Společenské smlouvy

Autor

Kdysi jsme se učili v dějepisu o společenských smlouvách. Vlastně ani pořádně neučili, učitelka to jen zmínila a ani se to snad nezkoušelo.

Přesto je to jedna z veledůležitých věcí.

Tehdy, před francouzskou revolucí, se tehdejší vzdělanci zabývali tím, že na jižní polokouli byli ojeveni lidé, kteří žili bez králů a že to tedy jde, nemít žádného krále. Tím, že společnost krále nepotřebuje a vše, co z toho vyplývá, včetně toho, jak se krále zbavit a proč vlastně, protože psané zákony byly samozřejmě dělány mocnými v jejich vlastním zájmu a tak na psané zákony se odvolávat nedalo.

Proto vymysleli, či spíš opsali od reality, společenské smlouvy. Teorii, že lidé, různé vrstvy splečnosti, král a lid atd spolu uzavírají jakési nepsané a nevyřčené dohody, kterými se řídí a na které je možné se odvolávat a považovat je za nadřazené psaným zákonům.

A trestat za jejich porušování.

Ve skutečnosti jsou společenské smlouvy všude. I se svým psem máte uzavřenu společenskou smlouvu, že mu budete dávat denně nažrat a on vám, za to bude dávat pac, nosit zastřelené kvíčaly, zabíjet krysy, co lezou z kanálu či na co ho vlastně máte. S partnerkou máte dohodu, že nebudete ani jeden spát s někým jiným nebo naopak, že to teda máte dovolený a nebude se kvůli tomu navzájem otravovat nebo cokoliv jinýho, co jste si mezi sebou ustavili. Se sousedama, že nebudete ve tři ráno řezat dřevo motorovou pilou a kde co dalšího, co všem přijde jako normální, dokud někoho nenapadne zrovna tohle dělat, s falešným či hraným přesvědčením, že vám do toho nic není.

Když ty smluvy, jejichž existenci si ani neuvědomujete, porušíte a budete v tom setrvávat, tak se vám to bude vracet. Samková se jednou ohledně sporu ČSSD a Altnera rozepsala, jak to vypadá ve stejných situacích při rodinných sporech. Kdo chce příliš, byť na základě nějaké neprozřetelně podepsané smlouvy, nakonec nedostane nic. Lidé sami sebe vytunelují, aby jim nebylo co zabavit, utečou do ciziny, spáchají sebevraždu atd.

Podobně dopadla Ukrajina, když si s Altnerovkým éthosem troufla zakázat Rusům mluvit rusky. Hned byla o něco menší.

Podobně měl Stalin s vojáky uzavřenou nevyřčenou smlouvu, že když už oni riskují život každý den, tak je režim nebude ještě otravovat kvůli nějakýmu znásilnění a když pak Stalin potřeboval smlouvu zrušit, protože potřeboval uzavřít smlouvu s dobývanými Němci, že se nebudou tak zuřivě bránit a Rusové se budou chovat civilizovaně, jak to jen zvládnou, aby jich bránící se Němci zabili o něco míň, tak to Stalin napřed nechal vyhlásit všem svým vojákům a důstojníkům a pár jich dal popravit, aby bylo jasné, že to myslí vážně.

Stejně tak měl smlouvu s vojáky, co nepřeběhli, že se tvrdě a rychle zatočí s těma, co přeběhli, pomáhali nepříteli a po vlastních i stříleli. Výběr mezi zrádci a věrnými je rychle udělán. Šlo to prý tak daleko, že ve Stalingradu rusové nemilosrdně stříleli děti, který si Němci za kousek chleba posílali pro vodu do čutory.

Britové zas dali svým soudcům pokyn, aby vojákům, co po návratu domů zabili jejich kurvící se děvku, dávali tresty co nejnižší. Tak plnili smlouvu, že za vlast bojující voják, je cennější, než kterákoli děvka.

Jakýsi ostřelovač na západní frontě schválně střílel mimo, spojenečtí vojáci si to uvědomili a tak ho na oplátku zase nechávali na pokoji, místo aby na něj uspořádali hon. Kdesi ve středních Čechách zas došlo k podivné symbióze, kde místní partizáni vyvíjeli jakousi symbolickou činnost tak, aby byl potřeba protipartizánský oddíl a ten je zase honil tak šikovně, že je nikdy nezlikvidoval a obě skupiny se tak dočkaly konce války. Dokonce byli schopni se ve volnu i sejít na utkání ve fotbale.

Zatímco v Británii v konfliktech král (či šlechta) v určitý moment hodili zpátečku, s nosem nahoru přestali s jednou či druhou nehorázností, ustoupili a dělali, že tak to je přeci normální, i když ještě před chvíli byli strašně proti; tak ve Francii či Rusku neustoupili nikdy, situaci zabetonovali ve stavu, jak se to hodilo jen jim/jejich okolí, měli absolutní nadvládu a pak se divili, že jim to všechno vybouchlo pod rukama.

