný zájem, jak popisuje strejda výše.
To, za čím někteří jako Pjakin vidí temná spiknutí, je jen obyčejná snaha o maximalizaci zisku a sebrání zdrojů komukoliv druhému. boj o přežití a zdroje, jen konaný v globálním světě globálními prostředky. Historickým vývojem se utvořila centra civilizace, každé si jede svůj způsob života, někdy se shodují, jindy jsou v kolizi a někdy spory řeší válkou. Ten konflikt je dlouhodobý, ale žádné temné spiknutí za tím není, jen momentální zájmy.
Rusko má hromadu zdrojů, málo lidí, tak se jeví jako vhodný cíl k rozkradení, jak se někteří snaží už za Jelcina.
EU si pozvala muslimy a africké obyvatele z několika důvodů:
- snaha o stvoření univerzálního evropského člověka bez vazby ke státu nebo národu - varianta Kalergiho plánu
- snaha o vítězství jedné víry, která rozhádanou Evropu sjednotí pod jednou ideologií. Neosvědčilo se křesťanství, nacismus, komunismus, neomarxismus, tak je na řadě islám jako jednotící prvek Spojených Států Evropských.
- zděšeni poklesem počtu spermií mužů místní populace pomalu trávené chemickými jedy se EU rozhodla pro eugeniku a sociální inženýrství, a tak pozvala plodné mladíky z Asie a Afriky. Ti mají kromě přínosu spermií ještě za úkol připravit půdu pro budoucí rozšíření SSE za další 2 generace o muslimské země Asie a Afriky.
- EU nějak došlo, že tvrdě vydobytý a vydřený sociální a zdravotní systém zaostává za minimalistickými systémy Asie. Protože není možné zdravotní a sociální systém úplně zrušit ze dne na den, příchod imigrantů z Afriky jej změní do podoby, že sami plátci budou volat po jeho zrušení, protože jim nebude přinášet adekvátní hodnotu.

V době Varšavské smlouvy měl místní kanonenfutter za úkol provést úder směrem na Bavorsko a dále na Štrasburk http://www.csla.cz/armada/taktika/plany001.htm . Teď máme za úkol posloužit jako dopadiště sestřelených jaderných střel a nárazníkové pásmo. K tomu jako vysávaná kolonie EU.

To vše jsou ale zájmy jednotlivých stran dlouhodobého globálního konfliktu, který je více než promyšlený plán několika rodin jen jednáním několika vůdců, kteří si na základě dnešní situace vybrali pro dosažení jejich cílů podobnou cestu. To jsou objektivní příčiny, které se nezmění ani odchodem jednoho člověka ani několika rodin. Příčiny zde zůstávají a způsoby dosažení cílů těch silnějších států zůstávají také stejné. Není nutné za tím vidět emoce, jsme jen v blbé pozici v blbé době.
Co se týká příchodu muslimů spuštěného Angelou Merkelovou, zde šlo o její krátkodobé cíle dovozu pracovních sil spojené s vidinou křesla generální tajemnice OSN a ochotou všechny problémy vysedět, zda se nevyřeší samy.

My se dnes nacházíme v pozici roku kolem 1934 po nástupu Hitlera k moci. Hloupost některých britských a francouzských politiků Hitlerovi umožnila rozpoutat WWII. Mohl být kdykoliv zastaven rozhodnou akcí nebo jen hrozbou rozhodné akce. Nestalo se, všichni přikyvovali obsazení Rakouska, věnovali ČSR na pospas Němcům a Maďarům v Mnichově 1938, mlčeli k obsazení zbytku ČSR 15. března 1939, neválčili proti Německu po napadení Polska 1.9.1939. Neválčili, protože v důsledku předchozí politiky neměli čím a před problémy zavírali oči.

