Co budou dělat za pár let?

Autor
Štítky

Když sleduju současnou nejnovější kauzu naší (možná už bývalé) zmocněnkyně za lidská práva - svého času soudružky (ur) Válkové, začínám si zcela vážně myslet, že bez další revoluce se neobejdeme. 

Krátce shrnu situaci. Bývalá ministryně za ANO a současná zmocněnkyně po lidská práva, poslankyně zvolená za ANO, právnička Válková měla kandidovat na ombudsmana na Zemanův návrh.  Vzhledem k přehmatům paní Šabatové, která se vmontovávala do všeho, všechno myslela dobře, ale dopadlo to jako vždycky, se Válková zdála jako docela normální kandidát, který především nebude moc vyčnívat, bude toho ochránce práv dělat z pozice právníka a vedle Šabatové bude zadarmo vypadat jako velikán ducha. Navíc byla kandidátkou za ANO, které má hodně poslanců a s celou koalicí pohodlnou většinu ve sněmovně.

Nedávno se ovšem na soudružku Válkovou našly její staré spisy, které tvořila za předrevolučního justičního systému. Jednalo se o ochranný dohled a ona o tom psala nějaké právnické materiály, kde není ani jedno normální lidské slovo, jen paragrafy, odborné výrazy, odkazy na další normy, byrokracie jako prase. Osobně si myslím, že by tohle nikdo nikdy nedokázal proti ní použít, protože je to naprosto nečitelná hatmatilka, která se pro dnešního mladého pravdoláskaře v podstatě neliší od kouzelnických formulí Harryho Pottera.

Kdyby nebylo jednoho malého detailu. Spolu s Válkovou se pod spisy podepsal i justiční vrah Milady Horákové - soudruh Urválek. (Von má  fakt příznačné jméno - představte si, že prokurátorem u Horákové by byl třeba soudruh Buchtička)

Takže se stalo, co se stát muselo - sice prakticky nikdo neví o čem Válková psala a už vůbec nikdo netuší, co bylo smyslem oněch spisů (včetně mě), ale Urválek naší Pravdě a lásce zachránil situaci, bo v tomto případě není zapotřebí nic vědět - Válková nám spolupracovala s krvavým vrahounem, je celkem pravděpodpobné, že s ním i přátelsky debatovala u kafe, možná spolu byli i na obědě, kdo ví, zda s ním neflirtovala....tehdy byla mladá...  a tak dále.

Ono se na toto nedá moc nic říct. Urválek byl fakt hajzl první kategorie, na oprátce pro Horákovou měl lví podíl a dělal to rád, hodně to pomohlo jeho kariéře a kdyby si to u strany a vlády později nepodělal, mohl to dotáhnout i na ministra. Válková se od něj jaksi automaticky ušpinila a teď to pěkně zasmrdělo. Stalo se, co se stát muselo, Válková je z kola venku a všichni včetně Andreje si teď prohlížejí šosy, zda se neumazali zase od ní. 

A já se vidlácky ptám... sakra co budou naši chvilkaři a kovaní demokrati, kteří za předchozího režimu statečně vzdorovali do statků i hrdel a nikdy se nepodělali - až na Hrušínského a Svěráka - co budou dělat, až nám ti staří komouši dojdou? Oni už jsou hodně za zenitem.  Jasně, teď se s nimi nejlíp bojuje - soudit starou bábu nebo senilního dědka je o dost jednodušší než se pustit do chlapa či ženské na vrcholu sil se spoustou starých, ale dobrých kontaktů na všechny strany. Ale oni za pár let všichni umřou.  I ta Válková se stihla o Urválka umazat jen tak tak. Za pár let už bude možné bojovat za demokracii jen proti lidem, kteří v roce 87 chodili na stranické schůze. Ještě deset let a v aktivní politice už nezbude žádný představitel starých časů. I ten Andrej už na tom bude podobně jako dneska Zeman. 

