Kájo musíš... R.I.P.

Autor
Štítky

Na Karla Gotta mám dvě neosobní zprostředkované vzpomínky. Věřte nebo ne, ale na střední škole mě učil inženýr, který s Gottem pracoval na stejném pracovišti a v mé první práci jsem jezdil s řidičem, který vozil Gottův autobus na koncerty a jiné akce. 

Tož nejprve ta první... Karel Gott se učil elektrikářem a podle jeho vlastních slov mu to moc nešlo. Jeho bývalý kolega vzpomínal, že vlastně ani neví, jak to Goťákovi na pracovišti šlo, ale prý hned od prvních dnů mu nakázali, aby sebou nosil kytaru a místo drátkování rozvaděčů že si má sednout na ponk a zvyšovat jim morálku zpěvem. Prý takto Karel nadělal víc práce - ostatní rádi mákli, udělali elektrikařinu i za něj a ještě byli vzorová brigáda socialistické práce. Na okolních pracovištích ale mistři nadávali - jejich pracovníci chodili místo práce poslouchat, jak ten mladej skvěle zpívá. 

Kolega řidič, co Káju zamlada vozil po koncertech o něm mluvil často, ale dlouho jsem mu to nevěřil. Dokud jednou nepřinesl plné album fotek s Karlem na různých akcích, doma i v Německu. Když jsem se mu omluvil, rozpovídal se znovu. Vytahoval fotky jednu po druhé a jel... Ale leitmotivem jeho vyprávění bylo, že se mu s Mistrem dobře dělalo. I když sám byl jen na to řízení, Božský Kája ho nikdy nepřehlížel, znal ho jménem, ochotně mu podepisoval fotky i desky, nikdy nezapomněl, aby se jídlo z rautu dostalo až do autobusu a vůbec... nikdy kolem sebe moc nenadělal. To jen když se rozsvítily reflektory, tak se z obyčejného a normálního Karla stal opravdu velký zpěvák, lev salónů se šarmem elektrického úhoře.

Ale nejčastěji vzpomínal na to, jak skončil koncert, všichni šli na pozdní večeři a Gott po půlhodině zase začal zpívat a bavil tím svoje hudebníky a techniky, dokud prostě nebyl čas jít spát. 

Můj táta o Gottovi často říkal, že Kája měl nejen krásný hlas, nejen talent, nejen pracovitost a pokoru ve svém zpěváckém řemesle, ale také měl obrovské štěstí na spolupracovníky. "Podívej", říkával mi, "Takový Bohuš Matuš má také nádherný hlas. Je mladší, možná má hlas dokonce lepší než Karel, ale to co zpívá, to se nedá poslouchat". Měl pravdu. U Gotta se sešlo výjimečně úplně všechno a díky tomu se nestal jen známým zpěvákem, ale dotáhl to dál. 

Vlastně, když se to tak vezme... byl to náš poslední vskutku národní umělec. Lidi ho měli rádi, a ti, co jeho hudbu nemuseli, ti mu přiznávali alespoň hlas a tu pracovitost. Byl víc než komunistická strana, protože ta v jeho případě tahala za kratší konec provazu a pan mistr přinášel domů do Československa na daních víc než celá Škodovka. 

Do poslední chvíle si ho také nekoupila žádná politická strana a i když se tu a tam někdo pokusil, nepodařilo se ho ani uštvat za jeho minulost, nebo současnost. Ani za knihu "Jak to vidí Gott", kde pronášel jednu kacířskou myšlenku za druhou. 

Karlovi se podařilo dobře žít i dobře umřít. Stal se slavným, ale nezblbnul z toho. Měl spousty peněz, ale nestal se ani Harpagonem, ani po něm nezůstaly obrovské nesplatitelné dluhy. Bulvár si na něm sice párkrát smlsnul, ale to, co on vyvedl za celý život, to lecjaká moderní celebrita stihne za týden. Mohl mít ženských kolik chtěl (a také jich dost měl) ale soukromí si ochránil, nakonec se dobře oženil, zvládl si pořídit i rodinu a nakonec... umřel doma obklopen svými blízkými. Pustila se do něj jak se říká "dlouhá a těžká nemoc", ale do poslední chvíle si od ní udržel odstup a i když ji neporazil, alespoň jí okázale ignoroval. 

