Pro věc míru

Autor
Štítky

Karel Čapek napsal bezprostředně po mnichovské zradě jednu ze svých podpovídek, kde v jedné větě vyjádřil asi všechno, co se dalo o jednání našich spojenců říci... 

Pro věc míru není žádná cizí oběť dost velká. 

Tuto větu bychom měli mít na školách zlatě zarámovanou na tom nejčelnějším místě. Jestli ve třídě visí nebo nevisí prezident, to je celkem jedno, koneckonců každý je tu maximálně na deset let, pak přijde jiný. Ale tato Čapkova věta podle mě platí zcela univerzálně. Platila už dávno před Čapkem, platí dodnes a  bude platit ještě hodně dlouho. 

I zde na Kydech se každoroční články o Mnichovu v diskusi zpravidla zredukují na otázku, zda jsme se měli nebo neměli bránit. Argumentů na oběs trany už zaznělo neurekom, proto bych prosil, abychom se k této otázce už nevraceli. Zkrátka a dobře, měli jsme prezidenta, ten měl pravomoc to rozhodnout, rozhodl se... a poslechl ho národ i vojáci. Tečka.  Tomuto jeho rozhodnutí předcházelo několik let ve kterých se pomalu hromadily diplomatické, politické i vojenské chyby. Předcházely tomu chybná hodnocení na mnoha úrovních a nakonec byl Beneš v situaci, kdy měl na výběr pouze ze špatných možností. A jak mě vždycky nabádal můj tatínek... pokud se dopracuješ do situace, kdy budeš mít na výběr jen špatné možnosti, tak si zákonitě vybereš špatně... 

Určující by pro nás nemělo být, zda se Beneš rozhodl nebo nerozhodl dobře, ale měli bychom mnohem více rozebírat, čím jsme v očích našich oblíbených západních (nebo východních) spojenců a zda opět neposloužíme jako oběť která pro ně nebude dost velká. Jestli je něco chyba našich moderních dějin, tak je to příklon a hledání nějakých spojenců. Kteří nám třeba jednou možná pomůžou a nepomohli nám vlastně nikdy. 

Zdá se, že jeden Mnichov nestačil, nestačil ani rok 68 a nestačil ani rok 89. Pořád je u nás velké procento lidí, kteří věří v NATO, Rusko, Čínu, EU... A naše elity dělají totéž co vždycky... spoléhají se cáry papíru a přísliby zemí, pro které jsme jak nicka. Daleko pod jejich rozlišovací schopností. Platí to pro Západ, Rusko, Čínu.... a vlastně i nám poměrně blízké Polsko. 

Měli bychom se ptát, čím to je... 

Jsme tak specifičtí, že se s námi nedá dlouhodobě vyjít? Nebo prostě působíme, že se na nás dá dříví štípat? Je náš národní projev prostě takový, že nebudíme u nikoho lítost? Nebo prostě naši prezidenti a diplomati mají dlouhodobě a trvale špatnou ruku? Nebo je to zákonitost? Vyplývá to z geografické polohy? Uprostřed Evropy, ale obklopeni horami? Řeč tak komplikovaná, že cizince poznáte po třetí větě i kdyby měl doktorát z bohemistiky? 

Nebo jsme takový cikánov, že kdokoliv, kdo se u nás vyšvihne nad obecné poměry, tak se s chutí odrodí a začne si hrát na světoobčana, euroobčana a k rodné hroudě se nezná? Nakonec to platí i pro Zemana, alespoň já jsem nezaznamenal žádný jeho plamenný projev na téma, jak celému světu ukážeme, co jsou ti češi zač... Za celý svůj život jsem nikdy neslyšel ani Okamuru, ani jiného našeho státníka s výzvou, jak my češi budeme v něčem světoví lídři... Tedy kromě produkce porna. 

Vlastně nakonec nejvíc vlasteneckých projevů kompiluje Babišovi jeho guru Mára. Ale ani Babiš není zrovna prototyp národního hrdiny. 

