Elity a lumpenelity

Autor
Štítky

Slovo elita má v sobě jakousi vnitřní informaci o kvalitách.

Normálně se slovo elita používalo jen o těch, co jsou v něčem neoddiskutovatelně kvalitní.

V podstatě jen policisté, vojáci, co prošli všemožnými, šíleně náročnými testy.

Jinak nebudete říkat, že je to elitní učitel, lékař, kuchař, hokejista, pojišťovák, spisovatel, fotograf, účetní nebo filmař. Zní to debilně i když jsou dobří ve svém oboru. Řeknete vrcholový sportovec, špičkový lékař, nadaný filmař.

Říkat si elita, to zavání vnitřní nejistotou. Trochu jako ty namachrované královny školního dvora střední školy, které s nosem nahoru napochodují do nějaké talentové soutěže, jsou vyřazeny v prvním kole, protože nic neumí, a na odchodu stále s nosem nahoru prohlásí, že jsou stejně superhvězdy.

To, co se nám předvádí v TV jako elity, to je na stejné úrovni. Jen místo školního dvora se proklovaly do nějaké funkce, na nějakou pozici ve svém oboru, na televizní obrazovky. - Proklovaly se tam, neprošly náročnými testy a ty neukázaly že byly prostě nejlepší.

To proklování mělo formu nejrůznějších protekcí a tlačenek, politické angažovanosti, chlastaček, prostituce, krádeží, vlezdoprdelkování i kolaborace s cizinou. (jejíž tajné služby si takhle nejpíš pojmenovaly ty u koryta).

Režisérky, co říkají, jak souložily, aby mohly točit film a takhle, že se dělá kariéra. (Co by asi natočily ty, co bez kurvení nedostaly šanci) Lidi co měli tatínky vysoké komouše, co zatlačili, aby synáček vyhrál soutěž ve zpěvu či se dceruška dostala na hereckou fakultu. Různé angažované duše, co si prošli vývojem pionýr-svazák-komunista-(disident)-polistopadový papaláš. Zlodeji a tuneláři. Kamarádi kamarádů a podobně.

U skutečných elit byste čekal takové ty běžné lidské hodnoty z Rychlých Šípů a čítanek, jako smysl pro spravedlnost, čest, mravnost, věrnost, pracovitost atd, plus vysoké odborné kvality. (A ještě byste jim neříkal elity, ale nešokovalo by vás to).

Lidem se ale nějak všeobecně příčí považovat je za nějak lepší. Dává se to do uvozovek, přidává se tam J, protože pak je to shazovací "jelito" ve smyslu tupec/nešika. Díky mému socialistickému vzdělání mi tam zas nejvíce sedí to lumpen, jako v lumpen-proletariát, kde pro odlišení od normálních chudých pracujících, tam komunisti házeli sice chudé, ale morálně pochybné bytosti, prostitutky, podvodníčky, zlodějíčky, aby zase nedělali dobrého proletáře úplně z každého. Naše elity jsou všechny jaksi morálně vadné a pochybné.

Lumpen-elity jsou v pozici elit, aniž by měly kvality elit.

Nemáme justici, máme lumpen-justici (a manifestace na Letné byla za to, aby taková zůstala). Nemáme novináře, ale lumpen-novináře (a ti lžou, až se jim práší od huby). Nemáme podnikatele, ale lumpen-podnikatele, kteří začali podnikání velko i malokrádežema v devadesátkách. Nemáme neziskovky, ale lumpen-neziskovky, co nepomáhají, ale programově škodí doma i v cizině. Máme lumpen-učitele, co dětem vymejvají hlavičky a lžou jako když tiskne. Máme lumpen-doktory, co vám předepisují léky za úplatky farmaceutických firem. Lumpen-církve, co okradly národ za církevních restitucí a podporují islám. V TV je co chvíli nějakej lumpen-sociolog, lumpen-historik a lumpen-politolog, co tam odmele oficiální nesmysly. Seznam TV a DVTV, tam už chodí jenom to. Máme lumpen-sociálky, co okrádají pracující a rozdávají nepřizpůsobivejm. Lumpen-čučkaře, co odhalí každou chybu ve školních osnovách, ale ne jak nám tu pletichaří Německo. Tři měsíce tu lumpen-elity šaškovaly kvůli lumpen-řediteli národní galerie, co si kradl jak v devadesátkách z galerijní kasy a ministr si ho troufl vyhodit. Máme lumpen-ředitele Národního divadla, co si na oponě přečetl Národ Norům. Máme lumpen-šlechtu bez platných titulů, co hledá jen jak sloužit cizině. Máme lumpen-herce, co monotónem odříkávají jalové texty v seriálech, nekoukatelných filmech a hlavně  chodí na manifestace. Máme lumpen-loutkogenerála, co se chystal táhnout na Rusko a teď pošilhává po prezidentsví. Lumpen-disidenty jsme měli od sedmdesátek, protože s normálníma disidentama systém uměl zatočit. Máme tu lumpen-ústav, kde se nám západní "historici" přehrabují ve vydíracích materiálech a tak dále a tak dále.

