Přehánění je stejně kontraproduktivní, jako zatajování

Autor
Štítky

Prakticky po celou koronavirovou krizi u nás na Kydech probleskují zprávy především Ivana Davida - bývalého ministra zdravotnictví a nyní ojroposlance za Okamuru, o situaci na Turecko - Řecké hranici. Jeho svodky se pravidelně objevují u nás v komentářích. Cítím nutkání k tomu říci pár osobních názorů. 

Opět přípomínám - nevěřte mi, ověřte si všechno sami. Pokud něco řeknu, je to můj vidlácký názor vzešlý z mého rozumu případně z mého nerozumu. Víc toho netrefím než trefím a častěji s mýlím než nemýlím. Dnešní článek, stejně jako všechny předchozí, má především spustit diskusi, přičemž doufám, že čtenáři v komentářích přinesou nejen své názory, ale i další zdroje. 

1. Musím říci, že se i Davidovy svodky příliš nelíbí. Ne snad, že bych apriori odmítal jeho informace, ale ten tón... Jako kdyby na hranicích byla opravdová válka se vším všudy. Není. Ten konflikt je dost soft. Kameny, dýmovnice, tu a tam gumový projektil. Nic co bychom neznali z každé větší demonstrace. Nic čeho by za Žlutých vest nebyla plná Paříž. 

Já vím, že Erdogan migraci používá jako zbraň i nátlakový prostředek, ale jak to bude David popisovat, až se opravdu zapojí pořádně obě armády? David kříčí, že jde vlk, ale až vlk opravdu půjde, bude to už tak běžná infromace, že to s nikým nehne a promrhá se to nejdůležitější - včasná reakce. 

2. Zfanatizovaný dav migrantů není žádná armáda. Spíš živel. Je to obyčejný standartní kanonenfutter. Řecko má jednu z nejsilnějších armád v EU, právě proto, že s Turky mají své zkušenosti. Narozdíl od většiny Západu mají plné sklady, mají i civilní obranu, mají funkční tajnou službu a vůbec mají tolik kanónů, tanků, letadel a kulometů, že by se jich asi i Němci lekli. 

Kdyby Řekové chtěli, rozstříleli by ty migranty na součástky. Ale oni spíš nechtějí. Pořád jsou to lidi, kteří tak úplně nevědí, co činí. Stejně tak, pokud by chtěli, by i Izraelci vyřešili svůj palestinský problém během několika dní. Vyzbrojení jsou na to dost. Ale oni také spíš nechtějí. Prostě jak začnete naostro střílet do lidí, špatně se to zastavuje a nikdy nevíte, co se z toho vyvine. Není snadné střílet do člověka. Nemělo by to být snadné. 

3. O skutečný opravdový vojenský konflikt nestojí ani Turecko ani Řecko, ani EU, ani NATO. Turci jsou zaháčkovaní v tolika proxy konfiktech, že další už by těžko zvládali. Mají armádu jako prase, ale v konečném důsledku se nechtějí pustit ani do Asada. Pomaličku, salámovou metodou, to jo, ale za všech okolností před sebe vystrkují jakýsi ekvivalent dalších migrantů - různé milice vrahounů. Pokud by došlo na opravdový konflikt, tak by se Erdogan příliš demaskoval. Z obtížného souseda by se stal nepřítel. K čemu by mu to všechno bylo? S kým by obchodoval? Co by asi dělal na území, kde ho niko nemá rád už z historických důvodů?

4. A představte si Putina, kterak volá Merkelové a dostane co chce, jen když Turka udrží za hranicemi. A Rus by to udělal. V EU je ještě pořád dost peněz, které by se v ruské pokladnici dobře vyjímaly. Nemluvě o zrušených sankcích a podobně.  Erdogan s Rusem kamarádit musí, protože nikdo jiný už mu nezbyl. 

5. Migrační zbraň byla na jeden výstřel a už byla použita. Všechny dnešní unijní kecy o potrestání Řecka za obranu jsou na stejné úrovni, jako kritika  opatření proti koronaviru. Nikoho to už nezajímá. Ouřadové si tam něco kecají, ale každý stát už si to stejně dělá po svém. Troufám si tvrdit, že ani Babiš už se EU nebojí a nedělá si hlavu z nějakých sankcí či příkazů ohledně prodeje Agrofertu. 

6. Ano, migranti mohou prorazit do Řecka. Mohou nadělat i nějakou škodu a může dojít i na nějaké mrtvé. Ale jinak nejsou schopní ničeho. Pokud by se to stalo, budou promtně odchyceni zorganizovanou domobranou i pořádkovými silami a napříště se bude střílet ostrými.  Že se jimi ještě nestřílí (nebo jen výjimečně) to ukazuje, že situace zase není tak vyhrocená. 