Antichartisté také umírají jan na běžícím pásu, za pár let už dnešní mizérie nebude na koho hodit. 

Proto bych vidlácky navrhoval, abychom se začali chystat na revoluci v roce 2029 nebo 2030. Bude zapotřebí si opatřit nové bývalé exponenty režimu - takový Čižinský, Hřib, Bartoš, Minář, Feri a jim podobní už za sebou budou mít pestrou politickou minulost a bude akorát tak čas na ně všechno svádět. Bohužel nové pěsti míru a lásky nejspíš unikne Kalousek, což mi bude vysloveně líto, ale při trošce štěstí bude jeho mrtvola tak konzerovaná alkoholem, že bude možné ji exhumovat a zhanobit dodatečně. Zeman se určitě nechá raději zpopelnit, ale profesor Fiala bude přesně v tom věku vhodném na odsouzení - starý, takřka nemohoucí, nesmyslně žvatlající - to se bude u soudu líbit. 

Vzhledem k dnešnímu pojetí demokracie také budeme mít k dispozici mnohem více viníků než měl předchozí režim akorát už nebude co krást, protože ti komouši nám alespoň nechali továrny, pozemky a fůru peněz. Tihle dnešní už nám nechají jen dluhy. O to zajímavější by mohly být procesy i tresty. 

Zkrátka a dobře, vyzývám po vidlácku k nové revoluci. Docházejí nám viníci, potřebujeme nové. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (80 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

si to především posrala sama.
Svým okecáváním, že nevěděla kdo Urválek vlastně je.
Sama nabrousila vidle svojí blbostí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (24 hlasů)

Jako že když dostala umístěnku/nastoupila do práce, že měla říct kašlu vám na to, jdu k lopatě i když jsem 5 let studovala :D Fakt myslíš vážně, že po nástupu do práce si diktuješ "a stímhle mluvit nebudu, s tímto se nechci ani vidět na chodbě, toto dělat nebudu, atd..."? :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

já píšu o čase přítomném, nikoliv o čase minulém.
Za prvé se mi příčí někomu předepisovat jak se měl v minulosti zachovat.
A za druhý je to zbytečná námaha, už se stalo.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co se stalo?

Stalo se jedine to, ze ji vycitaji neco, na co nemela zadnej vliv.

Jestli byl Urvalek takova svine a odsouzeni Horakove takovy zlocin, tak at seberou sakumprask celou bandu, co ho tehdy soudila a odsoudila. Vcetne soudcu, pisarek a chlapka co pred soudem zametal chodnik. Ne nekoho, kdo s nim 20 let pozdeji jel v tramvaji.

Navic Urvalek byl jen prokurator. Prokuratori neodsuzuji tak nevim, co proti nemu kdo muze mit. Kdo byl soudce a kdo jeho deti. Na ne se pojdme vrhnout, kdyz uz.

Plus odsoudil do vezeni komunistu Slanskeho. Tak to je vlastne bojovnik proti komunismu, neco jako Masini nebo chartisti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Slánský nešel do vězení, ale na šibenici.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak kde jí vyčítají "že se nevymezila dneska", když všude čtu, že vadí "že sním pracovala", takže minulost ne tvoji přitomnost...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

ono to spíš vypadá, že Urválek byl "užitečný idiot" par excellence ...stačí si přečíst jeho nechutnou apologii:
https://web.archive.org/web/20040719194952/http://www.mvcr.cz/policie/u…

Smutné je, že to Válková jako mladý střevo schytala za odborné články, které napsala v roce 1979 a 1981 o mechanismu "resocializace recidivistů". Tento mechanismus následně režim v roce 1981 poprvé použil i vůči signatáři Charty 77 J.Gruntorádovi (a následně začal používat vůči politickým odpůrcům) ...takže titulky, že Válková pomáhala šikanovat disidenty jsou pěkná prasárna.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/valkova-udajne-v-ksc-hajila-sikanu…

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Za to by mela dostat metal jako ucastnice tretiho a ctvrteho odboje.