Měli bychom možná najít především odpověď na to, proč nejsme jako Izrael, který svět dělí na nepřátele a potenciální nepřátele. Nebo naše rozdělení na přátelé a nepřátelé všech nám umožňuje být vždycky na vítezné straně, ať je to kdokoliv? Nebyl Emanuel Moravec po Benešových mnichovských chybách nakonec to nejmenší možné zlo? 

Uvítal bych hledání odpovědi na tuto otázku.... Odpověď, zda jsme se měli nebo neměli bránit zůstane pouze teoretická. Pro budoucnost potřebujeme mnohem spíše vědět, jak se nějakému budoucímu mnichovu vyhnout... a především potřebujeme vědět, zda se něčemu takovému v našich podmínkách vůbec vyhnout dá... 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Geopolitiku nezměníme, stále budeme na přelomu Západu a Východu. A podle toho, jak bude vítr vát, budeme někam patřit. Jestli se nám to bude líbit, nebo ne, je irelevantní.
To ale vůbec neznamená, že nemůžeme mít samostatnou politiku. Měla ji i první Republika, o mnoho víc než Malou dohodu udělat nemohla. Mocnější síly, které chtěly řešit své problémy umožněním útoku Německa na Rusko, tehdy SSSR, nás potřebovaly zpacifikovat. A udělaly to bez mrknutí oka. A udělají to, bude-li potřeba, znovu. Jak nedávno řekl kníže pán "Vyšší bere". A také bral.
Přesto všechno bychom měli mít reprezentaci, která se především stará o blaho této země. Geostrategické důvody tomu nebrání. I když jsme ovládáni, nemusíme mít holé zadky. A poslouchat také nemusíme vše, vždyť i Antonín Novotný se dovedl postavit a zásadně odmítat sovětskou vojenskou základnu. Jak vidno i lezení do zadku má své hranice.
Svět se mění, Západu se nepodařilo zničit Rusko a musí s ním počítat. Pokud přiznáme, že USA mají ve světě své zájmy, musíme je přiznat i Rusku (a Číně, Indii, Íránu atd.) a podle toho se zařídit. Především obchodovat se všemi zeměmi světa a udržovat v Evropě přátelské styky se všemi státy. To proto, až nás jednou - stalo se to nejméně 2x, v letech 1938 a 1989 - odhodí, abychom si nenabili hubu. Cynické ale taková je politika. Za studené války to byla forma finlandizace. A kde je dnes Finsko a kde my?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestli se dá vyhnout nějakému příštímu Mnichovu, to nevím, ale obávám se, že nikoliv.
Nicméně mě to pudí navrátit se k předcházejícímu tématu, tedy k "elitám".
Těmi je nám vnucován jako lídr Václav (svatý), a nikoliv jeho brácha, který tím skutečným lídrem prostě byl!
A u toho to začíná....
Trochu problém je, že to vždycky nějak uplácáme, jako po tom Mnichově, přečkáme bouřku a život jde dál. Nějakému skutečnému lídrovi to snad ani nestojí za to, aby se snažil, neb tuší, že vděku ni slávy se nedočká.

Zatím bez slepic

"Mnichov" a "elity" spolu přímo souvisí.
(Jaké "elity" takové "Mnichovy")