Když to shrnu... Erdogan potřebuje migranty na hranicích. Potřebuje srdceryvné obrázky, kterak jsou chudáci syřané kvůli zlé EU v průseru. Opačné obrázky, jako že syřané podřezávají řeckého vojáka, to se mu naprosto nehodí do krámu. Jemu nezáleží, kolik na hranicích zahyne lidí, ale musejí to být výhradně migranti. Pokud by došlo na ojrovojáky nebo ojrofarmáře, jeho nátlak končí a stává se z něj nepřítel se vším všudy. 

Skutečnou válku si Turci také nemohou dovolit. Hned by toho využili Kurdové a Asad. Hned by toho využil Haftár, Írán, Irák...a vlastně i Putin. Žádní turisté na dovolené, žádné obchody, zastavený provoz úžinami. Náklady obrovské, výsledek nejistý a zisk žádný. 

Dokud ale na hranicích s Řeckem defilují tisíce zoufalých a naštvaných lidí, je to ideální nátlak. Možná z toho zase bude nějaká ta miliarda EUR pro Erdogana osobně, Putin má pro telefonáty s Merkelovou pěkné téma, jak by mohl pomoci, kdyby nebyl pod sankcemi a zároveň jeho turecký kamarád nemá tolik času mu dělat potíže v Sýrii. 

Vidláky bych si proto myslel, že se nic nezmění. Tu a tam se to trochu vyhrotí, pak to zase povolí a kupodivu vždycky se to vyhrotí v době, kdy bude Erdogan jednat s Macronem nebo někým podobným. Tu a tam někoho zastřelí, tu a tam bude mít smůlu nějaký řecký pohraničník, ale víc už se z migrace vytřískat nedá. EU bude hrozit, ale k ničemu to nebude. Nemluvě o tom, že budou mít teď úplně jiné starosti. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (89 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

hlasy po jedné kuře.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Také jsem to sledoval a je to velký Vidlákovský zázrak, podle asi Čihoštského zázraku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čtu jen kvalitní zdroje, což vlk není. Vidlákovy kydy mají kolísavou kvalitu, střídají se dobré i špatné články a komentáře. Takže sem tam se najde klenot. To se stát na vlkovi nemůže, jeho čtení je holá ztráta času a nesmysl. Nevím co tam píše.

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

Nemá klenot? Si děláš srandu? No, takto, ano, vlk podlehu sebeklamu, že je super analytik, ale jaksi co se mu musí přiznat, jeho schopnost najít informace ta je jinde jak u 99,9procent novinářů v této zemi, takže když je zajímavé téma a nebudu číst "anylytickou část vlka", tak má informace ;)

A jeslti hledáš "klenot" jak chceš tvrdit, tak toto musíš vidět a jeslti nevidíš, tak bohužel nenajdeš klenot ani ve zlatnictví ;) On svět není černobílé, kdy přečteš člán ek, spadne ti brada a řekneš si "konečně klenot", klenoty v reálném životě jsou i v jedné informaci v článku, kterou pak článek vykládá mylně, ALE co je důležité slyšíš/čteš názor jak to vidí někdo jiný než ty, nemáš bublinu...

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

Z klenotů doporučuji CNN. Tam se to blýská a záři všema barvama.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Dlouho jsem si nemohl vzpomenout co mi to 11150 připomíná. Až náhle se to ze sklerotické hlavy vynořilo. Kdysi měla ČT slogan: Chcete-li nám něco psát, tři jedničky padesát.
A vše je jasné...

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

"...jeho čtení je holá ztráta času a nesmysl. Nevím co tam píše."
Nevím co, ale je to nesmysl. :)

Ale budiž, třeba je to pravda. Tak kde si přečtu něco kvalitního od Vás 11150? Rád bych taky procitl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Už měsíce jen čtu. Nikdy jsem nepsal žádný komentář. Ale toto je suverénně nejhloupější a nejnedomyšlenější vata slov, kterou kdy vidlák napsal. To dře v tolika bodech, že jsem se nerozpakoval, a vrazil hned jednu slepici. Kdyby šlo dát za tento článek vidláka třeba mínus milion slepic, tento zápis by si ho zasloužil jako málokterý jiný.

Nejsem sluníčkář. Ale při sledování jednoslepicových skóre nejde vždy jen o sluníčkářský útok agentů. Tento zápis vidláka je tam mimořádně pitomý, že si normálně nezaslouží ani ty jednoslepice.

