Porodnost vs jiné možnosti

Autor
Štítky

Aby se nám udržel v České republice počet obyvatel, případně aby mírně rostl, potřebujeme k tomu docela solidní imigraci. Dost lidí se z republiky vystěhuje a i když se teď aktuálně situace drží vyrovnaná díky porodnosti silných ročníků husákových dětí, ubývá nás. Troufám si tvrdit, že za čtyřicet let polistopadového vývoje jsme přišli a ještě přijdeme o dobrých půl milionu obyvatel, kteří se nenarodili, protože počet dětí na ženu je méně než dvě. 

Svým způsobem je to jako s barákem, který neudržujete. Dlouho se neděje vůbec nic. Dům sice stárne, ale pořád se v něm dá bydlet. I s dírou ve střeše se dá snadno žit, stačí postavit na správné místo lavór. Sice hnijí krokve, ale než prohnijí, trvá to dlouho. I vodovodní trubky mohou dlouho prosakovat do zdí, sice to dělá mapy, ale pořád se tam dá žít. Kvalita bydlení jde dolů velmi pozvolna, že si na ni člověk zpravidla zvykne. Některé roky je třeba sucho, vítr fouká z druhé strany, prosakující závit se zatěsní vodním kamenem, tk to dokonce může chvíli vypadat, že se situace zlepšila. Ale jednoho dne se střecha propadne a z ničho nic je dům neobyvatelný. 

I u nás se dlouhá léta může zdát, že situace není tak hrozná. Když se podíváte na statistiky porodnosti, tak v současných letech je porodnost v podstatě vyrovnaná s úmrtností. Husákovy děti... Vítr začal foukat z druhé strany, kde je střecha lepší. Ale rapidní propad brzy nastane, protože to základní se nezměnilo... je možné si za své peníze a svůj čas koupit mnohem zajímavější věci než je výměna plínek a psaní úkolů s dětmi. Stejně tak si můžete koupit BMW místo abyste si opravili na baráku střechu. 

Nejsem si jistý, že jsou na místě nářky, že s vyšším počtem dětí by nás bylo moc  a byl by to nápor na zemědělství. Deset milionů je nás tady v kotlince už hodně moc dlouho.  Vidlácky bych řekl, že Česká republika má demografickou gravitační sílu zhruba na náš počet obyvatel. Samozřejmě existuje určitý pokrok dokonce i navzdori idiotům na vládě, v neziskovkách i v EU, tak se demografická gravitační síla maličko zvyšuje a pomaloučku polehoučku přibývá obyvatel.

Vtip je v tom, že když si tento potenciál nevezmou naše děti, berou si ho děti Vietnamců, Ukrajinců či Slováků a dalších. Svým způsobem není divu... oni se mají hůř a jsme pro ně země zaslíbená. Ale všimněte si, kolik u nás v poslední době pracujie i Italů a dalších jižanů - Kde jsou ty doby, kdy češi jezdili hákovat do Rimini... teď už Rimini jezdí hákovat do Prahy... že Emanuele Ridi. 

Naše relativní chudoba má své výhody v tom, že se u nás nedá žít za sociální dávky jinak než v Chánově a podobných ghetech. To není moc lákavá perspektiva pro žádného Magrebíjana, tak se k nám nehrnou a na tom nezmění nic ani kvóty ani EU. Ani kdyby existovaly jednotné unijní sociální dávky, tak se nic nezmění. 

Naše země má stejně silnou imigraci jako Dojčland... Jen z jiného směru. Ale jinak pro to platí stejná pravidla. Když tu přibývají Mykolové, Hryhoryjové, Ľubošové a Nguyenové, tak mají svoje zájmy podle svých kulturníh vzorců a projevuje se to v politice i ekonomice. Vztah k práci je u našich imigrantů obdobný jako náš, případně ještě lepší, ale co se týče jiných kulturních projevů, už to tak jisté není. Podívejte na volby. Průměrný čech nevolí jako polák, maďar, slovák a už vůbec ne jako ukrajinec. Ale pokud tu bude více ukrajinců, bude se naše politická scéna více a více podobat té kyjevské. To platí pro slováky, poláky i vietnamce. 

Vidlácky si myslím, že by postačilo všechny ty gastarbeitry nahradit našimi dětmi. Kdybychom jich ročně měli o dvacet tisíc víc, tak bychom nemuseli dovážet dvacet tisíc kazachů a mongolů na práci. Ve výsledku by se nic nezměnilo. Tlak na životní prostředí by byl pořád stejný, ne mnohem lepší, protože čech je zvyklejší třídit odpad a šetřit vodou. Peníze za mzdy by zůstaly doma a neodjížděly by do Mongolska... dividendy samozřejmě budou ujiždět do Dojčlandu furt stejně, ale když tu pracuje půl milionu cizinců, to je i při malé výplatě hodně moc miliard, za které se staví baráky na Krivém Rogu nebo jurty u Ulánbátaru. 

