Rejpalčin deník - listopad 2018

Autor

5.11.2018 – Zeman vyrazil na návštěvu do Číny. Počítám, kdy kavárníci vyrukují s nějakým počítáním, že je tam nějak moc často. * Nohavica obdržel Puškinovu cenu, ruské vyznamenání umělcům za přínos ruské kultuře. Dostal ji za zhudebnění děl Vladimíra Vysockého. To by ještě nebyl tak velký průšvih, ale že vyznamenání předává ten padouch Putin osobně je naprosto neodpustitelné… alespoň pro kavárníky. Kdyby mohli, tak Nohavicu ukřižují, zřejmě jim však docházejí síly, tak aspoň plivou jedovaté sliny. * „Západní koalice“ v čele s USA se rozhodla v Sýrii bombardovat „ISIS“, nacházející se v malém prostoru kolem syrsko-irácké hranice, ovšem omylem – jak jinak – přibrali i rezidenční oblasti, v důsledku čehož nepřežilo čtrnáct civilů, z toho pět dětí, a kolem padesátky zraněných. Počet mrtvých ještě není konečný, bo někteří zranění mají na kahánku.  Podle zpráv na PL „naše“ západní koalice takto omylem zlikvidovala od začátku „likvidace ISIS“ kolem tisícovky civilů, což je štěknám fuk. Neměli tam bydlet, žejo.

9.11.2018 – v Americe mají po kongresových a senátních volbách, které byly chápány i jako „referendum“ o Trumpovi. Demokrati si podrželi většinu v Kongresu, republikáni zase v Senátu. Takže plichta. Všichni se plácají po ramenou, bo každá strana „zvítězila“. Ovšem úsměvy tuhnou, když demokrati pohrozili republikánům vyšetřováním různých kauz z úrovně dolní sněmovny a republikání demokratům z té horní. Takže se budou mlátit mezi sebou a Trump si pojede na vlastní vlně. Na Evropu tedy zatím sere pes, a bruselští ztratili svůj pevný směr. * Macron furt plká cosi o evropské armádě, zřejmě proto, že se mu to doma rozpadá pod rukama. * Kromě Angely ohlásil konec politické kariéry i bavorák Seehofer. * V uplynulém týdnu z nedostatku jiných příležitostí kavárna štěkala na Nohavicu, prý už si nebudou kupovat jeho CD a pouštět jeho písničky. Jarek má koncerty vyprodány až do Vánoc, takže asi tolik k jeho (ne)oblíbenosti mezi lidem obecným. * ČSSD je nadále úspěšně pohřbívána hrobníky Poche a Hamáčkem, slabší kusy – naposled Zimola – postupně odpadávají. * Zeman se vrátil z Číny a kavárna poštěkávala jen lehce. Asi šetří síly na 17.listopad.

13.11.2018 – o víkendu byla nejen martinská husa nebo kachna, ale ve Francii se slezli mocní západního světa, aby oslavili stoleté výročí konce první války. Poplacávali se po ramenou, kvákali nicneříkající blbosti, pojedli, popili a rozjeli se do svých domovů. * Českem hýbala kauza Zemanova mrtvého doktora, který zemřel v Číně. Byl členem oficiální  delegace, která nasedla do letadla bez něj a odfrčela, zatímco doktor ležel ve svém pokoji. Zvláštní, že se po něm nikdo nesháněl. Asi zapomněli určit člena delegace, který přepočítá účastníky zájezdu, ale možná tím určeným byl ten doktor... * Dnes mediální štěkny vyjí na Andyho a natřásají opět Čapí hnízdo. Slonková s Kroupou zveřejnili „tajnou“ nahrávku AB jr., údajně duševně chorého, kterak plácá cosi o tom, že ho nějaký člověk s rusky znějícím jménem měl odlifrovat a držet na Krymu. Jinde jsem zaslechla, že se mělo jednat o „krim“ s malým „k“, ale to je nejspíš konspirační teorie. AB jr. mluví ve skryté nahrávce cosi o tom, že mu dali podepsat nějaké papíry k Čapáku, neví jaké a neví proč. AB jr. dnes žije ve Švýcarsku, ty dvě novinářské „perly“ za ním jely na tajňačku a z reportáže trčí zjevná snaha udělat z komára velblouda. Vůbec mě neudiví, když u lidu obecného bude bodovat spíše Babiš sr., bo lidi už to tak mají nastaveno, že sympatizují s tím, po kom je házeno blátem. Pokud teda nejsou zrovna ti, co to bláto házej. Načasování „kauzy“ zjevně cílí k využití „lidu v ulicích“, co se tam budou poflakovat k výročí sameťáku. Tak mě napadá, kdyby opravdu chtěli zničit Andyho, tak by ho měli kavárníci vychvalovat až do nebes.

