Špinavá revoluce

Autor
Štítky

Tohle bylo nedávno od Kotrby na PL

Letošní program Poslanecké sněmovny zahrnul i komunistický požadavek na „vyšetření zločinů privatizace“. Co podle vás naši společnost tíží více: zločiny komunismu, nebo zločiny privatizace?

Ani jedno. A proto všichni zločiny privatizace pokrytecky odsouhlasili. Nikdo nic nevyšetří, nikdo nikoho nepotrestá. Ani komunisté nechtějí skutečné vyšetřování, to by se tři desítky let připravovali. Sbírali by důkazy. Dokumenty. Notářsky ověřené kopie privatizačních smluv. Vedli by archivy, ne nepodobné archivu ekonomické kontrarozvědky. Nevšiml jsem si ničeho takového.
Je to jako s těmi zločiny komunismu. Přestože máme oustav na jejich zkoumání, narazíte vždy na neúplné informace, vykradené archivy a mlčení. Proč? Protože pravda je tvrdá. Protože revanšismus je nepřijatelnou strategií. Protože předání moci v roce 1989 bylo provázeno předběžnou dohodou mezi odstupující mocí a nastupující mocí o kultivovaném předání moci. Odstupující moc chtěla předat a nastupující moc chtěla převzít. Každý z přítomných u tohoto jednání věděl, že to není dohoda čistá. Cenou byla dohoda o neútočení. Ale převrat se obešel bez pověšených na nárožích, bez zastřelených bez soudu. Bez terorismu, bez občanské války. To byl obsah sametovosti a věty „Nejsme jako oni“… A teprve pak následovalo jednání u takzvaných kulatých stolů ve Valdštejnském paláci, v Paláci kultury a v Obecním domě s tehdejšími premiéry Ladislavem Adamcem a Františkem Pitrou, s generálním tajemníkem KSČ Karlem Urbánkem, s vedením armády a vnitra. Nebyla to pro amatéry z KC OF a VPN procházka. Byla to ale klíčová politická zkušenost, která například formovala vztah Václava Havla k lustračnímu zákonu i k požadavkům radikálů v jeho okolí na zákaz komunistické strany.


-----------------------

Četl jsem si výše sepsané panem Kotrbou a nějak mi není jasné, co na tom předání moci považuje za kultivované.

Komunisti z charty a komunisti z ÚV se dohodli na tom, že zaprodaj zemi cizákům a nakradou si ze státního. Jedni měli příkazy z Moskvy a ti druzí z Německa-USA a nejspíš taky i z tý Moskvy. Byli jak dvě skupiny mafiánů, co si dělej město, kdo kde bude vydírat, krást a unášet holky do bordelů. Jen to bylo na úrovni státu a týkalo se to úplně všeho.

I když jíte hovno stříbrným příborem, pořád ještě jíte hovno.

Osobně bych byl radši, kdyby se navzájem všichni (ÚV i chartoidi) postříleli bez soudů a pověsili na nárožích na lucerny. Jak psal Stephan King, žádná velká ztráta, jak psal Puškin, samí zbyteční lidé.

Představa, že by se ta banda ožralů a děvek z charty kdy zmohla na terorismus je komická. Za dvanáct let fungování se zmohli jen na domácí semináře, vydávání pamfletů, chlastačky a grupáče. Tak to mohlo fungovat dalších 30 let. Největší terorista byl pyroman Hučín, co tam patřil jen okrajově a útočil jen na nástěnky. Směšné. Směšné se toho bát.
 
Že by se někdo z nich opásal výbušninou a šel se vyhodit do vzduchu třeba do Rudého Práva nebo Štrougalovy Tatry 613, na to se měli moc rádi. To doopravdy nehrozilo.

