Být a vládnout

Autor

Abych dokázal, že jsem skutečný Kojzar, xenofob, ruský propagandista, vedoucí představitel Fake news a rozvraceč demokracie, ktrý se už nemůže dočkat nové totality ve které budu šéfredaktorem nového Rudého práva, rozeberu včerejší elfí příspěvek od Scalloppa. Nejprve jsem chtěl napsat jen krátký komentář, ale pak se mi rozrostl na celý článek. 

Scallopp včera napsal, že jen Kojzar může napsat, že v Idlíbu vládnou Bílé přilby. S tím musím zcela a úplně souhlasit. To by mohl napsat opravdu jedině Kojzar. Smůla ovšem je, že já napsal, že tam Bílé přilby jsou. Nikoliv že by tam vládly.  Napsal jsem, že je tam neuvěřitelně hustá síť nemocnic a škol, když mají Rusové po takové době pořád ještě co bombardovat. 

Ale hlavně jsem se pozastavoval nad tím, že v tom Idlíbu podle našich veřejnoprávních a pravdomluvných médií je ta demokratická opozice proti Asadovi, kterou je třeba ochraňovat alespoň pomocí sankcí proti Asadovi. V praxi jsou tam Bílé přilby spolu s hrdlořezy z Islámského státu, donedávna tam byli i s nebožtíkem Bagdádím. Demokratická opozice je tam dohromady s Al Kájdou a dalšími skupinami, které popravy civilistů umisťovaly na youtube a než je vynalézavě umučili, se zdviženým prstem sdělili světu, že je popravují ve jménu Alláha, práva Šaríja a dalších chilliastických vizí. 

Smůla pro Scalloppa a ostatní elfy je, že tohle si každý může najít. A v dnešní době není problém k tomu najít anglický překlad arabského provolávání a ten je možné snadno přeložit do češtiny. Člověk sice musí přetrpět hodně hnusné záběry prostřelených hlav, upižlaných krků, upálených jordánských pilotů, utopených pešmergů, roztrhaných civilistů a popravených žen za prostituci z bídy, ale udělá si dost přesný obrázek o tom, jací lidumilové se v tom Idlíbu nacházejí. 

Bohužel pro většinu redaktorů ČT a Novinek jsem ještě stále nepřestal samostatně myslet a tak se prostě divím, jak v tom Idlíbu mezi těmi vrahouny fungují nějaké demokratiké Bílé přilby? Jak je možné, že jejich demokratické a prozápadní principy, které tak obdivují v mainstreamu a stále nám ho předhazují, jak je možné, že tuto jejich prozápadnost ti hrdlořezové už dávno nezprovodili za světa? Jak je možné, že syrští demokraté, kteří nemají nic proti spolupráci s USA a Evropou, kteří nekamenují ženy, nevraždí homosexuály, nechtějí žít podla práva Šaríja a nevraždí svoje dcery kvůli rodinné cti, naopak chtějí demokracii, svobodné volby a tím pádem pro ně Korán a Hadísy nejsou tou jedinou nezpochybnitelnou a nepřekročitelnou cestou životem, jak je možné, že ještě žijí? 

Kolem nich jsou totiž silně ozbrojení a sentimentem netrpící frajeři, kteří trestají každý projev sympatií k Západu smrtí. Každý pokus o demokracii utopí v krvi,  a  každý den vydávali svá videa o tom, že homosexualita, prostituce, západní oblékání, západní myšlení, ba i jen záblesk demokracie se trestá kulkou.  Všude, kde přišla v uplynulých letech o moc Asadova diktátorská, ale sekulární vláda, tam všude se moci chopili právě tito hrdlořezové. 

Mé zpátečnické a xenofobní vidlácké myšleníé je možné narušit velmi snadno - stačí mi v Sýrii ukázat jediné město, jedinou vesnici, jedinou provincii, kde Asad přišel o moc a místo něj tam nastala západní demokracie. Ovšem to půjde těžko, něco takového není ani v Kosovu. A jestli je na výběr mezi sekulárním Asadem a chiliastickým teroristickým islámem, tak beru Asada všemi deseti. Takže milí Elfové, šupky dupky na Al Jazeeru a dohoďte mi nějakého umírněného syrského islámského učence, který má za sebou dost stoupenců a byl by vhodným kandidátem na tu demokratizovanou zemi. Já se mrknu, jestli nemá na youtube nějaké ty popravy civilistů a pak s radostí a pokorně změním názor. Do té doby jsem si vybral Asada jako nejméně špatné řešení. 