Není třeba vidět temné spiknutí tam, kde rozhoduje neschopnost řešit problémy včas, osobní prospěch a obyčejná lidská hloupost politiků v čelných funkcích.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ano, víceméně souhlas. Netřeba hledat spiknutí tam, kde důvodem je obyčejná neschopnost.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

To, co je pro jednoho chybou řízení (vypadá jako něčí hloupost), je pro druhého cílem řízení a zavírat oči před tím nepomůže. To může udělat jen pitomec.
Zkuste si přečíst například knihu od Starikova - Kdo přinutil Hitlera přepadnout Stalina, kde máte v podstatě v holých faktech vypsáno, jak bylo Německo programově připravováno na válku. Zajímalo by mě, zda po jejím přečtení budete tvrdit, že se jednalo o shodu okolností hloupého jednání pár politických blbců. A to přestože tuto knížku psal "geopolitik".

Zatím bez slepic

Spolu s Nemeckem nas okupoval i jeho tehdejsi spojenec, Polsko.
Ja jen, ze se o tom nemluví, není to ideove žádoucí.

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Slováci zase pomáhali Hitlerovi Polsko dobýt.

Zatím bez slepic

No co myslíte, furt si "hrají" na něco co nejsou ... pořád brečí jak byly v tom minulém století utlačovaní ... napřed se paktují s Německem a dostali na zadek; no a nyní chtějí mít za tím zadkem armádu USA ...

Zatím bez slepic

Čistá pravda je, že Poláci po Mnichovu 1938 zabrali Těšínsko a pár osad na Spiši, Maďaři zase jižní Slovensko. To nemění nic na tom, že je pak Hitler a pár dní po něm i Stalin přepadli, předtím ovšem Poláci přepadli ČSR a urvali si kus pohraničí. Je to historický fakt.

Zatím bez slepic

je to z naši strany. Z polské je historický fakt, že si zabrali zpět co jsme jim v devatenáctém zabrali.

Zatím bez slepic

něco o těšínském knížectví, resp. o jeho vztazích k českým a polským králům.
Pak ze sebe nebudete dělat blbce.
Jinak na Těšínsku se nemluvilo nikdy polsky (samozřejmě že ani česky), ale rozumím tomu, že tohle byste opravdu nebyl schopen pobrat. Poláci sem přišli až v 19. století jako levná pracovní síla z Haliče, když se začaly otevírat uhelné doly a budovat první železárenské provozy.

Zatím bez slepic

Jak řikáte.

Co se týče Opavska, nejdříve bylo součást Moravy. Pak tam Přemysl II. zřídil vévodství pro levobočka. To bylo později administrativně připojeno ke Slezsku. Je zajímavé, že některé enklávy zůstaly moravské. Postupem času tam etnicky převládli Němci (v Dolním Slezsku měli zřejmě většinu už za Karla IV.), ale starousedlé slovanské obyvatelstvo v Pruskem odtržené části Opavska si až do 20 století říkalo "česky mluvící Moravci". Stejně jako to na "rakouské" straně. Jejich nářečí se samozřejmě od češtiny lišilo, stejně jako od nářečí těšínského nebo nářečí v jiných částech Horního Slezska.
"Rakouští" Moravci říkali těm "pruským" Prajzové.

Zatím bez slepic

My jsme něco Polsku v 19 století zabrali???????? Nevycházím z údivu.

rk, nastuduje si historii, jinak budete za blbce 😀

PS: mimochodem, Polsko v 19 století neexistovalo.

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk hovoří o "devatenáctém". Nemyslí století, ale sedmidenní válku v roce 1919. Realita byla taková, že jedna i druhá strana tvrdila svoje, poláci obsadili vojensky (a přerušili magistrálu z Bohumína na východní Slovensko), věc byla prozatimně přenechána k dořešení na mezinárodním fóru, což se Poláci rozhodli ignorovat a vyhlásili na daném území volby.

Pokud jde o "pomoc Slováků Německu při napadení Polska", je zde opět zajímavá skutečnost - totiž že si před tím v Arbitrážích opět Poláci uzobli i ze Slovenska. Nakonec, on je vtipný i ten příběh východní polské hranice - o ni svedli válku jak s Ukrajinou, tak následně se SSSR. Člověku by se chtělo až říci, že pokud si Poláci v arbitrážích vzali jen to, na co měli "právo" a Čechoslováci jim to vojensky sebrali, pak nezbývá než konstatovat, že si SSSR jen v září '39 vzalo, na co mělo právo (Curzonova linie) a Poláci jim to ve dvacátém násilně sebrali...

