Divná mantra

Autor
Štítky

Divná matra - "Nikdo je nedostane pryč"

Tentokrát to řekl na PL nějaký voják, co lkal nad šíleným stavem naší armády a mluvil o arabech a černoších, co jich je plný západ.

Zní to jako to F.R.Čechovo bití se v prsa, že nás zase bude muset zachránt Rus, jako práskačovo "Někdo tady strašně práská" (z filmu "Proč" - sorry pro ty, co nechodili do kina, nekoukaj na TV, nestahujou na netu - jeden obrázek, vydá za tisíc slov a což teprv ty pohyblivý), jako "jak víte, že vám tam nenašli rakovinu a zas vás nezašili" jedné pacientky své sousedce atd.

Je to ve skutečnosti ventilování vlastního strachu nějakým jednoduchým blábolem. - Když to nejde, tak nemusím nic dělat, nemusím se namáhat přemýšlením, nemusím si přiznávat nepříjemné pravdy, mohu jen sedět jak pecka, nic nedělat a čekat na katastrofu. Jako prasátko na řezníka.

Jinak ten voják mluvil celkem rozumně, ale za druhé světové by u němců či sovětů velice rychle skončil před popravčí četou za šíření defétismu, v lepším případě v trestných jednotkách či gulagu. U angličanů by si zaběhal po pahorku a u francouzů nejspíš dostal generálskou či maršálskou uniformu.


Zrovna v ČR tohle zavání až schizofrenií. Copak jsme tu neměli jednu 700 let neintegrovatelnou populaci, která najednou nastoupila do vlaků a odjela pryč? Ano, ano, udělalo se jí trochu bebítko, ano, ano, nebylo to nic hezounkého pro jemňoulinké, skleníkové květinky, ano, ano, kdo chce bejt s každým zadobře, popřípadě od nich loudí pochvalu, protože čeká, že z toho něco kápne, se za to bude ostentativně kát, ale jo, šlo to. Šlo to velice dobře - a byli to jiní borci, než s jakejma mají problémy na západě. 

Stejně tak ovšem na západě dobře vědí, že to jde - i když si, jako náš vojáček z PL, říkají to samý - aby si zdůvodnili vlastní zbabělost a nemuseli nic dělat.

Celej ten slavnej západ totiž měl kolonie, odkud je vykopali. Oni věděj, jak se to dělá, jen z druhý strany, z pozice těch vyháněnejch.

Celá alžírská válka byla o tom, že Alžír už byl tak kolonizovanej, že se tam francouzi cejtili jako doma a považovali to už za součást Francie. Bohužel, i arabové se tam cejtili jako doma a daleko déle. Kniha/film Šakal jsou o totálním nepochopení mezi de Gaulem, co hodlal Alžír pustit a vojenským vedením, co v něm vidělo součást Francie a svůj domov. Jean-Marie Le Pen byl důstojníkem ve francouzském Alžírsku. - Nakonec OAS de Gaula nezabili, francouzi byli vyhnáni, aby se vrátili do Francie.

Stejně se vraceli z kolonií italové, holanďané, belgičané, angličané. Samozřejmě, dělo se to v různé míře a různými způsoby. Někde běloši zůstali a přišli o moc. Odněkud musela odejít celá populace. V jižní Africe dokonce od Bothovy zrady novější černošká populace vyhání/vyvražďuje dřívější bělošskou populaci (opravdu původní křováci nikoho nezajímají). Nicméně všude na západě všichni ve skutečnosti vědí, že přivandrovalou populaci zase vyhnat jde.

Němci si odsun vyzkoušeli hned po Mnichovu, kdy vyháněli čechy ze zabranejch čech a stačí mrknout na mapu, jak daleko na východ se posunula hranice se Slovany, která původně byla na Labi. Původní slovany na jejich území přečíslují už i turci. Nějak není jasné, proč a spol, by jako němci nemohli dělat s turky to, co se slovany, z "morálních" příčin. Jestli chtějí být "morální" proč teda nevyfuckovat turky, pak si nezbalit svejch pět švestek a neodtáhnout zpět za Labe?

Celý Balkán ví, že se dají vyhnat Turci (v Řecku se jim to povedlo alespoň z té evropské půlky) a ve Španělsku a Portugalsku si to vyzkoušeli z obou stran, když nejdřív vyháněli za Rekonkvisty muslimy a pak byli vyháněni sami z kolonií.