20.11.2018 – mediální štěkny povinně štěkaly o víkendu  s „davy“ skandujícími svoje „požadavky“. Vadily kytky položené Babišem, Okamurou a poslané Zemanem. Kytky byly vyhozeny kavárníky do nedalekých odpadních nádob. Dokážu si představit, že pokud by zmínění tři nešli „uctít památku“ vůbec, stejně by to schytali za „pohrdání ulicí“ nebo tak nějak. Morální úroveň kavárníků není už ani na nule, klesá do záporných hodnot stále strměji. To jsou ti, co nám na rohu ulice kážou o morálce. Zbytku republiky to je tak nějak ukradené, řev kavárníků linoucí se z Prahy  je brán jako místní kolorit. Co už s nimi, že.  * Takzvaná „demo opozice“ kváká o vyslovení nedůvěry vládě.  Řečnit o tom hodlají v pátek (23.11.), ale jinak skuhrají už od minulého týdne.  Babiš sám odstoupit nehodlá (tlačen „kauzou“ Čapáku rozvířenou tou seznamáckou TV reportáží s AB jr.). Taktéž jsou žádány „předčasné volby“, ale to je hra s ohněm, páč si ta banda neuvědomuje, že by mohla mít po chlebíčku. Bělobrádek to pochopil asi jako jeden z mála, opatrně „naznačoval“, že tato varianta není na pořadu dne. Zeman natvrdo sdělil, že pokud bude vláda znedůvěryhodněna, pověří sestavením nové opět Andyho.  Jestli si někdo z těch štěkačů myslel, že to Zeman pojme jinak, patří na kliniku.  Demoblok nemá nikoho, kdo by přicházel v úvahu coby nový premiér, ČSSD chce zůstat ve vládě, takže nějaká nedůvěra vládě nejspíš nepřichází do úvahy. Nejlepší karty v ruce mají Zeman s Babišem, demoblok blafuje, KSČM z dálky kibicuje, Okamura možná uhraje pár bodíků, a Hamáček boys budou rádi, když zůstanou na chvostě do počtu. Toť vše.

26.11.2018 – páteční rokování o nedůvěře vládě se zvrhlo v plané kecy plné nenávisti na cokoliv, čeho se dotknul Babiš.  Už předem bylo jasné, že takzvaná demokratická opozice nedůvěru neprotlačí,  navíc avizováno ČSSD, že její poslanci při hlasování opustí sál, což nepřekvapuje, vládní koryta jsou bližší než vznešené kecy o svobodě a demokracii. Takže si aspoň zchladili žáhu za kecapultem.  Lidu to bylo celkem jedno, pražskému kavárenskému nikoliv. Podařilo se schrastit asi tisícovku užitečných blbců, co umí dobře a nahlas hulákat. * V Azovském moři došlo k incidentu, kde Ukrajina řve, že jejich lodi byly napadeny těmi ruskými. Ukrajinský remorkér doprovázeny dvěma dělovými čluny chtěl mírově proplout přes Kerčský průliv. Zapomněl se nahlásit, na výzvu nereagovali, tož ruské lodě vystřelily. Ta záležitost ovšem sahá lehce do minulosti, štěknám se ovšem nehodí o některých věcech mluvit… V březnu ukáčka zajaly ruskou obchodní loď, odvlekly do přístavu a posádku šoupli do basy. Rusové protestovali, ale bylo jim to prd platné.  O měsíc později se totéž opakovalo s jinou ruskou lodí, za tichého mlčení našich demokratických štěken. V září proplul ukrajinský konvoj  Azovským mořem, přes Kerčský průliv doprovázen normálně ruským námořnictvem – a to prosím poté, co ukáčka zabavily dvě ruské lodi a posádky šoupli do báně.  25.října v EP odhlasovány „předběžné“ sankce vůči Rusku, a to coby „preventivní záležitost“ – kdyby náhodou došlo k „ruské provokaci“ v Azovském moři, což byla jistojistě jen shoda náhod.  No a měsíc poté se náhodou v tomto prostoru promenáduje ukrajinská bárka s dělovým doprovodem a Rusové „najednou zčistajasna bez příčiny“ zaútočí…  Není to nějaké divné? * Nedávno proběhlo vojenské cvičení NATO v Norsku. V říjnu  NATO přesouvalo jednotky ze západu bůhvíkam na východ, též na Ukrajinu. O čemž štěkny taktně mlčely. Podle Pjakina měly být použity při „konfliktu“ v Bělorusku, ale zdá se, že Rusko jasně řeklo, že tudy cesta nevede – tak narychlo spáchali to vojenské cvičení, aby je využili aspoň někde. Jenže lehce vázla komunikace, zřejmě ne všichni pochopili přesmyčku „útok = cvičení“ a tak se hromadily  „technické problémy“, komunikační nedorozumění a jedna norská loď šla ke dnu. Celkově bylo cvičení hodnoceno jako fiasko, což se daňovým poplatníkům nesmí říkat, aby se necukali při placení. Nevím, nejsem vojenský expert, a tohle je jistojistě jen konspirační teorie. Navíc prezentovaná Rusem, jakýmsi divným analytikem Pjakinem, takže kdo by tomu  věřil. Já bych řekla, že hodně kohoutů na NATO smetišti pobíhá, každý funí jen ten svůj befél a mužstvo neví, koho poslouchat. S takovou tu válku nevyhrajem… Pjakin má oblíbené pojmenování „eto děbily“ a na tom něco bude. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak to je jen a pouze jeden rok staré. Co kdyby Rejpalka vytáhla nějaký starší deník, 5-10 let starý. To bychom se asi divili.
Kdybych měl více času, NEMÁM HO, tak bych vydával výběr z tisku 30 let starého. Bylo by to velice zajímavé. Příští rok by byl obzvlášť veselý.

