Vidlácky o prediktorech

Autor
Štítky

Sheldonův včerejší článek mi krásně připravil půdu - jeho téma nosím v hlavě už poměrně dlouho a nějak nebyla "nálada" to více rozpracovat. Vy, co mě čtete pravidelně, pro vás můj dnešní článek překvapení nebude, už mnohokrát jsem se při jiných příležitostech ke globálním elitám dostal. Tož bych to dneska zkusil zhrnout. 

Obávám se, že svět se dá popsat i jednoduššími cestami než globálním spiknutím několika významných rodů, kteří vládnou dějinám už od starého Egypta. Ostatně já všeobecně nějak nemám rád ani ten výraz "globální". Globální elity, globální prediktoři, to všechno se až příliš podobá globálnímu oteplování. Klimatická změna, jak víme, může za všechno. Za sucho v Sahelu, za sucho v Krkonoších, za prázdné studny ve Vidlákově, za kůrovce, za vysoké ceny vodného a stočného. Přitom jsme si zde na Kydech už mnohokrát ukázali, že globální oteplování vůbec nepotřebujeme, většina uvedených jevů se dá vysvětlit obyčejnou lidskou blbostí. 

Mám vidlácky neodbytný pocit, že s globálními elitami a prediktory to bude némlich totéž. 

Víte, já nijak nepochybuji o velmi bohatých rodinách, které mají prostředky větší než leckterý stát. Nepochybuji o tom, že tyto bohaté elity cítí příslušnost k vlastní třídě a když na ně přijde ohrožení, táhnou za jeden provaz. Zkrátka a dobře, koncept, že silný okrádá slabšího a bohatý bohatne na chudácích, ten je tady už od počátku světa a zřejmě je zakořeněný v naší DNA. 

Všimněte si, jakmile někdo relativně normální pořádně zbohatne, začne se chovat úplně jinak. Mark Zuckerberg byl kdysi docela obyčejný student s normálními názory. Pak zbohatl a fakt hodně zbohatl díky fejsbůku a najednou je z něj Fírer par excelance. Kdyby místo sociální sítě psal mein Kampf a uměl zblbnout masy rétorikou, od Hitlera by se nijak nelišil. A podle mě to platí pro drtivou většinu lidí. 

Podívejte se, jak rychla začali původní náměstci státních podniků pohrdat obyčejnými lidmi. Stačilo aby si zprivatizovali fabriku, nakradli si nějaké peníze a začali si hrát na velké podnikatele. Jejich manželky, které předtím normálně pomáhaly stavět rodinný dům a obsluhovaly míchačku se najednou staly dámičkami s drahými kabelkami a svým dětem vštěpovaly, že jsou lepší než ten póvl okolo. 

Na to nebyl zapotřebí žádný globální preditkor, jen trocha chamtivosti, schopností a odolný žaludek. Někoho chytli a zabásli, někoho odpravila konkurence, někdo to dokázal zlegalizovat a nakonec se přihlásil do příslušného Římského klubu nebo ho pozvali do Bilderbergu a tam se konečně začal cítit mezi svými a bylo mu jasné, že sama prozřetelnost ho k takové úloze předurčila.

Mně Vidlákovi by se také líbilo, kdyby mě vzali do Kongresu, abych jim tam přednášel moje kraviny. Možná bych k nim pak cítil i vděčnost... 

Ano, máme tu vlivné a mocné skupiny, které jsou schopny vyvolat krizi i konjunkturu podle potřeby. Jsou asi schopny i spustit válku, jsou schopny se postavit i takovému Trumpovi, komplikovat život Putinovi a možná dokonce mají vliv i na Si Ting Pinga...

Ale teď z druhé strany... Myslíte, že takový Si, který musel na své cestě na vrchol pozabíjet (doslova) spoustu konkurentů, pak musel dlouhá léta intrikovat a zlikvidovat veškerou opozici, aby se nakonec stal "věčným kormidelníkem", myslíte, že on se posere z nějakých globálních finančníků? Nebo Putin, kterému šlo o kejhák už mockrát a kdyby mohli, s chutí by ho zabili? On i Trump nebude žádné ořezávátko, už to párkrát dokázal.  Ale nechoďme jen mezi superelitu... on i ten stařec Zeman v tom umí docela dobře chodit a Babiš už také musel osvědčit schipnost přežít v džungli devadesátých let. Narozdíl od Koženého nebo některých na dně Orlíku. Tenkrát v devadesátém pátem ještě mezi Babišem a orlickými podnikateli nebyl až tak velký rozdíl.  Zkrátka možná mají tam v Bilderbergu pod palcem leckoho, ale rozhodně ne všecky. Možná leckomu pomohli nahoru, ale jestlise jim pak nevyvlékne z otěží, to už jde mimo ně. 

