Proti zdravému rozumu

Autor
Štítky

Včerejší článek měl docela ohlas a ten dnešní na něj volně navazuje. Chtěl bych včerejší téma vlastně jen trochu zevšeobecnit. Téma moci je velmi aktuální, protože právě moc a její možnosti pohřbívají poslední zbytky uspořádání po Druhé světové. Svět se vrátil do starých tisíciletých kolejí a já z toho vůbec nemám radost. 

Vidlácky chci říci, že je vlastně celkem jedno, z jakého důvodu si vybudujete armádu. Nezáleží na tom, jestli ji máte na obranu, z pocitu ohrožení, z diktátorské libůstky, imperiálních ambicí, jestli je armáda jediný stabilizační prvek nesourodé společnosti. Ba dokonce může být armáda nutnost, nezbytnost a nebýt jí, byli by všichni už dávno mrtví. 

Jakmile ale tato armáda existuje, bude nakonec vždycky využita ve prospěch něčích ambicí v naprostém rozporu se všemi mezinárodními úmluvami. Silná armáda je první předpoklad k porušení všech dohod, smluv, ujednání, všech chart OSN. Původní nástroj k záchraně se stane nástrojem zkázy. 

Kdyby palestinci takovou armádu měli, zahnali by Izraelce do moře, povraždili by je podle stejného modelu, který se uplatňuje v sousedské Sýrii. Jenže ono je to naopak. Izrael si vybudoval armádu za bytostného ohrožení, dal do toho všechno a dneska by se mohl sám pustit do křížku s kýmkoliv okolo sebe. 

Američané si také vybudovali armádu po japonském útoku na Pearl Harbor. Na začátku Druhé světové měli ve zbrani tři sta tisíc mužů a na konci války jich měli osm milionů včetně celého vojenskoprůmyslového komplexu. Demokracie nedemokracie, volby nevolby, právo neprávo - armáda je zárukou porušování všeho, prostě proto, že existuje a jakmile je, vždycky ji někdo zneužije. 

Ataturk udělal díky armáda z Turecka sekulární stát a dlouho to tak fungovalo. A podívejte se dneska. Jeden ambiciózní sultán, který přestál pokus o armádní puč a už podporují teroristy tam i onde. 

Zdá se že platí určitá hranice velikosti armády za kterou už to prostě jede. 

V poslední době mám pocit, že tuto velikost armády po USA, Turecku překročil i Izrael. 

A je úplně jedno, jaké jsou důvody ke zneužití této armády. Netanjahu je v korupčním skandálu a nejjednodušší cesta ven je přes maličkou pěknou válku a jejímž konci bude premiérem Zachráncem. Tedy tak to plánuje. Hitler si také naplánoval tisíciletou říši a Busch mladší parádemarš v Afghanistánu a Iráku. 

Potíž je, že se z toho pak špatně couvá. 

Aby si zdejší elfové nemysleli, že koukám jen na Západ - tam v Rusku to mají také tak. Putin se cítí ohrožen americkými imperiálními zájmy a tak zbrojí. Jde mu to dobře a lidi mu to schvalují. Ale jednoho dne se situace otočí. Místo Putina přijde někdo jiný. Ruská armáda bude lákavý prostředek k prosazení sebe sama. 

Z tohoto hlediska mi vůbec nevadí, že Němci používají jiné prostředky než kanóny a handgranáty. Raději bojovat proti Chvilkařům než proti divizí SS Totenkopf.  Raději se utkávat se Šojdrovou a Leyenovou než s Modelem a Mansteinem. 