Kdyby si průměrná rodilá česká rodinka řekla, že bude mít tři děti, tak by to stačilo. Každý jich tolik mít nebude, protože jim to nepůjde, tu a tam jich někdo bude mít víc, ale v průměru by to bylo kousek nad dvě děti na ženu a bylo by to. Maličký přírůstek, který by zaplnil naší kotlinku. 

Koneckonců co si budeme povídat, jetliže nás čeká tak chmurná budoucnost proti které bychom měli bojovat, tak bychom na to měli mít lidi ne? Německo za Druhé světové přišlo o deset milionů lidí, ale na konci války jich v podstatě oproti začátku neubylo, protože němky rodily a rodily. Tyhle děti pak postavily německou ekonomiku na nohy a udělaly z toho ten dnešní hodně bohatý stát. 

Jestliže se na Evropu ženou cizí hordy, tak to nebude zadarmo je zadržet. Padesátiletí strejcové toho ale moc nenabojují a těžko udrží krok s adolescenty. Pokud bychom měli bojovat, budeme muset prolévat především mladou krev. Ta stará bude muset udržet v chodu válečnou mašinérii. A jediné, co nám nezakazují, je dělat děti... alespoň prozatím. A dělat si starosti, jestli ty děti uživí naše pesticidové zemědělství v situaci, kdy všichni vidíme chmurnou budoucnost blížících se černých islámských korouhví, to si nejsem jistý, jestli je správný přístup. 

Koneckonců podívejte na Irák.. miliony mrtvých kvůli americké okupaci. Afghanistán jak by smet. A oni mají lidí víc než předtím. A jsou mnohem nepřátelštěji naladění. Amíci tam vystříleli miliardy a miliardy dolarů, udělali ze sebe největšího světového dlužníka, aby na konci stáli proti společnosti, která je celkově mladší, celkově nepřátelštější, celkově zocelenější a je jich podstatě víc. Svým způsobem Irák ani Afghanistán nepřišly o nic důležitého, lidských zdrojů mají dost i na export. 

Obráceně by to fungovalo také. Islámské korouhve by po mnoha letech vraždění a prosazování šaríjských utopií mohly zjistit že proti nim stojí nepřítel, který je mnohem méně změkčilý, mnohem mladší, mnohem odolnější a silnější a ještě jich je víc. 

Ovšem pokud je pro dnešní generaci u nás důležitější vzdělání, emancipace, volný čas a zážitky před plozením potomků, tak to bude zřejmě generace poslední. Demografická gravitační síla kotlinky sem vždycky natáhne plný počet lidí. Když to nebudou češi, bude to někdo jiný. Ale stoprocentně to budou takoví jiní obyvatelé, kteří ty děti mít budou a nejspíš jimi budou zásobovat i další země...  

 

 

PS. Kdo jste to dočetlil až sem, mám pro vás moji klasickou zimní vidláckou nabídku. Za čtrnáct dní - tedy od 14.2. do 16.2. mám další zabíjačku. Pokud by někdo z vás čtenářů chtěl dojet, bude u nás vítán. Můžete mi říci z očí do očí, co si o mně myslíte, můžete mě pokárat za mizerné psaní, můžete mi osobně poděkovat, můžete na vlastní kůži zjistit, jestli jsem doopravdy z masa a kostí a jestli jsem takový, za jakého se vydávám. Dokonce nemusíte přijet sami, můžete vzít někoho sebou. 

Pokud budete mít zájem, zkontaktujte mě na mailu. Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Popůlnoční čtenáři tak mají výhodu... 

PPS. Pro případ kontroly od hygieny a berňáku rovnou hlásím, že "případný host se na zabíjačku zcela podle zákonů jen podívá a zase pojede". 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (32 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Čta tento údaj, zamrazilo mě. Možná není až tak známým faktem, že v ČR téměř přesně tento počet dětí "navíc" je. Jenom jsou jaksi ... navíc. Takže by zřejmě bohatě stačilo PŘESTAT JE ZABÍJET. Ať si to každý a každá přebere jak chce.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Je to smutné a pravdivé.
Zajímá nás jen naše pohodlí...

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

ne tak úplně. Pokud existuje rodinná genetická zátěž,...