Jak poslední francouzský král, tak poslední car prostě nebyli schopni efektivní vlády, nebyli to vyzrálé osobnosti, situace, které řešit měli, neřešili, v podstatě nechápali svět mimo svou vlastní uzavřenou bublinu a i v ní to nebyla žádná sláva. Byli jak špína uzavírající oba ventily papiňáku a výbuch byl jen otázka času.
- To není o tom, jací byli jako lidé, ale jak se hodili na funkci. - Pak jejich funkce vykonával ve Francii důstojník od kanonýrů nebo v Rusku zběhlý seminarista a najednou to šlo.


My jsme zase v situaci, kdy si musíme zdůvodňovat evidence. Proč není normální, že nám ČT za naše vlastní peníze nadává a lže; že není normální, že nám učitelé pokoutně převychovávají děti; že není normální, že nám nevzdělaná, na alkoholu závislá herečka veřejně říká, že máme vychcípat; že stále platí, že pohlaví jsou jen dvě; že není zločin si myslet, že tahle země je naše, když tu sídlíme tisíc a nejspíš několik tisíc let; že nasi politici by měli poslouchat své voliče a né nějaké křiklouny z médií, neziskovek, Letné či ani nepříliš tajné pobočky cizí tajné služby; že peníze na důchody jsou na důchody; že není normální platit penále 50x větší než dlužná jistina; že stát bude tuhle zemi a obyvatelstvo bránít před přivandrovalci, co se neumí chovat a nutit je se přizpůsobit nebo táhnout a ne, že jim bude nadržovat; že nebude krást ze sociálních fondů a vyživovat nepřizpůsobivé vyčůránky, rozdávat jim baráky a až je zničej tak další a další, hopsat kolem nich jak kolem rozmazlených kraleviců, dávat jim prachy za nic, a ještě nadávat ostatním do rasistů a šikanovat je, že se jim to nelíbí. Že boj proti rasismu bude obousměrný a ne jen proti bílejm. Že se nám nebude podstrkovat vina za to, co se stalo před sto lety a na druhé straně světa, co se stalo předevčírem, na druhé straně světa nebo co se stalo jako odplata a ne jen tak bezdůvodně. Že se po nás nebude chtít se zase přizpůsobovat megapíčovinám vymyšleným v Paříži, Frankfurtu, Bruselu či Haagu. Že se nebude prodávát země cizincům. Že nějakej lokální městkej zmrdopolitik vůbec nebude mít právo dělat něco, co zasahuje do mezinárodní politiky, tedy se týká nás všech a nasere do té doby korektně naladěnou velmoc.

Každej ví sám dost a dost věcí, který jsou daný a ne, nejsou na uvážení jednoho či druhýho zvolenýho politika, rychlokvašenýho, jednadvacetiletýho rádoby gender/socio/polito mudrce z UK či MU, samozvaného aktivisty či placeného zmrda z lumpen-neziskovky. 

Každej si musí uvědomit, že jsou jisté hranice, které se nepřekračují a když, tak se nesou následky, ať si huláká kdo chce, co chce. Že když se nebude moc na vás, tak se vybijou na vaší rodině (že pane Jakeši, že paní Baarová), že vás za pár urážlivých poznámek klidně střelej na ulici (že pane Rašíne), že vás bodnou pilníkem jen proto, že patříte mezi šlechtu (že císařovno Sisi) žijící v ostrůvku luxusu uprostřed oceánu bídy, či setnou za jásotu davu na náměstí i s vaší ne tak milovanou manželkou a syna vám nechají umučit opilým žalářníkem (že králi Ludvíku Capete), že se po zbytečně krvavém vypálení baráku (sice magorské) sekty jeden ze sympatizujících magorů vysere na všechno a před státním barákem (i se školkou) vyhodí do vzduchu pro jistotu rovnou náklaďák výbušniny a pak si klidně nechá dát injekci jedu; jinej jen tak mírnix tírnix postřílí celý neomarxistický školicí středisko, protože se vám podařilo ho přesvědčit, že je jeho život bezcenný vedle vašich nádherných sluníčkářských vizí a tak to aplikuje na vaše děti se stejným gustem, jako vy na něj. 

Není to proto, že to někde někdo rozhodl, ale protože to je v podstatě přírodní síla a s tou můžeme počítat, jako s jinými přírodními zákony. Lidská společnost je sakumprásk jen o biologii, čili chemii, čili fyzice.

S Newtonovými zákony se taky nedá diskutovat. Smějte se jim, nadávejte jim, zakazujte je, zavírejte za to... stejně si budou fungovat dál, jakobyste nebyl.

Zrovna proběhlo na netu, jak v Řecku pochodoval dav pákistánských ilegálů a dožadoval se smrti jakéhosi Řeka, co měl urazit Mohameda (nejspíš neurazil, prý byla to jen fáma).

