Divná mantra

Autor
Štítky

Divná matra - "Nikdo je nedostane pryč"

Tentokrát to řekl na PL nějaký voják, co lkal nad šíleným stavem naší armády a mluvil o arabech a černoších, co jich je plný západ.

Zní to jako to F.R.Čechovo bití se v prsa, že nás zase bude muset zachránt Rus, jako práskačovo "Někdo tady strašně práská" (z filmu "Proč" - sorry pro ty, co nechodili do kina, nekoukaj na TV, nestahujou na netu - jeden obrázek, vydá za tisíc slov a což teprv ty pohyblivý), jako "jak víte, že vám tam nenašli rakovinu a zas vás nezašili" jedné pacientky své sousedce atd.

Je to ve skutečnosti ventilování vlastního strachu nějakým jednoduchým blábolem. - Když to nejde, tak nemusím nic dělat, nemusím se namáhat přemýšlením, nemusím si přiznávat nepříjemné pravdy, mohu jen sedět jak pecka, nic nedělat a čekat na katastrofu. Jako prasátko na řezníka.

Jinak ten voják mluvil celkem rozumně, ale za druhé světové by u němců či sovětů velice rychle skončil před popravčí četou za šíření defétismu, v lepším případě v trestných jednotkách či gulagu. U angličanů by si zaběhal po pahorku a u francouzů nejspíš dostal generálskou či maršálskou uniformu.


Zrovna v ČR tohle zavání až schizofrenií. Copak jsme tu neměli jednu 700 let neintegrovatelnou populaci, která najednou nastoupila do vlaků a odjela pryč? Ano, ano, udělalo se jí trochu bebítko, ano, ano, nebylo to nic hezounkého pro jemňoulinké, skleníkové květinky, ano, ano, kdo chce bejt s každým zadobře, popřípadě od nich loudí pochvalu, protože čeká, že z toho něco kápne, se za to bude ostentativně kát, ale jo, šlo to. Šlo to velice dobře - a byli to jiní borci, než s jakejma mají problémy na západě. 

Stejně tak ovšem na západě dobře vědí, že to jde - i když si, jako náš vojáček z PL, říkají to samý - aby si zdůvodnili vlastní zbabělost a nemuseli nic dělat.

Celej ten slavnej západ totiž měl kolonie, odkud je vykopali. Oni věděj, jak se to dělá, jen z druhý strany, z pozice těch vyháněnejch.

Celá alžírská válka byla o tom, že Alžír už byl tak kolonizovanej, že se tam francouzi cejtili jako doma a považovali to už za součást Francie. Bohužel, i arabové se tam cejtili jako doma a daleko déle. Kniha/film Šakal jsou o totálním nepochopení mezi de Gaulem, co hodlal Alžír pustit a vojenským vedením, co v něm vidělo součást Francie a svůj domov. Jean-Marie Le Pen byl důstojníkem ve francouzském Alžírsku. - Nakonec OAS de Gaula nezabili, francouzi byli vyhnáni, aby se vrátili do Francie.

Stejně se vraceli z kolonií italové, holanďané, belgičané, angličané. Samozřejmě, dělo se to v různé míře a různými způsoby. Někde běloši zůstali a přišli o moc. Odněkud musela odejít celá populace. V jižní Africe dokonce od Bothovy zrady novější černošká populace vyhání/vyvražďuje dřívější bělošskou populaci (opravdu původní křováci nikoho nezajímají). Nicméně všude na západě všichni ve skutečnosti vědí, že přivandrovalou populaci zase vyhnat jde.

Němci si odsun vyzkoušeli hned po Mnichovu, kdy vyháněli čechy ze zabranejch čech a stačí mrknout na mapu, jak daleko na východ se posunula hranice se Slovany, která původně byla na Labi. Původní slovany na jejich území přečíslují už i turci. Nějak není jasné, proč a spol, by jako němci nemohli dělat s turky to, co se slovany, z "morálních" příčin. Jestli chtějí být "morální" proč teda nevyfuckovat turky, pak si nezbalit svejch pět švestek a neodtáhnout zpět za Labe?

Celý Balkán ví, že se dají vyhnat Turci (v Řecku se jim to povedlo alespoň z té evropské půlky) a ve Španělsku a Portugalsku si to vyzkoušeli z obou stran, když nejdřív vyháněli za Rekonkvisty muslimy a pak byli vyháněni sami z kolonií.

Není jedinej důvod, že by to nešlo dneska na západě taky. - Kromě zbabělosti. Zbabělosti i jen pomyslet.

Nemusí se to ani dělat nijak speciálně násilně. - Když jste cizinec někde v emirátech, myslíte si, že se tam s váma někdo sere? Překročíte zákon jednou a mažete domů ze dne na den, klidně po dvaceti letech pobytu, bez majetku, co propadá státu a nikdo se s váma nesere a děti mažou s váma taky. Nikoho nezajímá, že se tam narodili. Platí tam právo krve a ne právo půdy.