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A není to ani počtem. Stačí se podívat, jak "velmoci" opakovaně vydrbávají např. s Kurdy, kterých je 4x tolik, jsou vidět, mluví se o nich, plní dohody, umírají při tom po tisícovkách ... a tím to pro ně hasne. Jejich nejlepší šance je, že pro ně Turek s Američanem za německý peníze vyrobí na severu Sýrie nějakou místní variaci na Gazu.
Kvůli zemi, která nemá ropu*, strategický přístavy**, tušenou nebo přiznanou A-bombu, která neprolobuje v OSN antičechismus jako mezinárodní zločin a která bohužel nemá ani odhodlaný obyvatelstvo, neposlal a nikdy nepošle žádnej příčetnej politik umírat svoje voliče. Zemi, jako je naše, se kdekoliv na světě přijde na pomoc pouze v případě, bude-li to ve výhradním zájmu pomáhajícího. US boys nedošli do Rokycan kvůli modrejm očím holek ze Škodovky ani kvůli pěnivýmu Prazdroji, ale aby zastavili Rudou armádu, která měla našlápnuto až k Atlantiku. A Sověti zase šli primárně do Berlína a kolíkovali si nový impérium. Žádný velký ideály ani z jedný strany - čistě vlastní zájmy.
Už jsem to tu někdy psal, ale každá, každá obranná dohoda "velkýho s malým" je jako pojištění: funguje skvěle ve fázi placení pojistnýho. Jediná výhoda pojištěnýho je psychologická - jsem přece pojištěnej. A je to i jediná zábrana pro případnýho agresora. Při první pojistný události se láme chleba. A pak se najednou s úžasem zjistí, že slavnej článek 5 slavnýho NATO nebyl vůbec psanej malinkým písmem na konci smlouvy, jen se jeho reálný obsah příliš nezdůrazňoval (a proti přece byli jenom zapšklí komouši). A že psané povinnosti "pojišťovny" jsou v tomto případě zcela rovny nule, neboť "...podnikne kroky, které bude považovat za nutné". A že hodí-li pojišťovna na pojištěného bobek, tak vlastně nic neporušila.
Co s tím?
První možnost je smířit se se situací a tiše doufat, že bude víc květnů 45 než Mnichovů 38 a že se naše existence vždycky protne s nějakým důležitým zájmem libovolné velmoci.
Další možností je k tomu aktivně přispět a začít tím odhodlaným obyvatelstvem. V tom Švýcarsku, i když o něj staletí nikdo pořádně nestál, mají pro jistotu v každý chalupě funkční kvér a každej chlap ví, kam v případě potřeby dojít pro další náboje kde bude shromaždiště s velitelem, kterej bude rozumět svojí věci. Decentralizovaná obrana polopartyzánského střihu. Samozřejmě kopce 4000+ tomu pomáhají hodně, ale i v Polabí je tohle lepší než nic. A tříměsíční povinná vojenská služba nikoho nezabije.
No a další věc je běh na ultradlouhou trať: suverénní zahraniční politikou "více azimutů" ze sebe udělat zajímavou/důležitou/nepostradatelnou zemi. Pokud se to povede aspoň se třemi, přestáváme být vydíratelní. V současnosti tohle myslím dobře dělá Erdogan (jasně, Turecko je už samo skoro velmoc, ale jde o principy): Mám v zemi US základnu, ale klidně stavím Turkish stream. Sejmu Rusům stíhačku, ale klidně od nich po pár letech koupím S400. Chci do EU, ale klidně obchoduju s Čínou. Írán mě hodně sere, ale klidně si s ním sednu ke stolu ohledně Sýrie. S.A. mě sere míň, ale klidně pustím do éteru záznamy ze štěnic na jejich ambasádě. Izrael v rámci možností respektuju, ale klidně se s nima přestanu bavit, když mi jejich piráti povraždí posádku lodi v mezinárodních vodách - dokud se aspoň neomluví. A pak zase začnu.
Takže tak nějak. A jen dodám, že to dělání země zajímavou se rozhodně neprovádí lezením do prdele.

*) vím, že má, ale ne tolik, aby změna vlády pohnula s cenou benzínu na druhý straně planety o třetinu
**) plně pod svoji kontrolou

Zatím bez slepic

.

Zatím bez slepic

a ten má podvod v popisu práce a zakořeněný v mentalitě - u něj je podvádět předností a ctí. Proto jedná erdogan jako krysa, hraje to na všechny strany, vědom si síly své armády a nepostradatelnosti Malé Asie. Je to ohavný případ křiváka a žádný příklad hodný následování. Následovat ho může je arab nebo zaprodanec.