Politika je umění možného. Vidlák píše, jak by přemýšlel, kdyby sázel brambory nebo šel na pivo se sousedem. Jenomže v politice a mezistátních konfliktech jde o tisíce zájmů a vedlejších cest. Politika je umění možného, což se neřeší ve vidláckých akcích, ale rozhodně má dominantní roli v diplomatických, vojenských a politických konfliktech.

Nejvíce jsem měl ruce v dlaních, když vidlák hodnotil věci kolem imigrantů. Říkal jsem si, že vidlák přeci nemůže být takový hlupák, a ještě to veřejně o sobě napsat.

V tom článku je řečeno, jak by to mohlo vypadat, a jalé by mohlo být motivace, kdyby se řešil koflikt mezi 3 chlapy v Horních Kotěhůlkách. To, že konflikt, do kterého jsou zataženy 2 světadíly, včetně celé řady státy (skrze EU, skrze USA, ruské, turecké i jiné zájmy), probíhají kvalitativně zcela jinak, a mají jiná pozadí i jiné průběhy a řešení - to vidlákovi nevadí.

Už mě doslova sere, když za každou jednoslepicí, hledáte útoky sluníčkářů. Proto výjimečně komentuji, i když jsem to ještě neudělal. Nikdy vás nenapadne, že sem tam je článek tak hloupý, že jednoslepice je správné ohodnocení? Málokdy se tak stane. Ale tento vidlákům článek je přímo prim blbosti na kvadrát. Tak hloupě snad nejedná ani Koudelka z BISu.

Průměrný počet slepic: 1.9 (34 hlasů)

Tak to jste včera u Vlka na kose dal 220krát po jedný hvězdě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Byl by to chválihodný přístup k věci.
Kdyby!
Kdyby se ho jeden držel i nadále.
Takhle je to jen personifikované, nakopnutí pod koleno autora, který se nestydí, nebojí, dát své myšlenky v plen.
A ta anonymita?
Já si ji vysvětluji faktem, že jistý jednonoh se zde prokázal průkazem kontinuálního blba a je lidem a králíkům pro srandu

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

souhlasím, že 11150 měl zůstat u čtení. Jak to myslíte s anonymitou, není mirek 58, nebo jakýkoliv jiný nick, stejně anonymní jako 11150 ?

Průměrný počet slepic: 1.9 (7 hlasů)

Je to hodně dlouhé, ale chybí tomu to podstatné: co je jinak, než Vidlák píše. Argument.
---
A pozor. Vidlák píše věci tak, jak je vidí. Nikde není napsáno, že je vidí jedině možným správným způsobem. Ale když řeknu, že vidíš špatně, měl bych umět taky říct, v čem a proč.

Bez věcného výčtu chyb je to jen blábol.

Na stráž!

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně chybí argumenty pro tvrzení, že články zde jsou tak prudce kvalitní, že nikdo dobrovolně nedá jednoslepici. A že jednoslepice u článků práskají pouze agenti a sluníčkáři. Pokud má vidlák názor, že zde vycházejí pouze super kvalitní články za pět slepic, pak je nejlepší to slepicové hodnocení rovnou zrušit, neb je zbytečné. Kdo ohodnotí jinak než za 5, je sluníčkář a agent Sorošův.

Průměrný počet slepic: 1.5 (39 hlasů)

Tu jednoslepici mi dal nějaký ubohý zaplacený sluníčkářský agent - alespoň tak tu všichni uvažují.

Průměrný počet slepic: 1.2 (34 hlasů)

Ne dal jsem ti ju já ;) Dal jsem na tento článek Vidlákovi 2 slepice, protože neosuhlasím, ale tebe mám za vysírače ala Scaloop ;)

Hele na Idnesu dole, máš diskusu kde se mužeš realizovat a blbce co myslí svojí hlavou ti Banga maže, takže nemusíš mít strach, že tě budou otrovavoat blbouni co si nemyslí, že Koudelka je myslitel měsíce ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

Paušalizujete tím Vaším ("všichni tak uvažují") a to neděláte dobře, pak se Vaše sdělení podobá Vámi kritizovanému.
(To jen popíchnutí, aby jste si to uvědomil, že každý to, co kritizuje u druhých, sám opravdu sem tam uděláme...)

Příliš jste zdůrazňoval osobní rovinu v tom nesouhlasu, maličko opět dle mne chyba, to prostě působí jako červený hadr na lidi i zde a ti pak nečtou a už vůbec nepřemýšlí, CO jste napsal, ale berou to také osobně (dotkl jste se "kamaráda" , či oblíbence a tak hrrrrr na Vás.) Vyzkoušela jsem to a funguje to tak i zde bohužel naprosto spolehlivě!