1. Stát porušil svou smlouvu s občany, že je bude chránit a oni se za to vzdají svého práva na obranu
2. Stát porušil smlouvu s občany, že bude prosazovat zákony, protože ilegálové z definice nemají v Řecku, co dělat, stát je evidentně nevyhostil a tedy zcela evidentně neprosazuje své vlastní zákony
3. Stát porušil (a stále porušuje) svou smlouvu s občany, že bude chránit hranice (a tím i občany samotné). (Kromě porušení i takových prkotin jako jsou smouvy EU o ochraně vnějších hranic.)
4. Pakistánci porušili v celém světě běžnou smlouvu host-hostitel, že pravidla určuje hostitel a když se to hostu nelíbí, tak se vrací domů.
5. Pákistán porušuje smouvu, že každý si svou verbež bere spátky domů.
6. Vítači porušili smlouvu s odpůrci migrace, uznávat se navzájem za rovnoprávné občany s právem mluvit rovným do chodu země.
7. Novináři mainstreamu v Řecku, Německu i všude v EU porušují smlouvu o tom, že budou pravdivě informovat a vysvětlovat do důsledku dopady té které události.
8. Selhává řecké duchovenstvo, protože má vést a chránit věřící a tedy z kazatelen kázat proti vládě. Selhávají akademici. Selhává armáda, pohraniční stráž, policie i celá justice, protože jejich povinnosti jsou vůči národu a ne státu, byť to nikde nemaj napsané, protože při sepisování ústavy a zákonů si nikdo nedovedl představit, že by se do vedení státu dostali takoví hloupí, bezpáteřní, krátkozrací a arogantní debilové.
9. Parlament i komise EU porušuje dohodu s občany, že budou vyžadovat po hraničních státech ochranu vnějších hranic.


Samozřejmě, že Řecku částečně svazuje ruce finanční situace, ovšem to jen poukazuje na další společenské smlouvy.
10. Stát (řecký) se bude chovat ke svěřenému majetku s péčí dobrého hospodáře (a ne tunelovat jak Papandreu).
11. Stát se nebude zadlužovat a už vůbec ne přes míru.
12. Státy EU se nebudou navzájem finančně vysávat až na kost a z toho vyplývající
13. ... nebudou se zavádět takové ekonomické prasárny jako je Euro, koncipované od samého začátku k tomu, že státy se silnou ekonomikou vysávaly státy se slabou.
14. Občané EU si jsou navzájem rovni, to znamená, že němečtí občané nemají právo parazitovat na řeckých.
15. Privátní zisk implikuje, že i ztráty zůstanou privátní. Soukromé německé banky, kterým Řecko není schopno splácet dluhy udělaly chybu už při půjčování a tak mají odepsat ztrátu. Ne, že budou komplotovat a korumpovat politiky, že se Řecku jakoby půjčí z peněz EU, Řecko to hned vrátí bankám a najednou mají Řeci dluhy vůči státům EU místo soukromé německé bance. Je to od potentátů EU a bankéřů přímočará krádež z prostředků občanů EU. Je to stejné, jako když Obama zachraňoval US banky a velké firmy, nebo když se u nás penězma ukradenýma z důchodových fondů, zamázly dluhy z tunelů. - Ve společenské smlouvě není nic o tom, že se bude krást ze společného, aby chdí zaplatili hlouposti a sviňárny bohatých.

 Je to jen pár věcí viditelných už při zběžném pohledu, ale nějak to vypadá na celkový rozvrat společnosti, protože toho začíná být příliš mnoho, co už přestalo fungovat, na příliš mnoho místech a tendence je zhoršování.

 Je to jako, když se žije dlouho nezdravě a ignorují se přiznaky nemocí, zátěž na organismus i jednotlivé orgány je příliš veliká - až v těle najednou začne kolabovat orgán po orgánu, nejdřív jen jeden, pak se přidávají další a čím dál rychleji, až se nakonec rychle zhroutí všechno a organismus umírá.
 
 Brexit měl bejt jako pro EU varování jako když omdlíte. Vyřešili to jako Kubera svý zdraví, útěkem vpřed a větší dávkou politického nikotinu, kafe, chlastu a bůhví čeho ještě. S tak krásnými ideály se to přeci musí podařit.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (84 hlasů)

Komentáře

No popis "mesto nemelo jidlo, protoze hodne lidi tak se to vyresilo tim, ze tam pritahl dalsi lidi", no sorry jako Targusi, ale fakt to potrebuju vysvetlit, jak si s teto myslenky vypsal to co jsi vypsal ty?
Pokud nepřijmu, že si tam dal x faktů co jsi dosadil ty, pak fakt vysvětli ty, jak si to co jsi napsal dostal z textu Mirka58, ani omylem to z toho nejde vyčíst...

Takže místo vykřiku jak su "debil", prosím místo doplěnní další faktů, vysvetli text co napsal Mirek58;)

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

tu "deklarovanou životosprávu" bych možná změnil na "deklarovanou životnost", soudím podle toho, jak nejen Kubera připouštěl jistou možnost nedožití se Zemana jeho konce ve funkci presidenta ... a kde je TEĎ Zeman a kde Kubara?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Kubera pořád kouří, ale teď jen pasivně. Kouř z okolních ohňů a ohně pod sebou.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Informační systém k el. dálničním známkám spuštěn. Můžeme začít testovat.
http://www.ferznamka.cz

"Proč stojí nálepku Fér známka za nákup?
Zakoupením viněty Fér známka získáte šanci vyzkoušet, jak systém funguje. Veškerý výtěžek bude věnován nadaci Kolečko, která pomáhá dětem zotavit se ze závažných zranění."