Skončím tuto vzpomínku mou nejoblíbenější hláškou herečky Jany Hlaváčové z Básníků, kde jako zdravotní sestra Karla poslouchá při každé příležitosti, drží mu palce a vzdychá: "Kájo musíš".

PS. Po mnoha a mnoha letech budeme mít jeden opravdu smysluplný státní pohřeb i státní smutek. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

zprávách, které trvají jenom 15 minut a musí se tam vejít Trump, Johnson fotbalová liga i počasí, věnovali Karlovi celé 2 minuty. Fakt s úctou.
Gott myslím sjednocoval národ vlídností a laskavostí, těch co jej pomlouvali nebylo zas tak moc, on nepomlouval nikoho, ani minulý režim. Natož, že by z něj kapala nenávist, jako dnes často z řady českých umělečků neumělců.

Zatím bez slepic

Ria novosti, Lenta.ru a tak. Nebyl jsem tam roky. Všude jsem našel Karla na první stránce mezi hlavními zprávami. Jsou tam třeba odkazy na videa, jak zamlada zpívá v SSSR s místníma zpěvačkama, natáčí ve studiu a pamětníci vzpomínají.
Kde je diskuze, lidi o něm mluví hezky, měli ho rádi.

Zatím bez slepic

Viděl jsem, ale Mistrovi by se jak o něm referovali určitě nelíbilo - to že do toho museli zamíchat politiku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V době mého dospívání a rané dospělosti byl pro mne K. Gott zpěvák pro staré páprdy. Dnes, když se mi zasteskne po rodičích nebo sestře, kteří již nežijí, pustím si někdy třeba píseň Lady Carneval a jsem zase malá holka sledující rodiče, jak se dávají do pucu, než vyrazí na večerní ples. Písně K. Gotta se prostě staly součástí mé minulosti.
V souvislosti s nedávnou debatou o elitách, je právě K. Gott pro mě skutečná česká elita, záruka nejvyšší kvality po profesionální i lidské stránce (nikdy na nikoho veřejně neplival). Mistře díky a sbohem. Upřímnou soustrast pozůstalým.

P. S. Příbuzní bydleli v domě, kde žila matka druhé dcery KG. Obyčejná holka, co žila jen s matkou a jedním skokem do postele s KG si asi splnila sen. Gott se ale k tomu postavil čelem, navštěvoval je, s dcerou byl v kontaktu, finančně je zaopatřil. I v tomhle byl frajer.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nebylo mi dnes lehko a pár slz proběhlo také.
Bylo mi ctí, že jsem mohl žít s Vámi Mistře ve stejné době.
Řečeno slovy básníka z nejmilejších:
"Až v katedrálách budou plouti ryby, tento básník vyvolán bude jménem."
Díky Vidláku za možnost se vyjádřit. IK

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Až v katedrálách budou plouti ryby, tento básník vyvolán bude jménem."
Krásné, zní to jako hudba. Dík.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čtu tohle fórum krátce, a docela rád, na rozdíl od jiných mě to zatím připadá jako fórum, které si zachovalo "selský rozum" :D Ačkoliv poslouchám od puberty rock, zlaté časy a tak (a dneska bláznivej důchodce poslouchá metalový kapely :D), a ten textový styl mi nic neříkal, je mi od dob, kdy jsem se kamarádovi pokoušel dělat texty do bigbítu jasné, co to bylo za průser! Jsem Pražák a korektorem v pražském rozhlasu byl nedávný kandidát na prezidenta Hannig! Totální komunistický zaprodaný debil. A to mě pár textů s kapelou pustili v rozhlase a jeden v televizi. To jen na okraj. Dneska nemůžu uvěřit, že v tuhle hodinu píšu plky, nejsou ostatně první.....večer jsem sledoval, jaké kanály a co budou dávat. ČT už od Ukrajiny z principu neberu a narazil jsem na Slováky! Dávali "Kdyby tisíc klarinetů". Jak jim mám za zlé jisté historické události, zatleskal jsem tomu výběru. Proč slzy plaček na hrobě, když se to dá oslavit "po řecku", což je v podstatě veselá vzpomínka na zesnulého. Geniální nadčasovej a v podstatě protiválečnej film naší kinematografie. Svěží a plnej nápadů přesahujících svojí dobu. Jak jsem spíš rocker, šly mě slzy do očí nad tou upřímností, kterou naše doba bohužel nemá a ani mít nebude! Dokonce i narážka na nezávislé médium tam byla! Na příčinu, která dneska podle mně tak rozděluje obyvatelstvo! Asi jsem sentimentální pražskej prduch, ale současně jsem se smál a slzel nad tou upřímností, nápady a nadějemi té doby a měl vztek z toho pokrytectví , co si dneska říká demokracie(z dovozu). Myslím, že podle toho, co jsem slyšel od řemeslníků, kteří u něj dělali, by se KAREL na Slováky vůbec nezlobil, protože to byl hodnej člověk, kterej se díky tomu, co uměl, na rozdíl od jedné "ikony svobody"(která mě nesmírně zklamala), nemusel špinit politickými proklamacemi(např. ohledně těch "dámských přirození"), které M. Zeman správně přeložil. Kdo to sledoval, ví o co jde....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odešel Božský Kája.
Upřimnou soustrast jeho rodině a všem jeho obdivovatelům.
Jeho hlas,jeho píle přesáhla hranice mnoha států,proto nejsem proti tomu,aby měl státní pohřeb,protože se ho určitě zúčastní mnoho jeho přiznivců i ze zahraničí včetně nějaké vládní.delegace.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