Jakmile je někdo příliš silný, vždycky svojí sílu použije a vždycky proti právu, proti smlouvám a nakonec i proti zdravému rozumu. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (60 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Omlouvám se za téma mimo článek, nicméně: Měli jsme rodinnou sešlost s širším příbuzenstvem, kde po určité době již trochu zavládla nuda, a tak když došlo na diskusi na téma, jakej že je Babiš bídák, že všude pěstuje řepku, vyčerpává tím půdu, sám si prosadil zákony, že na tu řepku čerpá dotace, které si pak vyplácí sám sobě a že všude jinde ve světě už to zrušili, jenom Babiš to tady takhle drží, protože nemá žádný vztah k půdě a je mu úplně jedno, že to tady všechno zničí, jal jsem se tomuto názoru oponovat. V situaci, kdy tento názor okolo sdíleli úplně všichni, bylo jasné, že kváknout cokoliv jiného než přitakání, bude jako červený hadr na býka, takže nudu to zahnalo spolehlivě :) Nepobili jsme se, i když řev (ne můj) muselo být slyšet až nejméně ob-sousedy. Tradiční protibabišovské argumenty jsem tak nějak odpálkoval ve stylu: Čapí hnízdo = prkotina, Neoprávněné čerpání dotací = nebylo neoprávněné, Estébák = to byl v zahraničním obchodě každej, ale ta řepka, to bylo největší téma. Zastával jsem názor, že Babiš jen efektivně řídí svoji firmu a stát a reaguje na nastavená pravidla, která ale sám takhle nenastavil a že situace se nezlepší odstraněním Babiše, ale změnou pravidel tak, aby se vyplatilo dělat zemědělství správně a že od toho je ministerstvo zemědělství. Já nejsem chodící encyklopedie a fakta si moc nepamatuju, spíš jen takový ten výsledný dojem a názor, takže když došlo na střet názorů, neměl jsem se moc čím hájit. Ostatní teda taky z rukávu žádná fakta zrovna nesypali. A tak když jsme si vyjasnili svoje rozdílná stanoviska, ale neměli jsme je ničím podložená, jsem tam ve finále slíbil, že si teda zjistím fakta o tom:
1.) Kdy kdo prosadil zákon o dotacích na řepku a přimíchávání biosložky do paliv
2.) Jak je to s tím, že „všude ve světě už to zrušili, jenom Babiš to tady drží“ (ty dotace na řepku)
3.) Jestli Babiš teda někdy podniknul nějaké kroky ke změně pravidel zemědělských dotací ve smyslu, aby se vyplácelo dělat zemědělství správně. Přeci jenom, jako předseda vlády by to nějak tlačit správným směrem měl.
Vím, že hodně z vás tady ta „chodící encyklopedie“ jste, a tak si myslím, že byste mi mohli pomoci s nalezením odpovědí na tyto otázky tady do diskuse. Obávám se, že ale co se bodu 3 týká, asi to bude slabota. Každopádně díky.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://biom.cz/cz/zpravy-z-tisku/nahrazovani-fosilnich-paliv-biopalivy…

Pro vaše pitomé, trapné a zcela nevhodné dotazy jsou důležité roky 2007 a 2014. Více v odkazu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Biopaliva v rámci EU prosadil irský eurokomisař MacSharry jako program Společná zemědělská politika (CAP) pro EU počátkem 90. let, která měla vést k omezení tehdejší nadprodukce potravin v EU a vedla k přechodu zemědělství na biopaliva.
Projekt podpory bioetanolu byl v ČR schválen roku 1996 a připravilo jej Ministerstvo zemědělství. Hlavní nápor na biopaliva lae nastal až s příchodem Martina Bursíka na Ministerstvo životního prostředí (pozn. za Bursíka se také rozjela kůrovcová kalamita a dost významně se podepsal na devastaci zdejší krajiny - typický městský ekolog).

ad 1) 2007 Bursík
ad 2) Nepravda, společná zemědělská politika EU platí dál - a ještě nějakou chvíli platit bude. Ve světě i v ČR si už uvědomili, jaká jsou bioplaiva průšvih a jak moc likvidují planetu, ale nikdo nedovede nevhodný trend změnit, protože jsou zde dlouhodobé programy a slíbené dotace.
ad 3) Babič si vybudoval Agrofert za současné nastavené situace a nemá zájem o nějaké změny. Za současným nastavením zemědělství stojí Václav Klaus st (všechno si dovezeme), zesnulý Lux a ministři zemědělství za ČSSD a Pavel Telička, hlavní vyjednavač našeho přístupu do EU, kdy zemědělce obětoval při přístupových jednáních (možná dostal takové zadání z vlády, ale nikdy jsme se nedozvěděli, proč ČR tak hladce vzdala zemědělství v rozhovorech s EU).