Zatím bez slepic

Když někdo chtěl své problémy řešit zavražděním Erdogana nelze se dost dobře divit tomu, že se mu to nelíbilo. Nešlo jen o Erdogana ale o směřování Turecka, o to zda si bude řešit své problémy samo nebo pod kuratelou. Erdogan a jeho strana mají své představy o směřování Turecka, nemusí se nám líbit, můžeme je i odsuzovat protože se nám nelíbí. Ale musíme souhlasit s tím, že je to věc Turků. Mají svobodné volby, jak jinak, když jsou členy NATO, jsou našimi spojenci a přáteli za které jsme, alespoň řečmi, jít i do války.
Turecko se potýká s miliony uprchlíků, to ho silně destabilizuje. Asi jako nás, kdyby u nás byl půl milionu Asiatů, a my jim říkáme, že je to jejich problém a jen poměrně malou sumou na ně přispíváme. A tak Turek za nás dělá špinavou práci.
Co říci na to, že USA a EU vyhlásily sankce na ruské rejdaře, kteří vozí pohonné hmoty pro ruské základny v Sýrii.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pasáž z knížky od Henryka Sienkiewicze "Pouští a pralesem" (dětská četba), kdy mladý Polák Staš učil domorodce Kaliho katechismu pro křest.
"Kali, co je to zlý čin?"
"Zlý čin je, když někdo Kalimu ukrást krávu."
"Výborně. A co je to dobrý čin?"
"Když Kali někomu ukrást krávu!"

A ta morálka se od doby roku 1912, kdy román napsal, vůbec nezměnila.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To psal Sinkiewicz o pubertálním islámském domorodci nebo vizionářsky předvídal (nejen) Milión chvilek pro demokracii ?

Každopádně perfektní sociálněpsychologická charakteristika současného globálního impíčování!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spíše viděl to jednání velmocí v koloniích.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sýrii pomáhal rozložit Turek. Takže s těmi připrchlíky mám pocit ,že si to ten Turek tak trochu zavinil sám. Jinak souhlas. No a to, že jsme spolu s USS vyhlásili sankce na rejdaře? Prostě džihád je potřeba podporovat.Ne vážně, je mi z toho blivno.

Zatím bez slepic

"Turek je od přírody arab." To myslíte v nějakém přeneseném smyslu? Turci jsou dle tety WIKI turkiti. Stejně jako azaři, turkméni, uzbeci, ujguři , čuvaši ....

Zatím bez slepic

Turek neni arab. Jen muslim, ale arabum vladl az do prvni svetove.

Zatím bez slepic

jedno jest.

Zatím bez slepic

Naprosto přesné shrnutí! Máte ode mne všechny slepice, co mohu dát. Jenže tenhle politický program moc stran nemá :(

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je výborná analýza Vlka po parlamentních volbách v Rakousku. To on umí.

Jen bych ještě přidala svou úvahu, kterou Vlk nezmínil, že k nárůstu hlasů Zelených zřejmě přispěli novovoliči, kteří mohou nově v Rakousku volit od 16 let (předpokládám, že se tato novinka týká i celostátních parlamentních voleb).

PS: Také by mě zajímal názor jak Vidláka tak ostatních zde v kurníku na hnutí Trikolora VKml po jejich sobotním ustavujícím sjezdu v Brně... VKml prohlásil, že nejsou pravicovou stranou.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

říkám Vám to taky o těch zelených a energetice

Zatím bez slepic

In reply to by Milan V (neověřeno)

