Divokým Kurdistánem

Autor
Štítky

 

Válka v Sýrii se znovu rozjela. Turecko zahájilo invazi na kurdská území s tím, že vytvoří bezečnostní koridor pro syrské uprchlíky a zároveň vytlačí kurdské milice z blízkého pohraničí. Po dlouhé době máme všichni stejný názor. Tentokrát se nelišíme od České televize, většiny novinářů, nositelů pravdy a lásky. My xenofobové, konspirátoři a ruští propagandisté si mysíme totéž co kovaní demokraté a transatlantičtí vojenští paktující se:

Turecko si bude dělat co chce, bude z toho pěkný bordel, nějaké kecy o bezpečnostních zónách jsou jen kecy a nikdo neví, co se ve skutečnosti v Sýrii vlastně stane. 

Naše vaše EU se už ozvala... Erdogana ostře odsoudila. Ten hned zakontroval, že by mohl do Evropy pustit další migrační vlnu, tak ať tam v Bruseli a Berlíně raději drží hubu. Zatím bych věřil, že to Brusel a Berlín udělá. Migrační vlna - to je taková noční můra, která by mohla EU definitivně sejmout. 

Mějte prosím na paměti, že před pár dny jsem tvrdil, že Turci nezaútočí... S tímto vědomím čtěte mé dnešní vidlácké předpovědi: 

1. Turecká armáda není tak silná, jak se jeví. Není to tak dávno, co Erdogan taktak ustál armádní puč. Dodnes občas probleskou informace, jak se tam v armádě dělají čistky v podstatě po Stalinovsku. Na důležitá místa nastupují lidé, od kterých se na prvním místě očekává loajalita. Pak teprve profesionalita. Turci jsou na tom jako Rudá armáda v Zimní válce. Erdoganovi kamarádi ještě neměli možnost ukázat, kdo je dobrý a kdo je debil. To se stane až teď. Papírově má turecká armáda stejnou převahu, jako ta Rudá, ale nakonec to v tom Finsku bylo trochu složitější. 

Myslel bych si proto, že útok na divoký Kurdistán nebude zase až tak jednoduchý a možná brzy uvidíme na youtube nějakou tu cestu do Raate. 

Nepředvídám výsledek celé války, ale řekl bych, stejně jako včera, že turecká převaha není vše a na parádemarš bych si nevsadil. 

2. Turecká ekonomika se potápí už teď a to není zapotřebí žádná sankce od EU nebo USA. Myslíte, že Erdogan může obsazením syrského území fakt něco získat? Hory, hory, pouště, chudé vesničky plné odbojného obyvatelstva a zbraní. Jistě, jsou tam nějaká ta ropná pole, ale ropa z nich nebude v konečném důledku o nic levnější než ta ruská v některém z tureckých přístavů. Budou muset těžit, hlídat ropovody či konvoje, řešit přepady, zkrátka a dobře, ropa Erdoganovi to tažení nezaplatí ani z desetiny. Jistě, pomůže mu, ale náklady budou obrovské.

Máte někdo pocit, že to Erdogan dělá z jiných důvodů  než vnitropolitických? Ekonomika jde do kytek, jeho strana už není tak populární a nevítězí tak snadno ve volbách. Nepřipisuje se Putinovi přesně to samé? Ukázat na nepřítele,  zahájit slavnou válku a opět se koupat v ovacích davu... 

Ale situaci to neřeší. I kdyby Turci nakrásně vyhrávali, stejně to bude drahé, drahé a drahé a v rozstřílené Sýrii není nic, co by stálo za to. A za prestiž osamnského sultanátu si nic nekoupíte. 

 

3. Erdogan nám právě nastupuje na tygra. Je možné, že všechno půjde dobře, ale co když nepůjde? Co když bude muset použít všechny prostředky, aby vojska postoupila? Co když to bude příliš vidět na sociálních sítích? Co když na něj EU uplatní sankce? A USA také? Co když zjistí, že musí zvítězit nebo padne? 

