Trendy jsou pořád stejné

Autor
Štítky

Všímáte si, jak moc se všichni ti z Pravdy a Lásky bojí budoucnosti? Vliv Ruska, vliv Číny, prezident populista. Populismus všeobecně. Fake news, Babiš, deficit demokracie, obavy o justici, obavy o právní stát, obavy o EU, obavy o NATO. My ostatní máme také obavy o  budoucnost, zase z jiných důvodů, ale bereme to mnohem více fatlisticky. 

Pravda a Láska nám ovšem vytáhla na barikády. Je třeba bojovat proti dezinformacím, bojovat za chudinku demokracii klidně i proti svobodným volbám. je třeba zavádět řidičáky pro voliče, protože není přece možné, aby si volil každý jak chce. Je třeba bojovat proti Soukupům, Parlamentním listům, Sputniku. Je třeba vyučovat děti i důchodce. Je třeba školit (a vyslýchat) lidi, co jezdí do Ruska. Je třeba sledovat bdělým okem, zda si někdo nevzal mrzký peníz od Číny. 

K tomu je třeba bojovat za klima, protože v roce 2030 tu už nepůjde žít... říkali vědci.. neřeklo se kteří, vždycky je to nějaký "klimatický panel" na obskurní adrese. Je třeba bojovat proti civilizaci, proti emisím. 

A do třetice je třeba bojovat za lidská práva - například na neomezenou masovou migraci, aby sirotečci mohli chodit do školy a iráčtí emigranti aby nemuseli bydlet v obílené maštali v Jihlavě. Je třeba se solidarozovat se Západní evropou. 

Vynechal jsem něco? 

Vidlácky bych chtěl dneska všechny v Pravdě a Lásce upozornit, že trendy jsou pořád stejné a zatím svojí aktivitou nevykonali v globále vůbec nic. 

Výsledky našich žáků jdou zu grunde. Vyučuje se finanční gramotnost, fake news gramotnost, vyučuje se občanská nauka a přitom lidí v exekucí stále přibývá, stále přibývá čtenářů Sputniku i Vidlákových kydů a stále přibývá matek samoživitelek a dětí bez jednoho z rodičů. 

Bohatí jsou stále bohatší a chudí stále chudší. 

Firmy se stěhují na východ v neztenčené míře. Lidská práva nikoho nezajímají, protože jejich absence umožňuje 14ti hodinovou pracovní dobu za pár juanů. Kupodivu diktátorští čínští žáci umějí matiku líp než ti naše demokratické děti. 

Na armády se dává stále víc a ony stále méně zmohou.

Nejmocnější stát světa je stále méně mocný a stále více rozhádaný na všechny strany. 

NATO je mrtvé minimálně od okamžiku, kdy na Erdogana chtěli jeho američtí kámoši udělat puč. Ten se pak domluvil s Putinem a teď už se jen čeká, kdo kromě Macrona si toho taky všimne. 

Američani už od všech chtějí jen výpalné a nic za to nikomu nedají. 

EU chrlí předpisy stále rychlejí, stále více a smyslu je v tom pořád méně. 

Británie pořád EU opouští a chystají se další. 

Nadnárodní korporace stále neplatí skoro žádné daně a ani digitální daň na tom nic nezmění. Miliardáři osobně také neplatí skoro nic. 

Střední třída se zadlužuje stále více. A čím víc se zadlužuje, tím víc se zmenšuje a tím víc toho musí platit. 

Každý rok si toho v Rusku a Číně umějí vyrobit víc sami bez Západu. My si toho naopak umíme vyrobit stále méně. 

Přes všechny řeči o kapitalismu pomalu přestává fungovat i banální zásobování. 

Přes všechny opravy jsou silnice pořád rozmlácenější. 

Pořád nám přibývá různých fóbií a jiných psychických dagnóz. 

Mladí muži kdysi šturmovali na Stalingrad nebo Berlín, dneska nezvládnou ani uběhnout kilometr. 