To jen u nás v Evropě jsou politici nevýrazné šedé myši nebo obyčejní kreténi. Ano, u nás v Evropě máme njevíc loutkovodičů v pozadí a hromadu procesů, které se obejdou bez demokracie a hlasování.  Udělali si to přes neziskovky a lisabonské smlouvy... Ale podívejte, jaké debily si tam musejí dát. Jakmile by totiž použili někoho doopravdy schopného, okamžitě by se jim vymkl z ruky.  Ostatně, jakmile by došlo a nějakou skutečnou krizi, první by zahynuli všichni ti boháči a na jejich místo by se vyšvihli jejich velitelé stráží. 

Osobně si myslím, že je to tu stejné už posledních sto let. Máme stejné elity, které jsou schopny vyvolat válku, ale nedokážou ji ani ovládat ani řídit. Britové s Američany si dokázali vypěstovat Hitlera, aby za ně zničil komunismus, ale jakmile chlapec povyrostl, už ho nedokázali ovládat. Nevadilo jim, že útočí na Polsko, těšili se, až pokročí i do ruských stepí, ale nějak nečekali, že Adolf to nejdřív vezme na Západ. 

Za první světvé války ji sice také dokázali rozpoutat a tloustnout z ní, ale pak se jim to vymklo z rukou a bolševici byli varováním, které vzali vážně všichni Rotschioldové i Orsiniové. Němci sice mohli do Ruska poslat Lenina i se zlatem, ale za pár let si z nich Stalin na prdel nesedl a byl ochoten obětovat celý svůj národ, jen aby se mu nedostali na kobylku. 

A vážně si myslíte, že takový Muhamad Bin Sálmán má nějaký vítr z Rotschildů? Když to bez ropy na světě nejde ani jeden den, který mu do kešeně přinese pět set milionů? 

Nebo Islámský stát, či Tálibán? Ti mají svého Alláha, myslí to s islámem smrtelně vážně a na nějaké auroatlantské pojetí majetku a peněz z vysoka házejí bobek. Tálibán už dvacet let celkem bez problémů bojuje s největší vojenskou mocí světa. Islámský stát sice skončil jako entita, ale v zůstal v srdcích milionů muslimů všude po světě a kdo umí tuhle víru rozhicovat, ten má víc moci než všichny prachy světa. 

Myslím, že se ještě dožiju toho, jak bude ten dnes vysmívaný heterosexuální bílý muž jednou dokazovat, čeho všeho je schopen, nebo ještě lépe, jak je všehoschopen. Bude to tady v Evropě... ostatně jako vždycky. Oni ti všichni kecálkové okolo už zapomněli, jak efektivně a hrůzostrašně dokáže pracovat běloch, když na to přijde. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Mladík se zamyslel a zhodnotil kampaň kolem Gréty:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chteji-vase-penize-O-Gret…
Vypadá to, že ne všichni mladí berou to, co je jim předkládáno, bez kritické analýzy. Jen je jaxi sdělovadly jejich hlas upozaďován.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, nevím, kdo je Sheldon,

ale tak nějak s filmovým hrdinou (Brodským) se zeptám, ale naruby: „Já se ptám ne na to, kam zmizela morálka, ale kam zmizel Mlíkař"

Mne by zase zajímalo,KDE se vzali (celkem dost) ti včerejší prvo-komentující, jeden až dnes a zda zde byli a kolik POPRVÉ, či sem chodí (přihlašují se)pravidelně? Vidlák má jistě nějaké statistiky ...

Pak bych měla otázku, PROČ zrovna až včerejší článek tyto "dohnal" se komentářem poprvé projevit a nic dříve jim za komentář nestálo, to už by byla otázka na ně?
Protože se nic neděje náhodou, i "neodpověď" bude nakonec stačit......
Děkuji.

Přeji i všem dohližitelům jinak hezké pondělí, jako i každému zde komentujícímu a v podstatě i celému mlčícímu čtenářstvu.....

Zatím bez slepic

protivná baba. Drze se ptát na počty a snad i dokonce identity soudruhů diskutérů. Vás bych chtěl mít doma, to by byla Itálie, takové zcela nevhodné dotazy...

Zatím bez slepic

Promiňte, ale dovolím si poněkud nesouhlasit.
Tak za prvé "Kde se vzali (celkem dost)"? Např. mně, až na jednu či dvě výjimky, jsou nicky a jejich názory povědomé i odjinud. Možná zde především čtou, ale většinou necítí potřebu se vyjadřovat (i můj případ, čtu pravidelně, prakticky denně).
S tím pak souvisí i za druhé. Totiž, že téma bylo natolik zajímavé, že tu potřebu pocítili. A diskuze byla tím pádem zajímavá taktéž. Já na tom nevidím nic mimořádného. Děje se tak i jinde.

