Krůček od zrušení z obou stran

Autor
Štítky

Když se dívám na světové události posledních dní, začínám mít pocit že demokracie je v posledním tažení. Víte, dlouho jsem nechápal, proč vlastně ty dávné demokracie zanikly, proč byly nahraženy různými diktaturami a kupodivu málokdy se tak stalo nějakým zásahem zvenčí. Mnohem častěji se vláda lidu s lidem a pro lid tak nějak sesypala zevnitř. 

Poslední roky mi dávají víc odpovědí než bych si přál. 

Demokracie hyne na úbytě, protože ji nikdo vlastně nechce. 

Stačilo, aby plebs začal volit jinak, než přál Jindřich Šídlo a najednou byly deníky plné rozhovorů s mluvčími různých neviditelných elit, kteří zcela nepokrytě mluví o tom, že nějaké všeobecné volební právo by se mělo zrušit. Naprosto běžně nám vyprávějí, že právo volit by mělo být jen pro příslušně uvědomělé občany, kteří projdou příslušným školením a budou mít na volební právo štempl. Vykládají nám to různé hérečky, zkrachovalí principálové, ambiciózní režiséři i novináři. A ti, co si ještě na podobnou novotu netroufnou, ti alespoň nahlas doufají, že nevhodně volící důchodci brzy vymřou. 

Každý blbec analytik nám vysvětluje, jaký dosah mají ty fejk ňůs a jak se proti tomu nedá bránit a jako sláma z bot z toho čouhá touha to nějak vyřešit, pokud možno tak, aby si to pěkně dělali po svém a nikdo jim do toho nekecal. Volby přece ovlivňuje Putin a Čína a obyčejný tlučhuba Okamura je vlastně hrozně nebezpečný, protože něco plácne a všichni důchodci se toho chytají.

Kdyby mohli, bez problémů by se na svobodné volby vykašlali. Důvodů už pro to mají dost. Chudinka demokracie se v jejich očích může ubránit jenom tím, že nebude pro každého.  Zatím nemohou, ale v hlavách jsou už jen malý krůček od zrušení všeho, co si u nás plebs za posledních sto let vydobyl. 

Zvolili jsme Babiše? To by tak hrálo. Milion chvilek a dělat vše pro to, aby oligarcha zmizel, volby nevolby. 

Jenže... ono je to tak i obráceně. 

Jen tak namátkou. Kdo z vás čtenářů je optimista a myslí si, že naše směřování neovlivňuje Soros, americká ambasáda, německé neziskovky a pár oligarchů stavějící lavičky Havlovi? Kolikrát už jste viděli, jak je nutné opakovat referenda dokud nebude zvoleno správné a žádoucí řešení? Případně, když to lid nechce pochopit, tak se to prosadí pomocí mezinárodních smluv? Kdy naposled hlas lidu posvětil vojenské mise? Kdy naposled měl lid možnost se vyjádřit ke zpřísňování emisních limitů? 

Kdo jste optimista a myslíte si, že protesty proti Babišovi jsou zcela spontánní? Včetně těch profesionálně udělaných plakátů?Kdo si myslíte, že si můžeme zvolit vlastní cestu, kterou bude EU respektovat? Kdo si myslí, že nás ještě vůbec někdo respektuje? Myslíte si někdo, že všechny ty Hřiboviny a Kolářoviny s rušením pomníků a stavěním mariánských sloupů a zdravice u Landsmanšaftu nic neznamenají? 

Kdo věříte, že sirotci jsou Šojdrové soukromý nápad, že je prostě jen blbá? Kdo máte pocit, že jsme si vrtulníky od USA koupili, protože je fakt potřebujeme? 

Svým způsobem jsme na tom stejně jak hérečky a Klus... Prakticky nikdo nevěříme, že bychom se zlepšení domohli díky volbám a demokracii.  Svým způsobem jsme stejný krůček od jejího zrušení.  