Přes všechny kecy o klimatu, CO2 se vypouští pořád víc a pořád rychleji. 

Přes všechny kecy o třídění a odpadech, je moře pořád zaflákanější. 

Přes summity měnového fondu, jsou světové finance rok od roku nestabilnější. 

OSN je pořád rozhádanější. Skoro jako EU. 

Přes všechny kecy o demokracii je Ukrajina pořád víc oligarchická, Kosovo je pořád víc narkomafie, Umírnění rebelové jsou hrdlořezové a Saúdská arábie je hnusná země i když má petrodolary. 

Přes všechny operace Trvalá svoboda, je Irák pořád nesvobodnější. 

Přes všechna vyhlášená vítězství, ve skuečnosti vyhrává v Afghanistánu Talibán. 

Přes všechny školení a deradikalizace jsou teroristi pořád teroristi. 

Přes všechnu pozitivní diskriminaci, peníze neziskovkám a podobně, gheta přibývají. 

Přes všechny snahy, Babiš je pořád premiér. 

Zkrátka a dobře, nějak se našim globálním klukům nedaří. Ať dělají cokoliv, je to pořád horší. Marně přemýšlím, jestli existuje alespoň jeden jediný ukazatel, alespoň jedna vlaštovka, která by skýtala naději na změnu. Která by (klidně i té Pravdě a Lásce) ukazovala, že alespoň něco funguje o trochu lépe než předtím. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidlák bez chyby.
Naštěstí jsem nejen chytrý, mladý a krásný, ale též mimořádně bystrý a všímavý, takže už v první třetině jsem si mohl odfouknout, že budu moci opět Vidláka peskovat a udílet mu cenné rady.
Tak tedy nadnárodní firmy se nestěhují nikam na východ za levnější pracovní silou, to je ani nenapadne. Nadnárodní firmy tam ZÁSADNĚ zakládají pouze své dceřiné společnosti, které mnohdy nesou podstatnou část původního jména. Pochopitelně jen kvůli patřičné reklamě. Penízky vydřené z východních otroků pak hezky potichoučku převedou tam, kde daní matka...
Ó, my se máme...

Zatím bez slepic

Mateřské centrály daní zásadně v daňových rájích, ale kromě jednoho právníka a jednoho účetního tam nikoho nezaměstnávají. To sídlo skutečné je vždy v nějaké nóbl metropoli na patřičně drahé adrese v baráku, který nakonec tvoří největší část skutečného majetku firmy, kterou vlastní neprůhledné finanční fondy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No vidíte a přesto se máme nejlépe v historii :-) :-) :-)

Zatím bez slepic

To záleží na tom, čeho si považujete. Lovecko-sběračským společnostem stačilo pracovat průměrně 2 hodiny denně a zbytek času věnovaly společenským zábavám, planetu neohrožovaly. My těch radovánek máme k dispozici víc, ale den nám nestačí. Větev pod sebou si řežeme čím dál tím rychleji.

Zatím bez slepic

2 hodiny lovili a sbírali, zbytek prošukali. A takhle to dopadlo. Kdyby místo toho hráli šachy...

Je nás 7 miliard, sběrači to za tohoto stavu mají o poznání těžší.

Zatím bez slepic

Opravdu se mi nechce věřit, že kdyby jim tehdá stačilo na uživení se a obsloužení se 2 hodiny ze dne (průměrně), cítili by jakékoliv hnutí zasadit semínko či zavřít na noc sele do ohrádky. Tedy pokud nepracujete se základním dělení dne na hodinu den a na hodinu noc...

Zatím bez slepic

Ale ono to základní dělení není daleko od pravdy, protože někde v tropech opravdu pracují pár hodin a zbytek ne. V podmínkách Evropy ta postačující činnost 2 hodiny stačila jen na léto, ale ne na zimu.