Trvalý odkaz

na stavebním úřadě potřebuje vidět PENB a zelená políčka, přitom vůbec nechápe, jak se dá výsledek snadno ošolíchat a že PENB je zákazníkovi na hovno, je to jed papír pro debilního úředníka. Bude-li každý z nás zelený, je celý národ hovno. Křemen kazí strukturu hovna a kvádr už vůbec do hoven nepatří.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneca.
Je zajímavé,že v Rakousku si lidovci udržují v hodný Kurz.
Bůh chraň,aby vládli někde zelení.
Klaus ml.je jen pokračovatelem Klause st.sliby,slovem nezarmoutíš.
Ještě jsem od VK ml.neslyšel,že by kritizoval období činnosti VK st.
Jak chce naše vláda,udělat něco pro mír,když schvaluje válčení.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neff se s Vámi v pohledu na zelené ve spojitosti s výsledky voleb v Rakousku shoduje:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/volby-v-rakousku.A190929_19414…
Já ten názor sdílím také. Z vývoje v Německu a Rakousku, ze vzestupu zelených jde strach a bude nás z toho převelice bolet hlava.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Novovoliči staří jako Gréta jistě budou volit, mohou-li správně NEO, tedy možná do zelena....
ALE!!!!
Pokud nejsou sečteny VŠECHNY hlasy, pak je "analýza" podivná, nebo se pletu?

Možná to nakonec sečtou nějak tak, jak se předběžně dávalo už v neděli odpoledne a navečer v ČR na vědomí, jak by to dopadnou mělo......Ale dělat ANALÝZU z neúplných čísel pro mne obyčejnou Majku je fakt dost podivným....

Toto psali na "iděsu", prý aktualizováno 23:57:
"V těchto výsledcích ale NENÍ započítán rekordní počet zhruba 750.000 hlasů z korespondenčního hlasování, ani další desetitisíce hlasů voličů, kteří pomocí volebních průkazů hlasovali jinde než v místě svého bydliště. Volební účast vzrostla oproti předchozím volbám ze 75 na 80 procent..............
Výsledek se započtenými korespondenčními hlasy by měl být znám nejpozději ve čtvrtek. Konečný ÚŘEDNÍ výsledek by mělo ministerstvo vnitra oznámit 31. října. Nový parlament se sejde 9. listopadu."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rakousko-volby-kurz-kern-parlame…;

*********************
A toto byla první zpráva v ČR (neděle odpoledne), na kterou jsem narazila, kde to na novinkách psali, jako by bylo téměř hotovo již v 17:00 a nějak jsem tam nepostřehla informaci kolik ještě není sečteno, jen opatrně uvedli nahoře "podle předběžných výsledků"a pak už to psali,jako by hotovo bylo :
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/volby-v-rakousku-drtive…

******************
A tak si tak dumám, k čemu jsou jednodenní volby a co asi tak ty korespondenční hlasy, kterých teda není vůbec málo, budou znamenat, a proč mají problém sečíst hned alespoň ty hlasy na voličský průkaz?
Prostě si ještě dost dobře pamatuji ty RA volby opakované tam prezidentské .....

Takže ano, volby nám ještě nechali, ale to sčítání, to sčítání....!

Zatím bez slepic

Analýza výsledků před sečtením všech hlasů je jistě podivná, ale ne v Rakousku. Tam je to tak, že korespondeční hlasy jsou k dispozici na úpravu výsledků žádaným směrem, takže se nejspíš přičtou Zeleným a Kurzovi - sledujme to.

Určitě se Vám vybaví, že při druhém kole prezidentských voleb v Rakousku zbylo sečíst také cca 900.000 korespondenčních hlasů, ale ty se nakonec téměř všechny přesunuly k Van der Bellenovi.
Zajímavé byly následné statistiky těchto "korespondenčních hlasů". Například to, že obrovskou část těchto hlasů tvořili prvovoliči, tj. mladí voliči - středoškoláci a voliči z velkých měst. Také se našlo pár okrsků, kde bylo víc korespondenčních hlasů než možných voličů.

Zatím bez slepic

Takže za mne, Rakousko nebo ne, kdo z polotovaru dělá jakous takous "analýzu", pomáhá jim lhát, ale neberu Vám i dalším, že to vidí jinak....

Navíc na Itálii máme ukázkový příklad, že šmejdi se klidně spojí, ač pro voliče proti sobě bojovali jak o život...u nás socani taky utržili drtivou porážku ve volbách a co, jsou ve vládě...tož tak!