Můžeme sice tvrdit, že si začali ti druzí, protože to oni měli plnou hubu demokracie dokud bylo po jejich. Nás Havel sice nebetyčně štval, ale vydrželi jsme to, protože jsme věděli, že to není nafurt. Pak se skutečně voličské mínění otočilo a ti největší demokrati začali první mluvit o omezování. 

A tak marně přemýšlím, kdo by v dnešní době ještě věřil, že demokracie se vypořádá jak s Hřebejkem, tak s Okamurou. Kdo by si myslel, že dnešní doba je jen takový výkyv od normálu a vše se zase brzy srovná samo, protože demokracie doopravdy funguje. 

Když vidím, jak se dohadují v Evropě, v Německu, v USA, ve Francii, Itálii, Rakousku... začínám mít pocit, že už se čeká jen na ten impuls, který to spustí. Nikdo už nevěří, že by nakupené problémy vyřešily volby nebo dělba moci. Naopak, všude se přitvrzuje. Víc Evropy, víc regulací, víc papírování, víc buzerace, víc policajtů, víc imigrantů, víc vojáků v misích, víc peněz na válčení, víc peněz na boj s dezinformacemi. Víc sankcí, víc křiku, víc ekologie. 

Jen toho vzdělání je pořád míň, zručnosti je méně, dobrých vztahů ubývá, klid - to už ani nevíme co je. A nikdo nepředpokládá, že by to současná demokracie či společnost  dokázala zvládnout. Co z toho plyne? Ten poslední krůček brzy někdo udělá. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (96 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

že Šojdrová je fakt na tutti blbá.
Stejně je na tom i "naše "komisařka Jourová.
Ta prý kdyby měla jeden den možnost si vyměnit sesli s Putinem, vrátila by Krym Ukrajině.
Názor, výsledky referenda, nějakých Krymčanů ji vůbec nezajímá.
Jen teď dumám nad tím, jestli je obyčejná blbost, nebo snaha ukázat něco, co jaksi totálně není, chybí.
Ale co, sami jsme tyhle myšlenkové velikány zvolili, tak je musíme přetrpět. Oni odejdou a nastoupí jiní, zcela jistě echt "kvalitnější".

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Mám obavu, že prijdou "komisaři" co se nezakecaj

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

že obě dámy zmíněné mají slepičí mozečky je jasné, ale proto jsou používané jako hlásné trouby názorů a přání těch, co je vedou. A že jsou obě obrovské prospěchářky, které jsou ochotné za prachy udělat cokoliv, je také jasné. Pamatujete, běhalo před časem takové foto rozesmáté Jourové spolu se Sorošem a ještě několika našimi "demokraty", to mluví za všechno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Šojdrová není blbá ! Potřebovala se zviditelnit. Za celých 5 let, co "tvrdě pracovala" v Bruselu, ji nebylo vidět, ani o ní nebylo slyšet. A moc se jí tam zalíbilo, proto vymyslela sirotky. Možné je, že to vymyslel někdo za ní, ale musíme uznat, že to zabralo. Má na 5 let zase vystaráno !

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevymyslela nic. Bud je mezi sorosovymi "prateli" v EP, nebo to ji nejakci jeho pratele poradili, ze by to bylo fakt dobre. Nejspis na nejakem obede, kde bylo tolik priboru, ze ani nevedela na co jsou nebo jak se jmenujou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Pár rozhovorů, že všeobecné volební právo není to pravé, jsem zaznamenal. Ale opravdu jen pár a hned s omluvou, že to dotyčný ví, že to není možné. Ale že by jich byly plné deníky?
Opravdu jste chtěl napsat neviditelných elit Nemělo tam být nevolených elit? Viditelné jsou dost. (možná zviditelňované)

Zatím bez slepic

Já jsem takových názorů zaznamenal mnoho. Nejvíc jich bývá po volbách, které neskončily dle přání těch mladých, krásných a chytrých. Asi je to tím, že nejsem sice chytrý, ale mám zatraceně dobrou paměť.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A o tzv. Overtonově okně už on rk někdy alespoň slyšel?