Aniž bych chtěl malovat čerta na zeď... Kurdové mu mohou zatopit, Asad může také slušně kousat. Írán je připraven a je jich hodně. Rusko je příliš silné... Na západ od Turecka jsou státy, které narozdíl od našeho istambulského sultána mají naprosto směšné armády. Jestlipak, pokud by Erdogan musel, by se nám panáček nepokusil jít bojovat tam, kde to skutečně bude nejsnazší? Takové Bulharsko, to je tak pěkně na ráně... EU pak může krmit krokodýla stejně jako v roce 38... to je vyzkoušené. Dát turkovi kousek území, protože to je jeho poslední požadavek. Nedovedu si v této chvíli představit, že by Němci riskovali milionový odpor ve svých ulicích. 

Vlastně bychom si měli přát, aby Turci hladce uspěli...

4. Myslím, že už brzy budeme mít úplně jiné starosti než pseudoproblémy s Gottovým pohřbem nebo sochou maršála Koněva. Ještě budeme rádi přivolávat Putina a prosit Báťušku aby se nás ujal a celkem bez problémů mu vydáme celou Kolářovic rodinku. Eskortu povede Jakub Janda... 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

by se muselo opět etablovat na iráckých ropných polích. Erdogan do Iráku nepůjde.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nehledě na další vývoj v syrském pohraničí už Erdogan vytvořil možná zásadní geopolitický zlom. Znejistěl Izrael i západní Evropu a nejspíš taky Saudy, jižní Korejce a Japonce, že se mohou v případných konfliktech opírat o strýčka Sama. To už se nedá napravit, ani kdyby USA ekonomickým tlakem přiměly Turecko couvnout. Za těchto okolností by všichni mohli být ochotnější spolu jednat. Rusko k tomu určitě bude směřovat. Nakonec si pak proradný Trump možná tu Nobelovku opravdu zaslouží.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, docela nechtěně jste se dostal do tenat naší propagandy.
Erdogan se celkem slušně domluví s Assadem. Pro Assada jsou Turci na jeho území lepší variantou. Turci jednou odejdou, Kurdové zůstanou a budou s nimi potíže. A s Turky se dá mluvit. Ani Íránu útok na Kurdy nevadí, zobchodují to.
A Evropa? Ta bude diskutovat a diskutovat. Je tu i NATO. Jak asi vyřeší turecké dilema? Pošle Turka k Putinovi? Určitě ne. Dokáže NATO udělat nový turecký proč? Už také ne, není s kým. (Nepodceňujte Stalina - za krátkodobou destabilizaci Rudé armády si ji pojistil a ani při těžkých porážkách proti němu nikdo nevystoupil. To Hitler nedokázal.) Takže NATO to spolkne. Spolkne toho ještě hodně.
Nemůžeme mluvit o tom, že se svět stává multipolárním a pak s tím nepočítat. Změna hegemona není jen téma pro diskusi. Probíhá a hodně tvrdě. Uvolňují se staré vztahy a ještě netvoří nové. To, že se Česko chová tak neschopně neznamená, že se tak budou chovat i jiní.
Jistě následně dojde na jednání a turecké karty budou silné, Evropa a NATO budou plonkové. Zbude jim jen propaganda a řeči. Írán posílí jako regionální mocnost a Rusko si upevní prestiž spolehlivého a pevného partnera.

Nemusíte věřit a ty tři miliony + - připrchlíků v Turecku je velice těžká zátěž. Zbavit se jí za nějaké náklady stojí.
Erdogan obchoduje s Ruskem s Čínou i Srbskem. Rozkročuje se do více směrů - to je to, co my neumíme a na co doplatíme.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dokáže NATO udělat nový turecký proč? Místo proč má být puč. Udělala to automatika oprav, omlouvám se!

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta oprava je roztomilá, protože mé oči v prvním příspěvku přečetly slovo puč a až napodruhé jsem zjistil překlep :) Prostě mozek to díky vyznění zpracoval správně bez ohledu na zrak a skutečnost :)
Poznámka o Stalinovi a plně spolupracujícím vojenském vedení po čistkách, a to i v době nejhorších porážek, je velmi zajímavá a takhle daleko jsem to nikdy nedomýšlel, pět slepic!

