Dvě říše

Autor
Štítky

Žila byla jedna světová říše. Začala celkem nenápadně městem na řece Tibeře, ale postupně jako Bumbrdlíček rostla a rostla, podrobila si všechny sousedy, zabrala jejich zemi a roztahovala se pořád dál. Nakonec se roztáhla po celém známém antickém světě, jen ti Parthové nechtějí pochopit, kde je jejich místo.

Doba u které se chci zastavit vypadá takhle. Říše už spolykala spoustu zemí a království, nejdřív s králi uzavřela smlouvy a jmenovala je přáteli římského lidu, jejich armády použila jako pomocné sbory v dalších válkách, když už králů nebylo třeba, jejich území změnila v provincie. Armádu a taktiku měla lepší než protivníci, takže přes občasné neúspěchy a trampoty s Hanibalem nakonec vždy dosáhla svého – až na ty Parthy.

Takže naše říše vysává provincie a v nich platí římský mír (pax romana), což znamená plať daně, odebírej naše zboží, posílej suroviny a obilí a neodmlouvej, nebo uvidíš. V samotném centru moci to ale moc růžově nevypadá. O moc se dělí dvě strany, Optimáti a Populárové, jedni nominálně zastupují majetné a druzí lid, ve skutečnosti je to stejná sebranka, neustále spolu bojují, dělají podrazy, kupují hlasy, vytvářejí násilné nepokoje, lžou a obohacují se, kde se dá.  Úvěrové společnosti mají pré, půjčují peníze na úrok a nepohrdnou ani majetkem dlužníka, který nesplácí.  Zločinnost bují, různá kolegia a bratrstva křižovatek ovládají chudé čtvrti, vydírají a vraždí. Vládne Senát a v jeho čele vždy dva na rok  zvolení konzulové a pod nimi senátoři v různých funkcích. Do funkcí jsou voleni ve volbách, ale systém hlasování je nastavený tak, že převahu mají hlasy bohatých. Je tu jedna pojistka – tribun lidu, který může vetovat jakýkoliv zákon, nic moc se tím ale nezmění.

 Systém, který dlouho fungoval docela úspěšně se ale otřásá v základech, každou chvíli nějaké spiknutí, snaha převzít moc a na denní světlo nakonec vylézají pánové Pompeius a Caesar. Caesar si teprve cílevědomně připravuje půdu a zabavuje se tím, že přes prostředníky navrhuje zákony, které ač neschváleny v očích veřejnosti kompromitují Senát. Pompeius je na vrcholu moci, cestuje po provinciích, řeší problémy impéria, asi si to dost užívá a ani ve snu ho nenapadne, jak to celé skončí…..

Překulilo se dva tisíce let a po všech těch impériích, nad kterými dočasně slunce nezapadalo tady máme to zatím poslední.

Impérium už postupně spolykalo spoustu cizího území, armády vazalských zemí používá ve svých válkách, tu a tam někoho jmenuje svým přítelem, dotyčná země pak obdrží doložku nejvyšších výhod. Kde není možné intervenovat vojensky, tam lze vyměnit vládu za povolnější, třeba nějakou barevnou revolucí. Suroviny jsou také pořeba pořád, i o ně se vedou nekonečné války. Impérium se snaží prosadit pax americana, což znamená, kupuj si naše zbraně, odebírej naše zboží, posílej suroviny a neodmlouvej, nebo uvidíš. Zatím se daří, až na ty Parthy.

V centru moci také ale žádná sláva. O moc se dělí dvě strany, Republikáni a Demokraté, jedni nominálně zastupují majetné a druzí lid, ve skutečnosti je to stejná sebranka, neustále spolu bojují, dělají podrazy, kupují hlasy, vytvářejí násilné nepokoje, lžou a obohacují se, kde se dá.  Úvěrové společnosti mají pré, půjčují peníze na úrok a nepohrdnou ani majetkem dlužníka, který nesplácí. Zločinnost bují, gangy ovládají chudé čtvrti, vydírají a vraždí.