Všechno to je pokřivené a prohnilé, nefunkční a neužitečné, prolhané a falešné, drahé a zbytečné.

Něco je prohnilé skrz naskrz, jak kýbl dočerna a dočvachtava shnilých jablek, jako třeba naši lumpen-exekutoři, něco je shnilého jen napůl a něco zatím jen lehce chyceného.

Když člověk hledá kořeny, tak jdou až do padesátých let, kde vidíme, jak se na studia a ke korytům dostává to bezcharakterní a amorální, avšak ochotné podřídit se a přidat se. Tehdy ještě hlídané partají, které slouží, aby to pak všechno naplno vyhřezlo po sametové revoluci, protože bez všech kontrol a utržené ze řetězu.

Teď se lumpen-elity po třiceti letech u koryt už dostávají do stádia, kdy jsou všechny lži prokouknuté a debata je na úrovni "pustím mixér, zacpu si uši a řvu své názory, abych neslyšel cizí".

Vnitřní duševní rozpory mezi uvědomováním si vlastních omezených schopností a nezaslouženě vysokým postavením, řeší nákupem lavičky Václava Havla, tričkem s Václavem Havlem, vyvěšením obrazu Václava Havla, účastí na oslavách Václava Havla, neustálým přihlašováním se k odkazu Václava Havla atd, aby se jim dostalo vnějšího uznání kvalit tam, kde o nich chybí niterné přesvědčení. Váslav Havel pro ně funguje v podstatě jako odpustek za svinstva a vše kolem něj už má pro lumpen-elity už dávno formu náboženského rituálu, včetně ochraňující nenávisti k nevěřícím a koupitelných odpustků.

Argumentačně to už lumpen-elity prohrály. Jejich pseudo-morálním kecům se věří už jen za peníze nebo mladické hlouposti. Samy hlásají ústy alkoholičky Holubové, že nedokáží přesvědčit (tak nevěřící musí vychcípat a nahradit je musí nová generace s minimalním vzdělání, zato s profesionálně vymytými mozečky).

Někteří se ještě snaží argumentovat, ale debata je přesahuje a místo argumentace jen chrlí oficiální žvásty. Žvásty, sice nepřesvědčí, ale aspoň jim se nedá nic vyvrátit. Jiní zcela vědomě trollují, ne aby přesvědčili, ale aby rozbili diskusi. Další nevyvratitelné argumenty prostě ignorují a melou si ve svým koutku svoje.

Teď je v TV reklama na CZC.CZ, kde Hezucký "humorně" bojuje s fake news. Fake news je jaksi moc fake, protože obhajovat 47mou verzi Skřípalovejch nejde a Hezucký spíš ví s kým a kde chlastat, než kdo jsou Skřípalovi. Stejně tak E-ON, kde zas Issová trapně žertuje o globálním oteplování. Ani zadavatelé, ani v reklamce nevěděj pořádně o co jde, ale musej recyklovat o čem se mluví. Recyklovali tak budování komunismu, recyklují fake news, budou recyklovat islám, když se to stane oficiální náboženství a anti-islám, jestli se dostane k moci. Jsou prázdní, nic v nich není a kde je prázdno, tam se dá dosadit cokoliv.

Tím nám lumpen-elity nechtěně ukazují, že jsou samou antitezí elity, protože ani nevědí, co melou, kdežto elity své téma znají.