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Blboni si nezjistili, co vlastně znamená pojem občan

Musím říci, že občan v Athénách byl ten, kerej měl právo mluvit a hlasovat v řecké parlamentní kantýně. Ale tupí blboni tomu stále nerozumí. Voni ale nejsou občani, páč jejich slovo nigdo neposlouchá, nesečítá se, nemůžou si hrábnout do státní kasy a musej platit za záhumenek poplatky. Můžou mít klidně barák a zahradu, ale jakmile přestanou platit poplatky a daně, tak vo to přindou. Vykopnou je s plnou parádou. A to úplně sprostě legálně. Ale blboni temu říkaj demosgráca nebo se hádaj vo tem, že tady eště jako není. Nechápou že tu je. Vím, že jim říkaj, že sou občan, ale nejsou, páč sou vobyčejný kačan. Nula, kerá nemá ani deset svých napsaných potřeb a nemá žádnej parlamentní útulek, gde by to něgdo zaregistroval a hlasovalo se vo tem.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Kecy, to by Zeman nebyl na Hrade.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Rozdíl mezi naší "demokracií" a tou Athenskou ... v tom má Sasin pravdu!

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

No. Gubernie se řídí v zastoupení. paraziti nekradou přímo, páč kulturní specifika.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

To už napsal T. G. Masaryk - "Demokracii už máme, teď ještě mít nějaké demokraty..". Ovšem prvorepubliková demokracie byla tehdy pokroková oproti konstitučnímu nadnárodnímu monarchismu. Jestli však je takový model demokracie dostačující pro dnešní, emancipovanější a všeobecně vzdělanější občany je nepravděpodobné. Kapitalismus se, jako vždy v historii, dostává do střetu s humanismem a se zájmy občanů. Pomalu nazrává čas na rozklad a jaký bude následný sklad ? Vzhledem na geopolitiku asi špatný, ale vzhledem k historickým zkušenostem, je také možné, že se lidstvo opět posune k nějakému dílčímu morálnímu poroku. Ono také lidstvu, než-li se posunout, nic jiného nezbívá, pokud nechce žít jako chátra pod vedením zločinců :)