Jediný násilí, kterýho byli disidenti schopni bylo otevřít kriminály a pustit na lidi vrahy a pak před znásilněnejma, mučenejma a zavraždenejma zavírat oči. Pana Kotrbu možná právě tohle rajcovalo číst v novinách, možná jen zbaběle zavírá oči. Já bych radši ten revanšizmus, protože řevanš je odplata, takže napřed musíte něco udělat a pak se vám to vrátí - a ne že neuděláte nic nikomu a dostanete trest smrti umučením. Vedle toho je celá Horáková k smíchu, tu jen oběsili.
 Na rozdíl od něj jsem fanda principu "Zločin a trest" a ne "Zločin a nic" a "Nic a trest". Nějak se s panem Kotrbou míjíme.
 
Co se předrevoluční doby týče, nikdo kromě charty tu ani neprotestoval, protože ani protestovat nemohl, ani to nikoho nenapadalo, nikdo tu na komunisty neútočil, lidi měli s režimem svůj modus vivendi, režim si vládl a lidi jezdili na chalupy - tak o jakým terorismu a jaký občanský válce tu pan Kotrba mluví.
 I ta sametová revoluce dala režimu/chartě hodně hecovaní, lidi znali systém a věděli, že se najednou chová divně, čuli nějakou levotu a drželi se stranou. Už palachův týden bylo to samý. Režim se musel sakra snažit, aby to vypadalo, že někdo protestuje.
 Nic by nehrozilo, kdyby sami nic nevyprovokovali. Jakej terorismus a jaká občanská válka.


 Jinak Adamec, Pitra, Lorenz a ostatní nemuseli předávat moc chartě. Když moc nechtěli, mohli jen jít od válu. Mohli nechat moc svým kolegům, co na ní lpěli a proti kterým byla ta 'jakoby revoluce' prej namířená. Mohli uvolnit cenzuru jako v 68 a nechat mluvit lidi, co vlastně chtějí. Všechny, ne jen pár podivnejch (koupenejch) existencí z pražského polosvěta. Mohli uvolnit cenzuru jen s vyššíma kádrama. Mohli začít doopravdy dělat přestavbu a jít se ptát do funkčních Slušovic, jak to dělat efektivněji. Stejně jako to udělali pak soudruzi v Číně, která za 30 let poskočila o víc než my jsme zvládli upadnout, nechat si politickou moc a uvolnit ekonomickou.
  Sametová revoluce nebylo něco historicky nevyhnutelného, samovolného, ale bylo to celé jen zinscenováno.

 To, že si aparátčíci Čalfa, Pitra, Adamec vybrali zrovna chartu, že zrovna její členy uznali jako sobě rovné a své nástupce, to bylo čistě jejich rozhodnutí. Nic je k tomu nenutilo, určitě podle oficiální verze ne. - Když v předchozím roce Gorbačev nutil Štěpánovi Havla jako ministra, tak to Štěpán rozhořčeně odmítl, že Havel nemá žádnou kvalifikaci, žádný zkušenosti a proč by měl jít teda dělat ministra.
 Hloupej, drzej a bezohlednej Gorbačov ani neměl připravenou odpověď. Odtud nejspíš pramení, že byl po revoluci Štěpán vyhlášen za největšího zlouna, skončil ve vězení a nakonec umřel přirozenou mmrtí do tří mesíců od vydání své knížky.

 Jak moc Gorbačov s jeho Havlem jen připomíná dnešní kvóty: "vemte si tam ženskou," "vemte si tam barevnýho," "vemte si tam teplouše," "poslouchejte pomatenou Grétu" - bez ohledu na schopnosti, bez ohledu na vhodnější kandidáty, bez ohledu na místní situaci, bez ohledu na to, co lidi chtějí. Jen diktát, diktát a zase jenom diktát.

O pár měsíců později najednou dávali Štěpánovi rivalové republiku Havlovi na zlatým podnose a jeho neschopnost nikomu dalšímu nevadila.

Vzhledem k tomu, že se mělo jednat o přechod k demokracii to bylo podivně nedemokratické.

