Gott ex machina

Autor
Štítky

Myslel jsem, že na Kydech bude mít Kare Gott jediný článek. Kydy se přece jenom zaměřují jiným směrem než na životopisy nebo hanopisy slavných. Tušil jsem sice, že Gottův skon bude mít větší dosah než jen ve velkolepém pohřbu a vzpomínání druhořadých celebrit. Ale ani ve snu by mě nenapadlo, že o pouhý den později už tento podstatně zvětšený dosah budu popisovat.

Zkrátka a dobře, Mistr nám ještě ani nevychladl, ale už se leje špína na všech úrovních. Babiš předevčírem ještě s vládou schválil státní pohřeb, ale protože nám ta lepší, důstojnější, morálnější a pražská část ulice začala křičet, včera už to odvolal a prý bude "jen" pohřeb se státními poctami.  

Bývalý protokolář Forejt už stačil národ informovat o všech prohřešcích proti protokolu - vlajkách na půl žerdi, chybách ve státním pohřbu a podobně.  

Šafr se vyjádřil, že Gott (teď když se už nemůže bránit) byl vlastně škůdcem a státní pohřeb si nezaslouží, protože by to bylo zneuctění všech těch, kteří pro republiku něco udělali. Vlastně má pravdu... Gott by měl pohřeb stejný jako ti, kteří humanitárně bombardovali a podepisovali dopisy vyzývající k útoku na Irák a po něm by stejný pohřeb měli další podobní kolaboranti politici. 

Abych nezapomněl na Halíka. Ten už stihl napsat i příslušný dopis o tom, jak by pohřeb u Svatého Víta byl nevkusný a oslavoval by normalizační hvězdu zábavního průmyslu.  

A přidávají se další a další. 

Vidlácky bych si dovolil říci, že Gott se v očích všech těch dnešních mravokárců provinil v podstatě jen tím, že po revoluci před nimi pokorně neklekl na kolena, nesypal si patřičně popel na hlavu a neměl potřebu si k nim chodit pro radu, pro koho smí a pro koho nesmí zpívat. Stejně tak nikde neposkakoval a nebil se v prsa, jak dal peníze Lanďákovi, podporoval Kubišovou a další. A jeho třetím hříchem bylo, že se nesnažil režim za každou cenu provokovat a hrát si na symbol protikomunistického odboje a dostávat za to zahraniční podporu. 

Troufám si také tvrdit, že Gott si vzal z podpisu Anticharty víc poučení než všichni ti Svěrákové, Smoljakové a další pražští kavárníci. Gott už totiž až dodnes držel politickou hubu. Nebo snad někdo víte, koho volil? Politicky se neangažoval, nechtěl být spojen se žádnou stranou, zřejmě mu stačilo se politicky znemožnit jen jednou.  A už navždy dělal to, co uměl nejlíp... zpíval. 

Ti další si sice nasypali popel na hlavu, ale jinak se nezměnili ani o fous. Tak jak tenkrát stáli na správné straně i kdyby měli udat vlastní babičku, tak to dělají i dneska. Tak jak se tenkrát cítili nad plebsem, tak se nad něj povyšují i dnes. A z mně neznámého důvodu mají pocit, že herecká nebo zpěvácká pocta je automaticky povyšuje na arbitra morálky. 

Na rozdíl od Kluse, Šídla či Holubové mi Karel Gott nikdy nevysvětloval, co si mám a musím myslet. 

Dále bych rád podotknul, že když děláte dobře to v čem jste dobří, tak se to projeví... Karel Gott byl zpěvák a dělal to dobře. Proto by většina národa klidně zamhouřila oči nad protokolárními prohřešky které propírá pan Forejt. Ostatně Masaryka také zvolili víckrát než mu ústava dovolila a všichni to rádi přešli. Proto většinu lidí nijak neurážejí státní vlajky na půl žerdi a proto jim nevadil Babišův návrh na státní pohřeb. 

Karel Gott je hodně jasně svítící reflektor v jehož světle bude velmi podrobně vidět ledacos z charakterů dnešních mocipánů a okupantů veřejného prostoru. Tentokrát totiž všichni sedí v první řadě a tentokrát český volič nejenže neodpustí, ale také nezapomene. Jeden z mých oblíbených blogerů to vyjádřil mnohem jadrněji... ukáže se, kdo je zmrd ať už má jakoukoliv slupku. 

