Společenský přesah

Autor
Štítky

Nedávno v jedné diskusi proběhlo pár příspěvků o očkování dětí a myslím, že první pisatel se mně tam přímo ptal, jaký názor na očkování mám. Zřejmě protože jsem zemitý Vidlák, který se rýpe v hlíně, má rád přírodu, preferuji rurální styl života, zároveň mám pět dětí a tak bych na to mohl mít nějaký ucelený názor. 

Tož zkusme to. 

Vidlácky bych řekl, že diskuse o očkování je pro mě na stejné úrovni jako diskuse o zelené energii, jaderném odpadu, elektrických autech a vlastně i o Krymu a zlém Rusku. Všechny tyto diskuse mají (mimo Kydy samozřejmě) společné to, že se diskutující upne na jeden jediný aspekt a s ten pak urputně hájí a jiný ho urputně odsuzuje.  U obsazení Krymu Ruskem to bylo krásně zřetelné. Rusko porušilo mezinárodní právo... a kolem toho se točila média celé měsíce. Zastánci se zase točili kolem toho, jak Chruščov daroval Krym Ukrajině. 

Přitom téměř každá problematika je stejně jako kdysi mnohovrstevnatá. Dějiny nemají žádný bod nula. Krym měnil majitele mnohokrát a mnohokrát ho ještě změní. Před námi tu v kotlince byli Germáni, před nimi Keltové a před nimi další a další kultury. Ani my tu nebudeme do konce dějin. Zkrátka a dobře, Krym má svoji otázku strategickou, taktickou, právní, mocenskou, silovou, vměšovací, referendovou. Svou roli tam hraje Rusko, Ukrajina, Turecko, EU, USA, oligarchové, náckové, Hunter Biden, Nullandová, Clintonová, Obama, Trump, Putin, Šojgu, Lavrov, Macron, Merkelová. 

Největší fór samozřejmě je, že nikdo z nás to nedokážeme postihnout v celé šíři. A většina se o to ani nesnaží, tak si vezmou jednu věc, kterou jakžtakž chápou a na ní se točí. 

Stejně tak je to s jadernou energií, že sotva jeden diskutující z deseti by uměl nakreslit schema jaderné elektrárny či jaderné bomby. Při diskusi o solární energii skoro nikdo nezná sluneční konstantu a pochybuju, že při diskusi o energii větru zná vůbec někdo účinnosti a charakteristiky větrných turbín. A mimochodem - dodnes jsem nenašel nějaký ucelený materiál, kde by se člověk v nějaké tabulce dozvěděl, kolik taková větrná elektrána stojí. 

Ale zpátky k očkování. 

Zkusím i zde nastínit mnohovrtevnatost problematiky. Například co se stane, když neočkované dítě nějakou tu nakažlivou chorobu chytne? Očekává rodič, že dítě bude léčeno v rámci zdravotního pojištění? Obráceně to platí - pojišťovna bude léčit dítě, které bude mít komplikace po očkování.

A pokud dítě nebude očkované, mají jinak smýšlející rodiče právo toto neočkované dítě nechtít v kolektivu ve školce? Má společnost právo požadovat očkování, když má zavedené zdravotní pojištění na které přispívají všichni? 

Zná někdo z nás ucelenou a nezfalšovanou statistiku o komplikacích? Dá se vůbec ještě věřit doktorům v době, kdy si farmaceutické firmy udělají jakoukoliv vědeckou studii o prospěšnosti jejich antikoncepce, léku proti cholesterolu, či AIDS? jiné statistiky říkají, že jsme stále zdravější, ale přitom spotřeba léků neustále stoupá. Tak jak to doopravdy je? A co ta nepovinná očkování? Chřipka, rakovina děložního čípku, klíšťata... ?

My jsme se s manželkou dohodli poměrně snadno. Očkování co jsou zadarmo, bo je platí zdravotní pojišťovna, ty k něčemu zřejmě jsou. Jinak by je pojišťovna neplatila, protože by bylo levnější léčit ty nemoci. Čili naše děti běžná očkování mají.  Taky jsme měli normální doktory, kteří všechny ty vakcíny rozumně rozdělili, počkali až bude dítě zdravé a nepíchali mu to v době chřipek a angín. 