teď bude Zlatá slepice a Zlatý kokot.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevím přesně, co měla hérečka Holubová za přání,
ale řekla bych, že
někteří si na Pieroty pouze a jen hrají,
jiní Pierotův odkaz naplňují do posledního písmene.
Gott s úsměvem.

Zatím bez slepic

Je to dost kategorické vyjádření.
Doslovně : „Naše generace musí vychcípat a nastoupí noví bojovníci,“

Zatím bez slepic

Aha. Dočká se děvčica, dočká. Jde o to, jak bude odcházet, bojovnice.
Co se k nám "ven" dostalo, Karel Gott to dokázal s nóblesou.
Sice se rval za život, ale nebojoval přitom ani s onou Holubovou.
Taková srdce nehasnou a živí radost v nás.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdo chce prejmenovat letiste.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, mám taky dva (tři) zážitky s božským Kájou.

Jdu okolo televize a nějaká, a jistě obdivovatelka, všechny kárala jak se navážejí do Karlika za jeho podpis anticharty. Všichni byli sviňáci jen Kája to podepsal s noblesou. Určitě měl u podpisu zkřížený prsty.

Jednou jedu po dálnici jež vede v blízkosti obchodního centra kde měl vystupovat božský Karlík, tudíž jsem osobně viděl ten dav chtivců. Čekali, protože nějaký hajzl před Kájou vytvořil zácpu na dálnici a on chudák trpělivě v ní čekal až se zácpa uvolní a bude moci přinést tu krásu na pódium.
Sice mi přišlo divné, že profík nepočítá se zácpou, ale u Káji to bylo jen takové milé zdrženíčko.

Jo, a velice dobře si pamatuji jak ho komouši ukecali aby se vrátil z emigrace, protože prachy, o ty šlo i komoušům. Je vidět i na této drobnosti, že to byl charakter každým coulem, takový zásadový, ale miloučký božský Kája.

Už aby bylo o čtrnáct dní víc a my měli klid na tu svoji práci.

Zatím bez slepic

Ve všem co jste napsal jste lhal, Kdo lže ten krade a do pekla se hrabe.
Včera jsem sledoval několik rozhovorů s Karlem Gottem. Ten příběh proč se vrátil byl velice zajímavý. Né, že by jej komouši přesvědčili, prostě mu nabídli slušné chování a neomezování jeho činnosti. Ten příkaz se ke Karlovi takto chovat dokonce přišel podle Gotta z Moskvy. Doslova zněl "Nevyhánějte od Vás takové lidi jako je Karel Gott" Takže si hovno soudruhu pamatujete.
Jo a dnes bych tu antichartu snad podepsal taky, už kvůli takovým svazákům jako jsi vy HŇUPE.
No a chtěl bych Vás vidět jak čumíte z dálnice na ty zástupy. Prostě jste lhář.
Už chápu, že jsou lidi na takový zmetky jako jste vy nasraný a nejraději by vzali vidle, já tedy s vidlemi neumím , ale co vím, že by Vás hodně nasralo by bylo přejmenovat letiště Václava Chrchly na letište Karla Gotta a proto podepíšu jakoukoliv petici, kde to bude takto formulováno.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chlape to máte ale hroší kůži.