Zatím bez slepic

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

že proto, že takovou blbost vidíte málokdy.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Slyšel jste někdy termín "bouře mozků"? To se takhle sejdou kolegové nad zdánlivě neřešitelným problémem
a žádný, byť sebenepravděpodobnější nápad na řešení není zakázán. Možná byste byl překvapen jak často se to používá tam, kde se něco nového tvoří. I z naprosté blbosti se může vyloupnout perla.

Zatím bez slepic

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo. zásada marketingu. Já plácám a odborník vykřeše :-)

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože krása pomíjí a blbost je věčná. Nebo vJečná? No to je stejně jedno. My jsme ti staří, hloupí a blbí, blbostí až kveteme. Rádi kveteme.

Zatím bez slepic

Já také. Jsem stará. Dost možná starší než vy.
A jen dodám - nejen marketing (ten to jen okopíroval) z toho těží. Možná byste byla překvapená kdo všechno další.

Zatím bez slepic

MAJKA.
Pamatujete na Stejskala z Akt cz a jak ten hlídal každé slovo o židech.
Už to nejde přehlédnout,ta jejich světovláda se blíží rychlým tempem,hlavně po rozpadu SSSR a tábora socialismu.
Tak rozkradené,zadlužené státy nebyly snad nikdy.Takže podobnou snahu od odvádění pozorností,zahlcování občanů všemožnou propagandou,stresem pozoruji stále.Jen jeden příklad s kandidátů na prezidenta,nebyl ani jeden Čech.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ach jo, člověče, zato vy je vidíte pro změnu za každým rohem a v každé konzervě...

Zatím bez slepic

Po přečtení včerejších a dnešních komentářů musím konstatovat, že není mnoho lidí, kteří jsou ochotni přemýšlet trochu jinak, než jak je naučili ve škole, nebo jak bylo napsáno ve schválených knihách, nebo v TV (i tam je to vždy pohled jednoho člověka na dané téma). Kdybych byl ten provokatér měl bych z toho radost. Kdybych napsal svůj pohled na věc, byl bych smutný.
Ostražitosti zdar.

Zatím bez slepic

In reply to by Sheldon (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za sebe Vás neberu jako profi provokatéra.
Myslela jsem si, že popisujete po studiu už víceméně už opravdu Váš pohled na věc. (Pjakin...tam znát jistě je, i vnitřní prediktor SSSR měl svoje zájmy...).
Zajímám se i přemýšlím a současně i pochybuji o čemkoliv, včetně sebe a nic nezavrhuji předem, ani neadoruji školní vzdělání..., o TV nemluvě.
Děláte z malého vzorku možná unáhlené a proto i chybné závěry, zde teda to tak já za sebe nyní vnímám.
Zřejmě na rozdíl od mnohých zde, neznám ty "jiné nicky a jejich názory" odjinud a opravdu jsem se pouze a ze zvědavosti dnes ptala....
Tak jako zmínka o jistém poloostrově přivolá umanutého, zajímalo mne, zda toto téma (protože přichází z Ruska) je také pod dohledem.....to je vše.
Nenapsala jsem NIC proti Vašemu uvažování a názorům, ale tento vzkaz Vy nevidíte.
Bohužel z písmenem se nedá vždy poznat pokus o humor, u mne jistě zejména mojí vinou, znám vlastní limity...
Tedy jsem ráda, že nemáte radost, ale to že nejste smutný, mne smutkem už maličko naplňuje :-)

Zatím bez slepic

Tak já si umím představit, že prostě jen zaplesali, když se jim konečně dostal do rukou text, který si o strhání vyloženě říkal. Sheldona samotného mám tak nějak zafixovaného, že se v diskusi párkrát objevil. Ale spíš si říkám, zda se novonickové podrbali za uchem, když zdejší reakce v debatě nebyla od staronicků zjevně v duchu, v jakém ji ve své často bludné a paušalizované představě o charakteru a motivacích kydajících, očekávali.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zásadním OBECNÝM problémem naprosté většiny "diskuzí" v SOUČASNÉM mediálním prostoru je černobílé, binární uvažování.
Ano/ne, buď/a nebo, dobré/špatné, absolutní pravda/absolutní lež.