Z nepovinného očkování jsme nechali všechny děti očkovat proti žloutence. Jednoduše proto (ať se všichni klidně vzteknou), že jsme bydleli vedle cikánského baráku. Naše děti se s těmi odnaproti běžně potkávaly a u nich jsou epidemie žloutenky poměrně častý jev. Očkování proti encefalitidě avšechny ty papilomaviry jsou podle mě jen způsob jak z lidí tahat peníze. 

Našim dětem po očkování nikdy nic nebylo. Dodnes jsou v podstatě zdravé, k doktorovi chodí častěji na prohlídky než s angínou. Možná to zní blbě, ale zdravého člověka jen tak něco neskolí. A pokud je někdo chabrus od narození, tak mu uškodí nejen očkování, ale i cokoliv jiného. Máme souseda, který je městským barometrem nemocí. Chytne všechno a vždycky. Pak dostane léky po kterých si navíc zkazí žaludek, má hučení v hlavě, naskáčou mu opary a proleží půl roku. 

Já vedle toho měl antibiotika naposled někdy v patnácti, kdy se o mě starala moje maminka. Od té doby v podstatě nemarodím a pokud ano, zalezu si do postele s horkým čajem, strčím nohy do kýble s hodně horkou vodou, dám si obkládek a prostě to vyležím. Za dvacet let co chodím do práce jsem ještě ani jednou nepoužil neschopenku. A když už je jo zle, zpravidla to spraví první aspirin a dvanáct hodin v kanafasu

Jsou prostě lidi zdraví, kterých se nechytí ani mor a vyléčí se i z cholery pomocí lahve vodky. A jsou lidi, které položí i rýmička. Pokud někomu neuškodí nic, neuškodí mu ani očkování. Pokud někomu uškodí všechno, zřemě bude mít problémy i z vakcíny. 

A až pár rodičů pohřbí svoje děti kvůli tuberkulóze - už se neočkuje, ale vrací se. Nebo až to nestihnou do nemocnice kvůli záškrtu, nebo až ten černý kašel nějaký chabrus odnese invaliditou, bude po diskusi. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Údajný rozpor, který mi podsouváte neexistuje. Psal jsem totiž o tom, že podstata imunitního systému spočívá v učení se organismu reagovat na cizorodé látky tím, že s nimi přichází do kontaktu. Protože přírodě je jedinec ukradený, bývá pro to dítě či pozdějšího dospělého onen první kontakt mnohdy smrtelný, protože je onen jedinec a jeho imunitní systém konfrontován s nepřítelem, který je silný a odolný (z logiky standardního darwinismu, jinak by sám nepřežil) a navíc často v době, kdy je jedincův organismus oslaben bojem s jiným útokem, fyzickým vyčerpáním, je snížena schopnost regenerace atp.
Vtip očkování spočívá v tom, že této situaci PŘEDEJDEME. Na slabším nepříteli se dětský organismus naučí reagovat včas, v době, kdy je minimalizováno ohrožení dalšími faktory.

Pokus argumentovat tím, že přece sám říkám, že když je dítě drženo ve sterilním prostředí a je tedy náchylnější na alergie a proto je tedy o to větší zločin je nechat očkovat, je manipulativní střelba vedle. Jednak hovoříme o odlišné věkové skupině. Za druhé onen výzkum nastolil právě otázku, jak se "formátuje", "nastavuje" onen imunitní systém, protože alergie není nic jiného, než přehnaná reakce na banální podnět. Jednoduše, představa, že budeme jedince držet celý život mimo dosah rizika a to nám zajistí fungování jeho imunitního systému je sebevražedné (vražedné) konání.
Uváděl jsem právě příklad s plaváním - ani neplavec se nemusí, když spadne do rybníka, utopit. Pokud ví, že se má pokud možno položit na záda, zhluboka nadechnout a pak dýchat jen mělce, nekopat a nemáchat všude kolem v panice (alergická reakce). Ale když se nad tím zamyslíte, aby jednoduše splýval, bude vždycky vyžadovat předchozí zkušenost. Kontakt s vodou.

