V médiích nic...

Autor

Vraťme se dneska opět na tureckou hranici, kde dochází na pokračování politiky jinými prostředky. Turecký sultán přitvrzuje a vyhlašuje své nároky na leckteré řecké ostrovy u kterých prý bude probíhat bojenské cvičení a střelby ostrými a tak bude lepší, když tam turisté raději nepojedou. 

Ve veřejnoprávních a pravdomluvných médiích ani čárka, ani slovo, ani krátký šot na kameře. Nula. Zprávy podává jen Ivan David a pár dalších blogerů, kteří už jen informováním o této věci dokazují svojí xenofobii, proruskou propagandu a nedemokratické smýšlení. 

Mezi námi... já se Erdoganovi vlastně ani nedivím. Ono se mu v poslední době nějak přestalo dařit všeobecně... 

Jak je to dlouho, co poslal migranty na hranice, že jim nebude bránit v cestě do ojrópy? Pár měsíců? Zajímavé na tom bylo, že migranti byli jen a výhradně na řecké hranici. Na té bulharské nebyli, protože bulhaři jsou teď s turky kamarádi a tak si nedělají naschvály. 

Už tenkrát, když to začalo, tak tou nás mělo charakter zpráv zcela mimo hlavní vysílací čas. Chvíli se mluvilo o potyčkách na hranicích, párkrát se objevil kouř z dýmovnic a slzného plynu, párkrát ukázali zkrvavený obličej nějakého syřana, který bezvadnou ongličtinou referoval, jak ho zlí Řekové zákeřně napadli zatímco pokojně překračoval hranici. A pak... konec. 

Já se nedivím ani novinářům. Ty obrázky z hranic moc pěkně nevypadaly. Vůbec nepřipomínaly humanitární katastrofu, ale úplně normální pouliční nepokoje. Takhle nějak to vypadalo v Praze, když zasedal MMF. Ani krátké střihy nezabránily celkovému dojmu značné organizovanosti. Přidejme k tomu záběry autobusů svážející migranty z celého Turecka a tureckou armádu v pozadí, která vypadala jako jednotky NKVD nebo jako německé Einsatzgruppen, které zajišťovaly, aby to žádného migranta nepřestalo na hranicích bavit. 

Tohle se strašně blbě okecává Všichni mají mobily, všichni natáčejí videa a kromě toho má už dneska každý blbec dron s kamerou. Pravdě a lásce celkem logicky nezbylo nic jiného, než to přestat ukazovat. Ono to bylo strašně kontraproduktivní a dokonce i velmi zelený a liberální dojčlanďák by po shlédnutí pár reportáží mohl třeba začít myslet vlastní hlavou, takže bylo lepší reportéry odvolat, kamery vypnout a dělat, že se nic neděje. 

No jo... ale co chudák Erdogan? Taková pěkná mediální ofenzíva - migranti se derou přes hranice a ti hajzli evropani o tom nepíšou, nenatáčejí a nevysílají to. Takový krásný vydírací potenciál a on je v hajzlu, protože to nikoho neznepokojuje, protože o tom nikdo nemluví. Kromě toho máme koronavirus a ten zatím plní první stránky deníků spolehlivěji. 

Tož přitvrdíme... zcela poklasicku, když to nejde silou, půjde to větší silou. Řešením problémů EU je více EU. podle stejného vzoru doveze turecko víc migrantů na hranice. Pak jim dají nějaké ty petardy a bumajzle, tu a tam nějakou tu zápalnou lahvinku, nebo alespoň ingredience, možná i nějaká ta pistolka se rozdá, dodají se velitelé vybavení zpravodajskými informacemi, dělá se větší bordel a zase větší bordel... a nic. 

Čím větší bordel, tím víc se ARD i ČT bojí o celé věci referovat. Ono to totiž už vypadá skoro jako válka. Je tam moc sanitek, moc rozbitých hlav, jsou tam i nějaké utržené ruce, průstřely od gumových projektilů, vyražené zuby i oči. Sakra sakra, to přece nemůžeme vysílat. Lidi by mohli nejen začít myslet, ale dokonce by se mohli vyděsit. I politici by se mohli vyděsit ještě víc než jsou. 

A to je celé přátelé... Erdogan přitvrzuje, protože nikdo o něm nepíše a celý jeho vydírací potenciál je tím pádem v háji. Jeho PR dělostřelba bije do prázda, nepřítel se chová, jako by se nic nedělo. Tož je třeba zvětšit kalibry. Uděláme námořní cvičení, Řekové budou ještě důrazněji žádat o pomoc. A novináři se ještě víc stáhnou a nejenže se budou tvářit, že se nic neděje, ale začnou o tom, jak se nic neděje, dokonce i psát. 

Svým způsobem chce Erdogan to samé co naší liberální novináři. On chce migranty udat, novináři chtějí, aby si je EU vzala. Ale tentokrát se nějak blbě domluvili. Erdogan nerozumí evropské mentalitě a jeho poradci mu zřejmě musejí říkat, co chce slyšet. A tak dělá něco, co je kontraproduktivní a nechápe, proč to nefunguje. 

Abych to vidlácky shrnul.. Erdogan chce vydírat a chce z Německa miliardy EUR.  Ale aby je dostal, musí být německá veřejnost znepokojena osudem chudáků migrantů. Aby mohla být znepokojena, musí masmédia dodat příslušnou porci srdcervoucích fotek i komentářů.  Protože je nedodávají, je třeba více přitvrdit, aby bylo co natáčet. Jenže masmédia natáčet nemohou, protože to vůbec nevypadá jako katastrofa, ale mnohem víc to připomíná plán Barbarossa. Jakákoliv reportáž bude působit zcela obráceně než novináři i Erdogan potřebují. 