"Né, že by jej komouši přesvědčili, prostě mu nabídli slušné chování a neomezování jeho činnosti. Ten příkaz se ke Karlovi takto chovat dokonce přišel podle Gotta z Moskvy. Doslova zněl "Nevyhánějte od Vás takové lidi jako je Karel Gott" Takže si hovno soudruhu pamatujete."

Tak nabídli mu slušné chování příkazem z Moskvy?

Zesměšnit se ve dvou větách hned za sebou je mistrovský výkon.

Komu ještě nabídli slušné chování a neomezování jeho činnosti? I těm co byli odvlečeni do Ruska, vyštvání do emigrace, znemožněna jejich práce vyhazovem? Jedna vlaštovka jaro nedělá. Prostě byl to takovej slušnej hajzlíček, malilinkatej ale náš. Proto jste na něj hrdí. Je pro vás takovej připosranec vzorem.

Zatím bez slepic

Hajzlíček jste vy, ale ne malej, velkej.
Je zbytečné s vámi diskutovat , řídím se slovy Wericha, dvě minuty a dost, pak místo jednoho blbce by tu byli dva. No uznejte, že stačí jen ten jeden, co blbečku?

Zatím bez slepic

ale něco v životě dokázat, to už každý nedokáže. Takže kdo se ztrapňuje víc? "Kdo z vás je bez viny, hoď první kamenem..." Věštče, vy musíte být svatý muž!
Co víc dodat?
Čest Mistrově památce!

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky bych ji podepsal, ale je tak blba. Kdyby byl text jen charta fuj, chartisti svine, tak to chodim podepisovat kazdej tejden.

Zatím bez slepic

Ve všem co jste napsal jste lhal, Kdo lže ten krade a do pekla se hrabe.Víte to?
Včera jsem sledoval několik rozhovorů s Karlem Gottem. Ten příběh proč se vrátil byl velice zajímavý. Ne, že by jej komouši přesvědčili, prostě mu nabídli slušné chování a neomezování jeho činnosti. Ten příkaz se ke Karlovi a jeho skupině takto chovat přišel údajně až z Moskvy. Doslova zněl "Nevyhánějte od Vás takové lidi jako je Karel Gott" Takže si hovno soudruhu pamatujete ale hlavně lžete. Vám ale nejde o to říkat pravdu, vy jen se chcete zařadit mezi ty sráče jako je Bělobrádek, Poserplína a další, prostě PAL.
Jo a dnes bych tu antichartu snad podepsal taky, už kvůli takovým svazákům jako jste vy
No a chtěl bych Vás vidět jak čumíte z dálnice na ty zástupy. Prostě jste lhář.
Už chápu, že jsou lidi na takový zmetky jako jste vy nasraný a nejraději by vzali vidle, já tedy s vidlemi neumím , ale co vím, že by Vás hodně nasralo by bylo přejmenovat letiště Václava Chrchly na letište Karla Gotta a proto podepíšu jakoukoliv petici, kde to bude takto formulováno.

Zatím bez slepic

S vidlema umím
- ono vidlemi nejspíš půjde mnohé
i propíchnout kola autíčka,
ze kterého šmírují Karlíčka.
Nic lidského nám také není cizí
tož vidle jsou naší zbraní :-)

Zatím bez slepic

Jo, jo. Vlastně to s těmi vidlemi také umím. No jo, vidlemi.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vida, já napsala vidlema i vidlemi, tuším.
Co je však správně, nevím.
A tak vidlím je to jedno :-)

Zatím bez slepic

Pane Hnidopich.
Kdyby Gott opustil republiku,tak by určitě nebyl tak slavný,jako teď.
Pokud vím,kolik těch umělců uteklo,aby se prosadil na západě,snad ani jeden.
Tohle musel všechno Gott vědět.
Jednou Gott zpíval v jejích soutěži a skončil neslavně.
Určitě by byl v hodnější název letiště ,letiště Karla Gotta.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím co by bylo, kdyby bylo a ani nevím co to bylo za soutěž o které píšete, ale nemyslím si, že zrovna takto Gott uvažoval.Nikdo tak neuvažuje, naopak, peníze a sláva je ten hnací motor a k tomu se přidává i svoboda v tvorbě a vlastně ve všem a Gott již měl v Německu v tu dobu velmi vysoké renomé a peníze zajištěné. Takže to rozhodnutí zde zůstat bylo zřejmě vedeno jinou myšlenkou než tou o které píšete a to tou, že to tady měl rád a taky ty lidi okolo. No a já mu rozumím a právě proto jej mám rád.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Eurovize 1968
https://www.youtube.com/watch?v=Jqhz199zRVA
Gott zpíval píseň, kterou složil Udo Jurgens. Poslechněte si. Nic moc. Asi i tam přece je záleželo na skladbě nejen na interpretovi. Jemu k popularitě hodně pomohlo i to s kterými autory spolupracoval. A to byli Svoboda, Jiří a Ladislav Štaidlovi, textař Zdeněk Borovec a další.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja bych udelal kombinaci Letiste Karla Gotta a v nem zachodky Vaclava Havla.