Vládnou vždy  čtyři roky prezident a viceprezident. Už zase je tu Senát a jako novinka Kongres ( to je po dvou tisíciletích inovace). Do funkcí jsou všichni volení, volební systém je nepřehledný a náchylný k manipulacím, zájmy veřejnosti zastupuje ombutsman, systém ale změnit nedokáže, už ani ty zákony nemůže vetovat. Reinkarnoval i Pompeius, objíždí provincie, chválí  poslušné, napomíná ty méně úslužné, občas zahrozí těm zlobivým. Růžky vystrčil už i Caesar zákonem o sankcích na ty, kteří se budou kamarádit s těmi nesprávnými (aktuálně Caesarův zákon). Je až děsivé, jak se všechno opakuje. Bude ale zajímavé sledovat, zdali opět Caesar hořce zapláče nad Pompeiovou hlavou. A co dál, přijde opět po občanské válce vláda císaře, když vládní systém čím dál víc skřípe a zadrhává se?

Nakonec má asi pravdu Edmond Paris.

„ Co už kdysi bylo je to, co má ještě být. A co se nyní děje je to, co se bude znovu dít, aniž je to co nového pod sluncem. To co už bylo, se děje i nyní a co ještě bude, už kdysi bylo“.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (88 hlasů)

Komentáře

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro soukromý osoby je taky sporná záležitost. Když přišli soudruzi po válce k veslu,
bylo zlato zabavovaný ,,, viz. "zubař škůdce vlasti si schoval zlato pod práh" a pod. "aféry".
Ale aby v tom nebyl socialismus sám, tak i v tý posvátný zemi soukromýho vlastnictví tj. USA
bylo za velký hospodáčský krize vlastnění zlata zkriminalizovaný a postihy byly pro běžnou rodinu
doslova likvidační (dlouhá basa živitele a tuším 10 tis.dol. pokuta) - trvalo to až do 60. let.
Jinde se s tím taky nepárali ..... svý hvězdný období měla po 2ww Austrálie, VB atd. Na západě to platilo
pro občany ... korací se to samozřejmě netýkalo, tam vlastnění zlata požehnaný.
Takže když dneska někdo ukládá do investičního zlata, nemusí to bejt až tak velká ochrana peněz "nafurt".

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Zásadně náboje různých ráží

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Kdybych měl kapitál, udělal bych si ještě pár dětí, rozšířil si co nejvíc domácí knihovnu, zaplatil bych jim co nejrozmanitější kroužky a snažil se je dostat na co nejlepší školy. Myšleno skutečné školy po kterých by něco uměly, nejen mlít pantem. 

Kdybych měl ještě víc kapitálu, změnil bych svojí mikrofarmu na minifarmu, pak na farmu a pak na farmy pro každé z mých dětí. A kdybych měl ještě víc kapitálu, zakoupil bych se někde u slušné řeky, abych měl vlastní vodní elektrárnu. 

Zlato je stejně jako dolary jen smetí. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

s tebou krásně vyjebali - pardon - vysouložili, neboť by na tebe poštvali zelené pošuky, kteří by ti ty vlhké sny o vlastní elektrice ihned zatrhli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

To asi jo... ale furt mi přijde lepší investovat do dětí než do dolarů. Nedávno se tu probíralo, jak to blbě dopadlo, když někdo pronajal byt. Jak mu ho zdemolovali, neplatili, atd. Takže ani byt není moc dobrá investice. Nemohu si pomoci... hodně dětí, každé aby umělo něco řemeslného, protože to může umět každý, k tomu mít něco v palici, umět si něco vypěstovat.... 

Jak říkal Polívka v Cestě z města. Kompjůtr nepodojíš. Jediné, co má cenu je hlína a to co na ní vyroste. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Moje řeč s tím investováním do dětí.

Do hrobu si nic nevezmete a zůstanou tu po vás jen vaše geny.