Nejsem žádný odborník na Turecko ani na Řecko ani na migraci. Ale můj dojem je přesně tento. Tentokrát to prostě blbě zkoordinovali. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (73 hlasů)

Komentáře

Tak tohle je snad nejlepší rozbor situace s koronavirem, co jsem četl. Jednoduché, srozumitelné, s velkou výpovědní hodnotou, podle mne velmi pravdivé!
Moc děkuji za odkaz!

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

ze ti, kteri planuji s vyhledem na stovky let dopredu, se pokouseji vytvorit noveho evropana.
Dostatecne blbeho na to, aby nepremyslel o smyslu sve existence, dostatecne inteligentniho na to, aby byl schopen na vyrobni lince poskladat auto, popr. sklidil zemedelskou plodinu.
Jak auto, tak plodina by mela predevsim uspokojit potreby onech planovacu.
A k tomu jim dopomaha cely Brusel

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

To byl cíl už našeho knížete Calergiho.

Ale vážně. V Bruseli je opozice z národních států. A oni chtějí vládnout neomezeně a absolutisticky. Ti nikým nevolení. Jak rozbít co nejefektivněji národní pospolitost? Povolit neomezenou migraci. Která obyvatelstvo co nejvíce promísí do homogenní masy bez tradic a historie. Tavící kotel, jak jsme ho znali z Ameriky.
Jenže to už dnes nefunguje. Politika multikulturalismu to znemožnila. Dnes i v USA je znevýhodněn ten, kdo se přizpůsobí. Zvýhodněny jsou menšiny. A pak, islám, za západní podpory jeho kazatelů, hlasujících nenavist, se nikdy nepřizpůsobí.

Ale to může být cílem. Vyvolat mezi lidmi konflikty, které odvedou pozornost a pak, na ochranu před násilím (a hlavně sebe), zavedou totální kontrolu všeho. Pak vznikne zase něco na způsob feudalismu.
Jenže, to je ten lepší případ. V horším případě se nevolení vládci EU a dědičná finanční oligarchie USA, snaží jen co nejdéle udržet u moci, přizpůsobují se tlakům v pozadí a jeden druhému, aby nikdo nevyčníval. Hlídají se navzájem. Kdo vyčnívá, je dehonestován a na okraji. Proto jsou totálně neakceschopní a problémy zvenčí neřeší a ani nemohou. Naopak, svou existencí jim zabraňují. Takto se např. podle Parkinsona, chovají systémy (velké průmyslové podniky) se zbytnělou řidící strukturou, kde úředníci vytlačili inovátory....

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

takhle genetika nefunguje.

Zatím bez slepic

Zde je názorně předvedeno, proč se Evropa chová , tak jak se chová. Je to trochu delší, ale každopádně to stojí za shlédnutí. Jedná se o rozhovor s Petrem Hamplem.
https://www.youtube.com/watch?v=GCkJ_FanGl0

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Hned v prvním odstavci lež, jako věž !
Prý :
"Smrtnost u koronaviru je zhruba stejní, jako u chřipky, 0.1%."

Autor by si měl laskavě porovnat počty nakažených u nás koronavirem a počty zemřelých na koronavirus u nás. Údaje jsou volně k dispozici.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Na rozdíl od promořenosti chřipkou. Takže stejně autor porovnává neporovnatelné !

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

A snažte se dát informace v článku do kontextu.
Vyjde vám přesný opak toho, co si teď myslíte.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

předběhl jste mne :-) Puck zřejmě moc nečetl a navíc pan Chýla používá dost citací a příp. uvozovky zřejmě Puck přehlédl. Je to dost dlouhé, ale tabulky i grafy jsou super i pro nečtenáře.

Já mám pana Chýlu ráda, je jeden z mála, který když ho začnu číst mi evokuje spoustu otázek, ovšem než se prolouskám k závěru zjišťuji, že už by nebylo na co se zeptat, protože všechno k tématu naprosto vyčerpal. Navíc píše na různá témata a každé má neuvěřitelně poctivě nastudované, takže nikdy neklouže po povrchu. No, psala bych o něm asi v superlativech, tak radši dost. Zdravím všechny vidláky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Čteme stejný článek? V prvním odstavci nic o smrtnosti není...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

... a je podle údajů Státního zdravotního ústavu u chřipky na úrovni maximálně 0,1%. Výše uvedených cca 150 úmrtí na chřipku za sezónu je bezprostředně srovnatelné s počtem úmrtí na koronavirus, viz další část.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Aha, Vy myslíte třetí odstavec...
Pro mne je důležité celkové vyznění článku, ze kterého jsem si vzal to, že i při celostátní "karanténě" jsme s koronou v úmrtnosti na tom o dost hůře, než s chřipkou :( Dále, že Švédsko šlo svou vlastní cestou, na konci které budou mít srovnatelné hospodářské ztráty jako my, ale cca desetinásobek mrtvých...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

, obojí se natahuje...tudíž je to totéž...
Obdivuji jasnozřivost každého, kdo dokáže z jedné blbě přečtené věty odhadnout obsah a vyznění článku!
Ach jo!

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Nečtu po sobě a hned to pustím dál.
Tak, jak to napsal, jsem si usoudil, že chce čtenáři podsunout, že nebezpečí je zhruba stejné, jako u chřipky.
Ale uznávám, že jsem ten článek dočíst mohl, když už jsem se rozhodl pro kritiku.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

To jste tedy mohl, ale za Vaši sebekritiku máte ode mne pětislepicový doplněk do kurníku. Přiznat chybu každý neumí!

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Zjistil, že – pokud Cimrman vůbec v těchto botách do Liptákova přišel – se tak stalo na podzim roku 1906 plus minus 200 let.

V Belgii maj 781 na milión obyvatel, v ČR máme 28 úmrtí na milión obyvatel a profesor fyziky Chýla musí dál bádat pomocí Higgsova bosonu, kolik životů to vládní opatření zachránilo, aby se dobral toho, že vlastně moc neví, ale jsou to tisíce - což jsme věděli všichni už na začátku. Jen více takových vědců, aspoň budeme mít z čeho zas vybírat presidenta.