Zatím bez slepic

Německo si muselo pozvat Turky, nehledě na příliv Němců z Čech, východního Pruska a Polska. Stálo by za vysvětlenou, jak jinak než Češi volí Poláci a ti další.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poslední dny jsem už počítal dny, kdy budu zpátky. Články a reakce jsem poctivě četl, z Vašich článků Vidláku, hlavně těch posledních, jsem byl smutný, ale na nějaké reakce nebyl čas, na cestách se prostě blbě píše.
Problém dětí je o výchově k rodičovství, o ničem jiném. Zatímco sex je všude kolem, a poučení o něm je dnes větší, než kdy bylo, i díky pornografii, poučení o rodičovství ne...
Je to velmi složitý okruh otázek a problémů, které by navíc musely být provázané. Např. aby se minimálně část důchodu vázala na počet dětí, případně přímo na platby od nich. Je to natvrdo o výši daní, aby ti, kdo nemají děti, aby platili více (jako za socíku). A pak ta výchova, ukazování dobrých vzorů, nastavená kultura (např. podpora určitých typů filmů), atd. atd. Aby to prostě nebylo jenom o "výrobě dětí", jakkoli je to příjemný zážitek a navíc úžasné chvíle, pokud jsou dělány s láskou a s myšlenkou na ně. Nu koukám že pozdě v noci pěkně žvaním.
Obávám se Vidláku, že přesně to všechno si dnes mnozí z vládnoucích kruhů nepřejí, ale také je to, a to je hlavní, ani nenapadlo a nenapadne. Oni totiž přichází řešit jiné problémy.
Jdu zavolat hned ráno svým dětem, aby mi bylo více optimisticky.
Takže Vidláku, je to o výchově. A k tomu může i malinko přispět naše společné kydání a šíření tohoto kydání. A muslimy se netrapme. Evropani jim vždycky v minulosti nakonec dali přes držku, jak by pravil Josef Švejk. A snaží se stále, jako se snažili v minulosti. Jsem klidný. Vídeň i Granada jsou krásné připomínky jejich proher a síly Evropy je poslat zpět do písků. Erdogan NeErdogan. Váš IK

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Blázne pomatená !

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlácký sen je jen pouhý sen. Samozřejmě má Vidlák v mnohém, až moc mnohém, pravdu, ale je to stále jen sen. Dnešní společnost není schopna a pokud se radikálně nezmění, nebude nikdy (než to skončí, samozřejmě), schopna najít řešení.
Budoucnost světa dnes není v rození dětí. Budoucnost světa je v omezení porodnosti a snížení populace - nejlépe přirozeným způsobem - na trvale vyhovující výši, která je radikálně nižší než ta dnešní.
I naše kotlinka by se měla v počtu obyvatel rozumně uskrovnit. Možná to i dělá, ale bohužel jen uvolňuje prostor jiným, ale to není dobrá cesta, to má Vidlák naprostou pravdu.
Každá větší společnost by měla - dlouhodobě musí - vystačit s lidskými zdroji jaké má. Neměla by dovážet cizince na práci. Na žádnou práci, ani fajnovou ani nádenickou. Řešením je platit podle nabídky a poptávky. Proč dovážet statisíce dělníků do montoven? Komu to prospěje? Hlavně majitelům montoven. Starosti zůstanou tady, zisky se vyvezou. To je ta odvrácená stránka kapitalismu, která se všelijak zastírá.
Problémy se musí řešit tam, kde vznikají. Nárůst populace se musí řešit tam, kde probíhá. Jenže to my neumíme. Když se Čína rozhodla pro drastickou metodu, tak ji z pozice blahosklonných blbců tvrdě kritizujeme. Ano, je to tvrdé a nemilosrdné a osobně bych to nechtěl zažít, ale nechat růstu populace volný průběh by nakonec bylo mnohem tvrdší a krutější. Mít Čína dvě miliardy obyvatel dostala by se do občanské války o zdroje. Dnes vzkvétá a počítá s postupným poklesem. Čína vždy myslela ve staletích.
Být na celém světě "jen" čtyři miliardy obyvatel, byl by to větší protiuhlíkový efekt než všechny Gréty, diesely, prdy krav a plastová brčka. A co tak miliardy, tři, dvě?
Pak by si každý národ mohl sám rozhodnout zda vymře - žádná škoda - nebo bude žít dál. Navěky to beztak nebude.
Jenže to je utopie, svět se bude přelidňovat, rvát a bít o zdroje tak dlouho, až skončí v temných staletích občanských válek.
Mějme strach o vnuky našich vnuků.
Příroda bude nakonec silnější než člověk, zatím to ale ten člověk neví. Bude se divit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak na úrovni ČR nebo třeba Evropy, není řešení. Ostatně, není to ani udržitelné a možné, když zdroje jsou omezeny.
A samotné zvyšování populace samo o sobě proti muslimům nijak nepomůže. Že je vývoj takový, jaký je, závisí na jiných závislostech, mechanismech...

