Nechci skončit jako Čulík

Autor
Štítky

Když si Čulík nebo Vlk zakládali svoje internetové hračky, šlo jim oběma o pravdu, které se ve veřejném prostoru jaksi nedočkali. Nedostali ji od veřejnoprávních médií, nedostali ji od novinářských špiček, nedostali ji od politiků. Svět se změnil v jednu velkou propagandu, pravda se začala stále více rozmlžovat, každý někomu sloužil a kopal za nějaké zájmy a lidi už se na to nemohli dívat a tak měly Britské listy, ale i Kosa vysokou čtenost. 

Objevovaly se kvalitní analýzy, práce se zahraničními zdroji, umění číst mezi řádky a navíc to přitahovalo další amatéry se znalostmi cizích jazyků, různé insidery znalé konkrétního prostředí a vůbec to mělo vysokou úroveň, která díky nestrannosti majitelů prostoru byla mnohem lepší než komerční i veřejnoprávní plátky.

Všimněte si, jak to ale skončilo. Čulík se dal k Madlence Ólbrajtové a vidláckému českému národu nemůže přijít na jméno, Vlk neopomene nikdy zdůraznit voliče Koblihu, který mu zbořil svět protože zvolil Babiše a Zemana. Oba mají svou pravdu, dokládají ji celou řadou analýz a argumentů aniž by to ale mělo vliv na smýšlení čtenářů. 

Vidlácky tvrdím, že to skončilo právě proto, že tak strašně moc šlo o tu pravdu.. Jak Čulík, tak Vlk (a na Kydech třeba náš Donald Trump) mají pocit, že pravda se dá vyanalyzovat a pokud v její prospěch budou přineseny dostatečné argumenty, čtenářstvo je přece musí uznat a tím uznat i onu pravdu, za kterou bojují. Nic proti tomu. Nejsem žádný nihilista, který by tvrdil, že pravdu má každý a vedle sebe může existovat více protikladných pravd, které jsou si rovné. Ale stejně tak tvrdím, že žádný analytik, ani ten nejlepší, nedokáže vzít v úvahu všechny proměnné dnešního složitého světa. A to ani v jednodušších věcech jako je třeba EET nebo vůbec premiérování našeho Andreje i se všemi jeho Čapími hnízdy.

Ani deset Vlků či dvacet Čulíků a třicet Bloombergů nedokáže postihnout všechny jemnůstky a dopady jak politických tak ekonomických rozhodnutí. Nota bene pokud se to odehrává v jiné kultuře, která má jinak nastavený žebříček hodnot. Nemusí jít ani o nějakou vzdálenou arábii. Překročte práh do prvního bytu v Chánově nebo na Sokolovském sídlišti a žebříček hodnot i způsob myšlení se dramaticky promění i když tam žijí lidé mluvící česky a chodící nejméně devět let do společné školy. 

Nakonec stejně všichni argumentují podle toho, co je jim blízké, jak byli vychováni, co se jim samotným v životě osvědčilo a dávají důraz na to, co jim samotným připadá důležité. Někteří samozřejmě argumentují lépe než jiní, ale v konečném důsledku si můžete celkem na cokoliv najít dostatek vysokoškolsky vzdělaných analytiků, úspěšných podnikatelů, schopných blogerů, pravičáků, levičáků, kteří budou dávat dobré argumenty celkem pro cokoliv. Náhodné rozhodování pomocí kostek bývá leckdy lepší než rozhodování podle rozumu. Ne že by rozum byl špatný, ale nedokáže obsáhnout všechno. Ani zdaleka ne. A kdo si myslí opak, lže si do kapsy. 

Jste dlouhodobě protiameričtí? Není problém i v USA najit dostatek hlasů, které vaše teorie potvrzují. Jste protievropští? Proevropští? Myslíte si že Rusové s Krymem jednali v souladu s mezinárodním právem? Jednali proti němu? Jste pro EET? Nebo proti? Na všechno vám Google najde dostatek analytiků, myslitelů, Vlků i Čulíků u kterých si najdete miliony lepších argumentů než u Vidláka. Dokonce i v sutinách dobývaného Berlína se našlo dost lidí, kteří ještě stále věřili v pravdu zjevenou jim jejich Vůdcem, který už spáchal sebevraždu.