Chýla taky píše: vláda sáhla k razantním plošným opatřením, která ovšem přesto ani zdaleka nedosahovala razance opatření omezující kontakty lidí ve Francii, Itálii, Španělsku či Británii.

Je to asi jako napsat, že my jsme stromek moc razantně nehasili, jak blafnul, tak jsme na něj vylili kýbl vody a zhasl. Nuda nerazantní. To ve vedlejší ulici na to šli razantněji. Jak jim chytl stromek, tak na to teda napřed čuměli, smáli se, že jim ten ohýnek přeci neublíží, pak když to hořelo víc a v pokoji bylo nějaký vedro, tak vyšli ven, nakonec zavolali zásahový jednotky hasičů z 5 okolních městeček, co museli kropit i sousední domy a sklad s propan-butanovejma láhvema, ze spáleniště pak vytáhli uhořelou babičku, prababičku a tchána ... a panečku, to bylo razantní hašení.

-----

Smrtnost a úmrtnost jsou zavádějící pojmy. Je totiž jazyk běžný a odborný, odborný by měl běžný jazyk doplňovat a ne popírat. Jazyk má nějaká pravidla a vnitřní logiku. Jestliže se v běžném jazyce říká "úmrtnost na něco je...." tak by se toho páni vědátoři měli laskavě držet a nevymýšlet si, že to vlastně znamená něco jiného, protože zrovna jim se tohle nelíbí a pak ještě vnucovat svý nový, nepřirozeně znějící, nelogické patvary ostatním.

Když se vybouráte, dostanete infarkt či nějakou hnusnou chorobu a budete se shánět po šanci na přežití, tak vás samozřejmě zajímá kolik nabouraných s vaším zraněním to přežije. Kolik to je přepočteno na milión všech obyvatel, vám je fakt jedno. Použijete slovo úmrtnost, protože to je v téhle situaci běžné slovo a na lingvistické hrátky není nálada.

Nově vytvořené patvary by si měli učenci ponechat pro svou odbornou komunikaci, pro koncepty mimo širší veřejnost. Udělali to přesně obráceně.

Obejděte fakulty ať si to předělaj. Je jich míň, měli by být inteligentnější, tak by měli demokraticky a moudřeji ustoupit. Příště až budou tvořit pojmenování, ať si zavolaj někam, kde uměj česky a nechaj si poradit.

Je to jako s Godotem, kterej si vymyslel, že výraz "švejkování" vytvořen přesně podle jazykových pravidel se mu nějak nepozdává a tak si pro něj vymyslel vlastní obsah. S tím, že jako dalších 10 000 000 mluvčích do toho vlastně nemá co mluvit. - Dotaženo do konce, tak tu budem každej mluvit svým vlastní jazykem, s vlastní sadou pravidel, protože každýmu se něco nebude líbit.

Obrozenci nás taky neporazili ani nosočistoplenou ani klapkobřinkostrojem, Hrabalovo pábení a pábitelé se taky neujalo, nebeské báni neříkáme ťinťulum i když s trochou buzerace by to jistě šlo a Čapek sám cítil, že slovo laboři, co vymyslel, není z nejpovedenějších a nechal si od brášky poradit slovo robot, který je pro daná význam vynikající a Josef Čapek o něm nejspíš nepřemýšlel ani vteřinu, takže vylétlo rovnou z podvědomého centra pro řeč.

Jen tak mimochodem, na východě Ukrajiny se taky začli mydlit, když Ukrajince napadlo zakazovat Rusům mluvit rusky. S jazykem to není jen tak o ničem.

(Schizofrenicky ovšem Ukrajinci v bojových situacích sami mezi sebou řvou do mikrofonů rusky, protože na jakykovo-politické kejkle jaksi není v bojových podmínkách čas a přirozenost se vrací cvalem.)

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přístup českých epidemiologů i vlády byl odpovědnější, než jinde v Evropě. Pokud chybí informace, a ty nejsou dostatečné dodnes, je vždycky lepší, připravit se na horší variantu.

Opozice se kritikou jen zesměšňuje. Pořád tvrdí, že oni jsou ti lepší, chytřejší, a že ji volí také ti lepší a chytřejší, narozdíl od koblihů, ale reakce na epidemii to nepotvrzuje. :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opozice to má neobyčejně jednoduché, protože vláda to podle nich "zvorala" v každém případě. Buď by nic neudělala a byly by zde tisíce mrtvých, nebo udělala "šílená" opatření kvůli "pouhým" dvěma stovkám mrtvých a "zničila" ekonomiku.
Je snadné být v opozici :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Lež jako věž...