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

... když jsem ještě vzhůru a je to pro mě fresh, tak to sem za čerstva dávám i když to patří do koronaviru!
Sledoval jsem odhad obchodních ztrát, které způsobí nutná izolace oblastí a to nejen v samotné Číně a vzpomněl jsem si na videa z Youtube o vývoji ohledně HDP ve světě, co měl Vlk hezky pohromadě. Jednalo se o výhled cca 10-20 let. USA klesly na 4. místo a trend byl útlumový.
Konspiraci proč zrovna v Číně jsem radši uložil hluboko do podvědomí, protože jsem si připadal paranoidně! Doporučuji vide zhlédnout!
https://youtu.be/D7O5Yb2jmnw

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Ať budeme mít milionů 10 nebo třeba, jako beznadějně chudá země bez budoucnosti a bez zdrojů, druhý Afghánistán, 20.

Kdo se sem natáhne, záleží na tom, komu to dovolíme. Ne na počtu obyvatel. Pokud není odhodlání jakékoliv invazi bránit a politikové EU nebo ČR to odhodlání nemají, počet obyvatel nerozhoduje. Pět tisíc Arabů dobylo Sýrii a Palestinu, "pár" Tárikových mužů, kterým přišla z Maroka nepočetná posila, celou vizigótskou Hispánii.

Vydělané peníze mizí do Mongolska a jinam, protože tu mizerně placenou práci nechce nikdo domácí dělat. Že je mizerně placená, je politika. Je pravda, že až nás bude milionů 20 a úměrně stoupnou ceny potravin, vody, bydlení, paliv a všeho a úměrně se propadne životní úroveň, peníze do Mongolska mizet nebudou. Mongolové v té době pravděpodobně budou ještě mít rezervní půdu a mají a budou mít vodu a nerostné bohatství. My budeme jezdit k nim. Pokud nás teda vezmou...
Struktura ekonomiky a migrace do země nezávisí na početnosti domácí populace. (Že to není tak jednoduché, ví někde v hloubi duše i Vidlák.)

Mimochodem, sám prostý fakt, že se někde rodí více dětí - zastavilo to někdy a někde islamizaci?????

"Demografická síla kotlinky" neexistuje. Jen fráze. Soráč. Toto tvrzení není ničím podložené. Naopak. Tato kotlinka byla vždy poměrně řídce osídlené (oproti okolí v Sasku, Slezsku nebo na Moravě zde bylo od středověku vždy a většinou i předtím, lidí na jednotku plochy míň), izolované území. A kotlinka se netýká Moravy a Slezska.
Kde, stejně jako v jiných okolních zemích byl větší pohyb obyvatel, než v kotlince.

Že se u nás domorodců rodí málo, je pravda. Za pár let ale může být vše jinak. Podepisují se zde např. malá dostupnost bydlení pro mladé, nedostatek času tvrdě pracujících lidí vychovávat více dětí než dvě a zapotřebí tvrdé práce na uspokojení základních životních potřeb pro většinu populace. Je to tak proto, že stát nemá peníze. Protože část se rozkrade a bohatí v USA stejně jako v ČR nebo v EU už téměř neplatí daně. Dokázali si to vymoci. Peníze jsou na skupinu obyvatel, která z plození dětí žije a na migranty. A pak sem přicházejí zahraniční pracovníci, co se jim prekarizovaná práce vyplatí. Jenže to je politika státu, politika EU nebo USA. Zájem nejbohatších skupin. Tedy politika. A ty dělají zase to, co jim většinová populace dovolí... Uroboros.

Jedno tu už minule zaznělo. Že mají mít ostatní více dětí. Dnes je to tu zase. Odpověděl jsem minule, proč to není možné. Takze dnes znovu a jen stručně. Za daného stavu věcí a z domácích zdrojů, platí přídavky na děti ( a dotují přes své daně i jejich vzdělání, zdravotnictví, infrastrukturu a další věci) rodinám s hodně dětmi pracující rodiny s menším počtem dětí nebo bezdětní.
Až budou mít dětí jako Vidlák, nikdo jim nic nedá, ani Vidlák, budou přes stát platit sami sobě. Podpora rodin s více dětmi než průměr je pyramida. Kdyby měl Vidlák ohledně svých dětí sám platit sobě všechno, úplně všechno, nemohl by si jich tolik dovolit. Jedině snad za drastického snížení životní úrovně celé rodiny a vyhlídek do budoucna svých dětí. Zkuste si to spočítat a není to jen o penězích. A to má zázemí, které většina lidí nemá.

Shrnuto: to, že sem pronikají jiní lidé, včetně nám nepřátelsky naladěných, není otázka demografie. Je to politika.

