Je těžké zůstat optimistou

Autor

Jakmile napíšu nějaký článek o uprchlících, migrační vlně, imigraci a o svém spíše negativním postoji k velkohubému přijímání migrantů (protože ve skutečnosti se o ně nikdo nepostará, nikdo jim nedá práci a v mnoha případech ji ani nechtějí, takže sklouznou k bezútěšnosti, od toho je krůček k drogám, násilí a podobně), vždycky dostanu několik mailů od různých čtenářů, kteří mi posílají řadu argumentů, že to zbytečně hrotím. 

Ve skutečnosti je totiž podle nich vše pod kontrolou a v pořádku. Že když někam přijde milion lidí, tak mezi nimi je samozřejmě příslušné procento flákačů i kriminálníků, ale že to číslo není o nic větší než ve většinové populaci. Že migrace je prospěšná, protože to pohání ekonomiku, migranti se státu z dlouhodobého hlediska vyplatí. Že píšu hrozně jednostranně jen o těch negativech, ale úplně pomíjím ta pozitiva, jako že německé programy na začleňování fungují velmi dobře, že hodně bývalých uprchlíků má práci a snaží se žít normální život, že kriminalita nijak rapidně neroste. Že každý exces samozřejmě média hned zpravodajsky pokryjí, protože sledovanost, ale že jde´o malé procento, které v celkových číslech v podstatě nehraje roli. V USA pak je hlavním problémem rasismus a předsudky, černoši jsou lidi jako my. 

Kupodivu většina pistelů píše velice kultivovaně a slušně, přichází mi jen velmi málo vysloveně hanlivých mailů. Dnešním článkem bych chtěl těmto pisatelům hromadně odpovědět... 

Vážně jste ve věci migrace a jejího zvládání optimisty?  Když se podíváte na obrázky ze Stuttgartu (a nebo z černošských čtvrtí v USA), případně z pařížských předměstí, váženě věříte, že to tam má nějaká demokraticky zvolená vláda nějak pod kontrolou? Když vidíte policajty v neprůstřelných vestách, kteří chodí po čtyřech a místo obligátní pistole mají i samopaly, vážně klesá kriminalita? Když vidíte zábrany proti autům kolem náměstí, když vidíte všude rámy detektorů kovů, opravdu věříte tomu, že je vlastně všechno v pořádku? 

Když jsem kdysi jezdil do Prahy, projížděli jsme kolem izraelského velvyslanecví. Tam se to hemžilo kamerami, byl tam sice ozdobný, ale velmi bytelný plot, při bližším pohledu byla všechna okna z hodně tlustého skla a u vrátek byla betonová kukaň. Dneska už toto velvyslanectví celkem zapadne. Podobné množství kamer je skoro všude, bytelné železné ploty má každá vládní budova kdekoliv na západ od nás a ani taková matiční zeď už není žádný unikát. Vážně je to signál o tom, že se migrace zvládá? 

Když pak člověk slyší o tom, jak EU projednává tu povinnou solidaritu, jak se vlastně celá migrační agenda zcvrkla na jedinou věc - aby si ty afričany a syřany někdo honem rychle vzal, tak je těžké věřit tomu, že migranti se státu dlouhodobě vyplatí. Pokud by to tak doopravdy bylo, tak by nám je nevnucovali a s klidem by si je nechali, aby se jim to vyplatilo. Ale oni dělají všechno možné i nemožné, zákonné i nezákonné proto, aby se jich zbavili. 

Vážně věříte, že to tam v západní evropě dělají dobře? A pokud by se to náhodou nepovedlo, že vás se to netýká a osobně vás to neohrozí? Vážně věříte, že my tady v české republice to se zvládáním všech těch dnešních výzev při kterých hoří obchody, znásilňují se holky a strhávají se sochy, že to tu nějak zvládneme líp? Že klidně můžeme nějaké uprchlíky přijmout, protože jich bude jen pár a prospělo by nám to? 

Vážně věříte v komunity bez policie, kde je mír a harmonie? I když pak slyšíte o Seatlu, kde se bez policie zločin začíná vymykat kontrole, opravdu jsou to jen jednotlivosti, které v celkovém obrazu nehrají roli? Opravdu věříte v to, co hlásáte a jste ochotni za to nést odpovědnost? Opravdu si myslíte, že odpadky pod okny v Chánově jsou důsledkem bělošského rasismu? 

Já vím, že média jdou primárně po průserech, protože to prodává. Ale v posledních letech je těch průserů tolik, že si je žádný novinář nemusí pracně cucat z prstu. Naopak. Ještě nevytěží jeden a už si může vybírat o jakých dalších bude psát či natáčet reportáže. 

