Nechci skončit jako Čulík

Autor
Štítky

Když si Čulík nebo Vlk zakládali svoje internetové hračky, šlo jim oběma o pravdu, které se ve veřejném prostoru jaksi nedočkali. Nedostali ji od veřejnoprávních médií, nedostali ji od novinářských špiček, nedostali ji od politiků. Svět se změnil v jednu velkou propagandu, pravda se začala stále více rozmlžovat, každý někomu sloužil a kopal za nějaké zájmy a lidi už se na to nemohli dívat a tak měly Britské listy, ale i Kosa vysokou čtenost. 

Objevovaly se kvalitní analýzy, práce se zahraničními zdroji, umění číst mezi řádky a navíc to přitahovalo další amatéry se znalostmi cizích jazyků, různé insidery znalé konkrétního prostředí a vůbec to mělo vysokou úroveň, která díky nestrannosti majitelů prostoru byla mnohem lepší než komerční i veřejnoprávní plátky.

Všimněte si, jak to ale skončilo. Čulík se dal k Madlence Ólbrajtové a vidláckému českému národu nemůže přijít na jméno, Vlk neopomene nikdy zdůraznit voliče Koblihu, který mu zbořil svět protože zvolil Babiše a Zemana. Oba mají svou pravdu, dokládají ji celou řadou analýz a argumentů aniž by to ale mělo vliv na smýšlení čtenářů. 

Vidlácky tvrdím, že to skončilo právě proto, že tak strašně moc šlo o tu pravdu.. Jak Čulík, tak Vlk (a na Kydech třeba náš Donald Trump) mají pocit, že pravda se dá vyanalyzovat a pokud v její prospěch budou přineseny dostatečné argumenty, čtenářstvo je přece musí uznat a tím uznat i onu pravdu, za kterou bojují. Nic proti tomu. Nejsem žádný nihilista, který by tvrdil, že pravdu má každý a vedle sebe může existovat více protikladných pravd, které jsou si rovné. Ale stejně tak tvrdím, že žádný analytik, ani ten nejlepší, nedokáže vzít v úvahu všechny proměnné dnešního složitého světa. A to ani v jednodušších věcech jako je třeba EET nebo vůbec premiérování našeho Andreje i se všemi jeho Čapími hnízdy.

Ani deset Vlků či dvacet Čulíků a třicet Bloombergů nedokáže postihnout všechny jemnůstky a dopady jak politických tak ekonomických rozhodnutí. Nota bene pokud se to odehrává v jiné kultuře, která má jinak nastavený žebříček hodnot. Nemusí jít ani o nějakou vzdálenou arábii. Překročte práh do prvního bytu v Chánově nebo na Sokolovském sídlišti a žebříček hodnot i způsob myšlení se dramaticky promění i když tam žijí lidé mluvící česky a chodící nejméně devět let do společné školy. 

Nakonec stejně všichni argumentují podle toho, co je jim blízké, jak byli vychováni, co se jim samotným v životě osvědčilo a dávají důraz na to, co jim samotným připadá důležité. Někteří samozřejmě argumentují lépe než jiní, ale v konečném důsledku si můžete celkem na cokoliv najít dostatek vysokoškolsky vzdělaných analytiků, úspěšných podnikatelů, schopných blogerů, pravičáků, levičáků, kteří budou dávat dobré argumenty celkem pro cokoliv. Náhodné rozhodování pomocí kostek bývá leckdy lepší než rozhodování podle rozumu. Ne že by rozum byl špatný, ale nedokáže obsáhnout všechno. Ani zdaleka ne. A kdo si myslí opak, lže si do kapsy. 