Zatím bez slepic

A jako spojenec fašistického Německa se podílelo na okupaci českých zemí.

Tak to je to, co mám.

Slováci jsou Slováci a jejich jednání rozhodně neospravedlňuje předchozí agresi Polska.
Nesouhlasit můžete, ale nic s tím nenaděláte.

Zatím bez slepic

Tak nějak se také cítím dát slepice sem a ne k hlavnímu článku. Nic proti Sheldonovi, ale tohle jsou vidle, na které si nabíháme sami. A v diskusi nakonec došlo i na toho Žida... Ach jo...

Zatím bez slepic

Popsal jste jinými slovy celý problém. Je zbytečné k tomu cokoli dokládat. Pro čtenáře je to ukázka souladu bez centrálního řízení. Dopředu vím (věděl jsem, protože roky čtu jeho úvahy) ) jak Gerd uvažuje a jaké činí závěry. Nemusí být zcela totožné s mými, ale míří stejným směrem. Nemusím přemýšlet co udělá, VÍM co udělá. A naopak.
Je to doplnění a potvrzení, že se jedná o živý proces a neformální síťové struktury stále vznikají.
A to je dobře.

Zatím bez slepic

A. Merkel neurobila chybu, ani neriešila vlastné záujmy, cez A. Merkel globalisti realizovali najschodnejší variant v daných podmienkach, pričom ona iba ohlásila rozhodnutie vyšších kruhov s nožom na krku. Vďaka tomuto manévru systematicky ohlupovaný dav západu bol prebudený z letargie a sna, a o "krimigrantskej" kríze sa následne muselo začať hovoriť aj v liberálnom mejnstríme, ktorý to dovtedy ututlával.
Ty vôbec nerozumieš globálnej politike ani globálnym scenárom, a ani reálnej politike.
https://pastebin.com/JgJNdUT0

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jakožto milovník historie jen kroutím hlavou, co vše je možné myslet vážně.
Tak předně, pokud by tedy dle autora měla existovat takováto tisíciletá kontinuita, tak by musel autor vysvětlit ty podivné mnohasetleté pauzy mezi jednotlivými etapami. Nová říše v Egyptě zanikla cca 1000 př.n.l, zatímco římská říše až do cca 3 století (do vítězství v Punských válkách) nebyla jednoznačným aspirantem na velmoc. Nehledě na to, že mezitím tu byla mocná Asýrie (která mimochodem kolem roku 700 př.n.l dobyla i Egypt), Novobabylónská říše, Staroperská říše. Co na to globální elita? Jak je možné, že za ty tisíce let se ty mocné rodiny nerozhádaly, že nevymřely atd? Nehledě na naprosté historické nesmysly - Etruskové opravdu nejsou Slované, to časově absolutně nesedí (o genetice nemluvě). Etruskové existovali už v 8.stol př.n.l., zatímco slovanská etnogeneze se předpokládá od 3 stol n.l. Je tam tisíc let rozdíl. O tom, že ani Japonci nejsou Slované, to snad ani nemá smysl komentovat, že, stačí si o původu Japonců něco nastudovat (mimochodem, časově to také nevychází, Slované jsou celkem mladý kmen).
Stejně tak tvrzení, že nějaká globální elita v Evropě ovládá svět, by kolem roku 1400 velmi pobavilo Číňany, o 200 let předtím Čingischána atd.
Co se moderní doby, jak už tu kdosi napsal, představa, že GP ovládá Čínu, která nás považuje za bílé ďábly, je naivní. Stejně tak je zásadním problémem této "teorie" jak tato GP vlastně svět ovládá, když mocenské páky nemá a finanční mají i jiní. Nehledě na problémy komunikační a pochopitelně i nutnost utajení.
Na detailní rozebrání bohužel není dost času, ale bylo by to i zbytečné, přesvědčeným to nelze vysvětlit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)