Zatím bez slepic

Ono to ale opravdu tak vypadá. Krámy zavalené zbožím, dělníci musíme dovážet, protože všichni už práci rukama považují za podřadnou, baráčky opravené, paneláky září barvami, pod nimi jsou zateplené, by nám škvírami nefučelo do bytu. Půdu už nemusíme obdělávat v potu tváře, máme ji šikovně zastavěnou, když ne ekoelektrárnámi, tak sklady a paneláky naležato, aby se tam s pluhem nemohlo. Svět nás má rád a tak si všechno potřebné dovezeme. Brambory z Polska, banány a pomeranče z jihu, benzín z Ruska, a všemožné krámy z Číny.
Bylo by dobré se také podívat na to, co je pod povrchem. A jaká je perspektiva.
A padne na vás děs !
Země nesplatitelně zadlužená, průmysl, pokud nějaký zbyl, v cizích rukou, plocha zemědělské půdy, zvící zlínského kraje v rukou Vatikánu, lesy nám umřely, vodu už někde musíme dovážet.

A tak si myslím, že jsme na vrcholu, teď už můžeme jenom dolů !

Zatím bez slepic

Pucku, byla to smutná ironie, proto tolik :-) :-) :-) Škoda, že se neproměňují ve smajlíky.
Asi se mně to nepovedlo, polepším se.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Citace:
" ... krásnou, mladou a chytrou blondýnou..."
Konec citace.
A zdroj:
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/12/08/tupi-geronti-65-versus-s…

Takže dvě skutečnosti, které mne těší:
a/ vlk šmejdí v hnoji - to je ale smradu..., a bacilů...!
b/ vlk je ze mne tak zblblý, že ode mne už i opisuje.

Zatím bez slepic

tak jsem si přečetl Targusi viz odkaz: https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/David-SPD-Nes… a přehodnotil jsem, kdo je mladý ,chytrý a krásný.
Takový systém vymyslet to je off topic.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale já věřím, že přes to všechno dnes ráno slunce zase vyjde, i když přes mraky asi nebude vidět. A taky věřím, že rovnováha mezi dobrem a zlem bude zachována a navzdory všemu z našeho pohledu negativnímu má lidský život smysl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to přece očividné. Právě přes všechny nové fakulty, nové katedry, nové (pseudo)vědní obory, nové (pseudo)pokrokové směry, nové (pseudo)dobročinné spolky atd. se těm PaL chytrolínům daří pro sebe vytvářet stále nové (pseudo)pracovní fleky bezpracného živobytí. Ruku na srdce, vidláci, kdo z vás to má?

Zatím bez slepic

Malá ukázka
Poslanci EP požadují urychlenou ratifikaci Istanbulské úmluvy. V rámci programu Právo a hodnoty má být na období 2021 - 27 vyčleněna částka 193,6 milionů eur na prevenci a boj proti všem formám násilí na základě pohlaví. "Obzvláště důležitá je důkladná odborná příprava osob, které se zabývají problematikou násilí na ženách, například soudců, lékařů či policistů."
https://www.europarl.europa.eu/news/cs/press-room/20191121IPR67113/posl…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už i jakýsi patnáctiletý fracek sesmolil aplikaci, která pozná, že čtete to jediné správné.
A pravdaláska ho má za génia.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Patnactilety-chlapec-vytv…
Přitom takovou srágoru s filtrem na 5 jediných svatých médií vytvoří každý přiblblý programátorský začátečník.

Zatím bez slepic

A když, tak naopak.
Člověka, zvláště mladého člověka, bude vždycky víc zajímat to, co se nesmí, nebo to, co není žádoucí.
Kdo z nás měl radost z povinné četby ?

Zatím bez slepic

Tak on ten filtr má asi hlavně fungovat tak, aby už -náctiletí věděli, které mýty (viz Perlín) si mají osvojit a hlásat, aby dostali příležitost žít si v nejlépe možné době:-) Pro systém je přece mnohem výhodnější autocenzura než cenzura.