Jste dlouhodobě protiameričtí? Není problém i v USA najit dostatek hlasů, které vaše teorie potvrzují. Jste protievropští? Proevropští? Myslíte si že Rusové s Krymem jednali v souladu s mezinárodním právem? Jednali proti němu? Jste pro EET? Nebo proti? Na všechno vám Google najde dostatek analytiků, myslitelů, Vlků i Čulíků u kterých si najdete miliony lepších argumentů než u Vidláka. Dokonce i v sutinách dobývaného Berlína se našlo dost lidí, kteří ještě stále věřili v pravdu zjevenou jim jejich Vůdcem, který už spáchal sebevraždu.

V dnešní době si Arab najde dost důvodů k nenávisti k Židům a to v podstatě oprávněně, protože nikdo už nedohledá, kdo si v roce 1948 začal. Židé si zase najdou dost důvodů k obavám z islámu... a je to stejně oprávněné. Eurohujer si najde dostatek důvodů k obavám z euroskeptiků a euroskeptici si najdou dostatek příkladů eurohujerské tuposti. Vesničan má dostatek důvodů nesnášet pražáky a správný pražák ví dost na to, aby venkov považoval za zaostalý a hloupý. Je úplně jedno, jak kvalitní argumenty do toho vnesete. Je to tak složité a zamotané, že nikdo nemá čas to rozklíčovávat a ověřovat, protože má co dělat, aby se uživil. Všechny analýzy jsou nakonec jen jakási předpověď počasí, která někdy vyjde a někdy ne, ale celkem spolehlivě nevyjde žádná předpověď dlouhodobě. 

Upřímně... já tohle na Kydech nechci. Nechci vám přinášet argumenty ve prospěch toho čemu věřím já osobně. Nechci se zlobit na své čtenáře, že jaksi neuznávají můj skvěle vyargumentovaný postoj vůči Babišovi, Zemanovi, Trumpovi, Putinovi, Člověku v tísni a podobně. Nechci skončit jako Čulík nebo Vlk a zdůrazňovat své staré zášti ve víře, že jsou tou jedinou pravdou a o to více zatracovat argumenty protistrany, kteří vidí i to co já vidět odmítám. Nestojím o to dělat ze čtenářů voliče Koblihy a zdůrazňovat jim při každé příležitosti, jak jsem měl pravdu a jak dochází na moje slova. Takových je plný internet... 

Já vidlácky prostě a jednoduše v mnoha případech nevím kde je pravda. A vždycky když nevím, tak se bavím tím, že si vymýšlím celou řadu scénářů i řešení. Vymýšlím si celou řadu argumentů pro i proti,  sleduji řadu stop, fantazíruji a v konečném důsledku mám blízko k řešení... jen nevím kterému. Ale nejsem otrokem žádné své konstrukce, klidně se mohu mýlit a bez problémů zahodím svou včerejší myšlenkovou konstrukci, protože v záloze mám celou řadu dalších. Nesnažím se přesvědčit čtenáře o nějaké pravdě a proto se ani nesnažím mu nosit argumenty. 

Já jen chci, aby se mnou čtenář uměl žít. A já zase s ním. Abychom si na sebe zvykli, byli schopní ohleduplnosti vůči názoru s kterým nesouhlasíme.  Abychom se učili v diskusích naslouchat druhým a abychom v mnoha případech zjistili, že se dobíráme stejného výsledku, jen každý na to jdeme odjinud. Koneckonců pravda se nakonec ukáže a je taková jaká je a žádné argumenty - ani dobré ani špatné - na realitě nic nezmění. 

Kydy jsou tu od toho, abychom přes odlišné názory na politiku, hospodářství, pravici i levici mohli žít v jednom státě. Aby každý viděl, že i přes rozdílná jména na hlasovacím lístku nejsme zase tak odlišní.  Nechci být jak Minář - když nezvítězil jeho názor ve volbách, tak si ho musí vydupat na ulici. A nechci být ani jako náš čtenář Donald Trump, který má pocit, že bych měl Kydy dělat jinak, protože nepřináším nic nového... Proč bych také něco přinášet sakra měl? Každý si najde milion nových věcí během pěti minut vyhledávání. Každý se může podívat na cokoliv z libovolného počtu úhlů a přečíst si libovolný počet argumentů pro jakékoliv své rozhodnutí. Všichni máme své zdroje, kam si pro to chodíme. Co k tomu já mohu ještě přinést?  Mám být konkurencí Vlkovi? Čulíkovi? České televizi? Mladé frontě? Kubáčovi? Spencerové? Jaký smysl by to mělo? 