Ve válkách jsou potřeba mladí, kteří budou bojovat. Budeme prolévat mladou krev... 50 ti letí strejcové...
Ve středověku Evropa až do průmyslové revoluce tahala za kratší konec. Většinu antického světa obsadili muslimové. Měla míň zdrojů, míň obyvatel. Přesto nápor zastavila a pomalu, pomaličku, ale přece, zatlačovala nepřítele zpět. Armády křesťanů přitom téměř vždy bojovaly proti značné početní přesile.
Ve Španělsku bojovala z celé Evropy spousta 50ti letých strejců a úspěšně. Mimochodem, Cid Campeador měl největší úspěchy ne jako 20 letý mladík, ale jako 40 až 54 letý ostřílený bojovník. A to bylo na fyzický kontakt. Dnes se bojuje v naprosté většině zdálky.

Dnes máme technologii, zbraně, o jakých se nám nikdy nesnilo a absolutní převahu. (Výjimkou je Turecko, které USA postavily ekonomicky na nohy a hýčkaly si ho jako základnu proti SSSR a později Rusku.)
Jde jen o to, jestli je v ohrožení dokážeme použít, ale to je zase politika. !
Je politika, že USA využívají muslimy při svých agresích a rozšiřují tak islám...

Takže místo divokého plození dětí, chlácholení, že se islám "vyčerpá!" a odvádění pozornosti od praktických řešení, musíme jako skupiny i jednotlivci nasměrovat energií jinam, tlačit aktivně na jiné věci. Smysluplné. Zastavit točící se kola stroje, viz minulý článek.

Omlouvám se, půjdu s kůží na trh, řeknu to natvrdo.
Mechanismus západní civilizace je v současné době nastaven na autodestrukci setrvačností. Řítíme se do zádele.
V tomto a minulém článku Vidlák našel do té zádele zkratku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Není tajemství, že byl vcelku exaktně spočítána výměra zemského povrchu, která by měla maximálně přijatelně připadat na jednoho obyvatele našich zeměpisných šířek. Jsou to dva hektary půdy. Část této půdy by měla sloužit obživě, část by měla být ponechána přírodě, abychom měli kde odpočívat a nebyli vystaveni ekologickým katastrofám. Když to přepočítám na plochu ČR, vychází mě ideální počet obyvatel pro naši republiku 3,9 milionu. Všechno znamená především život na dluh, protože vyčerpáváme krajinu, zemědělskou půdu a zdroje vůbec.
Pracovních sil máme dost, stačí je jenom uvolnit z neproduktivních odvětví, kde je umělá přezaměstnanost. Rezervy jsou i ve vzdělávání. Studenti vysokých škol mohou absolvovat ve 23 letech, a nikoliv ve 30, jak se teď stalo zvykem. Velká populace není potřeba ani na válčení - na válčišti budoucí války budou rozhodovat drony a vysoce sofistikované systémy, ne pěšáci s opakovačkou. S nástupem 4.0 generace nebude potřeba tolik pracovníků, zejména ne z řad imigrantů. Musíme se proto bránit hrabivosti zaměstnavatelů, kteří chtějí ušetřit pár korun a najímají si gastarbeitery, ale podrážejí tak naši současnou i budoucí ekonomiku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Pesak s opakovackou je vladcem vesnice. K cemu dron.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Dokázali, že zachovat, nebo i snižovat počet obyvatelstva jde i bez válek, bez nezvládnutých, schválně přivlečených epidemií, bez hladomoru.
Evropa je schopna udržet stávající počet obyvatelstva, případně ho i snižovat, jenom humanitními prostředky.
Vzděláním a dobrovolným snižováním porodnosti.
To je ohromný pokrok. Až dosud si lidé mysleli, že nějaká hromadná likvidace nadbytečných lidí bude v budoucnu nutností.
Celý vynález, který by mohl prodloužit psaní lidských dějin, je prostý. Docílit na celém světě toho, aby průměrná porodnost žen nepřesáhla číslo 2 děti na ženu.

Všichni uznávají, že současný vývoj je pro lidstvo zhoubný. Nikdo ještě nezdůvodnit, proč má být na světě pořád víc lidí. Nikdo nepřišel s tím, že lidstvo koná vědomě proti svým životním zájmům. Chceme přece zdravou přírodu, která nás uživí a která zároveň nebude trpět našim přemnožením ?

Primitivní arabské, asijské i černošské populace považují naše bělošské počínání za slabost, Ale mají oni schůdné, humánní řešení, jak zajistit přežití lidstva a zároveň zdravou přírodu ? Nemají ! A vůbec je to netrápí, jsou ochotny nechat vývoj na svých bozích, kteří to vyřeší za ně. Až dosud to bohové řešili vzájemným vyvražďováním.

