Vidlácky o prediktorech

Autor
Štítky

Sheldonův včerejší článek mi krásně připravil půdu - jeho téma nosím v hlavě už poměrně dlouho a nějak nebyla "nálada" to více rozpracovat. Vy, co mě čtete pravidelně, pro vás můj dnešní článek překvapení nebude, už mnohokrát jsem se při jiných příležitostech ke globálním elitám dostal. Tož bych to dneska zkusil zhrnout. 

Obávám se, že svět se dá popsat i jednoduššími cestami než globálním spiknutím několika významných rodů, kteří vládnou dějinám už od starého Egypta. Ostatně já všeobecně nějak nemám rád ani ten výraz "globální". Globální elity, globální prediktoři, to všechno se až příliš podobá globálnímu oteplování. Klimatická změna, jak víme, může za všechno. Za sucho v Sahelu, za sucho v Krkonoších, za prázdné studny ve Vidlákově, za kůrovce, za vysoké ceny vodného a stočného. Přitom jsme si zde na Kydech už mnohokrát ukázali, že globální oteplování vůbec nepotřebujeme, většina uvedených jevů se dá vysvětlit obyčejnou lidskou blbostí. 

Mám vidlácky neodbytný pocit, že s globálními elitami a prediktory to bude némlich totéž. 

Víte, já nijak nepochybuji o velmi bohatých rodinách, které mají prostředky větší než leckterý stát. Nepochybuji o tom, že tyto bohaté elity cítí příslušnost k vlastní třídě a když na ně přijde ohrožení, táhnou za jeden provaz. Zkrátka a dobře, koncept, že silný okrádá slabšího a bohatý bohatne na chudácích, ten je tady už od počátku světa a zřejmě je zakořeněný v naší DNA. 

Všimněte si, jakmile někdo relativně normální pořádně zbohatne, začne se chovat úplně jinak. Mark Zuckerberg byl kdysi docela obyčejný student s normálními názory. Pak zbohatl a fakt hodně zbohatl díky fejsbůku a najednou je z něj Fírer par excelance. Kdyby místo sociální sítě psal mein Kampf a uměl zblbnout masy rétorikou, od Hitlera by se nijak nelišil. A podle mě to platí pro drtivou většinu lidí. 

Podívejte se, jak rychla začali původní náměstci státních podniků pohrdat obyčejnými lidmi. Stačilo aby si zprivatizovali fabriku, nakradli si nějaké peníze a začali si hrát na velké podnikatele. Jejich manželky, které předtím normálně pomáhaly stavět rodinný dům a obsluhovaly míchačku se najednou staly dámičkami s drahými kabelkami a svým dětem vštěpovaly, že jsou lepší než ten póvl okolo. 

Na to nebyl zapotřebí žádný globální preditkor, jen trocha chamtivosti, schopností a odolný žaludek. Někoho chytli a zabásli, někoho odpravila konkurence, někdo to dokázal zlegalizovat a nakonec se přihlásil do příslušného Římského klubu nebo ho pozvali do Bilderbergu a tam se konečně začal cítit mezi svými a bylo mu jasné, že sama prozřetelnost ho k takové úloze předurčila.

Mně Vidlákovi by se také líbilo, kdyby mě vzali do Kongresu, abych jim tam přednášel moje kraviny. Možná bych k nim pak cítil i vděčnost... 

Ano, máme tu vlivné a mocné skupiny, které jsou schopny vyvolat krizi i konjunkturu podle potřeby. Jsou asi schopny i spustit válku, jsou schopny se postavit i takovému Trumpovi, komplikovat život Putinovi a možná dokonce mají vliv i na Si Ting Pinga...