Není jedinej důvod, že by to nešlo dneska na západě taky. - Kromě zbabělosti. Zbabělosti i jen pomyslet.

Nemusí se to ani dělat nijak speciálně násilně. - Když jste cizinec někde v emirátech, myslíte si, že se tam s váma někdo sere? Překročíte zákon jednou a mažete domů ze dne na den, klidně po dvaceti letech pobytu, bez majetku, co propadá státu a nikdo se s váma nesere a děti mažou s váma taky. Nikoho nezajímá, že se tam narodili. Platí tam právo krve a ne právo půdy.

 Změna práva půdy na právo krve se dá změnit velice snadno, hádejte jak? Dvě stě, tři sta lidí v parlamentu zvedne ruku, další pán podepíše zákon a je to. - Místo vymejšlení sraček "institutu strpění" se odhlasuje institut "jednou před soudem a návrat". Samozřejmě, že v zájmu scelování rodin se pošlou domů i rodiče, prarodiče, sourozenci, děti, manželky, tchánové, tchýně, bratranci a sestřenice, aby se nikomu nestýskalo. Rodina je svatá na cestu do Evropy, tak musí bejt svatá na cestu zpět.
 Jestli se navzájem narazili nějaká německá sexuchtivá padesátka a dvacetiletej černoušek nebo dvacetiletá francouzská subinka a dvaadvacetiletej domin z Egypta či Sýrie, dámičce/slečince se může odebrat občanství a přiklepnout ji manželovo a může si tam užívat místního blahobytu donekonečna. No a majetek tady může propadnout státu na podporu porodnosti VLASTNÍ populace, aby byla MÍSTNÍ pracovní síla.

Stejně tak, kdyby se tam přivandrovalci začali bouřit. Když se dají poslat policejní mlátičky na žluté vesty nebo poslušní soudci na katalánské vůdce, tak by to šlo jistě i v tomhle případě. Stejně tak úderky antify a skautská komanda by mohly fungovat ne proti, ale pro vlastní populaci, a bojovat s imigrantskými klany, místo s celkem nenásilnými manifestanty. 

Hlásat, že to NEJDE je očividná lež.

Že se někomu NECHCE nebo že to CHCE přesně takhle, to je něco jiného.

Ovšem, to je úplně jiný problém, totiž jak se zbavit nepřátel a zrádců, co se bankami, médii a institucemi propochodovali až k moci. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A s postupujícím vymýváním lebečních dutin původního obyvatelstva čím dále méně pravděpodobné.
Jinak pokud jsem si dobře všiml, náboženství, které připrchlíci povětšině vyznávají, je rozšířeno nejvíce na světě. To spolu s jeho expanzívním pojetím zaznamenává úspěchy všude, kam jednou vstoupí.

Původní obyvatelstvo Ojropy již nemá motivaci k jakémukoli odporu. Motivem k žití není výchova potomků a předání rodového majetku, tak jako po celý středověk, nýbrž bezbřehý konzum a sobectví. S takovou armádou nelze vyhrát žádnou bitvu.
A už vůbec ne bitvu o další existenci bílé rasy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teda Čmoude, beru své včerejší zastání se zpět.

Vaše: "Ano, ano, udělalo se jí trochu bebítko, ano, ano, nebylo to nic hezounkého pro jemňoulinké, skleníkové květinky." je už fakt přes čáru.

Zatím bez slepic

Hm, teď mi dochází, že nejspíš nemyslíte likvidaci "podlidí" v koncentrácích či jako služebný národ na sibiři poté, co jeho elity podstoupí "zvláštní zacházení", ale píšete o odsunu Němců do budoucího západního Německa. OK. Asi bych si jen odpustil ty ironizující zdrobnělinky, byť souhlasím, že být odsunut do západního Německa byla ve srovnání s Osvětimí jasná výhra.

Zatím bez slepic

Německa bych si nebyl tak jist. Potravinové příděly tam byly ještě pár let po válce na úrovni těch koncentráčnických. Lidi umírali na hlad a zimu.
Ale bát se nemusíte, odsunuti budem leda tak my nebo naši potomci s nevhodným pohlavím a ještě nevhodnějším odstínem.