Já nechci skončit jako další nositel pravdy, kterému okolí zničilo jeho představu demokracie. 

Na Kydech se proto bude vždycky jen kydat. Já se budu starat o témata k diskusi a pustím kohokoliv, aby téma nahodil on. A budu kydat denní dávky hnoje, aby nám nepřerostl přes hlavu. Každý den se můžeme trochu zasvinit, ale dělám to proto, abychom se v hnoji neutopili. Pokud tento blog zajistí, že si lidi budou schopni vynadat za postoj k Mnichovu, Americe a Babišovi, ale další den přijdou zas do čistého chlívku s čistou hlavou, tak jsem udělal víc než dost.

Pokud někdo chce trvale čistý prostor, kde bude vládnout pravda a fakta, tak ho musím zklamat, tady to nebude a nebude to ani nikde jinde. Všude se válí svinstvo, ale málokde ho někdo uklízí. 

To také bude jediný důvod pro konec Kydů - kdyby se ukázalo, že už nejsem schopen denní dávku hnoje vyvézt. Ale dokud budu schopen každý den pozvat čtenáře do čistého, tak to budu dělat. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (134 hlasů)

Komentáře

Vážená Majko, já jsem celé to vyjádření nečetl, ale je nutné pochopit, že NSZ (nejvyšší státní zástupce) neshledal Šarochovo rozhodnutí jako nezákonné. On ho jenom zrušil a vrátil k došetření a znovu rozhodnutí. Dokonce v části ho potvrdil (osvobození). Vrátil ho zpět z důvodů, které jsem zde před časem označil. O nezákonnosti se nikde nehovoří. Hovoří se o tom, že dle jeho názoru vydané rozhodnutí nebylo podepřeno argumenty, které by mohly uspět u soudu. Ono to vypadá honosně, že se tím zabývá NSZ, ale nejsme stále u soudu. Asi se bál, že by to soud panu Šarochovi shodil. Já si myslím, že si tím akorát tak trochu …….. do bot. Šaroch to dozajista došetří (má plnou volnost), nebo také nedošetří (má k tomu plnou volnost) a přijme rozhodnutí. Všem, jak jsem napsal, kteří v Praze tomu trochu rozumí chodí a rdí se nebo si trhají vlasy nebo krčí rameny. Malá část mimo právní kruhy si mne ruce, že s touto kartou mohou dále hrát. Já stále tvrdím to stejné. Úmysl mu nejde prokázat, ale i kdyby (a to je fakt z říše fantazie), nebyl v pozici, kdy by to mohl nařídit jinak než přes usnesení valné hromady. A pak je tam ta časová souslednost. Skončí to celé v náručí Heleny a Mirka a dalších úředníků. Pokyn tam k tomu už je.
Majko nakonec - nevymysleli to fakt v Průhonicích? Co takhle tento konec: Babiš a ta paní zbaveni, úředníci obviněni, očekávám nedbalostní trestný čin a jsou odsouzeni. Vítěz je jasný, postup jak ze seriálu Dům z karet. Problémy kolem dotací jsou zastíněni Jurečkovou kauzou. Joj, to je výsledek! Miliony chlívků se hroutí a ani Čižinský to nezachrání, protože budou zesměšněni a ani 3000 statečných jim nepomůže, i kdyby tam naklonovali Yul Brynnera a Horsta Buchholze dvěstěkrát.
No a do toho očekávám překvapující tah u ombudsmanky, neboť nikdo dnes nepotvrdí profesorku Válkovou na místo ombudsmana potom, co se zjistilo, že psala články se soudcem Urválkem (to byl ten prokurátor co navrhoval tresty smrti Slánskému a spol. a Horákové a spol. - mimořádně odpudivá osoba). Mimochodem, doufám že se té nominace vzdá sama a tiše zmizí z Parlamentu - tohle fakt nejde. Takže se dočkáme mimořádné nominace, která pak může v takových to věcech zasahovat a obecně pomoci. Očekávám nominaci jedné známé advokátky z Vinohrad, která se, na rozdíl od všech ostatních lidskými právy fakt zabývá. Tím by vzal kavárnu u krku strašně. Tak schválně, jestli i tohle proroctví vyjde.
Hezký večer. IK