Ale teď z druhé strany... Myslíte, že takový Si, který musel na své cestě na vrchol pozabíjet (doslova) spoustu konkurentů, pak musel dlouhá léta intrikovat a zlikvidovat veškerou opozici, aby se nakonec stal "věčným kormidelníkem", myslíte, že on se posere z nějakých globálních finančníků? Nebo Putin, kterému šlo o kejhák už mockrát a kdyby mohli, s chutí by ho zabili? On i Trump nebude žádné ořezávátko, už to párkrát dokázal.  Ale nechoďme jen mezi superelitu... on i ten stařec Zeman v tom umí docela dobře chodit a Babiš už také musel osvědčit schipnost přežít v džungli devadesátých let. Narozdíl od Koženého nebo některých na dně Orlíku. Tenkrát v devadesátém pátem ještě mezi Babišem a orlickými podnikateli nebyl až tak velký rozdíl.  Zkrátka možná mají tam v Bilderbergu pod palcem leckoho, ale rozhodně ne všecky. Možná leckomu pomohli nahoru, ale jestlise jim pak nevyvlékne z otěží, to už jde mimo ně. 

To jen u nás v Evropě jsou politici nevýrazné šedé myši nebo obyčejní kreténi. Ano, u nás v Evropě máme njevíc loutkovodičů v pozadí a hromadu procesů, které se obejdou bez demokracie a hlasování.  Udělali si to přes neziskovky a lisabonské smlouvy... Ale podívejte, jaké debily si tam musejí dát. Jakmile by totiž použili někoho doopravdy schopného, okamžitě by se jim vymkl z ruky.  Ostatně, jakmile by došlo a nějakou skutečnou krizi, první by zahynuli všichni ti boháči a na jejich místo by se vyšvihli jejich velitelé stráží. 

Osobně si myslím, že je to tu stejné už posledních sto let. Máme stejné elity, které jsou schopny vyvolat válku, ale nedokážou ji ani ovládat ani řídit. Britové s Američany si dokázali vypěstovat Hitlera, aby za ně zničil komunismus, ale jakmile chlapec povyrostl, už ho nedokázali ovládat. Nevadilo jim, že útočí na Polsko, těšili se, až pokročí i do ruských stepí, ale nějak nečekali, že Adolf to nejdřív vezme na Západ. 

Za první světvé války ji sice také dokázali rozpoutat a tloustnout z ní, ale pak se jim to vymklo z rukou a bolševici byli varováním, které vzali vážně všichni Rotschioldové i Orsiniové. Němci sice mohli do Ruska poslat Lenina i se zlatem, ale za pár let si z nich Stalin na prdel nesedl a byl ochoten obětovat celý svůj národ, jen aby se mu nedostali na kobylku. 

A vážně si myslíte, že takový Muhamad Bin Sálmán má nějaký vítr z Rotschildů? Když to bez ropy na světě nejde ani jeden den, který mu do kešeně přinese pět set milionů? 

Nebo Islámský stát, či Tálibán? Ti mají svého Alláha, myslí to s islámem smrtelně vážně a na nějaké auroatlantské pojetí majetku a peněz z vysoka házejí bobek. Tálibán už dvacet let celkem bez problémů bojuje s největší vojenskou mocí světa. Islámský stát sice skončil jako entita, ale v zůstal v srdcích milionů muslimů všude po světě a kdo umí tuhle víru rozhicovat, ten má víc moci než všichny prachy světa. 