V dnešní době si Arab najde dost důvodů k nenávisti k Židům a to v podstatě oprávněně, protože nikdo už nedohledá, kdo si v roce 1948 začal. Židé si zase najdou dost důvodů k obavám z islámu... a je to stejně oprávněné. Eurohujer si najde dostatek důvodů k obavám z euroskeptiků a euroskeptici si najdou dostatek příkladů eurohujerské tuposti. Vesničan má dostatek důvodů nesnášet pražáky a správný pražák ví dost na to, aby venkov považoval za zaostalý a hloupý. Je úplně jedno, jak kvalitní argumenty do toho vnesete. Je to tak složité a zamotané, že nikdo nemá čas to rozklíčovávat a ověřovat, protože má co dělat, aby se uživil. Všechny analýzy jsou nakonec jen jakási předpověď počasí, která někdy vyjde a někdy ne, ale celkem spolehlivě nevyjde žádná předpověď dlouhodobě. 

Upřímně... já tohle na Kydech nechci. Nechci vám přinášet argumenty ve prospěch toho čemu věřím já osobně. Nechci se zlobit na své čtenáře, že jaksi neuznávají můj skvěle vyargumentovaný postoj vůči Babišovi, Zemanovi, Trumpovi, Putinovi, Člověku v tísni a podobně. Nechci skončit jako Čulík nebo Vlk a zdůrazňovat své staré zášti ve víře, že jsou tou jedinou pravdou a o to více zatracovat argumenty protistrany, kteří vidí i to co já vidět odmítám. Nestojím o to dělat ze čtenářů voliče Koblihy a zdůrazňovat jim při každé příležitosti, jak jsem měl pravdu a jak dochází na moje slova. Takových je plný internet... 

Já vidlácky prostě a jednoduše v mnoha případech nevím kde je pravda. A vždycky když nevím, tak se bavím tím, že si vymýšlím celou řadu scénářů i řešení. Vymýšlím si celou řadu argumentů pro i proti,  sleduji řadu stop, fantazíruji a v konečném důsledku mám blízko k řešení... jen nevím kterému. Ale nejsem otrokem žádné své konstrukce, klidně se mohu mýlit a bez problémů zahodím svou včerejší myšlenkovou konstrukci, protože v záloze mám celou řadu dalších. Nesnažím se přesvědčit čtenáře o nějaké pravdě a proto se ani nesnažím mu nosit argumenty. 

Já jen chci, aby se mnou čtenář uměl žít. A já zase s ním. Abychom si na sebe zvykli, byli schopní ohleduplnosti vůči názoru s kterým nesouhlasíme.  Abychom se učili v diskusích naslouchat druhým a abychom v mnoha případech zjistili, že se dobíráme stejného výsledku, jen každý na to jdeme odjinud. Koneckonců pravda se nakonec ukáže a je taková jaká je a žádné argumenty - ani dobré ani špatné - na realitě nic nezmění. 

Kydy jsou tu od toho, abychom přes odlišné názory na politiku, hospodářství, pravici i levici mohli žít v jednom státě. Aby každý viděl, že i přes rozdílná jména na hlasovacím lístku nejsme zase tak odlišní.  Nechci být jak Minář - když nezvítězil jeho názor ve volbách, tak si ho musí vydupat na ulici. A nechci být ani jako náš čtenář Donald Trump, který má pocit, že bych měl Kydy dělat jinak, protože nepřináším nic nového... Proč bych také něco přinášet sakra měl? Každý si najde milion nových věcí během pěti minut vyhledávání. Každý se může podívat na cokoliv z libovolného počtu úhlů a přečíst si libovolný počet argumentů pro jakékoliv své rozhodnutí. Všichni máme své zdroje, kam si pro to chodíme. Co k tomu já mohu ještě přinést?  Mám být konkurencí Vlkovi? Čulíkovi? České televizi? Mladé frontě? Kubáčovi? Spencerové? Jaký smysl by to mělo? 

Já nechci skončit jako další nositel pravdy, kterému okolí zničilo jeho představu demokracie. 

Na Kydech se proto bude vždycky jen kydat. Já se budu starat o témata k diskusi a pustím kohokoliv, aby téma nahodil on. A budu kydat denní dávky hnoje, aby nám nepřerostl přes hlavu. Každý den se můžeme trochu zasvinit, ale dělám to proto, abychom se v hnoji neutopili. Pokud tento blog zajistí, že si lidi budou schopni vynadat za postoj k Mnichovu, Americe a Babišovi, ale další den přijdou zas do čistého chlívku s čistou hlavou, tak jsem udělal víc než dost.