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Demokracie je spojení dvou řeckých slov=vláda lidu, pro trochu znalé nic nového
Socialismus= heslo: vláda dělnické třídy
M.Waltari: v knize Egypťan Sinuhet je kapitola o faraonovi, který se pokusil o vybudování státu(?)kde budou mít všichni to samé, aby si nezáviděli
Všechno utopie přes využití lidské pasivity, strachu, prospěchářství hamižnosti, závisti, nevzdělanosti až bigótnosti a servilnosti. Prosté zneužití těch špatných lidských stránek
Podle mě je jedno, jak se to jmenuje. Záleží na tom, jak jsou pro většinu nastaveny mantinely přes zákony, jak jsou zkorumpovatelní soudci a soudy, jestli se měří všem stejným metrem. Jak jsou třeba motivováni ti obyčejní.
Zatím jsme byli konzumní společnost, vítězství hmoty nad duchem. Z mého pohledu čím dál víc a to nejsem žádný Einstein.
Volič je potřebný ve volební kampani a před ní je oblbován propagandou a volební reklamou=volební sliby a nakonec se vždy zjistí, že zboží nefunguje nebo že je to jenom obyčejný populismus. Manipulovatelný a tudíž hloupý volič je potřebné zboží. Chytrý je na obtíž, jelikož by mohl způsobovat problémy. Ten je nežádoucí a hloupý posléze zapomenut. A ten vychcaný chce na voleném výdobytky a výhody=klientielismus.
U té demokracie je to podle mě přes oficiálně povolený názor. Jenže ten buď ty "bohem vyvolené" nezajímá, tedy kromě voleb, anebo je nepohodlný a tak se stává platformou na indexu, alternou, v horším případě terorismem. A rázem je z něj demokratura. Dneska zrovna jsem zaregistroval ve zprávách, že Irán označil USA za teroristy, podle mě právem, vždyť už je to dávno demokratura, jen se o tom nemluví. Protože se čas a prostor přestal pohybovat. Jedna strana je neustále vzorově "demokratická" a druhá strana je stále sovětský bolševik a autoritářský komunista(speciálně u těch zabedněných to funguje), který musí být zničen i kdyby našel do budoucna jinou a nedejbůh lepší cestu. Doufám, že si na mě místní trolstvo za tenhle názor demokratursky smlsne :) Jde jen o to, rozšířit tzv. demokracii do Číny a Indie a světový řád se zhroutí jako domeček z karet. A pak patrně přijde na řadu ten NWO. Nejjednodušší by pak bylo dát přechodně volnou ruku lůze a pak jí umravnit přes jedno náboženství a spojené armády bůhvíčeho.
Nejen svoboda názoru a slova, ale hlavně názorová tolerance je pro mě hlavním atributem demokracie. Parlament i senát jsou důkazem, že to nikam nevede. Souhlasím s Leo.K. který podle mě píše v poslední době lepší články než Vlk(na stejném webu), že po demokracii následuje chaos, takže doba anarchie je podle toho co se děje na celém světě docela blízko.
V minulém režimu se za vyřčený vlastní názor zavíralo, dnes se za něj jen vyhazuje ze zaměstnání. Praktiky jsou mnohdy podobné a důsledky taky. Protože rodina o jednom příjmu jen stěží přežije následující bídu. Nic se nezmění pokud se nezmění sám člověk a ten se změní jen v případě hodně velké katastrofy a ani bůh neví, jestli se z toho poučí, protože zatím to nevypadalo. Můj vlastní názor tak do mě :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý den, prosím nepoužívejte tento termín. On pan Einstein zase takový génius nebyl. To "vypadlo" již v průběhu jeho života. Byl "protěžován" od svých přátel, sám by se sotva uživil "rukama či hlavou". Ale byl všehoschopný. Co mu přišlo pod ruku, dokázal využít pro sebe a bez udání původního autora. I u té pitomé A bombě, měl "zásluhu" jen tím, že podepsal "dopis" (který sepsal někdo jiný) tehdejšímu presidentovi USA.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

nejste žádný Einstein.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale on nema ojedinelej nazor. Najdete si pratele na matfyz a obcas to zaslechnete.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi bych diskutoval ten pojem "socialismus". Spíš bych ho překládal jako "vláda, na níž se podílí celá společnost"

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

To znamená dvě věci. a) Vláda lidu- lid vládne prostřednictvím volených zastupitelů. b) Vláda lidu- vládne se komu, čemu ? No tomu lidu. Nějaké volby.....ty si strčte. Budeme je opakovat tak dlouho, než bude po našem a nebo jinak. Viz poslední volby. ČSSD se propadla až skoro ke hranici volitelnosti. A co se nestalo ? ČSSD a Al hamaida nám ve vládě ukazuje jak se tomu lidu vládne. A lid ? Utáhneme mu přezky. Takže -b) je správně. Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem měl v mailu tohle video https://youtu.be/U9Wj4MILkjc