Zatím bez slepic

Princip, na kterém je očkování založeno, není těžké pochopit.
U alergií reaguje organismus panicky na banální styk s látkou, kterou nezná.
Proč by totéž nemělo platit i u oslabených virů ?
O tom celou dobu mluvím. Každý vir zákeřně používá jiný způsob, jak si organismus osedlat. U hexavacíny se jedná o šest různých virů. Nezralý kojenecký imunitní systém musí být zákonitě přetížený. A medicína vyrábí doživotní mrzáky !

Zatím bez slepic

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Novorozenec má funkční imunitní systém a navíc v prvních měsících života je chráněn protilátkami přenesenými přes placentu z těla matky.
Kojený novorozenec je dále chráněn protilátkami přenesenými mateřským mlékem.
Nejnižší hladina imunity (laicky řečeno) je kolem 4-6 měsíce. Takže, dle mého názoru, 3. dávky hexvakcíny jsou rozloženy právě tak, aby v době kdy je dítě ještě chráněno získanou imunitou dostalo rozloženě tyto dávky do svého cca půl roku. Myslím 1. na 9.týdnech, 2. a 3. vždy po dalších 4. týdnech
A z toho mi vychází, že v době kdy je dostává imunitu má, ale postupně ji ztrácí tudíž očkováním se jeho vlastní ( opět můj laický výraz) startuje.
Alergie bych do toho nepletla. Alergikem se člověk může stát také až v dospělosti.

Zatím bez slepic

Já nepřesvědčím vás, vy nepřesvědčíte mě. Třeba se časem ukáže, jestli na mých pochybnostech něco je.
Mě, ani mé rodiny, se to zatím, bohudík, netýká.

Zatím bez slepic

Dokud tekla kanalizace po ulicích, dětská obrna byla vzácností, tedy v poměru k časům po zavedení spodní kanalizace. Ještě v padesátých letech, kdy jsem jako dítě ležel ve špitálu, tak to bylo ošklivý, ten pohled na ty postižené . Tuto hroznou nemoc, v podstatě totálně zlikvidovaly vakcíny Salkova a Sabinova. A my, kteří jsme na dvoře zkoušeli i husí hovínka, tak alergie skoro nula, no a naše děti vychovávané v čistotě ? Jo, jo, je to tak. Krásně o tom píše Miroslav Nevrlý v knize Karpatském hry

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsou prostě lidi zdraví, kterých se nechytí ani mor a vyléčí se i z cholery pomocí lahve vodky. A jsou lidi, které položí i rýmička. Pokud někomu neuškodí nic, neuškodí mu ani očkování. Pokud někomu uškodí všechno, zřemě bude mít problémy i z vakcíny.

Tento odstavec je geniální. Příroda si to vždy probrala, a dospělosti se dožili jen ti odolnější, a my si teď zachraňováním každého chcípáka prasíme vlastní genofond.

Zatím bez slepic

Souhlas - a pak (prvotně) půlkilový děti mají děti. A světe div se - ony ty jejich děti mají problémy.

Zatím bez slepic

To je pravda.

Bohužel, civilizaci neposunují vpřed jen ti fyziky nejodolnější.

Jak vypadá Afrika se svojí genetickou odolností.

Zatím bez slepic

To je pravda.

Bohužel, civilizaci neposunují vpřed jen ti fyziky nejodolnější.

Jak vypadá Afrika se svojí genetickou odolností.

Zatím bez slepic

Jak vypadá Afrika se svojí genetickou odolností.
A je třeba doplnit se svojí genetickou odolností a hromadným zachraňováním miminek.
Teda řízeným zásahem zvenčí.

Zatím bez slepic

Jeden z těch mejch chcípáků má dle mensy IG přes 130. I kdyby to bylo o 10 % méně, než jsem mu předala, furt se může o sebe tento potomek sám starat, je životaschopný.
Co jste přenesl do genofondu Vy, sedmsetpadesáttrojko? Když tak si pomožte oněmi mladými zdatnými mladíky, na které jsou přidělovány kvóty, aby se na Vás vůbec dostalo.

Zatím bez slepic

Q

Zatím bez slepic

Jste zbytečně vztahovačná, matko.
Uživatel 753 nereagoval na váš příspěvek, napsal svůj příspěvek jako nové samostatné vlákno.

Zatím bez slepic

Já vím, že nereagoval na můj příspěvek.
ale zato ode mne to byla chybná reakce na jedno jediné slovo, když :
"Jako ten bodlák píchne,
do rány solí sype...."