Zatím bez slepic

Hezká je ta pasáž, jak OSN záměrně vyvolává krize, aby vytvořila podmínky pro přijetí svých paktů. Třeba přestala ve 2015 dodávat jídlo do uprchlických táborů na jihu Turecka, a tím spustila migrační krizi. Nebo jak postupuje u paktu o změně klimatu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Den jako každý druhý
roleta řezníka má pruhy
nevlídno, brzo se stmívá
autobus zpoždění mívá
lidi dlouho čučí v práci
i když se to nevyplácí.
Německo má volné hranice
v praze prý byla pranice
se sborem nár. bezpečnosti
student Šmíd už má dosti.
Soudruh zifčák vedl průvod
měl prý k tomu pádný důvod
aby šel národní ulicí
přešel i čáru půlicí
všude kamery a štáby
nejspíš se svolali mobilem.
Už tehdy jsem nebyl debilem.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

...bílé přilby, růže, baby...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odstup Andy satane
a nic se ti nestane
zbav se agrofertu
benešovou pošli k čertu
budeš čistý jako květ
pak tě přijme celý svět.
Čistý jako krůpěj rosy
hlavně abys už byl bosý
a měl holou prdel;
to křičíme z hrdel
na letenském pikniku.
Už chytáme koliku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nikde náznak násilí
jen obušky tasili
Václav havel vítězí
bude levné hovězí.
Omega a alfa
Adamec a Čalfa
vašíkovi ruku dali,
budou sloužit panu králi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Paní Rejpalka.
Je dobré,připomenout si události staršího data.
Mne s toho všeho vychází asi toto,USA by chtěli vyhrát nad Ruskem,ale kdyby to zařídil někdo jiný.
Proto to různě pošťuchují,podporují,vytváří provokace,aby se někdo toho ujmul.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vyjdeme-li z úvahy, že na Letnou se dostavila polovina Babišových odpůrců, těch max. 250 tisíc účastníků (odhad organizátorů až 300 tisíc považuji za nadsazený) znamená celkem půl milionu Babišových odpůrců roztříštěných do několika stran. AB se nemusí bát, jen v Praze nebude vyhrávat volby. Pokud chce AV vyhrát další volby, stačí mu jednoduchý recept. Mírně kašlat na Prahu, stejně jej volit nebudou, a poslat více peněz zbytku ČR. Tím získá více voličů než čímkoliv jiným. Celkem je v ČR asi 5 milionů voličů (parlamentní volby 2017 měly 5 060 745 hlasů https://www.volby.cz/pls/ps2017nss/ps2?xjazyk=CZ), 5% z nich se sešlo na Letné. AB má pořád prostor na posílení volebního výsledku. Třeba na úkor ČSSD, která se dostala vlivem křídla sobotkovců a především dua Poche - Petříček na hranici klinické smrti.
U úvahy o polovině Babišových odpůrců předpokládám, že každý druhý zůstal doma. O moc víc odpůrců už nemá. Co by za takové výsledky dal Péťa Fiala s charismem euroúředníka z Bruselu!