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Kláru?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

nominace KVS možná ano, ale neprojde. Už se o ní mluvilo v té souvislosti asi před rokem, ale pokud si chcete zase potvrdit Vaše "prorocké schopnosti" radši bych na ni nesázela :-). Ještě Vám musím pane Kante při téhle příležitosti poděkovat za spousty zajímavých informací ve Vašich článcích. Fakt se to čte skoro samo :-) Dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Já si tu nezákonnost fakt nevymyslela!

Tady i veřejnoprávní ČT tvrdí, že o NEZÁKONNOSTI hovoří sám NSZ Zeman:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3019643-saroch-nebude-znovu-zadat-…
Kopíruji z odkazu:
******
"Pavel Zeman (NSZ dodává Majka) označil rozhodnutí, kterým Šaroch v září zastavil stíhání Babiše a Mayerové, za NEZÁKONNÉ a předčasné. Našel v něm skutkové i právní chyby.(Co je tam tedy přesně NEZÁKONNÉHO?, ptá se Majka) Důkazní situace podle něj neodůvodňovala ani zastavení stíhání, ani podání obžaloby"
*******
A Vy IK píšete:
"..vydané rozhodnutí (to Šarochovo) nebylo (dle Zemana NSZ) podepřeno argumenty, které BY mohly uspět u soudu. "
************

Co by mohlo či nemohlo uspět u soudu by posoudil až ten soud a ne NSZ.
A když bylo tr. stíhání zastaveno, tak pak není, CO by soud zkoumal.
Kdo by to k soudu asi tak k "uspění argumentů" dal, sprostí stíhaní těžko a že by žaloval Šaroch k soudu sám svoje rozhodnutí tak to je snad i na právníky už cu MOC ne?!
Naopak to "k soudu nedal" a zastavil logicky z důvodů spíše jistoty neúspěchu s podáním obžaloby k soudu.

Tedy se točím stále v kruhu, v čem to Rozhodnutí Šarocha je NEZÁKONNÉ, dle jakého § jakého zákona, že ho mohl NSZ Zeman zrušit?
Protože zrušit rozhodnutí SZ nemůže snad ani ten NSZ sám nezákonně, nebo jo.....?!

P.S.
Nedělám si žádnou iluzi o chování dotačních čerpačů, Babiše včetně.
Ani úředníků, co mají nejen "státní" úkol přidělit dotace z EU, jak jen to je trošku možné....
Ale myslím si, že dotační úředníci odsouzení nebudou - ani nedbalostně, tam už je to zase politika a zájmy tak nějak napříč spektrem.....