V mém omezeném a zemitém vidláckém mozečku se totiž zrodila myšlenka, že ty Bílé přilby mají s těmi hrdlořezy společného víc než je zdrávo. Že něco jiného říkají na kamery pro BBC či CNN a něco jiného dělají doopravdy, protože skuteční vládci Idlíbu nestrpí nic jiného než pravověrný a extrémní islám. A to se vůbec nevylučuje s tím, že v Idlíbu není centrální vláda, jen sféry vlivu různých teroristických warlordů. 

Není to tak dávno, co se u nás v médiích propíral Nohavica, jak spolupracoval s STB. Což v praxi znamenalo, že ho pozvali do kanceláře a on tam povídal, co chtěli slyšet. Jak nikoho neslyšel, nic neviděl, s nikým nemluvil. Alespoň se dodnes nenašel nikdo, kdo by byl Nohavicovým udáváním poškozen, nebo zabásnut.  Nohavica dal najevo svou třídní uvědomělost, zanadával na zlého Kryla, na kterého nemohli, protože byl v Německu, zanadával na další emigranty, to STBáci rádi slyšeli, ale nic s tím nemohli udělat a Nohavica se pak dál mohl živit jako písničkář. 

Tohle naší pravdě a lásce bohatě stačí na Nohavicovo dehonestování, ostentativní odstup a vláčení bahnem. Samozřejmě k Bílým přilbám jsou mnohem tolerantnější. 

Takový demokratický bílý přilbař také musí chodit na kobereček k různým Bagdádím a vysvětlovat jim, že jsou ve skutečnosti pravověrní, mají islám v srdci a těší se až povraždí všechny nevěřící. Ale teď se ta bílá přilba hodí jako PR a díky tomu jim Velký satan posílá přes Turecko peníze. Kdyby totiž kterýkoliv přilbař jen naznačil, že je skutečný demokrat, už by mu někde na náměstí pižlali hlavu.  Samozřejmě Bílý přilbař se svou spoluprací s al Kajdou a Islámským státem (narozdíl od Nohavici) nijak nedehonestuje a je možné v jeho jménu dělat sankce a nazývat Asada vrahem a doopravdy věřit, že je to bytostný demokrat. A pak se posléze hrozně divit...  

Vidlácky tvrdím, že nemůžete žít vedle kupky hnoje aniž byste se každý den alespoň trochu nezasvinili. A demokratická Bílá přilba, která může existovat tam, kde nemohou Lékaři bez hranic nebo Červený půlměsíc, to je mi vidlácky poněkud podezřelé. Jsou u mě na stejné úrovni jako ukrajinský vlastenecký prapor Azov, jehož velitele hrdlořeza vyznamenávali v Ojroparlamentu a který dneska posílá svého prezidenta Zelenského do řiti a odmítá mu poslušnost, protože plnění minských dohod je podle něj zrada Ukrajiny. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Pleteš se, jak je ostatně tvým zvykem.
Po tobě netouží Vidlák, ale Chocholoušek.

Zatím bez slepic

Ale nepovídejte, vždyť jste šťastný jako blecha, že jste se stal středem pozornosti. Předpokládám, že Vidlák to tušil předem a poskytl vám dost prostoru abyste se mohl předvést, když už jste pohrdl nabídkou abyste napsal článek, který by měl úvod, stať a závěr. Vy to totiž neumíte, vy umíte jen podsouvat, podsouvat, odvádět řeč a vytvářet zmatek.. Kdybyste měl totiž sepsat konzistentní text (vyznačující se souladem, pravidelností, stejnoměrností, stabilitou či návazností, postrádající odchylky, změny či rozpory) tak jste v háji. Brouku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Bohužel pro většinu redaktorů ČT a Novinek jsem ještě stále nepřestal samostatně myslet a tak se prostě divím, jak v tom Idlíbu mezi těmi vrahouny fungují nějaké demokratiké Bílé přilby? Jak je možné, že jejich demokratické a prozápadní principy, které tak obdivují v mainstreamu a stále nám ho předhazují, jak je možné, že tuto jejich prozápadnost ti hrdlořezové už dávno nezprovodili za světa? "