Plus jednoznačné fandovství či víra v můj fotbalový klub, politickou stranu (nebo náboženství).
Tento mód myšlení je (bohužel)naprosto přirozený pro naše vpodstatě opičí mozky. Pokud by se ovšem naši předkové tomuto způsobu myšlení nevymkli, NIKDY by nevznikla civilizace. A pokud se k němu vracíme (nebo jsme k němu navraceni) je to zárukou zániku přinejmenším NAŠÍ civilizace.

Je dobré občas posuzovat a zamýšlet se třeba i nad DÍLČÍMI fakty, které předkládá někdo, s kým prudce nesouhlasíme. A to i přesto, že jsou třeba argumentační součástí takového obrazu světa, se kterým bytostně nesouhlasíme.

Pravda, je to mimořádně obtížné. Kognitivní disonance může i nadprůměrně inteligentní a analytický mozek přivést do stavu selektivního filtrování "vhodných" a "nepříjenmých" faktů.

Zářným příkladem je Vlk. (Nebo ježek. Staročeské úsloví praví: "Jež sám sobě kučeravý".
V překladu do modení ukecanější novočeštiny: Ježek je sám o sobě přesvědčený , že má ondulaci. Ani ohled do zrcadla nepomůže. Viz příklad podobně postižených "subjektivně tlustých"mentálních anorektiček kost a kůže.)

Zatím bez slepic

Ládiku,
nezbývá mi, než s vámi souhlasit.
Minimálně v prvním případě.

Silou a zároveń slabostí naší euroatlantické civilizace je aristotelovská logika, používaná b ez ohledu na to, že se nehodí ke všemu.
Silou proto, že dokáže(me) abstrahovat od méně podstatných (nebo ZDÁNLIVĚ nepodstatných detailů a tím se pohybujeme vpřed RYCHLEJI než asijské filosofické koncepce. Platíme za to zvýšenou chybovostí. Zatím jsme ale zvládali rychle učiněné chyby jen o něco pomaleji opravovat. Pohyb od pangejto k pangejtu může vypadat při pohledu z výšky jako lineární trajektorie. Jenže při určité rychlosti nutně vede k najetí do příkopu či nárazu do stromu. Což je fakt, který si uvědomí značná část opilců, kteří zapomenou, že sice zvládají chodeckou rychlost pěti kiláků v hodině, ale při dvacetinásobné rychlosti je i (řekněme) trojnásobné zpomalení opravných raakcí fatální.

No a my se prostě řítíme rychlostí, na kterou náš mozek a tím méně totálně (mnohde i uměle)rozvařený politický systém není stavěný.
Zatím jsme si "jen" omlátili plechy a urazili zpětná zrcátka.

A jsme přesvědčováni, že řešením je zavřít oči a přidat plyn, protože nás serpentinami vede naše vestavěná Pravda a Láska coby spolehlivý autopilot.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konstatuji, že jste poeta. Tohle je hotová báseň v próze.

Zatím bez slepic

To naši skvělí sociální demokraté pokračují hrdě ve stopách Schwarzenberga:
https://hlidacipes.org/hamacek-kontra-petricek-vysoka-hra-o-neprijeti-k…
Hamba mě fackuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, dovolím si pochybovat o Vašich tézích a argumentech. Nemusí se Vám líbit slovo globální, není problém ho nazvat pěkně česky celosvětový. Je to jen formální stránka.
Nemám mnoho času, dokonce mám málo času a tak jen stručné teze. I tak to bude dlouhé.
1. Svět se postupně homogenizuje a euroatlantický univerzalistický systém pronikl skoro všude.
2. Ještě nedávno byla jen jediná mocnost, která vojensko-ekonomicky svět – mimo výjimek – ovládala. Byly to USA.
3. Z historicko-civilizačních důvodů USA nikdy neovládly Čínu. Z jiných důvodů se jim vymklo i několik dalších států, KLDR, Kuba, Írán, Afghánistán, Bhútán atd.
4. Mimo vliv USA je i Rusko, které ale má velkou a silnou pátou kolonu.
5. Historickým vývojem došlo k oslabení role a vlivu USA, proto vznikly i elity celosvětové, jejichž zájmy jsou odlišné od zájmů elit USA, někdy zvaných Deep State. Je to pochopitelné a bylo to nevyhnutelné.
6. Elitami se rozumí neformální vlivové skupiny, které nemají žádné řídící centrum, ale mají politický, ekonomický, vojenský a obecně mocenský vliv, kterým dokáží podle svých představ ovládat a řídit společnost.
7. Tyto skupiny se skládají především z tradičních, generacemi prověřených, struktur. Mezi sebe z nezbytnosti přijímají nové elementy, ovšem jen jako cizorodý, dočasně potřebný prvek. Z historie víme, že naprostá většina potomků těchto „parvenu“ se zase vrátí kam patří.
8. Nové celosvětové (ty globální) elity mají zájem stát nejvýše a ovládat svět tak, jak to před časem dělaly elity USA. Je to nesmiřitelný boj. Ani jedna strana to nemá jednoduché. Je tu nesmírně mocná a neporazitelná Čína kam nelze proniknout a která je dalším centrem moci a také sílící Írán. Dále pak Rusko, které cítí svoji budoucnost a které se nechce podřídit a má zájem vytvořit své centrum moci. Nesmí se zapomínat ani na Indii, která sice nevytváří centrum moci, ale chce stát mimo hlavní síly.
9. A nakonec je tu nešťastná Evropa, která by měla čelit svému plánovanému zničení a destrukci. To je ale námět na další, velmi složité úvahy.