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

elektronických známkách vícero článků. Myslím, že tu čtenáři (Admirál a spol.) naházeli v diskuzích pár odkazů.
Jinými slovy nejde o nic jiného, že budem platit více soukromým firmám, i když nám politici tvrdí naprostý opak. A jako bonus bude mít erár, potažmo kdokoli, kdo se dostane do kompů spravovaných PRIVÁTNÍ firmou, možnost naprosto beztrestného šmírování kohokoliv kýmkoliv.
Můj velmi přestřelený odhad - jeden kus papírové - pardon - plastové známky nevyjde na víc, než na nějakých deset Káčé. K tomu směšná marže prodejci (proč to asi moc nechtěli prodávat na pumpách?) a jsme na nějaké dvacetikoruně (to je naprosto přepálený strop) za režii nejlevnější známky. S těmi dražšími to bude jen a jen menší procento...
A teď mi tu bude tvrdit nějaký hejhula, že vyjde levněji vývoj a provoz nějakého bonzáckého kamerového systému? Na kolik peněz vyjde sledování jednoho auta, které projede trasu Ostrava - Praha, když vás na KAŽDÉM placeném úseku (od křižovatky ke křižovatce) musí někdo nebo něco vyfotit, poslat datovou zprávu v podobě MMS do centrály, kde musí jiný strojek rozpoznat vaši RZ (postaru SPZ), vyhledat ji v systému a POKAŽDÉ poslat systému zprávu, že máte zaplaceno?
Opravdu jste tak bl..., éééé..., duševně nedostatečná, že uvěříte zmrdovi z parlamentní lavice debilní hlášku, že digitalizace hlídání části populace bude levnější, než papírek - pardon - kousek plastové fólie na předním skle?

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

ale Targusi o ekonomiku přece nejde, doopravdy se nebuduje jen system na výběr poplatků za použití všech rychlostních silnic, ale především sledovací system pohybu obyvatelstva a tam žádná cena není dost velká.

system se postupně rozšíří na všechny významné silnice jedničkové a dvojkové a propojí se plně s monitoringem hraničních přechodů. a pak se přidají kamery s rozpoznáváním obličeje pro vaši bezpečnost v metru a pražských ulicích a najednou KUK máme tady velkého bratra se sociálním ratingem jako v číně (pro vaši bezpečnost)

jak sledují mýtné brány od samotného začátku je prokázáno

https://neviditelna.rozhlas.cz/fotoalbum-od-policie-kazdy-prujezd-pod-b…

Fotoalbum od policie. Každý průjezd pod bránou má svou momentku

Jaká data o občanech sbírá a zpracovává policie? Průjezd z bran se fotí, i když žádný přestupek nespácháte

Policie uchovává fotografie průjezdů všech vozidel. Nezáleží ani na tom, že řidič nespáchal žádný přestupek. Co tyto fotografie obsahují? Naše figurantka Lenka si policejní záznamy vyžádala. Na vyřízení písemné žádosti má policie 30denní lhůtu.

Policie lhůtu plně využila. Po třiceti dnech Lence přišlo CD s necelou stovkou černobílých fotografií. Snímky jsou anonymizované. Není z nich možné zjistit, kdy a kde byly pořízeny – tedy pokud někdo pozorný neidentifikuje dané místo podle okolí silnice. Černý rámeček se objevuje přes SPZ cizích vozidel a čelní skla všech aut. Včetně toho, které patří Lence.

U fotografií přitom policie uchovává také polohové a časové údaje. Tyto informace ale neposkytla. „Policie tvrdí, že to nemůže vydat s ohledem na ochranu případné třetí osoby, která to vozidlo řídila,“ vysvětluje důvody datový novinář Českého rozhlasu Jan Cibulka. Lenka ale v žádosti čestně prohlásila, že auto nikomu nepůjčuje a tak ho podle jejího vědomí nikdo jiný řídit nemohl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

sere, je skutečnost, že nám vrchnost chčije do ksichtu, my jí za to máme VELMI DOBŘE platit a ještě nadšeně tleskat soustavnému lhaní.
Je to úplně stejné, jako s těmi důchody, na které si máme naspořit, nejlépe v zahraničních bankách se sídlem na Kajmanských ostrovech.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Karle a ted si predstav ze kazda mitna brana ma svoji GSM branu, ke ktere se tvuj mobil vzdy propoji minimalne pro informaci, tedy dostanou i tve EMAI telefonu + fotku :D

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

ale ja to samozrejme vim, uklada se 6 mesicu oficialne 'pohyb' telefonu a SMS, jen si toho nikdo z scenaristu kriminalnih serialu nevsiml, nebo dostal naznaceno aby mlcel

o cem se moc nemluvi je moznost ze se vsechny hovory nahravaji, jen to neni verejne znamo

kazdy bankomat take uchovava vase fotografie, krome toho ze snima kontinualne co se pred nim deje

take se moc nemluvi o tom ze existuji minimalne dva systemy na kontrolu internetu v ceske republice, krome povine uchovavane komunikace kazdeho poskytovatele internetoveho pripojeni a obsahu (web servery)