Hmm,
nedá mi to, musím reagovat - s tím lze jen souhlasit ("dál nemá smysl číst").
Omlouvám se, ale nemám teď v práci páru to ozdrojovat, ale zdroje i přes mnohou cenzuru stále jsou.
a) nejméně dva státy oficiálně mluvily o cinknutých testech (např. dohledatelný projev jednoho prezidenta)
b) PCR testy netestují konkrétní virus, jen reagují na přítomnost (útržků) RNA řezězců (těžko říct čeho, to se oficiálně nedozvíme)
c) některé země platí zdr.zařízením více, když je diagnoza COVID19 (prokazatelně USA, mluví se i o příspěvcích nemocnicím v Itálii)
d) média jako YT a FB zuřivě mažou příspěvky či celé profily všech, kdo říkají že jde o manipulaci atd.
Toto konkrétně jsem si ověřoval a dokonce (ne)viděl na vlastní oči co bylo do druhého dne zrušeno
e) odkazy v mailech jsou cenzurovány (maily nedoručovány), hlavně na freemailech
f) britský zpravodajský tým na ostrově Hart (žádné tisíce mrtvých, jen 14 bezdomovců...)
g) prázdné nemocnice a Covid oddělení (zkuste hledat "empty ospital"...)
h) i přes značné rozvolnění (davy v hobbymarketech) není znát zásadní nárůst (a i kdyby-není relevantní-viz. a) b) )
ch) při pečlivém hledání se najdou i videa z Wuhanu s demonstracemi lidí křičících "FAKE" nebo čínský ekvivalent.
i) brutální zásahy policie v některých zemích - proti pochybovačům
j) i přes vysoká čísla (někde) se nezvyšuje počet skutečně fyzicky nemocných (tvrdí se, že žádný/lehký průběh)
k) zkuste zjistit, kolik lidí nakazil medializovaný taxikář (skutečný počet lidí se skutečnými pžíznaky)
l) co se stalo se sestrou, která ho očetřovala ? (je několik podobných případů v ČR)
m) panika živená médii až do extrému
n) první panické zprávy roznesla alternativní média (asi ne tak úmyslně, prostě skočili na šikovně připravený "špek")
o) testy smí dělat jen státem vybrané laboratoře (a nesmí u toho myslet :-)
p) co b se stalo, kdyby teď lidé zcela na Covid zapoměli (i média a politici) ? Nestalo by se nic, apokalypsa by nepřišla. jediné, co by se naplno odkrylo, by byla hospodářská krize (ta tady byla už před tím).
q) WHO doporučuje zapisovat úmrtí na Covid i jen na základě odhadu podle příznaků (umělé zvyšování úmrtnosti).
r)....atd atd.

Můj selský rozum říká:
1-buď opatrný, co kdyby přece jenom
2-ale z 99,9% je to podvod
3-následky nás poškodí (ekonomika, zaměstnanaost, příjmy rodin, ceny)
4-rapidně vzroste cenzura a lidé jí nebiudou vnímat, nebo jí dokonce budou obhajovat
5-doufejme, že někdo nezavede opravdu šílená opatření (povinné vakcíny s kdovíjakými účinky a podobné...)

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

Provizorní márnice v New Yorku stavěl Potěmkin !

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

bačkorami na kovid, nýbrž tajně zorganizoval s Bilderbergem a mezinárodním židovstvem, islamistickými fanatiky a německými skinheady, Aspen institutem a sparťanskými ultras, falešný pohřeb a nyní se skrývá s Koženým na Bahamách, aby na něj neprasklo, že tři dny před falešným úmrtím ukradl z mrazicího boxu v hypáči Lidl nanuk značky Míša, jež měl na dřívku napsáno kouzelné zaklínadlo "Míšuju tě".

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

a) nejméně dva státy oficiálně mluvily o cinknutých testech (např. dohledatelný projev jednoho prezidenta)
Jo, ten africkej prezident :D Jo, věřím státům kde netestují, lae říkají, že to zvládají, navíc mají úmrtnost na vše ostatní takovou, že ví, že to nikdo neprokáže že kecají... :D A ještě o tom mluvil Fiala a další odborníci co mají Mudr, ale jaksi pak stichli, když HAmáček řekl "v návodu je ale něco jinýho než vy děláte páni odborníci" a najednou i ten Fiala o tom už začal držet pusu a krok...

b) PCR testy netestují konkrétní virus, jen reagují na přítomnost (útržků) RNA řezězců (těžko říct čeho, to se oficiálně nedozvíme)
Ze bych doporucil dovzdelat co je to vlastne virus, protože jsi napsal něco co ukazuje, že nevíš co jsi napsal, doporučuju video té paní co "zakázali testovat", ta říká něco jinégho, třeba to bude tím,m že to studovala a má praxu ;)

c) některé země platí zdr.zařízením více, když je diagnoza COVID19 (prokazatelně USA, mluví se i o příspěvcích nemocnicím v Itálii)
a to že platí více dokazuje vlastně co? Viz novinážské člínek rusko falšuje "počítá jenom co zemřou přímo na covid", ale ani slovo, že slováci a němci taky, ani slovo, že frantíci a britové nepočítali jeden čas důchodce nebo švédsko co netestuje skoro nikoho, ale dává čísla=už to dělají jako afričani :D
Hele, jediné co to dokazuje, že se potvrzuje co celý svět ví dávno "lekařská péče v USA je drahá a platí se 100x víc za to stejný jak v evropě", tedy důkaz něčeho jinýho než ty tvrdíš ;)

d) média jako YT a FB zuřivě mažou příspěvky či celé profily všech, kdo říkají že jde o manipulaci atd.
souhlas, ale ty mažou na základě práskačů...

e) odkazy v mailech jsou cenzurovány (maily nedoručovány), hlavně na freemailech
no to se ví dávno, viz aféra centrum.cz, takže objevils dávno objevené ;)

f) britský zpravodajský tým na ostrově Hart (žádné tisíce mrtvých, jen 14 bezdomovců...)
No to dokazuje co, kromě informace "byl jsem tam a viděl 14 bezdomovců", dělal testy nebo jenom "já říkám"???

g) prázdné nemocnice a Covid oddělení (zkuste hledat "empty ospital"...)
No prázdné v německu, které na to prdí, viz jak dělají statistiku a řeší to vlády spolkové, protože východ poslechl, má jiné výsledky. Ono v ČT, že nenosí roušky byla řekněme poloviční pravda, když bych chtěl byt hodné...

h) i přes značné rozvolnění (davy v hobbymarketech) není znát zásadní nárůst (a i kdyby-není relevantní-viz. a) b) )
No, co považuješ za pod tou informací "není zásadní růst"? To, že do uvolnění to klesalo k 40/den a od uvolnění roste a roste a dneska přes 100ks/den , no mě se nárůst 100procent nezdá jako bezvýznamný, jak to označuješ ty...