 Změna práva půdy na právo krve se dá změnit velice snadno, hádejte jak? Dvě stě, tři sta lidí v parlamentu zvedne ruku, další pán podepíše zákon a je to. - Místo vymejšlení sraček "institutu strpění" se odhlasuje institut "jednou před soudem a návrat". Samozřejmě, že v zájmu scelování rodin se pošlou domů i rodiče, prarodiče, sourozenci, děti, manželky, tchánové, tchýně, bratranci a sestřenice, aby se nikomu nestýskalo. Rodina je svatá na cestu do Evropy, tak musí bejt svatá na cestu zpět.
 Jestli se navzájem narazili nějaká německá sexuchtivá padesátka a dvacetiletej černoušek nebo dvacetiletá francouzská subinka a dvaadvacetiletej domin z Egypta či Sýrie, dámičce/slečince se může odebrat občanství a přiklepnout ji manželovo a může si tam užívat místního blahobytu donekonečna. No a majetek tady může propadnout státu na podporu porodnosti VLASTNÍ populace, aby byla MÍSTNÍ pracovní síla.

Stejně tak, kdyby se tam přivandrovalci začali bouřit. Když se dají poslat policejní mlátičky na žluté vesty nebo poslušní soudci na katalánské vůdce, tak by to šlo jistě i v tomhle případě. Stejně tak úderky antify a skautská komanda by mohly fungovat ne proti, ale pro vlastní populaci, a bojovat s imigrantskými klany, místo s celkem nenásilnými manifestanty. 

Hlásat, že to NEJDE je očividná lež.

Že se někomu NECHCE nebo že to CHCE přesně takhle, to je něco jiného.

Ovšem, to je úplně jiný problém, totiž jak se zbavit nepřátel a zrádců, co se bankami, médii a institucemi propochodovali až k moci. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

necelých 30 Kč denně. Ale lidi to nasere neskutečným způsobem.
Ostatně, jestli jsem dobře pochopil text, jedná se o druhý - méně bolestivý - pokus modifikace Busíkova nápadu zpoplatnit jednorázovou platbou převod staršího auta na jiného majitele. Původně ten debil chtěl, aby se platila ekologická daň ze starých aut každý rok.

Jak to vysvětlit?
Úplně jednoduše. Erární kasa je v 3,14-či. neboli fičíme zase z kopečka. A Babišovo házeči lístků si zvykli na pravidelné odpustky.
Teď už na ně nezbývá. To vidíme, jak vláda jančí, když má dodržet sliby o navyšování platů ve školství.
A banky a obchodní řetězce danit nesmí, to by se soudruzi ale opravdu rozlobili.
Z někoho ty prachy vyrazit musí.
Hádejte z koho.
Ano, ještě není zavedena daň z cvakání na klábosnici.
To by šlo...

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

3D tiskárnu z domu.

Zatím bez slepic

Založíme neziskovku a budeme přesvědčovat PAL o nutnosti vítězství pravdy a lásky. To nám vydrží po zbytek života.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

lidem, že sebe-likvidace je něco úžasného, skvělého a moderního a máte to v kapse.
Nikoho nevylifrují, protože by dostali přes prsty za maření globalizačního plánu.
Protože jsou to poskoci a slouhové o kterých média musí denně přesvědčovat národ, že nejsou...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čmoude, obávám se, že nemáte pravdu. Srovnávat populaci současnou a populaci Jeana de La Valette nelze. Maltézští rytíři, kteří byli příliš zranění, či příliš unavení, aby mohli stát na nohou, nechávali se připoutávat k fošnám, které byly postaveny v oknech a cimbuřích dobývaných maltských tvrzí, aby mohli vzdorovat útokům.
Tehdy se chlapi nevzdávali, protože to znamenalo hanbu a ztrátu cti. Co je důležitější, tak věřili. Ostatně Husité také věřili a bála se jich celá Evropa. Ti zase byli ochotni stát s obyčejným cepem na voze proti pancéřovanému a trénovanému rytíři s mečem.
V co věří současná generace, se raději neodvažuji hádat, protože nihilismus nemám rád.

Naproti tomu na druhé straně se sem hrne generace mladých a silných bojovníků. Oni nejsou nijak zvlášť dobří vojáci ani válečníci. Opravdu ne. Jenže vyrůstali v totální žumpě, kde život nemá žádnou cenu. Jak se pracuje s kalašnikovem vědí velice dobře a nemají problém vzít ho, namířit na kohokoli před sebou a stisknout spoušť. Jakýkoli ústupek z naší strany, jakýkoli akt dobré vůle si vykládají pouze jako slabost. A pro ně být slabý = být mrtvý. A mají Alláha. To je největší průser. Bojovat s věřícími. Tam se nedá nic okecat ani nic koupit.
Ten voják z PL tohle všechno ví. Ví, že ti nově příchozí nejsou jedinými nepřáteli, které naše vlast má. Ta má totiž dost vlastní podobné špíny, která jim bude všemožně pomáhat.

