Poučení z krizového vývoje

Autor
Štítky

Znáte Kačera? Vím že neznáte, alespoň ne pod tímto jménem. Jedná se o jednoho našeho čtenáře, který sídlí v místě mého zrodu v Sokolovské pánvi a díky mému neovvyklému příjmení se ukázalo, že učil mého otce i mého prvního zaměstnavatele. Píše si Kačerův večerník a občas mi pošle na mail glosu toho, co se tu děje. 

Nebýt Kačera, tak už Kydy nevyšly. 

Včera jsem se cítil dokonale ubitý. Těžko se mi vyrovnávalo s pondělní  bitvou v komentářích a musím říci, že tentokrát to nebyla vina žádného elfa, ale moje vlastní. Pak jsem přišel o Standu.e, pak mi Alef připomněl, že jsem dokonale zazdil jeho článek. Pak jsem se musel vypořádávat s nějakými rodinnými starostmi, do toho ještě přišla menší krizička v práci a bylo vymalováno. Najednou jsem cítil břemeno k neunesení a v hlavě jsem měl jednu jedinou myšlenku... shodit ho. Zbavit se toho všeho, však mám i bez Kydů dost starostí. 

Kačer to přehodil zpátky. Dodal mi trochu nálady, pak se mi ledacos rozmotalo doma i v práci, pak jsem si dal dobrý oběd, pak se mi dařilo při pokládání dlažebních kostek na dvoře, děti a manželka se nějak dovtípili, že toho mám tak akorát, tak bez řečí vypleli zahradu a nakrmili prasátka. Teď když sedím u počítače, je mi už líp. 

Tož podíváme se pravdě do očí. 

Vypustil jsem slušného démona a on už pak udělal všechno sám. Musím říci, že pondělní diskuse mě vyděsila především tou formou, obsahem ani tak ne. Tentokrát jsme prakticky nikdo neměli od tématu žádný odstup, bylo to blízko, bylo to živé, zraňující, bez nadhledu.  Já to vidím tak, že Kydy narazily na své limity a jsou věci, které se ani na Kydech zatím probírat nedají. Den po pohřbu také nikdo nemůže vybídnout vdovu, aby si našla nového chlapa. 

Chtěl jsem dodržet svoji zásadu, že pustím jakýkoliv článek, který bude mít úvod stať i závěr, ale musím říci, že tato absolutní svoboda projevu mi málem spustila Občanskou válku mezi čtenáři.  V pondělní diskusi jsem viděl něco, k čemu bych nerad napomáhal. 

K tomu se ukazují limity mých možností. Každý den mi přijde tak padesát mailů - takových těch přeposílaných plných videí i projevů, o kterých si pisatelé myslí, že by mě mohly zajímat. Když mi někdo pošle článek a já si ho nevšimnu, za dva dny je o sto položek níž. Pokud na někdoho zapomenu a nezaložím jeho článek hned, za tři dny to vyvane a nic mě neupozorní a článek je v pekle. Svým způsobem mi pomalu déle trvá jen povrchně projít korespondenci, než něco napsat. 

S nárůstem čtenářů je také stále obtížnější vyhovět všem. Hodně si beru, když mě někdo v komentářích pranýřuje za to, že jsem se za někoho nezasadil, že něco strpím, že jsem neudělal toto či tamto, že jsem si něco lépe neověřil, že jsem lhář, cenzor a podobně.  Inu, cvrkot na dvorku už nepřekřičím a neudržím ho pod kontrolou. 

Pohrával jsem si s myšlenkou, že nebudu psát každý den, že bych psal méně, ale třeba kvalitněji a měl bych víc volného času, ale upřímně... pokud to udělám, bude po Kydech. Jednou odložím psaní na zítra, pak na pozítří, o nic přece nejde, nemusím psát každý den, teď mám jiné starosti, teď není o čem psát, teď se musím věnovat manželce, teď dětem, teď zahradě a hele... já už tři měsíce nic nenapsal...

Abych z toho udělal nějaký závěr: 

1. Odteď přijmu k vydání jen text, který může propadnout peklu. Pokud stojíte o jeho vydání, hlídejte si mě a nebo počítejte s tím, že se to občas nepovede. Zároveň si vyhrazuji neotevřít znovu pandořinu skříňku nejhorších lidských vlastností.  

2. Dokud to vydržím, budu psát každý den nový text. Tu a tam pojedu na dovolenou nebo služebně pryč, jak to bylo doteď, ale jinak nový den = nový článek.  Pokud toho už nebudu schopen, Kydy skončí 

3. Nebudu moderovat diskusi, protože jsem rád, když si ji jednou denně dokážu celou přečíst. Budete se s tím muset smířit.  A stále se mě bude nepříjemně dotýkat, když mi budete vyčítat, že jsem v diskusi neudělal něco, co jsem udělat měl. 