Babiš tu situaci nenastavil, ale využívá ji naplno. Podobně jako s korunovými státními dluhopisy, aby došlo k obejití 15% daně pro správné kámoše. Prosadil Kalousek jako ministr financí, a Babiš nastavená pravidla využil. Nevítaný Babiš se vloudil do kšeftu pro kámoše Kalouska a využil Kalouskem nastavená pravidla. Něco podobného provádí Babiš i v zemědělství. Pravidla nastavili ministři zemědělství vlád předchozích a Babiš ta pravidla šikovně využil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Babič" - to je roztomilý překlep.
Babič je odrůda červených hroznů, pěstovaných v Chorvatsku, třeba kolem městečka Primošten. A "Primoštenský babič" je naprosto excelentní červené víno. Vřele doporučuji, ale je těžko k sehnání.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ne, Primoštenský babič se sehnat dá, ale majitel má bohužel CZ Scorpion Evo 3. :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Babice neznam, ale EVO3, dobra volba :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jaký to je pocit, být nejchytřejší z příbuzenstva?

Trochu lichotivé, trochu děsivé?

Co jsou ti ostatní zač? Myslím jestli to jsou mladá ucha, postarší ouřadové, věčný béčka, co chtějí zapadnout, zastydlí aktivisti a tak.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Jsou to potomci z rodin vyvlastněných statkářů, kteří celý život dělali jiná povolání mimo zemědělství. Jsou 100% pro EU, nenávidí pochopitelně komunisty, ale nutno dodat, že skoro i jakékoliv jiné běžné lidi kolem. Když se po revoluci pokusili společně rozjet restituovaný zdevastovaný statek, kde do té doby fungovalo JZD, byl ten pokus strašně diletantský, nakonec se rozhádali všichni navzájem, a vše skončilo v nějakých pronájmech a technicky ve špatném stavu. Ono nenávidět komunisty jako kvalifikace k podnikání nestačí. Typicky jsou voliči TOP09 a KDU-ČSL a obdivovatelé německa a rusofobové, katolíci. Věkově už i kolem 80. Nikdo z rodiny nezůstal u zemědělství.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zní to logicky.

Takoví restituenti, co si mysleli, že kvality jejich předků jsou automaticky jejich a ono to nešlo tak samo - ale vina to je ostatních a oni jsou dál honorace a vlak už dávno odjel.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, to celkem sedí. Přitom to rozhodně nejsou zlí lidi, jenom svět vidí jinou optikou. Prostě ty rány a celoživotní užírání se jsou moc hluboko.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ad 3) Pokud bude ČR v EU (resp. jakékoliv celní unii s EU v zemědělství) a zároveň budou nízké dotace pro naše zemědělce a vysoké třeba pro polské, francouzské, italské, etc., tak s tím nikdo nehne. Poděkujte Teličkovi. Navíc Babiš ani nemůže zpětně upravovat smlouvy třeba na tu řepku či soláry. Poděkujte Bursíkovi a Parlamentu. Protože nejdřív takypodnikatelé podepsali se státem smlouvy na 30 let, potom si vzali úvěry a postavili co chtěl stát (rafinerie na řepku, solární parky, ...). Stát sice může jednostraně od smluv odstoupit, ale zaplatí všechen "ušlý zisk".

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Co konkretně znamená - dělat zemědělství správně?-
Dělat to tak, aby firma prosperovala, máme přece kapitalismus, alespoň v to doufám.
Dělat to tak, aby národ prosperoval, bohužel socik už máme za zády.
Dělat to tak aby zeměkoule netrpěla?
Jedno nastínění problematiky a tolik a ještě více rozličných možností odpovědí!