Jak asi bude nazíráno na Babiše, který nejprve halasně řešil státní pohřeb, aby po chvíli couvnul a zachraňovala to Ivanka Gottová? Jakpak Zaorálek a další, kteří se teď bijí v prsa, jak to PRVNÍ navrhli... 

Jak bude nazíráno na novinářské i herecké hvězdičky, které neměly odvahu Karlovi rušit koncerty pískotem (vynesli by je v zubech), když prý byl takový pokleslý charakter a troufají si až teď, kdy se nemůže bránit? 

A Halíkovi doufám někdo rozbije hubu, přečte v Bibli něco o lásce k bližnímu i k nepřátelům. 

Jak bude nazíráno na Forejta (protokoláře s  děvkami a fetem), že promeškal vzácnou příležitost mlčet? 

Mimochodem, všimněte si... Zeman kondoloval rodině, nechal stáhnout vlajky... a... ticho. Neříká už nic. Není blbej. Gott je opravdu tuze jasný reflektor a snadno ukáže něco, co národ nechce vidět. 

Nakonec bude mít Mistr národní pohřeb na Žofíně.  A aby se neukázalo, že jeho skon bude mít větší politický dosah než celý jeho předchozí život. Gott má, řečeno politicky, nejvíc voličů. V očích národa asi tak stokrát víc než všichni politici dohromady.

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

a dalsi, kteri smrt Karla Gotta vyuzili k utoku na Havla. Kupodivu se mnou zacalo polemizovat tolik lidi, ze jsem jim zjevne slapl na kuri oko. Sam tomu nerozumim.

Zatím bez slepic

Tak moment.....
reagoval jste zde poprvé v 7:41 a sice na zemědělce 7:17
a abych vám osvěžila pamět tak na toto

"Jasně teď vidíme kdo rozděluje národ.
Snad 90% obyvatel by souhlasilo aby měl Gott státní pohřeb.
Když vím,že Gott jak charakterově,tak odborně převyšoval Havla o několik řádů.
Bělobrádkovi ta nemoc už zasáhla mozek.
Halík,zástupce pekla u nás,musel takto vyrukovat,protože Gott do pekla nepůjde,Gott bude zpívat v andělském sboru."

To byla první a zatím jediná zatím zmínka konkrétně o Havlovi

a vaše reakce v 7:41 byla

"Vaše nenávist vůči Havlovi musela někudy ven, žít s utkvělou myšlenkou antihavel holt není lehké. Ale Gotta jste k tomu zneužívat nemusel."

(mimochodem jaká nenávist? názor)

načež reagoval franta v 8:47

"Nenávist?
Vždyť je to obyčejná obranná reakce organismu. Na zvěčnělého a věčně živého rádoby dramatika a cizím dopuštěním prezidenta ji mám taky. A taky na tu žumpu, co je tak trefně označována jako havloidé, pravda & láska, elita národa,...."

A už to jelo.

Ne vy jste nereagoval na gerda a další, kteří....atd.
Vy jste naprosto záměrně vyvolal polemiku o Havlovi, záměrně jste sem toto téma zatáhl, abyste mohl ostatní, kteří na vás začali reagovat, mistrovat a provokovat.
Pravděpodobně jste i s tímto záměrem přišel. ne vy nejste hlupák, vy velmi dobře víte co děláte a co vyvoláte.
Jak říkám whataboutista (manipulátor) jak vyšitý a máte tu opovážlivost obviňovat z toho druhé?

Zatím bez slepic

si clovek nezaslouzi podle odbornosti (nemeli ho ani cesti nositele nobelovy ceny nebo profesor Holy), ale podle zasluho o stat - od toho je to statni pohreb. Srovnavat odbornost je tedy prvni diskuzni podraz, ktery slouzi jen k utoku na Havla. Podobne slo rici, ze Gott odborne prevysoval (neprilis vzdelaneho) Ludvika Svodobu - bezpochyby umel lepe zpivat :-) Takze argument odbornsti byl jen osli mustek k tomu, aby pan Gerd neco na toho Havla nasel. Ve skutecnosti byl Havluv uspech jako dramaturga v 60. letech celosvetovy a navic k tomu pridal zasluhy o demokraticke zmeny v roce 1989, coz se s jednoboorovym zpevakem neda srovnat ... ale tim jsem naskocil na trollovaci linku pana Gerda.