To "Nejsme jako oni," podle Kotrby tak sametové, znamenalo ve skutečnosti špinavé "My už jsme oni". - Tak jako Čalfa a Adamec, komunisti z ÚV, neměli žádnej mandát předávat moc, tak komunisti z charty neměli od nikoho žádnej mandát něco někomu odpouštět a dopředu garantovat. - Je to jako Mnichov. Ty dvě bandy se prostě jen spikly. - Protože to udělali, stali se vzájemně spoluvinníky a mají rovnou spolu-odpovědnost. Dělali to z těch nejnižších pohnutek, totiž z hamižnosti a touhy po moci a snaze vyhnout se trestům za předchozí sviňárny.
 

 Když vám na vaší vesnici starosta znásilní dceru, tak mu nějakej místní ožrala taky nemá co odpouštět, dokonce ani když starosta ožralovi za odpuštění přenechá starostování a rozdělej si obsah obecní kasy.
 Dokonce ani policajti nemaj právo něco odpouštět, ani prokurátor a ani soudce. Jen maj aplikovat zákony platné pro všechny. - Když husákovská média označovala chartisty za samozvance, tak se trefila víc než sama věděla. V listopadu mám pak charta předvedla, jak moc samozvaní se cítí a ohledně čeho všeho. 


Chartisti odpustili všechno šmahem, i ty největší zrůdnosti a přisvojili si tak práva, která nikdo nemá. Pak se někdo diví, že jsou za zrůdy? Kdo odpouští zrůdnosti, je sám zrůda. Můžete odvracet hlavu abyste neviděli, stejně to tak bude.

Jestli někdo nevěří na spiknutí, tak tohle bylo co? Nedomlouvali se ty dvě bandy komunistů proti národu? Nedomlouvali se proti dalším dvoum partám komunistů, jedné jako Štěpán, druhé jako Dubček? - To je sama definice spiknutí, že se dva domluvěj proti ostatním.

To, co se panu Kotrbovi tak líbí, že to bylo tak hezky sametové, má ovšem jeden nepříjemný důsledek: vřed se neprořízl, hnis nevytekl, nic se nevyčistilo, všechno dál hnije pod povrchem. Pověsit, postřílet či vyházet z oken pár desítek či desítek tisíc komunistů by bylo jak varovný prst do budoucna a každý by při rozhodování věděl, jak může skončit, když to přežene a vrátí se mu to. Nikdo by si nebyl jistej. Tiché "kdepak" od čechů by pak mělo i v Bruselu víc váhy. Měli bysme v cizině víc respektu a míň pochval.


Špinavé listopadové dohody ukázaly přesnej opak: "Chovejte se jako svině. Nějakou morální kurvu, co vám odpustí si vždycky koupíte." Havel sklízel ve světě potlesk, pochvaly a tajené pohrdání.

I sám pan Kotrba se svým podivným náhledem, je jen porouchanej produkt těch špinavých dohod. - Sotva by si dovolil mít tyhle názory, kdyby jednou vedle něj seděl nějakej hypotetickej listopadovej Žižka a klidně by mu řekl: "Hele já jsem vyhodil z okna okresního tajemníka, protože vím, co dělal v padesátejch letech u StB. Tebe z toho okna vyhodim klidně taky, když mě budeš srát. Kdo se chová jako prase, jako prase i chcípne. Dumej o tom."

 Navíc by to bylo jako vždy. Těch pár, co by zemřelo, by se zahrabalo do hlíny, ti co by je postříleli, ubili či vyházeli z oken by dostali metály (když je dostali Mašíni, tak už každej) a dětem by se ve škole vykládalo, že právě takhle to bylo nejlepší a pan Kotrba by následně kvákal, jak to jinak nešlo.