4. Jestli jako komunita alespoň trochu za něco stojíme, tak si dneska v diskusi symbolicky podáme ruce, zapomeneme na to co jsme si řekli, vypijeme si virtuálního panáka na usmířenou, zameteme, uklidíme a poučíme se z toho.  Nechci přijít o další autory ani čtenáře a vážím si všech ať mají jakýkoliv názor. Ale už nedovolím, abychom se tu takhle ošklivě bili. 

5. V zásobníku je článek od Mudrlanda Wency a Čmouda. Oba v příštích dnech vyjdou, nezapomněl jsem na vás. Mám nachystaný i Alefův článek, pokud mi dá svolení k vydání. Zřejmě by na něj došlo o tomto víkendu.  

Váš (hodně omlácený) Vidlák

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (85 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

musíte trochu toho břemene odhodit, nepouštět si diskutéry tolik k tělu... To myslím vážně.
Je to váš blog, vy rozhodujete. Ať je líp!

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)

how much lasix can i give my dog <a href="https://asalasixo.com/">can i buy lasix from canada</a> can you buy furosemide over the counter

Zatím bez slepic

Propecia Andorra <a href="https://vprednisonn.com ">prednisone online purchase</a> alcohol and prednisone

Zatím bez slepic

Get Online Levitra Prescription <a href="https://apriligyn.com/">buy priligy online usa</a> priligy dapoxetina 30mg nos eua

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Padnout můžete, ale zvednout se dokážete, jak Vás znám, také. A to je podstatné.
Jo ale je třeba i odpočívat. Nebo si o to řekne tělo, či mozek jinak.
Tož ať se daří.
Přeji klidnou noc, dámy a pánové.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

... nejde o život nebo o ty, na kterých záleží, nemá smysl se nechat někým nebo něčím nechat zničit. Člověk se musí v životě vyrovnat s některými skutečnostmi, v tomto případě s tím, že někteří lidé jsou ze své podstaty zlí a nejde to nijak změnit ani při sebelepší vůli. Jediné, co se dá udělat, je úplně separovat a vypreparovat ze svého života, i kdyby šlo o někoho z blízké rodiny. Nemá smysl pokoušet se zachránit nezachranitelné a napravovat nenapravitelné a přijít při tom o vše ostatní. Jsem tu jen chvilku, ale evidentně podle diskusí má vaše práce pro řadu čtenářů a přispěvatelů smysl a dost si považují toho, že zde našli azyl.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže pokud nás ti - někteří druzí z nás - míní připravit o nám blízkého člověka - zde e-standa - tak jak lze reagovat?
Příliš možností není.
A zde v realitě můžete těžko separovat a preparovat, když slyšíte, jak se lidé kolem Vás za ploty chovají.
Jeden čas jsem to řešila sluchátky, ale zas jsem neslyšela zpěv kosů, vlaštovek a připravit se o to?

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Prostě těm lidem pokud možno úplně zabránit vstupovat vám do života. Většinou to samozřejmě není nikdy úplně dokonalé, ale je zbytečné jim vycházet vstříc s dobrou vírou, že se tentokrát změnili k lepšímu. A samozřejmě udělat na druhou stranu všechno pro to, aby vás o nikoho nepřipravili. Myslím, že v tomhle případě by stačilo dotyčnému prostě říct, že lidem tady na něm záleží, a snad se mu jeho rozhodnutí rozleží v hlavě.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

rozumím. Ale to je otázka, jestli si nepotřebuje odpočinout a bude-li mít vůli se vrátit. To vynutit nelze, i kdybychom 100 x chtěli.
Vycházet někomu vstříc sice mohu. Ale jsem velmi, velmi ostražitá a pokud jsem vícekrát zklamaná různým napadáním, invektivami,...
tak bohužel. Zbytečně bych se motala a trápila v bludném kruhu, takže je po vstřícnosti a tzv. mosty padají, jak jsem již ostatně psala.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

kydací prostor naprosto nepostradatelný.
Pinocchio mne zásobil třemi kbelíky všelijakých podivných předmětů s požadavkem z těchto tří kbelíků postavit jeden motor - pochopitelně nejméně závodní. Do toho se ozvali z práce, ať laskavě bleskem naběhnu, bo se jinak werk zastaví, a to tak, že úplně ganc.
Čili jsem se Kydům dva tři dny nevěnoval - a tu máš, čerte, kropáč! Tady panuje takový bordel!!!