Snad svět pochopí, že Slované, ale i ostatní bílí v Evropě našli cestu. Lidskou, ne boží !

Našim prvořadým úkolem je, nepustit sem lidi, kteří naši snahu, anebo náš částečně nechtěný vynález, hned v zárodku zabijí ! Tím že nám tu nalezou a budou rodit děti za nás. Náš počin vyjde nazmar. Byla by to škoda pro celé lidstvo !

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Celý vynález, který by mohl prodloužit psaní lidských dějin, je prostý. Docílit na celém světě toho, aby průměrná porodnost žen nepřesáhla číslo 2 děti na ženu.

- Bravo, tak si sbalit mosnicku a hura nest poselstvi do Afriky, Indie, Pakistanu, Iraku atd atd. Uz vidim jak vas poslouchaj. - Je to reseni stejne proste, jako si privezt z Vesmiru jeste jednu zemi.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

za to, že z objektivních důvodů (je jich 1000) nemají děti nebo že o ně přišli, je zvrácenost. Mnozí z těchto lidí vychovávají děti biologických rodičů bez nároku na přídavky. Takové vidlákovské uvažování může být pro stát i kontraprodukticní, bo spousta takových lidí by si takové jednání státu nenechala líbit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (11 hlasů)

Co udelame s tema, kterym dite treba umrelo na rakovinu. - Hele, Anicka uz je pohrbena, tak tu mas vyssi dane zmrde.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

To nebyl nejinteligentnější argument.
Vycházel z vašeho předpokladu, že smyslem daní je trestat.
Smyslem daňové úlevy ale bylo částečně ulevit rodinnému rozpočtu, aby živit, šatit a vzdělávat Aničku nebylo pro rodiče (a případně Aniččiny sourozence) tak zatěžující. Jinými slovy - ta částka byla určena víceméně Aničce.
Nikoli jako doživotní odměna za to, že si rodiče jedné noci nevzali antikoncepci.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Vychazel z toho, jak to bude vnimano. Urcite se truchlicim rodicum budou lepe platit vyssi dane a mit mensi ducho, kdyz jim to takhle pekne vysvetlite. - Doufam, ze to budete delat osobne a riskovat diru do sve vlastni hlavy. - Zvlaste, kdyz to bude jejich jedine dite a nebudou mit co ztratit. - Jste proste hlava.

To jste asi nepostrehl, ze takhle to funguje uz dneska, ale my tu snad mluvime o penalizacne vyssich danich a duchodech. - Ale do toho. Muzete zacit uz dneska, zacnete cist smutecni oznameni a cerne kroniky.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

O Vánocích jsem si listoval v náhodně nalezeném sazebníku daně z příjmu, myslím že byl z roku 1965, ale tipuji, že principiálně vydržel až do plyšáku. Má několik stran, v řádcích je příjem, ve sloupcích daňové kategorie a pochopitelně v průsečících daně (odbočka - pro daňaře to muselo být o hodně složitější než dnes, naštěstí ještě počítali ručně ;-) ). Když to shrnu: a) daň byla progresívní, b) o zařazení do té či oné daňové kategorie rozhodoval věk a počet vyživovaných osob, a to i v kombinaci. Takže zhruba do 25 let byl daň nižší (jedna kategorie), u bezdětných nad 25 vyšší (jiná kategorie; až do určité meze, tu si fakt nepamatuji); kdo měl dítě, platil méně, více dětí - ještě méně. Mám pocit, že pro vdané ženy byla zase jiná kategorie.
Naplácal jsem to, jak jsem si zapamatoval, určitě se najde někdo, kdo to znal pořádně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

chce zadarmo z Číny domů. Proč do Číny lezli? Pro prachy? Tak ať si jich užijí a nesocializují své ztráty.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

jak urychlit ekonomický růst nebo stabilizovat společnost,“ vysvětloval Zeman

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Dagmar (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třeba tam uvíznul hřiblb, čert ví.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