Zatím bez slepic

A možná právě takového člověka hledají, aby naplnil stranickou pokladnu. Účel světí prostředky.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Pane Kant.
Někdo to musí odskákat,je to nejlepší cesta,jak to zamést pod koberec.
Jen bych použil to rčení,zloděj křičí,chyte zloděje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Původně to mělo být 7.5 miliardy. Díky snížení to je "jen" 1.16.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/evropska-komise-pozaduje-po-cesku-zpe…
Jak to, že se o tom dozvídáme až teď když to prověřovali už v 2017? Taková darda a skoro nic zatímco o Babišových 50 či 220 milionech takových keců.
Do háje se všemi dotacemi. Takových úředníků (určitě zdaleka ne špatně placených) se s žádostmi, kontrolou, povolováním a kdovíčím ještě celá léta živilo a nakonec na tom všichni jen proděláme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý večer paní Anno.
Na Vaši otázku snadná odpověď – průser udělal ministr zemědělství Jurečka v roce 2015-17 , prověřovalo se v 2017, ale zásluhu za snížení pokuty ze 7.5 na 1 mldu by se muselo poděkovat současné vládě. Tak to ani náhodou :-).
A proč tak pozdě? Zatímco o „výsledcích“ Babišových auditů vědí některé deníky dřív, než je v Bruselu od práskačů opíší, jiné jsou pro média nezajímavé. Je přece jasné, že Babišových pár milionů (vrácených) nás poškozuje víc, než prošustrované miliardy Jurečků :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale to, že dnešní názorová různost a množství pravd připomíná Brownův pohyb, je dáno tím, že se začala podporovat individualita a nekritičnost a ne společenský zájem. Cíl byl jasný. Ti co touží po moci, potřebují tento chaos, hysterii a ovčí přežvykování trávy. Zmizelo kritické myšlení, každá hovadina se složitě diskutuje, ač je od počátku jasné, že je pitomost. Korektnost vede společnost k tomu, že ztrácí čas hledáním argumentů na vyvrácení vyložené pitomosti, jen aby to bylo korektně a blb se neurazil. Čím blbější názor, tím líp. To co se říkalo už za komunistů "čím hůř, tím líp" se daří prosazovat skoro na všech úrovních. Pokud se společnost nedohodne na cíli a pravidlech, dle mého názoru je to hlavně vlastenectví, úcta k tomu, co jsme kdysi vybudovali a hrdost a ty pak bude prosazovat od školství přes kulturu, pak zde budou ti nejsilnější individualisti prosazovat bezohledně svou. A to je cesta do pekel... jsem se rozepsal a utekl od tématu.
Souhlas s Vidlákem, že se nechce stát určitým směrníkem. Okamžitě by byl středem zájmů různých skupin a pod tlakem, i třeba jen finančním se nedá být dlouho nezávislý. Proto BL skončily, u Vlka důvod nevím. Kydy jsou pro mne volným prostorem pro názor a diskuzi. Díky za ně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

To mu chcete provést moc ošklivou věc. Víte, jak dlouho Scallop namáhá nohu, než napíše větu? A to se opravdu snaží. Asi by potřeboval asistenta.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Proč jste anonymní?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

udeřila na Lopatu:
co nového v Íránu?
No je tam klid po ránu
rakety už dopadly
uklízečky popadly
popelnice, kýble, vodu,
pojišťovny řeší škodu.
Máme nad tím kontrolu
jen to éro chocholů..
to nám dělá starosti,
než nám přijdou znalosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

" Kyjev považuje za jednu z hlavních vyšetřovacích katastrofy zásah ruskou raketou. Spekuluje se ale i o srážce s bezpilotním letounem, poruše motoru nebo teroristickém útoku. Podle íránských vyšetřovatelů se posádka před pádem snažila vrátit stroj na letiště." (idnes)

Piloti se snažili boeingem utéct raketě... to může opravdu otisknout jen debílek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ale CIA automaticky překládá Kydy do angličtiny a banderovštiny...
Co naděláme!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Dneska jsem hledal, kam mi novy Windows ulozily nejaky slozky a napadlo mne si napsat do CIA, jestli tam nemaj zalohu. Mozna by to bylo rychlejsi nez to hledat sam.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Má ten Putin smůlu,nemá se chlubit novými zbraněmi,raketami.
Tohle bude nějaká nová raketa,normálně si lítá ve vzduchu a motor ji nasaje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