Takže milý Vidláku,
pokud žebráš o články, nediv se pak, že ti občas i něco přijde. A máš po ruce Mastera, který určitě zvládne levou zadní virtuální pořadač, který by ti dovolil nahazovat články předem, aby je pak sám od sebe hezky o půlnocích nahazoval. Tím pádem se ti v takovém systému NEMŮŽE stát, že ti nějaký článek zůstane ležet ladem, či dokonce rovnou bokem.

Ano, rovněž jsem si všiml, že se debatky kapánek postupně přitvrzují a doslova jsem čekal, kdy to praskne a vyteče.
Stalo se.
Nicméně jsem si nevšiml, že by přímými aktéry byli vždy kousci z prapůvodního kydacího jádra. Jeden pravidelně ano, dva ani ne-éé, anebo velmi málokdy. Nebo jsem si blbě všímal.

Tedy jako naprosto nejchytřejší, nejkrásnější a nejmladší kydač apeluji nikoli na ty rozesírače, kteří nám tu přišli dojebat naše rodné hnojišťátko, nýbrž na všechny ty, se kterými se virtuálně znám ještě z dob Stejskalova mazačství a předmazačství.
Vyserte se na ty kokoty, pošlete je do prdele a hlavně s nimi nediskutujte!!!
Diskutovat s pablbem neznamená nic jiného, než klesnout na jeho zoufalou úroveň. Tento virtuální souboj sice vyhrát můžete, ale pořád budete král pablbů - nic více a nic méně.

Poznámka na závěr - není to tak dávno, jak jste skuhrali, že Velký Bratr na nás nevidí, a posílá nám třetitřídní troly.
Tak tady to máte.
No teď to tady máte! Neskuhrejte a buďte neustále přesvědčeni, že jste velmi krásní, hodně mladí a nejchytřejší na celém světě svěťovatém.
A jdu chrápat, bo mě na zytřek čeka zas jakysik kibel z dilami od motorki...

Průměrný počet slepic: 4.5 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebylo mým cílem ublížit ani Vám, ani Kydům.
Přiznám se, že jsem jako Čech čekal něco trošku jiného.
Trochu schopnosti vcítit se do situace těch, o kterých - stejně jako o nás - v zásadních věcech rozhodovali (a asi i nadále rozhodují) jiní, aniž se nás na něco ptali a ptají. A kteří na nás také nahlíželi a nahlížejí jako na méněcenné, líné, hloupé, zbytečné, obtěžující, překážející. A kteří nás bez mrknutí okem prodali, dali k dispozici, aby se zbavili problému, který sami spoluzavinili.
No, spletl jsem se. A byl jsem některými příspěvky docela šokován.

Za sebe slibuji, že se danému tématu budu propříště vyhýbat, pokud to bude jen trochu možné.

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

prdele, tlučhubo.
Víš hovno, myslíš hovno, sereš hovno.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

.

Zatím bez slepic

Pozoroval může být leckým, ale proč tlučhubou?
Je sice kritický IRONICKY a rejpá, ale kus pravdy dle mne má, taky mě pošlete do řiti?!
Není přece důležité KOMU co říká, ale zejména CO říká. "Hovna" tu meleme přece všichni.
Osobně si myslím, že adresát(i) komentářů Pozorovatele to pochopit ne nechtějí, ale nemohou.
Neuvědomují si ASI ve "svatém zápalu" vůbec co páchají.....
A jak je vidět, Občanova očekávání jsme (jste) stejně ani nenaplnili, ačkoliv to zejména jeho Standa nevydýchal a ode mne už tečka s tomuto.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

by se měl Občan omlouvat za to, co napsal.
Pokud měl někdo jiný názor na jeho moudra, mohl usednout ke klábosnici a stvořit článek, který by jeho moudra zcela rozcupoval. Podobně, jako jsem to udělal já s tématem nejlepších tanků na světě československé výroby, které Hitlerovi málem vyhrály válku s Rusem.
Pokud se tedy pan Občan nemaje za co, omlouvá, že rozvířil diskuzi (zřejmě rozvířil, když z toho Vidlák kolabuje), nevidím důvodným přilévat další oheň pitomými žvásty na jeho adresu.
Opravdu je někdy dobré zvážit čas na to "jedině správné" rejpnutí. V tomto opkamžiku mi přišlo zcela nevhodné.
Konec, tečka, valím na šichtu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Občan se omluvil sám od sebe. Podle mě nemusel, ale je to jeho rozhodnutí.