nese svoje hořké ovoce. Hlavně ve městech.
1) Prakticky nedostupné bydlení pro rodiny s dětmi (byt 2+k.k. - minimum pro rodiče se dvěma dětmi, defacto "lepenkáč" ze sádroše a dutých štorcek, stojí už i v Kralupech, Neratovicích, Brandejse, Mělníce a pod. kolem 4 mega - to je dvakrát tolik, než i slušně placený člověk vydělá v čistém za celý svůj produktivní život, aniž by utratil byť jen korunu za něco jiného než za bydlení)
2) Cenově dostupné bydlení se nachází jen v oblastech, kde není práce. Ne slušně placená práce, ale ŽÁDNÁ práce.
3) Dojíždění za prací spolehlivě likviduje rodinný život. Nemluvě o tom, že náklady na dojíždění se s omezováním dopravní obslužnosti stále zvyšují (provoz dvou aut je pro rodinný rozpočet docela darda).
4) Nejsou CENOVĚ DOSTUPNÉ jesle a školky.
5) Ceny krmiva (většina z toho NENÍ potravinami v pravém slova smyslu) opět vystřelily k výšinám.
6) Systém připravil rodiny o dědy a babičky, protože ti místo pomoci s dětmi MUSÍ chodit do práce i po 60ce. Nebo přežívají na nuzné podpoře a ještě nuznější hmotce a na pomoc s vnoučaty nemají ani myšlenky, ani sílu.
7) Přibývá prekérních zaměstnání, z nichž se ani při práci na plný úvazek nelze uživit, natožpak pořídit bydlení a rodinu.
8) Přibývá nemocí ze stresu, které jsou spolehlivýn vrahem spermií i vajíček.

Tohle opravdu není prostředí pro založení a udržení rodiny. Ani v Kotlince, ani jinde v Evropě.
Ano, malá část rozeníschopných zůstává bezdětná ze sobeckých důvodů - cestování, kariéra, zážitky... Ale ZODPOVĚDNÍ mladí mají děti, až když si je mohou dovolit (bydlení, náklady na výchovu, vzdělání, získání nějaké profese...); a mnozí to prostě nestihnou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

To je právě jádro pudla, že slušně vydělávající člověk to vydělá nejvejš za 8 let a hodně lidí vydělává víc než slušně či má dodatečný příjem z pronájmu něčeho atd. Kdo to nevydělá tak prostě někde dělá chybu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Čtyři milióny Kč za 8 let? Tedy v čistém 33 334Kč měsíčně? Ve státě, kde průměrný plat je 34 105Kč (2019). Kdo to nevydělá, tak prostě dělá chybu? Jsem chybující sprostě vydělávající člověk :)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty počty vám nevychází. Je to víc. I tak si ale myslím, že lidi ty příjmy prostě mají, akorát že je to mnohdy kombinace oficiálního příjmu s šedou ekonomikou. Podívejte se, co lidi dneska mají a jak si žijou. Bez peněz by to takhle nebylo.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejsou gastarbeiteři jak gastarbeiteři. Vietnamci se zde usazují, kupují nemovitosti, vietnamské děti umí česky lépe, než české děti. Takoví gastarbeiteři jsou přínosem. Mongolové a Ukrajinci jedí rohlíky s gothajem a všechny ušetřené peníze posílají domů. Tím oslabují naši ekonomiku, protože se peníze netočí a spotřeba neroste. Řešení je jednoduché - gastarbeitery zdanit. Protože zaměstnávání gastarbeiterů je jen projevem hrabivosti zaměstnavatelů. Je to typická ukázka toho, jak liberální kapitalismus není trvale udržitelný. Ten je založen na privatizaci zisků a etatizaci ztrát. Náklady, které nese společnost, hradí zaměstnanci ze svých daní. Zaměstnavatelé, zejména jsou-li OSVČ daně z příjmu fyzických osob zpravidla neplatí a ještě dostávají od státu daňový bonus.
Proto zdaňme práci gastarbeiterů. Aby to bylo spravedlivé, daň by měla být ve výši společenských nákladů spojených s nezaměstnáním českého (nebo Evropského) dělníka ve stejném pracovním místě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Asi mate nemovitost na prodej, ze.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano i tento druhý Vidlákův článek mě rozladil. Proč? Protože na něj nemůžu srozumitelně reagovat. V hlavě se mi spustil uragán myšlenek a vzpomínek zahrnující celý můj život a mně se nechce (nebo to ani neumím a nebo to možná ani nejde) nějaké informace pochytat, srovnat a napsat. Tak zůstává jen pocit, že tohle jsem slyšel už mnohokrát a že si myslím, že takhle to nefunguje a že vývoj v čase mi dává za pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

"Ano i tento druhý Vidlákův článek mě rozladil. Proč? Protože na něj nemůžu srozumitelně reagovat. V hlavě se mi spustil uragán myšlenek ...."
------
No, jestli je to tak, pak si může býtVidlák opravdu, ale opravdu jistý, že nepíše nadarmo!!

Kdyby o mně někdo napsal něco podobného, týden chodím s frňákem nahoru a odložím zabíjačku z obavy, že bych se říznul nožem od syrového sádla.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Někteří u nás zřejmě chtějí návrat k demokratickému centralizmu
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/A-ted-na-Vaclavak-Volby-d…
Navrhovat kandidáty budou smět jenom některé strany. Voliči si z jejich kandidátů budou moci svobodně vybrat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Říkávalo se tomu "diktatura sekretariátu", která byla vydávána za "diktaturu proletariátu", tj. dnešní hantýrce plebsu.
Dopis někdo napíše, druhý přeloží do češtiny a jazykově upraví a vnutí k podpisu těm, kteří mají pochopitelně zájem nestat se příště objektem politické likvidační kampaně. Ani bych v tom vždycky nehledal mimořádnou zbabělost, snahu po lezení do chvilkové miliónové řiti či nějakých zvláštních prebendách.