----
https://neviditelna.rozhlas.cz/kam-jsi-vcera-sel-tak-sam-mobilni-operat…

Jako figurant pro tento díl působil datový novinář Jan Cibulka. Zažádal si o výpis provozních a lokalizačních údajů a za poplatek 1 700 Kč mu po předložení občanského průkazu operátor předal CD s tabulkou všech informací. V ní si mohl přehledně prohlédnout, kde všude za posledních šest měsíců byl – tedy se svým telefonem. Operátor totiž uchovává provozní a lokalizační údaje o tom, kdy a kde se daný telefon připojil k síti. Každý vysílač má své souřadnice.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

"Opravdu jste tak bl..., éééé..., duševně nedostatečná,..."

Opravdu se divím, že musím zrovna vám s vašimi duševními schopnostmi vysvětlovat proč jsem ten odkaz dala.
Ale budiž. Odkaz neměl znamenat nic víc než to, že programátoři v neděli v 19:00 skutečně spustili systém na prodej el. známek, který byl původně oceněn na 400 mega.
To co rozebíráte vy já nijak nerozporuji (a ani nehodlám na to jsou tady jiní včetně vás a já vám to ráda přenechám) pouze podtrhuji, že co slíbili to stihli a že to navíc, zdá se, taky funguje.
Takže vám se podařilo uhnout hned v první větě což je samozřejmě vaše právo odvést řeč kamkoliv, ale
promiňte při vaší inteligenci vám tentokrát nějak nedokážu odpustit ten poslední odstavec.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

https://www.respekt.cz/agenda/respekt-dalnicni-e-shop-mel-mit-tajnou-fu…

Espézetky měla kontrolovat jednak policie v rámci normálních dálničních hlídek, ale systémovou automatickou kontrolu měly obstarávat hlavně kamery přimontované na mýtné brány.

Tyto kamery měly umět fotit espézetky všech projíždějících aut a posílat je do systému kvůli kontrole, zda dané auto má zaplaceno. O této funkci se vědělo a je součástí řešení, jak od papírových samolepek přejít na elektronický systém. Zároveň však systém měl data o průjezdech všech aut – tedy platičů i neplatičů – uchovávat. Díky tomu by měl stát kompletní přehled, kdo kdy přes kterou mýtnou bránu projel, což by znamenalo novou dimenzi sledování občanů.

K tomu, že právě toto mělo být podstatou utajené části systému, se kloní mimo jiné Michal Bláha z neziskové organizace Hlídač státu, jeden z lidí, kteří se o zakázku kvůli jejímu předražení od začátku intenzivně zajímali. „Z toho, jak se chovali, jsem to tak pochopil,“ řekl Respektu Bláha při popisu toho, jak si přebral informace ze schůzky, kterou absolvoval s šéfy Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) a s lidmi z vedení ministerstva dopravy, tedy hlavními architekty původního řešení.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Každý systém potřebuje čas od času restart, aby odstranil všechny postupně nahromaděné drobné chyby. Pro ekonomiku byla možnost provést takový restart ve 2008, kdy šlo říci bankám, že je stát nebude zachraňovat. Jenže státy (zejména německý a francouzský) se rozhodly, že zachovají status quo a banky zachránily. Včetně jejich bankéřů. Mohli aspoň trvat na tom, že z bank odejdou všichni vysocí manažeři. Ale to ne, odměnili je za neúspěch. Včetně jejich akcionářů.
Pro naši společnost ovšem restart bude ekonomický, protože euro už nedovede vyrovnávat všechny vady nastavené mezi státy. Řekové své dluhy nesplatí nikdy a až je přestanou splácet Italové, euro se zhroutí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řekové? Který stát, co má +- 100procent ročního rozpočtu to zaplatí? A píšeš Italové, ale Frantíci jsou na tom "lépe" i když se mluví hlavně o Italech...
Sranda bude s německem, kdy dojče bank má "papíry" v hodnotě ročního výkonu celé eurozóny (myslím, kde je euro, ne EU), tak az padne, to bude prdel, Řecko i kdyby krachlo to je poslední, že se něco mění, pidistáty nikoho nezajímají, čeká se na černou labuť ve státech jako Francie a Říše...