Jiného to slovo pohladí.
Pak blahopřeji.
Stejně budeme pohlazeními
vyhlazení.

Zatím bez slepic

Vždyť oni chtějí u nás pouze pracovat

houda2, 19.9.15   
 
Stáli smutně na hranici
stáli věrní uprchlíci
v proudech stáli po tisících...

Jen nás klidně pusťte dál
každý z nás by pracoval
až by jako šakal řval...

Ve svém máme hotovo
tak přes Turecko a Kosovo
chceme začít nanovo...

Nebudujte v cestu ploty
ty se staví jenom pro ty
co vandrácký maj boty...

My však chceme budovat
a to je jiná
nový stát
kde budete poslouchat
ráno zpěvu muzzeina!

***********************
Tož berte kvóty, brzy nebudou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, pamatuji si, že po narukování na ZVS jsme dostávali očkování tzv. trivakcínou proti tyfu, paratyfu a tetanu. A to hned po narukování, další dávku po 6 týdnech a poslední po půl roce. Pro civila, hlavně toho, který pracuje v zemědělství, je asi důležité očkování proti tetanu. Svinské to nemoci. Jak to máte Vidláku s tetanem? Slyšel jsem vyprávění jednoho profesora, který studentům nedoporučoval souložit nad Albertovem, protože tam kdysi byly stáje pro koně a svah je promořen bacilem tetanu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nějak mi hlava nebere, proč jsou odmítány neockovane děti do dětských kolektivů. Přece když jsou očkované, tak proto, aby nějakou nemoc nechytly? A když tam přijde neockovane dítě s nemocí, proti které jsou ostatní očkované, tak co? Ano, jsou nebezpečné nemoci, které se blbě léčí. Většina dětských nemocí by se měla podle mne nechat proběhnout v dětském věku, tedy ty, jejichž prodělání přináší doživotní imunitu. Nemoci typu tetanus naočkovat, tuberkulózu též, když ji sem mohou natáhnout - již se děje - prišedší cizinci. Osobně jsem skeptická k očkování, na které jede v TV reklama.

Zatím bez slepic

In reply to by Rejpalka (neověřeno)

Trvalý odkaz

očkovaný se nemůže nakazit nemocí, proti které je očkován.
Nepravda.
Nakazit se může a pak slouží jako přenašeč, což v případě život ohrožujících nemocí příliš žádoucí není.
Dále může sám onemocnět a choroba má pouze lehčí průběh, ale musí být léčen a je práce či studia neschopen, což nás všechny, co platíme socko a zdravko, stojí nemalé prachy. Nemluvě o tom, že se VŽDY oslabí imunita a očkované dítě může onemocnět jinou nemocí, kterou by jinak jeho imunita zvládla.
Rovněž se nemluví o skutečnosti, že tzv. dětské nemoci mohou být dalším spouštěčem pro nemoci další, mnohem závažnější. Např. dítě s příušnicemi může dostat třeba zápal plic, na který se běžně kdysi umíralo.
Takže nebudeme očkovat příušnice a doktoři pak budou křepčit kolem dítěte s kombinací dvou až tří nemocí - třeba. Dále pak znám děti, které měly z tzv. dětských nemocí trvalé následky. Bohužel i za tyto postižené pak samozřejmě mohou "ti blbí dochtoři".
Nemoci jsou

Zatím bez slepic

Nemoci jsou totiž náramné svině, udělají vždy přesně to, co by jeden nečekal. A rády s člověkem bojují a vyhrávají. Proto je dobré ďábla nepokoušet.

Zatím bez slepic

A to jo, v bludech já žiju už nějaký ten rok. Se divím, že jsem přežila doteď jen na těch socialistických vakcínách, co do nás prali, a s imunitou po nemocech, co nám neočkovali. Asi to bude tím, že jsem stará, škaredá a ještě k.tomu blbá už asi třicet let. Dneska si už ordinujou očkování pouze domácím ovocným destilátem, podávaným orálně, co mi žádná pojišťovna nechce proplácet. To jsme to dopracovali, todleto.