Občan i Pozorovatel mají svůj názor a je lepší, když ho řeknou ať ostatní věděj na čem jsou.

Občan byl včera jak beran, tendenční a neuznával žádný rozumný argumenty. To, že mu to někdo řekne mohl čekat a předpokládat. Tak už to na světě chodí. - Zas to není nic, s čím by se nevyrovnal. Buď si sám pro sebe uzná, že to přepískl nebo si vyvodí, že je Pozorovatel blbec.

Jen blázen obchází blázinec a snaží se dokázat bláznům, že se chovají jak blázni.

Navíc to bylo všechno celkem zbytečný, protože na BV si to půjde svojí cestou bez ohledu na naše názory. Funguje to tak už 3000-4000 let, určitě to ještě nějakou dobu vydrží, ať si to o tom myslíme, co chcem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Občane, myslím, že se nemáte za co omlouvat. Nemyslím si, že jste Kydům jakkoli a čímkoli ublížil. Téma jako téma a názor je názor. V tom se myslím Vidlák mýlí - vyhýbat se nějakému příliš bolestivému tématu. On žádného démona nevypustil. Ani Vy. Ničeho špatného jste se nedopustil.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otázka je, proč je to pro někoho bolestivé téma, protože by nám to mělo bejt jedno.

(Pokud není někdo Palestincem nebo Izraelcem. Tam jsou pak emoce pochopitelné)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

tu diskusi jsem nečetla,
sama mám problém zadržet slova.
i když vím, že je třeba velmi pečlivě zkoumat, co napsat a co nikoliv
i s ohledem na to, že na druhých stranách monitorů sedí lidé,
kteří mohou jedno jediné slůvko přečist a pochopit jako útok proti sobě.
A to je škoda, že pak odcházejí.
Jenže pro vlastní úlevu a klid je někdy nutné odejít,
sama jsem se na jiné fórum několikrát snažila vrátit,
doufám že to zkusí i standa-e,
já ale zůstat nemohla, kvůli opakujícím se nedorozuměním.
Nezavádějme si to zde. Není to ku prospěchu Kydů.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

mohou jedno jediné slůvko přečist a pochopit jako útok proti sobě.

---
To je jejich problém, že to špatně pochopěj. Zas není potřeba, aby vládl ten, kdo vše špatně pochopí.

Standa se může vrátit a může se vrátit pod jiným nickem. Vždyť je to jedno. Jsou i jiná témata, kde může říct svůj názor, aniž by to nějak souviselo s včerejší debatou.

Když vám řekne slečna, že jste hlupák, můžete se urazit nebo se široce usmát a říct ji, že přechytralý lidi stejně nemá nikdo rád. (Čímž ji potvrdíte, že má pravdu a předvedete, že nemá.)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mnohdy na to, když někdo řve, že jsem debil, dobytek, čarodějnice, zmije,... jen vyloudím široký úsměv a mlčky zírám. Ale je to těžké, nezareagovat.
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano
každý pro sebe a zastání druhých nesmíme zapomínat na Vidláka a přiznávám, nedošlo mi to a je mi to MOC líto Vidláku!
Máte rodinu, děti, práci, barák, hospodářství, polnosti a Kydy nemají být břímě, pro Vás zejména....

Holub asfaltový to včera napsal a pro mne NEpřekvapivě Alef vzal zpátečku a já volám Stando, jste-li kým si myslím, prosím, moc prosím, vraťte se pokud to čtete, pro to lepší v nás.

Když je něčeho moc, tak je toho prostě příliš.....a upřímně, jsem ráda, že je to jak je a napsal jste, co jste napsal a není pak pravda, že do Vás může každý kopnou, pozurážet...., to mi přišlo právě až divné.

Lidi buďme fakt lidi (a ne posedlí) i k sobě zde v psaném projevu, jsme tu v této realitě jen na chvilku....

Vidláku, přes veškeré moje "štulce" směrem v Vám, bez Vás by nebylo nic z toho dobrého, co KYDY jsou a smysl mají, mají, a mají, zejména nyní a ačkoliv Vás osobně neznám, lidsky Vás mám ráda a vážím si Vás.

Jste dobrý člověk a to je to, co se počítá.

A znovu navrhuji, není třeba každý den rovnou článek, stačí jen nadhodit téma, když zrovna nemáte náladu, čas, energii....a nechte druhé, ať kydají.....

P.S. nechci aby to znělo jako floskule, ale nyní se opravdu v lidech obecně dějí zvláštní věci....nejen ale i pracovně to vnímám a proto držme se a nenaskakujme na to horší, co svedeme!