Že motiv opakování voleb v Rakousku (po dvou letech od předchozích také předčasných) je snaha odstavit FPÖ, na to není třeba analytik, to vidí i slepý........

Takže počkejme, co nám rakouští "soudruzi nasčítají" nakonec za ten opravdu konečný výsledek......

Zatím bez slepic

nezapomněl jsem na rakouské minulé volby a taky myslím, že můžeme být "překvapeni"

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyčkejme, jak se Trikolora vyvine dále. Hodně vadí osoba Václava Klause staršího. Ještě by se daly zapomenout kauzy z doby privatizace, ale ne ta ostudná amnestie na odchodnou VK st. z prezidentské funkce.

Zatím bez slepic

Nehodnoťme dítě podle otce. V zahraniční politice byl Klaus starší přeci jen jinde než v kupónovce a té vámi zmiňované ostudné amnestii.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hodnotím Trikolóru, a tma je Václav Klaus starší jedním z čelných politiků. Sice ve stínu VK ml., ale pořád v čele.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

starý Klaus je starý Klaus a starého psa novým kouskům nenaučíš. Starý Klaus měl dávno sedět.
Na druhé straně aspoň hájil něco, co se trochu blížilo národním zájmům.

Kalouskova vláda kradla taky rekordně, měla maskota Knížu v čele a hájila tu zájmy USA, tu Unie, tu Izraele ale naše ani náhodou....

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte sice pravdu, Hnidopichu, zhodnotím, až se dítě oficiálně, jasně (aby tomu rozuměla i ta jeho pověstná paní na poště!) vyjádří k tatíkovým zásluhám páchanám v devadesátkách. Á propos, není vám ani trochu divné, že tak sám nečiní a co víc, že se ho na to nenapadlo zeptat nějakého toho investigavce?

Zatím bez slepic

Tak Klaus junior je pro mě znám jako člověk rozumných názorů. Samozřejmě jej neznám nijak osobně, ale jeho názory se mě líbí a to nejen na školství. Klaus senior, mě vždy vadil(opravdu vždy).To, že dříve nebo později taková otázka padne je jisté. Sám jsem zvědav jak odpoví, ale nemyslím si, že to bude ve smyslu distance od otce, alespoň ne nyní. To, že dosud tak neučinil, je podle mě jasné, Ničemu by to nepomohlo. Mě je to například také fuk.Jsme v situaci, kdy je zapotřebí držet pohromadě proti šílenství které nás začíná ovládat a rozbroje takového druhu jsou bohužel malicherné, říkám bohužel. Najděte někoho jiného, stejně dobrého, lépe ještě kvalitnějšího a já jej budu volit.Sám nikoho prostě nevidím.

Zatím bez slepic

Václav Klaus starší se svou zahraniční politikou je jeden z nejcennějších pilířů, které Trikolora získala.

Pro mě je VKst v zahraniční politice naprosto konzistentní politik. Věřím mu víc jako Zemanovi, který má i názory, se kterými nesouhlasím (např. naše účast na válečných zahraničních misích viz Afganistán) nebo čas od času z něho vyleze i něco neuvěřitelného (např. pozvání Kvída k nám na oficiální návštěvu). Tyhle přehmaty VKst nedělal a nedělá.

Pokud by VKst kandidoval znovu na prezidenta, nemám co řešit, volila bych ho.

A co se týká neustálého vracení se ke Klausově amnestii, tak to je podobné jako neustálé vrtání se v Čapím hnízdě.
Mě spíš zajímá, co s námi bude než co bylo.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneco.
Tak to já bych ho nevolil,začal špatně dělal špatně,skončil špatně
Opravdu si myslíte,že o ničem nevěděl co se děje ve státě v jeho straně?
Moc by mě zajímalo,kolik % drží akcii ČEZu.
Kellner je jeho bílý kůň v bance.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Výrazně nesouhlasím!
Jakože opět zhasneme a zapomeneme, protože je před námi mnohem důležitější práce, než vlastní těžce prožitá zkušenost? Říkáte, že by pro tentokrát by to mohlo s tou zahraniční politikou vyjít, když se vám v ní jeví konečně konzistentní. Ale to v ekonomice byl přece taky, dokonce profesorem! To snad, paní, nemyslíte vážně, žene?