Pokud někdo chce trvale čistý prostor, kde bude vládnout pravda a fakta, tak ho musím zklamat, tady to nebude a nebude to ani nikde jinde. Všude se válí svinstvo, ale málokde ho někdo uklízí. 

To také bude jediný důvod pro konec Kydů - kdyby se ukázalo, že už nejsem schopen denní dávku hnoje vyvézt. Ale dokud budu schopen každý den pozvat čtenáře do čistého, tak to budu dělat. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (134 hlasů)

Komentáře

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejednají, protože to USS svině nedali jako stížnost na Irán. Proč to nedali? No protože jim to nebylo známo, teď už to vědí, tak snad příště.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pokud chcete jit stredni cestou musite videt oba extremy aby jste se jim mohli vyhnout

diky za kydy, ktere ukazuji veci jinak i s vtipnou poezii

z jineho soudku

v americe si kupuji plecky aby nemuseli platit vypalne

citace z clanku

https://www.autoforum.cz/zajimavosti/farmari-se-ve-velkem-vraceji-ke-st…

Farmáři se ve velkém vracejí ke starým traktorům, mají dost moderní elektroniky

Také současné zemědělství je plné moderních technologií, ovšem farmáři, kteří byli po dlouhá desetiletí zvyklí opravovat techniku vlastními silami, s tím mají větší problém než majitelé aut. U pokrokových systémů či složitých zařízení vlastnoruční opravy realizovat v podstatě nejde a nechuť objednávat s každou drobnou poruchou drahý servis vedla k renesanci analogové techniky vyrobené před několika dekádami. Poslední dobou je v kurzu vybavení z až 80. let 20. století.

Američtí prodejci použitých traktorů evidují překvapivý zájem o traktory vyrobené v období před rokem 1990. Například americký statkář Kris Folland provozující menší zemědělský podnik naposledy koupil použitý John Deere 4440 z roku 1979. Za ušetřené peníze nechal nainstalovat satelitní řízení a ve výsledku má doma levnější poctivou techniku dovybavenou moderní elektronikou.

Případnou vadu stroje opraví zručný majitel sám či soused automechanik, a tím odpadá otravná závislost na drahých službách servisu. „Kdykoli se něco pokazí u novějších strojů, musíte mít počítač, který to opraví,“ potvrzuje kolega Follanda tíživou závislost zemědělců na odborné pomoci.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

To možná jde ještě v USA, protože jde o jedince, toho poté až to samé začnou dělat ostatní farmáři nechají zavřít nebo to vyřeší jak to umějí. V EU by takový farmář záhy nedostal dotace a je v pr....

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takz bzch chtel tractor radsi bez ABS a GPS navigace. - Ale Greta jim to uz zatrhne.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pojem PRAVDA je odhozen pod hromadou nezajmu.

Vidlakova parta je nepochybne reprezentativnim vzorkem vetsiny, ktera rozhoduje o vladach v teto zemi. A bylo tomu tak po vetsinu novodobe historie. Jen ve zlomovych dobach se k moci mohli dostat (nakratko) Masaryk nebo Havel - pak se to vratilo ke Gottwaldovi a Zemanovi. Je to vule lidu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

Na Masaryka svou slizkou nohou nesahej!
Havla si oslintávej jak chceš.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Taky by mohl olizovat tu pěnu v koutku dříve soudruha zemana.

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

bylo ve straně dost mladých lidí, kteří věřili v nápravu strany. Takže že tehdy byl ve straně Zemanovi jde vyčítat ze všeho nejméně. Jinak příspěb
vek opravdu kvalitní, slepice jedna.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Já tedy poruším své vlastní pravidlo nekrmit troly, ale někdy to prostě nedá: Masaryk byl prezidentem 1918-1935, tedy 17 let. Gottwald byl prezidentem 1948-1953, tedy necelých 5 let. Havel byl prezidentem 1989-2003, tedy 14 let, Zeman je prezidentem 2013-2020, tedy 7 let. Já tedy v matematice nikdy nevynikal, ale čemu Vy prosím říkáte nakrátko? :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

scallopova názorová bublinka realitě, tím hůř pro realitu! Přece byste po tak typickém produktu humaňytáchního gendech "studia" nechtěl, aby ovládal odečítání dvojciferných(!) čísel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Vidlakova parta je nepochybne reprezentativnim vzorkem vetsiny, ktera rozhoduje o vladach v teto zemi. -

To jste rad, ze mame tu demokracii, vidte scallope. Za to Havel chlastal, soulozil a fetoval, aby vetsina rozhodovala o vladach a mensina byla nasrana. Jakej jste mel transparent la Letne? Pohladil jste si tam traktor?