Do hraček se maj investovat přebytky, ne podstata.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

chvályhodným záměrem dorvat se k vlastní elektrice. Jinak naprostý souhlas. To jediné, co má cenu, naučit potomky adekvátně užívat ruce i hlavu, nejlépe pak obojí naráz.
Sice z toho nezbohatneme, ale snad ani moc nezchudneme a budeme mít dobrý pocit, že jsme udělali něco, co mělo smysl.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

koupil bych přehrady Šance, Morávku, Kružberk a Slezskou Hartu a prodával bych vodu francouzským vodovodům.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

jsou docela dobré. Ta o vodní elektrárně by mohla být zajímavá. Nedávno jsem se byl projít k Ohři u Doksan, kde dva maníci udělali z klášterního mlýna malou vodní elektrárnu. Ptal jsem se jich kolik trží za kWtu. Jestli si dobře pamatuji, tak říkali něco o 1,50 Kč, což mi s ohledem na průtok vyšlo na nějakou 50tku za hodinu. Na to, že tam moc nemakají, většinou posedávají a popíjejí pivko mi to přišlo jako příjemné chalupaření. Ale maník, když viděl, jak se mi protáčejí oči pravil, že ona ta voda neteče pořád.
No a investice do dětí je určitě také rozumná, i když dnes už těch dětí, co jsou ochotni investici rodičům vracet ve stáří moc v okolí nevidím. Ještě tak zajít do domova důchodců pro zbytek důchodu v den výplaty.
Tak já zůstanu u té grafiky.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Pane Laco G.
To jste je měl hned zpražit,že měli investovat do FE,ještě by dostali dotaci a tržili za 1kw 12 kč

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ZVANÉ, pane zemědělče. Nikoli pro plebejce a lopaty, rozumíte?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

v malém to bylo pro každého. A teď dostávám za KWh skoro 15 Kč.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

velikost státního dluhu. No to se přece vyplatí, to dá rozum .... zvlášť když to zachránilo
tolik ekolóóógie.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

baráky pro děcka? Protože jestli ne, tak je to o hovně.
Přesně tolik jsem vydělal já svýma pitomýma rukama a ještě pitomější hlavou, a to mi další dva baráky sebrali neplatiči a erár zdaněním peněz (nezaplacených pohledávek), které jsem nikdy neviděl.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Když investuju, tak pouze odhaduju, jakou to bude mít cenu v budoucnosti.
A je jedno do čeho investuju. Nevím, jaký bude poměr mezi nabídkou a poptávkou, pod jakým tlakem budu investici nabízet, ... Ale stále je to buď a nebo.
U dětí je smutnější, že to je téměř s jistotou investice do pracovní síly, která bude na panském makat na splácení gigantického úvěru, ze kterého ani ony ani jejich rodiče neviděli ani korunu. A to v tom lepším případě. V tom horším to je investice do válečného materiálu.
Ale co, nějak bylo, nějak bude. Pokud někdo přijde s nápadem, jak to změnit, rád se připojím.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen tak mimo.
Říše USA,má štěstí,že sousedí s malými,neprůbojnými státy.
Tak jak se ukazuje,poperou se mezi sebou,pak budou ochotni přidat se k nově vznikajícím říším.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mexiko je velký stát (asi tak 1/3 USA na obyvatelstvo).

Vysoký růst je daný jednak imigrací, jednak vysokou porodností. V Kalifornii, Arizoně, Novém Mexiku a v Texasu se pravděpodobně brzy stanou většinou. Největší podíl Hispánců je v Novém Mexiku – 43,6 %. Mexičané obývají především jihozápad a západ USA.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

První řádek je ode mne, zbytek je wikipedia.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

který může vzniknout ze dne na den kdekoliv. Sice obyčejně pod patronací USA, ale i to se může amíkům vymknout z ruky nebo něco zklágnout.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Armádu a taktiku měla lepší než protivníci, takže přes občasné neúspěchy a trampoty s Hanibalem nakonec vždy dosáhla svého.

- Římská taktika byla původně v podstatě dost sračka. Taktice se vyučili právě od Hanibala a ještě, když válčili s Makedonií měli Makedonci navrch taktikou.