Zatím bez slepic

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, před lety jsem udělal takový pokus. Představil jsem si sám sebe na místě Stalina v rozvráceném Rusku v roce 1929. Válka se očekávala kolem roku 1942 a tak zbývalo málo času. Musel se zbavit internacionalistů trockistů, dostat zaostalé mužiky do továren, postavit továrny, najít zdroje surovin, zajistit výživu, vybudovat silnou moderní armádu, zajistit loajalitu mocenských složek atd. Úkolů mnoho a let jen 12.
No a bylo vymalováno, na nic lepšího než Stalin jsem nepřišel. Zkuste to a hledejte alternativu s tím, co máte k dispozici.
Prohrát v příští válce se Západem by znamenalo zničení nejen Ruska, ale i ruského národa.
Podobné dilema měli i Poláci ve Warszawě 1944 a mnozí jinde. Pokusit se bojovat a zemřít nebo zemřít bez boje?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím tím ten anglosaský postavený na Sykes- Picotově dohodě.
Zatím se ukázala být životaschopnější dohoda Lenina s Ataturkem z 1921.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Krouhev se točí.
Bureš včera močil
na Kurdistán s erdoganem
dneska na něj háže kámen.
Kam vítr, tam sako -
není přece pako.
Zjistil, odkud vítr fouká
že z turecka hovno kouká
bude opět výti s vlky
pouštět lidem svoje plky.
Kdyby bylo bezvětří
těžko kořist zavětří;
proč by hledal svoji cestu
ten by šel i do incestu
morálku ať vezme čert
jen ať tuční agrofert.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera byla parádní diskuse. Myslím, že nejblíže je Tereza v odkaze Majky a zejména ten závěr. „Příští dny nejspíš v praxi ukážou mantinely turecké invaze, na nichž se Erdogan s Trumpem dohodli“.
Přihodím další zajímavý výrok Trumpa, řekl, že varoval Turky, že nyní budou mít možná zodpovědnost za tisíce vězňů oni. A když byl dotázán, jestli se nebojí, že utečou, řekl: „Budou utíkat do Evropy. Tam chtějí jít.“
A k tomu, co Trump s Erdoganem dohodli dám spekulaci – posílení vlivu Turecka v oblasti. Amerika first.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Největším nebezpečím celé turecké kampaně je útěk islamistů z vězení, jak jsem psal včera a Alex píše výše. Těch asi 10 tisíc džihádistů poběží do Evropy. Evropa má nejvyšší čas zarazit celou migrační vlnu, třeba zbraněmi. Pokud to neuděláme, čekají nás teroristické útoky všude po Evropě. ČR bude až v další vlně, ale v první řadě budou mít velké problémy, Francouzi, Němci a Švédové, a s nimi všechny vítačské státy.
Situace je připravena pro příchod dalšího Hitlera - děsivá představa. Angela Merkelová udělala obrovské chyby ve 2015 a zničila tím celou EU, která skončila rozhodnutím Angely Merkelové otevřít hranice přesně 29.8.2015. https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/09/28/29-8-2015-den-kdy-skonci…

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nabízí se různé možnosti, třeba zastřeleni vězňů na útěku

Nebo osvobození 10tisic dzihadistu + jejich žen a děti a zamichani do ostatních "uprchlíků" a potom po sankcích Evropy vypuštění směr Evropa, která se nedovede bránit a přece nemůže hledat v 3 milionech ty spatne

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/usa-odvezly-ze-syrie-nebezpecne-za…

To by nás úplně položilo, ale nikomu jinému kromě Evropanů by to nevadilo

Zatím bez slepic

Rozpad Evropy by uvítala i EK v celá bruselská smečka, která sní vlhké sny o jednotné Evropě. Především se nikdy nesplní a se zánikem evropských států zanikne i EK. Ani islám Evropu nesjednotí, jen ji pošle do hrobu, což vyhovuje USA, ˇˇCíně i Rusku, tedy mít slabou Evropu, ale ani jednomu z nich nevyhovuje úplný krach Evropy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nám dobře známý elf scallop zde není, dnes oslavuje svátek Andreje a chystá oslavné texty na Andreje Babiše.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten vyspává, včera valil kolem pulnoci, takže má půlnoc ;) Ale uvidíme jestli má i soukromé život a chodí ven mezi lidi nebo bude dneska také pracovat.