V letisti pisnicky Gotta, aby to cekani lip ubihalo a na zachodkach cteny hry, aby to to srani lepe probihalo.

Zatím bez slepic

Souhlas a bude to s ohledem na moralne-volni vlastnosti obou panu perfektne vyvazene.

Zatím bez slepic

Pánové... prosím... netancujme na hrobech. Netřeba vést válku o mrtvého. S věštcem sice nesouhlasím, ale budu do smrti hájit jeho právo toto říkat, dokonce i na Kydech. Ale myslím že se mnou Věštec bude souhlasit, že není zapotřebí z toho dělat pořadně rozmazné lejno. 

Věštec řekl svůj názor, byl ochoten ho říci i proti mínění drtivé většiny zde na Kydech a za to mu patří respekt. Kydy nejsou nejdonázorové fŕum plně souznějících. Ostatně... na Karla se vylije v příštích týdnech ještě hodně špíny, teď když je mrtvý a nemůže se bránit, to se najde bojovníků. 

Nerad bych, aby se ze sporu o Karla stal ještě spor o Kydy. 

Prosím pánové, nalijte si vrituálně panáka, ťukněte si a neserte mě. 

 

Zatím bez slepic

Správně, nalejme si po skleničce,
obnovme normální sousedské vztahy
aby je nemusel obnovovat ten soused
přes plot
nadáváním do idiotů a debilů,
sousedova děcka zvát lůzou....
brrrr
jako sorry, srát nepřestali ani pozůstalí....
zle, je mi z toho zle.
Jdu a najdu slivovicoil

Zatím bez slepic

Vidláku,

je třeba aby názory byly vyrovnaný, nebo to skončí jak s tím naším milovaným humanitním bombometčíkem. Gott už má nakročeno, dokonce se snaží láskomilná část vzývačů o přejmenování letiště. Osobně v tom vidím jisté symptomy a upřímně mně serou. Už vidím jak cestovky nabízí zájezdy na místa kde se mistr významně zapsal. Určitě se budou objevovat i ty které se pochlubí jak je mistr šukal a budou dávat rozhovory a ....., nebo asi už to jsou starý babky, tak to asi zapomněly.

Nevidět tu část jeho osobnosti jež nebyla zase až tak pěkná je třeba zmínit. Nebo, že by se o tom nemohlo mluvit? Takové to předsudečné jen vychvalování, byl to přece charakter, ty babičky a fanynky a .....

Zatím bez slepic

Víte, dá se pochopit, že je lidem smutno, když někdo odejde a uleví se jim, když smutek nějak (někde) vyjádří. Je to lidské.
Avšak v situaci, kdy tak činíte jen z důvodu, abyste „vyrovnal názory“ urážením zemřelého a všech, co cítí jinak než vy, už to tak pochopitelné není. V takovém případě je nejslušnější mlčet, když už nectíte ani pietu.

K Vašim výkladům (nic jiného to není) Gottova chování jen připomenu, že pravda nikdy není jen jedna a že v takovéhle chvíli ani není podstatná. Prostě zemřel člověk, jehož měla většina národa ráda, protože po celý život jim přinášel jen radost a vážili si ho za to. Věřte, že ty miliony příznivců vědí proč. Respektujte to a váš „názor“ na člověka, jemuž nesaháte ani po kotníky, si nechte na jindy. Podle mne to z vás hrdinu nedělá, jen si na něj hraje zbabělec, navíc v nevhodnou chvíli. Tečka.

Zatím bez slepic

Ano Věštče, souhlasím... ale nemohlo by to počkat alespoň po pohřbu? Pak mi na toto téma hoďte článek, já ho vydám. Ať byl Karel jaký byl, pořád je to nebožtík s největším počtem pozůstalých v této republice. A ti mají nárok ho alespoň lidsky a v klidu pohřbít. Na propírání mistrovy osobnosti bude času dost... 