Zatím bez slepic

myslíte, že na demonstraci jel třebe z Chebu nebo ze Znojma každý druhý odpůrce Babiše? A je rozdíl mezi odpůrcem a nevoličem. I tady na kydech se objevují kritici Babiše a ti jistě demonstrovat nešli.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To myslíš hlavně sebe, tím odpůrcem, ty blbe? Táhni si taky zahajlovat na Národní, ať ti nechybí čárka od páníčka Kartouze.

Zatím bez slepic

In reply to by Antichvilkař (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zvolněte tempo pane Antichvilkař... Na Kydy mohou chodit i chvilkaři a mohou si myslet, že Babiš je to nejhorší. Stejně tak i naopak.  Dokud budu deýchat, tak to tak zůstane.  Tož prosím bez urážek. 

Zatím bez slepic

A přesto ji budu volit.

Zatím bez slepic

... omluvte "snaživce rk", je neděle a dosud nepřišly od řídícího pracovníka "noty". Iniciativa ale musí bejt !! aby nebyly trestné body za liknavost. Tož asi tak ... hezký den.

Zatím bez slepic

Co by nejel. Výlet se zaplaceným autobusem.

Jeden známej byl na minulý manifestaci. Prostě se tam šel podívat. Jinak se o politiku nezajímá.

Zatím bez slepic

Přeci 16. listopad měl být vrchol protibabišovských demonstrací! Takže tam jeli skoro všichni. V lednu nikdo moc nepřijde, bude hrozná zima. Je rozdíl mezi nevoličem Babiše a jeho fanatickým odpůrcem. Nevolič jej může někdy začít volit jako menší zlo, ale fanatický odpůrce nikdy.

Zatím bez slepic

J. Šulc soudí, že skutečnými vítězi Listopadu je několik desítek miliardářů. Z rozhovoru z letošního října vyplývá, že jich je zhruba 500, viz citace z odkazu.
Jiří Havel, spoluzakladatel a řídící partner právní a daňové kanceláře Havel&partners, která je lídrem poradenských služeb pro nejbohatší Čechy a Slováky: "Naše komplexní právní a daňové služby využívá kolem 150 korunových miliardářů, což je asi třetina z celkového počtu movité klientely, která dnes žije a podniká na území bývalého Československa."
https://www.havelpartners.cz/unikatni-spojeni-pravniho-a-danoveho-porad…

Zatím bez slepic

co všechno pan Šuc byl.

Zatím bez slepic

Příště upozorním !

Zatím bez slepic

Chvilkáři nazpívali píseň " Pýcha předchází pád ". Bolek Polívka by si ji měl poslechnout.
Třeba by mu to připomnělo jedno zkrachovalé království a farmu v OLŠANECH.
Napřed by si měl zamést před vlastním prahem a vzpomenout si na svůj příběh
než začne moralizovat.
Doporučuji si poslechnout rozhovor. Nezapřel, že je komik. V tomto případě to
vyznělo spíše tragikomický. Zapadlo to do obrazu celé akce.
Doporučuji vyslechnout rozhovor. Je to krátké.

https://domaci.ihned.cz/c1-66678760-polivka-moji-touhou-je-zit-v-zemi-c…

Zatím bez slepic

Bolečkovi Polívkovi by měl někdo říct parafrázi na větu z filmu "Slunce, seno ..." : "Ty mlč, máš místo mozku z chlastu kostku."

Zatím bez slepic

- no on už móóóc dlouho valašským králem není, byl svžen při "rebelií". Myslel si totiž, že si to "Valašské království" zprivatizuje... i když podle práva patří jiným ... prohrál to nejen soudně, ale i u "lidu z valachů". Jóóó když se někdo chová/žije jako šašek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

s kapitankou ... doteraz mam slzu v oku, ked si na to spomeniem.
Nepotopitelna lod :D, nezistitelna lod :D, a lod na dne :D :D :D - najdi co tie tri vlastnosti spaja :D :D :D
20% bojaschopnosti Norska v p..i :D :D :D Najviac by ma zaujimal zaznam z rokovania v stabe norskej armady, ked k nim doplavala tato novinka. Myslim si, ze Televariete s Bohdalkou a Dvorakom by asi tesne ... ale predsa len zaostavalo :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vážení přátelé, dobrý den v den výročí, kdy definitivně pravda a láska byly šikovně zamaskovány lží a nenávistí a za ně vydávány...…