Zato těch pozitivních případů je tak málo, že jsou jako yetti. Sice se o nich pořád mluví, ale kdyby došlo na něco konkrétního, nic z toho. A nebo ne? Fakt jsou pozitivní příklady, které mají potenciál se rozrůst? Fakt se to někde s těmi migranty, černochy a romy daří natolik, že by stačillo tento příklad následovat a bylo by všude dobře?  Fakt se někde dějí zázraky ze kterých vznikají noví mírumilovní občané rychleji než frustrovaní vykořeněnci? Já bych tomu strašně moc chtěl věřit, svou náturou nejsem žádný militant, násilí se mi hnusí a považuju romy, syřany, nigerijce, i afghánce také za lidi. 

Pokud se někdo najde, rád dám zde na Kydech prostor prezentaci jakéhokoliv pozitivního případu, který má potenciál masového využití.  Vidlák nedělí lidi podle barvy pleti ani podle místa původu. Ale bude je vždycky dělit podle pracovitosti či ochoty pracovat.  Ruce které nepracují, pro ty si totiž ďábel vždycky najde jiné využití. 

Tož dejte Vidlákovi důvod k optimismu... prezentuje dobré a pozitivní výsledky. Vidlák se psaním neživí a nemá důvod vychytávat průserové senzace a tak dá prostor komukoliv, kdo nám ty povedené a pozitivní zprávy odprezentuje. Je jich totiž jako šafránu. 

V opačném případě se přidržím vrozené nedůvěry a pocitu, že to se mnou nikdo nemyslí dobře. Ten Stuttgart i Seatle mi fakt nepřidal. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (128 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Flákači a kriminálníci seděj ve vládě, v parlamentní kantýně, senátu, na hradě a na ouřadech. Gdy začala jejich migrace nevím. Ale v roce 1918 bylo v Prahe stejně jako v Brně 220 000 blboňů. Pak se nastěhovali migranti a blboni brali nové míry na dveře, hadry a tak dále. A jako pracovití blboni vyklidili migrantům místa. Přizpůsobiví až hamba. Ale nechali jim pětinásobek vejvaru, že sou jako ve výkladní skříni, tak že ať vypadají na prodej dobře. A ty socanské ruce, co nepracují si dycky našli prachy v cizejch kapsách. A že gdo na ně nepracuje podle jejich pravidel ať chvcípne, igdyby celé rody, celé věky na ně makaly jako na otrokáře Demos Krácia. Heh

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

No! Saine dnes nadprůměr 3 blboni, tudíž velká pochvala.

Pro Vidláka. Moc se mi líbilo "považuju romy, syřany, nigerijce, i afghánce také za lidi. " Hlavně bych vyzdvihl ono kouzelné slůvko TAKÉ. To zahřeje u srdce.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Ovšem otázka je. jestli oni za lidi považují vás a co uděláte, když zaútočí na jinýho bílýho a jestli i ten je za člověka.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Satira na sluníčkářské sebeobviňující kecy v USA a Evropě.

https://m.youtube.com/watch?v=XAdkXENSTA0

A je toho na YouTube víc. Např. "Migrace a kuličky", jak to už někdo níže v diskuzi uvedl. Migrace je zničující, jak pro příjemce, tak pro dárce.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jo Věštče, sme zahřívaní už pět set let. A dodnes není nárokem pro naše syny ani dcery bydlení zdarma, jídlo zdarma ani energie. Všecko dycky ti nejlepší z nejlepších vodvezou do cizákova. Heh

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Co máte furt s tím HEHÁNÍM?
Tlačíte na záchodě?
Vaše výplody tomu odpovídají....
hUh

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Ale vřele doporučuji si přečíst román ,,Tábor svatých." Vyšel už v roce 1973, ale podobnost s dneškem je jistě čistě náhodná.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

doporucuji knihu, nebo jde i najit https://uloz.to/hledej?q=%22T%C3%A1bor+svat%C3%BDch%22

podobnost je ciste nahodna, jen se 1 milion uz vylodil a ostatni uz nasedaji do lodi

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

ke kterému není moc co dodávat. Já bych ho sice dokázal napsat jednou větou, ale třeba soudruh Anýž nebo Fendrych by potom ve mě našli xenofoba a rasistu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Kdyby byl rasizmus špatný, tak je trestán všechen rasismus a ne oslavován v TV při orgiích nenávisti, jak to právě vidíme. .

Kdyby byla xenofobie něco špatného, tak se dneska mluví o tom, jak zlí xenofobové vyháněli Angličany z Indie a Afriky, kde jim ti dobráci multikulturní budovali multikulturní ráj.

Tyhle kecy jsou jen finta na blby.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

že např.Indové měli o ten "anglický ráj" zájem?