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Souhlas, jen ještě dodám, že smilnil. Souložil až po tom co si vzal Dášenku.Předtím možná vůbec ne. Taky humanitárně bombardoval a podepsal tzv. Dopis osmi. Tedy podporu vpádu USS sviní do Iráku. Na to se hodně často zapomíná a přitom to patří k jeho největšímu úletu, vlastně zvěrstvu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukázka:
→ německá automobilová produkce klesla na nejnižší úroveň za posledních 23 let…

→ bývalý plukovník ukrajinských tajných služeb uprchl do Ruska a odtud v dokumentu tvrdí, že za katastrofou malajsijského boeingu nad Donbasem v roce 2014 stáli lidé od Porošenka a britská tajná služba… mimochodem, za aktuální tragédií ukrajinského boeingu u Teheránu je podle západních tajných služeb selhání motoru…

→ britský Johnson, který jako jeden z mála podpořil americké zabití Sulejmáního, má za to, že otázka legality takového atentátu „není britským problémem“… fascinující…
*****
Legalita čehokoliv není problém... Tento názor jako by pozdnímu Havlovi z kteréhokoliv tělního otvoru vypadl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Já souhlasím se západními tajnými službami, že za zřícením letadla je selhání motoru, ony to nejspíš musej vědět.
(Jen by ještě mohly doplnit, kdo je za tím selháním motoru.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Pane AH.
Výborné doložení.
Snad jen vyjádření Trumpa vůči spojencům v NATO.
Hned se bude jednat o článku 5 smlouvy NATO,takže Trump chce zatáhnout všechny spojence do války s Iránem,kterou rozpoutá,ale bojovat budou spojenci.I to letadlo v Iránu,muselo spadnout na Iránské území.
Jinak se Johnson nemohl zachovat,odchodem Anglie z EU,musí spoléhat jen na USA.
Pokud si vzpomeneme,takto jednali všichni premiéři Anglie,jako první,vždy souhlasili z USA.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Jeden pán povídal

Bylo to tak, že Spencerová napsala 1. 4. 2003 (ale nebylo to asi myšleno jako apríl) do Mladého světa článek Případ nepovšimnuté knihy, kde široce cituje z knihy amerického autora Paula Polanského Bouře. Výsledkem je historická lež o malém Havlovi chovaném protektorem na kolenou, což měla dokumentovat údajná fotografie. O tom více viz níže.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

A tehdy jsme si vsichni zmenili nazor na Havla a od te doby jsme pomyleni…

To chtel basnik rici

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Jo, na tu fotku si pamatuji.

Zatím bez slepic

jednoho státu na území druhého státu třetím státem je přece aktem sebeobrany, jak zvěstovala v OSN jakási Kelly Craft, jejímž manželem je US uhlobaron Joe Craft (třetí největší uhlofirma v USA).

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku potlesk a poděkování!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jedna malá úvaha o tom, jak se přes dotace tlačí na Babiše.
Musíme se vždy podívat na cíl a na prostředek k dosažení cíle.
1) Cílem je donutit Babiše, aby přijal nějakou alikvotní část krimigrantů!
2) Prostředkem jsou právě dotace, podepiš příjem krimigrantů a na nějaké vratky dotace z Brusele (skloňuje se podle vzoru prdel) bude promptně zapomenuto.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