Zatím bez slepic

Tolik příspěvků napsali, a nikdo je nečte!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

urobili z dolara nedoveryhodny papierik
USA urobili zo svojho partnerstva zalozeneho na ratifikovanej zmluve kus papiera a zo seba curakov.
USA urobili zo svojho establishmentu a tajnych sluzieb nedoveryhodnych partnerov. Zacina mi to pripominar rozvod v rodine. Demokrati i republikani dlho tahali za jeden povraz. Teraz su v sebe v klinci a ... cela ta slavna konstrukcia demokracie ide do kytek.

Turci potrebovali upokojit armadu - dali jej novu hracku. A sankcie?? Obchod medzi Ruskom a Tureckom je plne v narodnych menach. Era USA skoncila. Len si to USA este nevsimli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

->americký Apple odstranil aplikaci, kterou demonstranti v Hongkongu používali ke sledování pohybu policejních jednotek…

A este stale je dost ludi co si myslia ze cloud je fajn :D :D :D Ti asi cumeli co sa im to v mobile stalo....Normalne mam slzu v oku... :D :D :D

Zatím bez slepic

TAk vcera probehla zprava, ze Adobe zakazala hotoshop aspl. pro Venezuelu, protoze sankce ;) Když se zavadelo predplatne, tak hooodne lidi praver rvalo, ze to nechcou a nevemou, protoze vypnuti a bylo tvrzeno "kdyz nic neudelate=vy osobne, tak se nemate ceho bat, ani ze bez vaseho souhlasu vam nic nezsmazou" :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a celá konstrukce se zhroutí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Neff k turecké akci:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/turecka-agrese.A191010_205006_…
Řekl bych naprosto uměřené hodnocení vč. hodnocení akceschopnosti EU tváří tvář jakémukoli vážnějšímu problému, jenž vyžaduje tvrdší rozsáhlejší nekonsensuální akci.

Boj proti brčkům, poroučet větru dešti, vymýšlet 55. pohlaví, to by jim šlo. Zajistit systémově ochranu hranic, zaklecovat Raketové a jiné piráty, to už ne.

EU v takovém stavu, s pátou kolonou zelenoduhových bláznů v rozhodovacích orgánech, nemůže přežít. Respektive my v ní. Pryč od ní.

Zatím bez slepic

Neff něco hodnotí uměřeně.
Jeho představy vycházejí ze zbožných přání, nikoli z reálu.
Turecko nebude NIKDY vyloučeno z NATO.
Proč?
Protože Incirlik a US základna a A-bomby.
Trampík Potkanovi nevyhrožuje, pouze mele hovna. Odvoz pár desítek "nejlepších" islamistů hovoří za vše. Je to úplně stejná blamáž US prezidenta, jako v Severní Koreji, jako v Hormuzském průlivu, jako blablabla... Smiřme se s tím, že soudruzi z USA můžou už jen a pouze plkat.
Proti hodnocení eurokokotů nemám námitek. Kdyby to nebyla naše tragédie, bylo by to k popukání. Opravdu už jen čekám, kdy se stane v nějakém parlamentu či senátu členem kůň či jiné zvíře, jako za Caliguly v Římě.

Zatím bez slepic

Souhlas. Turecko je NATO a NATO zůstane.

Vývojem je nastolena legitimní otázka, zda je NATO garantem evropské bezpečnosti. USA odcházejí od role univerzálního policajta (ať už chtějí nebo nechtějí) a je na stole otázka, co dál.

NATO se v multipolárním světě stává klecí kde jsou společně zavřeni psi, kočky a myši. Bohužel, na to EU nebude schopná z výše popsaných důvodů reagovat. Koně reagují na oves, ne na globální otřesy.

Zatím bez slepic

rozesmát.
Kdy byl pakt NATO garantem bezpečnosti? Zkuste vypotit nějaké datum. Za každý takový den máte u mě velkou štamprli loňské třešňovice.
NATO vznikl v r. 49, VS pak vznikla v r. 55 jako protiváha, či opoziční pakt. Od doby rozpadu VS slouží pouze jako ohlávka pro kočírování menších členů většími - nebudu tady jmenovat - za účelem zavlékání do imperiálních "kampaní". Irák, Jugoška, Afgh, sem tam něco malého v Africe.