Zatím bez slepic

Ten hošík, náš malý český Grétík, přece dobře ví, že správní jsou ČT, iRozhlas, Aktuálně.cz, Deník N, Hospodářské noviny, Reflex a ČTK.
Bakalosračkomety to jo. Ostatní jsou fuj proruské a čínské desinformační svinstvo. Je třeba, aby mladí a krásní moc nemysleli a správně volili ty správné slušné demostrany, souhlasili se slovem Božím z Brusle, byli globální, neměli vlast, nenáviděli jiný názor a hlavně jeho nositele, přijímali migranty a drželi hubu a krok.

Zatím bez slepic

například radost já. Asi jako jediný na celé škole.
Na rozdíl od "zbytku světa" jsem byl dosti zuřivý čtenář a seznam povinné a doporučené četby mne podrobně informoval, kterých knížek si nemám všímat.

Zatím bez slepic

Z celé naší povinné četby na základce jsem měl přečtenou jen Klapzubovu jedenáctku... A to jenom díky tomu, že jsem ji stihl přečíst dřív, než jsem se dozvěděl, že je povinnou. Ale naštěstí jsme měli rozumnou češtinářku, která chápala, že smysl povinné literatury leží hlavně v tom, aby někdo vůbec něco četl a pak se o tom třeba dalo mluvit. Takže mě nechala číst si svoje. Vlastně podobně rozumná byla i její předchůdkyně za národce. Zatímco všichni ve čtyřce četli Plevova Robinsona, já si nosil Defoa...

Zatím bez slepic

k nám domů bonzovat, kolik jsem toho zas přečetl. Postupně jsem si ji zaučil jako jednosměrného nosiče knih. Dodnes nevím, co si o mně vlastně myslela. Asi to tak má být. Tvrdá, jak týden starý chleba, neoblomná jako žula ze Slavonic, těžký neutrál, pochvala u ní mi nikdy nehrozila. Asi nebylo za co. Na druhém stupni mě nebavilo dělat čtenářský deník, ale nikdo nebyl schopen číst pravidelně deset a víc knížek měsíčně, takže jsem měl jako jediný povoleno psát dvě knížky na jednu stránku. Psal jsem stejně tři, abych to narval na dva listy.

Zatím bez slepic

do školy (byl jsem v 5. třídě) a tam se mámě vyplakala. Nikdy jsem se nedověděl, co tam proběhlo - jenom to, že úča brečela. Máma je po smrti a školní tajemství si vzala do hrobu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Politika,režim,je to podobné jako se zbožím.
Co je dobré,to se chválí samo,co je špatné, tak musí mít reklamu,pořád o tom mluvit,chválit.
Tak to máme i s režimem,když už nepomáhá reklama,zvyšuje se stres,aby byl otrok pořád v napětí více se řve a vyhrožuje poklesem životní úrovně,nepřítelem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle těch druhých z PAL se máme lépe, když čtu diskuze na jejich stránkách tak oni vidí že nad námi opačně smýšlejícími vyhrávají na celé čáře....
Podle mě teprve až padneme jako společnost na hubu se trend obrátí, cesta bude ješte dlouhá...

Zatím bez slepic

Milý příteli, mám vážnou obavu, že jestli tahle naše bílá společnost podle přání režiséra (roztřesená Merklice a spol jsou jen poskoci) padne na hubu, tak se žádný trend neobrátí, bude s námi definitivně vymalováno. Technologie už budou nenávratně jinde a obyvatelstvo zdebilizováno, vykořeněno a zbaveno svéprávnosti. Jesti něco, tak tiše doufat, že nepůjdem na jatka (tentokrát už ale pořádný). Jestli padnem, už se nezvednem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák napsal:

"Bohatí jsou stále bohatší a chudí stále chudší.
EU chrlí předpisy stále rychleji, stále více a smyslu je v tom pořád méně.
Nadnárodní korporace stále neplatí skoro žádné daně a ani digitální daň na tom nic nezmění. Miliardáři osobně také neplatí skoro nic. "