Myslím, že se ještě dožiju toho, jak bude ten dnes vysmívaný heterosexuální bílý muž jednou dokazovat, čeho všeho je schopen, nebo ještě lépe, jak je všehoschopen. Bude to tady v Evropě... ostatně jako vždycky. Oni ti všichni kecálkové okolo už zapomněli, jak efektivně a hrůzostrašně dokáže pracovat běloch, když na to přijde. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Racionalita,
čtěte to jako racionalita a obhajoba skutečných …. Máte ale pravdu, z jejich pohledu a jejich prospěchu je to racionální. Až do té doby než se systém zhroutí. Stále mám před očima vrata a vidle z doby Velké francouzské revoluce. Tam se mnohá racionalita změnila v realitu.
Skutečné evropské zájmy,
tam se také jistě shodneme. Základním zájmem Evropy je přežití jako svébytná několikatisíciletá entita, která se vyvíjí plynule a ne pod masivním náporem zcela cizích prvků. Kultura, která přežila dva velké zničující nápory zvenčí, Tatary a Turky. Skutečné evropské zájmy je nutné abstrahovat od politiky i ekonomiky (ne oddělit) a hledat konsenus viz major.
Český zájem
je podobně definovaný. Je to přežití národa a jeho kultury v prostoru, kde se přes tisíc let vyvíjel. Zachování zvyků, stylu života, kontinuity dané vývojem. Ochrana řeči tak, aby Čech budoucnosti rozuměl tomu co psal Mácha, Tomek, Hanka, Tyl, Palacký. Aby vůbec češtinu zal.
Demokratické volby,
mám na mysli v jejich teoretické úrovni dané pojmem demokratické (vláda lidu). K ní patří i stranické ovlivňování, demagogie, manipulování a vlastně vše nedokonalé, co je dnešním lidem dané. Někdy ale pojem demokratické volby používám i jako parodii, právě kvůli té předchozí větě. Zde je nutná dialektika. Beru to tak, že demokracie není abstraktní, ale spojená s dobou. Časově i prostorově se různí.
Ty rozdíly které popisujete také vnímám, ale smiřuji se s nimi. Znám splečnosti, skupiny lidí, kteří právě Vámi vyjmenovanou entitu adorují. Respektuji, že na to mají právo a doufám, že ty demokratické volby je zařadí kam patří. Vlastně jsem, na příklad z presidentských voleb, spokojen. Pro mně vyhrál ten nejlepší i když nejlepšího bych si představoval úplně jinak. Pokud této větě rozumíte, věřím že ano, tak máte můj názor na demokracii.

Zatím bez slepic

Shodneme se prakticky ve všem. Chtěl jsem jen (jak asi tušíte) ušetřit práci oponentům. :-)
Snad jedinou pochybnost mám k Vaší důvěře v očekávatelnost volby nynějšího prezidenta.
Co se týče přímé (nestranické) volby prezidenta plus kandidatury Miloše Zemana - pak padla dvě vejce po vzájemé srážce do větráku. Zděšení napříč poblitickým spektrem je nelíčené a snaha o vyloučení možnosti, aby byl napříště zvolen nemanipulovatelný a nevydíratelný kandidát neutuchající.
Zeman byl podle mého názoru připuštěn k volbě (resp. neeliminován)na základě hrubé neznalosti české lidové povahy a podcenění jejích špecifík.
Navíc mu přidala hezkých pár bodíků jeho schopnost schopnost opít, ne-li rohlíkem, pak tlačenkou, jak venkovany , tak pražskou rychlokvašenou elitu a předstírat lidovost. Přitom je Zeman intelektuál v tom horším i lepším slova smyslu, pouze své myšlenky překládá do lidové lidštiny.

Asi se shodneme, že prezidenta si ve snu představujeme takńák jinak než Zemana. Jen si nějak nedovedu v současné době vybavit nějakého vhodného živého člověka.

Na druhé straně - pokud se koukám za hranice, pak zas na tom nejsme relativně nejhůř.

Zatím bez slepic

Asi musíme skončit, alespoň dnes. Jsou to dva téměř totožné monology.
A k tomu Zemanovi, máte pravdu, bylo to podcenění. Ale je to ukázka, že ne všechno těm elitám nahoře vyjde. Ve své bohorovnosti dělají chyby z blbosti (nebo jsou blbí, vyjde to nastejno). Použili nejlepší metody manipulace, které se mnohokrát osvědčily, viz. třeba Macron, Čaputová. Ale DVAKRÁT, to nase.e, hrubě podcenili českou povahu. Kdyby byli Češi podle nich, už by ve své kotlince nebyli.
Je to naděje pro budoucnost. Svět je natolik složitý a komplikovaný, že nelze jednat bez chyb. A když k tomu přidáte ty bestie…. tak nemusíme být odepsaní.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"A vážně si myslíte, že takový Muhamad Bin Sálmán má nějaký vítr z Rotschildů? Když to bez ropy na světě nejde ani jeden den, který mu do kešeně přinese pět set milionů? "
To si myslím, protože saudská dynastie byla dosazena Brity na trůn aby ropa tekla a prodávala se skrze ty správné korporace. Korporace a bankovní kartel jsou dnes skutečné státy, ne to co je načmáráno na mapě k efektivní správě satrapií...