Takze zpet: statni pohreb patri tem, kteri se vyjimecnym zpusobem zaslouzili o stat, nedava se za sportovni ci vedecke vykony. Nepochybuji, ze pan Gerd toto moc dobre vi a argumentaci odbornosti vytahl jen proto, aby do toho zatahl Havla. Holt kdyz nekdo vztaha a usina s programem antihavel, ani nemuze jinak.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byl ve své odbornosti lepší, než je většina lidí ve své vlastní.

Havel byl mizerný dramatik a špatný politik.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejde ani tak o odbornost. Jde o to, jak svými činy kdo oslovil národ a jak ho národ bral. Tím národ, myslím jeho velkou většinu. Gott byl a je fenomén, jemuž v Česku není a ani v moderních dějinách nebylo rovno. Lidi ho prostě milují. Ne teď právě náhodou. Už hodně, hodně dlouho. To ho jednoznačně na státní pohřeb kvalifikuje. Zná ho každý Čech od deseti let nahoru. Osobně s argumentem odbornosti nesouhlasím. Svoboda asi nebyl nejlepším vojákem své doby. Ale vedl jediné vojsko, které kdy za nás doslova cedilo krev. A dobře. To se počítá a proto ho lidi měli rádi. (Tím nikterak nesnižuji statečnost a oběti kluků od Tobruku a z ostrovů). Navíc prezidenti to dostávají tak nějak automaticky. Myslím, že Zemanův a Klasův pohřeb bude jednou mezinárodní ostuda.
Proč se někteří zrovna teď navážejí do Havla? Protože jeho zarputilí obránci a ctitelé se zrovna teď navážejí do Gotta. Protože Gott těmto lidem není dost dobrý, aby dostal stejné pocty jako Havel. Protože Havel si dle těchto svých kritiků ty pocty zasloužil mnohem méně než Gott. A protože Havla někteří z nich skutečně upřímně nesnáší.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Srovnejme si tedy Karla Gotta a Václava Havla na jejich vlastních polích - fakta hovoří!

- Karel Gott uměl nádherně zpívat - byl to excelentní zpěvák

- Václav Havel považoval bombardování Bělehradu za humanitární - jako humanista byl zkrátka kurwa (Neplést s prostitutkou! Kurwa není zaměstnání, ale vlastnost!)

To jsou nezpochybnitelná fakta. Přiznám se, nosil jsem na kabátu placku VH dlouho, možná příliš dlouho. Roku 1999 jsem ji rozšlápl, poté co "humanista" Havel spáchal sebevraždu. Pro mě tím okamžikem z beránčí kůže vykoukly vlčí tesáky. Taky fakta. A národ to ví!
Ostatní pindy si tedy strčte laskavě za klobouk! Howgh! (Domluvil jsem!)

Zatím bez slepic

anna2
Díky,přesně.
Není on ten scallop Sartre?

Zatím bez slepic

...nerozumím - tak se učte.

Zatím bez slepic

Scallope, jste demagog a lhář, o Havlovi jsem nenapsal ani slovo. Jestli je tohle pravda a láska, nedivím se, že ji lež a nenávist poráží.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvam se Vam, pane Gerde. Vy jste si kopnul do Schwarzenberga (a nikoliv Havla)

Umrti Gotta prinutilo otirat se o Havla nasledujicim nickum (za posledni dva blogy): Josefka, dexx, Anonym, anna2, Laco G. Mlynář, zemedelec, franta, Cmoud, ass, Alice.

Jinak pro Vas vyroky tech, pro kterym vedete svuj dzihad:

Schwarzenberg (o Gottovi):
„Vynikající zpěvák, nesmírně oblíbený u nás i v Německu. Návrhy Babiše a Zaorálka slouží spíše jejich popularitě než úctě vůči Karlu Gottovi,“
„Vědci jako Wichterle, hrdinové druhého, třetího odboje takto poctěni nebyli. Gott byl báječný zpěvák, ale ať vládl kdokoliv, žil jako v bavlnce a skvěle vydělával. Státní pohřeb je v tomto případě poněkud přehnaný,“

Belobradek: "Jistě to byl velký umělec a profesionál. Státním pohřbem bych ale šetřil,“

Jak tedy vidite, oni kritizuji navrh statniho pohrbum. To byla chyba vlady, coz sama pochopila a navrh stahla. Az pak se zacali bavit s rodinou, co by chtely pro sveho blizkeho oni. Za toto selhani ale Schwarzenberg nemuze.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Což tak citovat ty výroky Schwarzenberga a Belobrádka celé a ne jen, co se vám z nich právě hodí. Zvláště ten Bělobrádkův, že Gotta umlátili migranti, byl dost za čárou. I na člena KDU

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale nezapomente, ze kazdou prasarnu lze promenit v genialni myslenku slovy "jen neco tak pitomeho jako cesky novinar nechape, ze to byl bonmot".