Zatím bez slepic

stran husitského cepu.
Středověké tanky, neboli vozová hradba s cepovou obsluhou nebyla na tom proti trénovanému a obrněnému rytíři až tak špatně.
1/ byla známa už před husitskými válkami, takže žádné novum
2/ cepiník měl k boji volné obě ruce,
3/ delší násada mu skýtala možnost první rány nebo šťouchu v momentě, kdy se obrněný rytíř odhodlal k útoku a napřáhl svůj meč k úderu,
4/ cepiník měl možnost uskladnit a použít záložní zbraň, aniž by ho tato zatěžovala v předchozím boji,
5/ cepiník nemusel nohama řídit koně, tyto mu sloužily pouze k obraně (změně polohy) při boji
6/ oproti jezdci byl cepiník mnohem hůře vyřaditelný z boje. Pokud se neobrátil na útěk, musel být dostatečně zraněn, oproti jezdci, u kterého postačilo k posunutí jeho rovnováhy narušit jeho posez na koni, tedy např. zatlačit cepem či sudlicí do jeho nohy.

Z toho celkem logicky vychází to, co potvrzovala praxe. Vozová hradba s minimálním počtem obslužných pozic byla schopna odolávat středověké těžké jízdě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám jet na Letnou?
Když mám hodně jedu
cviknu listek, jedu.
Jede plný šinkanzen
kobry i se šimpanzem
přes Studénku, Kolín
na demošku smolím.
V loji celé čtyři roky
vysychají mi laloky
rubíny mi uhly z retu
potřebuju nabrat fetu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Britská vláda s okamžitou platností zastavila těžbu plynu z břidlic

Zatím bez slepic

Ani deště jim nechybí a tak poručí dešti, větru....

Zatím bez slepic

No, v Německu si už začínají lámat hlavu, co se starými listy rotorů větrníků... https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ale-ale-Zelena-energie-Ne…

Zatím bez slepic

Jako fajn. Neznám technologii výroby, likvidace, ani fyzické zákonitosti provozu větrných elektráren, ale překonala jsem odpor k nim a přiblížila se k jedné z nich, abych si na ni mohla sáhnout. Nebudu popisovat, jak mi bylo. Jen napíši, že pouhým dotekem ruky byla cítit vibrace celého obrovského sloupu. A tyto vibrace jsou stálé během provozu elektráren. Dnes již nikdo nepochybuje o tom, že tlak v obrovských vodních elektrárnách může způsobit zemětřesení. Ale co způsobí trvalá vibrace větrných elektráren - řešil to někdo? Navíc, pokud jsou stavěny v mořích, jak je to vodou umocněno,..... Doufám, že se mýlím a neškodí to, ani podprahový svist lopatek,....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak první bylo Nizozemí, pak nastoupilo Dánsko, nyní V Británie.
No myslím, že koncepce energetické bezpečnosti Evropy je bez Ruského plynu totálně v prdeli.
Co na to pan Šefčovič a spol?
Neměli by za takhle odfláknutou práci být odměněni kopancem do prdele?

Zatím bez slepic

Jak se gréta vrátí zpátky?
Dolétaly špunty, zátky
šampáňo šlo močí ven
vybírá se smečka fen.
Jukon, Nome, Čukotka
sáně, gréta - pilotka
Ojmjakon a Putorana
polární noc, žádná rána.
V únoru Severní Dvina
to už bude téměř psina,
Haparanda na obzoru,
četa švédských revizorů.
Proč ty gréto nejsi černá?
S tebou bude práce perná
příště jedeš do Luandy
mezi naše doktorandy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

rozhovor s vondruskou, kratke citace

https://www.kupredudominulosti.cz/vondruska-vlastimil-2d-kazda-spolecno…

Každá společnost, která začne zapomínat na to, že musí chránit sama sebe a své hodnoty, se v minulosti buď dostala do krize, nebo dokonce zanikla. Prostě lidé, kteří přestanou ctít vlastní dějiny, tak jejich společnost obvykle zanikne. Ve chvíli, kdy Evropa začala opouštět tisícileté tradice, na nichž vznikla a fungovala, a začne buď přejímat hodnoty od jinud, a ještě hůře, začne vymýšlet nejrůznější, naprosto neověřené experimenty, tak se začíná zabývat pseudoproblémy a hlavně rozbíjí sociální vazby.