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem to psal,přichází totalita.
Stačí aby došlo i třeba k té pandemii,tak volby zruší,nebo nějaký větší problém válečný,finanční.
A poslední nápady z Bruselu o zdražování masa,takže to nebude Greténismus,ale kreténismus.
Ty strany,co budou obhajovat EU,mají zaděláno na konec,která strana bude mít v programu okamžitý odchod z EU vyhraje.
Bude končit i ten Babiš,vždyť si každé ministerstvo dělá co chce,pak se jen snaží to okecat.ale výsledek je stejně špatný.
Jen přidám,pan Vidlák nám teď prezentoval,hospodaření v malém,jako by věděl co nám v Bruselu chystají,jenže,kdo na to bude mít,tak si to koupí,kdo na to nebude mít,tak si to vezme a to bylo u toho dobře popsáno v příspěvcích.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Největším obhájcem EU jsou ANO a Zeman. Ten by ji chtěl federalizovat. Nezdá se ,že by ANO a Zeman kvůli EU ztráceli u čtenářů kydů podporu.
Ten Čínský virus byl na kydech odpískán asi předčasně.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Víte rk, ono je to vždycky o srovnání s alternativou.

Možná bude alternativa i Okamůra. Když se budou soudruzi v Bruseli snažit.

Jinak - použil jste Zeman a ANO v negativní konotaci. Dnes máte spleněno.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Zemana a ANO jsem použil zcela neutrálně. Jsou to jejich často opakovaná prohlášení.
Pokud jde o Německo, nikdy od tamtud pro Čechy nic dobrého nepřišlo, (už v prehistorii nám nějaký Durynk utopil nějaké kníže, nechce se mi hledat jak to tenkrát bylo) stejně jako z Ruska. A ti nahnědlí bývalí dederoni byli vždy nejhorší. Takže nechápu, proč máte ze zmatků v Německu radost.
Doufám, že alternativy Okamůra se nedožiju.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Ale možná se dožijete sjednocené IV Říše...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Zmatky u nepratel jsou dobra vec.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

rk, ze zmatků v Německu v žádném případě radost nemám. Dopadům se nevyhneme. Každý, kdo usiluje v tomto státě za snížení naší ekonomické a jiné závislosti na Německu, má mou úctu.

Okamůra se moc snažit nemusí. V EP mu pomáhají (včetně Pirátů) co jim síly stačí.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hovezi-drazsi-o-117-Kc-ve
Okamůrovi se hlasy jen pohrnou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

To bude i jejich smutný konec.
Jak se říká,na každého jednou dojde a co zasejí,to sklidí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nic nedemonstruje nástup chaosu a ústup od demokracie lépe, než dění u velkého souseda.
http://www.zvedavec.org/komentare/2020/02/8195-merkelova-volba-durynske…
Je znatelné, že naši "demokrate" mají stejné noty.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Nastup chaosu zacal, kdyz Merkelova pozvala do Evropy Syrany. Tim porusila vsechny mozne predpisy a pravidla, mezinarodni dohody atd - a nic se nestalo. Nedal ji zatknout parlament, nesvrhla ji armada ani policie, nesvrhla ji EU, hlavy jednotlivych nemeckych zemi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

Co vykvete v Německu?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Merkelova-v-haji-Pozor-Vz…
Vypadá to, že nic, co by nám vonělo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

že mezi skupinami popisovanými Vidlákem je drobný rozdíl.
Zatímco dnes a denně jsme zaplavováni desítkami názorů pitomců hrdě se hlásících k neziskovkám placených bůh suď z jakých peněz a opěvujících NATO, EU, pravdu, lásku a odkaz velikého dhrramatika, ještě jsem nikde ani koutkem oka nezahlédl proruského agenta hrdě se hlásícího k organizaci placené Putinem a opěvujícím ... nějak mě nenapadá co ti proruští agenti vlastně opěvují.
Zřejmě to bude tím, že proruští agenti šířící dezinformace jsou mnohem rafinovanější než ti proevropští demokraté.

PS. o tom, že je Šojdrová kráva bych nepochyboval ani vteřinu

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

In reply to by Franta Jouda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jakkoli mi nelze než se stěžejními myšlekami Vašeho myšlenkami než souhlasit, nezbývá než vytknout Vám, že nedefinujete dostatečně pojem "kráva" pro potřeby tohoto konkrétního příspěvku.

