V médiích nic...

Autor

Vraťme se dneska opět na tureckou hranici, kde dochází na pokračování politiky jinými prostředky. Turecký sultán přitvrzuje a vyhlašuje své nároky na leckteré řecké ostrovy u kterých prý bude probíhat bojenské cvičení a střelby ostrými a tak bude lepší, když tam turisté raději nepojedou. 

Ve veřejnoprávních a pravdomluvných médiích ani čárka, ani slovo, ani krátký šot na kameře. Nula. Zprávy podává jen Ivan David a pár dalších blogerů, kteří už jen informováním o této věci dokazují svojí xenofobii, proruskou propagandu a nedemokratické smýšlení. 

Mezi námi... já se Erdoganovi vlastně ani nedivím. Ono se mu v poslední době nějak přestalo dařit všeobecně... 

Jak je to dlouho, co poslal migranty na hranice, že jim nebude bránit v cestě do ojrópy? Pár měsíců? Zajímavé na tom bylo, že migranti byli jen a výhradně na řecké hranici. Na té bulharské nebyli, protože bulhaři jsou teď s turky kamarádi a tak si nedělají naschvály. 

Už tenkrát, když to začalo, tak tou nás mělo charakter zpráv zcela mimo hlavní vysílací čas. Chvíli se mluvilo o potyčkách na hranicích, párkrát se objevil kouř z dýmovnic a slzného plynu, párkrát ukázali zkrvavený obličej nějakého syřana, který bezvadnou ongličtinou referoval, jak ho zlí Řekové zákeřně napadli zatímco pokojně překračoval hranici. A pak... konec. 

Já se nedivím ani novinářům. Ty obrázky z hranic moc pěkně nevypadaly. Vůbec nepřipomínaly humanitární katastrofu, ale úplně normální pouliční nepokoje. Takhle nějak to vypadalo v Praze, když zasedal MMF. Ani krátké střihy nezabránily celkovému dojmu značné organizovanosti. Přidejme k tomu záběry autobusů svážející migranty z celého Turecka a tureckou armádu v pozadí, která vypadala jako jednotky NKVD nebo jako německé Einsatzgruppen, které zajišťovaly, aby to žádného migranta nepřestalo na hranicích bavit. 

Tohle se strašně blbě okecává Všichni mají mobily, všichni natáčejí videa a kromě toho má už dneska každý blbec dron s kamerou. Pravdě a lásce celkem logicky nezbylo nic jiného, než to přestat ukazovat. Ono to bylo strašně kontraproduktivní a dokonce i velmi zelený a liberální dojčlanďák by po shlédnutí pár reportáží mohl třeba začít myslet vlastní hlavou, takže bylo lepší reportéry odvolat, kamery vypnout a dělat, že se nic neděje. 

No jo... ale co chudák Erdogan? Taková pěkná mediální ofenzíva - migranti se derou přes hranice a ti hajzli evropani o tom nepíšou, nenatáčejí a nevysílají to. Takový krásný vydírací potenciál a on je v hajzlu, protože to nikoho neznepokojuje, protože o tom nikdo nemluví. Kromě toho máme koronavirus a ten zatím plní první stránky deníků spolehlivěji. 

Tož přitvrdíme... zcela poklasicku, když to nejde silou, půjde to větší silou. Řešením problémů EU je více EU. podle stejného vzoru doveze turecko víc migrantů na hranice. Pak jim dají nějaké ty petardy a bumajzle, tu a tam nějakou tu zápalnou lahvinku, nebo alespoň ingredience, možná i nějaká ta pistolka se rozdá, dodají se velitelé vybavení zpravodajskými informacemi, dělá se větší bordel a zase větší bordel... a nic. 

Čím větší bordel, tím víc se ARD i ČT bojí o celé věci referovat. Ono to totiž už vypadá skoro jako válka. Je tam moc sanitek, moc rozbitých hlav, jsou tam i nějaké utržené ruce, průstřely od gumových projektilů, vyražené zuby i oči. Sakra sakra, to přece nemůžeme vysílat. Lidi by mohli nejen začít myslet, ale dokonce by se mohli vyděsit. I politici by se mohli vyděsit ještě víc než jsou. 