s těmi elektrárenskými jadérky.
Tam, myslím si, je Babiš Bruselí "zakleknut" možná ještě víc než s krimigranty.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Při hlásání pravdy hlasatelé mnohdy neberou v potaz, že lidé mají o nějaké věci rozdílné informace a podle nich se rozhodují. Ostatně to je přeci základem manipulace s myšlením voličů přes zatajování nevhodných informací a filtrací těch správných. Dělala to KSČ, dělal to i Václav Havel. A současně byli oběťmi autocenzury informací, které jim lidé byli ochotni sdělit. Dost často se to projeví ve volbách, např. v USA média předpovídala drtivé vítězství Hillary Clintonové, protože Donald Trump byl permanentně ostrakizován a jeho voliči dehonestováni v médiích. A tka voliči mlčeli, koho hodlají volit. Předvolební průzkumy vycházely krásně pro Clintonovou, realita se ukázala u voleb. KSČ před 1989 také měla ve volbách podporu 99,9 ... %, a přesto v listopadu 1989 proběhly demonstrace, kde statisíce lidí volaly po konci vlády KSČ. Zeman s Babišem jsou také fuj pro tábor pravdy a Lásky (PAL), přesto vyhrávají ve volbách a strany s nadsazenými odhady výsledků volby prohrávají.
V dalším stupni lidé začnou přemýšlet, že když ostatním zjeví svou pravdu, pochopí ji a přijmou. Týká se to především Kartouze a jeho elfů, a tak nám filtrují informace, doporučují správné nezávadné zdroje. Nebo demonstrují jako Milion chvilek na Letné. Marně.
Lidé chtějí dojít k pravdě vlastní cestou, vlastní rychlostí, mnoha rozdílnými způsoby myšlení. Proto se nikdy nemohou potkat myšlení hlavních ideologů PAL z velkoměsta a jimi kritizovaných lidí starších, méně vzdělaných, méně vydělávajících, žijících na menším městě nebo vesnici.
Jakmile se obě strany zakopou ve svých názorových pozicích, je rychlá změna názoru nemožná.
Lidi nelze k pravdě donutit, a někteří k ní nedojdou nikdy, protože se jim vyvinul jen jediný orgán, a mozek to není. Jak nám neustále dokazuje jeden mlž.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Jednoduše řečeno - blbé je, když lhář a manipulátor své vlastní lži a manipulaci uvěří, protože jich kolem sebe trousí tolik, že si z nich nafouká celou bublinu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Cituju vidláka:
"Mám být konkurencí Vlkovi? Čulíkovi? České televizi? Mladé frontě? Kubáčovi? Spencerové? Jaký smysl by to mělo? "

Vidláku, ty jsi konkurencí, protože jedeě svoje, jedeš svůj styl, proto jsi konkurence, to, že ČT si říká "jsme konkurence koblihovému idnes" apod. To vše je o tom "oni o sobě říkají", svět ale funguje jinak, svět sám ohodnotí kdo co je bez ohledu na to co o sobě kdo prohlašuje.
Jinak, řečeno ty o sobě porohlasuješ "nejsem konkurence", ale jsi, i když přesnější by bylo, "jsi jiný, takže dáváš možnost volby", kdežto ti o kterých píšeš ČT a spol, to o sobě tvrdí, ale jak sám píšeš, jedou vlastně to všichni to samé, tedy nedávají možnost volby, tedy ani nejsou navzájem konkurencí ;)

Vidláku, dokud jedes svoje je to ok, vdycky budou lidi rikat "bych dela to ci ono", ale ve sklutecnosti, to nemysli tak, ze sednes na prdel a udelas presne to co napsali, je to takove obecne "kdybych byval...";)

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Za poslední půlstoletí jsem nepotkal ani jednoho člověka, se kterým bych souhlasil s více než devadesáti procent. Vidlák není výjimkou!
Na druhé straně s ním často souhlasím víc než sám se sebou.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Francois Villon
ZNÁM COKOLI, JEN SEBE NE
(balada o drobnostech)

Znám mušku v mléce tonoucí,
znám, šat jak lidi přejinačí,
znám slunný čas i vichřici,
znám jabloň, kde se plody zračí,
znám strom, jejž čerstvá míza smáčí,
znám vše, co stejné, neměnné,
znám, kdo jsou pilní i kdo štváči,
znám cokoli, jen sebe ne.

Znám drahý kabát po límci,
znám mnicha, jak se v kápi mračí,
znám pána, jde-li sloužící,
znám mnišku, v závoji když kráčí,
znám podle křiku, kde jsou rváči,
znám labužníky ztřeštěné,
znám sud, neb vína druh mi značí,
znám cokoli, jen sebe ne.