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale tady na Kydech se mnou můžete jistě výrazně nesouhlasit a nic se nestane, jen zůstane názor proti názoru.

Já jsem nenapsala, že jsem obdivovatel VKst v oblasti kupónové privatizace nebo že jsem příznivec jeho amnestie.

Já jsem pouze napsala, že názory VKst v oblasti zahraniční politiky jsou po celou tu dobu, co o něm vím (a počátek byl někde ještě před plyšákem), zcela konzistentní a pro mě jsou jeho názory na EU, Rusko a odpor k pobytu v zadku USA natolik důležité, že klidně zhasnu a budu chtít, aby právě VKst dělal zahraniční politiku naší země.

Co z toho budeme mít, když zůstane rozsvíceno a naši zahraniční politiku povede s láskou a pravdou nějaký slušný bezúhonný komparzista, který bude umět velmi morálně stáhnout králíka a jehož cílem bude začlenění naší země jako 17. spolkové země Německa?

Zatím bez slepic

VKst je zlo. Měl dávno sedět za rozkradení státu a majetek mu měl být konfiskován.

Pokud postavíme vedle sebe lidi z TOP jako Kníža a Kradousek, Kolářovic duo, STAN, ODS, dnešní ČSSD (Poche, Petříček al Hamajdá), taky Piráty x Klaus st. ---- tak je Klaus st. pro mne pořád zlo, ale menší.

Volba mezi zlem velkým x menším je nepříjemná, ale pokud jde o holé přežití, důležitá a nutná.

Zatím bez slepic

a já jsem snad napsal, že když zůstane rozsvíceno a naši zahraniční politiku povede s láskou a pravdou nějaký slušný bezúhonný komparzista, který bude umět velmi morálně stáhnout králíka a jehož cílem bude začlenění naší země jako 17. spolkové země Německa?

Zatím bez slepic

Vyčkejme. VK st. jako směrovatel zahraniční politiky by mi nevadil. Mají spoustu bodů programu, na které slyším, a také nějaké, co mi vadí. Člověk ale asi nemůže mít úplně všechno. jsou pro mne jednou z možností. Přikládám Kubáčův blog zabývající se mmj. Trikolórou:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/volby-v-rakousku.A190929_19414…
Dodávám, že Bakalomédia se spářenými veřejnoprávními médii čtí na Trikolóru síru. Neklamný důkaz, že je Trikolóra na dobré cestě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Klikali roboti
klikali hbitě
dotační kokoti
plodili dítě.
Jedni měli nový pecek
druzí zase čerpadlo
plátce daní ani necek
pod krkem má chapadlo.

Kotlíková dotace...
slyším zmrdů ovace
kradou podle zákona
ahoj státe, poklona!
Jsi mi proto u řiti
když tu vládnou banditi.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Než jsem ten průser zaznamenal, Ty už máš báseň.:-)

Zatím bez slepic

a jakou ! Co slovo, to zásah !

Zatím bez slepic

A ještě nám to za dotace zfilmujou.
Abychom nedejbóže, totiž matko přírodo
nepochybovali o správných hrdinech.
To je gusto,
brát ze státního dotace
a umravňovat za ně
ty, kdo dotace tvoří.

Zatím bez slepic

A je naprosto neuvěřitelné, že se tohle u nás může přihodit a není to okamžitě stornováno.

Proto je také důležité u nás nikdy nepřipustit elektronické (nebo i korespondenční) volby.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro prachy zaprodají republiku. Bezostyšně kradou, protože zákony si píší a schvalují sami.