Je to jen jednoduché shrnutí a lehké ho podrobit kritice, od toho tu vlastně je. Jsou to ale nepominutelné a nepřehlednutelné fakty. Vámi zmiňovaný Zuckerberg je jen obyčejný parvenu, časem zmizí, stěží založí nějaké rodinné impérium. „Udělala“ ho jen média, z hlouposti nebo jako kouřovou clonu. Vždy je dobré vystrkovat nějaké figury do popředí. Na ně se pak soustředí tlak. Skutečná síla je silná proto, že je v pozadí, je neznámá a neviditelná.
Josif Stalin byl nejmocnější muž SSSR, nosil nejméně metálů a nikdy si nesedal v čelo jednacího stolu. Schůze neřídil, neměl to zapotřebí. Chápete tu jeho obrovskou sílu? Jemu bohatě stačilo, že je Stalin. Jak by řekl Paroubek, kdo na to má?
Střet je nevyhnutelný, nakolik bude vojenský je otázka. My bychom se měli držet stranou, mimo hlavní centra. Jít jak to jen půjde vlastní cestou. Viz. Maďarsko. Ale kompradoři jsou u nás velmi silní, především za cozí peníze. Někdy se až zdá, že prodejnost je naší vlastností.
Zcela pravdu máte v hodnocení našich a evropských elit. Tam se velmi těžce hledá nějaká racionalita a obhajoba skutečných evropských a českých zájmů. Je to ale výsledek demokratických voleb. A bílý heterosexuální muž opravdu nezemřel, jen je otázka, kde žije, či lépe, kde již nežije.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

strejda.
Díky,nezměnil jste si nick.
Ta Vaše úvaha,stojí za přemýšlení.
Globální,celosvětový,nebo-li řízení z jednoho centra.
Toto se USA nepodařilo a to k vůli Číně,víme moc dobře,že ta snaha byla USA naplánovaná,připravována,dnes vidíme důsledky,když Trump musí zavádět clo.vůči Číně.Evropa má smůlu,předala USA nadvládu nad sebou a teď není šance,vrátit to zpět i z toho důvodu,Evropa může spadnout do klína Číně.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

2. Ještě nedávno byla jen jediná mocnost, která vojensko-ekonomicky svět – mimo výjimek – ovládala. Byly to USA.

Doufám, že mi nebudete namlouvat, že USA ekonomicky ovládaly Japonsko, nakonec i Čínu a taky Rusko. Nevím dokonce jak USA ekonomicky ovládali dokonce Československo.

3. Z historicko-civilizačních důvodů USA nikdy neovládly Čínu. Z jiných důvodů se jim vymklo i několik dalších států, KLDR, Kuba, Írán, Afghánistán, Bhútán atd.

Nebude to spíš tím, že USA tu jsou asi 200 roků a Čína již několik tisíc roků. Navíc je další vymknutí jiných států v nelogice s bodem 2.

4. Mimo vliv USA je i Rusko, které ale má velkou a silnou pátou kolonu.

Takže i Rusko nakonec odporuje v logice bodu 2.

5. Historickým vývojem došlo k oslabení role a vlivu USA, proto vznikly i elity celosvětové, jejichž zájmy jsou odlišné od zájmů elit USA, někdy zvaných Deep State. Je to pochopitelné a bylo to nevyhnutelné.

Vy jste ale popleta. Kde máte nějakou celosvětovou elitu, kde se nachází, kde ji je možno pozorovat. Doufám, že mi nebudete argumentovat Římským a jiným klubem. Probůh, stát má monopol na moc a vy mi chcete nabulíkovat, že nějaká elita ten monopol přebírá. To jako Chodorkovský v Rusku převzal otěže celosvětové elity a dohnal k slzám Putina.