To, že se neustále ti "lepší a civilizovaní" snažili vnutit svůj pohled komukoliv, kdekoliv a jakýmkoliv způsobem na světě, je zrovna jednou z příčin, proč se teď musíme bát teroristů. Zdá se mi, že jste argumentačně střelil hodně vedle.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

To byla ironie.

My jsme teď přesně ve stejný situaci, jako byla Indie. Ti lepší a civilizovanější se právě snaží svůj pohled vnutit nám. Už jste se bavil s někým dobroserem ze západu? Jaký byl váš pocit? Že vás má za rovnocenného nebo za primitiva, kterého je potřeba převychovat?

Když v Rusku řádil rudý teror, tak to bylo proto, že Britové měli kolonie? Nebo proto, že Řím dobyl Trákii?

Kdyby se sem nepouštěli přivandrovalci, tak tu žádný teror není, ať by Angličané, Španělé či Francouzi dělali ve svých koloniích cokoliv.

To už tak chodí, když je někdo daleko.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Čmoude. Před několika dny jsem Vám dával archivní dokumenty, které dokazovaly, že žádný teror se v Rusku nekonal. Celkem za 32 let od roku 1921 do roku 1953 bylo odsouzeno k smrti celkem necelých 800 tisíc lidí. Při počtu obyvatel kolem 250 milionů tj. 0,32 %, celkem za 32 let, tj. v průměru za jeden rok to dělá 0,01 %. Hodně trestů smrti bylo vyneseno v čase VOV, kdy se to zrádci a diverzanty jen hemžilo. Přičemž odsouzeni před válkou byli zhusta posílání na front. Po válce hodně z odsouzených rekrutovalo z prostředí banderovců, kteří po válce vraždili civilní obyvatelstvo.
Pokud budete i tak trvat na tom, že to byl teror, tak se podívejte na to, kdo ho měl na svědomí. Stejní trockisté, kteří i dnes kalí vodu a vy k nim patříte také. Jste ze stejného těsta.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Ten, o kterém jsme se za socialismu učili ve škole v dějepise. Míte nějakej link vysvětlující, proč si to komunisté sami na sebe vymýšleli nebo link dokazující, že to nikdy neřekli?

Jen pro informaci - vraždy se dají dělat i bez soudů. Proč by to za Stalina do těch knížek o revoluci dávali. Proč Chruščev zakazoval synkovi cokoliv říkat o Stalinovi a cokoliv odpovídat do telefonu? Taky to byl trockista?

Víte, když mám s vámi diskutovat, tak mi je, jako bych měl dokazovat, že v zásuvkách nežijou malí trpaslíci, kteří tam na pidibyciklech vyrábějí proud.

Ač se vám to bude zdát neuvěřitelné, na světě jsou i jiné druhy lidí, než stalinisté a trockisté.

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

Samozřejmě že byl, úplně stejnej jako Gorbačov

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

dočkáme se s určitostí několika těch Vidlákem žádaných přípěvků popisujících ony dobré, zvládnuté a přínosné příklady migrace.
Dvanáct tisíc Řeků po roce 1948 splynulo nepozorovaně, vietnamská komunita už více než 30 let je přijímána rozumně a jen zakomplexovaní hlupáci jim ještě tykají, vystudovaní v ČSSR "Mirečkové" dávno zapadli s českou manželkou do společnosti, nebo se vrátili pomáhat domů, též Kubánci. Na rozdíl od dnešní doby byl kdysi ten počátek z potřeby a na naše pozvání, byl velmi úzce výběrový a na základě výběru, zařazení se do společnosti, uznání suverenity domácích bylo samozřejmou povinností. Zpronevěřil-li se migrant, podle vzájemných dohod šup domů.
Nic takového dnes není, ani poptávka, ani kontrola, ani dohody, jen ideologie, ojedinělá ryze soukromá potřeba získat levné pracovníky pro podnikatele a vzhledem k vedlejším nákladům drahé pro stát, vydolovat peníze od státu na činnost "začleňovacích" neziskovek a především na své platy, získat voliče podle vzoru londýnského starosty...
Těším se na z prstu vycucané příběhy dnešní doby. Nemám zájem o jednotlivosti, vím že člověk je tvor různorodý a dobrák se najde i v pekle. Myslím že i Vidlák by rád komplexní pohled. Tak do toho!

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Měl byste nějakýho takovýho Mirečka potkat.

Ožralej, zakomplexovanej, zlej, útočnej. Samozřejmě vědoucí, že má moc nadávat do rasistů a volat si pro ideologické úderky.

Jsou jak malý komouši, co si vždy pískli o pomoc, aby dali neposlušným do těla.