Co se sledování těch, co "nemyslí s námi" a posedlosti slepicemi... týká, tak to s Vámi (za sebe jen samozřejmě) bytostně souhlasím. Nechápu to, ale snažím se to přehlížet, protože nikdo nejsme dokonalým.

Osobně vítám pohled a písmenka dalšího člověka, co čte a čte a jednou už to prostě nedokáže vydržet (pokud je to tak).
Beru pak i to, že to poprvé muselo být pro ty emoce dost osobní, ale PROSÍM nadále raději argumentujte a nedejte se odradit.......

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)

Tak tímto jsi ukázal pro mě, že jsi asi Scaloop nebo jehou kamoš :D Hele, když ti někdo dá informaci "slepice během půlminuty", třebas to jsem zažil jeden den já, když jsem psal revize, že jsem přišel sem 30 sekund po vidání a viděl už 4x1slepice a zaznívá to opakovaně, tak tvoje "analýza" že máme paranoju?

Hele, tak mě vysvětli, jak 4lidi ten článek přečtou za 30 sekund, aby pak dali hodnocení, podle toho co přečetli, jeslti ne tak si další Scaloop ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

po jedné slepici pro Vidláka dává asi automat, kdo ale může dát 5 slepic pro ASS, tak to je pro mne záhada.

Průměrný počet slepic: 1.6 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď můžu říci že lžeš :D Správně má být "jeden bod dává TAKÉ ASI automat nebo trollové", nevíš jesti automat nebo lidská bytost a hlavně je občas dám taky ;)

A kdo dá mě? Třeba se občas někdo nedýchá CO2 a je v rauši a neví kam kliká ;) Je mi jasné, že podle tebe máš pravdu jenm ty a souhlasit s něčím jiným může jenom blbec ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

ale mě zajímají slepice jen na talíři. Celý folklór kolem virtuálních slepic je mně naprosto ukradený. Nacvakej si "slepice" k čemu chceš, kdo ti brání?

Asi máš dlouhé vedení, tedy znovu: vyčítáš Vidlákovi jakési abstraktní nedostatky. Co kdybys sestoupil z výšin Elbrusu, kde dozajista dlíš, a prozradil nám nehodným, co a kde napsal Vidlák ve svém článku špatně, a jak by to měl udělat líp!

Napiš nám, jak bys to udělal ty, kdybys to uměl. Ju?

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten vidlákův nesmysl má jednoduchý výčet chyb - všechno od začátku do konce.

Neodstranitelná a podstatná chyba je v normalizaci a zglajchšaltování vidlákova uvažování. To co platí ve vesnickém konfliktu nelze zobecňovat na mezistátní a mezinárodní konflikty. Vesnický konflikt má jiná pravidla a jiné možnosti, které nejsou a diametrálně se liší od prostředků a možností ve velkém konfliktu.

Kdyby měl vidlák pravdu, pak Stalin nemusel proti Hitlerovi nasazovat Žukova. Vzal by prvního úspěšnějšího zemědělce nebo starostu nějaké vesnice, a nechal by ho vesnickým způsobem vyřešit 2. světovou válku. Jistě cítíte, že je to blbost.

Vidlák se té blbosti dopouští v celém článku. Myslí si, že průběh a řešení vidláckých konfliktů se dají použít i na mezistátní, mezináboženské, i jiné konflikty. A pokud se někdy objeví mezigalaktický konflikt, bude ho vidlák řešit, hodnotit, analyzovat svým vidláckým přístupem stejně jako konflikt, kdy mu soused krade brambory nebo hasič leze za ženou.

Prostě vsjo ravnó. Vše se řeší stejně. A výsledkem je článek, který má hodnotu WC papíru, a to je všechno. Je tam špatně vše od prvního písmena až do závěrečné tečky. Protože vidlák poněkud přemyslel.

Průměrný počet slepic: 1.8 (35 hlasů)

Žukov byl půvdně vyučený kožešník, Koněv lesní dělník a tesař, Malinovskij přístavní dělník, Čujkov pracoval od 12 let ve fabrice, atd.

Průměrný počet slepic: 5 (30 hlasů)

Stalin sám pak byl zdrhlej seminarista (jako Minář), obuvnický dělník a bankovní lupič.

Hitler pak neúspěný malíř, vídeňský bezdomovec a v armádě to dotáhl na frajtra. Nevzali ho na uměleckou školu a nikdy se nestal architektem jak snil.

Jo a Trump je starej bankrotář.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Myslím, že Vidlák je mimo v mnoha věcech, nevím ani jestli si následující doopravdy myslel, ale v tom následujícím se pletete vy:

Myslí si, že průběh a řešení vidláckých konfliktů se dají použít i na mezistátní, mezináboženské, i jiné konflikty.