Probůh zkuste se nejdřív zamyslet nad psaným textem. Přece není možné každý blábol dávat na odiv. Alespoň trošku konzistence mezi větami.

Zatím bez slepic

In reply to by věštec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věštče, proč stále píšete probůh?
A k meritu věci. Vy se skutečně domníváte, že po rozpadu bipolárního světa, nedávno, před 30 lety, se USA uzavřely do izolace a nechaly svět svému vývoji? Je to velmi pozoruhodná myšlenka, kterou ale bude nutné propracovat, aby se uchytila. A to Japonsko? Je to země, která prohrála s USA válku a byla zničena. Obnova proběhla na náklady USA, nikdo jiný prostředky neměl. Japonsko a stejně tak Německo, ještě stále podléhají USA jako vítězi a mají na svém území americké základny.
Je přede jedno jak dlouho je tu Čína a jak dlouho USA. Faktem je, že USA Čínu nikdy neovládly. Po vítězství komunistů v občanské válce neměly nejmenší šanci. A před světovou válkou měly jiné zájmy. Vy jste, mimo jiné, nepochopil, že je rozdíl mezi ovládáním světa a ovládáním všech zemí na světě. USA byla zhruba čtvrt století jediným světovým hegemonem. Nikdo se jim nemohl vážně postavit. Až to dokázalo sílící Rusko v Sýrii.
Že je v Rusku pátá kolona zahleděná na Západ je obecně známo. Za Jelcina tito lidé byli u moci, Rusko rozprodávali a vedení Západu podléhali. Poradci USA byly téměř na každém ministerstvu a vesele se privatizovalo. Jak tehdy Rusko vypadalo snad víte.
A k tomu vašemu závěru. Čtete nepozorně, máte jednoduché zkratové uvažování a ještě mně podsouváte své myšlenky, nějaký klub, Chodorkovského a slzy Putina. To jsou pouze a jen vaše nesmysly. Psal jsem právě opačně. Centrum světové moci nemůžete vyjmenovat, není to pár pantátů, je to mocenská struktura, zkuste to pochopit, ne pro mně, ale ve vašem zájmu.
A nakonec, opravdu nevím, co je vám po mém psaní, nečtěte ho a budete klidnější možná i spokojenější. Je to hodně jednoduché řešení, snad ho pochopíte.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strejdo,
obdivuji, jak na tak malé ploše dokážete ppodat přesvědčivý obraz.
To, že bylo nutné maximální zjednodušení, je více než pochopitelné.

Byl bych valmi rád (a domnívám se, že i spousta členů "mlčící většiny" zdejších čtenářů-nediskutujících stydlínů, kdybyste napsal několik článků k Vámi nahozeným bodům. Rozhodně máte jak konzistentní názory, tak styl.
Já bych se rozkecal a přeplácal text metaforami, přirovnáními a paralelami. No a z esejů naskakují některým zdejším čtenářům pupínky.
**************
U Vidláka obdivuji spojení inteligence, kritičnosti, literárních schopností a schopnosti vyjadřování se sympaticky tvrdohlavou aplikací "zdravého selského rozumu", která však není samospasitelný a univerzálně použitelný (stejně jako jakýkoli jiný člověčí produkt ).
Jinak ovšem považuji Vidláka za rozeného intelektuála, který se NAŠTĚSTÍ pro sebe i pro nás zde vymkl své černé sudičce. Dokonce si myslím, že to o sobě přinejmenším tuší! :-)

Zatím bez slepic

S Vaším hodnocením Vidláka souhlasím, má můj obdiv a velmi ho respektuji. Mohl bych jen opakovat, co jsem napsal.
Můj problém je v tom, že mám málo času. Pokud bych měl psát něco delšího, tak by časová náročnost prudce stoupala a to je mimo mé možnosti. Už jsem musel obětovat mnoho dlouholetých, leckdy více než padesátiletých, zájmů. Dnes se již soustřeďuji jen na rodopis. Především na hledání životních příběhů - matriky to jednoduché. Víte jak je krásné, když se od jména Alois, byl to můj strýc, nic víc jsem neznal, postupně dovíte jeho příběh ruského legionáře? Jenže je za tím více než sto hodin bádání a hledání. A to je jediný člověk ze stovky. Znáte to (zpracovávám vše pro potomky a tak se věnuji i rodině manželky) v první generaci 4, v druhé 8, ve třetí 16 a tak dále. A do toho zajímaví příbuzní, tety ku podivu ne. Ty asi jen rodily, byly u plotny a dřely.
Na stáří je krásné, že se člověk může v klidu věnovat svým zájmům, má to jen jednu podstatnou vadu, je to časově limitováno.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravuji, co jste napsal