v posledních měsících jsem tu správně (abych sám sebe pochválil a Targuse popíchl) minimálně dvakrát správně odhadl další vývoj (např. konec fenoménu Greta) ale i politický vývoj u nás.
Nu, přicházím s dalších odhadem a dávám Vám ho k posouzení. Znaje své hochy a jejich uvažování, lámal jsem si hlavu, komu slouží ten sympatický zrzek a jeho melody boys, protože mladou ženu nebo dívky jsem tam neviděl (tím nic nenaznačuji proboha, zrzek je přece šťastně ženat, i když manželku na rozdíl od Bartoše neukazuje).
Objevily se různé teorie (sudetenland např.). Prapodivné bylo, že se zároveň distancovali od všech stávajících stran a potupně jim zadávali a zadávají různé úkoly(sic!). O AB a prezidentovi teď nechci mluvit, protože tyto dva cíle jsou jasné a samy se nabízejí. Od začátku také prosvítalo, že tohle není US ambasáda, protože zájmy jejich nebyly při prezentaci ukazovány. Chvíli jsem přemýšlel o německých tajných službách. Nakonec se ukázalo že i toto je lichá stopa. Dramaturgie a organizace neukazovaly na nic takového.
Dnes si troufám říci, že je jasno. No a jestli si někdo myslel, že existuje parta mladých nadšených lidí, kterým nejde o politické cíle a chtějí jenom upozorňovat na chyby systému a zahradničit na roli národní, pak ho lituji. Neznám další kroky scénáře, ale komu tito hoši slouží je po včerejšku a dnešku jasno. Šídlo v pytli neutajíš a dnes jednomu z nich nervy povolily. Pro ně škoda, stačilo ještě chvíli vydržet. Ještě chvíli mohli předstírat pro duševně slabší jedince tu pohádku o nezištném chlapci z Vodňan, který spolu se svým Benjaminem a ohněm v očích nacvičuje příští kázání o dobrotě lidské a společenské sounáležitosti, aniž jiné cíle sleduje.
Tak to ale není.
Troufám si tady říci, že tahle parta slouží ve skutečnosti bratrům Čižinským v jejich projektu strany Cesta změny či jak se to jmenuje. Proto ty úkoly dané politickým stranám, které nemohou splnit, ani kdyby se Mirek Kalousek rozkrájel a s bratrem Bartošem bukanýrskou společně zapěli. Čižinský to dnes nechtě prozradil a nebudou ho za to mít rádi.
Bude nám představena nová strana, kterou Čižinští už chvíli budují, odkážou se na úspěchy v Praze a zatroubí do celostátního útoku. Nové Občanské fórum. Bude to hezká bitva v těch příštích volbách. A hlavně se těším na to, až chlapci ze STAN, TOP09 a KDU ČSL a ODS zjistí, komu na špek skočili. Joj to bude švanda!
A pro vodňanského kazatele se určitě nějaká ta funkcička určitě najde. Profesionálně mě zajímá, jak kluci zvládnou ten přechod od nevinných k vinným.
Toť moje předpověď. Chce se někdo vsadit?

Snad se na to hodí následující citát:
„Tragédie žen spočívá v tom, že se každá nakonec podobá své matce.“
Oscar Wilde

Váš IK

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

že tři či kolik bratří Čižinských si založí stranu "Čižinští sobě", to opravdu není už moc překvapivým.
I Zimola jede po Změně (svého postavení minimálně).
Ale bez těch zahraničních rozvědek to úplně asi u proevropských kluků Čižinských stejně nebude, ta Německá minimálně jistě zájem má......

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě se zdá, že to nějak ztratilo osten.

A Minář, toho si přeci našel Lukačevič dík tý svý TV a soutěži "hledá se leader".

Připomíná to jednu hru od Voskovce a Wericha. Taky tam hledali vůdce. Nevím jméno.

Šílená Štěpánová zas navrhovala omezit volební právo, pošahaní chvilkaři chtěj nějak přepočítávat váhu hlasů - demokrati jak řemen. - Myslím, že kdyby mohli zařídit demokracii bez voleb, tak jsou pro.

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Immanuel Kant.
S tou stranou můžete mít pravdu,ale to není Čižinských nápad a už vůbec ne jejich prachy.
Jak sledujeme,Sorosovi se povedl projekt Piráti,udržují si docela dobré volební průzkumy.
Takže něco podobného se čeká od Čižinských a v Praze je všechno možné.
Jenže tito pražští pepíci neosloví starší rozumnou a zodpovědnou populaci.