Taková situace zde už nejméně dvakrát v historii byla. Píši nejméně, protože nejznámější příklady jsou rozpory mezi patriciji a plebejci-populáry v Římě (až do Mariových reforem a přidělování půdy). Druhým pak situace před Velkou francouzskou revolucí v 1789. Nejdříve bouchla sopka na Islandu, tedy přírodní katastrofa, pak neúroda. My máme lokální sucho. K tomu šlechta a církev neplatili žádné daně. Dnes také platíme církvím, a daně ti nejbohatší platí zásadně mizivé v daňových rájích.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

dějová spirála, nebo tak nějak.
Jmenoval se Bouška.
Tehdy jsem jej neuměl ocenit, protože jsem byl mladý, chytrý a krásný snad již před narozením.
Potíž je v tom, že nárůst závitů se děje ve stále rychlejším tempu. A že řešení oněch důsledků vzniklých nerovnoměrným koncentrováním kapitálu má stále ničivější formu.

Zatím bez slepic

Ale ta teze o nekonečném růstu mozkových závitů by znamenala popření prvotní myšlenky, že Targus je nejkrásnější (té ještě ne) a nejchytřejší. Pokud by mu rostly mozkové závity ve stále rychlejším tempu, brzy by se jeho hlava nevešla do žádných futer.

Zatím bez slepic

chytrý, příliš mladý a příliš krásný.
Já jsem myslel růst závitů nikoli mozkových, nýbrž historických. Neboli skutečnost, že historie se opakuje, (resp. opakují se jisté vzorce) v neustále se zkracujících intervalech.

Zatím bez slepic

Někdo tomu říká "vývoj po spirále".
Jiní tomu říkají "bludný kruh".
Obojí je pravdivé.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, mám vaše komentáře v oblibě, rád s vámi diskutuji a svedli jsme pár písemných půtek, nicméně teď bych s vámi tedy nesouhlasil. Jako milovník historie, rád hledající v historii poučení, si zároveň uvědomuji pravdu klasického výroku (tuším Churchilla), že není nic falešnějšího, než historická analogie.
Co se vašich historických příměru týče, tak ten první - předpokládám, že máte na mysli, nikoliv reformy Mariovy (ty se primárně týkaly armády a Marius byl sice geniální vojevůdce, ale dost průměrný politik), ale bratří Gracchů a celkově snah strany Populárů ulehčit úděl chudších vrstev Říma. Konflikt mezi Patricii a Plebeji trval několik století, na počátku bylo několik secesí, kdy se Plebejové prostě odstěhovali z města a donutili Patricie k ústupkům. Bylo to několik set let vývoje, kdy si Plebejové vymohli například lex Canuleia (zrušení zákazu sňatků mezi Patricii a Plebeji) až po funkci tribuna lidu (tu bychom dnes asi dost potřebovali). Jemně bych taky upozornil, že po reformách Mária a Gracchů nastala diktatura Suly, kdy se kyvadlo přehouplo zase na stranu oligarchie, následovaly občanské války ukončené po mnoha peripetiemi diktaturou, maskovanou za císařství. Opravdu doufám, že naše doba se touto analogií řídit nebude.
Co se francouzské revoluce atd týče, tak při vší uctě nesouhlasím s vámi a Vidlákem, že bychom my dnes na tom byli tak špatně, jako třetí stav v roce 1789. Má smysl vyjmenovávat rozdíly? Kromě toho, ačkoliv ve společnosti lze vysledovat jistou “špatnou náladu”, rozhodně nemám pocit, že by byla tak všudypřítomná, jako zde na kydech. Možná by nebylo špatné zamyslet se místo nad lamentací nad dnešní dobou (v čemž se Vidlák dost vyžívá) spíše nad otázkou, co s tím můžeme dělat. Protože ačkoliv samozřejmě možnosti řadového občana jsou malé, tak rozhodně nejsou nulové. Já bych věřil v občanskou aktivitu, ve snahu minimálně na místní úrovni řešit problémy nikoliv kecáním v hospodě či na kydech, ale ve vstupu do politických stran a jejich “čištění od zdola” (v tomto směru Vidláka chválím, že jako jediný se do toho pustil - já sám jsem na to moc pohodlný). Můj děda byl za 1.republiky v ČSSD a tehdy ta strana měla stovky tisíc členů, kteří neměli v úmyslu dělat politiku, ale na místní úrovni kontrolovali ty nahoře. Samozřejmě, nebylo to dokonalé, ale stejně si myslím, že právě to dnes chybí, strany jsou plné generálů, ale nikoliv mužstva.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