Znám koně, mezka, oslici,
znám těžký náklad, co je tlačí,
znám Blažku, Bělu po líci,
znám vrhcáb, pro nějž hoří hráči,
znám lživé sny, co vidí spáči,
znám Čechy bludem zmámené,
znám Řím, jenž mocí na blud stačí,
znám cokoli, jen sebe ne.

Znám vše, ač nic bych neznal radši;
znám chlapy mdlé i ruměnné,
znám Smrt, jež všechny pod zem vtlačí,
znám cokoli, jen sebe ne.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

já znám zase jenom sebe a nic jiného. Jsem 1duchý člověk.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako prvotridneduchy clovek

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

včera jsem absolvoval krátkou (a zcela zbytečnou) diskusi s adminem na ACZ ohledně tamní cenzury nepohodlných přispěvatelů a příspěvků, redakčního protegée různých trollů a stalkerů, jakož i nemožnosti jím doporučeného nahlašování urážlivých a jinak hnusných příspěvků.
Veřejnou.
Snad to alespoň pár lidem pootevřelo oči.

No, a pak jsem se šel uklidnit sem, kde je svět ještě normální. Někdy ježatý jak trnky, někdy hebký jak hedvábný samet, ale prostě normální.
Díky za něj.
Tož tak :o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Co je to ACZ? Aktywne Centrum Zdrowia. Przychodnia specjalistyczna, medycyna pracy? Nebo Vzdělávací centrum ACZ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak bylo vypáleno 15, nebo 22 raket (většinou se udávají tato dvě čísla) dohromady, na dvě americké základny. Hubený, hubeňoučký útok. Jak to že vůbec dopadly? Jak to, že je americká PVO nezlikvidovala? To je tak neschopná? Nebo Amíci potřebovali aby ty rakety dopadly? Hrají se hry a z nás dělají blbce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Dělají ze sebe před námi blbce.
A jen blbci z nás jim tu propagandu žerou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Dík za nadhozené téma, je podle mě zásadní pro analýzu toho co se stalo.
Ušáci prý neměli PVO pro krytí těchto základen, takže kdyby Irán chtěl, tak by je vymazal z mapy světa.Válka by byla neodvratná a devastující. To, že se proti raketám střílelo se ví, na některých záběrech z útoku to je vidět, byla to ale jen spíše kulometná palba , nebo tak něco. Irán, své rozhodnutí oznámil před útokem Švýcarské ambasádě.která zstupuje zájmy USS. Taky útok oznámil Iráku, ušáci tak měli čas se ukrýt, pár jedinců na základně kteří zůstali byly prý Norové a od nich také pocházely záběry z mobilů. Vše vypadá na skvělou hru Putina . Nejspíše se dozvíme později, ale jestli chce být Irán bráněn před vpádem USS , musel využít nabídky RF a ta byla zřejmě takováto.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Proc to po mně chce pořád přihlášení?

Zatím bez slepic

Třeba se mu nelíbí Anonym. :)

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

i pro zdejší kydy moc hloupé.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

Chyba je..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

spolupracoval před sametem s agentem STB Katem (nahlídl jsem do wiki), to má dobrou referenci. Tím skončil dřív, než začal. Je to jiná kategorie, než Kydy a Vidlák. Nesouměřitelné věci. "Skončit jako čulík" není dobrý příměr. Čulík může tak maximálně čurat. Nevím, proč to lidi vůbec četli, co čekali.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

v soudislosti s vraždou Sulejmáního.
Nebylo by špatné, kdyby se rozšířila tato nová kvalita: Že by se pomocí dronů vzájemně vyvražďovali přímo generálové a potentáti a běžných vidláckých civilistů by se to tak nějak netýkalo..