Víte proč Rusové pozabíjeli po válce vlasovce? Protože to byli zrádci. Zrádci jsou vždy větší nebezpečí než nepřítel. Nepřítele máte před sebou. Zrádce vás bodne do zad.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

jsem potkal
Několik let k němu každých půl roku docházím se zdravotními problémy...
Moc šikovnej dochtor

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď se můžeme začít bavit o tom, kolik těch Mirečků vlastně je a kolik je jakejch. Jak to je s nima v souhrnu.

Jestli ty plusy, co vy z toho máte, vyvažují mínusy, který má někdo jiný. Jak k tomu ten někdo jiný přijde, aby vy jste profitoval z jeho zbytečných problému. Jestli jste doopravdy tak cenný, abyste žil na úkor jiných lidí (určitě si myslíte, že jo, ale jak to máte přesně zdůvodněný) a takové věci.

Mimochodem, Mireček si platil svá studia, platil mu to náš (tehdy asi komunistický) stát nebo jeho stát?

Nechtěl byste přeci, aby váš přivandrovalý doktor byl placenej komunistickým státem z prachů lidí, který nenechal studovat.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Taky znám jednoho Mirečka, kterej tady za dob hlubokého míru vystudoval, oženil se a zůstal. Skvělej a chytrej chlap.
Ale zas jedna vlaštovka jaro nedělá. Na sídlišti kde bydlím jiných Mirečků s temným pohledem skokově přibývá...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

V mé sociální bublině se o "Mirečcích" nikdy nemluvilo - co se tím myslí a proč zrovna toto označení? Předem díky :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jedná se o postavu černocha, spolužáky zvaného Mireček, z filmu "Jak básníci přicházejí o iluze.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Víte proč Rusové pozabíjeli po válce vlasovce? Protože to byli zrádci. Zrádci jsou vždy větší nebezpečí než nepřítel. Nepřítele máte před sebou. Zrádce vás bodne do zad.

kolik dnes u nas mame vlasovcu, kteri zradi vlastni zemi a jak s nima budeme muset zachazet ?

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Zrádci a omlouvači. Bez omlouvačů by nebyli ani vítači.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

S holubičí a změkčilou povahou

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pravdu dí Ládik !!!, že k textu není moc co dodat. Snad jen drobnost. Vidlák píše:
"Já bych tomu strašně moc chtěl věřit, svou náturou nejsem žádný militant, násilí se mi hnusí a považuju romy, syřany, nigerijce, i afghánce také za lidi".
Já taky, ale.... vždycky je nějaké ale.
Ale když mi to bude někdo stokrát denně otloukat o hubu, začne mě to docela normálně lidsky česky srát.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)

Jo, změnil jsem se a proměna stále pokračuje.
Mění se mi názory, dokonce i podmíněné reflexy.

Podměty pro to všechno nepřicházejí ze mne, ale z venku.
Jsem upravován a jen občas si toho všimnu. Jsem jako krysa v bludišti, která nepochybuje o své samostatnosti a svobodě myšlení.
Ne, jsem spíš jeden z miliard mozků posunovaných obrovském seřaďovacím nádraží plném výhybek, svážných pahrbků, slepých kolejí, směrových a vjezdových skupin a pouze s jednou kolejí odjezdovou.

Vidlák ani ostatní, včetně mne, my nemůžeme dostat odpovědi, kterým bychom rozuměli, protože hlavní výpravčí na dvorek určitě nechodí a mozky všech ostatních drncají po pražcích a aktuální nápisy na kolejích kolem sebe považují za svoji pravdu.

PS: Informace jsou moc. Už dávno ne ty technické, politické nebo ekonomické, ale informace o tom, co si lidi myslí a jak to myšlení ovlivňovat a řídit. Psychologie a sociologie se staly strategickými vědami, ale pro veřejnost je tato skutečnost úspěšně zakrývána běžnými absolventy těchto oborů.

PPS: Možná píšu blbosti, ale nenapadá mě žádné rozumné vysvětlení pro to, co se děje. A když neznám příčinu, tak mě nenapadá ani jediný způsob, jak se to pokusit zastavit. Jsem v zoufale pasivní roli pouhého pozorovatele a tak jen čumím!

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Ani podměty ani přísudky, ale PODNĚTY!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

kdepák, informace nejsou moc. Moc je moc. Epstein měl taky informace, hodně informací na hodně duležitých lidí, a skončil jako ten poslední nepotřebný, páč byl sice informovaný, ale nebyl mocný.

Celkem by mě zajímalo, jestli se ty informace co mu sebrali ještě někdy ukážou. Třeba že by se před volbama provalilo, že si k němu Bidet chodil na malou, nebo něco podobného.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by . (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za důležité nepovažuju informace, co kdo udělal (to je až druhotné), ale informace a znalosti, jak jej přimět, aby to udělal, aniž by vůbec tušil, že to něchtěl on, ale já. Prostě klasická manipulace. Je to jako rozdíl mezi lupičem se zbraní (jak průhledné, jednoznačné a násilné) a podvodníkem (beztvaré, neuchopitelné a dobrovolné).