pavte, můžete mi, prosím, popsat vaši představu, jak z místní úrovně nějakých Kotěhůlek kontrolujete ty nahoře, tedy globálních pár procent nejbohatších a tedy nejmocnějších?

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavte, jsem rád, že vám někdy mohu podsunout trochu slepic. Přesto si dovolím malou poznámku: pocit chudoby / bohatství je nesouměřitelný právě mezi dějinnými epochami. Určitě máte pravdu, že nářek nad dnešním stavem Občana Obecného je ve srovnání s francouzským venkovanem a chudinou vůbec 1788 naprosto nesouměřitelný. Asi jako mezi návštěvou zubaře v roce 2019 a v roce 1989 (a v roce 2019 na ulici v Dilí). Proto se, nakonec, používá ten příměr historie ke spirále, nikoliv ke kruhům.
Falešnost historické analogie spočívá v rzicích na straně toho, kdo analogii předkládá. Nikoliv v analogii samotné. Nejkrásnějším příkladem budiž tradiční figury mezi PAL a SON (starý, ošklivý, nevzdělaný) ve vztahu ke Krymu, Kosovu, Mnichovské krizi... (Nesnažím se nadnést diskusní téma, jen ilustruji svá slova).

Zároveň, jako Fito níže, cítím, že vzdálenost mezi těmi, kdo má skutečný vliv a těmi "dole" je opět neměřitelná. Obávám se, že mnoho "kontrolovačů těch nahoře" nakonec s úžasem zjišťují, že se ve skutečnosti stávají jen legitimizačním komparsem těch nahoře. A to vůbec nemusíme jít na úroveň člen kontrolního výboru v Horní Dolní vs. Petr Kellner. Často skutečně stačí člen kontrolního výboru v Horní Dolní vs. starosta tamtéž.
Ale zase máte pravdu v tom, že mlácení pusou nikdy nic nezměnilo... Ale na stranu poslední - myšlenka sdělená má přesto vždy svou váhu. I kdyby říkala jen "Človíčku, neboj se se svými pocity a myšlenkami, nejsi v tom sám."

Zatím bez slepic

"Ale zase máte pravdu v tom, že mlácení pusou nikdy nic nezměnilo... Ale na stranu poslední - myšlenka sdělená má přesto vždy svou váhu. I kdyby říkala jen "Človíčku, neboj se se svými pocity a myšlenkami, nejsi v tom sám."
slepice, slepice, slepice,....

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

pavte,
i Mariovy vojenské reformy v sobě zahrnovaly přidělování půdy vojenským veteránům, protože Marius zjistil, že vojáci, co si výzbroj opatřovali na své náklady, často na dluh, potom po návratu z války měli jen zadlužený statek. A z války měli pouze dluhy za to, že bránili republiku. Tedy docházelo ke koncentraci bohatství a moci a chudnutí těch, na jejichž bedrech vězela obrana státu až do takových situací, kdy už jim obrana vlasti nic nepřinášela.
Co se týká situace před Velkou francouzskou revolucí, dějiny nejsou nikdy stejné, vždyť se společnost vyvíjí! Ale na počátku byla velká přírodní katastrofa (neúroda po výbuchu sopky na Islandu, my máme lokální sucho), a skupiny lidí, co neplatily žádné daně, ale využívaly všech výhod společnosti (šlechta a církev, nadnárodní korporace a miliardáři danící v daňových rájích plus zase ta církev).
Jasně, že situace není stejná, ale přeci nechceme srovnávat společnost dokonalé rovnosti bez předsudků, což byly tlupy kočujících pralidí, co lovily v širokém okolí a na nějaké genderové a jiné rovnostářské teorie neměly čas.
Takže hledáme jen paralely vývoje a základní jevy, které společnosti dostaly na okraj úpadku. Oba zde máme. Prvním jsou neúroda skrze změnu přírodních podmínek (zatím neúrodu ještě nemáme, ale už se jí děsíme), druhým dostatečně velká skupina příživníků, co nic nevytváří, ale spotřebovávají ohromné zdroje (to máme v dostatečné míře).
Politické strany jsou jen stupínkem k moci a prebendám. Poslance a politiky obecně bychom mohli nazvat mnohoobročníky, kteří se jen starají, aby si udrželi moc a obročí do dalších roků.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