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

neuniklo Vaší pozornosti, že dnešní dav, opravuji "manifestanti za opravdovou demokracii" skandovali "Mirek (Kalousek) na Hrad!" ? A patrně tím nemysleli Mírov.
Jiní, nebo spíš ti stejní zase pokřikovali že "Babiš je Putinova" děvka!". To mi nezní moc "česky", ale transparenty a pořvávání "Trump is Putin´s slut je obvyklám projevem na demonstracích vyyjadřujících nespokojenost lidu s výsledkem voleb u našeho novodobého přítele nejvěrnějšího.
A ten mladej Klaus si ten nenávistnej řev proti sobě snad musel zaplatit, jasný politický P.R. v jeho prospěch.
Prase aby se v tom vyznalo.

Zatím bez slepic

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čižinští jsou velcí kamarádi s "milými krajany" i s německými a českými neziskovkami. Jan Č. byl v 2016 na sudetněm. sjezdu v Plzni, s Hermanem měl záštitu nad projektem pro pamětníky poválečneho odsunu a jejich potomky "Smíření 2016", pořádané neziskovkou Antikomplex (téma odsun) a Sdružení Ackerman-Gemeinde.
Jako starosta na P7 má tajemníka Radomíra Špoka, který založil think thank EUROPEUM a v 2003 až 2016 tam byl výkonný a finanční ředitel. Neziskovka je financována také Nadací Heinrich Böll Stiftung a pořádají spolu pro mladé projekt "Futur Leaders Europe.." Tahle německá nadace byla založena 21.8.1990 a pražská kancelář byla její první otevřená v zahraničí, nyní už je všude v bývalých satelitech a drží nad námi "ochrannou demokratickou ruku". Píše o sobě, že je součástí zeleného politického hnutí vzniklého jako reakce na socialismus, liberalismus a konzervatismus.
Pavel Č. než se začal opičil po bráchovi a stal se starostou na P1, byl právník přes migraci v neziskovce Poradna pro občanství. Přes spol. Bohemian Komunikation pronajímal v Horní Plané na Šumavě dům Centru Adalberta Stiftra.
Nejraději mám od nich povídání Jana, jak se staral o starou sousedku, nosil jí tašky s nákupem a ona mu darovala byt.
Jo, to jsou vůdci pro pravdu a lásku jak vyšití:-)

https://rejstrik-firem.kurzy.cz/62509721/bohemia-komunikation-sro/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ze 17.11. se nám stává jeden velký bizár...
"10:09 - Potlesk čekal i finalistu prezidentské volby a senátora Jiřího Drahoše. Při příchodu představitelů TOP 09 lidé skandovali na předsedu poslaneckého klubu strany Miroslava Kalouska: "Ať žije Míra! Mirek na Hrad!”
10:38 - Památku uctily na Národní i špičky ODS. „Jsme přímými následovníky Občanského fóra, neseme v sobě hodnoty listopadu 1989 a uvědomujeme si to," řekl šéf strany Petr Fiala. (Poté, co na VKml křičeli studenti "Hanba!")
12:07 - Jako druhý dostal slovo rektor Univerzity Karlovy, někteří z přitomných rušili jeho projev bučením a slovy: „Hanba!” Na konci jeho projevu pak skandovali: „Odstup.”
„Chci poděkovat všem kolegům a studentům za kritické názory. Važme si svobody a demokracie,” reagoval na studenty rektor.Studenti odstoupení rektora požadují už delší dobu. Několik z nich dokonce už týden okupuje rektorát, přespává tam a požaduje, aby rektor skončil. Hlavním důvodem jsou česko-čínské vztahy a klimatická změna. Studenti tvrdí, že Zima je pro univerzitu překážkou v řešení klimatické krize. Zima jejich tvrzení odmítl a řekl, že neodstoupí.

https://www.novinky.cz/historie/17-listopad/clanek/cesko-slavi-30-let-s…
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/studenti-na-albertove-vypiskali-re…

Zatím bez slepic

Mirek na Hrad!

To je dobrý nápad. Už se těším.

VKml má u mě body. Jestliže ho tihle ostouzeli...

Zatím bez slepic

Několik vhodných hradů by se našlo. Třeba Mírov.