Prostě mají jen několikamiliónovou hypotéku na pražské panelákové bydlení v pěkně rekonstruovaném bytě, ve kterém za socíku bydlel dělník s uklízečkou a dvěma dětmi. U popelnic je chladno a žvanění na venkově jim také nikdo nezaplatí - zvláště když budou mít ten škraloup, že nepodepsali tu krásnou zbožnědemokratickou rezoluci otce Halíka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Krásné teplé místo v kotelně ( s víceméně průměrným platem) už přece dnešním případným disidentům nikdo nedá!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Jo, a preplaceny, s cestama do ciziny a pripadnym vystehovanim na zapad na socialni podporu, az je to prestane bavit

Zatím bez slepic

Ta skupina našich senátorů, která chce ovlivňovat výběr kandidátů pro volbu do Rady České televize, popírá princip rovných příležitostí.
K těm se ale hlásí i EU: https://www.esfcr.cz/file/9193/

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

princip rovných příležitostí přece platí jen pro ty nejrovnější z rovných!

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nene, všichni máme rovnou příležitost - úplně všichni a úplně stejnou...

... příležitost dobře se narodit. Ale jen někteří ji využijí. Dál už to jde s tou rovností z kopce...

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

dnes mohou rodit i muži a dalších 61 pohlaví. Vývojem genetiky a medicíny není vyloučeno, že bude mít úspěch i sodomie. Kdoví, co přijde z hor.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Tak to máte naději.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

No tak ona ta relativní chudoba, která vznikla tím, že jsme se začali porovnávat se západem, jehož součástí jako teď jsme, způsobila nízkou porodnost. Malý počet dětí, na které by v příští generaci zbylo více zdrojů (dědictví, byty, pracovní příležitosti) by situaci přirozeně řešilo. Ovšem to bychom museli nejprve odstranit ten volnotržní kapitalismus, který umožňuje, aby uvolněné byty skoupili ruskojazyční spekulanti a tudíž se na naše lidi nedostalo ani kdyby měl každý jen půl dítěte. Možnost rozprodávat zdroje naší země cizincům je největší zločin polistopadového vývoje.
No a taky bývalo zvykem tady otevřeně mluvit o tabu tématech. Nebezpečí islámu se tady propírá denodenně. Já ale teď vidím jako mnohem vbětší problém ten nový virus. Odhadoval jsem, že se problém týdně čtyřnásobí, a nyní lze zpřesnit, že se pětinásobí. Tedy odhadovaný počet mrtvých (ne jen infikovaných) na konci února 226 tisíc, na konci března 141 milionů a na konci dubna už to převyšuje počet obyvatel Země. Takže je to pěknej fičák. Zastaví se nejen turistika, ale veškerý dovoz/vývoz zboží a nastane krize, že ta z roku 2008 bude proti tomu srandička. A tady se bavíme o kravinách... No, rád bych se mýlil.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

se člověk, až dosud dokázal vyrovnat. Katastrofa přichází z neznáma, na které se člověk nemůže připravit.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

prý 97% infikovaných přežije.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Dokud se nevyčerpá kapacita místních zdravotních systémů, které nemocné udržují naživu potlačením příznaků po dobu, než se jejich imunitní systém s virem vypořádá.
No a konečně - pokud někdo těm, kdo zůstanou doma sami doma a bez pomoci donese vodu, jídlo a nočník.
Nebo jim alespoň doma zatopí.

Dobrovolníci se starým atombordelem a zásobou Sava, hlaste se!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Možnost rozprodávat zdroje naší země cizincům je největší zločin polistopadového vývoje."

opravil bych na:
Možnost rozkrást zdroje naší země cizinci byl HLAVNÍ důvod inscenování falešné sametové revoluce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to jen prazdne nasobeni v kalkulacce, nemoci z afriky mely daleko vetsi potencial, ale diky prostredi se nesirily a ani afriku nezahubily.

I kdyz nasobky ukazovaly ze timto tempem je za pul roku nemoc vsude a pulka lidi umre

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám z matematiky za 4, ale i tak se mi Vaše počty nezdají... Takže budete rád :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a sociální spravedlnosti v podmínkách kolonie, plné kolaborantů, se řeší marně. Nikdy se nemůže nalézt shoda mezi politickou reprezentací a jejími voliči.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)