"funkci tribuna lidu bychom dnes asi dost potřebovali..."
Ale my ji přece máme! Jenže v té funkci sedí Šabatová (nebo Sabbathová? jak se to píše a jak čte?) Je to asi jako kdyby si ve starém Římě usurpoval funkci tribuna lidu Caligula nebo Nero...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

komentara ako sa nikomu nic nedari a cela zapadna civilizacia ide do pekla zamysliet, co ak sa nejakej neziskovke podari zblbnut dostatocne velky pocet radikalnych mladych, co v mene PaL zacnu robit curbes.
Nieco ako ked v Kambodzi cerveni khmeri s nadsenim zacali pracovat na vlastnej verzii kounistickej utopie.
A ze sa to v EU nemozes stat?? :D :D :D jojoj...moze

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že všechno je marné.

Zatím bez slepic

:D :D :D

maju recht

Zatím bez slepic

1*

Zatím bez slepic

Ale jen tady, na vidlákově ! Diskuzi na takové úrovni - nevidět !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Může mi někdo z Vás škaredých a starých - leč sečtělých a vzdělaných - říci, kam se poděla ozonová díra? Prý se (podle nějakého jistě fejkového webu) sama od sebe odstranila - vlastně zacelila. A jak dlouho nás jí strašili a měnili technologie. Dnes ani nemuknou.

Zatím bez slepic

odešla v klidu do prdele.

Zatím bez slepic

Lambright v publikaci NASA píše: "Z výzkumu plynulo, že úbytek ozónu kolísal podle ročního období, což naznačovalo, že vysvětlením jsou spíše meteorologické faktory nežli chemické. Přesto ve svém článku Farman výslovně označil CFC (freony) jako příčinu, s tím že navrhl, že meteorologické podmínky mohou být vedlejší přispívající faktor."
https://neviditelnypes.lidovky.cz/klima/klima-kdo-muze-za-ozonovou-diru…
Ve skutečnosti nikdo neví, proč ozonová díra vznikla a proč se zase zaceluje. Prý to souvisí s teplotou.

Kdybychom dnes vyhlásili za náš bohulibý cíl zvýšení globální teploty a podpořili cíl důkazy a studiemi o nutnosti zvětšení obyvatelného prostoru uvolněním dosud zamrzlých oblastí Sibiře a Kanady, společně s lepším přístupem k dalším ložiskům surovin, mohli bychom směle hlásat úspěchy programu a dokazovat je měřením teplot.
Protože si ale greténi vybrali za cíl prosazení předražených zelených technologií a zavedení ekologických daní, máme trochu jinou situaci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jak koza drbání. A pořádnou. Různých výrůstků, prašiviny a parazitů je kožich tak plný, že ztratil funkci. Bídu a hlad, aby přežilo to životaschopné.

Zatím bez slepic

Ládik!!!
Prý to vyřeší ty nové očkovací látky,které západní laboratoře zkoušejí na slovanech.

Zatím bez slepic

Ale to potom podle analogie s vypuštěním vlků do Yellowstonu https://www.selmy.cz/vyznam/priklad-z-yellowstonu/ poklesly počty populace na zhruba polovinu. V Yellostonu po ukončení regulace počtu vysoké vzrostl počet z 10 na 20 tisíc, aby klesl na 10 tisíc po vypuštění vlků.