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Správně je dělat to tak, aby to stejně mohly dělat i následující generace.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

román "Po nás potopa". Tuším, že pachatel nesl příjmení Toman...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Obávám se, že správně, tak, aby v tom mohly pokračovat následující generace, to neděláme. A ani nemůžeme. Klesly by výnosy a zvýšila se cena. A je moc lidí.
Jako mezi válkami se dnes může něco pěstovat jen pro radost, ne jako zaměstnání a na zisk.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

...nepěstuje se pro budoucí obživu a nezdůrazňuje se potravinová soběstačnost, protože mocná ruka EU trhu. Trh je ale nejspíš na krční vazy. Je moc lidí , kteří si neuvědomují, že mohou přijít do supermarketu a nakoupí toho najednou zatraceně málo anebo zatraceně draho, což může být brzo. Pokud budou na prvořadé potravinové komodity pro někoho uměle udržované vysoké náklady, jsou ale stejně některé státečky v háji a pak na zbylé půdě budou pěstovat to, co už začaly pěstovat pro jiného, aby se zbylá půda vůbec vyplatila k pěstování. Pokud neprodají půdu k zastavění zahraničním korporacím. To je jen můj pocit metropolitního měšťáka, který do venkovského prostředí málo vidí a rád si nechá doplnit mezery ve vzdělání. Díky...
P.S.:
Moc lidí je víc problémů a víc hlav víc ví, ale o to míň si rozumějí...:)

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

to napsal málo srozumitelně a dovolím si vás maličko poopravit.
Zásadní průser zemědělství v ČR je:
1/ otevřená ekonomika,
2/nákupy podle cen komoditních burz a
3/ojrodotace.

ad 1/ z toho vyplývá nulová ochrana proti podseknutým cenám ze zahraničí, takže sedláci končí pravidelně na nule nebo v mínusu.
ad 2/ z toho vyplývá jak okrádání sedláků při výkupech (pohyby cen v průběhu času během jediného vegetačního období
ad 3/ z toho vyplývá mrhání penězi, resp. dotování doslovných 3,14-čovin, nikoli věcí a prací potřebných pro udržení trvalého rozvoje. Aby bylo jasno i lidem nezasaženým kolchozničením - kdejaký selský hňup má dnes z dotací nový supertraktor - nejlépe holandské či US značky a napojený za mírný poplateček on line na fabrický server a GPS, ale na dovoz hnoje a jeho zaorávku do půdy, což jak nám vysvětlil Vidlák, je těžce prodělečná činnost, na to dotace nelze beztrestně použít.

Když k tomu připočítáme takřka nulový dozor nad pravidelným střídáním plodin na polích, dostáváme odpověď na otázku, proč není voda, proč zdražuje žrádlo, proč..., proč..., proč...

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Český národ vymírá, tak není víc lidí než bylo, před 30 lety.

Že je víc lidí v Africe se našeho zemědělství jaksi netýká.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Problém je již v restitucích, kdy pole podědili všichni dědici do 3. kolene (dříve hospodářství dědil nejstarší/nejschopnější syn) a pole hospodářství jsou rozsekaná na malé kousíčky. Ty jsou následně pronajímány. Nájemce ale nemá žádný zájem pole zvelebovat, když má smlouvu jen třeba na 5 let, nepotřebuje aby pole předal za 30 let v lepším stavu než je přebral.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zůstanou navždy v cizích spárech. Se 2 tanky a překližkovými pandury nemůžeme zahrát ani bubáka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

armádě, mám alespoň mizernou šanci něco málo uhrát.
Pokud bych měl bojovat proti podplaceným smetákům typu Čolek v plísni, kteřížto zdárně za cizí prachy vymývají palice mým potomkům, opravdu není šance vyhrát.
Proč?
Protože budou scházet správně namotivovaní vojáci, které bych mohl použít pro boj s přesilou.
V boji s vymytým magorem disponujícím bezednými financemi a chráněným schválně zkurvenými zákony, rezolucemi a nařízeními Ojroprotektora není šance ani na důstojnou prohru.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Další úkol,
dějeBIS, ten je Vám k prdu,
když má ten vnuk dědu
"fotrák" s vnukem rybaří, to je malér čučkaři.
Úkol viru přece byl,
by vnuk dědu ochránil, od sebe je oddělil..........