Zatím bez slepic

Sedm sester už dávno. Myslím, že se nic nezměnilo.

Zatím bez slepic

Saúdové sedí na sudu prachu a za svůj život vděčí těm "Rotschildům", kteří si je celkem nedávno vybrali. Tehdy to byli chudí a nevzdělaní nomádi a mentalitou jsou jimi dosud. Nemohou patřit a ani nepatří k nějaké světové elitě o které je tu řeč. To je úplně jiná liga.
Pokud by se dali k někomu přirovnat, tak k Saddámu Hussejnovi nebo Muamaru Kaddáfímu. Zatím žijí a ví proč.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z včerejšího blogu Aktuálně:
"Podle experta v oboru, Jakuba Kalenského, je Česká republika kvetoucím podhoubím pro šíření ruských dezinformací. Zavádějící zprávy, které proudily (a stále proudí) z krajiny medvěda kodijaka, se tak přímo podílí na formování demokracie v našem státě. Veškeré dezinformace, které mají svůj původ na Kremlu, tak pravděpodobně ovlivnily nemalé události v naší zemi. Od volby prezidenta Zemana počínaje až po naladění společnosti na proti-imigrační notu konče.

Proč právě teď, proč právě my?
Jakub Kalenský zároveň zmiňuje, že naši politici se od dezinformací drží dál, a bojí se si spálit prsty. I proto ruské dezinformace u nás nabírají na síle, neb žádný veřejně činný politik není schopen se proti nim ostře ohradit. Ostatně, že mlčí i prezident republiky, když je země napadána ruskými hackery a dezinformátory, vypovídá o celé situaci.
Narozdíl od baltských a skandinávských zemí, které úspěšně proti dezinformacím bojují. Dokáží hoaxy a podvodné zprávy včas indikovat a zastavit jejich šíření, popřípadě informovat o relativnosti zprávy. Ostaní země by se tedy podle Kalenského měly od těchto zemí přiučit, neboť po observaci politického dění v Evropě jasně vyplývá, že Rusko chce destabilizovat Evropu. A v České republice se mu to nesmírně daří."

Zatím bez slepic

A v České republice se mu to nesmírně daří."
:-) :-) :-) :-) :-) :-) Hezký den!

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli se někomu nechce spát a má chuť si přečíst celý ten výplod příslušníka naší intelektuální elity - bdělého ochránce proti ruskému nebezpečí, doporučuji výše zmíněný
http://blog.aktualne.cz/blogy/martin-novotny.php?itemid=34715

A pokud se navíc chcete neškodně škodolibě pobavit, pak doporučuji diskuzi pod jeho článkem. Rusové jsou už na tom tak zle, že dovážejí i propagandistické medvědy!

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně, že jsem přispěl na olítání stíhaček nad Pobaltím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

09.09.2019 20:05

Se Švédskem chce Česko více spolupracovat na boji proti dezinformacím a hybridním hrozbám. Po dnešním jednání se švédskými politiky to prohlásil český ministr zahraničí Tomáš Petříček. Šéf diplomacie přicestoval do Stockholmu na jednodenní návštěvu, během které rovněž zahájil výstavu k 30. výročí sametové revoluce, v rámci které je v centru švédské metropole umístěna i nová verze růžového tanku českého umělce Davida Černého.

Zatím bez slepic