 Dnes se naříká, jak je společnost rozdělená. Jak by mohla nebejt rozdělená. Jak máte bejt pěkně pospolu se zlodějem co vás okradl? To nejde. Ta jeho nepotrestaná krádež vás rozděluje, ne vaše snaha domoci se svého, domoci se spravedlnosti.  Jak si to vládnoucí kasta představuje? Že vás budou okrádat úplně o všecko, vy je za to budete obdivně pozorovat s otevřenou pusou a tleskat jejich psedomorálním lžím, kterýma si to zdůvodňujou, obdivovat jejich krásná auta a prodejné děvky po jejich boku a pak půjdete chcípnout hlady někam na smetiště, abyste panstvo neobtěžoval v jejich sebeobdivu?
 Měli by lízat dlažbu po který má přejít Zeman s Babišem, že trochu upouštěj páru a zachraňujou jim tak krk.
 
 Když se celá ta zlodějská kasta ústy nejrůznějších pánů Kotrbů přesvědčuje, že to jinak nešlo, tak vám tím automaticky říká, že se holt musíte smířit tím, že jste lidi druhé sorty a máte se smířit s tím, že žádný práva nemáte. - Proč pak máte takovej systém vůbec respektovat? Proč máte respektovat jeho promimenty a jeho obhájce?
 Proč by měli mít pro vás nějací Čalfové, Havlové a Kotrbové nějakou lidskou cenu, když vy pro ně nemáte žádnou? Proč jejich život má mít pro vás nějakou cenu, když váš pro ně nemá žádnou? Proč jejich rodiny mají mít pro vás nějakou cenu, když vy pro ně nemáte žádnou?

 Samozřejmě, že to šlo a pan Kotrba je lhář, stejně jako byl lhář Havel.

 Tak jako to soudruzi z ÚV hráli na soudruhy s charty "netroufnete si rozpoutat občanskou válku a zavážete se... a obětujete dolních 15 000 000" tak to soudruzi z charty mohli hrát "netroufnete si rozpoutat občanskou válku a obětujete ty co maj krev na rukou." Žádný špinavý dohody nebyly nutný. Náměstí byly plný lidí, v okolních zemích se hroutily režimy a komunisti stáli o nějaký dohody, protože už přestávali bejt schopný si vynutit svoje silou.
 To ovšem za předpokladu pravdivosti oficiální verze, že to byla nějaká skutečná revoluce, ve který proti sobě někdo stál. Že tam byl nějakej antagonismus. Při neoficiální verzi, ve který byl Havel jen bílej kůň, jen břichomluvcův maňásek na konci chapadla té samé chobotnice, tak to nešlo ani o špinavé dohody - jen o divadýlko s bílým koněm, jen představení skořápkáře a žádná revoluce ani nebyla.
 Revoluce by to byla tehdy, kdyby Havel s jeho bandou zatkli Čalfu, Adamce, Lorenze a spol a vyhlásili, že se s nima nemaj co bavit, protože nemají žádnou legitimitu. Tak vypadaj revoluce. 
  
 Nic, co se za špinavýho listopadu zametlo pod koberec nezmizelo a je tam dál. To co bylo tehdy k udělání, je k udělání i teď, jen nákaza je rozrostlejší. Výsledkem jsou tihle Kotrbové a Kolářové, Milión chvilek i Holubová, Lukačevič i Janeček, bezdomovci a Bakala, Šafr a ČT, Kalousek, Fiala, Bartoš a Hamáček. Vše, co nás dnes sere, to je jedním i druhým způsobem odkaz špinavých dohod listopadu.
 
 Jestli to byly špinavé dohody, není co slavit. Jestli to bylo maňáskový divadlo, není co slavit.

 Demokracie a svoboda slova začnou, až se celá ta šaškárna z roku 89 vyhlásí veřejně za podvod a její aktéři za zločince, co patřej do vězení.


 A pro srovnání: Kdyby se do Kostnice vydal tehdy místo Husa Havel, tak by odvolal, vzal by nějaký opatství v Německu, po zbytek života chlastal vše, co by vyrostlo na vinohradu, píchal novice do řiti, padal ožralej do hnojiště a vesele žil z desátků až do smrti. Žádný husitství by nebylo, po staletí by přišlo luteránství z Německa a na prezidenské vlajce by nebylo "Pravda vítězí," ale "Nešlo to jinak" nejspíš v němčině, ruštině nebo polštině.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dobro došli......