Sociální vazby jsou totiž strašně důležité. Málokdo si to uvědomuje, ale společnost nikdy neudržíte tím, že lidem dáte příspěvky a dotace a budete je nějak živit. Ale společnost můžete vždy držet dohromady tím, že vytvoříte společnou myšlenku, která lidi spojuje. Bez toho nikdy nemůže žádný národ, ani společnost, fungovat. Chybou Evropy je, že jsme začali opouštět evropské hodnoty a hovoříme o evropanství, ale – jak už jsme si říkali – nikdo vlastně neví, co to je. Několikrát jsem se ptal různých stoupenců jednotné Evropy: „Co je to evropanství?“ A většinou mi řekli, že je to úcta k jednotné Evropě, případně k hodnotám Evropy. Ale nikdo to neumí definovat, a pokud to neumíte definovat, tak to nemůže fungovat.

----

Vlastimil Vondruška: Evropa má určitý styl života a vládnutí. Demokracie tak, jak byla nastavena v 19. století, je v podstatě něčím, co se zde vytvořilo. A do toho jsme potom zavedli sociální věci a v současné době ještě marxistické a postmarxistické ideje. Původní představa evropské demokracie se začala rozvracet. Na jednu stranu toužíme po tom naši demokracii vyvážet do celého světa, protože jenom my víme, jak mají lidé žít. A pokud v Číně nechtějí žít podle našich představ, tak jsou hanební a odporní, protože jenom náš styl života je správný.

Na jednu stranu tedy v sobě stále neseme pýchu bílého muže, to je pravda a je to naše určitá nectnost. Ale na druhou stranu jsme měli jasný systém hodnot daných křesťanským Desaterem. To znamená – úcta k rodině, ochrana vlastních zájmů a především odpovědnost. Od nejstarších časů byly veškeré evropské civilizace postaveny na tom, že se o sebe musely umět postarat, musely být aktivní, vše si musely zasloužit a vybojovat. Arabské země jsou oproti nám nesmírně fatální.

Martina: „Je psáno.“

Vlastimil Vondruška: Ano, „je psáno“, a Alláh buď dá, nebo nedá. Čili tato vnitřní psychologie Evropy má historické kořeny – a my je opouštíme. A najednou začínáme spekulovat, že bychom z anglických univerzit měli vyřadit Aristotela, Goetha a Shakespeara, protože to jsou symboly bílého muže.

Martina: Old fashioned men.

Vlastimil Vondruška: Ano. V tu chvíli, když se začneme stydět za to, co dělali naši předkové, daná civilizace ztrácí glanc a svůj smysl. Naši předkové nemuseli dělat všechno správně, ale byli to naši předkové. Když jsem psal Husitskou epopej, tak jsem diskutoval s jedním švédským historikem o husitství a říkal mu, že u nás je pohled na husity rozporuplný, protože na jednu stranu byli vítězní, ale na druhou stranu pálili, ničili a tak dále. A on mi na to řekl: „No a? To přece dělali všichni.“ Říkal mi: „Vezměte naše Vikingy, ti přece také pálili, ničili, znásilňovali, a na rozdíl od vašich husitů to nebyli boží bojovníci, ale námořní piráti. Vše dělali jen pro vlastní obohacení. Ale byli to naši předkové. A pokud by oni nebyli vítězní, tak my, jako švédský národ, zde nebudeme. Jste divní, že toto nechápete.“

A to je problém současné Evropy. Naši předkové něco vytvořili, díky nim tu jsme, ale my se za ně najednou stydíme, a přitom bychom tu bez nich nebyli. Bez toho, co dělali, by Evropa nikdy nebyla Evropou, nikdy bychom nebyli úspěšní a bohatí. Kdyby nebyli takoví, jací byli, tak bychom třeba dnes my byli migranty, a toto si nikdo neuvědomuje.

-----

Martina: Protože to, že tady jsme, znamená, že naši předkové se oháněli lukem, kyjem a zbraněmi nejrazantněji. Díky tomu zde jsme.

Vlastimil Vondruška: Neoháněli se nejrazantněji, ale nejracionálněji. Protože když se podíváte na různá tažení v minulosti, tak až na pár ideologických excesů, jako bylo křížové tažení za osvobození Svaté země, tak často bojovali velmi pragmaticky, to nebyly války pro srandu, měli jasné ekonomické a sociální cíle. Takže oni nebyli krvelační a nezvedali zbraně samoúčelně, ale hájili své zájmy. A tím se vytvořila určitá rovnováha, protože svět, kde se budou všichni objímat kolem ramen, nemůže existovat – a navíc, když odstraníte bipolaritu, tak je to vždy problém.

--
Láska a pravda jsou sice krásná věci, ale v dějinách nikdy nezvítězily a nezvítězí. Láska a pravda nad lží a nenávistí nezvítězí, protože nikdy nevytvoříte společnost, kde budou všichni dobří, laskaví, budou mít andělská křídla, objímat se, pracovat a výdobytky své práce si budou navzájem rozdělovat. To prostě nejde.