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

je jen stát s největším zadlužením. Italové a Francouzi je ale úspěšně dohání. Zatím všichni platí úroky a základní jistinu nikdo nesplácí. Je to jako když si dlužník půjčuje u lichvářských společností a dluhy splácí novým zadlužením. Jen jednou už nenajde nikoho ochotného půjčit. Zatím se platí z natištěných peněz a všichni se tváří, že mají hodnotu. Zatím ano. Peníze jsou jen slib a slibem nás stát nezarmoutí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co si představujete pod větou "euro se zhroutí". Euro jsou jen papírové peníze, které jsou používány v určitém stádiu kapitalismu. Nemyslím, že by peníze jako takové za něco mohly. Vysvětlte blíže, prosím.
Stejně jako v minulých komentářích píšete, že se sociální systémy rozpadnou, tím myslíte, že se nebude platit soc a zdr pojištění a každý pěkně za své, nebo že zaplatby soc a zdr pojištění nebudou adekvátní služby (což se salámovou metodou děje už nyní) a bude stejně nutné doplácet?
Díky.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Dojčeři - pardon - Čtvrtá říše - pardon - Německá unie - pardon - Spolek Republik Německa, nebudou schopni vnutit svým vazalům a satelitům ekonomickou politiku podle svých představ a potřeb. Ten okamžik se přibližuje s poměrně dramatickou akcelerací boje proti vnitřnímu nepříteli - eh, co to melu - proti sodovkovému plynu. Elektromobilita spojená se sázkou na slunečníky, větrníky a měsíčníky přivede Německou unii do problémů, které si nyní ještě neumíme ani představit.
Úplně postačí, když dokážete přežít nějakých příštích 15 - 20 let. Poté pochopíte.
Jinak řečeno, éčko se prostě stane měnou, kterou nikdo nebude chtít, takže eurorotačky nám budou k naprostému hovnu. Bude to tatáž situace, v níž je už dávno USD s tím rozdílem, že EU si neumi a nebude umět VOJENSKY vynutit akceptaci svých strakatých papírků, jak v zahraničí, tak u svých obyvatel...

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Euro je jen slib, že ten natištěný papír má nějakou hodnotu. Co v případě, kdy lidé přestanou tomu slibu věřit? Tedy až budou státy eurozóny zadlužené natolik, že už nenajdou nikoho ochotného jim půjčit?
Sociální a zdravotní jsou likvidovány oběma cestami. Jednak služeb je za dané peníze čím dál méně a časem začnou ti, kdo do systému přispívají sami volat po jeho zrušení, protože platí a nedostávají nic. To je to zhroucení systému.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti tisku peněz nestojí dlužníci, ale produktivita práce, která toto běsnění (bohudík či bohužel) zatím zvládá. Peníze se tisknou, nepůjčují (to je jen taková hra). Zhroucení eura může tedy dojít jen odstupováním států od něj a/nebo inflací která se stane nekontrolovatelná (což si myslím je nesmysl, pravděpodobně i hyperinflace je/byla vždy řízená za určitými účely, většinou zahlazení dluhů) a novou měnou. ale na stávajících základech, tj kapitalismus tištěných peněz se v podstatě nic nezmění.
K zrušení soc a zdr pojištění může dojít jen tehdy, pokud ten, kdo to z pozadí ovládá bude mít s velkou pravděpodobností jistotu, že při přímé platbě z lidí vytáhne více peněz. K tomu v našem (V4) prostoru pravděpodobně nedojde.
Osobně jsem pro zrušení důchodů (a vrácení peněz třeba na spec účet u ČNB, který bude přístupný až....) třeba hned. Rodiče uživím a děti zpracuju tak, aby na mě nezapoměly :-)

Průměrný počet slepic: 1.6 (10 hlasů)

názvem Dikobraz?
Rozesmát dokážete...
Jinak jistota vypumpování mnohonásobku sumy vybrané ze zdravotního pojištění obyvatelstva je naprosto stoprocentní. Prostě zvednete ceny a lidi zaplatí. A rádi. Čekat opravdu netřeba...

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Jestli vas to zajimá, Rejnuš

https://www.youtube.com/watch?v=6e6qbnTnILo&t=14s

To, že předpovídá krizu roky "ignoruj", ale poslechni si fakta, která předkládá, kam jde tisk peněz, tedy ne to toho co píšeš "produktivita", ale do něčeho jiného, poslechni si, že cetrální banka nemá financovat vlády, ale obchází se to kupováním dluhopisů atd.

Poslechni si třebas perličku, že když dáš do banky peníze, tak už "nemáš paníze v bance", ale "pouze směnku" a co to znamená... ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Na otázku, kdo zaplatí dluhy států, je už známa odpověď. Budou to střadatelé do penzijních fondů. Žádný politik nenechá takovou hromadu peněz ležet 30 let. Buď je pomůže rovnou ukrást nebo je zahrne do státního rozpočtu. Střadatel o ně v každém případě přijde, v lepším se jejich hodnota sníží na polovinu. Penzijní systém má smysl jen průběžný nebo každý za své. nic mezi tím.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

uzavírán proto, aby mě za svou loajalitu s ním nebtěžoval. Jestliže je cílem státu ze mě udělat debila, má smůlu - ze smlouvy se vyvazuji a ochráním se sám, proti němu. Nebudu posilovat jeho funkci.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