A to je celé přátelé... Erdogan přitvrzuje, protože nikdo o něm nepíše a celý jeho vydírací potenciál je tím pádem v háji. Jeho PR dělostřelba bije do prázda, nepřítel se chová, jako by se nic nedělo. Tož je třeba zvětšit kalibry. Uděláme námořní cvičení, Řekové budou ještě důrazněji žádat o pomoc. A novináři se ještě víc stáhnou a nejenže se budou tvářit, že se nic neděje, ale začnou o tom, jak se nic neděje, dokonce i psát. 

Svým způsobem chce Erdogan to samé co naší liberální novináři. On chce migranty udat, novináři chtějí, aby si je EU vzala. Ale tentokrát se nějak blbě domluvili. Erdogan nerozumí evropské mentalitě a jeho poradci mu zřejmě musejí říkat, co chce slyšet. A tak dělá něco, co je kontraproduktivní a nechápe, proč to nefunguje. 

Abych to vidlácky shrnul.. Erdogan chce vydírat a chce z Německa miliardy EUR.  Ale aby je dostal, musí být německá veřejnost znepokojena osudem chudáků migrantů. Aby mohla být znepokojena, musí masmédia dodat příslušnou porci srdcervoucích fotek i komentářů.  Protože je nedodávají, je třeba více přitvrdit, aby bylo co natáčet. Jenže masmédia natáčet nemohou, protože to vůbec nevypadá jako katastrofa, ale mnohem víc to připomíná plán Barbarossa. Jakákoliv reportáž bude působit zcela obráceně než novináři i Erdogan potřebují. 

Nejsem žádný odborník na Turecko ani na Řecko ani na migraci. Ale můj dojem je přesně tento. Tentokrát to prostě blbě zkoordinovali. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (73 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Erdogan, Putin discuss coronavirus, regional issues
TRT World-před 21 minutami
Recep Tayyip Erdogan and Vladimir Putin also discussed the steps which will be taken after the pandemic, as well as bilateral relations and ...

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

i Američani nevědí a mainstream je bez instrukcí.
Dost vážný průšvih.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

zkouší, kam až může zajít, neboli co ještě mu bude tolerováno ze strany tzv. spojenců. Náš Áda to dělal úplně stejně!
Případně Erďa zkouší, jestli už konečně nějakému Řekovi neprdnou nervy a nenasype to z útočné pušky s třiceti náboji během pěti sekund (ano, pouhých 5 s postačí na vyprázdnění standardního zásobníku) do pokojné skupinky několika set připrchlých sirotků a dochtorů, kteří se zcela náhodou vyskytují na vlastivědné vycházce u řeckých hranic.
Proč?
No přece aby mohl udělat totéž, co v Sýrii. Vytýčit bezpečnostní koridor, do něhož nikdo nesmí. tedy nikdo, kdo by mu chtěl něco repetit proti vytvoření takové nárazníkové zóny.
Když posune turecké hranice co tři roky o 50 km, který vlastenecky laděný hlupák by to nebral...

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Psal jsem: Připadá mi to spíš tak, že Turek provokuje aby došla trpělivost
Ví co dovedou média. Tyto provokace jej nic nestojí, stejně jako migrantský tlak na hranice Řecka. Navíc se najdou v EU ne jedinci, ale skupiny pomatenců, které mu fandí. O zelených v Německu nemluvě, tam je do samý Turek. Erdogan jen čeká, až Řekům rupnou nervy a jen natahuje gumu. Počítám že tam najedou lodě USA, anebo je začnou v Sýrii a Lybii zlobit Rusáci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Jestli to dělá stejně jako Áda, tak nic nezkouší, ale má to někde odklepnutý. Ať doopravdy nebo falešně.

On i Saddám měl odklepnutý z USA, že si ten Kuvajt může zabrat a pak to překvapení, kdy se sehrálo psychodrama, že jako nemůže.