Disidenti byli preci stari komuniste pracujici pro cizinu a placeni z ciziny. Takze je hrdinka boje proti komunistum.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

někteří "dyzyci" vyblili, by seděli i dnes.
Takže hafo z nich velmi dobře vědělo, za co si ten zostřený dohled zasloužili.

Zajímavé je, že většina mladších "dyzyků" či potomků starších "dyzyků vystudovala za "krvavé diktatury" lukrativní obory na VŠ. A pokud je náhodou vyrazili ze školy, bylo to většinou za flákárnu a neplnění studijních povinností. Možná by je měli proklepnout genetici, protože to je zjevně dědičné - v některých "dyzyckých" rodinách už takhle jede třetí generace.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

Dyzydentova syna Kocaba pousteli na zapad, se tam i ozenil, takze jak se museli mit ti normalni, co problemy s rezimem nemeli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Gruntorad musel byt pekny darebak.

Jeho zivotopis zacina az dospelosti

Za socialistické diktatury byl nucen pracovat v dělnických profesích, například jako topič či zedník. Od roku 1978 se začal věnovat vydávání samizdatové literatury a v jeho edici Popelnice postupně vyšlo na 130 režimem zakázaných knih.

- Velka cast naroda byla a je nucena pracovat v delnickych profesich. Nota bene tehdy oficialne vladli delnici.

Je to akeci volake hmlave

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Narozen 1952, začal se učit po dokončení ZŠ lesařem - lesním dělníkem. Leč nedoučil se - údajně kvůli nemocné páteři.
Na tutéž páteř dostal u odvodu modrou a zákaz výkonu fyzicky namáhavých zaměstnání.
Takže se jako zcela nekvalifikovaný stal průvodčím tramvaje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože už má svůj věk.
Nicméně...

Urválek zemřel v listopadu 1979.
Článek, jehož má být spoluautorem, tedy musel vzniknout před tímto datem. To bylo Válkové 24-28 let - v podstatě čerstvá absolvenka PF.
V té době rozhodně nikdo, ani Urválek sám, nemluvil/nevyučoval o jeho působení v 50. letech. Takže Válková skutečně TEHDY o jeho excesech nemusela nic vědět.
I jakýsi "badatel" z ÚSTRku je ve vyhodnocení toho, zda Válková mohla vědět či věděla, velmi zdrženlivý: https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/historie/josef-urvalek-helena-…

Co se týče "ochranného dohledu", tak tam jsou kritici Válkové už zcela mimo mísu.
Ochranný dohled je zcela běžnou součástí procesu resocializace po propuštění z výkonu trestu všude na světě. V anglosaských zemích, zejména pak v USA, to je záležitost tak drsná, že i Urválek by asi nestačil zírat.
A přál bych "dyzykům", kteří si stěžují na "pronásledování", projít ochranným dohledem v USA. Tam se totiž propuštěný vězeň nehlásí na "vejboře", nýbrž je umístěn do detence, která nemá k vězení daleko - vč. dozorců, striktního režimu, uniforem, zákazu telefonování a korespondence atd. Na neomezenou dobu; o tom zda se bude moci vrátit k rodině a do běžného života, rozhoduje soud na základě reportů dozorců. Zlatej komunistickej "dohled"...
Ostatně - co myslíte, že je "probační a mediační služba" v ČR???
Že se dřívějším kurátorům dnes říká "mediátor" či "probátor", na tom nic nemění. Princip je stejný - výkon dohledu nad odsouzeným.