Elitní střelci nedělají srandu o tom, že drží flintu obráceně. Elitní střelci se soustředí na všechny proměnné a každá rána najde cíl. Proto jsou elitní. Ne proto, že jim tam tatíkkala koupil diplom na elitní střelecké škole v Plzni či USA.

Naše skutečné elity, elity s vnitřní kvalitou, jsou spíš ta vrstva pod nimi. Veřejně jsou vidět jen občas, uvědomíte si jak rozumně mluví, jaký maj znalosti a jaký maj jisté hodnoty, které je drží od lumpen-elit, které plavou nahoře, jak špinavá pěna.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

nepoznal, že jediná elita, která zde na Kydech šíří osvětu, jsem já. A přitom to je nad Slunce jasné, protože jsem nejmladší, nejchytřejší a nejkrásnější, a tak všelijak podobně. Prostě, kdo mne někdy jednou viděl, má jasno, že ano...
A teď fčilek zas nebudu kvůlivá němu klidně spát...
... to je úroveň, tohleto...

Zatím bez slepic

Po přečtení Čmoudova článku a Targusova komentáře cítím úzkost horší klimatické úzkosti Grety Thurnberg, protože jsem starý, hloupý a ošklivý. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Milý Čmoude, další velmi depresivní článek, buď hulíš nějaký špatný matroš, nebo a to se mi zdá pravděpodobnější, nemáš co hulit…
Svět možná není hezčí, než jej popisuješ, ale jiný nemáme. Zapomeň na svět Rychlých šípů, té sračce by neuvěřilo ani mimino, já jsem to nedokázal číst ani ve svých 10ti letech a zapomeň na revoluci, jak zde již kdosi psal, na tu nejsme dost hladoví…a ani zdatní fyzicky, či psychicky…většinově umíme jen žvanit a dožadovat se všelikých práv…
Začátkem 60. let mi můj učitel literatury kladl na srdce tezi, že inteligence je uměním přizpůsobit se. (Stejný učitel, který mi za „trest“ dal vypracovat referát na téma knihy Alexandra Solženicina – Jeden den Ivana Denisoviče. Kdo ta léta pamatuje, ví, že tím riskoval svoje zaměstnání, možná i víc.) Zamysli se nad tím…pokud ses dosud neoběsil, spolupracuješ se všemi těmi, o nichž jsi psal. Míru kolaborace a z toho vycházející benefity na krytí životních nákladů si určuješ sám,…tak o čem nám tu vyprávíš???

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po vyjití v edici Máj - v docela velkým nákladu, toho moc neriskoval, ba i nějakýho blbce by zmáknul - po 70tým by to bylo horší. Tehdy se o tom dost diskutovalo i ve sdělovadlech.

Zatím bez slepic

V roce 1962 jsem Jeden den Ivana Denisoviče četl na pokračování v časopise Svet socialismu (slovensky). Vystřihoval jsem si jednotlivé díly a sestavoval svoji první knížku.

Zatím bez slepic

Asi máte pravdu, možná to nebyl risk, jen si tu osobu trochu idealizuji, ale o tom nebyl můj příspěvek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

naprosto souhlasím s panem Čmoudem, že to, co se vydává a je představováno jako výkvět národa /jak italština říká "fior fiore"/, jinak v moderním jazyce jen "elita", co má být to vynikající, nejlepší, bývá koupeno nebo dosaženo "jinými způsoby" a není to svými vlastnostmi a výsledky to skutečně excelentní. V dnešní době se dají elity "vyrábět" /díky informačním technologiím / velmi snadno - dáma se mihne v pochybném seriálu a už je "celebrita a řazená mezi "elitu". Chce se z toho zvracet, když je například představován - už dlouhá léta . velmi průměrný houslista Svěcený jako virtuos, tedy hudební elita, přitom je to šmíra a takových příkladů jsou tisíce. Je ale nutné říci, že to bylo vždycky a je to všude, nicméně u nás se mi to zdá "zhuštěné", možná proto, že my staří jsme dlouho nebyli na to "elitaření" zvyklí. Bulvárně televizní kecy můžeme pomíjet, i když rozčilujou, ale je obrovská škoda, že národ svoje opravdové elity - svůj "výkvět"v mnoha oborech téměř nezná a neoceňuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jen ještě poznámka - v souvislosti s "elitami" to příšerný adjektivum "prestižní" - řada snobů musí dát dítě na "prestižní školu", bydlet na "prestižní adrese", být zaměstnán
v "prestižních institucích" - jako by to indikovalo už ty vlastnosti, které dotyčného řadí mezi "elity". Rozhovor s takto postiženými lidmi člověku dělá nejen psychické, ale i fyzické potíže.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Sdílím Vaše pocity.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