Zatím bez slepic

Amoxicillin And Neurontin Ineractions <a href="https://ocialisshop.com/ ">can i buy cialis online</a>

Zatím bez slepic

kamagra 100mg lowest prices <a href="http://vskamagran.com ">kamagra or malegra</a> kamagra in usa united states

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V Rumunsku to zkusili s krvavou revolucí, dnes je to vzkvétající a prosperují země, která nás v rozvoji demokracie předběhla. Lidé se do té šťastné země rádi stěhují. Nebo ne?
Španělsko před 80 prošlo krvavou občanskou válkou a země je dosud silně rozdělena. Dosud se s následky nevyrovnali. Bude to trvat nejméně dvě další generace. Nejméně.
Málokoho utěší, že v zájmu dalšího rozvoje je nutné pobít tisíce, desetitisíce a statisíce lidí. Jaká slast vědět, že mně zavraždili tatínka, babičku pověsili na lucernu či bráchu utloukli a nedej bože strejdu pořízli. To by dnes byla země jednotná, kdybych věděl, že na radnici rozhoduje tehdejší řezník a za vraždy má metály. Možná by bylo dobré se na to zeptat v Albánii, tam s takovým řešením mají své zkušenosti. A dnes je to kvetoucí a prosperující země plná šťastných lidí.
Neznám zemi, které by masakry jejich občanů přinesly štěstí. A masakr komunistů by potvrdil, že měli být ještě tvrdší a důslednější při své obraně. A až by se kolo dějin otočilo - a ono se otáčí - tak by to byla vhodná vzpomínka pro nové jakobíny.
Při vší dnešní bídě buďme rádi za to, jak to proběhlo. A protože vím že v revolucích je většina obětí zcela nevinných, tak bych se preventivně bránil. Pro jistotu. A nebyl bych sám.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně, jak souhlasím s Čmoudem, že to bylo domluvené, oan revoluce, tak vše ostatní co napsal je žvást a podepisuju co napsal strejda. KDyž už někdo nahoře "domluvil" revoluci, budmě dádi, že narozdíl od Rumunska tam neseděli lidé jako Čmoud, měli bychom zde spíše Jugoslávii/bulharsko/rumusnko...

Ono, srát na hlavu jak píše čmoud nemuselo bejt, kdyby si zvolili po "revoluci", někoho jiného ti lidi, třebas na vesnici. Se mlůže čmoud podivat, jak to je ted, kdy sám muže udělat kandidátku a jít dělat starostu, nebo se pokusit, skončí na tom, že lidi i na te vesnici si nechavaj srat na hlavu :(

Zatím bez slepic

Jaroslav Oplíštil byl patrně nejznámějším kriminálníkem, kterého omilostnil první český prezident. Kvůli Havlově amnestii se tak na svobodu dostal pedofil, který snadno získal práci v nemocnici na Bulovce. Zde působil jako sanitář na dětském oddělení, pro pedofila nejspíše vysněné zaměstnání. Oplíštil dlouho nelenil a dopustil se nechutného činu. Z nemocnice si k sobě na ubytovnu vzal teprve sedmiměsíční děvčátko Barborku.
Malé batole tento pedofil brutálně znásilnil a poté udusil. Nic z toho se nemuselo stát, kdyby Václav Havel neudělil amnestii. Za svůj ohavný čin si Jaroslav Oplíštil odseděl 25 let za mřížemi.

https://www.expres.cz/zpravy/jiri-kajinek-milost-vezen-svoboda-vaclav-h…

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Rumunsku to zkusili s krvavou revolucí, dnes je to vzkvétající a prosperují země, která nás v rozvoji demokracie předběhla. Lidé se do té šťastné země rádi stěhují. Nebo ne?