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Tři měsíce je bez kontaktu se spolužáky. Beru ho ob dva dny na ryby. Co asi probíráme (kromě rybářských věcí), když právě nežerou? Že krev není voda. Vyrábím partyzána?

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uškodit mu to nemůže. Já synátora od complu na ryby nedostanu. Furt programuje. Ještě, že aspoň to kolo obden dá.
Bere u vás něco? Pršelo, ale stejně je málo vody...

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

chčije několikrát denně už od zmrzlíků. Neboli klasické gorolské počasí. Voda, voda, voda...
Stejně nám to bude hovno platné. Když vidím, kolik se ročně staví nových chalup v okolních dědinách, divím se, že se vůbec něco děje při otočení kohoutku.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Pane Targus.
Ještě se připravte na sníh.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane zemědělče, mám fotky z let dětství mých dospělých "potomkyň", kdy jsem jim vyhrabával "bunkry" ve sněhu shrnutém z plochy pro parkování tří osobních aut a asi 10 metrů chodníku k domu. Ty bunkry byla tak vysoké, že se v nich děti pohybovaly ve stoje bez přikrčování.
Okolo roku 2 000 bývalo u nás tolik sněhu (musel bych přesně hledat podle faktur), že sníh z parkoviště pro 3 kamiony (cca 10 x 20 m) mi odtlačoval kamarád nakladačem Volvo s pětikubíkovou lžicí. Sníh dokázal navršit do výše nad 4 metry. Děti ze širokého okolí tam chodily sáňkovat.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Ač úplná nížina, najednou přes noc napadlo - tuším v únoru - asi 40 cm sněhu a začalo mrznout. A "přisněžívat". Trvalo to asi týden, po městečku jezdili lidé na běžkách a my jsme se sousedem vršili kolem stromů (před každým domem je jeden) před našimi domy hromady, abychom udrželi chodník před jeho sámoškou schůdný alespoň jako metr širokou brázdu.
Po silnici řádil obecní traktor s radlicí a sníh nakonec odvážel náklaďák do Labe, bo už ho nebylo kam vršit.
I když to bylo pracné, byla to nádhera - městečko vypadalo jak z ladovských obrázků.
Pak "vejbor" koupil frézu, což mělo za následek rozbití počasí. Od té doby u nás totiž skoro nesněží a pokud ano, tak sníh vydrží max. jeden den. Od předloňska pak zhruba hodinu a o letošní zimě už nesněžilo vůbec.
Dalším důvodem rozbití počasí ještě může být moje hrablo Fiskars, zakoupené před sedmi lety. Použil jsem je za tu dobu asi pětkrát a ani jsem se moc nezahřál.
Sníh mi hodně chybí, protože jsem částečně vyrostl v Krkonoších, kde byly běžné chalupy zapadané až po okna do konce března.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

odhalil. Vy můžete za globální oteplování, právě jste se odkopal. Koupil jste si hrablo a soudruh sníh se vás polekal, protože od té doby už nechce napadnout.
Je mi líto, ale i přes naše vřelé digitální vztahy vás budu nucen prohlásit za zemského škůdce.
Doufám, že jste si vědom, co to pro vás znamená. nepomůže vám ani Panenka Márija Svatobořická...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Psanec

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Pane Targus.
Myslím sníh příští týden.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

a připomněl mi dávné rčení ze závěru filmu ČLOVĚK MÁ ZNÁT MEZE SVÝCH MOŽNOSTÍ. Jen pár písmenek a jakou paseku nadělá, když se tím lidi neřídí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Já jsem propásl Tulák ze širých plání, viděl jen konec nemůžu ho nikde najít (yt ho má bloklej).