Zatím bez slepic

Nejvtipnější na tom je, že ti dobrodějové co nás budou mít jako kulturu i národy na svědomí, se ohánějí PRÁVĚ "evropskými" hodnotami...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

topic o tom, jak je Božský Andy rozezlen na nenažrané soudruhy voliče.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-zivote-nemeli-tolik-penez-ucitel…
Tak podle Bureše "učitelé neměli v životě tolik peněz."
Tahle hláška podle mne prostě nemá chybu. Odpověď Burešovi je triviálně jednoduchá.
"V životě nebylo tak draho."

Opravdu nechápu, jak může někdo házet lístky s jeho jménem do volebních uren.

Zatím bez slepic

Božský Bureš sliboval pedagogům navýšení platů na nějakých 45 táců brutto, což bylo možno velmi obtížně docílit každoročním zvýšením tarifů o 15 %.
Dnes už jsme na osmi. Nou many.

Zatím bez slepic

Když vezmu jen tabulky, tak aktuální "průměrná" je tak od třetího řádku odspoda (a níže) a v posledních dvou sloupcích - čili tak +- od ředitele střední školy s 25 letou praxí výš. Podle mě to musí počítat jako celkové náklady na školství včetně úplatků pro podržtašky a dotace pro vymývače, kteří děti učí, koho správně volit a komu věřit (straně, soudruzi!) vydělené počtem zbývajících učitelů. Těch 45 v průměru chápu tak, že by se dejme tomu i učitelka na základce s praxí 6-10 roků mohla dostat na celostátní průměr.

Zatím bez slepic

Zajímalo mne kdy to slíbil a kolik vlastně
https://www.e15.cz/domaci/babis-ucitelum-vzrostou-platy-o-patnact-proce…
takže muvil o 15 % pro 2019 a sice půl do tarifu, půl na netarifní složky (abychom byli spravedliví)
do roku 2021 růst na 130 % průměrného platu což by mělo být cca 46 tisíc.
Ještě bych měla dotaz na někoho ze ZŠ nebo mateřinek - co víte o hromadném přesouvání pedagogů, nepedagogů, ředitelů atd. do vyšších tříd během letošního září? Případně důvod proč se tak dělo. Že se to dělo vím jistě.

Zatím bez slepic

Staré Jahody a ta na mě hleděla jak "z jara". To jest jak na debila.
Volal jsem postižené dceři (taky si chuděra myslí, že učí), její odpověď se dá přeložit do jazyka českého čtyřmi slovy - ani náhodou, ani omylem.
Vychošky mají třídy 8 a 9, účky 11 a 12, ředitelé a -telky 13 a chtěli by 14.
O přeřazení do vyšších tabulkových tříd usilují odbory.
Takže přesuny směrem výš být samozřejmě mohly, ale zřejmě jen na do těchto tříd.
POZOR - v rámci tříd ještě existují tarifní stupně, ty jsou podle uznané délky praxe a osobního zhodnocení práce nadřízeným, tudíž mohou, ale nemusejí být zvýšeny, pokud dotyčný nemá uznanou potřebnou délku praxe. V reálu ovšem záleží na tom, kolik má škola peněz na platy. Kde nic není, ani smrt nebere.
Všeobecně se v září navyšovaly zkrácené úvazky (ano, spousta pedagogů neměla a stále nemá placených 8 hodin a mohou si "přivydělat" v rámci tzv. dohody o vykonané práci) a tzv. osobka - osobní ohodnocení, jakési měsíční prémie. Stará Jahoda dostala samozřejmě přidáno, a to zavratnou stokorunu. Takže teď má osobko rovná čtyři kila.
Prostě žije si jak prase v žitě, jak tu nedávno kdosi z kydačů napsal. Za čtyři kila máte stovku rohlíků a ještě vám zbyde na flašku, že ano.
Stran zmíněné dohody o vykonané práci "brigošíte" za méně, než máte svůj tarif a výdělek je zdaněn 15 %, tudíž se nepromítne do nemocenské, dovolené a důchodu.
Když jde Stará Jahoda brigádit a máme zrovna moc nádobí, vždy se jí zeptám, od koho se jde nechat vysouložit, zda od pana ředitele, pana ministra, anebo snad dokonce od pana premiéra. Pak se ovšem musím svižně vyhýbat poletujícím hrnkům a talířkům.