:D - Mr.Cmoud je nasrany na cely svet...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Čmoud.
Naprosto doslovně souhlasím.
Ono to začalo hodně dřív,než v padesátých letech,ale teď sklízíme plody toho všeho

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak se zdá Mr. Čmoud zde dost tvrdě došlápl některým zdejším čtenářům na kuří oko.
Proč ne, když sekyru, tak řádně nabroušenou. Namísto kritizování osoby autora bych uvítal rozbor textu, který by vyvracel jeho tvrzení a jmenovitě uváděl, v čem nemá pravdu.
Že je vám z toho blivno? To je váš boj, ne Čmoudův. Přestaňte lhát sami sobě.

Zatím bez slepic

Ale jděte Targusi.
Citace z dnešního vlkova článku o plzeňské Šodovce:
„Jak jsem psal v jiném článku nedávno- když v soukromí dojde na Zemana, pak jeho příznivci jsou jako náboženská sekta. Mají ho doslova za svého svatého, který čeho se dotkne, tam způsobí zázrak a když náhodou ne, tak to alespoň okamžitě pozlatí. Problém ovšem nastane, jak už bylo minule popsáno, když si dovolím položit otázku – co KONKRÉTNÍHO dobrého Zeman za svou politickou dráhu učinil pro dotyčného zemanistu a jeho rodinu. Jak jim některý jeho čin pomohl. V tu ránu se člověku dostane jen naprostých a obecných keců nebo mlčení.“

U vlka už za vše může Zeman stejně jako pro jiné za vše může Putin a kdo uvažuje jinak než vlk je pro něho Zeman podle vlka náboženská ikona.
Je to přece jen totéž, co vyjadřuje Čmoudův článek, jen trochu jinak. Ale ve své podstatě naprosto totéž, jen v jiné poloze. Pojítko? Nejspíše přílišný idealismus.

I tzv elity (a ještě by bylo nutno dohodnout se na tom, co to slovo vlastně představuje) jsou jen lidé. Elitou je přece i ten Zeman.

Jinými slovy, pokud by Čmoud napsal – za vše mohou lidé – tací jací skutečně jsou a tedy že za vše může lidstvo i jako celek – jaké skutečně je, působilo by to zcela jinak.

Na mne působí vlkův článek stejně tak Čmoudův vlastně velice podobně jako Grétin projev v OSN. Ani jeden neodsuzuji, jen jsou dle mého soudu projevem – stručně řečeno hledání někoho dokonalého a všeznalého nebo hledání něčeho dokonalého ve fungování lidstav. V osobě prezidenta, ve světových lídrech či v těch elitách. Jistý psychiatr kvalifikoval projev autistky Gréty jako projev stavu úzkosti. A tu depresi či úzkost nějak vidím i u vlka či Čmouda a v podobných projevech.

Stran těch elit. Je fakt, že mně osobně totálně schází někdo, kdo se nevyjadřuje ve smyslu, myslíš jinak než já, uvažuješ špatně. Werich se nikdy a nikde nevyjadřoval ani jako vlk, ani jako kdokoli, kdo dnes vystupuje ve veřejném prostoru a má co říci. Takového glosátora dění dnes nevidím a postrádám. Holt jiná doba, jiný mrav.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokud sem chcete plantat Wericha, připomněl bych starší slovíčko, které dnes není "in", a přesto jeho význam vystihuje mnohé.
Maloměšťáctví.
Aneb jak jevy založené na stejném principu nazývat jinými slovy.
Kdyby se mi chtělo ztrácet čas u kompu, najdu vám klíďo deset patnáct takových synonym.