Chlapí u nás v hospodě trvají na použití termínu boviformní entita.
Někteří právem poukazují na určité rozdíly (např. na to, že Šojdrová má na rozdíl od krávy několikanásobně menší počet žaludků, navzdory svému několikanásobně vyššímu příjmu).

Další poukazují na to, že podle některých docela slušně vědecky vyfutrovaných teorií se inteligence vyvinula ze schopnosti lhát, což dokládají výzkumy jak na ptácích čeledi krkavcovitých, tak na našich opičích, tj. dosud nezdegenerovaných předcích.

IQ Šojdrové bych nepodceňoval.
No a likvidaci českého státu (a v konečném fázi i likvidaciVŠECH unijních států vůbec) má takříkajíc v popisu práce a je za to placená.
Zánik VŠECH národních států je přece hrdě propagovaným programem Evropské unie.Akorát panují
názorové rozdíly, zda se v ní bude mluvit pouze německy, nebo bude povolena také turečtina, angličtina a pastúnština. To ovšem vyřeší demokratické hlasování pomocí obohacujících reimportovaných samopalů, případně demokratické humanitární bombardování Prahy.
I v Praze přece Washington bojuje (mimo mnoha jiných) za Kábul!

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Líbí se mi místo "krávy" používat pro některé aktivistky pojem "kríča". Vyjadřuje to průnik obou termínů a zatím to nikdo nemaže.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Fendrych plače, že Češi se nechtějí podílet na napadení Ruska
https://nazory.aktualne.cz/komentare/pomoct-zemi-napadane-ruskem-jen-tr…
Protože tak by asi ta "obrana" spojence v praxi vypadala.
"Dnes vojska NATO napadla svazky ruské armády drze okupující Smolensk."
Je vidět, že mnoho Čechů pochopilo.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

To je ten, co delal v BIS pod Rumlem

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A ten výzkum ať si strčí někam ! Už při vstupu do NATO (1999) neměla vrchnost odvahu vypsat referendum. A to byla situace úplně jiná. Rusko byl náš přítel, a vládl v něm Jelcin. Žádný větší nepřítel na obzoru nebyl, i islám se v Evropě choval dost způsobně. Předpokládám, že většina občanů by i tehdy NATO odmítla s tím, že Rakousko také trvá na své neutralitě.
54% obyvatel pro NATO je dnes jen zbožné přání !
Nenechme se klamat dny NATO na mošnovském letišti. Ty vypovídají jen o tom, že hodně lidí zajímá vojenská technika, letectvo, ...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

i islám se v Evropě choval dost způsobně - Tak to jste vyhral Oscara vtipkara.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

"Nenechme se klamat dny NATO na mošnovském letišti."

Tak. Pokud by měli pravdu, museli by zároveň říkat, že předlistopadový režim a Varšavská smlouva měla masovou podporu, protože na leteckých dnech byla masová účast.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Jo a protektorat, protoze se na prijezd nacku prijeli podivat skutecne davy. Okupace v roce 1968, boze, co lidi se prislo podivat na tanky na Vaclavaku.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

na příjezd nácků se přišly v Praze podívat davy.
Pro část těch davů byla mateřštinou ta nejčistší, tzv. pražská němčina.
Další část davů plakala, zřejmě dojetím.
Někteří hajlovali, ale naměli to zřejmě dostatečně nacvičené, takže místo pravice prkenně natažené pod úhlem 45° ji drželi kolmo vzhůru a místo natažené dlaně ji křečovitě svírali v pěst a intenzivně kynuli

No a v osmašedesátém už úplně škoda mluvit. Tam byly vítající davy tak husté, že mezi nimi tanky nemohly projet a nadšený pokřik vítajících tak silný, že ho šlo přehlušit jen decentní palbou kulometu do fasády, jinak by se k Národnímu muzeu nedostaly a kontrarevoluce by tam ve sklepě doutnala až do projevu Tatíčka Havla - Osvoboditeletele!.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Češi a Moravané by se museli spolehnou sami na sebe a jistě by takový rozklad armády nepřipustili ! Armáda by se musela soustředit na obranu země, ne na obranu Evropy (:-), nebo na obranu demokracie v Afganistánu !