ch) při pečlivém hledání se najdou i videa z Wuhanu s demonstracemi lidí křičících "FAKE" nebo čínský ekvivalent.
neumím čínsky, ale dívám se občas na Čočíka a toho slováka co umí a ti říkají něco jinýho, takže mám věřit tobě co neumí čínsky nebo těm co tam žijou? Ale to neznamená, že nemáš pravdu, to znamená jenom, že ty to svoje prohlašuješ za prokázaný fakt a přitom je to pouze "myslím"...

i) brutální zásahy policie v některých zemích - proti pochybovačům
"pouze proti pochybovacum"??? Nebo proti těm co nedodržují nařízení ala "rouška nefunguje" :D A přitom bych chtěl vědět, že by se ten samé člověk nechal operovat od chirurga bez roušky...
Osobně bych řekl "ne proti pochybovačům, ALE proti odpůrcům vlády", což je hodně rozdíl ;)

j) i přes vysoká čísla (někde) se nezvyšuje počet skutečně fyzicky nemocných (tvrdí se, že žádný/lehký průběh)
A to jsi zjistil kde prosím? Jediný kdo má čísla za ČR má "miniterstvo", že jeden doktor typu zubaře něco vykřikne beru z rezervou, mám známe v nemocnicích a leží tam lidi, takže já mám jiné informace přímo z nemocnice v Brně jak ty a budu věřit očitému svědkovi než tobě ;)

k) zkuste zjistit, kolik lidí nakazil medializovaný taxikář (skutečný počet lidí se skutečnými pžíznaky)
A co zjistím? Že ty naznačuješ NULA? Fakt? By mě zajímala informace hygieny ne novináře co celou dobu kritizuje cokoliv vláda udělala ;) Takže nenaznačuje, dej odkaz na někoho kdo má informacu a prosím at to není novinář, takto je to jenom "já nemůžu ani naznačovat"...

l) co se stalo se sestrou, která ho očetřovala ? (je několik podobných případů v ČR)
Opět jako k, řeči "nesmím naznačovat" si nech k pivu, dej odkaz, kde se to dočtu nebo přímo napiš co se stalo, takto je to jenom bezobsažné příspěvek z nulovou informační hodnotou ;)

m) panika živená médii až do extrému
Tak kdy média nepsali hodně o nečem čeho se lidí bojí? A opakování informace a přikrášlení zvyšuje sledovanost, je to stejné jak o Bartošové nebo sprostý kecy Novotnýho, nic nedokazuje o pandemii, jenom dokazujem, že Zeman má bohužel pravdu novináři jsou hovada ;)

n) první panické zprávy roznesla alternativní média (asi ne tak úmyslně, prostě skočili na šikovně připravený "špek")
Panické? A můžš dát odkaz na ony panické zprávy? Já co jsem četl, tak to byli normální popisy co se tam děje, což potrzoval stejným komentářem Čočík a jeho kamoš slovák, panické to nazvali až v ČT...
By mě zajímalo co jsi četl ty, když co jsem četl já ani náznakem panika nebyla, spíše bylo vtipné ČT NULA informací, ale ty tvoje panické docela slušné zprávy...

o) testy smí dělat jen státem vybrané laboratoře (a nesmí u toho myslet :-)
no, je nějaký zákon, dám ti příklad v elektrice, když udělám revizu, tak musím mít certifikované přístroj, i když ten z lidlu změřil to samé, ne, že by chtěli buzerovat, ale to měření rozhoduje "o životě", takže by mělo být certifikovaný...
Že z toho lidi jako ty udělají "státt zakazuje", tedy úplně něco jinýho než o čem to skutečně je, dokazuje co? Podle mě, že nechápeš co ti řekli;)

p) co b se stalo, kdyby teď lidé zcela na Covid zapoměli (i média a politici) ? Nestalo by se nic, apokalypsa by nepřišla. jediné, co by se naplno odkrylo, by byla hospodářská krize (ta tady byla už před tím).
Jako, že by se přestal šířit NEBO by jsme byli v situaci jako ve Wuchanu, že by politici + doktoři čuměli co se to děje? A to že toho využili pro restart ekonomika=černá labuť? Jako myslíš, že to, že zneužili událost ja sám o sobě důkaz, že to je výmysl :D Toje tautologie ;)

q) WHO doporučuje zapisovat úmrtí na Covid i jen na základě odhadu podle příznaků (umělé zvyšování úmrtnosti).
WHo je parta debilů placených soukromýma lidma, a že něco doporučuje? doporučovali nenosit roušky, těm už nikdo nevěří natož abych někdy v budoucnu četl "WHO doporučuje", zde jsi zaspal dobu a děláš velblouda z něčeho co je dávno už jenom směšná skupina lií co má bohužel nějakou moc...

Nezlob se, k diskusi dobré co jsi naplsa, ALE to bys to neměl psát jako fakta, když minimálně z mého pohledu revizáka to o akretidacích je troška nepochopení legislativy a zdravého rozumu.
řekni si, když půjdeš do nemocnice, chceš ba ti test dělali na "otestovaném zařízení" NEBO "na něčem z lídlu" :D

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Občane,
obávám se, že odpověď na svou otázku "Cuibonosakra" nedostaneme dříve, dokud si nesundáme z očí klapky .... které nám zabraňují vidět, že tzv. evropská unie je ve své rozhodující části spolkem psychopatických, nepříliš inteligentních loutek, které byly do brusele dosazeny hrstkou geniálních globálních hyperpsychopatů.
Hyperpsychopatů, které mají s entitou zvanou "člověk" společný pouze biologický základ.

Prostě dosud míra našeho cynismu nedosáhla míry, dovolující patřičné prozření.
Otázkou ovšem je, zda budeme po prozření schopni něčeho jiného než strávit zbytek života s hlavou v záchodové míse.

Jo, a článek
http://blog.aktualne.cz/blogy/jiri-chyla.php?itemid=36870
je fakt dobrý.