Zatím bez slepic

Jo. Tu výtku - z hlediska otázky příjmu potravy - beru.V Porýní-Porůří v r. 1946 pod 800 kalorií/den, jinde 45-47 cca 900 kalorií, Nicméně v Nizozemí už v r. 1944 (stále za okupace) méně než 400 kalorií (?!), protektorát ve stejné době 1100... Přesto si nemohu pomoci a stále tam jisté rozdíly vnímám.
Kdyby i jen ten, že veškeré toto utrpení přišlo v důsledku touhy Německa a Němců po novém světovém řádu...

Tak nebo onak, vrátím-li se k úplně původní myšlence - psát o "bebíčkách" asi nebylo na místě ani v tomto punktu.

Zatím bez slepic

Nemohu mluvit za Čmouda, ale pochopil jsem to také jako rozloučení s těmi, které ve středověku pozvali naši králové, aby pomohli zvelebit naši vlast. A když ji pak hodlali rozporcovat a nás zničit, zaslouženě táhli tam, odkud přišli. Ušetřili jsme jim dvaačtyřicet let reálného socialismu :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Začalo to s Dianou, ta udala ton, směr jakým se mají dámy a dámičky ubírat.
Přece, když může princezna, můžu já taktéž.
Pocity ven a jupí!!!!!!!!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak má mít člověk nějakou vůli k odboji, když je mu do chřtánu cpáno bohatství? Když mu rodiče cpou majetek, a majetek to znamená břemeno a závazky. Lidé mají málo dětí a moc na nich lpí. Jak se pak může dělat nějaký odboj, když je zachycen v této pavučině?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podělanejch blboňů si nevšímejte. Stačí turistickej pas, nějakej jejich doklad a škrtnout perem, že vyfasoval u nás zakonem omezenou platnost, na kerej se nalepí, do vyřízení, zablokování účtu. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čmoud zapomněl, že ČR přistoupila k nějakým mezinárodním dohodám a smlouvám, které mají vyšší právní sílu než nějaké zákony, pro které zvedne ruku 200 poslanců a podepíše jeden prezident. Nejdříve by ČR musela vystoupit ze všech těch mezinárodních dohod, vydržet ostrakizaci a sankce, a teprve potom by mohli poslanci něco odhlasovat. Naprosto neprůchodné.
Nedá se nic dělat, můžeme jen doufat, že mnozí dají přednost vyšším platům a sociálním dávkám v Německu. V rámci EU není žádná šance na změnu. Kdo chce změnu, musí počkat, až EU zkrachuje. Zatím k tomu cíli úspěšně směřuje.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Právě to jsem chtěl napsat.
Někdo si uzurpoval moc,rozhodovat o osudech lidí na této planetě.
Národní vlády se ani nesnaží tomu odporovat,spíš napomáhat.
Nějaká skupinová,osobní obrana je potírána,až trestána.
Už to mnozí napsali,jak nás početně doženou,úplně rozloží státní instituce,co se už ukazuje v některých státech.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to nyní mnohem horší.
Čmoud zapomněl, že ČR nemá reálně ani těch 200 poslanců, co by je vůbec napadlo "zvednout tu ruku", viz i ve vládě samotné nejen Hamáček přímo s tím "strpěním-kriminálníků" a hrou na změny volebního zákona spolu s opozicí ve prospěch těch druhých zvedačů rukou pro úplně jiné zájmy....
Takže přes demokratické volby (předvybraných poslušných) to rozhodně "jednoduše" ani volbou neprojde a Čmoud to ví, pokud nekouká jen na filmy, ale i na "naši" politickou scénu.....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

národa dnes stačí prachy a televize. Více netřeba, o zbytek se dezorientovaná masa postará sama.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pomohl by odkaz na citovany clanek, ale i o samostnem vyroku se zde da diskutovat

nikdy je proste prilis kratke slovo, aby to byla pravda porad

treba: nikdy nemohou byt zaporne uroky na statnich dluhopisech, protoze to by nikdo statu nepujcil (neplatil)

Zatím bez slepic

In reply to by Nobody (neověřeno)

Trvalý odkaz

součást plánu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jedno jsou. U nás se prozatím debilizuje. Každý den trochu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Bureš se taky pospojuje a bude mít nad 50%. To jsou počty.

Zatím bez slepic

Ona je ta snaha jasně snahou obejít kvorum 5% pro jednotlivou stranu. Jee fascinující, když něčím podobným mává někdo, kdo stejným dechem vyčítá Babišovi účelově zřízenou "malou firmu", aby se vešel do dotace. Člověk si skoro říká, že nikdo těm stranám, tolik toužícím po koalování, nebrání se na férovku sloučit a získat potřebn procenta takto.