- Ono to nejde jinak. Jestli se jdou vidláci servat do vedlejší vesnice, tak je to ve skutečnosti úplně stejné, jako když vyrazí US Army a kamarádi do Iráku. Funguje to úplně stejně.

Když vidlák prožere grunt, tak se mu taky začne zdát, že by se měl soused podělit o ten jeho, stejně jako to napadlo Madelaine Albright ohledně Ruska.

Himmler, vystudovaný na zemědělské fakultě, řešil slavný nacistický problém až příliš podobně jak by to řešil každý vidlák.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pakliže číslo 11150 měsíce jen čte, pak je podivné, jak se mu protrhla stavidla a jednu myšlenku zhmotnil v tolika komentářích najednou. Něco tu nesedí....

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

Já bych to zas tak nehrotil. - Puberťáci taky dlouho dumaj o sexu a jak se jednou osmělej, tak už to pak jde samo.

Čas ukáže ať tak nebo tak.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Nezlobse, dal bych ti 5 slepic, ale když jsem došel k větě "Už mě doslova sere, když za každou jednoslepicí, hledáte útoky sluníčkářů.", tak jsem hodnocení dal 1.

Ta poslední věta mi spíše říká, že jsi právě jako Scaloop, ale hcytrej, protože narozdíl od něho co jsi napsal před touto větou , tak bych řekl, že dává smysl víc jak to vidlákovo, není to na sto pro, že bych podepsal, ale ukazujeto, že fakt máš nějaký vlastní názor podepřený i něčím jiným než láskou a objímáním, ale tím koncem jsi to zabil ;)

Kdybys fakt četl delší dobu, tak bys věděl, že ze začátku se Scaloopem lidi chtěli diskutovat, ale jaksi když to přešlo do školení a pak každý příspěvek skočil přesně jak jsi ty svůj první "jste debilové co nemají rádi sluníčkáře" :D Hele, pro mě tímto hned prvním příspěvkem děláš přesně to proč zde všichni nemáme rádi Scaloopa, chceš politicky školit ;)
A kecy opisem, že vlastně máme všichni stejný názor a plácáme se po ramenách? Hele, já třeba 50 procent toho co napíše Targus nesopouhlasím a tvrdě mu topíšu, prostě mám jiný názor a to dělá dost lidí mezi sebou, jiní na mě, další na někoho jinýho, takže i v tomto jsi napsal kecy, kecy a zase kecy....

Ano, je možné napsat "nejedná ani Koudelka", ale zní to směšně potom co Koudelka udělal něco co by nedokázal ani ožralej pepa z horní dolní ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Tak jsme se dozvěděli, že 11150ka umí přečíst článek za 3 vteřiny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Ale z ostatních jeho pindů je jasně vidět, že by Vidlákovi strašně rád něco vytknul, ale konkrétního nemá co.
Pochopitelně: Vidlák hned v první větě (jinými slovy) říká, že JEMU SE VĚCI JEVÍ TAKTO, a text pokračuje popisem, jak se mu jeví to či ono.

Božínku! Co tomu kdo chce vytýkat? Mně se jeví, že pufodédr je na batoumání lepší než anflipuga. No a co? Jestli s tím má někdo problém, je to jeho problém a mě to zcela míjí.

Je to blbec, i když přečte článek za tři vteřiny. Ani kdyby ho četl tři hodiny, nepomohlo by mu to.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

, že došlo k nepochopení jak článku, tak i vaší reakce. Od místního publika bych čekal víc, než je diskuse na idnesu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přeceňujete ho.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tak pokud jste stihl Vidlákův text přečíst a ohodnotit do tří sekund, tak je fakt, že je ta jedna jednoslepice vaše a proti tomu žádná ;)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

soft. Až se začnou mydlit armády, nikoho to nebude zajímat.
Lidi zajímá srdceryvný příběh, a tím je soudruh migrant - nejlépe nezletilý, hladový siroteček, utiskovaný škredým Asadem, fujovatým Erdoganem a ještě fujovatějšími sedláckými zmetky z Řecka, kteří si neváží soudružské pomoci obdržené zdarma od Ojrosoudruhů (pseudodotace, bez kterých by zdechnul hladem). To je matroš, který správně servírován pohne i kamennými srdci východních untermenschů z koncernových montoven.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Targusi a co taková malá, maličká řecká holčička zabitá nějakým nešťastným připrchlíkem. Konec konců, ani nemusí být, stačí jeden anonym, je jedno je-li to Uhl nebo Kundra, se správnou informací ve správný čas. Nepodceňujte řídící orgány a hlavně ne ty nad nimi. Tu neznámou tichou sílu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Strejdo, bude to asi takhle.
Zabitá řecká holčička se jednoduše konat NIKDY NEBUDE!!!
A pokud by se nějakým záhadným omylem konala, bude na poslední straně, zatímco ty předešlé budou popisovat zločiny řeckých řezníků a krvavých psů. Jsou přeci také na Balkáně, no ni?
A jeden trochu přistárlý a jen maličko škaredý ujec - pardon - strejda:-) a jeden úplně pitomý, zcela škaredý a naprosto dědkovatý Targus si po přečtení plátku řeknou:
"Jsou to ale svině, ti Řekové, furt si vyskakovali a fčilek mají mrtvou holčičku. Dobře jim tak hajzlům!"
A půjdou na pivo a budou čekat na zítřejší vydání plátku...