DOCELA RÁD BYCH SI PŘEČETL NÁZOR NA NĚJ Z PERA VIDLÁKOVA MASTERA.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Už jsem tady někde někdy napsal, že validní statistiky dopadu současné situace budou k dispozici až po srovnání dat počtu zemřelých těchto kritických měsících řadě let 2016, 2017....2020.. To se pak nedá ukecat, to by musely švindlovat i matriky. Ale až ta data budou, to už zase budou jiné starosti a tak je to pořád.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Netroufám si nijak hodnotit osobnost pana Chýly, neboť ho neznám a jediné mé setkání s ním proběhlo přečtením příslušného odkazu. Což je poněkud málo na to, abych si o jeho osobnosti mohl učinit jakýkoliv obrázek. O jeho textu si ovšem obrázek učinit dovolím. Inu, pan Chýla mi připadá jako typický fyzik. Typické přemýšlení fyzika. To není nutně špatně, ale obávám se, že v kontextu současné pandemie je poněkud zjednodušené uvažovat o tom tímto způsobem. Jistě můžeme zkoušet počítat různé nadúmrtnosti a může nám to dát nějaký obecný obrázek. Problém tohoto přístupu shledávám v tom, že žádná statistika vám nikdy neřekne, co je přesně příčinou nadúmrtnosti. I u toho slavného Higgsova bosonu se asi ukázalo, že tam existuje nějaká signifikatntní statistická odchylka, ale udělat z toho závěr, že se jedná o nějakou speciální částici, to už mi příjde jako poměrně odvážné tvrzení. Stejně tak my vlastně vůbec nevíme, zda příčinou nadúmrtnosti byl koronavirus. Dovolím si například zformulovat hypotézu, která sice není nijak moc pravděpodobná, ale tvrdím, že možná nikdo z vědců se jí zatím nepokoušel vyvrátit: Představte si, že shodou okolností zmutovaly na člověka viry dva. Náš slavný to SARS-CoV-2 a s ním ještě nějaký neznámý exemplář třeba nějakého orthomyxoviru. Přičemž zatímco SARS-CoV-2 by způsoboval jenom drobná nachlazení, onen orthomyxovir by způsoboval těžké zápaly plic. Oba dva by se přitom šířily ve stejný čas, tudíž značně podobně. My tady testujeme přítomnost koronaviru a přitom třeba zdrojem úmrtnosti může být nějaký úplně jiný virus. Kdybychom třeba také uvážili to, že příčinou těžkých stavů by mohla být i superpozice dvou infekcí, dostáváme docela složité scénáře, které lze asi jen velmi těžko vůbec popisovat.

Tím chci přitom říci, že vysvětlení "koronavirus může za nadúmrtnost" se sice nabízí, sám bych ho bral vcelku vážně, ale je prostě potřeba pracovat i s variantami, že situace na epidemiologickém poli může být zatraceně komplikovanější. Různé zprávy, které médii probleskly, jsou přitom s takovým vysvětlením konzistentní. Dovolím si upozornit na dvě: V UK a USA se objevuje u dětí jakási záhadná nemoc podobná kawasakiho nemoci a mají jí i děti negativně testované na koronavirus. Zrovna shodou okolností v době, kdy světem cloumá SARS-CoV-2? Je to náhoda? Jistě by se mohlo najít i vysvětlení, že jenom nějak selhalo testování. O PCR metodice se ale obecně tvrdí, že je hodně přesná. Jak je to kurňa možné? Nebo druhý případ: Prezident Tanzánie zase tvrdí, že nechal na koronavirus testovat kdeco, a zatímco třeba vzorek motorového oleje měl správně negativní test na koronavirus, různé vzorky z koz, ovcí a já nevím jaké havěti měly údajně testy na koronavirus pozitivní. Jistě, opět to může jít vysvětlit i tím, že se například prezident Tanzánie pouze snažil namotivovat své obyvatelstvo, aby se koronaviru nebálo, ale nebral bych tato vyjádření úplně na lehkou váhu. Jisté totiž je, že ten prezident Tanzánie je docela chytrý chlap a rozhodně ví, co povídá (což neznamená, že mluví pravdu).

S panem Chýlou si tedy dovolím souhlasit, že v současné době čelíme jakési zvláštní pandemii, která je jistě mnohem horší než chřipka. Nebo má přinejmenším potenciál být horší, než chřipka. Už ale popisování příčin této pandemie vykazuje značné trhliny, které je prostě potřeba náležitě vysvětlit. Těžko můžu příjmout bez námitek všeobecně vžitou představu, že za současnou pandemií stojí koronavirus SARS-CoV-2, který jsme navíc schopní velmi efektivně testovat. Myslím, že jedna z podmínek dost pravděpodobně neplatí. Buď za pandemií stojí i něco jiného než SARS-CoV-2, nebo efektivita našeho testování není tak dokonalá, jak se všichni snaží tvrdit.

Zatím bez slepic

To je velmi prosté. Pokud přijmete fakt, že se nacházíme ve válce, je to jedna z válečných front. Moderní války se vedou na více frontách.

Díky technologiím se svět stal globální vesnicí a proto se válka vede o světovládu. Území není potřeba dobýt, ale rozvrátit podle stále platného "rozděl a panuj". Bílí neprivilegovaní Evropané jsou jen obětovanou figurou na globální šachovnici. Vzhledem k tomu, že každý jednotlivý z nich obíhá ve svém kolečku, není schopen obrany. Poté, co odpracuje každodenní splátku hypotéky, už mu na nic zásadního nezbývá sil.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
2 hod ·

Dnes je den připomínky osmanských a tureckých genocid, která inspirovaly nacistický holocaust

Koncentrační tábory, hromadné vraždění civilistů plynem, masové popravy a pochody smrti. Většina z Vás si jistě při těchto slovech vybaví německý nacismus a organizaci SS, která byla po 2. světové válce Norimberským tribunálem pro válčené zločiny prohlášena za zločineckou organizaci. Současná česká média a někteří „čeští“ politici v poslední době činí všechno možné i nemožné, aby vzpomínky na zvěrstva nacistů překryly jiným výkladem dějin. Možná vás překvapí, kde se hlavní architekt holocaustu SS-obergruppenführer Reinhard Heydrich inspiroval – bylo to v Turecku a jeho předchůdci Osmanské říši. Jen tak mimochodem v 1. světové válce spojenec Německa. A ve 2. světové válce formálně neutrální stát, ale tichý zato účinný podporovatel nacistického Německa.