Kdo a kdy měl potenciál opravdu - ne jen na hubách propagandistů zdůvodňujících další navýšení rozpočtu - ohrožovat mír v Ojropě?
Za každý takový státní útvar máte u mě flašku kalvadosu.

Zatím bez slepic

Já netvrdím, že NATO je a bylo garantem bezpečnosti, jen tvrdím, že to nyní bude velmi obtížné tvrdit a mohou se objevit i tací, kteří budou chtít s tím něco dělat.

Mít holou prdel není komfortní pocit.

Vaší třešňovici za mou hruškovici.

Zatím bez slepic

legitimitu otázky, zda je NATO ještě garantem. Já tvrdím, že ano, ovšem pouze garantem dodávek těžce předražené US techniky. Nic víc a nic méně.
Tvrdit to budou furt všichni dál, protože se v tom točí peníze, o kterých se nám - kydačům - ani nezdá. Viz ceničky emeryckých vrtulníčků pro naši miniarmádičku, které jsou nám v principu k totálnímu hovníčku.
Jinak za holou prdel můžete poděkovat našim soudruhům politikům napříč politickým spektrem. Odvezli nám už i ty mizerné samopaly. Ale zas to máme lepší, než bratia Slováci, těm zbylo jedno funkční letadlo.

Zatím bez slepic

Pane Targus, mluvíte mi z duše, vystihujete podstatu

Zatím bez slepic

Tak NATO oficialne neni protoze bezpecnost statu, ale zadrzovani nemecka, jak nekolikrat priznalo USA, takze jeho smyslem od zacatku je uzavrit kocky a psy dohromady ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak už jsem napsal dříve,tohle všechno je důsledek toho,že Assad nebyl poražen.
Tak aspoň Trump rozdává území Sýrie sousedním státům.
Tato Turecká invaze mne nějak připomíná tu Izraelskou šestidenní válku.
Proč se asi uchýlili pučisté k hranicím Turecka,vlastně na území,kde jsou převážně Kurdové.
Turecko je nechtělo přijmout,tak se museli zastavit u spojenců USA a Turecka-Kurdů,žádní vězni to nejsou.
Erdogan může vyhrožovat,on už ty čtyři mil.Turku má v Evropě a několik tisíc zabijáku,ty lehce dopraví do Evropy.
Tady je potřeba,udělat v Sýrii,klid a pořádek,aby se co nejvíc Sýrských utečenců vrátilo domů a věřím tomu,že se raději vrátí domů,do klidné země,než aby zůstali v neklidné Evropě.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

dávky v nouzi.
Takže se nepůjde nikam. Tedy určitě ne z Německé unie.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přijdou noví lidoopi
už se těší do Evropy
nepřipravuj chléb a sůl
ale prostři švédský stůl.
Přijdou si tu pro dávky
zapomeň na nadávky.
Vítači a sluníčkáři
kterým se tu dobře daří
pečou ovce, razí pípy
pokrokoví kácí lípy
s hlavou k mekce po ránu
melou súry koránu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se Kurdů dost hlasitě zastal. Dokonce slíbil i humanitární pomoc. Předpokládám, že nejen humanitární. Upřímně se mu nedivím. Nárůst moci Turecka v regionu Izrael určitě nevidí rád. Naopak Damašek Kurdy s gustem hodil přes palubu jako vlastizrádce.c

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se Kurdů dost hlasitě zastal. Dokonce slíbil i humanitární pomoc. Předpokládám, že nejen humanitární. Upřímně se mu nedivím. Nárůst moci Turecka v regionu Izrael určitě nevidí rád. Naopak Damašek Kurdy s gustem hodil přes palubu jako vlastizrádce.c

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se Kurdů dost hlasitě zastal. Dokonce slíbil i humanitární pomoc. Předpokládám, že nejen humanitární. Upřímně se mu nedivím. Nárůst moci Turecka v regionu Izrael určitě nevidí rád. Naopak Damašek Kurdy s gustem hodil přes palubu jako vlastizrádce.c

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se Kurdů dost hlasitě zastal. Dokonce slíbil i humanitární pomoc. Předpokládám, že nejen humanitární. Upřímně se mu nedivím. Nárůst moci Turecka v regionu Izrael určitě nevidí rád. Naopak Damašek Kurdy s gustem hodil přes palubu jako vlastizrádce.c

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se Kurdů dost hlasitě zastal. Dokonce slíbil i humanitární pomoc. Předpokládám, že nejen humanitární. Upřímně se mu nedivím. Nárůst moci Turecka v regionu Izrael určitě nevidí rád. Naopak Damašek Kurdy s gustem hodil přes palubu jako vlastizrádce.c

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se a prosím o promazání.