Tak v Rumunsku byla revoluce? - To jsou věci. V tý televizi to vypadalo spíš na palácový převrat. Viděl jste, jak se znali a jak na ně Caucescu všechno věděl. Proto ho zabili.

Umíte kliknout na odkaz?
https://www.zvedavec.org/komentare2011/12/4722-neznami-sniperi-a-zapade…

Neutíkají lidé z Rumunska spíš proto, že je západ vysál ještě víc než nás? Někdo ví něco o tom, co se tam dělo po revoluci ekonomicky?

Pověztě, proč jste si nevzpomněl na Americkou či Francouzskou revoluci, do nichž se lidi rádi stěhovali jestě tak do 70-80 let minulého století? Co tam ti francouzi asi slaví každý 14 červenec? - Máte o tom nějakou teorii.

Španělsko před 80 prošlo krvavou občanskou válkou a země je dosud silně rozdělena.
Dosud se s následky nevyrovnali. Bude to trvat nejméně dvě další generace. Nejméně.

Že jo, všiml jste si? To byl jejich únor 1948. Když padl frankismus, tak se taky tak nějak špinavě dohodli. Možná kdyby pár frankistů poslali před soud, tak by jim to vyrovnávání šlo líp. Že by i normální lidi mohli věřit na něco jako spravedlnost. Už jste o ní slyšel nebo jste právník?

Málokoho utěší, že v zájmu dalšího rozvoje je nutné pobít tisíce, desetitisíce a statisíce lidí.

- Vážně? To jako popisujete vítězný únor? Nebo se to nějak nedělo? Podivejte se na sebe, jak jste na to hezky zapomněl. Vždyď vám to už nic nedělá? Nebude to tím, že z cizího krev neteče a z vlastního jo?

Jaká slast vědět, že mně zavraždili tatínka, babičku pověsili na lucernu či bráchu utloukli a nedej bože strejdu pořízli.

Tohle se jako nestalo:
208 488 odsouzeno, 248 popraveno, 4500 zemřelo ve věznicích, 327 zahynulo na hranicích, 170 928 emigrovalo ?

Povídej te, jak jste si to užívali. Povídejte honem, honem. Povídej strejdo, přeháněj, jak jste nad tím doma mávli rukou?

To by dnes byla země jednotná, kdybych věděl, že na radnici rozhoduje tehdejší řezník a za vraždy má metály.

No tak čemu se teda divíte, že jsme tak nejedností, když přesně tohle se přeci děje teď a tady, že. Nebo se pletu?
Jenže to tehdy jsou pro mně padesátý léta, který pro vás nepočítaj.

Koukali jste se u vás doma jinam? Byl někdo u vás tak trošku angažován v padesátých letech? Nebo se na to nemám prát, protože to je přeci kádrování, to je tfuj, tfuj protože to jaksi nepřichází od vás? Mě by to osvětlilo jak jste se k tomu dopracoval.

Tak se rozpovídejte, jak vás znárodňovali a rozkulačovali, ale vy jste si z toho nic nedělal? Už se těším. Určitě se sem několikrát podívám pro poučení.

Možná by bylo dobré se na to zeptat v Albánii, tam s takovým řešením mají své zkušenosti.

Jakože Albáci nebyli magoři ještě za komunismu a nejspíš ještě od turecké okupace? Hmmmm. Povídejte, kolik jste jich před revolucí potkal? Kradli vám věci přímo pod nosem? Osahávali klidně před váma vaši manželku? Rajcovalo ji to? Vás? Copak jste jim řekl, aby s tím přestali?

A dnes je to kvetoucí a prosperující země plná šťastných lidí.

Před tím nebyla? Albánský úpadek začal až jejich revolucí.

Neznám zemi, které by masakry jejich občanů přinesly štěstí.

Kdo mluvil o masakrach, to zní jako milióny. A jinak opět, co ta Francie, co ty USA. Proč tam ty jejich protikrálovský revoluce slavěj?

A masakr komunistů by potvrdil, že měli být ještě tvrdší a důslednější při své obraně.