C'est LaVie

Zatím bez slepic

jasně, vybíráte z textů selektivně, selektivní pravdy. Trollí metody, jak vždy spolehlivě zaprasíte každou diskusi. Jako v minulosti třeba na ACZ. Teď holt z ničeho nic prasíte tady na Kydech. Není vám divné, že vás tu vůbec nikdo nechce, tak proč ta vaše opakovaně trapná exhibice. Nějaká úchylka? Nebo máte nějaké vyšší poslání?

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

já to dělám už dávno

Zatím bez slepic

ale no tož tak, scallope

Zatím bez slepic

Jak to s tím souvisí?

Že je Havel špína říkám už desetiletí. Říkal jsem to když umřel Chiraq, říkal jsem to když umřel Papež Jan Pavel II, říkal jsem to když umřel Bush. Pořád někdo umírá, kvůli tomu přece nemusím začít lhát.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=http://vslasixv.com>lasix online uk

Zatím bez slepic

Prý - "Proc si tolik fanousku Karla Gotta potrebuje na jeho hrobe kopnout do Havla?"
Chudinka jednooká, skoro slepá - že tolik fanoušků Havla potřebovalo kopnout do Karla Gotta ještě nepohřbeného, to neviděl. Mějme s ním soucit, nedokáže vnímat celou realitu.

Zatím bez slepic

mel nutkavou potrebu kopat do Gotta?

Zatím bez slepic

že to ubohé stvoření nedokáže vnímat realitu, natož pak porozumět psanému textu.

Zatím bez slepic

Když měli pohřeb mafián Kočka a zrádce Havel, tak byl Gott ještě naživu. Nebylo s co porovnávat.

(Řekněte si ať vám přidaj, dělat ze sebe blbce přece musí bejt dobře placený).

Zatím bez slepic

Ty si nám sem byl přidělenej prudit místo Sartra, nebo jsi dokonce |Sartre sám?
Jebte na něj, jen záměrně provokuje a vyvolává flame ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pražská kavárna se pustila do boje proti Karlu Gottovi, který nemůže vyhrát. Dokázali tím jediné, že nejsou etalonem morálky, pravdy a lásky, ani inteligence. jen vyšších příjmů, mnohdy z pochybných zdrojů. Fanouškům Karla Gotta ani jeho nefanouškům se celá ta nechutná situace, kterou pražská kavárna kolem K. Gotta rozehrála, nemůže líbit.
Umřel člověk, měli držet nevymáchané huby, za týden by šel život dál. Místo toho se stali Antichartou dnešních dnů, prorežimními slouhy a vůbec ztratili morální kredit, pokud jej u někoho ještě měli. Členové tzv. pražské kavárny se podobají komunistickým nomenklaturním kádrům z dob socialismu. Ostatně mnozí z nich kovaní komunisté před 1968 byli a byli by i nadále, kdyby je při převlékání kabátů nedostihla jejich bezcharakternost.
Tomáš Halík se výroky o Karlu Gottovi ukázal jako nechutný člověk, Karel Schwarzenberg ukázal, že funkce prezidenta dosud nedorostl.

Karla Gotta jsem nijak zvlášť neposlouchal, ale jeho písničky mně nevadily. Ovšem nikdy by mě nenapadlo na něj plivat špínu, když se už nemůže bránit. Pražská kavárna ukazuje svou pravou tvář.

Zatím bez slepic

radostne slinta, kdyz utoci na Schwarzenberga. Proti prezindetskym ku*dam zadny disputat. Ale nepockalo by to par dnu, nez bude mistr pohrben?

Mily pane Gotte, Vase pisne me neoslovili, ale publikum jste si vybudoval obrovske, vsechna cest. Ze srdce Vam preji, aby mistni vzorek tohoto publika nebyl reprezentativni.

Zatím bez slepic

Jen a jen Vaše vizitka - co se skrývá za závojem slov?

Zatím bez slepic

Nastavene zrcadlo panu Gerdovi. A citace slov pana prezidenta je vysledek volby vetsiny naroda - a obavam se, ze take vysledek volby vetsiny fanousku Karla Gotta.