Zatím bez slepic

Já se téhle diskuse vědomě zdržuju, protože si myslím, že ten odborář hraje hlavně písničku o sobě a Babiš má pravdu, když říká, že se ve středu uvidí, koho vlastně zastupuje. Přesto mi to nedá - zkrácené úvazky jsou pěkně záludné ve chvíli, kdy dostane takový zaměstnanec hodinu nadúvazkovou. Standardně se má odučená nadúvazková hodina platit dvojnásobně (jsou tam vtipy ve výkazech za jednotlivý týden, protože doprovod na akci se za odučenou hodinu nepočítá - můžete strávit s dětma celý den se vší odpovědností, ale o koliki hodin z rozvrhu takto přijdete, tolik vám odsuplovaných nebude započítáno jako nadúvazek) - v případě neúplných úvazků se však až do výše úvazku započítává jen jednou (má to svou určitou logiku, ale ten s částečným úvazkem na to doplácí). Zaujala mě ta "Brigáda na dohodu" - protože podle zákona není možné, aby zaměstnanec v hlavním pracovním poměru vykonával ještě tutéž práci u stejného zaměstnavatele navíc na dohodu. Různě se kolem toho kličkuje (třeba evropské projekty), ale principiálně nemůže učitel dětí v hlavním zaměstnání učit ještě děti na dohodu. Nehledě na fakt, že dohoda o vykonané práci nemí vykazovat znaky dlouhodobé a pravidelné činnosti - takže u dlouhodobějších projektů tak maximálně DPČ.
Pokud jde o ředitele, ti automaticky 13tku nemají. Tam záleží také na různých podmínkách. Chytrý ředitel pošle svou výchovnou poradkyni doplnit si vzdělání na tu poradkyni a dá jí třináctku (což může). V tu chvíli má automaticky na třináctku nárok i on bez jakýchkoliv jiných nároků na jeho osobu (prostě nemůže být v nižší pozici než jeho podřízený). Chytrý ředitel si to ale pořeší odměnami u zřizovatele - přesněji - o výši odměny rozhodne zřizovatel, nejčastěji obec, ale z její kapsy to nejde. Jde to z celkových financí na mzdy od státu, tedy z balíku, z něhož jdou všechny mzdy. Ta cca třicítka (plus minus) na jaře i před vánoci pro ředitele navíc není nároková, může být víc i méně, ale jako ilustrace víceméně odpovídá. Prostě jen ředitel zlobit nesmí. Znám pak školy zhruba tří typů - jedny, kde to funguje tak, že se poctivě vyplácí suplování nad úvazek, ale zbývá méně na odměny. Školy, kde se supluje víceméně zdarma, ale odměny (většinou před prázdninami a před vánoci) jsou relativně vysoké. No a školy, kde "na nic není" a peníze si odnese víceméně ředitel a kamarádi.

No, dalo by se to řešit dlouho...

Zatím bez slepic

Děkuji vám pánové oběma za částečné vysvětlení způsobu odměňování ve školách. Závěr si lze udělat asi takový - kouzlit s penězi se dá a záleží na řediteli co si troufne a na zřizovateli co mu dovolí. Zřejmě také tak nějak podobně proběhlo to zářijové přesouvání poněvadž toho bylo mnohem víc než množství obvyklé. Jednomu přišla logicky na mysl souvislost se zvyšováním tarifů k 1.1.2020.

Zatím bez slepic

Taky mohla sehrát roli prostě generační závislost - třeba na té škole je více kantorů se stejnými odpracovanými roky a ti tak společně dosáhli odpracovaných let. Někdo si mohl doplnit vzdělání... Těžko říct.

Zatím bez slepic

To je právě to, že to nebyla škola jedna či dvě. V tom případě by to mohlo být tak jak píšete, ale bylo to množství větší než malé.

Zatím bez slepic

s přesvědčením. Velmi chápu ty, kteří tak činí s vědomím, že ostatní jsou ještě horší a rezignovat se jim ještě nechce (těm voličům, u držitelů koryt je to bezpředmětná podmínka). Sám si pohrávám s myšlenkou, že ještě chvíli mě budou srát, tak i já poprvé ... ale zatím ještě nepřetekla.

Zatím bez slepic

Teď o dušičkách jsem projížděl Jánošíkovým krajem,tak jsem zaregistroval takovouto hlášku.
Jánošíka pověsili,že bral bohatým a dával chudým,Babiše prý pověsí také,že obírá chudé a dává bohatým.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Copak jsme tu neměli jednu 700 let neintegrovatelnou populaci, která najednou nastoupila do vlaků a odjela pryč? Ano, ano, udělalo se jí trochu bebítko, ano, ano, nebylo to nic hezounkého pro jemňoulinké, skleníkové květinky, ano, ano, kdo chce bejt s každým zadobře, popřípadě od nich loudí pochvalu, protože čeká, že z toho něco kápne, se za to bude ostentativně kát, ale jo, šlo to."

Copak se zide za skoro 1500 let zivota v diaspore integrovali do spolecnosti v Evrope, kde zili? Neintegrovali. Copak se cesi integrovali do germanskeho prostredi, kam se kolem 7. stoleti vecpali? Neintegrovali?

Tento citat myslim zustane jako etalon vidlakovych kydu na dlouho dobu. Ale pan Cmoud jiste neni jediny, kdo by toto podepsal. V minulosti jich bylo mnoho - naciste, rusti bolsevici a mnoho dalsich. A maji cmoudi pokracovani. Well done, mili vidlaci!