Zatím bez slepic

mohl chtít po pojišťovně proplatit orál.
Jestli by se takový husarský kousek podařil, slibuji na svou čest (žádnou nemám, jak dobře víte), že o vás budu do konce života (schválně neuvádím, čího) roztrušovat, že jste mladá, krásná a chytrá.

Zatím bez slepic

Imunita je loterie. Už krevní skupiny v sobě nesou různou imunitu na různé choroby a určitě jsou mraky dalších faktorů.

I bez očkování by jistě spousta lidí přežila, ale spousta by jich umřela. - devadesátá léta, Mexiko, venkovské oblasti. Z hlavy nevím, jestli to bylo u kojenců nebo všech dětí, ale úmrtnost 25%.

Zatím bez slepic

Zika? To bylo myslím později....

Zatím bez slepic

Pane Čmoud.
Možná nenapíši nic nového,ale mne to kdysi překvapilo.
Vím to od staršího spolupracovníka,který se zúčastnil tažení Němců ve II světové v Africe.
Už tenkrát si vybírali může s krevní skupinou O,prý jsou odolnější nemocem,horku.

Zatím bez slepic

jj, se spálou jsem kdysi byla ve špitále na jednom oddělení se svou sestrou. Nakonec se zjistilo, že já osobně vůbec spálu nemám. Sakra, že se ze mne stal přenašeč. Možná i díky tomu, že nám tam věčně dávali hnusnou přemaštěnou a přeslazenou, připálenou,... krupičnou kaši. Dnes bych z toho měla crohnovu (nebo jak se to píše) chorobu, takto jsem přenašeč svrabu a neštovic..... Vím, měla jsem nesmírné štěstí, po spále může člověk ohluchnout, sedá to snad i na srdce,...

Zatím bez slepic

Crohnova choroba je právě opak nedostatku imunity. To je když se vám zblázní váš imunitní systém a jelikož nemá v těle proti čemu bojovat napadá vlastní orgán tj. tlusté střevo. Kdysi to jeden doktor vysvětloval právě tím, že žijeme ve sterilním prostředí a im. systém nebyl postupně vystavován boji proti různým virům. Jak někdo výše píše hrabáním se v hnoji a podobné libůstky a ve střevech jsme si zničili mikroorganismy, kterém by právě im. systém měl ničit.

Zatím bez slepic

Tedy přehnanou čistotou všeho si vlastně ničíme i prospěšné mikroorganismy.

Zatím bez slepic

Aha, tak to tedy je a postižených přibývá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen do předu připomenu, že se v problematice nevyznám, moje děti /70. léta/ byly povinně očkovány dle tehdejších předpisů, naštěstí to neodnesly a l e - a to je skutečný příběh mých blízkých známých -

po povodni r. 2002 probíhala tady na českobudějovicku povinná vlna očkování proti žloutence /už nevím, který typ/, byly očkovány všechny školní děti, i tehdy jedenáctiletá holčička mých známých. U ní to ovšem vyvolalo autoimunitní reakci tak silnou, že ochrnula od pasu dolů, naštěstí se podařilo zachránit jí život a od té doby je to krásný dítě - a dnes by byla krásná ženská - na vozíku. Veškeré snahy mých známých domoci se na producentovi vakcíny /velká nadnárodka/ nebo na státu - který očkování povinně nařídil, nějakého odškodnění, sami nemajetní neměli samozřejmě na to platit advokáty a vést procesy, nakonec jim bylo doporučeno, aby zažalovali lékařku, která očkování provedla. Člověku to hlava nebere. Nicméně čekaly je ještě další roky trápení, aby se domohli aspoň různých plnění, na které mělo dítě ochrnuté ze zákona nárok /kdyby si její šikovná matka nenalezla sama, o co se všechno může jednat, nikdo je nepoučil/, za dob kalouskovsko-drábkovského asociálního řádění podstupovat znovu různé kontroly, zda je natolik imobilní a zda tedy má na určité dávky nárok, hrůza, celoživotní trápení rodičů a zničený život dítěte. Samozřejmě není to masový jev reakcí po očkování, ale je to skutečný případ - tak člověk chápe různé pohledy na to, zda dítě nechat očkovat nebo ne.