Protože pochybuju, že by voliči byli spokojeni s tím, jak za převážnou část jejich peněz zástupci, zvoleni na základě nezávazných a neurčitých hesel, zajišťují pouze svůj blahobyt a kompenzují si vlastní komplexy, domnívám se. že jde o velmi dobře prováděný podvod propletený s manipulací ne nejvyšší odborné úrovni.
Kdo má informace a nejnovější poznatky k tomu, jak toto provádět, ten má skutečnou moc.

Moc je moc ... tak to je stoprocentní pravda. Ale nenapadá mě, jak s touto pravdou dál naložit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

"Protože pochybuju, že by voliči byli spokojeni s tím, jak za převážnou část jejich peněz zástupci, zvoleni na základě nezávazných a neurčitých hesel, zajišťují pouze svůj blahobyt a kompenzují si vlastní komplexy, domnívám se. že jde o velmi dobře prováděný podvod propletený s manipulací ne nejvyšší odborné úrovni."

Informace poskytují média. Ta slouží tomu, kdo zaplatí. Takže prvotní jsou peníze. Ty rozhodují, jaké informace a ke komu se dostanou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Nabízím velice abstraktní pohled na otázku místní politiky:

Voliči nemusí být spokojení se zástupci, které si zvolil. Svoje už udělali tím, že je zvolili. Tu manipulaci bych neviděl v tom "oni nás oblbli a okradli!", spíš v "nám nevadí, že nás zase oblbnou a okradnou, vždyť tak to přece bylo v plánu odjakživa". A to není zásluha zástupů, ti z toho jen profitujou… tohle je zásluha mocenského stoje. Mocenský stroj má vyhovět všem, proto sme si ho taky vyrobili a taky dostal všechnu opravdovou moc. A když budeme moc a moc hodní, tak nás ten stroj všecky nesežere.

Skutečnou moc má vždycky a jenom mocenský stroj. Který jsme si jaksi vyrobili, ztratili k němu návod, před třiceti lety sme ho opravili izolepou a teďkonc na něm začalo blikat pár žároveček, a my nevíme, která kolečka sou rozbitá a žádnou další izolepu nemůžeme najít. No a tak prosichr měníme všechno co vypadá, že tam nepatří. Ti zvolení Zástupci nemusí být ti nejlepší. Stačí, když mají sem tam světlou chvilku, prořízlou hubu a žalůdek přístavní šlapky a rázem vypadají, že si ňákou tu moc i zaslouží. Tzn. že "sedí do soukolí".

Asi kdybychom věděli, jak ten krám opravit, tak by už byl spravený. Nebo omotaný další izolepou...

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

v boji o převahu nad utvářením informačního pole. Je to mocnej nástroj, ale ne jedinej.
A ten kdo ovládne informační pole, ten schrábne bank a bere vše. Když vyhraje gauner (nebo
parta gaunerů), tak si v podstatě může se společností dělat co chce. Protože dokáže zdebilizo-
vat společnost a ta mu na všechno tleská z přesvědčení. Chce rozpoutat válku??? tak se tleská ...
Chce namixovat rasy??? zatleská se .. Chce zrušit peníze a nastolit bodovej systém "podle zásluh"???
jóo to všichni chtěj .... Co si gauner zamane, to taky bude - ale jen díky ovládnutí informačního pole!!!!

Že to není pravda????? Že to takhle nefunguje??? Že si všechno dovolit nemůžou??? Že by jim
to neprošlo??? ..... Zatím ne, ale to jen proto, že se jim informační pole nepodařilo ještě ovládnout.
Makaj ale fest !!!!

A tady je i odpověď na všechny ty vaše otázky co by jak mělo bejt (na úplně všechny) ... vyhánět
gaunera z informačního pole (jeho diskreditací, volbama, ceněním si těch co pro věc něco dělaj atd.),
protože pak nastoupí kolektivní nezmanipulovanej rozum a ten VŽDY najde nejlepší řešení jakýhokoli
problému. Je to paradox, ale pokud hledá řešení dostatečně velká (spíš hodně velká) skupina lidí
poskládaná z laiků, odborníků, inteligentů, nevzdělanejch, "blbejch", "chytrejch" ... tak je vždy
sumární trefa blíž než od skupinky jen "odborníků".,,, (to je mnohokrát experimentálně prokázáno).