To rčení je vlastně jen jinými slovy řečené Poznej sám sebe. Moudrost, co hlupákovi nic neřekne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Drsného Harryho

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Děkuju

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Stále platí, že kdo má peníze, má i moc. A kdo má jen moc, bez peněz dlouho nezůstane.
Armáda je nákladná záležitost. Nelze držet krok se všemi trendy doby a mít neustále nejmodernější a největší armádu. Ronald Reagan opravdu uzbrojil jeden stát, ale nebylo to SSSR, ale USA. Následky Reaganovy éry sklízí USA dodnes v podobě nesplatitelného dluhu. A proto potřebují největší a nejsilnější armádu, aby nikoho nenapadlo si přijít ty dlužné částky vyzvednout.

Z historie víme, že Řím měl příliš dlouhé hranice s barbary a udržování legií jej stálo fůru peněz. Opuštění Británie Římany mělo ekonomické důvody. Příjem z kolonie byl menší než náklady na armádu v kolonii.
Česká šlechta reagovala na rozvoj dělostřelby masivním opevňováním hradů štítovou zdí (např. Helšětýn). Především Pernštejnové se opevňováním hradů natolik zadlužili, až zkrachovali.
Athéňané kvůli výstavbě loďstva vysávali své spojence z Athénského námořního spolku, až spojenci přeběhli k nepříteli Spartě.

Nelze mít neporazitelnou armádu a mít ji levnou. Údržba velké armády stojí dost peněz - a zbraně zastarávají po zhruba 15-20 letech. Použití extrémně drahého nástroje je pravděpodobné jen ve chvíli, kdy i protivník utrpí významné ztráty nebo nehrozí riziko ztráty drahého stroje. V zoufalé situaci ovšem taková pravidla neplatí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo hybridní, jak by řekl náš Janda z Hodnot. Kdo má peníze, má i moc.
Ale platí taky, že kdo má ideje, za které půjdou lidi umírat, má moc.

To se stalo, když se válkou vyčerpali východní Římané a Peršané. Objevil se někdo neznámý třetí. Neměl peníze a jeho řady nebyly početné. Měl však svaté poslání šířit víru a bral to vážně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Bojová morálka má podle Napoleona třikrát větší než význam fyzická síla.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

vykládal bodák kulometu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

pokud někdo podřízne ty dva pikolíky, kteří k němu tahají náboje...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Kolikrát líp byli vyzbrojení Angličané, Angličané, Angličané, Rusové a Američané při výletu do Afghánistánu ?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, perfektní a zvlášť první odstavec mne nutká použít zvýrazňovač a vykřičníky, aby si toho každý všimnul, konečně pravda a ne ta omílaná mantra, jak "Reagan uzbrojil SSSR".

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji, ale píši totéž už pár let. Tedy že SSSR se rozpadl z vnitřních příčin a nikoliv kvůli uzbrojení Reaganem. Jsem jen hlasem volajícího na poušti, protože propaganda má tuhý kořínek. No nic, dluh USA naroste do astronomických výšin dále, překonává rekordy a nikdy nebude splacen. USA si drží armádu a zasahují všude po světě, aby někoho náhodou nenapadlo si pro dluh přijít. Spojenci, kteří si v USA uložili zlato, doufají, že nějaké mají. zatím ano, ale dojde-li na lámání chleba, nemají vůbec žádné zlato.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

USA uzbrojil. Nebo určil trend a už se to vezlo... Tu armádu použili ti, co přišli po něm. Hlavně afghánské dobrodružství je černá díra na peníze a co se týče výsledků, katastrofa.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

A také bylo jedním místním sluníčkářem a kavárníkem (již nežijícím) řečeno: "Až je uzbrojí, klidně ty zbraně sešrotují." A vida, zachutnaly jim a nezešrotovali nic.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)