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Malá holčička nebude nikoho zajímat. Ani živá ani mrtvá. Protože neziskovky a tisk už mají nastavenu jinou agendu. Milica Rakić taky nikoho na Západě nezajímala. Protože se ten příběh nerozmazával. Na rozdíl od naaranžovaného mrtvého Ajana. Kterému otec nedal záchrannou cestu, když si Hel spravit zuby za peníze německých poplatníků.

Erdogan už vyhlásil, že má právo za dát řecké ostrovy.
Likviduje Kurdy, jako zlikvidovali Armény. Dělá do Sýrie, Lybie, hledá další lebensraum. Už předtím si ukradli kus Kypru. Vyhlašuje, že Turci v Evropě jsou jeho Alláhovi vojáci. Má nejsilnější armádu v Evropě s Velkým bratrem vzadu, podporujícím ekonomiku. Má být protiváha Ruska a použít proti němu. . Evropa pořád ustupuje a ustupuje.

Nechci mu to sakra připomíná! Hádejte co. Já bych to nepodceňoval...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

- a ono se to stane, je to jen otázka času - tak se to určitě nedozvíme z mainstreamu. A i z alterzdrojů to bude s velkým časovým zpožděním. Nebo se to nedozvíme vůbec.

Momentálně probíhají násilné protesty (zatím "jen" ničení zařízení ) ve dvou detencích - Diavata a Drama Paranesti, kde jsou umístěni ilegálové čekající na deportaci.
V "českých" médiích NIC, ve většině ostatních lakonická zprávička, obsahující především povinnosti, které "musí" plnit Řecko. O tom, že by měli nějaké povinnosti také ilegálové, nikde ani písmenko.

A jeden vzoreček z "vítačského" webu:
https://www.infomigrants.net/en/post/24620/greece-rights-watchdogs-repo…

I ten "student Šmíd" už JE.
Před dvěma měsíci byl ÚDAJNĚ zastřelen řeckými pohraničníky jakýsi Muhammad Gulzar z Pakistánu.
TEĎ najednou žádá EU po Řecku vyšetření incidentu a vyhrožuje sankcemi.
POKUD vůbec k něčemu takovému došlo (žádná dokumentace, žádná fotografie "zastřeleného", žádná lokalizace "incidentu" - prostě Uhl jak vyšitej...), tak jak to, že EU žádá něco po Řecku, které je v konfliktu NAPADENÝM státem???

Jak se, sakra, dostaly desetitisíce "ubohých" Bangladéšanů, Pakistánců, Afghánců, Alžířanů, Tunisanů, Maročanů a dalších na TURECKO-ŘECKOU hranici????? Jeden každý z vyjmenovaných MUSEL překročit několikero hranic! ILEGÁLNĚ, protože všichni bez vyjímky tvrdí, že nemají žádné doklady. To si jich cestou nikdo nevšiml?
Relativně nejblíž to mají do EU Syřané, kterých je ovšem mezi připrchlíky sotva 15%. Naprostá většina přichází ze zemí vzdálených od řecké hranice 6500 km a více. Patrně se po dobu cestování na řeckou hranici stávají neviditelnými.

Někdo se z nás usilovně snaží dělat idioty; ale Vidlák to NENÍ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