Takže nepřemejšlejme jak by v kotlince mělo vypadat, co můžem a nemůžem, spoustu věcí se vyřeší
samo kolektivním rozumem - ale musej začít vítězit pravdivý fakta v informačním poli. Každej můžeme
minimálně ve svým okolí ... jde to pomalu, nemá smysl věci lámat přes koleno, ale jde to.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

jj souhlasím, činy místo slibů... proto by Vidlák byl dobrý politik. Teda těch pár dní, než by ho přeučili, vyspravili, vyčistili, dali mu nový nátěr, vstupní lobotomii a rázem by konečně pasoval mezi ostatní.

Ale třeba by to ustál, a skončil by jenom s kauzou. Něco jako kančí hnízdo, kde by bezdůkazně prokázali, že svoje prasátka cvičil na boj proti připrchlíkům.

Zatím bez slepic

jsem na tom úplně stejně jako Vy, takže o sebe nemusíte mít strach.
Jinak si myslím, že psychologie, sociologie a ž toho vyplývající sociální inženýrství jsou těmi nejsofistikovanějšími zbraněmi hromadného ničení.
Všichni zde na Kydech to sledujeme online, ale co s tím? Času už asi moc nezbývá. Z populace se se novodobí sociální inženýři snaží udělat zmanipulované stádo, které je honěno v ohradě z rohu do rohu pomocí vlastního zadlužení, obavy o ztrátu zaměstnání, předsudečné nenánisti...
Optimismus mi dodává neschopnost EU a migranti sami prokazují své "kvality".
Tohle všechno udržuje společnost dostatečně xenofobní. Situace se asi bude muset ještě podstatně zhoršit, aby se ve společnosti generovala strana a osobnosti, které by bylo možné zvolit s tím, že budou hájit zájmy občanů ČR.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by dráteník (neověřeno)

Trvalý odkaz

bylo to samozřejmě pro Vás!! Omlouvám se.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by dráteník (neověřeno)

Trvalý odkaz

bylo to samozřejmě pro Vás!! Omlouvám se.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Ale je.

Potřebujete se probudit do reality. Jste jak ten Švejkův pes, co se mu musí strčit nos až do chcanek, aby začal chápat, že tohle ne.

Potřebujete aby ten nůž zajel konečně i do vašeho masa. Potřebujete, aby to byl váš syn, co se bojí jít školy a jet tramvají. Vaše dcera, kterou budou znásilňovat. Potřebujete, aby vaše žena byla uštvaná tak, že váma začne nakonec pohrdat.

Pak konečně ztratíte tu pýchu, že jste něco víc a vám se to stát nemůže.

Všechny to e-maily, co Vidlák dostal, jsou ve skutečnosti jen o pýše, hlouposti, aroganci a v pozadí stojícího strachu a zbabělosti.

Bojíte se i jen podívat. Bojíte se i jen pomyslet.

-
Tohle je seznam ženkých vojáků 1077 pluku protivzdušné obrany u Stalingradu.
Je neúplnej, po dalších nezbylo ani jméno.

Je to z angličtiny, MIA je ztracen v boji, KIA je zabit v boji.

Dobře se ͟P͟O͟D͟Í͟V͟E͟J͟T͟E͟ na jejich ročníky narození. Některým bylo jen 19. - Kolik je vám? - Dva dny ty holky bojovaly proti 16té pancéřové divizi, s nevhodnýma zbraněma, municí a výcvikem. Dík takovejm jako ony jste se vůbec narodili.

Srovnejte si to se sebou. Vy se bojíte i jen podívat. Jste jak tříletý fakani, co si strkaj hlavu pod polštář s tím, že nebezpečí zmizí.

Nezmizí, přijde až k vám a nakonec vás rafne.