Co byla velká výhoda Římanů byla jejich porodnost, která jim umožňovala se po každé porážce rychle početně zotavit. Stačí se podívat na římská jména: Quintus, Sixtus, Septimus, Octavius, Nonus, Decimus. Pátý, Šestý, Sedmý, Osmý, Devátý, Desátý.

- Když pak prohrávali, tak už dávno měli problémy s porodností a nebyli schopni se přizpůsobit taktice jezdců s krátkými luky a palebnou silou v řádu jeden šíp za pár sekund.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale v evropskejch poměrech hodně účinná. Přetlačovaná ve formaci velkým štítem a krátkej meč používanej
jako dýka zespodu. Ochrana těla taky dobrá. No a nezapomenout i na lopatku :):) Kvůli ní toho prej
vyhráli nejvíc. Postavit každej den nový opevněný ležení zvládali jako prd. :):)

Samozřejmě v polopouštích a pouštích už byli se svou vejbavou v řiti. Vařili se v přilbách a plátovým prnění,
nebylo z čeho stavět a tak. Taktika jízdních ličišníků taky nebylo nic vod Ajnštajna :):) Jednoduchý, ale na
Řím účinný :):)

Hannibal byl borec - vo tom žádná.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

nesl při pochodu kromě jiného i dva dřevěné kůly, které se pak použily při ženijních pracích.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://cs.wikipedia.org/wiki/Sulla

Před Pompeiem a Caesarem se zmocnil veškeré moci Sulla. Ovšem, pak ji sám od sebe složil a vyrazil na venkov (prasečit s herci, tanečníky, děvkami a otroky/němi - ne se tam cnostně hrabat v půdě). On ukázal ostatní, že to jde a jak na to. Nebo spíš, že se společnost už změnila a tak je teď možné, co dříve nebylo.)

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak přesně tohle je ale správně a přesně pro tohle byl US systém vymyšlen.

Cílem hry není, aby se všichni dohodli a ruku v ruce šli přátelsky směrem k lepším zítřkům, protože přesně to je výchozí bod cesty do pekel.

US systém byl navržen tak, aby byla moc co nejvíc rozstrkaná a rozdělená a aby se kvůli tomu museli všichni pořád handrkovat a dohadovat a nikdo na nikoho úplně nemohl a vždy musel dbát na to, co ostatní na to a tak se všichni dohromady navzájem hlídali, aby se někdo nestal moc silným vládcem, protože pak tam nastoupí nějaký pako a bude mít v ruce všechnu moc a to je to nejhorší.

Kongres opsali od Angličanů, kteří mají Sněmovnu Lordů a Dolní Sněmovnu zvanou ovšem anglicky House of Commons, které znamená běžný, obyčejný, také ve smyslu neurozený (commoner) nebo se to používá u některých zvířat ve smyslu obecný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

problematiky.
Především jde o KAPITÁL! A jen skromně podotýkám, že nemusí jít pouze o finanční.
Může klidně být i kapitálový potenciál, jen ho najít, specifikovat a využít.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

četl jsem - vyhmátnul prostatu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ha ha.

Trocha humoru v čase korony.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Velmi rád listuju a občas si i čtu v tlusté knížce s mnoha obrázky, na nichž jsou namalovaná éra. Éro je po gorolsku letadlo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Homo sapiens vs homo domestikus
Človíček domácí se ani na prkně nedoví, proč byl na světě.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Víc za tím nehledejte.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Žít jako larva nebo Zeman na hradě?

Zatím bez slepic

Co Vás vede k tomu se dívat do budoucnosti? Pro zábavu to není, pro poučení to není. A navíc je to jen začátek a času je habaděj, celá budoucnost.
Časem se to uklidní, ale napětí bude růst. Druhá etapa bude zajímavější, zúčastní se ji více lidí. Pak přijde třetí. Ta potká i Evropu.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pompeiovou hlavou..."
analogie: Bude ale zajímavé sledovat, zdali opět Trump hořce zapláče nad Pompeovou hlavou.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Špatné zprávy ze západu.