No, a k VÚ kriminologickému.
Tak ten existuje stále, jen byl po hadráku přejmenován na "Institut pro kriminologii a sociální prevenci".
Dál se zabývá trestněprocesním právem a kriminalitou vč. prevence, stejně jako v době, kdy tam pracovali Válková a Urválek.
Stejně jako Válková, byl i Urválek odborníkem na trestní právo a kriminologii. Válková nesrovnatelně větším. Urválek obdržel za trestní řízení dokonce vyznamenání (rigo, 1933): https://is.cuni.cz/webapps/archiv/public/book/bo/1017775172558833/836/?…
Takže pokud byl spoluautorem článku "Některé poznatky z výzkumu ochranného dohledu v souvislosti s prokurátorským dozorem", není Válkové absolutně co vytýkat. Jde o ryze odborný článek. Navíc i "historici" a historici uvádšějí, že ochranný dohled začal být využíván/zneužíván proti "dyzykům" až po r. 1981, kdy už byl Urválek spolehlivě mrtev.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/odklizen-do-ustavu-jak-se-justicni-k…

To, co "demokraté" rozjeli proti Válkové, je prasárna non plus ultra, která si v ničem nezadá s politickými štvanicem ze 30. a 50. let.
Ale na každou svini se vaří voda...

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

.....téměř vyčerpávající a dovolím si ku kompletaci vložit pouze dva odkazy.
https://www.ceska-justice.cz/blog/obrana-heleny-valkove/
https://www.ceska-justice.cz/2020/01/prokuratorsky-dohled-komunisticke-…

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Skvělé doplnění.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Tak nějak opomíjíte některé skutky a výroky pí Válkové z této aktuální doby. Začnu od začátku - možná to byla zásluha mého otce, ale já jsme tak cca v 15 letech věděla co byl Urválek zač. Nechápu nějak, že člověk tenkrát z justice nic o tom nevěděl, zvláště když v roce 68 mu bylo 18 let a šel studovat práva, kde se ledacos semele z oboru. Ale pominu toto období a budu brát řeč pí Válkové jako rozlévání panenského oleje. Ale rozhodně jí nemohu odpustit uvedené, že Čechům se za protektorátu zase tolik nestalo - doslova cituji: V březnu 2014 při rozhovoru pro server Echo24 odpověděla na otázku, jaké je její mínění na poválečný odsun Němců z Československa, následující: „To nejhorší. Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v Protektorátu zas tolik nedělo.“ Tato citace vzbudila velký rozruch. Později se za nedorozumění omluvila.[13] Jinak mám dojem, že pí Válková má bydliště v Passově, ale k tomu nemohu info dohledat. Je horlivou zastánkyní Istanbulské úmluvy. Na tu by měli být citliví muži, poněvadž ta je pro ně diskriminační. Jinak chování paní Válkové mi připadá docela podivné, takové tak trochu zmatené - je hodně citlivá na své ego, je pak v reakcích dost impulzivní a nedůtklivá. V jejích 68 letech a zároveň souběhem poslaneckého mandátu by se měla věnovat jeho naplnění a po ukončení z politiky odejít na důchod. Myslím si, že jí již v politice není třeba. A ještě podotýkám, že nechápu co vedlo pí Válkovou, že si na svůj úřad zmocněnkyně pro lidská práva vzala k ruce pana Hermana, provařeného obdivovatele knaků a tupláků na sjezdech Landsmančaftu. Vzít si na úřad takového provařence musí být i "lidská odvaha" (nebo Hloupost?).

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Sims. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidím to podobně. Jinak Válková s Hermanem jsou, spolu s ostatními jako je např. Maláčová, Špilar, pirátka Richterová, Středula atd., i u Roučka v Česko-německém diskuzním fóru.
http://www.diskusniforum.org/o-diskusnim-foru/rada-2019-2020/

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Sims. (neověřeno)

Trvalý odkaz

také si myslím to co Vy. Jen proto že na ní ted vytáhli Urválka nezmenšuje její řeči o Protektorátu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Sims. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Válková sama uvedla, že část jejích předků byli Sudetští Němci. Její otec byl z česko-německé rodiny - původní příjmení Mitsche. Takže asi demonstruje, jak se na věc dívají v její rodině. Proto ta afinita k Hermanovi, ten se také nijak netají tím, že má německé předky.
Na druhou stranu podle statutu Rady představitele občanské a odborné veřejnosti jmenuje a po projednání v Radě odvolává na návrh předsedy Rady vláda. Tedy konečné slovo ve jmenování Hermana měl Babiš.