Zatím bez slepic

jak vystřižený z padesátých let. Zajímal by mne ten "boj s klimatickou změnou na FF UK", jak ho studenti vedou /asi tím, že několik dnů prý již doslova páchnou někde v hale FF, jak psala Irena Válová a jak je rektor hlavní překážkou - že by je nutil k účasti na cvíčkách a přednáškách? Vždyť je sám "připos...nej" a vyděšenej - viz sponzorská smlouva s Kellnerem

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já se vsázet nebudu. Celou dobu existence "Chvilek pro demagogii" jsem čekal kdo
se zatím skrývá a kdy a v jakém okamžiku nedostudovaného flanďáka přepřáhnou.
Přiznám se, že o bratrech Čižinských moc nevím. Pokud jsem o nich četl tak vždy
v negativním kontextu o situaci v PRAZE. Očekával jsem, že za tím stojí sudeťáci.
Vlastně si to myslím stále. To nové občanské fórum mi sedí. Zaznamenal jsem o tom
sem tam zmínky. Vlastně před chvilkou o tom mluvil v rozhovoru Daniel KROUPA.
Již několikrát jsem ho slyšel mluvit o tom, že je třeba spojit synergický efekt a energii
z demonstraci, k tomu, aby bylo dosaženo změny. Navíc si uvědomují, že Kroupa dostava
hodně prostoru v ČTV. Slyšel jsem pouze konec rozhovoru. Večer si to pustím celé.
Myslím si, že z taktického hlediska není správný okamžik zvednout hledí. Tentokrát
se jim to moc nepovedlo. Uvidíme co bude následovat.
V souvislosti s chvilkama pro demokracii v rozhovoru pro ČTV Bára Hrzanová řekla,
že voliči , kteří chodí k volbám by měli prokazovat způsobilost- něco jako řidičák..
Sice řekla, že ví je to hrozné, ale já to řeknu. Jdu tu pachuť spláchnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jde především o Pražské koryto a národ jim slouží jako stafáž
Proto, Fiala, Mirda se drží tak nějak stranou, vědí že Prahu už dávno ztratili.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevím, zda zrovna bři Čižinští, neumím to posoudit. Ale že místně/lokálně pražský subjekt, to si myslím také, a k tomu nějaké ambice.
Pokud bři Čižinští, pak si myslím, že na venkově/mimo Prahu spíše bez šancí v reálné politice. Křičet a demonstrovat můžou, ale hlasy v dostatečném počtu celostátně nezískají, v rozhodující celostátní politický vliv to překovat nedokážou..
Myslím si tak já, po Targusově vzoru starý, hloupý a škaredý (ošklivý je trochu slabý výraz).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Třeba Kroupa starší se tím ani dlouhodobě netají, tedy s touto strategií a plánem.
Už v lednu 2019 naprosto veřejně sdělil jak na to, (od cca 7:40 v odkazu video) a máte tam i to OF2, zase na jednorázové použití.
A na to člověk nemusí být Kroupa, aby si to spočítal.
Protože Ústavní soud asi jen tak tu koaliční překážku, co strana to 5 %, zrušit nebude moci.
Ale nééé že by to nezkoušeli "demokrati" pro každý případ žalovat u ÚS ještě také...
Dokonce se netají (Kroupa) ani tím, že by to bylo účelově jen využití té protestní vlny na ty jedny volby, pak změnit volební zákon na ty "nyní prý nehorázné" koaly bez násobků 5 % .a zase se pak mohou demokrati rozejít dle svých preferencí.
Je zajímavé, že ty násobky tyto farizeje moci netrápily, když oni neprohrávali.....
Jedno mají ale všichni "demokraté" shodné, Babiš (a Zeman) a pak i další (jako vždy při změně) musí jít!
Takže takové jedny "pozitivní" volby negativně proti Babišovi (možná dvojí), kdyby se mu náhodou rozležela funkce prezidenta....a moc a koryta budou zase jejich. No a mladí "revolucionáři" jsou na vytváření a směrování vášní vždy vhodní, zejména když je to celkem pohodlně i živí!

To, že rektor UK děkuje studentům za to, že na něj plivou a AB v Muzeu adoruje Havla, je už jen neuvěřitelná česká fraška.
Mimochodem, jak se voličům AB líbil ten jeho projev, to by mne také zajímalo...

Zde je to video z 1/2019:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/roste-tu-protestni-energie-je-cas-na…

Zatím bez slepic

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Premier-Babis…

Shrnuto : Těmi tisíci díky si asi moc nepomohl. Demokraté mají naučenou písničku, od které neustoupí.
Dá se jen říci : " Konec dobrý, všechno dobré !" - Mluvím o projevu. :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pamatujete, jak se nám rektor Zima vymezoval proti Zemanovi? Jak ostentativně nešel na Hrad? Jak neměl pro prezidenta dost pohrdání? Jak mu srdce bilo pro liberální demokracii? A stačilo něco, co má ve jméně Čína... Dneska pana veleducha demokracie vláčejí bahnem a požadují jeho odstoupení... a vidíte, on blbec nemá nikde zastání. Proti druhé straně se vymezil už dávno a ta jeho ho teď posílá do řiti. Skoro bych řekl, že to Zima neustojí. Nemá nikoho, kdo by se ho zastal. 