Zatím bez slepic

Možná si Targusi nerozumíme. Ale nemohu souznět až s takovými chmurami, které zaznívají z Čmoudova článku. Mohu chápat, ale opravdu souznět nemohu. Svět, a ani ten náš domácí absolutně není tak černý. Mimochodem i to maloměšťáctví je součástí lidské podstaty a nemá jen negativní konotace stejně jako třeba červená knihovna či bulvár. Za mne to napsal třeba stran Zemana dexx, jakkoli bych to formuloval třeba trochu jinak. Ono to pozitivní není moc vidět. Je to takříkajíc na pozadí. Jakkoli už moc do diskusí nevstupuji, čtu. Včera jsem četl článek české Řekyně, jejíž matka k nám emigrovala a po roce 89 se vrátila do Řecka. Kterak ona zde zůstala a mámu sem pro české zdravotnictví zpátky převezla, aby ji tu měla o trochu déle. A to české zdravotnictví ve smyslu dexxe zachránil ten "Zeman" (personifikovaná levice). A takových příkladů je dost. Stáří by mělo znamenat spíše tu moudrost, a ta zcela jistě netkví v takovém pesimismu, jenž nejen z článku vychází. Jde jen a jen o zcela normální průběh lidské existence se vším co k lidem patří. Za mne - zaplať pámbůh za chybujícího Zemana či Babiše. A myslím, že se v budoucnu vynoří další podobných kvalit - i se svými lidskými chybami a lidskou nedokonalostí.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Málokdo si to uvědomuje, ale naše zdravotnictví je jedno z nejlepších na světě.
Můžeme děkovat Bohu, že ho Kalouskovic parta nestihla privatizovat US pojišťovnám, jak zamýšleli. S tučnými vejvary pro sebe, jak jinak...

Zatím bez slepic

Přesně tak dexxi. To pozadí, které není v mainstreamu vidět a který překrývají podprůměrní novináři svými pseudotématy a pseudonázory, tvoří Pavkové, Benešové, Pirkové a jejich následovníci mladší stejně jako nějaký dlouhotrvající systém. Totéž i v jiných sférách.

Předevčírem jsem se v noci probudil a nechtělo se mi spát, tak jsem si pustil Trikolóru na Slobodném vysielači s Intibem, vlkem a Romanem Michelkem. Nemohu si pomoci – mainstream jako když vyšije. Myslím tím ty podprůměrné novináře. Naprostá neinformovanost, naprosté bláboly – z mého pohledu. Vlk netuší, oč jde u Zemana stran ústavy (a tvrdí něco, co netvrdí ani Kysela, ani Antoš a už vůbec ne Rychecký), oba naprosto netuší, oč jde v Čapím hnízdě (výhradně o prokázání podvodu) a z pohledu práva, ne z pohledu jejich naprosto amatérského pojetí práva. Nemluvě o jejich pohledu na morálku – to byly opravdu tlachy hodné Deníku N. Společné z Grétou (a ona je zřejmě autistkou) mají to, co o ní řekl onen psychiatr, že vidí svět černobíle, že svět funguje naprosto jinak než prezentuje ona, vlk i Michalko. Že bude vlk vinit Zemana kdezčeho alá osobní odpovědnost za souhlas s přelety letadel NATO při někdejším bombardování Jugoslávie, to bych si kdysi nedovedl představit. Že bude porovnávat výroky mnoho let staré a dnešní, a prokazovat jimi nekonzistentnost a lhaní, jakkoli je evidentní, že pro ty změny názorů jsou setsakramentsky pádné důvody (podstatná změna okolností) také ne. U Babiše vlk zjevně netuší, oč skutečně jde stran jeho střetu zájmů – stejně jako u Čapího hnízda – v té právní rovině.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky to tak vidím.
A Vlka je škoda, ale čo už...

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po modré pravici zdědil ekonomiku státu, blížící se krachu. Krachující banky, podniky, zadluzeni, recese. Kdo to pamatuje, ví, jak to bylo zoufalé...

Chtěl jsem emigrovat z hroutícího se státu. Sama pravice říkala, že se to už nedá zachránit, že se levice znemožní a pak zase bude vládnout a krást ODS.