Stejně tak bratrská pomoc v roce 1968 byla dopředu odklepnutá z USA, aby se nám v západním Německu ještě nepoplašili, že se bude bratrsky pomáhat celý západní Evropě.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Nediví se Erďochovi, že by mu mohla prasknout cévka, eštěže se léčí opruzováním okolí. Nediví se novinářům, páč by jim mohla klesnout plodová voda na účtě a nemohli by platit dluhy za svý sviňárny ulhaný. Co na to řéct, na tu dobromyslnost se šmejdy.

Něgdo by třeba svlíkl kalač ze želez a dřevem na holou napráskal za takovej světovej rozhled. A bez návrhů jak to změnit by nemohl ani mezi starší. Jenže tady se kasaj samí starší, co maj v hlavě vymetené. Seděj v holubníku a vrkaj jak je svět bubukrásnej. Vrkaj každej den o chujovinách a nemaj ani napsananých pár potřeb. Jen opisujou mordechujckou učebnici s čertama, kerým dou na ruku s krví blboňů a jejich pitomých potomků. Ostatní smazáno.

Změňte to, tohle nikam nevede.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Taky nesouhlasím s ohříváním piva.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

https://video.aktualne.cz/dvtv/fananek-rouska-je-nahubek-a-z-lidi-je-st…

Fanánek: Rouška je náhubek a z lidí je stádo, co se samo hlídá. Uvěřili v koronismus

Rozum úplně pominul. Vrchnost si řekla: Jestli budou nosit hadr na puse, tak si můžeme dovolit už úplně všechno, míní frontman Tří sester Lou Fanánek Hagen. Nejsem takovej pankáč, abych vyrazil bez roušky do obchodu. Tak jsem tam přestal chodit. Ať se ten, kdo se bojí, chrání ffp3. Rozestupy na koncertech nemůžou fungovat. Při první písničce budou lidi dupat po rouškách a stát pod pódiem, dodává.

Známka panku, punku, pukukuku...Muheeee

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Ledaže byste to jeho fňukání o dotacích pojal jako "seznam potřeb".

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Blboni sou blboni, nečekám vod nich žádné rodné teplo.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Sem to ten spam dostal a běžel sem hned stím na zeď . Se mi líbilo, že ten výslech vedl náhubek a ten druhej, vysléchanej náhubek neměl a bylo to úplně demosgratický. Docela povedenej symbol, nebo ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Ani ty, krásná, úžasná socho si nenašel pár, teplých, citlivých slov.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

že k smrti nenávidí Babiše. A nenávist je vždy problém toho, kdo nenávidí.
To člověka poznamená a od toho se odvíjí i jeho naprosto negativní postoj ke všem opatřením vlády ke coronaviru. Víc mě překvapuje, že teď začal neustále natahovat ruku: státe dej, státe dej!
Kromě toho je naštvaný, protože spoluvlastní hospodu Na kovárně, kde Tři sestry hranou a kterou musel zavřít a nejednou muzikály, kde mu přestaly téct spoluautorské peníze.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Showbyznys utržil dvě rány:
1. Lidi umělcům neuvěřili tvrzení, že “Babiš nám zakázal hrát”
2. Zjistilo se, že showbyznys nikdo nepotřebuje !

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

To je ten pán, co má firmu se znakem píči se třema čárkama.

Je to těžký intelektuál, co psal metafyzické písničky pro Těžkýho Pochondra a texty s pozoruhodnou duševní hloubkou pro Maxim Turbulenc, které dnes po něm kopíruje zvláště anglosaský a latinoamerický hudební a literární okruh, ale má následovníky i irské a francouzské kultuře.

Vypadá jako by se snažil proniknout do světa těch nejprimitivnější skinheadů a rozvracet jejich subkulturu zevnitř.

Neváhal bych říct, že je to osobnost na úrovni Václava Havla, kterej by byl jistě taky proti rouškám a se svým zbytkem vyasfaltovaný plíce by tu chřipečku jistě vychrchlal ještě líp než Johnson.