Zatím bez slepic

ano to si take pamatuji jak se ODS "demokraticky" zavedlo 5 procent pravidlo aby se zabranilo malym stranam se dostat do parlamentu, pripadne se spojit

to stejne bylo s volbou prezidenta, nejdrive vule lidu a kdyz se projevi tak bytostny demokrat nebude ustupovat hlasu ulice (luzy)

proste jak se to hodi tomu kdo je v sedle, ted se spousta stran boji ze skonci a parlament jiz nikdy neuvidi

Zatím bez slepic

Já jsem fakt dlouho cítil tu načítací metodu jako nefér vůči těm malým stranám. Říkal jsem si - fajn, tak se dostanou do parlamentu VŠICHNI koalové se 7% a jak si to personálně pořeší mezi sebou je putna, jako celek mají jen tolik a tolik lidí... A tak jsem to chtěl psát i sem. Jenže teprve pak mi docvaklo, že v tu chvíli postrádá smysl dolní kvórum 5% jako takové. Prostě by některé strany prolezly v rámci koaly, byť každá jedna by se sama o sobě nedostala - a jiné strany by si ani nečuchly, protože šly samy. Kdo přitom donutí volební koalici fungovat pak v parlamentu jako jeden celek? Spravedlivé tedy není zrušit načítání 5%. Spravedlivé je zrušit to kvórum pěti procent jako takové. Ať se tedy ty malé strany co mají strach, že se do parlamentu nedostanou, sloučí ve stranu jednu. Věří-li, že funguje 4 %+4 %=8 % (což ve volbách pravidlem není), hurá do toho!

Zatím bez slepic

To se pak udělá koala třeba Praha sobě a je z toho Praha v sobě....

Čiší z toho požadavku:
- jednak strach, že ani sami ani jinak nyní neprolezou,
- strach, že ani dohromady by ty násobky nepřelezly.
- A pak jednoúčelovost, kdy několik nyní cca sotva 5 % chce jakkoliv i přes ÚS si zajistit "nediskriminaci" jen pro
záchranu křesel šéfikům a nejen ale i prachy s parlamentem a křesly spojené...
- A navíc takto šmejdsky zkouší vychytrale i vést politický boj...(korespondenční hlasy a děcka už od 16 jsou ze stejné
dílny)

Současně i zamýšlí tím snížením kvora pro koaly se přiblížit a proplížit (kéž by si asi říkají) až třeba i na to 2 místo. A mohlo by na to pak stačit i něco nad 10 součtem uplichtěných procent.
Tím lepším pořadovým místem by pak ještě navíc využili ten přepočet D'Hondtovou metodou...

Takže nyní se dokonce jeví ta koaliční násobková 5 % klausule za každou jednu z předvolebně jen účelově koalujících stran jako celkem demokratický a rozumný nástroj před právě takto pochybným ad hoc koalám....

Ale mám mírnou obavu, že ÚS, který už politikaří, se může zasadit o nějakého kočkopsa, navíc to možná tlačí síly už i z venčí a ty zájmy za stranami, jak nevycházejí ty průzkumy.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Člověk je součstí přírody.

Proti nežádoucím invazním druhům rostlin i živočichů se brání. Musí se bránit, hrozí nebezpečí, že tyto druhy zničí původní ekosystémy.
Proč by nemělo platit i u člověka ?
Člověk z mírného klimatického pásu má úplně jiný životní styl. než člověk ze zemí, kde musí myslet na budoucnost. Má dokonce úplně jinou životní filozofii.

Člověk z tak odlišného prostředí nemá žádný motiv své smýšlení změnit, pokud mu nové prostředí slouží k rozmachu. Stejně, jako je tomu u invazní druhů rostlin a živočichů.

Evropský člověk vlastně svým chováním popírá to, že je součástí přírody !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Základní myšlenka je jednoduchá :

Proti nežádoucím invazním druhům rostlin i živočichů se evropský člověk brání.
Proč by to nemělo platit i u lidí ?

Naši předkové měli v této věci jasno, i bez nějakých vznosných filozofických konstrukcí.

Zatím bez slepic

Už jsem to tu psal. Xenofobie - ostražitost k cizincům a cizímu nám pomohla v našem prostoru přežít. Netřeba ji odkládat.

V našem prostoru musí každý přijmout naše hodnoty. Ber, neber. Neber - musíš si hledat místo jinde.