1. Stabilizoval ekonomiku. Se ztrátami, ale jinak to nešlo. Modří zloději, co to dopustili, to nedokázali.

2. Modří zloději se v TV a tisku vysmívali lidem, kteří nesouhlasili s jejich vedením státu jako těm "neúspěšným". Tím byla smetena jakákoliv kritika. A že lidé si za vše mohou sami, každý má přece šanci si nakrást... Redaktoři to podporovali.
Tak to se zmírnilo. Zeman v TV mluvil o lidské důstojnosti a úctě k důchodcům, starým lidem, podpoře dětem z chudých rodin... Klima ve společnosti začalo být mírnější...

3. Za ODS bylo normální krást. Privatizační podvody jely naplno a s nimi vyvádění peněz z rozpočtu. Bralo se to jako samozřejmost.
Zeman hlásal, že normální je nekrást, slíbil v programu tohle řešit. Že v menšinové vládě toho moc neprosadil, je věc druhá. Modří zloději se chránili navzájem a v parlamentu nic neprošlo. Ale řešit to začal a hlavní bylo, že - krást není normální. Zloději kradli dál, ale aspoň ne tak ostentativně a museli dávat lepší pozor.

4. Zeman prolomil ideovou hradbu hejvlistů a ODS v národní frontě sdělovadel.
Tehdy ještě více méně oba proudy bojovaly společně proti komunismu, kterým strašily, aby ideově zdůvodnily svoje zlodějiny. Palba že sdělovadel, která byla vše jiné než nezávislá, zahlušila jakoukoliv opoziční alternativu v zárodku. Jeden ODSák na vrcholu vlády ODS v TV dojatě vzpomínal na ty dřevní doby, kdy financovali tisk a TV výnosy z privatizace a chodil do redakcí s plnými igelitkami peněz a že "dnes se to už dělá jinak"... (Dohledat to dnes by byla bomba, ale tehdy se fakt korumpovalo veřejně. Že sdělovadla mají útočit na levici a chválit pravici byl tehdy opravdu společensky přijatelný důvod(!!!) to v TV prezentovat veřejně. Že novináři pak tutlali a omlouvali modré rozkrádání státu, je nabíledni...
Tak Zeman a jeho tým prolomili ideovou palbu TV, tisku a rozhlasu. Jezdili k lidem do měst, vesnic, byli všude. Všude s lidmi Zeman diskutoval, zastával se jich, dával naději. Jeho volební program pronikl všude, bez ideového filtru sdělovadel. Ideové blbky a blbce v TV, když tam nááhodou byl a spustili svoji palbu, utáhl na vařené nudli a dokázal jim, jak jsou hloupí. Zato jejich sračky po něm stekly beze škod.
Od té doby Zeman pohrdá novináři, kteří o něm mnohokrát lhali a útočili na něho. A mainstream ho začal fanaticky nenávidět, protože redaktorské rychlokvašky ( a hejvlisté i modří zloději) zjistily, že na něj nemají. Rétorikou, odborně ani intelektově. Jen veřejně předvedou svou blbost. (Vzpomínáte?😀)

Takže prolomil ideovou bariéru sdělovadel. Propaganda neskončila, ale už nikdy se nedala dělat tak intenzivně, tak tupě a tak lehce. Už to nešlo, když po letech úpadku nepřišla katastrofa, jak hrozil mainstream, ale hospodářský růst a ve společnosti už nebylo tolik ideové nenávisti.

5. Po letech nastal hospodářský růst.
Od tunelování minulosti se přešlo ke snahám o hospodaření v přítomnosti. Objevila se otázka českých zájmů a jejich hájení. Místo předchozího Klondajku.

6. Oceňuji, že se Zemanem byla a je sranda, že má smysl byť pro svůj, humor.
S modrými ptáky nebyla ani náhodou. Představa, že by např. něco vedla taková nenávistná hysterka hloupoučká Němcová...

Takže TOHLE PRO MNE ZEMAN UDĚLAL.

Jako premiér. A nevím, kdo by to zvládnul lépe nebo vůbec zvládnul. Jak by to pokračovalo, kdyby Zeman nebyl...

Toho, co pro mne udělal, (i pro druhé, včetně Vlka) není sakra vůbec málo !!!!!!!!!!!!!!!!👍

Zatím bez slepic