Moc by mě zajímalo, jak na tom s "němectvím" je zakladatel Evropských hodnot Petr Kolář. Jeho reakce, když o něm bylo prohlášeno, že spolupracovník gestapa Otto Kollar měl být jeho příbuzným, byla hodně vyhýbavá, cituji: "Můj otec je Josef Kolář a pochází z Moravskoslezského kraje, moje matka je sice z jižních Čech, ale za svobodna se jmenovala jinak. Potkali se na vysoké škole v Praze. Žádná příbuznost s panem Ottou Kolarem tam není." Když si rozeberu jeho výrok, tak skutečnost, že jeho otec je Josef a pochází z Moravskoslezského kraje vůbec nevylučuje možnost, že nějaký jeho příbuzný byl z jižních Čech a jmenoval se Otto. Otec byl krajně nepravděpodobný, neboť Kolář je ročník 1962 a jeho otec mohl být narozen patrně v rozmezí 1932-1942, tedy těžko mohl být konfidentem gestapa. Dále Kolář vylučuje, že by Otto Kolar byl příbuzným jeho matky. Příbuznost po otci však výslovně nevylučuje, alespoň tak chápu smysl jeho výroku. Možná jeho výrok jen zkreslilo Aktuálně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Osobně si myslím, že to tzv. "opozice" (jako kdyby součástí opozice nebylo SPD a KSČM) s těmi štvanicemi přehání a vymstí se jí to. Hlavním důvodem ke štvanici je to, že je Válková spolupracovnicí Babiše.
Věřím tomu, že Válková v té době nevěděla, kdo to Urválek je. Urválek byl odklizen do výzkumného ústavu v roce 1963, kdy bylo Válkové 12 let. Tehdy se asi spíše zajímala o panenky, než nějakého ukřičeného prokurátora. Podle sdělení Válkové s Urválkem přímo na článku nespolupracovala, Urválek se jí pod článek podepsal. To byla běžná praktika tehdy a je dodnes. Tomu, vzhledem ke svému věku a postavení těžko mohla zabránit. Kdyby protestovala s ohledem na Urválkovu minulost (pokud o ní věděla), vyhazov by ji neminul.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Hlavním důvodem ke štvanici je to, že je Válková spolupracovnicí Babiše."

To je JEDINÝ důvod.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemám už dnes sílu číst celou diskusi, tak možná, že budu mlátit již vymlácenou slámu, ale rád bych se vyjádřil k tomu okecávání, že nevěděla, kdo Urválek je.
Svatosvatě prohlašuju a přísahám na svůj pupek, že já, jako mladý člověk, s technickým vzděláním, mimopražský, jsem 16.11.1989 ještě neměl potuchy, kdo byl Urválek. Měl jsem nějaké povědomí, že byla Horáková, ale kdo ji soudil? Ne, to jsem fakt nevěděl. Možná dnešním pyrátům a chvylkařům to přijde nepochopitelné, když to stačí vygůglovat, navíc to do nás ČT rve horem dolem, ale v normální většinové společnosti, která nechystala revoluci, si myslím, že to věděl málokdo.
Je asi možný argument, že v právnické sociální bublině v Praze to bylo jinak, ale stejně to beru jako šílenství, brát jako bernou minci nějaký kontakt z před 40 let, principiálně to chápu jako zrůdnost.
Jiná věc jsou její dnešní názory a priority, když ty vyhodnotím podle svého rozumu, tak jsem rád, že to nebude ona. Ale to nic nemění na výše uvedeném.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromaxi.com/ ">buy azithromycin tablets</a>

Zatím bez slepic