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Viděla jste Vetřelce vzkříšení ?

Tam je scéna kde klon Riplay a vetřelce má takovou emocionální chvilku s příliš lidsky citlivou robotkou, už to začínáte jako divák prožívat a pak tam přijde vesmírný pirát (obrovský Ron Pearlman) a odmávne to jako ty "holčičí věci".

Kdyby kluci zamlada vymetali bary a zkoušeli se bavit s cizíma slečnama, tak by si vyslechli takových nepříjemností přímo do očí, že by to brali všechno sportovněji. (Rozbití huby je horší a to na netu nejde).

Jedno ze cvičení je o tom, že napochodujete k nějaký, pokud možno krásný holce a natvrdo ji řeknete: "Mrdáš?"
To je proto, aby věděli, že to přežijou i ta holka. Že se vlastně nic nestane, když je stejně srostě pošle do prdele. No a když to udělaj dvacetkrát - třicetkrát, tak jim k jejich překvapení nějaká holka řekne, že jo.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje oblíbená role je "Po bitvě generál".
Leč tentokrát jsem měl nějak v nose a jádra pondělní diskuse jsem se nezúčastnil v tušení krvavé bitky (byť i jen virtuální).
Podle mých zkušeností je jedno jediné téma, při němž lidé ztrácejí soudnost a slušné vychování (i v diskusi) - náboženství. Proto se tomuto tématu spíše/dost/většinou vyhýbám.

Ano, Vidláku, s Kydy jste si vzal pořádnou porci a své hraběcí rady "co s tím" si nechám pro sebe. Ne že by to bylo důležité, ale vězte, že bych bez Kydů samozřejmě mohl žít, ale rozhodně by mi chyběly a můj život bez nich by byl chudší. Což berte jako žádost/prosbu/výzvu.... však mi jistě rozumíte.

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

co s tím
No, prokydejme to zde, jaké jsou možnosti.
Možné by bylo zřídit na Kydech jakýsi virtuální- holubník, kde by se sešli v separé ti, co si potřebují z očí do očí rozbít pusu a pak za sebou vlastnoručně vypláchnout ten augiášův chlív - holubník

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

No to si pište. Jinak bez asfaltu by to nešlo tak snadno vyklidit :-)))))))))))
Vemte si, kdybychom se tam my, slabší ženy začaly tahat za vlasy a jak to chcete vyklízet bez asfaltovýho základu, nebo bez čistícího krtka :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Vemte si, kdybychom se tam my, slabší ženy začaly tahat za vlasy - v blátě? Nějak takhle?

https://www.youtube.com/watch?v=dr1A1JOgW9E

Jooooooooooooooooooooo

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak nějak, ale nejprve bych musela shodit pár, teda 5 kilo. I když bláto by to skrylo, veškerý vady, ale na vlasy si nechat sáhnout ? To mnoho desítek let nesnáším, brrrrrrrr to končí veškerý humor a nastává sranda :-)

Zatím bez slepic

Si mohou vyměnit majly a podebatit v soukromí.

Já tady otravný debaty přerolovávám.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

No, občas nečtu nic, občas čtu více a ponimrám se v tom, co mne osloví a blikne mi porozuměním....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
7 hod ·

Rabování jako hlavní efekt?

Těžko říct, kdo a zda vůbec organizuje nepokoje v USA a kdo je vlastně cílem… Víme, co byl spouštěč – smrt černého muže, který platil falešnou bankovkou.
Starosta Minneapolisu Jacob Frey vyhlásil v sobotu ve městě noční zákaz vycházení v obavách z pokračujících protestů a nepokojů, které jsou reakcí na smrt George Floyda, jenž minulé pondělí zemřel při zatýkání poté, co mu bělošský policista Derek Chauvin přes osm minut klečel na krku.

Nepokoje se rozšířily po celých Spojených státech a prezident Donald Trump se musel ukrýt v bunkru pod Bílým domem. Mnozí kladou vinu právě jemu a jeho údajné rasistické politice – ale proč byl tedy napaden i štáb CNN, který mu zrovna nefandí?

Tento incident a mnohé podobné, kdy je těžké určit, komu dav fandí, jednoduché zdůvodnění příliš nepodporují. Spíš to vypadá, že mocnost Amerika, tato výkladní skříň kapitalismu, naplno ukázala, jak velmi je nemocná.

Franouzský deník Le Figaro k tomu zveřejnil článek s titulkem „V Minneapolisu, v době zákazu vycházení, organizují obyvatelé svou obranu“.