zbytku rakety a začínají kolem toho našlapovat jak mlsný kocour. Jenom ještě neví jak dokázat pravost fotografie.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Cesta to byla klikatá. Nejdříve, v polovině šedesátých let, jsem patřil ke společenství lidí uměleckého zaměření, kteří byli většinou informačně tvrdě antikomunističtí. Kontakty s nimi jsem dosud nepřerušil, dnes jsou to pravdotrusové a bigotní katolíci. Na konci sedmdesátých let jsem si v práci pořídil středisko technických informací (ČSVTS, kupodivu firma funguje stále) a dostával různé tištěné publikace, jezdil na výstavy a semináře, stále více zaměřené na IT. V osmdesátkách jsem už dostával balíky mikrofiší. Všechno to tvrdil poslech západoněmecké TV, Svobodné Evropy, Hlasu Ameriky a BBC. Jednou za 14 dní jsem si v Praze v prodejně zahraniční literatury v Jungmanově ulici kupoval Financial Times. A taky jsem se těšil vždy na víkend na četbu Hospodářských novin. To byl můj informační svět až do listopadu 1989.
S příchodem „svobodných časů“ jsem se těšil, že informace budu získávat mnohem jednodušeji. Nebylo to tak. Náhle jsem byl zavalen spoustou braku. Zlatá ČSVTS, která šířila pouze kvalitně profiltrované informace. A to nemluvím o bulváru.
Přelomem byl internet. Poprvé jsem se napojil na internet prostřednictvím serveru na VŠ v Liberci, někdy v roce 1995 Každopádně od roku 1996 už informace na internetu začaly být běžně přístupné, takže 20 let už nekupuji noviny. Stejně jako mnozí s internetovými diskusemi, jsem začal na blozích Aktualne.cz u pana Stejskala. To bylo před deseti lety. Vzpomínám na diskuse s prof. Hořejším, přírodovědcem, Pocestným, ale také s Vlkem. Pan Stejskal z Aktualne.cz odešel a s ním i výběrová dramaturgie a vysoká úroveň diskuzí pod blogovými články. Svůj blogový prostor si založil Vlk, kam jsem také chvíli psal a odtud jsem doputoval až na Kydy. Ale dalších informačních i diskuzních zdrojů je hafo. Zajímavé je, že různé, ze začátku skvělé portály, postupně degenerují, prvním příznakem úpadku je rušení diskuzí na nich.
Ono to není ani tak o pravdě, jako o sběru informací, jejich filtrování, třídění a skládání do souvislostí. Byly doby, kdy jen omezený okruh lidí čerpal informace z omezeného přístupu ke knihovnám, novinám, nebo informacím určeným pro elity. Dnes je to všechno jinak, a to je dobře. Všechno se to událo za 60 let. Zažil jsem to. Nikdo nic podobného se v historii nestalo.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

že právě diskuze způsobuje degeneraci blogů. 90% příspěvků jsou nesmysly nebo s tématem nesouvisí.

Zatím bez slepic

že s takovýmto názorem na diskuse vůbec diskutujete.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem se chystala napsat zdejšímu Trumpovi, nevyšlo mi to a dnes je to už zbytečné, napsal jste pane Vidláku všechno, co bylo třeba.
U Čulíka mne „pohoření“ tak nepřekvapilo, bylo jen otázkou času, kdy se projeví vliv prostředí ve kterém se pohybuje. Ale Vlk je pro mne zklamáním obrovským. A ne změnou názorů, to se nám občas stává každému, ale nenávistí a lehkostí, s jakou zahodil všechno, co o sobě prohlašoval, co vyznával. Znectil tím všechno, proč jsem ho četla už od Lidovek a je mi to i líto. A může být stokrát dobrý „analytik“, jak se tu traduje, jeho závěry i přes linky jsou pro mne nevěrohodné. Už ho skoro nečtu.
Kdosi řekl (napsal) : „Mysli jen potud, abys mohl cítit a ovládej své emoce, abys nepřestal myslet“. A to se zmiňovaným dvěma pánům vůbec nedaří. Na druhou stranu však díky téhle jejich slabosti už vím, s kým mám tu čest.