Ale, ale, ale.... vy vážně považujete naše slavné defenestrace za MASAKRY? Nebo za ně považujete Květnové povstání, povstání v Paříži v létě 1944 ? Co rok 1848? Taky tfuj masakr? -

Pro mně jsou masakry spíš to, co bylo třeba v Nankinu - chápete, v dalo větším rozsahu. - Ale zas to vypadá horší a já hůř, že.

Jinak jsem tam ve skutečnosti psal, že celé tehdejší nebezpečí občanské války je vylhané. Jen se tam podívejte. Když se tu začne debatovat o Mnichovu, vždy někdo řekne, že jsme se neměli čím bránit. Jestli jsme se tehdy neměli čím bránit, tak mi jako chcete namluvit, že by si tu někdo v 89 troufl na milice, armádu a policii? - Jak jsem psal, co to dalo hecování od studentů a umělců (jako dneska, že, podivná paralela) aby se normální lidi nedůvěřivě aspoň na chvíli přidali.

A až by se kolo dějin otočilo - a ono se otáčí - tak by to byla vhodná vzpomínka pro nové jakobíny.

Ono se otáčí? Prosím, prosím, povídejte mi o tom. Kdo je naším přezidentem, kdo je naším premiérem (jsem rád že tam jsou zrovna tihle, vzhledem k variantám), kdo vede ČT, kdo vede univerzity, kdo si privatizoval majetek, kdo nám káže o morálce, kdo nastrkal děti do funkcí - mě to jako otočení kola dějin, ale vůbec nepřipadá.
Možná vy jste se sklouzl, ale jinak.... nic nevidím.

Jo pár bezvýznamných se předhodilo davu.

Při vší dnešní bídě buďme rádi za to, jak to proběhlo.

Pro vás to byla určitě skvělá novinka. Jak si myslíte, že tu vaši sametovost prožívali tihle?

https://www.expres.cz/zpravy/jiri-kajinek-milost-vezen-svoboda-vaclav-h…

Nevěděl jste o tom? Vytěsnil jste to? Nebo vás to trošku vzrušilo a pak jste se trošku styděl?
Obešel jste si jejich příbuzný, popovídal jste si s nimi, jsou plni lásky a vřelosti?
Jestli se to chcete jen tak odmávnout, tak já jsem říkal, že přesně tohle odmávnutí by se dělo i kdyby náhodou došlo na ty Kotrbovy strašáky. Nic víc, nic míň. Skoro všichni by to vytěsnili, jako jste vy vytěsnil únor 1948 i následy Havlovy amnestie.

Víte, já jsem ve skutečnosti psal o tom, že by se místo tohohle dostal před soud třeba soudce/prokurátor Vaš.
Jenže to nešlo kvůli těm špinavejm dohodám a tak VH, aby jako bylo něco vidět propustil ty kriminálníky, aby se jako měl jak vykázat, že udělal nějakej revoluční akt. Politický mu totiž amnestoval už Husák.

A protože vím že v revolucích je většina obětí zcela nevinných, tak bych se preventivně bránil. Pro jistotu. A nebyl bych sám.

Takže jste byl ve straně, chápu vás dobře? Mluví z vás máslo na hlavě a ukradený prachy v kešeni? - Ani neodpovídejte, nevidím vám do očí, můžete lhát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čmoude, Čmoude, popis událostí budiž (i když!), ale to ostatní je úplně ujeté. Za mě jednoznačně strejda, stařec, kterej posbíral životní moudrost a mnoho toho přečetl a viděl. Je na vás, abyste bral, nebo nechal být.
"Dobro došli"? nopanejo, ale to strejdovo Rumunsko není vůbec od věci.

Zatím bez slepic

Jo, životní moudrost.... a jak vlastně víte, že nejde spíš o máslo na hlavě ? Vypadalo by úplně stejně.