Zatím bez slepic

Jsem do vetsiny kotlinky neintegrovany scallop - tedy vlastne jen polozka ve cmoudove planovanem transportu.

Zatím bez slepic

co to blabolite,tady v sedmem stoleti zadne germanske prostredi nebylo...zkuste si i vyhledat v relevantnich zdrojich,kdy se zacalo mavat a blouznit s pojmem xx Germansky xx...naproste blaboleni

Zatím bez slepic

In reply to by sibirsky.rosomak (neověřeno)

Trvalý odkaz

České kotlině rozlišují pojmy "před 700 lety" a VII. (sedmé) století.
Ale chápu, že u Tunguzky to může býti jinak.

Zatím bez slepic

Targusi,ja reagoval na tohle xxxCopak se cesi integrovali do germanskeho prostredi, kam se kolem 7. stoleti vecpali?xxx a to,ze se celosvetovemu systemu podarilo vecpat skoro vsude na svete do ucebnic,ze zde byli nejaci neexistujici germani a ze to zde jakysi anonym opakuje,za to nemohu...nastesti jsou dohledatelne zdroje,ze kterych,pokud uzijete instinkt,intelekt a intuici,vysosate a poznate jejich pravdivost...staci jen chtit a sundat ruzove bryle,konske klapky nebo si dosadte co chcete,z oci...

Zatím bez slepic

In reply to by sibirsky.rosomak (neověřeno)

Trvalý odkaz

namísto interpunkčních čárek tečky a následující věty označit kapitálkou.
Kapitálka je velké písmeno.
Před pokusem o zapsání velkého písmena - kapitálky je nutné stlačit čudl s nápisem CapsLk.
Anebo Caps Lock.
Vy to dáte.
Až to zmáknete a napíšete několik vět - můžou být i mírně rozvité, které na sebe navazují, ostatní se pokusí jejich smysl pochopit a reagovat na vaši faktickou poznámku.

Zatím bez slepic

Prosím, na velká písmena stačí zmáčknout a podržet při psaní písmene SHIFT. Ten čudl vlevo i vpravo nad CTRL. Jako u psacího stroje. Tam si člověk také tu polohu nahoře kvůli jednomu písmenku nezamykal ;)

Zatím bez slepic

Jenom technická - V sedmém století byli Slované již plně usazeni - kromě české kotliny - až za Labe a větší části Rakouska. V sedmém století jistý franský kupec Sámo (ano, Germán, nebo galoromán... to záleží na tom z které části Frank pocházel) jim helfnul proti neintegrovatelným Avarům a pak proti Germánům (Dagobert), kteří se začali opět dívat na východ. Psal o tom nějaký Fredegard.

Zajímavé ale je, že i ti Germáni přišli na území původně keltské... A ti Keltové... Mně z toho plyne jediné historické poučení - pozor na to, koho si na své území pouštíte. Protože pozítří vás ten samý může vykopávat pryč (v lepším případě), a/nebo vás bude nutit jeho pořádkům. (Cítit hřích Slovana vůči Germánovi 5.-6.st., což snad s poněkud nejasným odvoláním na nácky a bolšány naznačujete... to po mně vážně nechtějte.)

Zatím bez slepic

nabonzoval Sáma, že byl starý, hnusný a blbý.
Páč pomáhal těm vandrákům z východu, kteří si dnes v Německé unii neváží euroditací, hajzli jedni.
No co vy jste za člověka...
Ještě že tu máme rosomáky, hranostaje a podobnou užitečnou havěť...

Zatím bez slepic

Slovane byli v 7. stoleti v kotlince stejne integrovani jako nemci od 13. do 20. stoleti. A jejich odsun zde pan cmoud dava za priklad ... bebitka (=hrmadky mrtvol) tomu nacickovi nevadi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na dnešní Kose Leo K ve velmi pěkném článku mimo jiné i v podstatě obhajuje Zemana, Babiše a Trumpa a to ze stejných důvodů, jako nejsou v nemilosti zde. To jsou paradoxy.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moudrý pán ten Leo, počtení jak pohlazení, škoda, že mu to nemůžu napsat pod jeho článkem. Kdysi jsem takhle hltala Vlkovy moudrosti (bývávalo), jo, kde ty časy jsou, už tam ani nechodím... Děkuji za odkaz :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

na Vlka? Je to proto, že zveřejňuje fakta a ne kydy?

Zatím bez slepic

Má příliš mnoho osobních emocí a antipatií a to ho silně oslabuje a potom často dělá neadekvátní závěry. A tím, že zrušil diskusi, ztratil zpětnou vazbu. Škoda času.

Zatím bez slepic

posunul do stádia kydů.
Je to škoda, měl své nepopiratelné přednosti.
Kdysi dávno...