Takhle jako Vy dnes Vidláku, reaguje vyrovnaný člověk, který si na nic nehraje a osobní integritu a nadhled má v sobě jako dar (od rodičů, od Boha). Je dost obtížné nenechat se ovlivnit /ne/sympatiemi k nějaké ideologii či postoji a Vy jen potvrzujete mé přesvědčení, že „moudrost“ se nezískává co nejvyšším vzděláním.
Díky, že tu „jen kydáte“ (Vaše slova), i když právě Vám není těžké věřit. Nemůžu jinak, než říct - za dnešní blog máte můj obdiv.

Všem čtoucím dodatečně přeji šťastný rok 2020 v plném zdraví.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

protože co je Pravda? Pravda je to, co zůstane až opadne to ostatní. Pravda trvá a není závislá na tom, co si myslí Čulík, Vlk, Vidlák, weissbach....

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Omyl. Pravda není nic jiného než poznávací proces, čili aktuální stav poznání v daném čase.Včera absolutní pravda, dnes už jen relativní nebo nepravda. Včera konspirační teorie dnes aktuální skutečnost, tedy pravda. To dobře ve svých paradoxech již popsal Zénón , když např Achilles nedostihne želvu nebo šíp vlastně v čase stojí. A z toho pohledu je třeba posuzovat svět kolen nás a pracovat s informacemi.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale máte na to právo.

Zatím bez slepic

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Včera absolutní pravda, dnes už jen relativní nebo nepravda. Včera konspirační teorie dnes aktuální skutečnost, tedy pravda."
To, co popisujete, je subjektivní názor, nebo individuální stupeň poznání. Ale jak jsem napsal, pravda není závislá na jednom ani druhém... Ona je a nemění se, jinak by to nebyla pravda. Příklad s konspirační teorií je také dobrý. Ale konspirační teorie, která je platná i po čase /v aktuální skutečnosti/ byla pravdou a je jí i po čase....
Pěkný večer

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tak to pravděpodobně není. Z pohledu našeho světa, žijeme všichni v tzv. superpozici. A každým svým rozhodnutím stále měníme svůj svět, čili ovlivňujeme realitu , o které si myslíme , že to je ten správný svět Ve skutečnosti se stále svět mění a záleží jen na pozorovateli v jakém stavu se naše pozorovatelná realita nachází. Čili není nic , co bychom mohli označit za absolutní pravdu (po odstranění všeho balastu). To je kvantová fyzika...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Předběžné výsledky kydání říkají, že idea vidlování hnojem chlívem nehne a dle vyjádření o to ani nejde. Augiášův chlív si vzít nedáme, tomu rozumím. Ale stavět se do pozice Sisyfa, kerej každej večer přinese hnůj a druhej večer ho uklidí v konečném důsledku nepovede nikam. Hromady hnoje přitáhnou hovnivály, keří dotáhnou své názorové kuličky a to povede, a bude pomáhat, blboně svádět z cesty. Bez patníků nebo směrových ceduli je výsledkem stejně jen zdebilizovaná motající banda blboňů hlásající názory, keré bude volit a bude chtít aby je ostatní blboni taky volili.

Tohle pravidlo zobání slepic někým posunujících kleci je tím nástrojem pastýřů pasoucí nějakej dobytek. A nepomůže ani opisovat z Ezopových bajek nebo cintátů. Pokud není vůle hledat z podělanýho chlíva ani z klece cesty ven, výsledkem bude jen konzervace a zhoršování stavu ať je myšlenka nošení hnoje jakkoli nezištná. nebo dobře myšlená. A gdyž už nic, smyslem by nemělo být jen kydání, ale mělo by pomoci alespoň hlásání pravdy, gdyž né bránění pravdy. Že pravda je to, co sme gdysi dávno už věděli a měli tisíckrát odžité. Ale je to těžké, sakra těžké.