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

stejne jako v jedne pohadce, kde nechali generaly zapasit v bahne

to by byla podivana

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený Vidláku,
děkuji za Vaši pozici. Proto sem chodím a občas kydám, rozprávím, diskutuji nebo prezentuji, souhlasím i nesouhlasím, směju se nebo zamýšlím. Tenhle malý dvorek nebo náměstíčko je bezvadný prostor pro sousedské rozprávění a klábosení, takové., po kterém alespoň já toužím. A po třech kouscích mohu jít pomalu domů, spojen s tím, že jsem si mohl hezky popovídat, resp. zde přečíst.
Proto jsem opustil BL, i když je pravidelně kontroluji, protože většinou jejich redakce musí vystrčit zprávu, kterou jim nařídí jejich loutkovodiči a tudíž je dobré být informován. Pro pokec tam ale už nechodím. A Vlka, jak jsem ho měl rád, jsem opustil právě proto, že se stal ideologickým.
Dlužno podotknout, že Čulík i Vlk na to mají právo, jsou to jejich weby.
Jinak ano, témat je hodně, i ten Hitler a jeho útěk by stál za diskuzi a pochopitelně mnoho a mnoho dalších témat. Určitě se k nim dostaneme.
Využívám momentální situace a upozorňuji Majku a další kydající, kteří se mnou diskutovali o Čapáku, že dnes už na Aktuálně popisují stanovisko SZ Zemana, který ve svém stanovisku popisuje to, co jsem zde psal já. Jestli jde vůbec Babišovi dokázat úmysl, když u toho nebyl, pravděpodobnou trestní odpovědnost schvalujících úředníků (!!!!) také jsem o tom psal, atd. atd. No vida. Naštěstí jsem Vidlákem jmenovaným prognostikem tohoto dvorku a mohu tedy říci, že moje predikce vývoje případu se potvrzuje. Jsem na sebe pyšný. A povšimněte si prosím dnešního průseru se zemědělskými dotacemi soudruha Jurečky - cca 1,14 mld. Kč. To je, co? A kde jsou strážní psi demokracie? A kde milion chvilek? A kde rozhořčený Bartoš s Kalouskem? Kde požadavky na odstoupení? Kde trestní stíhání? Klid a mír vůkol. Ó doby, ó mravy. Nu jsem zvědav, jak tuhle dichotomii zrzavý paňáca vysvětlí!
Bídák nebo hrdina, vždyť jsme jedna hrdina!
Hezký den, IK

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

být zvolen náčelníkem lidovců.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ládik!!!
Ono se to kolem Jurečky,spíš jeho bratra popisovalo,pak to utichlo.
Jasní je jedno kdo si může přidělit dotace a co nejvíc,tak to udělá,Babiš není výjimka.Je možné,že na další roky 2018,2019,teprve kontroloři přijdou.Někde se uvádí,že do zemědělství jde kolem 40 mld.dotací,přitom soběstačnost v potravinách klesá.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

K IK,
už jsem to četla. Já se tenkrát kostrbatě ptala víc než na ten těžko jasný prokazatelný úmysl na to, zda skutek policií a dozorujícím SZ připisovaný, byl v té době vůbec v ČR "trestným" dle platného práva ČR přesně v té době skutku. Protože novelizace byla od července a skutek se stal do června....(zejména v té oblasti skutku poškozování zájmů EU). Ale to nyní již nechci řešit.

Spíš by mne nyní už více zajímalo, v ČEM bylo tedy to Rozhodnutí páně Šarochovo NEZÁKONNÉ?
To jsem nikde dosud (možná je to všem zřejmé, jen mně ne) nezaznamenala.
A to zejména s ohledem na skutečnost, že než Šaroch rozhodl, už mu na to ostře sledované Rozhodnutí dohlížel jeho vyšší nadřízený SZ, tedy ten si také neráčil povšimnouti NEzákonnosti?
To jsou mi ale státně zastupitelské věci, kdyby jsme toho Nejvyššího SS neměli ....?!

Jurečka to podává hezky, hrozilo 7,5 miliard a "vybojoval" (naši úředníci) snížení o celých 6 miliard, statečný bojovník jeden!
To EU nás zmátla a na čas vymyslela institut skutečného "aktivního" zemědělce.
A u nás čerpali "pouze" 1,5 miliardy ti "neskuteční", ale dělali to i jinde po EU....
Ale i EU nakonec odvolala (ten institut), říká Jurečka...no brávo!
A vrátí, jako ten Babiš pod nátlakem i tito, (či ten, kdo "neskutečným" zemědělcům to čerpání dovolil)?
A kteří čerpači to jsou?
Kde mají investigativci jejich seznamy a bojují s politiky v jednom šiku za daňového poplatníka, padni komu padni, nebo jak se to žvaní....!?

Prostě dotace jsou ta Sasinovská mrkvička a na tu mrkvičku i ten špagát na vodění se složí všichni blboni v EU, tedy i my!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)