Mnislav Zelený Atapana zase uvádí, že indiánské komunity v Amazonii mají nebo měly dětskou úmrtnost 40%. Ovšem kdo přežil, žil v dobrém zdraví klidně do 90.

Lze tedy odhadnout, že ztráty lidské populace by se k těm 50% přiblížily.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

PŘÁTELÉ,
je nejvyšší čas si sebekriticky přiznat, že jsme nejlepší!

Hlavní zásluhu na této neoddiskutovatelné skutečnosti má pochopitelně šéf Vidlák.
Ukažte mi globálního politologa, který na tak malé ploše dokáže koncentrovaně nasvítit stěžejní problémy globální civilizace jako On v dnešním článku.
Je jenom pochopitelné, že jsme se zde slétli jako včelky na sladkou mšičí medovici i my ostatní, výkvět současné tuzemské intelektuální elity!

Přesto si přiznejme, že stále ještě máme určité rezervy, které mohou v budoucnosti zabránit, aby Kydy zaujaly v budoucích historických encyklopediích patřičný počet kapitol.

(Vycházím z optimistického předpokladu, že se za pár miliónů let podaří ET historikům nejen dešifrovat češtinu, jeden z nejkomplikovanějších jazyků multivesmíru, ale především rekonstruovat obsah spečených harddisků CIA po poslední válce, kde bude pouze vítězů, ale nikoli poražených!)

Nalejme si čistého vína:
Co si v průběhu historie zachovává trvalou hodnotu navzdory neúprosnému běhu času?
Ano, přátelé, je to vždy a pouze výhradně jen Umění!
(Někdo by možná špitl filosofie, ale ta je dnes už definitivně mrtvá.)

A jedná se vždy aVÝHRADNĚ o vrcholná vzepětí Umění své doby!
A zde spatřuji hlavní deficit Kydů !
Chybí nám umělci!

Pravda, je tu Ládik... ale ten nevytrhne všechno, nemládne, jeho stárnoucí bedra se prohýbají pod postupným nárůstem umělecké odpovědnosti.

Pravda, je tu též prozaik Targus. Ale ten je v civilu limitován svou špatně maskovanou nesmělostí a latentní dušínovskou hyperkorektní slušností.

No a nakonec já sám...škoda řečí! Tíhnu k zastaralému multidimenzionálnímu pětirozměrnému punkovému formalismu...naštěstí si to většinou včas uvědomím a držím zobák, abych nezaguánoval celou zdejší intelektuální niku. Leč vím, že mi přece jenom tu a tam kloaka povolí, za což se pravidlně omlouvám.

Prostě by to chtělo držet prs na tepu doby a jako ohaři držet stopu nejnovějších ceněných trendů v oblasti součané kultůry.

Jen tak se mají Kydy naději fixovat své zasloužené místo v dějinách našeho Vesmíru a jehom okolí!

Malá ukázka z dnešní Tereziny Kávičky by nám mohla poskytnou cenné vodítko što dělať!

→ "umělecký svět byl v pátek v šoku, když Maurizio Cattelan v jedné z uměleckých galerií v Miami prodal za 120 tisíc dolarů své pozoruhodné dílo, banán přilepený ke zdi lepicí páskou… a ještě větší šok zažil v sobotu, když k banánu přistoupil performer David Datuna, odtrhl ho a snědl… je pro dnešní dobu příznačným, že milovníci umění se nejsou s to shodnout, jestli byli svědky dalšího uměleckého počinu, nebo jestli měl Datuna prostě jen chuť na drahý banán… Cattelan už předtím jeden banán prodal také za 120 tisíc a za třetí hodlá získat 150 tisíc… fascinující… "

Co dodat?
Jdu si dát banán.

Zatím bez slepic

Pane A.H.
Vyčkejte času.
Umění své doby bude a jak prohlásil P.Novotný,že bude příštím min.kultury,tak se máme na co těšit.

Zatím bez slepic