...v potaz knihu Meč vs. Šavle(nebo tak nějak), tak meč je tupý jako poleno, prolezlý rzí až na dřeň a Šavle mě přijde turecké výroby a pomalu lezoucí z pochvy, kde chrápala osm století. Turecko je pro mne doupě "promořené" islámem a spící nebezpečí. V době kdy IS ničil Sýrii se na tureckém území shazovaly světovému teroristovi č.1 leteckým mostem zbraně - za mlčení NATO. A manipulace s národnostními skupinami, jak mu to vyhovovalo nevyjímaje, jak přes us kopírák. Konflikty mohou být zatím "soft", ale myslím si, že Erdogan klidně použije "pozůstalé" z IS jako diverzní armádu, pokud by mělo územní zájmy. A má přelidněno, ekonomika mu nijak zvlášť nekvetla ani před koroňákem, takže ani teď na tom líp nebude. A náš zámořský "spojenec"? Pokud mu Turecko nepoleze do zelí, tak tomu klidně nechá volný průběh, jelikož mu NATO akorát tak pomáhalo k plnění jeho vlhkých snů. A EU je jen moloch na výrobu HDP a svaz zasloužilých vydřiduchů, kterým o nic než o zisky a mamon nejde. Jeho schopnost adaptace na problém se ukázala a "předváděčka" pokračuje. A pokud by školení is bojovníci začali probouzet islámské buňky v EU, tak při současné připrchlické politice nastane finální rozpad. Jenom ještě nějaký ten dovoz z afrického pobřeží, třeba přes tu Lybii.Balíkáři seberou své naškudlené majetky a vezmou výhodný asyl, soudě podle chování národních farizejů od Vysokej Tatry až po Lamanč. Pak už je jen odtržené UK se zednářskou lóží :) A může nastat nové pohádkové bratrské dělení.
Jen můj dojem a pohled na nynější svět!

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Turecko nejenomže nelze vojenským napadením Řecka a Libye do zelí USA. Ono dokonce pomáhá a realizuje USA zájmy v Evropě i na Blízkém Východě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

"Vidlák se opět mýlí. Ten konflikt vůbec není soft. Až se začnou mydlit armády, nikoho to nebude zajímat. Lidi zajímá srdceryvný příběh, a tím je soudruh migrant..."

Přesně tak to je. Skuteční účastníci konfliktu nemají nejmenší zájem pouštět ani úplně, ale ani pravdivé a objektivní informace. Oni potřebují vypustit nějaké emocionální hluboké lidský příběhy. Vydojit z masy nějaké ty velké emoce. Aby se masy přiklonily na správnou stranu, kde příslušný mocipán potřebuje masu lidí, kterou ovládá mít.

Kognitivní disonance mezi objektivnějšími (nepíši objektivními) zprávami ála MUDr. David a mediálními informacemi pak způsobí u prostých lidí psychickou nepohodu. Vidlák třeba dojde k závěru, že objektivnější zprávy jsou hysterie - a pak napíše nesmyslný článek, aby nebyl sám, kdo si tu pitomost myslí.

Jistěže, že by Řekové mohli rovnou spustit kulometná děla, a prostě to tam pokosit. Tedy teoreticky podle vidláka. Ale mělo by to důsledky, které by byly kurva horší. Nedozírné následky takového jednání by převýšily asi tak stotisíckrát užitek. Proto to neudělají - což je nóvum oproti vidláckému řešení mezi lidmi v Kotěhůlkách. A proto to vidlák nepochopí.

Navíc ten konflikt nevznikl na zelené louce. Mnoho historických a politických událostí mu předcházelo, a ještě bude následovat. Má své příčiny, cíle, a nějaký průběh.

Ve skutečnosti to MUDr. David posuzuje až příliš pasivně a klidně proti skutečnosti. Ten konflikt totiž hoří, a Turci se drží jen proto, že se do toho obuli také Rakušáci, Maďaři a další. Kromě toho celá věc je jen úvodním představením před dalšími kroky.

Průměrný počet slepic: 3.3 (25 hlasů)

In reply to by 11150 (neověřeno)

Trvalý odkaz

čo také se skrývá pod tajuplným názvem "kulometné dělo". Vůbec nevím, proč mi to připomíná soudruha Hejtmana.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Tak to já vím naprosto přesně milý targusi, proč ti to připomíná mne, protože nemůžeš vidět pás, aby sis pod něj nekopl :) Ale to je jen další z tvých diskusních faulů, že? Stejně jako označení soudruh (nikdy jsem v žádné straně nebyl). Jen pokračuj targusi, v urážení, napadání, i sebeznámkování pěti slepicemi, jistě se to někomu zalíbí :)

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

diskuzní fauly, nikdo nemá šanci se ti vyrovnat, takže zajeď do nory, tlučhubo, doplň si technické i vojenské vzdělání a můžete o nedělích s jedničkářem vyvíjet kulometné dělo.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Opravdu brouku? Tak sem s nimi, uveď nějaký můj diskusní faul, třeba kde jsem začal podsouvat diskutujícímu něco, co nenapsal (jako to děláš ty), kde na něj mluvím sprostě (jako ty), kde argumentuji něčím, co sám vyvracím (jako to děláš ty), kde prokazuji neschopnost číst odkazy, které sám dávám (jako to děláš ty - "anglické jméno" ruského historika).
Ne děkuji, nebudu poslouchat tvé rozkazy o doplnění vzdělání. Musel bych znovu číst tebou doporučené knížky pro desetileté děti :D