1) AGLETDINOVA, Raisa 1920, MIA
2) AYEVA, Marshida, 1922, MIA
3) BELENKAYA, Bella, 1922, MIA
4) BELOSLUDSEVA, Valentins, 1922, KIA
5) BENUS (BINUS), Yelena, 1922, MIA
6) BEZKOROVNAYA, Alexandra, 1923, MIA
7) BIKBAYEVA, Shamailur, 1920, MIA
8) BONDARENKO, Varvara, 1920, MIA (Survived)
9) VELICHKO, Nadezhda, 1923, KIA
10) VOROBYEVA, Agripina, 1919, MIA, POW
11) GORBATOVA, Mariya, 1922, MIA (Survived)
12) GORBUNOVA, Valentina, 1923, . MIA (Survived)
13) Gurenko Mariya Suvorovna,, 1921, MIA
14) YEMELIANENKO, Yelena, 1920, MIA, POW
15) Zastezhko, Lidia, 1918, MIA
16) IVANOVA, Tamara, 1923, KIA
17) KRYUKOVA, Alexandra, 1917, MIA
18) KUZNETSOVA, 1922, (survived?)
19) MAHANOVA, Maria, 1919, MIA
20) MELNIKOVA, Taisa, 1921, MIA (Survived)
21) NAREZHNAYA, Raisa, 1922, KIA (was captured and killed, after a mockery exercise)
22) NOVIKOVA, Tatiana, 1923, MIA
23) NOVOSHILOVA, Mariya Ivanovna, 1921, MIA; POW
24) OSINA, Maria Nikolayevna, 1922, MIA
25) OSINA Maria Pavlovna, 1912, MIA
26) PAVLOVA Raisa, 1923, died of wounds on 24.09.42
27) POPOVA, Alexandra, 1923, MIA
28) REZNIKOVA, Vera, 1920, MIA
29) REZNIKOVA, Olga, 1921, MIA
30) SADOKHINA, Alexandra, 1921, MIA
31) SAMOYLOVA, Anna, 1920, MIA
32) SEMAKINA, 1922, MIA
33) SILLO, Ludmila, 1920, MIA
34) SOROKINA, Anna, 1922, MIA
35) TKACHENKO, Zinaida, MIA (Survived)
36) USKOVA, Valentina, 1922, MIA
37) USHEROVA, Efira, 1923, KIA
38) FERDMAN, Sofia, 1922, MIA (Survived)
39) FOMENKO, Zoya, 1922, MIA
40) KHALISOVA, Nataliya, 1921, MIA
41) HITUSHCHENKO, Nadezhda, 1924, KIA
42) KHOVALKINA Varvara, 1920, MIA (POW, escaped, returned to the ranks. Fought the war until V.E. Day)
43) SHAFIR Frida, 1922, MIA (KIA in 1944).
44) SHYPANOVA, Tatyana, 1918, MIA
45) YAKOVLEVA, Valentina 1923, MIA
46) NESHPOR, Valentina, MIA (Survived; continued to fight the war).

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Až se to bude týkat pravidelně mláceného syna, pravidelně znásilňované a mučené dcery, jako dnes v britských městech nebo ženy, bude jich místně moc. A bude pozdě.
Vždycky za to bude moct někdo jiný. To sluníčkáři, to kapitalisti, to nějaký neviditelný globální Protektor nebo co, to se spikli Židi, kteří mohou od středověku za všechno. Jako omluva vlastního slastného nicnedělání. Kdo z těch, co se obávají vývoje, proti tomu něco udělal? Pokusil se něco ovlivnit? Třeba jen místně, jen slovem?

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

kupte a pujcujte treba nasledujici knihy v rodine, v praci, pratelum

- Kronika zániku Evropy 1984-2054, Autor: Vlastimil Vondruška
- Prolomení hradeb, Autor: Petr Hampl
- Tábor Svatých, Autor: Jean Raspail
- Pod znamením půlměsíce, Autor: Luděk Frýbort

- Válka s mloky, Autor: Karel Čapek

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Co sám myslet? Nešlo by?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

myslet ? to by neslo, to je az posledni moznost

radeji at si ctou, treba se to mysleni nejak nastartuje, nebo jim to nekdo bude muste rict

myslet umi tak 5 procent, ostatni radeji spi, protoze s tim prece nemuzou nic delat

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

To se se čtením vylučuje?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Ale to nestačí. Co takhle demonstrovat proti místní mešitě? Psát kamkoliv a mluvit osobně s kýmkoliv a upozorňovat na důsledky migrace? Písemně nebo osobně, slušnou formou, informovat vítače nebo omlouvače, že na ně také dojde, že se nezachrání? Odsuzovat je ve veřejném prostoru, protože ve své sociální bublině jsou za vítání nebo omlouvání, oceňováni? Vysvětlit občas mladým, dětem, vnukům, že jejich vidění světa není tak jednoduché, že média neinformují, když se jim to nehodí? Zapojit se, třeba jen volně, do činnosti nějakého sdružení nebo strany, co usiluje o zachování Evropy a Evropanů? Třeba evidovat a upozorňovat na excesy politiků, kulturní fronty, ve školách, divadlech a jinde. Tlačit na politiky? Nevolit ani jakkoliv podporovat ty, co mění historii, protože, jako Piráti nebo TOP, jsou i pro islamizaci, tedy také změnu historie?
Nevěřit na tajné spiknutí a vyvozovat odpovědnost u konkrétních lidí, neziskovek a politických stran?