Zatím bez slepic

To nebyl burčák!

Zatím bez slepic

vlastní blbost ;-).

Uprostřed psaní mě napadlo, že nadešel čas, abych si vyčistil klávesnici. Řekl jsem si, že vypojovat ji nebudu, protože co by se koneckonců mohlo stát. No a takhle to dopadlo.

Zatím bez slepic

Já to tipoval na zásah profesora Parkinsona.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
To nebude Parkinson,ale burčák.,pak není vidět na písmenka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jště jednou, aby to nezapadlo, jsem dávám Kechlibara:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/syrie-rezervoar-zla.A191010…
Tam jsou velice přehledně popsána rizika a motivy. Včetně pro nás největšího rizika - sebevražedného chování EU.

Zatím bez slepic

Socialista Timmermans - BOHATÝM BRAL A CHUDÝM MÁVAL.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám vinobraní
St, 09. 10. 2019,
Omlouvám se všem čtenářům, ale ode dneška mám vinobraní. Letošní rok je mimořádně bohatý a já mám co dělat, abych vše zpracoval  a připravil.  Chystal jsem si na tento čas Čmoudův seriál článků, zatímco já budu sbírat, nosit, mlít, lisovat, plnit do demižonů a pít burčák, až mi poleze i ušima. A to je ten hlavní důvod, proč nemohu psát... budu teď několik dní téměř trvale pod parou nebo s průjmem. 
Čmoudovy články mám do soboty... tak snad se v neděli opět shledáme. 

Dotaz
Vinobraní se nekoná ? A kdy bude Čmoudovo pokračování ?
Targusi, Incirlik je už vystěhovaný a zdravotní středisko, které tam zůstalo, využívají místní civilisté.

Zatím bez slepic

těchto stránek to moc nevypadá.
https://www.incirlik.af.mil/

Fotočka je ze sedmého t. m., to stihli vyfičet za 4 dny? Tak to klobouk dolů.
:-)))

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bude chtít Erdogan odstranit Asáda, až vyhraje ?
Proč by to dělal, když se s ním může v pohodě domluvit, že ?

Asádovi šlo o kejhák, když USA vyprovokovaly válku. Propaganda z něj udělala satana, kterého je nutné odstranit za každou cenu. Nic nebylo platné, že doma vyhrál další volby, které byly na arabské poměry slušně demokratické.

Sýrie se navenek tváří, že je jí Erdoganovo tažení proti srsti, Nemůže jinak ! Ale k ukončení konfiktu asi jiná cesta nevede. Sýrie už má bojů plné zuby, zničená města, milióny schopných lidí rozsetých po Turecku, Řecku, Kypru, Německu, ... a s Kurdy své zkušenosti.
Nakonec bude ráda, že v celé ! Sýrii bude klid. Asád bude mít dost problému, jak dát zemi po válce znovu do pořádku. A se sousedy bude chtít žít v míru. Spolupráce s Tureckem bude v oblasti cenná.

Zatím bez slepic

Pro Evropu to bude znamenat hrozbu. V arabském světě roste rekordním tempem poče obyvatel.rychle nabývá obyvatelstva. To si vyžádá expanzi do okolí, zvláště, když se Evropa začne přísunu připrchlíků bránit. Pátou kolonu už mají Arabové v Evropě dostatečnou i s ideologickou podporou od immánů.

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

se stala puckovou pravdou. Joseph by z Vás měl radost.

Zatím bez slepic

Táhni do píči, zmrde, tys tu chyběl ... šichta začala?

Zatím bez slepic

Sak v rusku to bylo komentovano, ze turek dostal novou hracku a uvolnil oblast, kde to konecne damasek muze vycistit a turek za ne spacifikuje kurdy co nemel pod kotrolou, tady to reseni vadi jenom evrope, ale vsem od ruska po USA to vyhovuje...

Zatím bez slepic