že s mými daněmi bude hospodařit podle mých představ, tedy zodpovědně a podle mých zájmů. Deleguji na něj pravomoc. Když ovšem ucítím, že se chová nezodpovědně, že porušuje smlouvu, tedy rovnováhu mezi pravomocí a odpovědností, musím reagovat. Uberu mu a nechám si víc pro sebe. Ať třeba zdechne, ale vydírat mě nebude.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby jezdil oktávkou, nemusel truchlit celý svět.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Občané platí státu daně, sociální a zdravotní a další poplatky a očekávají alespoň dodržení dohody o ochraně (policie) a obraně (armáda). Stát však na obranu hranic rezignoval a armádu v podstatě zrušil, veškeré zásoby pro případ krize rozprodal, nebo ponechal zaniknout (zlato, CO sklady, strategické zásoby).
Znepokojení občané se rozhodli bránit sami (domobrana) na což stát zareagoval perzekucí (pokuty,označení za teroristické skupiny) a nabídl občanům pouze možnost bránit nikoliv sebe a své rodiny a obce, ale pouze stát, který je nechtěl bránit do teď. (navíc bránit stát jen proti vzbouřeným občanům a chránit sluníčkáře a elitu, případně chudáčky uprchlíčky)
Porovnej si to například s ruskem, které je také v rozvalu oproti drívějším možnostem, kde ale Putin obnovil obranu státu a teď v nové smlouvě občanům nabízí že stát bude garantovat potravinovou soběstačnost, případně další sociální výhody, ale nechce aby ve funkcích státu byli potencionální zrádci s vazbami na západ, kteří v případě problémů zradí, nebo utečou.

Zajímalo by mně které další body by čmoud označil jako porušení společenské smlouvy v české republice. Bod jedna je jasný jako v řecku
1. Stát porušil svou smlouvu s občany, že je bude chránit a oni se za to vzdají svého práva na obranu
2. Stát porušil svou smlouvu s občany ..........

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

alepro.
Ono je to lehké vysvětlení,stát řídí a hned od sametové,,zaprodanciˇˇ
To je ten problém,co řeší i Putin,žádní cizí příslušnici,žádní občané s cizím dvojím občanstvím s několika pasy,aby byly ve vysokých státních funkcích.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Stát, který není schopen ochránit své hranice, je ostatním státům pro srandu !

Pokud téhož není schopno nejbohatší soustátí na světě - EU, pak nemá právo na existenci !

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Rozhovor s Drulákem na Hlídacím psu:
https://hlidacipes.org/jen-at-se-politici-boji-hnuti-zlutych-vest-je-in…
Nebýt Břešťanových blbých návodných otázek, bylo by to perfektní.

Je to přesně k dnešnímu Čmoudovu článku. Vyznění - lidé už zjistili, že "smlouva" není plněna. Pokud se nezjedná náprava, nenechají si to už líbit.
Můj odhad - mezi lidmi dole je již vědomí, kdo že má zaplatit zelenou revoluci, že to budou ONI. Bublá to, je toho všude PLNO. Jako odpařeného benzínu. Bude stačit jiskřička - odhaduji razantní zdražení el. energie a bude BUM.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Dojčeři mají eurorotačky a své satelity s "povinnými" finančními odvody, potažmo uhelnými elektrárnami, takže si myslím, že z mraku zdražení elektriky nezaprší.
Spíše bych vsadil na opakované blackouty v kombinaci se zdražením, nebo nějakou novou zajímavou zelenou daní. Prostě více faktorů naráz.

Jinak bych speciálně vás - coby místního čmuchala - upozornil na tvrdou masáž publika (klientů) spojenou s vysokými dotacemi na pořízení domácích slunečníků a bateriových setů pod záminkou "slevy, která není zadarmo". Už nyní jsou lidi strašeni a jsou jim vnucovány krámy, které mají ofiko elektricky utáhnout jejich domácnost, čímž ovšem dokážou jen rozhodit diagram spotřeby den - noc a léto - zima.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

nejak jsem nenasel nikde odkaz na tvrzeni v clanku

nevite zda je to z drivejsi doby, nebo aktualni ?

----
Zrovna proběhlo na netu, jak v Řecku pochodoval dav pákistánských ilegálů a dožadoval se smrti jakéhosi Řeka, co měl urazit Mohameda (nejspíš neurazil, prý byla to jen fáma).
----

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

představujete? Koho pověíme?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Nevím, vzhledem k tomu, jak je tohle téma rozjeté a to i tam, kde bych to nikdy nečekal, to nezůstane bez reakce.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

jako Delecroixsův obraz. V předu Majka s praporem a odhalenými prsy, za ní Čmoud a Targus se svým arzenálem, pak se tam někde bude krčit Anonym a potom my ostatní. Ládík složí nějaký pochod, něco jako " teď patří slovo vám, soudruhu Mauzře" Admirál, má na to hodnost, bude ze zadu velet.
Kam ale potáhnem, v Ruzyni je to samý cikán, ty osvobozovat nebudem, na Hrad také ne, Zeman nás přece brání, se Strakovkou je to to samý, na parlament je to zbytečné, ty stačí nezvolit. Takže na Brusel, ale to je daleko, takže pojďme raději do hospody.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

fakt jste mne pobavil.
Na co vy chlapi i zde nemyslíte.....
Naši představitelé a kde kdo další již po naší vlasti troubí, že SVOBODU už tu dávno (třicet let) prý MÁME, takže mne nějaká potvora už zřejmě dávno předběhla a dotáhla nás do..... dnešních dnů☺
Dobré dle mne je, že jste i sebe zařadil do "a potom my ostatní", to dává ještě stále naději.....