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

K tomu mohu přidat kratičkou zprávičku ze Švýcarského webu:
Trump žádá Kongres o 700 milionů dolarů na „boj s Ruskem“
Správa hlavy státu zveřejnila na webové stránce Bílého domu návrh rozpočtu na finanční rok 2021. Ten začne v říjnu.
Nejzajímavější zprávou o výdajích je boj proti ruskému vlivu. Trump požaduje 700 milionů dolarů.
Trump chce poslat tyto prostředky „americkým spojencům“ v zemích Evropy a Asie na „posílení společné bezpečnosti a ochranu územní integrity“. Chce také investovat část amerických peněz do vzdání se ruských zbraní a energie.
Trump plánuje přidělit 24 milionů dolarů na boj proti „ruským dezinformacím a propagandě“.
Trump ani neví, jestli bude v tuto chvíli prezidentem, ale už vymýšlí další opozici proti Rusku. Je to jen fantazie, která bude stát ale jen trochu peněz.

Možná na nás taky něco zbyde z té částky po přepočtení asi 16 mld. Kč

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

A oni tech 700 000 000 rozdaj neziskovkam a ty si vynuti navyseni nakladu na zbrojeni na 2%. Polaci vic.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

USA přiznaly, že do příprav Majdanu investovaly 5 miliard dolarů. (Nulandová)
To je o jeden řád víc než teď na rozklad Ruska.
Marné, Trump musí s jestřáby nějak vyjít. Já si pořád myslím, že demokraté by tak neškudlili !