Předchůdcem plynových komor k hromadnému vyvražďování příslušníků netureckého etnika byly jeskyně v okolí Dersimu. Do nich se v roce 1937 ukryli před pronásledováním Kurdové. Z velké části civilisté – včetně žen a dětí. V letech 1937 a 1938 jich stovky tisíc turecká armáda hromadně zavraždila plynem Ziklon-B od německého výrobce IG Farben. Jeho dodávky Turecku dohodl tehdejší šéf Hlavního říšského bezpečnostního úřadu Heydrich. U nás známý z výkonu funkce zastupujícího říšského protektora po Čechy a Moravu. Po Židech chtěl zlikvidovat i Slovany – včetně Čechů a Moravanů. Plyn použitý poprvé v Dersimu používala od roku 1941 SS v plynových komorách koncentračních táborů.

Koncentrační tábory před nacisty používala již Osmanská říše. V letech 1914 až 1922 v nich věznila, týrala a vraždila pravoslavné křesťanské Řeky, Arménce a Asyřany. Historici, kteří se systematicky zabývali studií těchto nelidských činů, dospěli k jednoznačnému závěru, že šlo o genocidu. Provázena byla i hromadnými vraždami neozbrojených civilistů, kteří se neprovinili žádným trestným činem. Vražděni byly osmanskými vojáky a policisty kvůli své národnosti a náboženskému vyznání.

Součástí osmanské genocidy Řeků, Arménů a Asyřanů byly i pochody smrti. I tento nelidský vynález převzala a použila SS ke konci 2. světové války. Stejně jako mnohahodinové hromadné popravy zastřelením, které k vyvraždění Řeků, Arménů a Asyřanů používala Osmanská armáda v Malé Asii a oblasti Pontos na jihovýchodě dnešního Turecka. Cílem bylo oblasti etnicky „vyčistit“. Jednotky SS používaly stejnou taktiku k vyvraždění Židů v Bělorusku, které bylo na území SSSR.

Památku obětí nacistického holocaustu si připomínáme 27. ledna. Jde o den, kdy byl Rudou armádou osvobozen vyhlazovací tábor Osvětim – Březinka. Podle rozhodnutí Valného shromáždění OSN je v kalendářích zapsán po celém světě. Neměli bychom však nechat zapomenout ani na oběti osmanské a turecké genocidy Řeků, Arménu, Asyřanů a Kurdů. Den připomínky obětí osmanského teroru na Řecích, Asyřanech a Arménech připadá na dnešní den. Před 101 lety – 19. 5. 1919 provedla v oblasti Pontosu osmanská armáda nejhorší masakr během genocidy, která trvala od roku 1914 do roku 1922. Bylo při něm povražděno 350 tisíc Řeků. Během celé kampaně za „očistu“ oblastí dnešního Turecka od příslušníků národností vyznávajících jiné náboženství než islám bylo zavražděno 750 tisíc lidí.

Zvláště v dnešní době, kdy turecký prezident Recep Erdogan podle svého vyjádření pilně pracuje na obnově Osmanské říše – v hranicích od Vídně po Čínu a od Kavkazu po Saharu bychom na bestiálně povražděné Řeky, Asyřany a Arménce, stejně jako Kurdy neměli zapomínat. Zvláště proto, že právě Řecko nyní čelí agresivním vojenským a paramilitárním výpadům ze strany Turecka. Proto jsem spolu se skupinou europoslanců různých národností z různých frakcí v EP včera podepsal dopis žádající Evropskou komisi a Radu o vyhlášení dne 19. května jako dne připomínky řeckých, arménských a asyrských obětí osmanské genocidy.

V dnešním Turecku je trestným činem podpory terorismu o těchto historických zločinech vůbec mluvit. I to hodně vypovídá o charakteru Erdoganova režimu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

a ten zbytek. Podle toho vypadá politika NATO.
Kde hledat důkaz ?
Kosovo ! Evropští šášové nebyli schopni reagovat na konflikt, který byl výlučně evropskou záležitostí. Až USA to v Evropě zařídily tak, že Srbsko připravily o kus historického území.
Vizitka je to pro evropské papaláše v NATO otřesná.

Pak se nemůžeme divit, že Turecko je na koni. USA Turecko potřebují minimálně proto, aby se v Evropě udržovalo napětí. Zbraně se prodávají špatně, když se nikdo nechce prát !

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kosovu byl nějaký knflikt?
CIA vycvičila 20 000 mužů, zařídila jejich dopravu až na srbské hranice, stejně jako dodávky zbraní a munice.
Ať chci, jak chci, nikde žádný konflikt nevidím.
Konflikt je střet dvou protichůdných sil. Tady žádné síly nebyly, Tady přišlo 20 000 teroristů uloupit zemi.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

(pochopitelně neúplný) masakrů:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_events_named_massacres#Before_or_…

Ten v jeskyních u Dersímu v něm je.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

EU není naladěna proti Turkovi. To je ostatně vidět v přístupu EU k současnému tureckém tlaku na Řeky a EU podpora Turků v Lybii. Vše proti logice slušných lidí. Už aby celá slavná EU krachla! Snad i tato výzva a reakce na ni otevře dalším lidem oči přispěje tak k jejímu konci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Genocida provází lidslká dějiny od počátku světa. Hitler se nemusel inspirovat od Turku, mohl se klidně inspirovat genocidou indiánů, ať už jiho nebo severoamerických, nebo koncentračními tábory Angličanů.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože totální holocaust provedli Turci a ne Angličané.
Ani u Indiánů se nemohl inspirovat. Neměl k dispozici smrtící biologické zbraně, které byly nasazeny neúmyslně. Jako neštovice, příušnice, zarděnky, záškrt, žloutenku, příjici ( u té naopak část výzkumníků předpokládá, že pochází ze střední Ameriky, jiní, že z rovníkové Afriky) nebo obyčejnou chřipku...