Nestojím ani o to stát se bohem, raději palcujte, klidně do mínusu. Heh

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Ano a zelene tycky jsou stale tyckovatejsi. Tak uz to chodi.

Zatím bez slepic

Zase musím napsat, JO tak to je!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

o svou cestu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Píšu teda víc, není to moc? Heh

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

kdyby vždycky konkurentem byl člověk jen sám sobě. To by pal myslím pak byla selanka nejen tady na kydech.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To bych nevydržel!
Já se sám se sebou strašně hádám a pravidelně si vulgárně nadávám!

Kde jsou ty časy, kdy se mi zdávalo, že jsem malé koťátko a hrálo jsem si se mnou!

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

:-) :-) :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě k tomu pádu letadla.
Jestli jsem něco přehlédl,tak mne opravte.
Byla to pravidelná linka,nebo let navíc.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Uršula.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

zvolala rudá fena Jiřina Šiklová. (30.3.2001)

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

No, vidíte - a jak se oba polepšili !!
Feny i čubíci jsou dnes mimořádně ideově flexibilní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

vy jste neurvalí!
Takhle špinit ombucmanku
hledat její temnou stránku.
Připravila odvar z blínu
vašek pak měl skvrnu v klínu
musel koulet sudy
a mít nízké pudy.
Kdo by to byl do ní řekl
dejte jí na truhlu dekl
ať nechodí mezi lidi
i hamáček už to vidí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Není ani tak nejdůležitější, co teď na Válkovou vytahují Milka a Pekari, i když ty skutečnosti jsou ungustiózní, ale jejich bučení a kvikot se daly očekávat.

Důležité je, že tato osoba před sebou vášnivě hrne k ratifikaci Istanbulskou smlouvu a bůhví, co má děvěnka ještě za lubem.

Také se domnívám, že budoucí ombucmáňa by se neměla jmenovat "Válková", ale "Mírová".

A také se domnívám, že ombucman/máňa by vůbec nemusel být právník, ale člověk, co prokazatelně celý život pomáhá prostým lidem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Viz má odpověď Majce o něco výše. Hezký večer IK

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Tak jo, Immanueli. Ještě vhoďte do placu to jméno advokádky z Vinohrad, pěkně riskujte, když už jste byl jmenovám místním prorokem.

Když to vyjde, tak se alespoň budeme moct chlubit Vašim peřím a říkat: "U nás na Kydech se to vědělo už dávno!".

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

ale na peří mi nešahejte, na něj tu mám monopol já !

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vy jste prostě přecitlivělý, Asfaltový holube.

Ne vždy je vhodné se chlubit jen Vašim peřím, víte dobře, že ho máte věčně zapatlané a poslepované od ropných derivátů. Ušlechtilé rajčí peří IK prostě bude vypadat někdy lépe.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

výhodou asfaltu je nepromokavost, na jakou rajky nedosahnou.
Kachny si nepřetržitě peří promašťují, ale holubům chybí patřičná mazová žláza a - přiznávám - i píle.
Nicméně možná pod vlivem Vaší připomínky půjdu do sebe, ženským okem jsem na sebe dosud nepohlédl, uznávám, že asfalt může někdy odradit i otrlou jedinku *).
Co byste řekla transplantaci rajčího peří, impregnovaného průhledným hydrofobním silikonem ?

*)jedinka=samička jedince

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

To zase ne, holube. Vaše zapatlané ropné perutě patří k základním atributům Kydů, už jsme si na ně zvykli a nic se transplantovat nebude.

Jen je potřeba zvažovat, čím peřím se budou Kydy chlubit mimo hnojiště.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Klára.

Zatím bez slepic