Zatím bez slepic

Vidlákově pokárání maličké vysvětlení od samotného Mistra, které prezentoval v poplyšákovém čase.
Vyfičení z Československého Blbákova zvažovala celá kapela, neřku-li celý Karlův tým. Technické potíže nastaly při úvaze, kdo bude textovat.
Zpívat pro zahraniční posluchače není problém.
Hrát pro zahraniční posluchače není problém
Složit melodii pro zahraniční posluchače není problém
Vymyslet pro zahraniční posluchače smysluplný, chytlavý a zapamatovatelný text je problém obrovský.
Když si pánové uvědomili, že člen jejich tvůrčí formace Jiří Štaidl by se emigrací odsoudil k živoření, jednoduše hodili zpátečku a šli na co nejlepší dohodu.

Zatím bez slepic

nasrali. Hádat se můžete pod nějakou mojí přiblblou povídkou, tady se to fakt nehodí.

Zatím bez slepic

A co pak tak převratnýho tvoříte ve své práci?
Přeji Vám hodně úspěchů, nechť se Vám daří,
stejně, jak se dařilo Kájovi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdo chce přejmenovat letiště ? Já, já, já.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem pro, aby se letiště vrátilo zpět k názvu Praha Ruzyně. Takhle bylo a je známé doma i v zahraničí. Ten přívlastek V. Havla je jak pěst na oko a bojím se aby v případě Gotta (a pochybuji,že k přejmenování dojde) tomu nebylo časem stejně.

Zatím bez slepic

Letiště
Já jsem pro návrat k původnímu názvu, ale dovede si představit ten šrumec, kdyby se v případě Gotta někdo zmínil o referendu?

Zatím bez slepic

Referendum přímo ne, ale petice je na spadnutí.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Letiste-Karla-Gotta-Ne-Ha…
Já jsem ze zásady proti, aby se pojmenovávaly či přejmenovávaly ulice či místa podle momentálních emocí. Však víme jak to pak dopadá. Jen čekám kdy dojde na Koněvovu ulici v Praze a je mi předem líto těch lidí až dojde na výměnu všech dokladů a změnu bydliště všude možně. Což se u takové neutrální třeba Zvonkové nebo Karnevalové nestane. Ti co vědí nebo by se zajímali by věděli a za x let by to bylo stejně jedno. Obávám se, že spousta dnešních mladých netuší proč se ulice jmenují Husova, Čapkova, Němcové.

Zatím bez slepic

Vzdyd je to davno tradice, jak ji popsal Kundera. Od nas se to ceka a John Lennon ma taky letiste.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vedle na spřáteleném portálu u pana Bavora padla informace, že Trikolóra připravuje petici za přejmenování ruzynského letiště na Letiště Karla Gotta, někdo tam zároven navrhl přejmenovat tamní loch na Věznici Václava Havla.
Tak Klausi, kde je ta petice, přidávám se.

Zatím bez slepic

Gott mit uns...

Zatím bez slepic

sranda s námi také :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vědomí, že musí opustit „svoje holky“ (Olga Špátová), muselo být nejtěžší a nejhorší.
Už ho to netrápí.
Ať je mu země lehká.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je příznačné jak se ta kavarenská špína okamžitě ke KG ostře ideologicky vymezila.
Mrzí mě, že i Vlk dnes na Kose v článku ke Gottovi nezapomněl plivnout na Babiše a Zemana, že se přiživili pořádáním státního pohřbu. Ale zas je náš analytik trochu vedle, jak jedle, první s tím nápadem včera myslím přišel Zaorálek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Písně se smrskly ve skřeky a opakované nápěvy, zmizely melodie i texty. Že by nastoupil textař Horáček?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

„Státní pohřeb Karla Gotta bude nyní požadovat celá antidemokratická, proruská a nacionalistická fronta, protože Gott symbolizuje jejich svět. Takový státně rituální pohřeb je čistou nestoudností jak vůči našim dějinám, tak vůči desítkám osobností, které udělaly pro národ mnohem více a přitom se neohnuly,“ uzavřel Šafr.
Asi chudák zapoměl, že Václav Havel , aby se stal prezidentem tak se nechal zvolit komunistickým parlamentem a přísahal na komunistickou ústavu, tomu já říkám ohnutí.

Zatím bez slepic