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má být zřejmě alegorie podle vzoru vítězných nebo oslavných průvodů v Aténách, kdy v čele průvodu šla nebo jela na voze lepá, vysoká, vyvinutá, vepředu odhalenější, děva s praporem nebo mečem. Znázorňující bohyni Pallas Athéné. Podle sochy bohyně v chrámu.
Socha obdobného ražení je socha Svobody v Novém Yorku. Nebo socha Matka vlast volá, z Volgogradu.
A nějak takto ztvárnila karikatura Lenku Procházkovou, nezávislou spisovatelku, bojující za svobodu slova v ČR, ona vepředu průvodu rozhalenější jako Athéné a v ruce nad hlavou plnící pero.
A mám dojem, že rk právě tuto karikaturu viděl.

Takže rk na nic i zde nemyslí. (A kdoví, jestli je chlap. ;) Jen se chtěl vytáhnout.

Ve Všech lgogradu

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

ale viděl jsem ten Delacroixův obraz. Na Google ho jistě najdete.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak si představujete svět vy? Myslíte, že nás čeká zářná budoucnost nebo vidíte někde problém jako ti, na které reagujete?

Váš malíř namaloval žen hafo.......

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

bylo to už dlouho večer, takže jste to asi nečetl. Když si vzpomenete, ke kterému článku to bylo, jistě to najdete.

Zatím bez slepic

Podle toho, co jste napsal, se díváte na svět jako většina lidí tady. Jestli je tomu tak, pak nerozumím, proč jste tak nějak v opozici ?? Opravdu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale vidláci jsou přeci zvyklí lhát ... a zabírání území menších státu impériemi jim nevadí ...

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

aby si prostě kus menšího souseda vzali.

K čemu podpisy jako v Mnichově? Čeští vidláci překonali mnichovanstvim i Chamberlaina - ať si silnější berou, pro vidkacky je to naprosto normální.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Pokud v nějaké zemi proběhne státní převrat, mají občané právo hájit ústavnost, že jo?

"ať si silnější berou" Myslíte jako v případě Kososva?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Zákaz vyučování ruského jazyka na základních s středních školách na Ukrajině platí. Na úřadech se ruština nesmí používat. Rusínština se také nesmí používat. Maďarština je silně omezená, na úřadech není vůbec, proto Maďarsko nepustí UK do EU.

Škebla asi myslí, že když na ulici promluvte rusky, že se nic nestane. Pokud to teda neuslyší žádný militantní banderovec, samozřejmě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

V Kyjevě proběhl násilný, nelegální, fašistický protiústavní puč. Financovaný USA.

Východní oblasti nelegální, protiústavní pučistickou "vládu" neuznaly. Krym také ne.
Podle krymské ústavy měli jeho občané právo vyhlásit referendum. Což udělali. Na Krymu žádný puč neproběhl. Demokraticky se rozhodli. Nelze se tomu divit. Ústavní kontinuita s UK byla pučem přetržena a UK je dodnes zhroucený stát.

Otázka, Scallope. Žil byste ve státě, který neústavním pučem za použití hrubého násilí a vraždění oponentů, ovládla junta? Která svou legitimitu odvozuje od fašistických bojůvek, spolupracujících s Němci za II. Světové a genocidy, kterou spachaly??

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

P. Marman a D. Jurášek se na své stránce zaměřili na ovlivňování slovenské předvolební kampaně proti Mečiarovi politickými neziskovkami se zahraniční podporou. K analýze použili i studii amerického politologa D. Reichardta.
V kapitole 4. Transfer vedomosti se mimo jiné z této studie cituje (volně): "Strategie a taktiky ... na svrhnutí poloautokratických vůdců byly vyzkoušeny v rumunských a bulharských volbách v roce 1996 a 1997 a ... poprvé naplno nasazené v kampani na Slovensku. Model byl potom použitý v Chorvatsku a Srbsku v roce 2000, v Gruzii 2004, na Ukrajině 2004..."
Dále Reichardt uvádí, že slovenské neziskovky např. pomohly mladým ukrajinským aktivistům z org. PORA! před prezidentskými volbami 2004, po nichž následovala "oranžová revoluce". Výcik těchto aktivistů probíhal ve výcvikovém táboře Eupatoria. Část lidí z PORA se pak stala v 2005 politickou stranou.
https://hrot.info/geopolitika/2613-obcianska-kampan-98-na-slovensku-ako…

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Skalope, ten návrh nebyl jen obyčejný návrh, ale taky prošel parlamentem a nakonec jej prezident nepodepsal, protože mu to loutkovodič nejspíše nedoporučil. Nicméně na těsto již bylo zaděláno a všem na východě, kteří nechtěli být jako ovce svitlo, že když to nechají být, tak je jako ty ovce nakonec podříznout. No a teď mi napište, proč se nedozvídáme z naší vaší ČT jakých úspěchů dosáhla Ukrajina od Majdanu, ajak jim dlouho trvalo než vykopali Černé moře. Nebo, že by to bylo jen Azovské?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

To byl návrh. Dneska realita.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Tím obsazeným územím menších státu má on Scallop jistě na mysli okupaci části Sýrie americkou a tureckou armádou a jejími pohůnky.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)