Zatím bez slepic

Souhlasím. A dodávám - v Evropě se řídíme zásadou předběžné opatrnosti. Proč to najednou v otázce migrace nelze? (Odpověď je jasná - protože "nechceme".)

Zatím bez slepic

Evropa si musí uvědomit, že se jedná o její budoucí podobu.
USA je mnohonárodnostní stát. Přesto mu nezbývá, než se invazi "uprchlíků" bránit. Totéž Austrálie.

V pozadí, proč se Evropa chová vítačsky, bude pořád ještě strach z německého nacionalismu. Na něm všichni evropští humanisté staví. Šikovně spojují nacionalismus s odporem vůči islamizací. Lidé v Západní Evropě dosud neprokoukli, že jde o manipulaci. Že jde o dva odlišné fenomény.

Zatím bez slepic

A ještě jednou nonservium:
http://nonserviam.cz/bylo-za-husaka-skutecne-lepe/
Autor má dobře utříděné myšlenky a forma podání je také na úrovni.

Zatím bez slepic

to jste mi dal! Místo abych se potloukal za denního krásna někde po lesích a vodách, čumím a čumím do nonserviamu! A v noci to asi nebude jiné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

všimli jste si jak bleskem utichl boj proti plynovodu NS2?
Všichni drží hubu a krok.
Stačilo jedno, aby se maličké Dánsko obrátilo na Němce s žádostí o zvýšení dodávek plynu.
A v ten okamžik bylo po he he.
Dokonce ani "peremoga" se nekoná, přes svalnaté kecy jak je Ukrajina připravená zásobovat Evropu.
Nic, ticho a klid.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokleslo mořské dno o 5m a přestali těžit plyn, ubylo jim 85% energie, tak jsou před zimou namydlení. Těžili moc rychle.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tom případě nemá zřejmě pravdu vlk, když dává do spojitosti Trumpův plk o odkoupení Grónska a souhlas se stavbou Nordsteem 2 ze strany Dánska. Důvody mohou být, jak je vidět, mnohem pádnější, než nějaká slovní půtka.

Zatím bez slepic

https://pravdive.eu/news/146868/aj-to-sa-stava-kvoli-poklesu-morskeho-d…

A nyní tu zdržovačku s výstavbou NS2 zase zde (odkaz níže) popisují jako vítězství (ne sice úplné, ale i dílčí se prý počítá) USA ve prospěch nakonec i té Ukrajiny, tedy spíše těch, co budou kasírovat za tranzit přes území...
Aby prý vůbec Rusko mohlo SPLNIT svoje dodací povinnosti na ten v dodávkách vlastní vinou zdržující (Dánskem) západ.......bude prý UK potřebovat....
Že by v Dánsku zafungovaly ty "boží mlýny"?
Čučkaři určitě vymyslí časem, že to sám Putin v tom Dánsku zařídil ....já jim věřím!☺

Takže celá i protiruská Evropa bude používat plyn a ropu z Ruska, ale děsně nerada a s největším odporem....☺

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/welt-nord-stream-2-bude-dokonce…
Odtud:
"USA nedosáhly svého původního cíle, kterým je úplné zrušení ropovodu. Americké vládě - pravděpodobně kvůli diplomatickému úsilí v Dánsku - se však podařilo dostatečně zpozdit projekt, který Ukrajině poskytuje důležitou výhodu při jednáních s Ruskem o pokračování tranzitu plynu přes zemi, zdůrazňuje autor.
Platnost dohody o tranzitu plynu přes Ukrajinu končí 31. prosince tohoto roku. Bez nové dohody nemůže Gazprom splnit své dodací povinnosti vůči západoevropským zákazníkům."

Zatím bez slepic

Sputnik to komentuje tak:
https://cz.sputniknews.com/nazory/2019110410913055-zapadni-media-ukraji…
Tedy že se jedná vítězství přinejmenším sporné. Těžko z naší pozice odhadnout, kde je pravda.

Zatím bez slepic

Putin s tím nemá nic společného.
Jen lidská blbost.
Dá se, sice po velkém úsilí, ale dá, najít zmínka jak se v Severním moři těží.
Dají se najít zmínky o hydraulickém štěpení.
Tedy žádný Putin, ale přirozený proces.
Mimochodem, nastal naprosto stejný problém jako na Holandském plynovém poli Groningen. Tam se taktéž hydraulicky štěpí jen to frčí.
Jen se o tomto způsobu těžby nikdo moc nezmiňuje.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pokleso jenom pod polšinama. Kdy pokleslo kolem Dánska, bylo by to dobré ,mohly by tát ledovce.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

No dobře.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

kolem Dánska?