V něm píše, že „Minneapolis bylo ohnisko. Hlavní nepokoje, které minulý týden pustošily město, se zklidnily poté, co byla povolána Národní garda a od vyhlášení stavu nouze, ale rabování pokračuje a obyvatelé organizují svou vlastní ochranu. Po soumraku jsou ulice prázdné a řev neviditelných vrtulníků, které se točí na obloze, přispívá k pochmurné atmosféře.

East Franklin Avenue, která protíná město směrem k Mississippi, je nyní jen zdí z překližkových panelů. Upevněné na oknech jako ochrana před rabujícími, nejsou vždy používány jen kvůli tomu. Některé nesou výzvy a prosby směřované vandalům: „Prosím, nezapalujte, žijí zde lidé.“ Buď v plném rozsahu uvádějí, že majitel je černý nebo patří k etnické menšině, nebo to shrnují do zkratky POC: Person Of Color.“, napsal včera francouzský deník.

Dnes Le Figaro píše i o New Yorku:
"Centrální Manhattan byl v pondělí večer dějištěm rabování, což přimělo starostu New Yorku, aby oznámil delší zákaz vycházení již v úterý. Značkové obchody, jako je Nike nebo Michael Kors na 5. Avenue, nebo obchody s elektronikou, mobilními telefony nebo obchody Lego jiných hlavních ulic v Midtownu, byly vyloupeny včera večer, dříve než vstoupil v platnost bezprecedentní zákaz vycházení, začínající v 11:00 místního času.

Skupiny mladých lidí, často kolem deseti lidí, pobíhaly z jedné ulice na druhou, zatímco celé ulice tohoto okrsku, obvykle zaplněné turisty, ale nyní opuštěné díky pandemii, byly zablokovány policií. Obrázky z místní televize NY1 zobrazovaly lupiče, běžící z obchodu s elektronikou v řetězci Best Buy, kteří byli zadrženi policií.

Starosta Bill de Blasio považuje situaci za „nepřijatelnou“. Oznámil, že zákaz vycházení bude zahájen v úterý dříve, už ve 20 hodin, zatímco původně v pondělí byl od 23:00 do 5:00 ráno. „Město je zcela pod kontrolou a z velké části klidné “, ujistil však starosta televizi NY1.", jehož vystoupení citoval francouzský deník.

Společnost, kde je velká nerovnost – a ta je v USA jedna z největších, minimum občanů vlastní 99% národního bohatství - vždy bude plodit násilí. A spouštěčem může být cokoli. Když sedíte na sudu s prachem, je jen otázka času, kdy někdo v blízkosti škrtne sirkou….

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

a dává to na youtube. Včera to bylo třebas o Melrose Avenue, plné drahých obchodů, jak se ty zbylé, ještě nevyrabované, obchodníci pokoušeji před nocí zabednit. Prý tam teď OSB desky jsou nedostatkovým a ceněným artiklem.
https://www.youtube.com/watch?v=XPmWJvZDVyk

A že v New Yorku vyrabují i Manhattan a že tam platí ode dneška zákaz vycházení od 20.! hodin, to mě tedy fakt nikdy nenapadlo, že by k něčemu takovému mohlo dojít v NY, v centru města?

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Paní Alena Z.
USA musí být ve všem první,já jenom trnu,že to bude i v dalších zemích.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Jen za mrtvého studenta Šmída se bojovalo pouze u nás.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Tam se hodí každá záminka.

Potřebujou nový smartphony.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Nevím jak to říci, ale asi bychom se v reýálném životě nepotkali. Ani byste neseděl u stejného stolu v hospodě. To už tak bejvá. Nic osobního. Gdysi sem o tom uvažoval, že jaké podmínky sou k temu potřebné, ale pak sem to hodil za hlavu. Ale blboni furt říkaj, že nic není náhoda. A já temu nevěřím. Mě spíš udivuje, že důchodci co maj na hlavách tuny másla se dali přesvědčit a seděj u vašeho stolu. O něčem to vypovídá. Asi to už není máslo, ale odtučnělý tuk, kerej se vydává za máslo. To je taková doba, že hodně lidí se vydává za to co nejsou a dá to chvíli zabrat, než prozraděj tu náhražku másla. Chvíli mě to baví, ale gdyž to trvá dlouho, to maskování, začnu jednat. Osobně je mi futrál jakej gdo je blboň gdyž to nepřesáhne nějakou estetickou toleranci. A bohužel to pak má dosah na hodnocení.
Ale nedokážu lízt nikomu do zádele. Extra potíže s tím nejsou. No a jak de čas, zjišťuju že blboni se nemění. Sou konstantní blboni a relevantní blboni, gdyž se opřou do nějaké otřepané a ozdrojované cypoviny. Já bych na to neměl nerva. Co bych s něma jako furt měl mlet, gdyž je to už stokrát vomletý. Ale obdivuju vás, že na to máte nervy. Zvýšil sem vám sledovanost, ale dobrej pocit z teho nemám. Málogdo se připojuje k základnímu paradigmatu, kerej se musí změnit a taky se změní, ale nemělo by to být k horšímu. Vyčkávají. Čekaj co na to řeknou ostatní. Nemaj řešení a tak plavou s proudem jako zdechliny. Je to divnej pocit, kerej se taky promění . Nevím, ale dělat pro takové, nadhazovače, každej den něco ke kafi a drobenýmu rohlíku a sledovat přitem jak kolem nás zdechá celá země, lidi tupaní a nigdo není ochoten zařvat nějakej návrh, nebo se alespoň rozplakat, že to tak přece nejde dál se tak nechat za živa, v plném vědomí, vykuchávat, bych fakt neuměl. Na to musí bejt žaludek.