Zatím bez slepic

Pan vlk bezne zverejnuje lzi a davno vyvracene kvazifakta. Dela to vedome.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Az ted jsem si vsiml, ze jsem opet pana vlka zaujal na jeho blogu :-) kde lzi maji sve misto, jetslize zapadaji do videni sveta pana vlka. V tomto prispevku reaguji na utok pana vlka https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/11/05/srazka-s-trollem-aneb-lh… na mou osobu.

Takze pan vlku, bavme se takto verejne. V pripade chemickeho utoku v Ghoute mame
1) na jedne strane PODEZRENI BEZ DUKAZU (slova pani del Ponte)
2) na druhe strane mame identifikaci sarinu z Ghouty, ktery presne odpovida sarinu ze skladu Assadovy armady (neni sarin jako sarin), pricemz Assad v te dobe REZOLUTNE POPREL, ze by povstalci nejaky sklad chemickych zbrani ziskali.

Dale si dovolim ocitovat pana vlka
"Inu troll a vědomý lhář! Nic jiného se konstatovat nedá. Místo vyvrácení toho, že jsem uvedl pochybný pramen, ev. že paní del Ponte sdělila cosi úplně jiného je mi řečeno, že podle ní je Assad zločinec…. Když nemůže vyvrátit tvrzení paní del Ponte o plynovém útokuv Ghutě, tak prostě přehodí veksle, že ona má Assada za zločince. "

Nic divneho na tom nikomu nepripada? Verite tupe svemu guru vlkovi nebo nekdo zacal rozklikavat odkazy a travit cas detaily? Nikdo? Inu prosim, ja si to odpracoval a neni to zas tak tezke: pani del Ponte NIC NETVRDILA o plynovem utoku v Ghoute! Pan vlk lze. A ctenar nemusi umet anglicky, aby si zjistil, ze vlkuv odkaz na slova pani del Ponte je datovany 6 May 2013, kdezto k utoku v ghoute az v srpnu ...

K dalsimu se vratim a vlkovi lzi zde budu rozebirat dal. Vlkovi decka nabozne naslouchajici svemu tatkovi budou mit zase mrzeni, ale me proste lhani vadi. Ted ovsam prace vola - nekdo na duchodce vlka vydelavat musi - takze musite chvili pockat.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemám sílu celý článek u Vlka číst, tak snad jen pocitově - každý člověk je solitér, pokud není kopie. A z toho vyplývá určitá jinakost, zdánlivá oddělenost, a tak jeden druhého nechce, či dokonce nemůže pochopit. Pak nezbývá než určitá tolerance k nevědomosti, protože nás přece nikdo změnit z jinakosti k standardu nemůže. Pokud chceme a usilujeme o to, změnit se můžeme pouze my sami. A jednou za čas mozaika zapadne a člověk pochopí a to jej změní. Tedy změnu přijmout může, ale nemusí.
Život je holt pestrej, žádná nuda. Bublinky jsou pestrobarevný, jen to spatřit :-)

Zatím bez slepic

musela bych to číst důkladně a protože Vlka nečtu, nepovažuji to za pro mne přínosné.

Zatím bez slepic

Proč číst někoho, kdo - eh, již kdysi dávno jsem přestala číst autory, kteří mne zvali trollem. Nemíním se k takovým autorům vracet.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když srovnám trolle Vlkův blog a to, co tu prezentujete vy (prý „rozebíráte“), tak zřejmě nevědomky jen odhalujete své „omezené chápací možnosti“. Vlk vám každý bod vašich lží precizně vyvrací a dokládá odkazy, které byste nevyvrátil, ani kdybyste jeho textu porozumněl. Vaše ošoupané poznámky o bublinách (zapomněl jste vámi oblíbenou „hloubku“), o guru, nazývání ostatních děcky, nebo taťkou, to už není jen hloupost, která z vás čiší , na to už je diagnóza. Jak reagujete na Vlkovy skutečné argumenty snad ani za zmínku nestojí. Trapné!

Pořád tu opakujete, že vám „lhaní vadí“… v tom případě vadíte sám sobě, ač to možná ani netušíte. Protože i ke lhaní člověk potřebuje jakýs takýs intelekt, takže já bych v tomhle Vlkovi oponovala – vy nejste vědomý lhář. Jste jen k agresivitě vycepovaný chudák, který při oponování musí používat naučená klišé a linky na cizojazyčné texty, jejichž obsah si ani neumí přeložit a tak neví o čem píše ….

Víte, většině je úplně fuk, jak a co jste si „odpracoval“ jak to nazýváte, to by mělo zajímat vašeho zaměstnavatele. Za takovouhle trolloelfí blamáž by vám však měl napařit megapokutu. Propána, jak tomu vašemu spolku pak má někdo věřit, když nestačíte ani na kosu či na vidláky?

Zatím bez slepic