Mne se podařilo, při několika příležitostech, mluvit s vyššími pracovníky politických neziskovek. Slušně, v pohodě. Oni opravdu vůbec nevědí, že v islámu je přikázán teror a zabíjení nevěřících. Představují si ho jako formu křesťanství. Proto nechápou ty útoky proti jiným lidem a vysvětlují si je kompenzací za historickou vinu. Nebo, že výměnu populace v Evropě, prosazoval už Hitler. Vůbec nevnímají, že zemědělská a ekonomická kapacita Evropy, je omezená. Že sem další miliony nastěhovat nemohou. A když, tak za cenu plošného propadu životní úrovně původní populace.
Byl jsem v divadle v krajském městě a při normálním představení byly narážky na Babiše, jak populisticky nechce migraci. Osobně jsem jim řekl, že až hodně peněz půjde na migranty a opravy, co zničili, nebudou dotace na kulturu a přijdou o práci. Koukali jak vyorané myši.
Politici klasických, politických stran, nebezpečí znají. Nemohou moc dělat. Neziskovky je ihned obviní a ztratí body ve prospěch Pirátů nebo TOP. Korporátní tisk začne štvát.
Proto potřebují podporu a tlak lidí.
Když bude každý dělat trošku, dohromady toho bude moc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Jo, to je jedna z věcí. Každý počítá.

Ale realisticky - na západě nejsou o nic hloupější než my a dostávají se s tím na kolik procent voličů.

----------
Mne se podařilo, při několika příležitostech, mluvit s vyššími pracovníky politických neziskovek. Slušně, v pohodě. Oni opravdu vůbec nevědí, že v islámu je přikázán teror a zabíjení nevěřících. - Tolik hlouposti si ani představit nedovedu.

Nicméně, si myslím, že když sem tam někomu otevřete oči, tak ho nakonec taky prostě jen vymění. - Sem tam probleskne zpráva, jak nějakýho top manažera z korporátu jen tak vyměnili za špatné názory a to je korporát, tak natož neziskovka.

Je to tak trochu jako s komunismem. I když v podstatě každej věděl, jak to chodí, tak klapky z očí spadly až v roce 68. Spousta lidí potřebuje vidět u nich na ulici zakrvácený mrtvoly, aby začali myslet.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nebo sposta lidí potřebuje vidět zakrvácený mrtvoly, aby přestali myslet. Viď černoššký feťáku a kriminálníku Georgi Floyde!

A nebo malou copatou holčičku, to je evergreen od Hitlera až po dnešek. Viď psychicky narušená Greto Thunbergová!

A nebo hysterickou ženu, co si na něco stěžuje. Ta je nejcennějším politickým nástrojem barevných revolucí.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doba, kdy stačilo vysvětlovat ke změně, skončila před 15 lety. Dnes to naši dobroseři ženou buldozerem. Nehodní se likvidují cenzurou, vyhozením z práce, vyhrožováním, a nebo policií a soudně. Od doby, kdy Chovanec založil své Ministerstvo pravdy alias Centrum pro hybridní hrozby spolu s homosexuálním pornohercem Jakubem Jandou představujícím Evropské hodnoty - a zneužili k tomu hysterii doby "Miloš Zeman nedal Jiřímu Bradymu medaili" - je na likvidaci nehodných vlastenců zaděláno, a jen se to zhoršuje.

Vzpomínáte si na loňské znásilnění 16leté ženy v Lukavci. Němci se tehdy zbavili krominálního Afričana tak, že mu koupili jízdenku do Čech. Afričan pak přijel a hned začal znásilněním 16leté holky v poli, a jejím okradením.

Ve světle faktů a dalších odstavců tohoto příspěvku: Opravdu si myslíte, že Hamáček netušil, že znásilnění je příšerný zážitek? Že redaktorka či ředitel Českého rozhlasu netuší, jak příšerný a děsný zážitek to pro holčinu je? To jen pro zdůrazňuji pro ty naivní pindy vedoucích neziskovek, že prý, údajně netušili, jaký je islám. Hovno s octem! Jen si z něho dělali prču!

Připomínám, že když tehdy Tomio Okamura zveřejnil, že holku znásilnil africký imigrant, tak redaktorka Českého rozhlasu udělala hysterii, že je to rasismus. Následně ředitel Českého rozhlasu prohlásil, že jde o útok na demokracii.

Ministr vnitra Jan Hamáček se znásilněné holce v podstatě také vysmál a symbolicky jí naplival do obličeje: Začal se starat hlavně o to, aby všichni kritici znásilňujícího černocha byli předáni policii jako rasisté a nenávistníci.

Je mi moc líto té 16leté holky. Ona dostala najevo nejenom, že jí ani Češi, ani český stát neochrání! Byla svědkem, jak sám ministr vnitra i veřejnoprávní média - spolu s policií a soudy - pořádají na hon na každého, kdo se jí zastal! Naši politici i novináři, ale v zásadě i Češi, kteří to nechali projít, jí ukázali, že je poslední hadr, rohožka a štětka, které každý může beztrestně ubližovat. To je pro ni možná stejně srovnatelné trauma jako znásilnění.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)