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

nezapomente - sem tam se nekdo stara o dite jineho chlapa a nevi to

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Strécu díky za obšírný komentář, má hodně co do sebe.
Nicméně si myslím, že nejste s Vidlákem zas natolik v rozporu, jak si patrně myslíte.
Podle mne jde o to, že pro mne (a pro dost dalších, patrně i pro Vidláka) je rozdíl mezi globálními/celosvětovými a USA elitami pod naši rozlišovací schopnost, prostě jsou to ti, co kopou za svoje zájmy na hodně vysokých pozicích mimo nás a Evropu, a jestli kopou za USA či za celosvětový órdnunk je z našeho pohledu trochu egal, prostě nekopou za nás :-). A jestli se mezi sebou tyhle dvě větve trochu fackujou, to je sice podle některých událostí zřejmé, ale ve výsledku to zast tolik neznamená-ohledně fakt důležitejch věcí se zatím vždycky dokázali dohodnout (česky řečeno nenechaj ten dolar padnout)... A zbytek jsou podružnosti, co už se vždycky nějak srovnaj samy, nebo jen s mírnou dopomocí ochotných.

Zatím bez slepic

jinak se ale přidávám k černoholubímu křídel šumu - zkuste zplodit samostatný článek, co má entré, stať a závěr, máte na to!!
A nejde jen o čas - stačí se správně pořádně "nasrat" a hodit to do klábosnice - a jde to! A historické výzkumy minulosti rodinných příslušníků - ty počkaj, ty neutečou, a kdovíjestli to potomci vůbec kdy ocení. Zatímco vaše úvahy tu rozhodně oceníme, byť s nimi zdaleka se všemi nebudeme zřejmě souhlasit :-)

Zatím bez slepic

Rozesmál jste mně! Vy jste patrně mladý a ještě neznáte skutečnou hodnotu času. Byl jsem také takový, ale po 75 se to zlomilo. Sice na nejstaršího mužského předka mám ještě 5 let, ale to je dost málo.
A co se týká potomků, neznáme je, ani Vy ani já. Nějaký praprapra… to možná ocení. Rodopis mně naučil jinému vnímání času. Víte, MOJE doba je + i - čas po narození. A tak je rok 1869 pro mně nedávno, čtu noviny a časopisy z té doby, znám co se dělo, umím si totiž těch 75 do svého narození představit i zpětně, vždyť jsem to jen o kousek posunul. Vnímám předky i jejich život. Dnes jsem se díval do Constitutio criminalis Theresiana. To bylo ještě o pouhých sto let dříve. Způsoby výslechu se jich týkaly, věděli o tom a znali do, doufám, že ne na svoji kůži. To byla doba státního mučení, v knize jsou i obrázky, jak správně mučit a čím. Hrůza hrůz, ale byl v tom pořádek, žádná svévole.
Víte, že vím, že dne 12. února 1735 byl můj předek Mikuláš opilý jako dělo? Byl kmotrem při křtu svého jmenovce a svědkem byl místní hospodský.
K Vidlákovi a k Bavorovi chodím jen na relaxaci, je to občas nutné. A také, když potřebuji větší odpočinek, tak něco drobného napíši. Fajn život.

Zatím bez slepic

kulové s přehazovačkou. Jóó, takhle melounek dva netto, pokud možno keš, to by jim šlo. Ale jinak to je bezpředmětné...

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Vámi zmiňovaný Zuckerberg je jen obyčejný parvenu, časem zmizí, stěží založí nějaké rodinné impérium. „Udělala“ ho jen média, z hlouposti nebo jako kouřovou clonu. Vždy je dobré vystrkovat nějaké figury do popředí. Na ně se pak soustředí tlak. Skutečná síla je silná proto, že je v pozadí, je neznámá a neviditelná."

Zuckerberg - vnuk Rockefeller?

V roce 2017 náš svět opustil slavného bankéře Davida Rockefellera. Téměř bezprostředně po této události vzbudilo světové společenství neuvěřitelné zvěsti: Mark Zuckerberg je vlastně vnukem Davida Rockefellera a jeho skutečné jméno je Jacob Michael Greenberg!

Podle neoficiálních zdrojů zpráv, historie vytvoření Facebook je obyčejná beletrie, vynalezený odvrátit oči. Podle nich byl celý příběh se studentem z dělnické třídy, který spolu se svými přáteli vytvořil multimilionovou sociální síť, vytvořen tak, aby mladí lidé věřili, že mohou dosáhnout úspěchu od nuly. Podle těchto zdrojů, Mark Zuckerberg je jen pěšec v rukou silnějších lidí, a Facebook je globální systém sledování vytvořený CIA. Stejná média se jmenovala Zuckerberg, pravnuk Maurice Greenberga, známého amerického podnikatele a majitele největších pojišťoven AIG a VC Starr.