Viděl jste někdy jak vypadali staří náckové před soudem? Taky takoví milí staříci. - Mě vadí ta vaše argumentace, jinak o něm vím prd, stejně jako vy.

Podívejte se ohledně těch rumunů, co jsem odepsal jemu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes jsem se vskutku při čtení jak článku, tak komentářů upřímně poveselil a smál. Něco nesedí na obou stranách, ale Havel je vylíčen na jedničku. A hlavně, "To co bylo tehdy k udělání, je k udělání i teď". Tož, kdy začnem!!!!!!

Zatím bez slepic

No hlavně, že vám to sedí a jste vesel, já však pochybuju, že byste vůbec a byl byste tak upřímně vesel, bylo-li by to podle Čmoudova a vašeho "kdy začnem"?

Zatím bez slepic

co by? Byla by zde jugoslávie...

Zatím bez slepic

Berte to tak, že pro vás byl tenhle kousek. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V historii jsme lezli do řití sousedních mocností programově, už od Přemyslovců. Proto tu ještě jsme. Proto nás minul osud Lužických Srbů. Říká se tomu “ holubičí povaha” tohle bych nechal na rozbor Asfaltovému holubovi.
Text Čmouda nazývá věci pravými jmény, nebo to má alespoň v úmyslu. To je velmi sympatické zejména v dnešní době, kdy se z tlampčů line lež a na pravdu se roluje meslimský koberec.

Zatím bez slepic

Díky.

Jen k těm Lužickým Srbů, potažmu celému východnímu Německu... my jsme zas takové holubičí povahy nebyli, proto tu jsme a oni ne. Taky díly horám kolem dokola. Změnila nás až Bílá Hora a to jen ty co zůstali a ještě spíš ve městech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky, pane Čmoude.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pravda vítězí
jako hovězí
nad prasetem
jako len nad sametem;
s kým zametem?
Ve jménu lidu
zničíme bídu,
rukou horkou od lásky
utáhnem si opasky
a se šavlí na bradě
budem sedět na hradě.
Nahoře ta vlajka,
dávno chcípla Lajka
to byl pes hrdina
každý dnes prdí na
nějaké vlastence
nebude srát tence.
Mít hovno jak ruka
na hlavě paruka
třeba je z Číny
hlavní jsou činy
pro konto v bance,
jaképak tance.
Bivoj krad kance.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hledím vpřed
nebo vzad?
Vidím vřed
cítím smrad.
Kde to jsem?
Není to prdel?
Z tisíců hrdel
zní havel na hrad
nasrat do zahrad
otrávit studnu!
Cítím jak rudnu
kolem tolik hovad
sednul na mě ovád
není to sen?
Už ať je den.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zacinam mat pocit ze ty to beries ako psychoterapiu... ahej?

Jedine hezke na clanku je posledny odstavec. Vtipne, vystizne.

Zatím bez slepic

Ale ukažte mi jak se to dělá a vysvětlete mi Poslední Fermatovu větu v jednom, dvou odstavcích. Rád se přiučím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Čmo
Posílám deset slepic.
Vždy jde jen o prachy,majetek,co nám neustále potvrzují.
Chartisté,to už byla Sorosova neziskovka.
Proto bylo nutno od USA,rozložit SSSR,aby se rozpadl soc.tábor.
Havel a spol,si vůbec neuvědomovali,že pracuji proti státu,že jsou manipulováni,že pracují pro cizí mocnost.
Mám svůj názor na padesátá léta,ale majetek státu,občanů zůstal tady a teď postupně nás o něj připravují.

Zatím bez slepic

Jestli od nich dostávali peníze a většina z nich byli od mládí zapálenými soudruhy, tak možná i měli nějaké podezření.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Práce kvapná málo platná.
Pochopitelně mělo být pan Čmoud.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tož teda je to dlouhé, ale protože po přečtení jedné věty z toho všeho jsem zjistila, že je to nesmírně důležitý článek, vrátím se k němu, až budu mít chviličku a důkladně si ho prostuduji.

Zatím bez slepic