O Gottovi bych umel rici i neco kritickeho, ale je slusnosti si tohle nechat na pozdeji. Bylo by pekne, kdyby i jeho gerdoviti priznivci brali smrt cloveka - nota bene jimi obdivovaneho - s pokorou.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nelži, nikdo ti nikdy zde nenapsal, že Gott nepodepsal antiuchartu, tedy že neudělal něco špatnýho ;)

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejste vy ten muzikant, co zpívá jak jeden černej kluk, hledal takhle šuk ?

Vypadáte, že pracujete ve stejném kolektivu.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale no tož tak scallope,
gerd vidí bez zrcadla - lesk toho vašeho by ho jen a jen oslepil.
Pražská kavárna nemá šanci tentokrát vyhrát.
To jestli bude pokračovat, může být její poslední boj.

Zatím bez slepic

prazska pavlac zde roznesla prazskou kavarnu na kopytech?

Tohle valku Vam neberu. Jen si myslim, ze valecniky si jake sve fanousky mistr nezaslouzil. A ted muzete vyrazit na ztec, ja jdu pripravit cesnek na sadbu.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

ZZ (zmlkni zmrde)

Zatím bez slepic

trápení? Netrapte se naše vizitka není Vaší vizitkou. :-)

Zatím bez slepic

Nevládnete nám, my nevládneme Vám :-)
To je svoboda.

Zatím bez slepic

V poradku, uz si rozumime. Pro vidlaky je nenavist vuci jednomu na hrobu druheho neco bezneho. Mame preci svobodu.

Preji pekny svobodny den.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znovu, nenávist? to podsouváš ty osatním, že takový jsou, nedokážeš nebo spíše nechceš připustit, že normální člověk ví, že člověk občas dělá špatné rozhodnutí a to, že řekne "rozhodl se špatně" nerovná se nenásvist...

Tedy spíše se zamysli nad sebou, proč neustále v skoro každý příspěvšk je lživé "oni ho nenávidí", když je to lež...

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zaslepuje Vás vlastní zrcátko ? :-))))))))))))))))))

Zatím bez slepic

BACHA, SCALLOP JE ZNÁMÝ TROLL
který jen chce vyvolat hromadnou hádku, zaplevelit tuto diskusi a odvést tak pozornost od podstaty. Doporučuji nereagovat, zasklít!

Zatím bez slepic

Mám také ten dojem, není to Sartr nebo jeho o něco chytřejší kolega?

Zatím bez slepic

Ten tady zjevně neuspěl, tak to teď zkoušejí jinak. Tenhle je o fous chytřejší a v otravnosti tamtoho už dohání. Na změnu ochranného mechanismu to ale nejspíš nedotáhne. V míře sprostého lhaní jsou tak asi nastejno.

Zatím bez slepic

Matko,
doporučuji škebličce hřebenatce, tedy scallopovi vůbec neodpovídat. Vystačí si sám a má jediný vyvinutý orgán, nohu. Mozek určitě ne. Zbytečná snaha s ním ztrácet čas, je to biblické házení perel sviním. Nenechte si tím ubožákem kazit den. On si jej kazí každým pohledem do zrcadla.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, již přestanu, ale den mám dnes úžasný, nikoliv snad díky jemu. Zkazit mi ho nemůže :-)))

Zatím bez slepic

Nemám potřebu ztrapňovat Schwarzenberga, Halíka nebo scallopa. Zvládnou to zcela sami, jak jsou hloupí a nadutí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

a jdete za stestim,

Zatím bez slepic

Kdepak ty ptáčku hnízdo máš,
skrýš a zázemí.
Vždyť ještě léčky málo znáš,
málo zdá se mi.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

za plný kurník slepic. Bez ohledu na naše názorové rozdíly.

Zatím bez slepic

Děkuji, být zván knížecím knechtem prezidentskou kundou je docela pochvala.

Za sebe bych klině počkal, ale když si chcete povídat dnes, tak to musí být dnes. Přece sem za týden nepřijdete číst odpovědi. Ha ha ha.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

„Než syn odletěl vrtulníkem, jen řekl, že všude za dveřmi byly plynové bomby,“ popisuje otec zraněného chlapce. (idnes)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

co jsem doposud ke K.G. četl. Díky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle logiky, kterou nám kavárna předvádí, jsme stejně špatní my všichni, kteří jsme tu zůstali a sloužili socialistickému režimu.
Oni sami, samozřejmě, zdrhnout nemohli, museli přece proti režimu bojovat, že ?

Zatím bez slepic