Tohle je mimochodem už dlouho standartní stav mladých liberálních demokratů. Požírají své děti. Přidat se k nim je v podstatě politická i kulturní sebevražda. Nikdy nevíte, kdy řeknete jednu maličkou nevinnou poznámečku, uděláte maličké nepodstatné gesto a v té chvíli budou vaše dobré skutky pro pokrokovou a nadšenou mládež zapomenuty a soudit vás bude kříčící a nemyslící dav... Platí to pro jednotlivce, neziskovky, firmy. 

Ne že by mi Zimy bylo líto... každý si lehne, jak si ustele. 

Zatím bez slepic

byl chytrý, mladý a krásný, přepíše si příjmení na "Léto", "Sucho", "Klíma" - ale s krátkým "i", "Solár", "Větroš", "Bateriák" a tak všelijak podobně. A své hříchy - "nevhodné" smlouvy a spol. by pouze okomentoval tak, že konal průzkum bojem, anebo chtěl řádně podojit nepřítele.
A měl by vyhráno a vystaráno.

Zatím bez slepic

Zima je liberální demokrat, ale asi MÁLO.

Nechytl správný vítr, dopředu neodhal, že Číňan je eklhaft, nedal jako symbol boje proti ruské říši zla vyškrtnou Mendělejevovu tabulku z učiva a neudělil Grétě čestný doktorát univerzity.

Neodpustitelné.

Pokud si dobře vzpomínám to už tu několikrát bylo, co já vím. Asi nejznámější provedení bylo v režii Francouzů. Jakobíni a tak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen tak mimochodem. To se říkalo vždycky, že průvod připravovala se studenty i charta?

Pajerová to dneska líčila tak, že u nich v SSM jakoby byli vlastně disidenti tak nějak proti moci. Já si ještě pamatuju ten článek u Vlka, dotyčný říkal, že je tam nakomandovali ze SSM a akce byla povinná. Normální svazáckej oser.

Už to začíná bejt jak věčně se měnící pohádka o Skřípalovejch.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

to věděl před plyšákem skoro každý. A kdo nevěděl, byl slabomyslný, anebo žil - jak se dnes moderně říká - ve své bublině. Jeho boj.
A komančové to samozřejmě věděli a připravovali nějaká opatření, akorát to nestihli. Dílem proto, že byli nejednotní - všude se nacházeli staří i mladí "bjetónščiki" (rusky betonáři), kteří betonovali aktuální prdelní stav - dílem proto, že ten progresívní zbytek si moc nevěděl rady, páč měli "Vokovickou Sorbonnu" a žádnou pořádnou školu (hezká analogie s dneškem, že?). A samozřejmě, že v SSM to nebylo jinak, protože jablko nepadá daleko od stromu a ve vedení byli mlaďoši většinou spříznění s funkcionáři KSČ, kteří dobře věděli, která bije (v ekonomice).
Takže ano, v SSM bylo nespokojence slyšet ještě více, než v KSČ. Pár takových jsem potkal dokoce osobně.
Pokud chcete vědět, co chystali, v podstatě totéž, co proběhlo po VLP - Velké Listopadovém Průseru.
Uvolnění povolení cestovat po světě, uvolnění soukromého sektoru v obchodu a službách, zavírání fabrik jdoucích do ztrát (konečně!!!), zbrojní konverze - zejména na Slovensku),zkrácení pracovní doby jako jedno z možných řešení přezaměstnanosti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mimo téma - Na ČT 24 zpívá Karel Kryl, první písnička - Veličenstvo Kat.

Zatím bez slepic

že na jeho Demokracii nedojde...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Halík míní, že je problém ve voličích:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/albertov-17-listopad-1989-demonstrac…
Jedná se o velký objev. V demokracii je hlavní problém volič.
Scallope, prosím vysvětli nám to tak nějak po soudružsku - elfovsku.

Zatím bez slepic

Volič je většinově namyšlené a zcela tupé hovado, které ničemu nerozumí a nechá si nakukat od kdekoho kdeco, ovšem pozor - změna - kromě Halíkovo party. A protože takových blbců, kteří prostě nejsou schopni pobrat, že jsou trapní, hnusní a blbí a jsou schopni vymýšlet jen a pouze blbosti a kraviny, je potřeba je nějak eliminovat, neboli lehce odstavit na kusou kolej (víte, co je to kusá kolej, že jo...)
No, a je to.

Zatím bez slepic