Mudrc Nakonečný už je v pánu, ale třeba seženete něco k zamyšlení od Pagodové a Xindla X.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

dědek FANÁNEK. Jinak by to byl Fanda, či Franta či...
někdo holt k té dospělosti jaksi nedospěje ani kdyby se rozkouskoval. Ale oni to Moravcové holt... asi ... ani ty dvě vejšky jak vidno nedokážou zázraky....

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě k tomu Lou Fanánek Hagen. Pěkně kňučel jak ty peníze. Že by jako i oni měli dostat. Jsem moc spokojenej jak ta kulturní fronta ukázala nedbalky. Blboň Sasine, je to blboň!!!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Jen hájil práva svobodného občana. A mluvil o stádu, které je spokojené, když je v bezpečí v ohradě. A o zvůli vrchnosti.

Fanánek je underground. Podhoubí příštích revolucí.

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

při jeho věku

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

zavřený v ohradě, pokud dostanu nažrat, nechají mě se vyspat, vysrat a celkově si mě nikdo moc nevšímá. Určo je to lepší se nechat sežrat, anebo zmrzačit metr za plotem ve jménu pochybné svobody určené výhradně pro ty rovnější z rovných.
Bohužel uvnitř ohrady to jaksi moc nefunguje.
To ovšem vůbec neznamená, že za plotem je líp.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všiml jste si, že byla nějaká revoluce před 30 lety?

Fanánek chodí do ČT - Všechnopárty, 13 komnata, taky chodí ke Krausovi atd. Pořád jsou s ním rozhovory.

Undeground je Ortel, kvůli kterýmu se tuším i zrušil Zlatej Slavík, nadávaj na něj ČT, bakalomédia i cikán Banga, + další kapely, o kterejch se z médií ani nedozvíte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

až teď prvně. Na první nástřel mi něco našeptává, že když si někdo v tak pokročilém věku nechá říkat Lou Fanánek, tak to musí být 3,14ča jak zvon.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak píše pan Targus,Erdogan zkouší kam až může zajít.
To je ten problém,že to vyhovuje Trumpovi a Merkelové.
Také něco podobného,jako Kolář s Koněvem,pod rouškou koronaviru.
Jak už jsem jednou psal,Řecko nemá zastání a bohužel ani v NATO.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kypr dostal 74. bez problémů. Evropa tam jezdí za teplem ještě v říjnu. Arméni mu taky prošli, ropa ze Sýrie i ty S 400 od Rusů, ač je v NATO. Vede přes něj i plynovod, proto Bulhar nedopadl, takže ruka na kohoutu, 1,5 milionu Turků v germanistánu, hrozba migrantskou vlnou... Zkouší a každý krok mu potvrzuje slabost Evropy a USA. Koho se bojí to jsou Rusové, ale kdo ví, jaké jsou tam cíle. Svými kroky proti Evropě zatím Rusku neškodí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

9. květen je den připomínky osmanských a tureckých genocid, které inspirovaly nacistický holocaust