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdo ví jak to vůbec je a co pokleslo, možná jen rentabilita, či dokonce že by levně vytěžitelné zásoby?
Navíc, když Dánsko prodalo některé ropné společnosti cca už v 2018 Francouzskému Totalu ....
A hlavně, která zelená či nazelenalá banka v NEO transformované EU bude moci či mít dovoleno těžbu či obnovu - opravu zařízení na těžbu na území EU financovat, když peníze budou uvolněny jen na větrníkové a solární cíle.

Z roku 2016:
https://www.w4t.cz/danskemu-plynovemu-poli-tyra-hrozi-uzavreni-to-se-po…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČSSD dělá vše, aby se už nikdy nedostala do poslaneckých lavic. Kromě Jana Hamáčka a jeho institutu strpění migrantů, další nápad na úplnou likvidaci tradičních voličů sociální demokracie má Tomáš Prouza ohledně zdanění starších aut. https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/co-babis-vyloucil-navrhne-pro…
Doufám, že Prouzův návrh neprojde, je to strašná hovadina. Zlikviduje tím úplně své tradiční voliče. Není divu, když se křídlo sobotkovců v ČSSD orientuje na městské liberály, ti však volí většinou Piráty. Tomáš Prouza je dalším hřebíkem v rakvi voličských hlasů pro ČSSD. https://www.cssd.cz/nasi-lide/tomas-prouza/ Bůhví, proč jej pořád všude nasazují. Asi chtějí odradit úplně poslední voliče, nebo zkouší, kteří voliči jim ještě neutečou a kolik toho snesou.

Kdo chce zvednout hlasy voličů, stačí, aby se důsledně vymezil proti Prouzovu návrhu. Babiš už jednou poznal, o jak nesmyslný nápad jde. Jasně, všichni si myslí, že si lidé koupí nové auto, když jim zakážou to staré. Ani náhodou, prostě přestanou jezdit do práce, protože se tam ani nedostanou. Lidé nemají stará auta z nostalgie, ale protože nová jsou tak evropsky drahá, že si je za český plat prostě nemohou pořídit.

Je vidět, že Tomáš Prouza příliš dlouho žije v Praze a přespříliš se vzdálil od voličů ČSSD. Totéž Hamáček a další sobotkovci. Oni ČSSD vážně chtějí úplně zlikvidovat! Daří se jim to.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to zdanění chystá Babiš, potažmo MF.
Ono by to ale vyšlo na jedny peníze.
Jinak Babiš už něco podobného zamýšlel a pak to horlivě vyvracel na fejsbůku, nebo kde.
A co se týká Chlastáčkovy party, tam není co dodat, je odsouzena k vyfičení z parlamentu, protože nikdo z jejich řad není schopen prodat ani to, co se jim náhodou nepodaří zkurvit.

Zatím bez slepic

Hamáček pohřbívá ČSSD, ale abych k němu nebyl úplně nespravedlivý, je jen stejně neschopný jako všichni před ním Sobotkou počínaje, Chovancem, Zaorálkem či, kdo s nimi ještě byl, konče. No nic, čeká je drtivý konec, a ani pak se neproberou, jen budou fňukat, že jejich voliči nejsou dostatečně proevropsky orientovaní a nechápou jejich úspěchy. Oni kašlou na své voliče, tak voliči na oplátku kašlou na úspěchy ČSSD. Údajné i skutečné. Ta strana se dá zachránit jen vyházením sobotkovců z vedení, ale to by Prouza nepřežil. Nu, tak má teplý flek jinde. Stal se prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Ten opravdu zůstane do smrti živen ve státním sektoru, do soukromého se bojí strčit nos. Poslat do Bruselu, tam bude šťastný.

Zatím bez slepic

Ještě k Babišovi. Jestli chce následovat ČSSD, klidně může odradit všechny voliče, co utekli od ČSSD k ANO prosazováním nápadu Prouzy na zdanění. A to bude Babišův konec. Ale snad není tak hloupý, aby znovu prosazoval tak debilní nápad na zdanění starých aut. Hodně zaměstnavatelů najednou bude mít problém, jak dostat zaměstnance do práce.

Zatím bez slepic