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Malo nadseni. Mely se k tomu hrde hlasit a ne to priznavat. - Bez nadseni se nic nepovede.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Poslední roky fungování polistopadové demokracie připomínají 80. léta 20. století. Poslední léta socialismu. Nikdo už budování nevěřil kromě pár přesvědčených, kariéristé ovládli všechny funkce na středních úrovních, a socialismus se ze dne na den zhroutil.
Dnes to vypadá stejně, jen jsme slova o socialismu a přátelství se SSSR na věčné časy nahradili slovy o budování demokratické společnosti a trvalém svazku se 4. říší národa německého, pardon, dnes nazývanou EU. Ale po 30 letech budování demokracie ji stále nemáme? Kde jen soudruzi demokraté udělali chybu?
Proč by měl být názor Hrušínského a Milionu chvilek správný a Babišův nebo Okamurův ne? Ta otázka jen demonstruje, že demokracií se ohání lidé totalitního smýšlení. Takže došlo k dlouhému pochodu institucemi a vyprázdnění slova demokracie totalitními názory pod záminkou šíření a ochrany demokracie. Fraška, kterou lidé vidí a mlčí. Až bude demokracie skutečně v ohrožení, budou ji ochraňovat pouze lidé typu Minář, Šojdrová, Hrušínský, Halík, Kalousek, Holubová ... - samé nevěrohodné figury.
V krátké době mohou ještě ti eurobyrokraté chvíli vládnout jak UV KSČ před 1989. A ze dne na dne skončí. Fáze chaosu nastane s ekonomickým krachem EU, odhadem za 5 až 10 let. Spouštěčem bude, až Čína vyhlásí, že přijímá platby pouze v renminbi. Jakmile k tomu dojde, rychle do obchodu nakoupit do zásoby rýži, luštěniny, těstoviny, masové konzervy, olej, cukr a sůl, dotankovat nádrž u auta do plna a pár kanystrů, protože chaos pak přijde za pár týdnů.
Po fázi chaosu nevzniknou Spojené státy evropské, jak sní vlhké sny v Bruselu, ale Evropa se totálně rozpadne na ministátečky ovládané gangy. Nakonec po delší době zvítězí islám, protože lidem bude připadat stejně špatný jako budování demokracie a la Brusel.
Poučné je, jak se Uhry dostaly pod tureckou nadvládu.
"Samotné zřizování (turecké vlády) šlo vcelku snadno, neboť Turci celou oblast vojensky kontrolovali již od roku 1526. Právě v tomto mezidobí se ale vytvořil vzájemný vztah mezi uherskou společností a novými vládci, který charakterizoval i pozdější dobu. Přestože nás prameny této doby informují o nespočtu tureckých nájezdů, o drancování, zabíjení, vypalování a osmanské novotě – odvádění do otroctví, většina křesťanů se k novým sousedům stavěla poměrně lhostejně. Taková totiž byla doba – císařští a sedmihradští vojáci si nepočínali o moc mírněji, stejně jako uherští šlechtici, kteří v občanské válce hleděli hlavně na vlastní prospěch.
I po ustavení vilájetu (Budínský pašalík) vzájemná nevšímavost mezi křesťany a muslimy zůstala. Ačkoli Turci při dobývání vedli svatou válku proti nevěřícím, na již podmaněných územích měli tito podle islámského práva (šarí’a) zaručenu náboženskou svobodu. A dokud platili daně, mohli si ponechat i původní zřízení v rámci vlastní náboženské obce. Tyto poplatky nicméně byly pro nevěřící vyšší než pro muslimy a některé méně horlivé křesťany přesvědčily k přestupu k islámu.
Díky takovému zřízení nebylo novému režimu třeba přivážet nové úředníky, dohlížitele nebo kolonisty, stačilo navázat na již existující struktury. Dokonce i šlechta si mohla ponechat majetky a téměř nezměněné postavení ve společnosti, ovšem pod podmínkou náboženské konverze. V masivní míře se tak stalo v Bosně a proto jsou Bosňané muslimy dodnes. "
https://www.stoplusjednicka.cz/uhry-ve-stinu-pulmesice-jak-se-darilo-kr…

Z toho se dá usoudit, že prvními, kdo přijmou islám, budou ti, kdo dnes na náměstích hřímají o demokracii.

Jak v prastarém vtipu:
Přijde babička po Únoru 1948 na národní výbor a pozdraví: "Heil Hitler, Herr sturmbannführer!"
Předseda výboru zkoprní a tiše říká: "Ale babičko, nespletla jste si dobu?"
"Dobu možná, ale Vás určitě ne."

Takže dlouhodobě demokracii nahradí islám. Oficiálně bude demokracie fungovat dál, ale všechny zákony budou muset být v souladu se šaríjou. Halíci nové doby budou psát vědecké práce, že Bible je vlastně ranou a nedokonalou verzí Koránu.
Jen netuším, jak se vypořádáme se všemi nelogičnostmi, co jich v Koránu je, a je jich hodně.

Demokracie se sesype pouze z důvodu, že nebude nikdo, kdo by ji bránil, protože své potenciální obránce úspěšně likviduje. A chvilkaři nebo eurobyrokraté demokracii bránit nebudou. To nedělají ani dnes, přes všechny velkohubé řeči o evropské jednotě, lidských právech, svobodě a demokracii jen brání vlastní dobře placené fleky. Přesto dopadnou jak Bohuslav Sobotka, co si jezdil pro rady k ožralému Jean Claude Junckerovi. Žádné záchranné křeslo v Bruselu na něj nečekalo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdo už budování nevěřil - to od roku 1968.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fraška, kterou lidé vidí a mlčí. - Protoze dostanou na hubu nebo je vyhodej z prace.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nakonec po delší době zvítězí islám, protože lidem bude připadat stejně špatný jako budování demokracie a la Brusel. - Nic lepsiho nemate.

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)