http://www.novarepublika.cz/2020/05/19-kveten-je-den-pripominky-osmansk…

Osobně dodávám, že další turecké vraždění nevinných obyvatel několikrát proběhlo třeba v dnešním Bulharsku nebo Srbsku a Černé Hoře. V srbské provincii Kosovo se na něm podíleli, ve spolupráci s tureckými úřady, Albánci. Kterým se podařilo dílem vyvraždit, dílem vyhnat, původní (myšleno posledních 1000 let, pro kulturní relativizátory!) obyvatelstvo. Proces se opakoval nedávno, tentokráte za podpory demokratických USA, takže tam původní obyvatelé dnes tvoří menšinu. (O otrokářském řádění Turků, lépe řečeno jejich vazalů, krymskych Tatarů, v jižním Rusku a Turků až na Moravě, jsem se už dříve zmínil.) Na území dnešního Turecka se na něm, konkrétně vraždění Arménů, ve spolupráci s tureckými úřady, podíleli Kurdové. Připadl jim majetek zavražděných Arménů, děti někdy vzali do otroctví. Jen málokteré se dožilo dospělejšího věku. Islám schvaluje bití, mučení, mrzačení, znásilňování a vraždění jinověrců... To probíhalo už 50 let před první světovou válkou a v menší intenzitě ihned po obsazení byzantské říše. (Džihád menší intenzity, zatím, dnes také probíhá i na Západě. Celé městské čtvrti jsou vyčištěny od jinověrců a neplatí zákon státu, ale šaríja. Tyto oblasti se spojují a expandují... A celé to platí káfirové, islámskou migraci, natalitu, peněžní dávky a bydlení, zdravotní péči, důchody a hlavně beztrestnost za verbální i fyzické útoky na nevěřící - to vše díky tlaku politických neziskovek.)
Ten Balkán, jih Ruska a dokonce i Arábie, v tureckém měřítku vraždění jinověrců nebo neloajalnich občanů, to byly jen menší epizodky. Po I. světové válce došli v Turecku křesťané. Takže přišli na řadu Kurdové. Vražděni průběžně od konce I světové, do dnes...
Lidskoprávním USA nevadí s Tureckem spolupracovat a v podstatě ho ekonomicky postavily na nohy. Protože ho mohou využít proti Rusku. Tak ho potřebují, že lidská práva jdou stranou a lidskoprávníci mlčí. Jako postavily ekonomicky na nohy i Hitlerovské Německo...
Prostě, jeden z mnoha případů, kdy nejde o lidská práva, ale něco úplně jiného. Lidskoprávní agendě dnes mohou věřit lidé opravdu jen úplně naivní. A hlásat ji mohou propagandisté, ale ti tomu nevěří.

PS:
Pravověrní občané Turecka mají genocidu zázračnou pod kůži. Je to osvědčený recept z historie, který fungoval a funguje dodnes. Je reálné nebezpečí, že to zase jednou spustí i v ulicích evropských měst. (Brusel bude jen ustupovat.) Jen, co se zase objeví nějaký Mahdí. A Erdogan se jim cítí už dnes ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

když byl svět ješte v pořádku, jsem se v Turecku stal svědkem demonstrace, údajně za právo studentek nosit v tureckých školách na hlavě hadr, viz Somálka na pražské zdravce.
Cílem tureckých policejních jednotek bylo vytlačit a rozdělit demonstrující dav z náměstí do přilehlých uliček.
Není dav, není co ukazovat v TV, demostrace jako by se nebyla.
Takže zkušenosti s médií Turci mají ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem viděl v TV manifestovat osmičlenný dav londýnských muslimek proti (muslimskému) terorismu. I když nevypadaly moc gramotně v žádném jazyce, cedule držely všechny správným směrem nahoru.

Tomu se prostě nedalo nevěřit.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

islamisti vraždí, aniž by si zjišťovali náboženskou příslušnost vražděných. Takže jsou mezi jejich oběťmi i muslimové. Stejně tak si nevybírají třeba sionističtí státní teroristé...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Viděl jste tu reportáž, o který píšu? Tehdy byly oběti Evropané.

Když muslimové proti něčemu doopravdy protestují, tak jich je tam halda a je to virvál.

Nepřítomně hledící hrstka muslimskejch mamin působila tak věrohodně, jako Assadova oběť, co se začne svíjet jen zazní slovo "Action" nebo věřící, co si v mešitě vezmou masky, nalezou na hromadu, pak do nich má někdo střílet a oni ani nepípnou. Stejně jako pachatel, co se po věčném popírání přizná - přes video.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

A vy zase bijete černochy... Jak to souvisí a tím, co Čmoud napsal? Nijak.
Klasická ukázka kulturního relativismu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím, jak ostatní Kydači, ale kolem mne tato zprávička prošustěla bez jakéhokoli mého zaregistrování.
Aby ne, takový průser... Kdo by se tím dobrovolně chlubil...