Čekal bych spíše bubnování, "bacha blboni", za křovím sou oštěpy, nabroušený, dlouhý a naolejovaný. Viděl sem je i na hradě opřený vo zeď, aji u předsedy vlády, kerej je má ve skříni a v parlamentí kantýně je maj pod lavicema. Že něgdo, gdo vede web začne třeba národovecky trilkovat a budit blboně velkým zvonem, do kerého začne třískat a mlátit. Že začne jadrnou češtinou jasně a nahlas hlaholit a nebo dokonce i kázat cokoli jiného než demosGrátickou sračku o jakýchsi právních průjmech kydačské společnosti, keré z celé soběstačnosti zůstalo jen právo na kydání. Že v době gdy se cizáci tady pasou ve velkým a konšelé počítají ukradené zlaťáky se tady blboni můžou jako bavit a tříbit si tupé názory vyhrabané z mnišských knich a echkonomických zlo dějských příruček pro pitomé.

Mít strach, že přindete o pár blboňů gdyž zvednete laťku a začnete opravdu kydat. Čili uklízet hnůj z hlav jako franciáš Augiáš je sice oprávněný, ale zvedlo by to někerým sebevědomí. Přindou jiní. Lepší. Možná by někerým aji došlo, že to zas není tak výhodný, bejt otrokem tupanem. Že by aji mohli kus bordela ze sebe setřepat nebo by jim aji nějaká finanční újma, kerá přinde s procentama, nebude vadit, gdyž to padne na našu půdu a něco se v nich pohne. Třeba oběd. Muheeee. Na půdu, kerou si po pozemkové reformě, a ta přinde jako i za Masaryka, podílově rozdělíme.
Závěrem přidopotknu jen tolik. Buď zaniknete pod hromadou nevykydaného Augiáša nebo to tady začne tak smrdět, že to bude cejtit až na hrad. Co ste si zvolil?

Průměrný počet slepic: 2.6 (27 hlasů)

Kdysi jsem si dovolila Sobotkovi říci pár slov. A výsledek? Těm, které jsme si zvolili, stačí nás ignorovat nebo osočit z rasismu, xenofobie,.... A hnát je před policajty, k soudům? Nenechte se vysmát. Kdo myslíte, že to vše drží tak, jak to je v této době post-faktické, kdy se nikdo na fakta nedívá.?

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

O jakých faktech se máme hádat? Nám de o životy. O tem je třeba vést polemiky. Esli teda životy potřebujeme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

jak jsem psala - stačí nás ignorovat. Dokud nevezmeme do ruky klacky, nebo aspoň košťata na holubník, protože polemiku je snadné ignorovat.

Zatím bez slepic

No, gdyby se tady daly přihazovat a posouvat palcováním potřeby a každou půlnoc je aktualizovaně sečítat, by to byl faktickej materiál k řešení. Ke každému bodu by časem byly články, tabulky a argumentace. A do roka a do dne bychom se dopídili, co vlastně potřebujeme, včetně načatých řešení.

Chápu, že vymejšlení článků podle teho co si máme myslet podle sračkometů nemůže nigdo normální zvládat. Tlačením těch balvanů na kopec aby se svalily na druhou stranu nemůže nikoho o nic potřebného obohatit. V pravém slova smyslu je to marná činnost. Drobenkovej zákusek ke kafi.