Zase ta kulturní relativizace vychází naprázdno.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Relation je vztah, podle toho "relativizovat" je uvádět do vztahu. Kulturní relativizace pak nemůže být nic jiného, než uvádění dvou a více kultur do (nějakého) vztahu.
To je špatně?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by čtenář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sám bych použil "kulturní relativismus".

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ještě k tomu Řecku,problém Řecka začal hned po druhé světové,aby tam nezvítězili komunisté,podle Stalina,tak vojenská chunta rozprášila nejen komunisty,ale i příznivce změn v Řecku,snad nejvíc jich přišlo k nám.Ponejvíce do pohraničí,do oblastí po odsunutých Němcích.Také je k tomu potřeba říci,skutečně byly mezi nimi odborníci,kteří pak chyběli v Řecku.Jak to sleduji,když se objevil nějaký revolucionář,požadující nějaké změny,zlepšení podmínek k životu,tak zasáhla armáda,za přispění západu.Proto,jak jsem někde psal,zase je potřeba Řecko přidusit,zas v tom má drápy západ.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

zemedelce, bylo domluveno rozdělení evropy a recko bylo anglicke, takze Stalin jenom dodržel dohodu, ne jak ty lživě píšeš "aby tam nezvítězili komunisté,podle Stalina"

A když už vojenská chunta? Nebylo to náhodou vojsko velkolepé Británie nad kterou nezapadá slunce, jsně stejně jako Mináž u nás, tak u nich v čela stála chunta, ale kdo skutečně bojoval...?
Např. nikdo neříká, že třeba v Sýrii nebojují syrská vojska, ale otázka zní vyhráli tu válku Syrská vojska...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

ass.
Vždyť to potvrzujete,Řekové si chtěli zvolit socialismus a ze své vůle,takže se tomu muselo zabránit.
Když to schvalujete,tak schvalujete i zásah SSSR v roce 1968 v ČSR,také podle dohod.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

moc dobře věděli, kdo SKUTEČNĚ bojoval proti náckům; a kdo se s nimi paktoval.
Takže tam i na Apeninském poloostrově reálně hrozilo, že komunisté zcela regulérně vyhrají volby. A tomu potřebovali Angláni zabránit. Takže skutečně použili místní kolaboranty, jimž hrozilo zúčtování, plus svoji armádu, a zavedli tam vojenskou diktaturu, která si co do surovosti nijak nezadala z nácky. Vč. vyvražďování "neposlušných" vesnic.
Odkud myslíte, že se u nás vzalo na 20 000 řeckých dětí? To byly ty, co "demokratizaci" Řecka přežily a podařilo se jim zdrhnout.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Pane Občan.
Velice dobré doplnění.
Dost těch dětí přišlo i s rodiči.
Někteří rodiče se pak za hodně dlouho vraceli do Řecka,děti odrostlé,oženěné provdané,zůstali tady,znám jich několik.
Pak také vím,že některé děti pak jako na dovolenou jeli za rodiči.Také mne jeden tvrdil,že je vzdálený příbuzný toho rejdaře Onassise a byly ho navštívit také.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Na Apeninském poloostrově nebyla žádná vojenská diktatura.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

v referendu podpořili i úsporný plán nutný k zachování eura.

Řekové mocmoc chtějí euro. Podle Vás to asi zařídila armáda, protože holt výsledek hlasování není takový, jaký byste Řekům nadekretoval Vy osobně.

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem slušně (se jménem a adresou) požádal o odblokování, protože nebylo za vulgarity, ale za názor. Je tam nový vedoucí názorového úseku ze Slovenska.. tady je dpověď:

Dobrý den,
nejsou to dva roky, ale více než čtyři – a máte pravdu, ne za vulgarity, ale za vaše xenofobní až rasistické projevy. To jen pro pořádek.
Pro odblokování je potřeba zaslat váš přihlašovací e-mail (předpokládám, že je to ten, ze kterého nám píšete), vaší veřejnou IP adresu (tu zjistíte např. zde: https://whois.smartweb.cz/moje-ip-adresa/) a Disqus ID. Poté budeme schopni váš diskusní účet odblokovat.
--
Administrátor diskusí | Aktualne.cz
Economia, a.s. | Pernerova 47 | 180 07 Praha 8 | Czech Republic

Podpis tam nebyl. Odblokovat budou schopni, ale výrazy "schopný" a "ochotný" jsou odlišné, tak to nebudu ani zkoušet. Chtěl jsem jenom pokecat s PŘ..

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

A ani se mu nedivím. Odešli prakticky všichni, s nimiž mělo smysl ztratit slovo, a to, co tam zbylo, je vesměs dno žumpy. Většinu článků už ani neotvírám.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

kdysi jste zde vyjádřil názor, že po koronaviru se všechno změní. Podle mne se nezmění nic, ale ,pro vás čerti- Špidla Halík a další PL, vydali "manifest" co všechno by se změnit mohlo a mělo. To by byla zajímavá diskuze. Skuste si to přečíst.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je docela novinka. Obvykle ho hájím, ačkoli svým "merkelismem" a ochotou "koalovat" s partajemi otevřeně nepřátelskými vůči ČSSD dost podělal.
Pokud něco spolupodepsal s Halíkem, asi budu muset svůj názor na něho znovu zvážit.
Odkaz na "manifest" by byl?

Ještě není PO korunáčovi. A dlouho nebude...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)