Zatím bez slepic

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Reakce Ivana Davida (SPD) na Kateřinu Konečnou ( KSČM), která jediná z našich europoslanců dokument nepodepsala
http://www.novarepublika.cz/2019/11/zuriva-pani-konecna-cira-fakta.html
cit.
". Pro usnesení o „evropské paměti“ jsme s generálem Blaškem nehlasovali kvůli imbecilnímu tvrzení, že Stalin s Hitlerem společně zahájili druhou světovou válku, ale kvůli odsouzení všech totalitních režimů."
Doporučuji přečíst vč. diskuze. Dostal docela čočku.

Zatím bez slepic

A tu čočku si zasloužil!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já jsem proto, aby si každý statisticky propočítal rizika a porovnal je.
Je to jen obyč matematický úkon.

Zatím bez slepic

vyserme sa na dobre rady a podme prikladom. Sam mirek58 nam doda jednoduchy a rukolapny priklad vo forme premennych a ich matemetickych vztahov na jednoduche si preratanie rizika.
Mirek58 - je to tu len tvoje. :D :D :D
A nech to nie je nezmyselny vypocet vychadzajuci z nepresnej statistiky :D :D :D

Zatím bez slepic

Dcerka váhala nad očkováním druhého vnuka. Dostala se mezi ty "správné " matky.
Tak jsem ji nechal počítat.
A klučina je očkovaný.

Zatím bez slepic

sak nebud one... a daj kokretny priklad
toto krat tamto minus 31 krat hento a to cele v prirodzenom logaritme... sak i ja si chcem vyratat nejaku tu pravdepodobnost
Ked to zvladla tvoja cerka - zvladnem to i ja a ked nie ja - excel to zmakne nabeton.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Svině !"

Zatím bez slepic

Jaký jiný komentář si to zaslouží ?

Zatím bez slepic

je slabé slovo.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čím je naočkovaná? Ani proti slintavce, července, bájné lhavosti, či čemu všemu ještě....
My fakt ty vidle budeme ještě velmi, velmi na svou obranu potřebovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

co je ta Jourová zač!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to raději kočkování.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Fendrych leje špínu na kardinála Duku:
https://nazory.aktualne.cz/duka-veri-ze-haji-krista-na-svet-se-ale-spis…
Jasná známka, že arcibiskup pražský si ráčil zachovat zdravý rozum.

Otázka zní, kdo přijde po něm?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stoletý milouš, stoletý luboš
bude je stíhat nějaký puboš;
po třiceti letech klidu
naplní se vůle lidu.
Uzráli pro šibenici.
Volá minář v tlačenici:
Nechť odvolaj učení!
Ušetří si mučení!
Nechci slyšet chechty chechty
sám jim půjdu stáhnout nehty
nebo dlubat oči
dívejte jak luboš močí!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

deti, ktere stratily doklady a je jim asi 25

bohuzel zjisteni maji 17,99 takze za mesic 18 - to nejsou deti, TOP(hop na spek) chce mlade volice od 15 kteri mohou volit, ale o bezprizorne 17ti lete afghange a pakustance se budeme starat

Vláda se odmítla bavit o přijetí dětí z řeckých uprchlických táborů

Apel opozice, aby vláda projevila lidskost a byla ochotna se bavit o možnosti přijetí čtyř desítek děti z řeckých uprchlických táborů, koalice odmítla. Jen dva poslanci za ANO, Helena Válková a Přemysl Mališ, a Roman Sklenák z ČSSD podpořili, aby ministr vnitra Jan Hamáček informoval Sněmovnu o jednání s Řeckem o možnosti přijetí čtyřiceti dětí.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/opozice-apel-na-vladu-deti-uprchlick…

Podle Hamáčka nemá smysl přesouvat sedmnáctileté Afghánce

Ministr vnitra na žádost z Řecka reagoval, že se tato země jen snaží znovu vyvolat debatu o přerozdělování uprchlíků. Tvrdí, že nedoprovázené syrské děti v uprchlických táborech ani nejsou a že v přesouvání sedmnáctiletých mladíků z Afghánistánu a Pákistánu, kteří nemají nárok na azyl, na jiná místa v Evropě nevidí smysl.

Premiér a šéf ANO Andrej Babiš trvá na to, že Česko žádné migranty přijímat nebude a říká, že uprchlíkům je třeba pomáhat v zemích jejich původu.

Zatím bez slepic