Zatím bez slepic

Velká část národa je pořád zdravá. Jsou to "elity", které se už tradičně chovají poníženě k okolnímu světu, bez sebeúcty, bez hrdosti. Svět nás pak také vnímá jako bezzásadové stádo, podle vzoru - jaký pán, takový krám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vypujcim si od Pjakina: "Rusko ma jen tri spojence. Letectvo, namornictvo a pozemni sily"
Kolik spojencu mame my?
BTW, Svycarsko je chraneno tim, ze v jejich bankach ma zbytek sveta ulozene penize, nejake bunkry a doma ulozene flinty nehraji zasadni roli.

Zatím bez slepic

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každopádně to ale nevypadá na to, že by bunkry a doma uložené zbraně způsobovaly nějakou škodu.

Zatím bez slepic

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen do té doby, dokud jim nadkritické množství uživatelů věří. Kulka z domácí flinty odhodlanýho strejce ve svetru funguje stejně dobře jako kulka z automatický flinty profíka v maskáčích. Ale máte pravdu, samo o sobě to nestačí - což snad taky nikdo netvrdil. Je to jedno z řady opatření. (Můžu si kolem domu udělat plot. Můžu si koupit bezpečnostní dveře. Můžu si koupit hlídacího psa. Můžu si do domu dát zabezpečovačku. Můžu se zkusit domluvit se sousedy. Případně můžu uzavřít nějaký pojištění. Nebo můžu zůstat sedět a nechat všechno jak je s tím, že to stejně nebude fungovat. Pak se ale nemůžu divit.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

→ v USA dál běží „ukrajinské“ pokračování skandálu Russiagate a souvisejícího sněmovního vyšetřování, na jehož konci by mělo být Trumpovo odvolání…
....proti Trumpovi chce spolu s Demokraty hlasovat třeba republikánský kongresman Mark Amodei, republikánští guvernéři Vermontu a Massachusetts,
...podle republikánského prezidentského kandidáta Williama Welda si Trump zaslouží nejen impíčment, ale dokonce rovnou TREST SMRTI…

...šéf sněmovního zpravodajského výboru Adam Schiff, který si vymýšlí obsah telefonátu Trump-Zelenský,
(i když si to každý může už sám porovnat, )
má mezitím nakročeno ke zveřejnění telefonátů Trump-Putin…
... a zatímco se Demokraté rozčilují nad utajováním Trumpových hovorů,
někdejší Obamova poradkyně pro národní bezpečnost Samantha Riceová přiznává, že Obama nechával dávat přepisy svých rozhovorů na supertajný server také…

...Trump se mezitím dožaduje osobního setkání s agentem CIA, který ZAVÁDĚJÍCÍ informace ohledně telefonátu Demokratické straně „nahlásil“, a především se zdrojem jeho informací…

....dotyčný agent byl mezitím umístěn do federální ochrany... fascinující...

→ část britské opozice chce Johnsona taky impíčnout… fascinující… asi nějaká móda, nebo tak něco...
*****
Tolik JEN DNEŠNÍ souhrn.
Jaká je skutečná moc "nejmocnějšího muže planety", když proti němu stojí globální zkurvysyni a zkurvydcery ještě o řád většího kalibru, než je on sám?
A OČ JSME NA TOM U NÁS LÉPE?
U nás se zatím impíčuje jen na náměstích.

Ale jaká je reálná moc jakéhokoli prezidenta a jakéhokoli člena vlády země s
- řádově jedním promile obyvatel zeměkoule,
-s počtem obyvatel většího světového města,
- s odzbrojenou armádou, která by podle vojenských odborníků stačila bránit jedno okresní město po dobu jednoho týdně,
- polovinou obyvatelstva s vymytými mozky
- a druhou polovinou rozhádanou,
- s průmyslem v cizích rukou,
- bez strategických zásob potravin,
- zničeným školstvím produkujícím ze tří čtvrtin pologramotné absolventy nepoužitelných oborů...

...kde jakákoli nepohodlná informace je označena za fake news a vyřazena z médií, která by byla schopna zasáhnout více než setinu populace??

Zatím bez slepic