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/05/19/outsourcing-jednoho-nasi…

Nabízí se spousta paralel.
Třeba přísloví, že když dva dělají totéž, není to totéž.
Anebo kecy o mouřenínově práci.

A samozřejmě taky příliš nepotvrzuje zde oblíbené tvrzení, že UŠÁ-ci jsou v posledním tažení.
Nejsou.
Takových posledních tažení ještě bude...
Skutečnost, že potřeby služeb tohoto typu outsourcují, rovněž není nic nového. Střelím od pasu - nějakých sto let, plus mínus autobus bez čtení chytrých knížek...

Zpět k Erďovi. On outsourcoval otevřenou agresi proti svému sousedovi v případě Sýrie. Bez jakýchkoli diskuzí. Nyní, když je v prdeli a z celé syrské anabáze mu zbyly pouze mínusy (hafo radikálů, které se snaží udat v Libyi, prý stagnující turecká ekonomika, jednotky milionů Syřanů v Turecku, kterým se nechce zpátky domů, jednotky milionů kusů verbeže, která nemůže do EU), snaží se těm posledně jmenovaným vnutit další outsourcing, a tím je získání řeckého území po vzoru krádeže části Kypru.

Neboli Erďa fičí po přesně vytýčené trase. Poštěkávání okoločumících a přijímání "definitivně posledních varování" z úst eurošašků - pardon - představitelů obskurních spolků typu EU jej z jeho cesty neposunulo ani o milimetr. Na nějaké členství, či přístupové rozhovory sere z nebetyčné výšky, jak na placatý kámen.
Proč taky, když už má v Heimatu tři mio vojclů...
... a spoustu pitomců a Jidášů, podplacených Šorošem a spol. vřískajících o lidských právech nahnědlých přišelců...

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to dneska byly 4 slepice za téma a popis situace, jednu jsem si ulakomil kvůli závěru. Podle mého nedělá Erdogan vojenský manévry kvůli pár šušním z EU. Možná ztrácí doma podporu a získat nějaký ostrůvek od Řecka by byla bomba. Řecké ostrovy u tureckého pobřeží je trvalý červený hadr, a zároveň jsou to hlasy voličů, které se válí po zemi. Stačí jen obsadit a hlasy pozbírat a má to na trůnu doživotně. Počítá s tím, že NACO a UE a US neudělají nic, maximálně zavedou nějaké sankce proti Řecku, protože má ostrovy konfrontačně nastaveny moc k Turecku. Jen nevím, jestli je dnes v Řecku nějaký Leonidas.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

došli už docela dávno.
A dnes mají potenciální rekové řecké národnosti možnost beztrestně vyfičet z Helasu kamkoli do EU za normálními penězi a za normální prací. Tedy pokud mají pocit, že chtějí pracovat. Na to, aby byli objeveni, je ještě moc málo zle. Ještě neteče krev.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Osobně mě překvapilo, když jsem narazil na Řeky, kteří se k nám odstěhovali za prací a to dokonce z Atén. Profesně to jsou programátoři,stavaři a lékaři. Všichni VŠ. Jsem mile překvapen, jak jsme přitažlivou destinací. Kuchaře a spol. nepočítám. V Ostravě na Alšáku si to může každý osobně ověřit v řecké restauraci. Je to jejich jakési shromaždiště. Všechno mladí kluci. Chápal bych to u Řeků, kteří u nás vyrostli, v 80.letech odešli do Řecka a dnes se vracejí. Ale u nativních Řeků,, kteří neumějí slovo česky a nicméně svoji budoucnost spojují s naší otčinou a dokonce s Ostravou, to mi hlava nebere.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spojovat budoucnost s Ostravou mi také hlava nebere :D
(Pardon, nešlo odolat a teď budu oprávněně bit :))

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsou to buď potomkové navrátilců, anebo mladí lidé, kteří slyšeli bajky a pohádky oněch navrátilců, jak se nám tady skvostně žije.