Proboha uz se vymacknete a sdelte nam, v cem redaktori CT lzou nebo ktere informace zatajuji. Nebo jen kydate sracky a dolozit sve tvrzeni ani nezkusite? Bile prilby zdaleka nefunguji vsude - nefugovaly tam, kde ISIL mel situaci pod kontrolou. Proste na uzemi islamskeho statu bile prilby pracovat nemohli. Jenze v Idlibu - mily gaucovy cestovateli - ISIL nevladne. Ona tam totiz zadna centralni vlada neni a proto se bile prilby na mnoho mist dostanou. Je to tak jednoduche, ze na to Vase ideologicke videni sveta typu "NENAVIDIM CT" nestaci.

"Takže milí Elfové, šupky dupky na Al Jazeeru a dohoďte mi nějakého umírněného syrského islámského učence, který má za sebou dost stoupenců a byl by vhodným kandidátem na tu demokratizovanou zemi."
Takze mili kojzare, elfove na hnojnik celkem pochopitelne kaslou, protoze krome smradu nic nevyprodukuje. Al Jazeeru sledujete mozna Vy, ale u vetsiny lidi z vasi party znalost anglictiny neocekavam. Nu a nakonec si dovolim poznamenat, ze Vas dzihad proti zapadu Vam zatemnil tech poslednich par mozkovych bunek - ta demokraticka zeme, ktera je bez chyb, neni ani v kotlince a ani na vidlakove dvorku. V Kosovu se po odchodu srbu prestalo valcit, coz pro Vas zjevne nic neznamena. Podobne v Syrii jde jen o tom, aby jak zastavit zabijeni - tedy jde o to lidem jako jsem ja. Ale ja jsem preci nekym placeny nebo se chci povysovat - u cloveka s jinym nazorem vidlak nic jineho nepripusti. Takze dal hledejte Svycarsko v Syrii a pak vitezsloavne odhalte, ze tam zadne neni - to je objev hodny hnojare.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Vidlácky tvrdím, že nemůžete žít vedle kupky hnoje aniž byste se každý den alespoň trochu nezasvinili. A demokratická Bílá přilba, která může existovat tam, kde nemohou Lékaři bez hranic nebo Červený půlměsíc, to je mi vidlácky poněkud podezřelé."

Kazdy je v syrii zasvineny, i Vase svine je zasvinena od Vas. Ze neznate pravidla cerveneho krize nebo lekaru bez hranic je jen a pouze Vase lenost si je dohledat. A jelikoz jste liny jak veš, tak Vas pracovitejsi scallop klidne informuje o tom, ze Lekari bez hranic by NIKDY neriskovali zivoty lekaru v podminkach, ve kterych pracuji bile prilby (jsou vetsinou mistni dobrovolnici). A treba cerveny kriz VSUDE pracuje po dohode s vladou a se zajistenym bezpecim pro sve lidi.

Takze kdybyste nebyl takovy lenoch, tak vyste si pred psanim sveho elaboratu zjistil alepson zakladni informace: bile prilby delaji praci, kterou se nikdo jiny delat neodvazi. Proto byste jim mel byt vdecny, jestli v sobe mate alespon nejakou spetku lidskosti.

Zatím bez slepic

Scallope, myslím, že se začínáte nastartovávat... Berte to jako přátelské upozornění, masterův skript nespí ;)

Odpovím vám za sebe jednou a víckrát už reagovat nebudu. Mé výhrady k Bílým přilbám jsou následující:

Zda některé incidenty propagandisticky spoluvytvářeli nebo ne, nedokáži na dálku objektivně posoudit. Stejně, jako vy máte víru v jejich nezištnost, já si udržuji víru v jisté pochybnosti. Minimálně je ale zjevné, že jsou vědomě - či nevědomě využíváni k vytváření obrazu "Řezník Asad, ďábel Putin". Problém spatřuji v toku peněz (např. UK) i komunikačním kanále (SOHR) i v oné politice. Ve válce tak mnohovrstevnaté, jako je ta syrská, je vyloženě podezřelé, pokud se k nám do "liberální části Evropy" dostávají přilbami zprostředkovaná svědectví o "zločinech" pouze jedné ze stran konfliktu, povětšinou pak v souvislosti se strategcky špatnou situací povstalců a nějakým následným (např. raketovým) opatřením západu. Znamená to, že buď:

a) svědek ten jednostranný obraz vytváří vědomě, protože je to jeho přesvědčení
b) svědek ten jednostranný obraz vytváří vědomě, protože je si vědom, že za to dostane prostředky k další činnosti
c) svědek informuje objektivně, ale svědectví jsou filtrována vyššími stupni

Lze jistě namítnout, že Bílé přilby působí právě na té rebelující straně, tudíž na ně dopadají samozřejmě bomby assadovské a ruské. Znamená to však, že ze strany radikálních džihádistů k násilí na běžné populaci nedocházelo? Nebo že by mlčení o nich bylo pro Bílé přilby daní za možnost "pracovat"? I v době, kdy se džihádisté sami chlubili na youtube?

Upřímně jsem se pokoušel dohledat zprávy Bílých přileb z oblasti města Rakka. Jak bylo v našich médiích zdůrazňováno Allepo, o Rakka se poměrně cudně mlčelo (přesněji - nezdůrazňovalo). Až na pár výjimek - viz Břetislav Tureček. https://dvojka.rozhlas.cz/bretislav-turecek-proc-nasi-politici-mlci-o-b… Podobné ticho bylo ostatně i po zarovnání iráckého Mosulu se zemí. Válka je jednoduše sviňa a když se odhodlaný nepřítel opevní ve městě, neexistuje v podstatě jiná cesta, než z toho města učinit ruiny, bez ohledu na civilisty - pokud nehodláte ztratit víc vlastních životů, než je bezpodmínečně nutné. Jen o jedné z operací jsme byli - právě i bílými přilbami - informováni detailně. O operacích "našich" s možná i horšími důsledky nikoliv.

Vlastně jsem v českém mediálním prostoru pouze toto: https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/nalety-proti-isla… Což má ovšem ten dopad, že nemohou říct: "V této oblasti jsme nepůsobili, proto jsme nemohli vydat svědectví."

Když to tedy za sebe nějak shrnu - ať už vědomě nebo ne, staly se Bílé přilby nástrojem protiassadovské a protiruské propagandy (propaganda není sprosté slovo, jde o běžný nástroj každého režimu) a tím přišly o svou neutralitu. Každý civilista vytažený ze sutin po výbuchu bomby jim budiž připočten k dobru. Otázkou ovšem zůstává, zda svou propagandistickou činností nepomáhali válku prodlužovat, protože porážka Asada byla pro mnohé členy konfliktu (i ty evropské) zjevně dlouho důležitější, než porážka IS (asi jako by v prosinci 41 Američané s Brity podporovali a iniciovali lidová povstání v SSSR proti Stalinovi - což byl samozřejmě vzhledem k Pearl Harboru a zabrané Francii nesmysl. Jít Hitler nejdřív na Rusa, byla by to nejspíš jiná. Ale to berte fakt jen jako ilustraci.)...

Za mě je to všechno - víc na vás reagovat nehodlám a nebudu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jak s ním cvičí strach a zoufalost, tak se v těch flusancích zcela přirozeně odkopává: Prý po "odchodu" Srbů z Kosova a Metochie ustaly boje. To je osvědčený způsob ukončení půtek, např. po "odchodu" Čechů z českého pohraničí v roce 1938 taky ustaly nepokoje. Ještě předtím např. po "odchodu" indiánů do rezervací (ale mnohem častěji do věčných lovišť) taky ustaly boje. Prostě jak říkám, osvědčený demokratický způsob.

Zatím bez slepic

- bojovat se prestalo, kdyz ukrajinci nechali donbas a krym ruskym dovolenkarum na tancich. Jen nemci zili v na hranicich ceske kotlinky dele nez rusove na krymu.

Dnes v cechach zvitezilo mnichovanstvi - pomoci ukrajine cesi nechteji.

Zatím bez slepic

Já ten zmatek a strach úplně chápu.

Zatím bez slepic