V současné době tyto neoficiální zdroje neposkytly žádné důkazy o pravdivosti výše uvedených informací. Jak jsme již zmínili, Mark Zuckerberg se narodil v rodině běžných lékařů. Jeho otec byl zubař a jeho matka byla psychiatricka.
https://cs.public-welfare.com/4120927-mark-zuckerberg-biography-photos-…

Zatím bez slepic

Homere

Ti kdo meli dukazy o 11/09 jsou mrtvi. Umrel i Mrazek a mel plnej archiv dukazu o porevolucni dobe. Jdete nekam.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je tu jeden kardinální problém :
Češky nejsou ochotné rodit děti. Pak je těžké uvažovat v dlouhodobějším horizontu.

Zatím bez slepic

Taky je to tak nastaveny statem. - Pamatujete si na Husaka.

Zatím bez slepic

Faktem je, že jsem si vždycky tak nějak říkal - sakra, proč se nedají prachy rvané do (ne)řízené migrace, aby nás "jako demograficky zachránila" nervou do rodin s dětmi, které a) platí daně, b) nemají problém se zákony c) jejich děti chodí do školy A TAM se chovají způsobně a snaží se i v rámci svých možností něco naučit, ne si jen odsedět příspěvek od sociálky.

A pak mi to ve Francii a v Británii vysvětlili - ty chudé země by plodily děti dál a tak my prostě máme POVINNOST jim udělat místo a podříznout vlastní demografickou křivku, protože my jsme přeci ti uvědomělí, mi přece MUSÍME spáchat sebevraždu, aby se ti chudí trpící měli lépe místo našich nenarozených dětí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je zajímavé, že většinu negativních komentářů, obecně, neprovokuje VĚC, ale Vidlákovo uvažování, kterému se říkalo selský rozum. Ten dokázal hodně přežít a naštěstí ještě občas žije. Koninisti a nyní eu aktivisti se ho snaží zničit.
Myslím, že zatím nezničili pud sebezáchovy

Zatím bez slepic

In reply to by random (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musím se přiznat, že 18:03 jsem psal já. (zapomněl jsem se podepsat)
Souhlasím s Vámi, (jak jinak než částečně.)
Negativní komentáře k Vidlákovi mají různou motivaci.

Vidlák se nutně občas ocitá a bude ocitat mezi zákopy a bude na něj stříleno z obou stran.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jéžišmarjá, selský rozum se NIKDY nedotknul celé populace. Takže vaše tvrzení je konstatování toho, čeho je si Vidlák pravděpodobně silně vědom

Zatím bez slepic

In reply to by random (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlák je si toho setsakra vědom, neboť není blbej, ba naopak! :-)
Já jenom aby to někdo náhodou nepřehlédl....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Abych ale nevypadal jako Váš kór velký patolízal, dovolím si vypreparovat pár drobných protimluvů z pouhých tří vašich vět:

"Zcela pravdu máte v hodnocení našich a evropských elit.
1)Tam se velmi těžce hledá nějaká racionalita
2)a obhajoba skutečných evropských
3)a českých zájmů.
4)Je to ale výsledek demokratických voleb.

1) Racionalita tam být může - z JEJICH pohledu, byť mikoli našeho. Oni jednají z hladiska SVÝCH osobních zájmů, nikoli z pohledu zájmů nás - svých voličů.

2/3) : Zájmy českých a "evropských" (?) co to je v současnosti "evropské zájmy" ? Zájmy Evropské komise, Evropské říše národa německého nebo zájmy globálních ekonomických elit, jejichž superpočítače momentálně tento týden oprují ve prospěch bankovních domů na území EU se nalézajících?
3) "ceské zájmy" je tento týden stále ještě jenom sprosté slovo-
- nebo již důkaz příslušnosti k extrémně pravicovému nacionalismu a tudíž (prozatím jen ) důvod k registraci tajnou službou, která je označována za "českou" ?
4) Demokratickými volbami máte na mysli možnost výběru z ekonomicky předtříděných kandidátek předvybraných politických subjektů?

Spatřujete (namátkou) nějaký významný mimopindózní rozdíl mezi demokraticky zvoleným Pochepetříčkokalouskem a Kalouskopetříčkopochem? Z hlediska zájmů skupin, které REÁLNĚ zastupují ? Pokud ano, podělte se s nevědomcem! :-).

Ale ještě jednou - až na tyto drobné výhrady - všechna čest!

Zatím bez slepic