K nectnostem nastupujícího stáří totiž patří i postupující idealizace průběhu let dřívějších. Neboli navrátilcům, stejně jako mlaďochům uvěřivším pohádkám Tisíce a jedné Socialistické noci přijde Ostrava jako ráj na Zemi.

Popravdě řečeno, nedivím se. Pro kohokoli, kdo se neštítil prachu a trochy práce rukama byla Ostrava za socíku doslovný Klondajk. Slušné výdělky v těžkém peůmyslu, mohutná bytová výstavba, byty na příděl jako housky na krámě, slušná lékařská péče, levná dovča přes odbory.
Co více by si takový mladý Řek, který živoří v Helasu s celou rodinou z jediného stabilního příjmu v podobě zdaňovaného starobního důchodu, více přát?
A že se minul o čtyřicet, padesát let, inu, to se stává...

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Tady dělá plno cizinců i ze Španělska a Portugalska protože by doma práci nesehnali. Mohli by jet do Británie nebo Německa, ale tam by mohli dělat tak akorát pingla nebo prodavače. Tady můžou mít kancelářskou práci.

S tím, jaká je v Řecku ekonomická situace se nedivím, že se nasáknou tam kde je nechaj. Navíc tu byla před koronou nízká nezaměstnanost už několik let.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

v oboru?
Troufnu si o tom silně pochybovat. U nás je potkáte spíš na stavbách, ve skladech a v obchodě jako pomocné síly. Vč. akademiků (stejně jako české VŠ v UK, Německu a pod.) .

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

V Ostravě je např. finská IT firma Tieto, pracují tam mj. Švédi, Řekové a spousta dalších národností. Příjmy o něco nižší než kdyby pracovali doma ( kdyby práci sehnali). Daleko větší šance na kariérní postup,než doma i s minimem praxe.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

jenom v Ostravě 250 lidí:
https://moravskoslezsky.denik.cz/podnikani/tieto-propousti-250-lidi-kvu…
Teď pro změnu izeruje asi 20 volných fleků a žádná rvačka o ně. Patrně se roznesla ta loňská akce.

P.S.: Joaha, voni to manágujou Češi. Tak to pak chápu... Snad ty cizince někdo varuje, aby tam nelezli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

bývalém Pentagonu - totiž generálním ředitelství zrušeného ČSAD. Budova se dostavovala až po plyšáku.
Co se tam dělá a jak to funguje, to netuším, musel bych se poptat spolužáka, který se tam v dobrých dobách naštěstí dostal a snad tam je pořád.
Jinak v Ostravě to je s teď prací docela katastrofa. Čím vyšší dosažené vzdělání, tím větší průser. Poptávka je výhradně po lopatách na tři až čtyři směny za dvacet netto, pokud je člověk ochoten udělat nějaký přesčas.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Provozují tam správu firemních řídících systémů po celém světě pomocí dálkového přístupu. Jedou prakticky 24 hod. Mají tam podniky z Japonska, Austrálie nebo z Ameriky. Čili plný barák IT a programátorů.Z jazykových důvodů upřednostňují rodilé mluvčí pro správu v dané zemi.Správu systémů převedli Finové do Ostravy údajně proto, že ve Finsku nemohli sehnat dostatečný počet ajťáků. V Ostravě pracují i Finové. Můj synovec tam pracuje, mám informace od něho. Plat na české poměry nadprůměrný.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-chyla.php?itemid=36870

Ale zpět k tématu:
Nechápu, proč Evropa nechrání zbytky svého předpolí.
Polovina Balkánu už je zislamisovavá - možná nenávratně. Ale PROČ EU dává islamistům (NIKOLI muslimům!!!) k dispozici CELÝ Balkán? Je snad skutečně cílem bruselistů postupná islamisace EU?
Pokud ano, pak se musím ptát proč.
Nebo se snad bláhově domnívají, že jim politika appeasementu vůči Osmanovi zachrání zadele rozkydnuté vysedáváním v Bruseli a zlaté sesle tamtéž?
Cui bono, sakra?

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)