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

desetiletým dětem jsou pro tebe opravdovou katastrofou.
Pochopit tajemství typu časová osa je jen pro výjimečné kousky, stejně jako ruské jména v anglické transkripci. Sice nevám, kdes to sebral, ale mně to neva.
Hoň si péro dál, když ti to dělá dobře.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

No, mohl bych i nadále pokračovat ve tvém ubohém stylu diskusních faulů, tedy komolit tvůj nick a nakazovat ti provozování sexuálních aktivit... Ale to už je opravdu pod moji úroveň a já se dál odmítám špinit s něčím takovým, jako jsi ty!
Chápu, že Ti již výrazně vynechává paměť a proto ti rád pomohu:
"Napsal uživatel Targus (neověřeno) dne St, 06. 05. 2020, 18:54In reply to sh0tek by rk (neověřeno)Trvalý odkaz
Re: rk Tady jsou uvedeny zdroje, račte si je sehnat a pročíst
https://outsidermedia.cz/operace-unthinkable/"
"Napsal uživatel Targus (neověřeno) dne St, 06. 05. 2020, 21:04In reply to Targusi by rk. (neověřeno)Trvalý odkaz
Re: rk Takže klasika. Neotevřel, nepřečetl,
neopsal si zdroj, ale 3,14-čovat bude furt.
Takže znova.
Rozklikněte si to, v článku někde u konce je zdroj.
Anglické jméno."
"Napsal uživatel Targus (neověřeno) dne St, 06. 05. 2020, 22:36In reply to Targusi by rk (neověřeno)Trvalý odkaz
Re: rk Tak to jste asi četl poněkud jiný článek, než
na který jsem dal odkaz.
Stane se.
Nejděte si někoho, kdo rozpozná v textu anglicky znějící jméno strčte mu to pod nos a pak hledejte, co to bylo za chlapa."
"Napsal uživatel Hejtman (neověřeno) dne Čt, 07. 05. 2020, 14:57In reply to Re: rk Takže klasika. Neotevřel, nepřečetl, by Targus (neověřeno)Trvalý odkaz
Zdroj
M. Falin uvádí, že 13. 8. 1943...
Podle ruského historika Valentina Falina...
Zdroj: Kniha V. M. Falina Bez útoku na Berlín by nás čekala 3. světová válka
Čemu z z tohoto říkáte anglické jméno Targusi? Jak je vidět, ani vy jste ten text nečetl, že? :D"

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by 11150 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stále podvědomí říká, že válka je přece jen ta horká.
Prostě nevidíme, nechceme vidět, že válka druhá světová "horká" sice na chvilku ustala, ale v podstatě jela stejně dál pod názvem "studená".
A ani dnes to není jinak, když cíl je stejný, uchvátit energetické, přírodní a možná i ty lidské (ale na lidech těmto nezáleží) zdroje RUSKA.

Turek je v NATO samozřejmě naprosto záměrně, kdo to nevidí, podlehl zase dojmům, že NATO něco jako prý chrání.. No teda v podstatě ano, chrání - Americké zájmy, zájmy nadnárodní finanční a zbrojařské lobby....ale nikdy ne zájmy nás, "blboňů" do NATO zatažených....

Další kroky jsou (a můžu se jistě také mýlit) Evropský chalífát a z "východních" států Trojmoří, - NEO "železná" opona proti Rusku ...za masívní aktivity "Pilsudského" Polska.
Než by se Rusko s Evropou jakkoliv spojilo a dohodlo, to raději tu Evropu rozbít a znovu přeskládat a pak ..

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

nehne ani rozbombardované Aleppo ani utopené děti ve středozemním moři. Živě si Vás představuji, jak si užíváte piknik na pláži s výhledem na topící se lidi a jak soutěžíte v tom, kdo jich dlouhým bidlem strčí zpět do hloubky. Prostě obhajoba tradičních targusovych hodnot, že? Večer pak budete držet přednášku o tom, že ruské bomby nezabíjí civilisty, ale jenom teroristy, teroristky a teroristčata ... a že Assad a Kim jsou ti nejhodnější chlapci na světě. Škoda, že už nežije Adi Amin a Mobutu Sese Seko, od Vás bychom se o nich dozvěděli leccos pěkného.

PS Nemáte novou stopadesátou teorii o tom, jak MH17 spadla po strážce s andulkou a zlá média z toho obvinila Putina?

Průměrný počet slepic: 2.1 (32 hlasů)