Podle hodnocení, viz výše, blboňům o nic jinýho ani nejde.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

ad. potřeby - nóó - lidi netuší, že žaludky máme všichni stejný. Teda přišli jsme na svět nahatý a co si s sebou odneseme? Mezi prvním a posledním nádechem člověka však je nenažranost a ano, mohou jí skončit zavaleni, jako těmi pomyslnými balvany.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, věděl jsem, že ta krize jednou musí přijít. Co Tě znám, nechápu, jak můžeš všecko stíhat. Vím, o čem píšu a o čem lidé na tomhle dvorku moc nebo vůbec nic neví. Nastal čas zastavit se a udělat jakousi inventuru. Posoudit, co je důležité a bez čeho to dál nepůjde a co je třeba odložit na nějaký čas a nebo definitivně. To, že když jednou vynecháš a vynecháš podruhé, že je z toho najednou pauza několik týdnů nebo i měsíců, to podepisuji. Zažíval jsem to a zažívám na vlastní kůži. Rád bych Ti pomohl a napsal taky občas nějaký článek, ale už dávno jsem si uvědomil, že na to nemám. Snad jsem toho byl kdysi schopen, dejme tomu tak před 10 a více lety. Teď už jenom dokážu reagovat nějakou glosou. Nejsem ani schopen číst ty dlouhé komentáře, které se tady často objevují. Uvědomte si, přátelé, že méně znamená často více.
Vidláku, třeba v pondělí jsi toho napsal a vymyslel mnohem víc, než se objevilo tady na Kydech. Vůbec jsem z toho žádnou krizi nevycítil. Asi jsi ve svém dnešním článku psal o úterý. No ale, každý den nemůže být posvícení. A po posvícení bývá někdy sračka. Tak se s tím smiř a přijímej jenom tolik, co můžeš dobře strávit. Bez dobrého trávení pak není co kydat a nebo je ten hnůj moc řídký, no prostě ta sračka. Drž se, chlape, vydrž, já Ti držím palce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

po posvícení sračka, po pohřbu prázdnota.
Je to úleva, či nikoliv?
Jak aktivně odpočívat?
No, jdu do skleníku, pak uvařit, jak obeschne, tak včerejší znova prokopat,
snad mi k tomu zazpívá kos, přeletí nad hlavou vlaštovka,
na stromě zaťuká datel,
uslyším hrdličku zavrkat na hnízdě,...

Zkušenost? Všechno zlé je pro něco dobré.
Jen to dobro někdy vyčkává, než se projeví
a třeba se omluví díky nové zkušenosti.
Za to pak stojí se znova a znova zvedat.
To přece víš, sám jsi to dokázal mnohokrát se zvednout i omluvit :-)
A za to dík.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Hodně dobrý článek. Proč? no proto.

Diskuse pod posledními články jsem se nezúčastnil. Spíš jsem na to vyjeveně hleděl. Že diskusi nemoderuješ je kladem. Diskusi je třeba moderovat a sem tam někomu znemožnit přístup až v okamžiku, kdy si lid diskutentský začne vyhrožovat, pátrat po identitě nicku a zveřejňovat pitomosti, které na oponenta vypátral. Snad se k tomu diskutenti nesníží. Pokud ano, čekají Tě horké chvilky a budeš moderovat, nebo Kydy zavřeš. Děsivá skutečnost.

Amerika. Víš, co mě sere? Kdejakej trouba se otírá o Ameriku. Jó, ti Američani, co mohli rozkurvili…. Problémem je, že trouba spojuje Ameriku s neokomunistickým myšlením jakéhosi establishmentu, který se vydrápal k médiím, školství, liberalismu, který není ničím jiným než dědictvím komunismu v mysli. Tedy následná škoda uplynulých 70-ti let. Neotírají se o své voličství, o své průsery, o povolení politikům vládnout proti jejich vůli. Češství se v naprosté většině totiž neohání ničím jiným, než hledáním nepřítele.

Toulal jsem se Amerikou a poznával. Mám v šuplíku nějaký články, které prošly Australským, Americkým, Kanadským tiskem. a v Česku propadly....

Totéž bych mohl napsat i o Židech a Židovském státu.

OK. Do konce týdne vyhrabu hodně starý článek o jednom Americkém generálovi. Bude na tobě vyvěsíš li ho. A klidně Ti napíšu další, třeba o deštníkách, třeba o kamarádech, kteří se titulují "Negře a Bělouši).

Víš, nejsou důležité vzdělání, média, ideologické kecy. Důležité je "Poznání". Kecy bez poznání jsou navždy jalové.

Snad závěrem moje definice neosoudruha Séreše: Špatný Maďar. Špatný Žid. Špatný Američan a veskrze špatný člověk.

Měj se.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)