Je to tam je to tam ještě daleko, daleko magorštější, než se zdá odsud.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

http://casopisargument.cz/2020/06/28/hrozi-nejhorsi-potravinova-krize-z…

Ohrožena až jedna miliarda lidí...
(plus zbytek, ke kterému se ta jedna miliarda hladovějících bude chtít přijít najíst)

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Co pomůže sociální politika, když není co žrát ?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

znovu.
Soudruh Guteréš požaduje finanční podporu pro potravinové řetězce, nikoli pro hladovějící.
Svět je stále v pořádku a vy jen hloupě zmatkujete!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ale jen někde a jen pro některé.
"Přebytky" se pálí, kompostují a zkrmují.

Jsme v pátek byli na týdenním nákupu a byl to docela šok...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý večer. Kydání o Pasolinim zde mne dostalo! Díky moc za to, že se zde může objevit i takový pro jedny velikán evropské kultury, pro jiné lůzr. Od téhle chvíle vím, že Vidlákův dvorek je i pro těžké intoše, anebo pro sexuálně nevyhraněné milovníky italské nové vlny...
O pádu říše, mimo jiné se rozkládající na břehu Pádu, by se asi mohlo kydat mnoho dní a podobnost s dobou dnešní bychom našli určitě. Určitě! Autor se ale snad na mě nebude zlobit, když připomenu poměrně čerstvou dnešní zprávu z říše za Atlantikem, kde se dnes Trump snad zatím nejvíce postavil proti deep state, a to když popřel, že by Rusové platili Talibáncům za úspěšné útoky pro armádám NATO. Ne že by to nebylo možné, Hollywood natočil několik filmů, kde tutéž aktivitu provozovaly americké tajné služby v době, kdy pomáhali Talibánu proti Rusům, takže nic nového a pro Ameriku nic neznámého. Odmítnutí této informace ze strany prezidenta USA je ale jasnou vzpourou proti zažitým pořádkům. Začínám se potit na zadku. Jakoby šla hra do finále. Nějak si maně připomínám slova Lavrova, který někdy před čtrnácti dny v reakci na protesty v amerických ulicích pravil, že je to věc jejich partnerů v USA, ale že doufá, že armáda a prezident mají kontrolu nad jistým druhém zbraní..... IK

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Pokud Lavrov řekne, "ale že doufá, že armáda a prezident mají kontrolu nad jistým druhém zbraní..... " tak je důvodná pochybnost věřit tomu, že ta kontrola je..

Dvoukolejnost americké zahr politiky je delší dobu zřejmá. Také bych řekl, že jdeme do finále.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

....to o tom finále. Jedno potvrzení se nabízí zde
https://outsidermedia.cz/v-v-pjakin-otazky-a-odpovedi-ze-dne-22-6-2020/
..... o čem že se tam hovoří tentokrát?
Hlasování o změnách Ústavy RF * Móda jako nástroj řízení davu * V. V. Putin: Sedmdesát pět let od Velikého Vítězství * Památníko-pád * Odrovnej bělocha * Nové vzplanutí koronaviru v Číně * Hroucení USA jako součást přeformátování světa globalisty
....a pic kozo do vazu, máme smolíka
YouTube: Toto video odstranili, protože porušilo pravidla YouTube o projevech nenávisti. Přečtěte si více o boji s projevy nenávisti ve vaší zemi…

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Jedna z teorií o konspiraci nejmocnějších říká, že mají svá centra ve třech městech, v nichž jsou místa se zvláštním statusem: církev - Řím - Vatikán, finance - Londýn - London City, armáda - Washington D. C.
Obyvatelé Washingtonu D. C. nejsou členy žádného amerického státu, sice plati daně, ale nemají zastoupení v Kongresu, tedy nemůžou volit. Jen od 1964 volí v lrezidentských volbách. Nějaký pátek už se vede kampaň, aby došlo ke změně. Tento pátek Sněmovna reprezentantů odsouhlasila návrh zákona, aby se Washington D. C. stal dalším americkým státem. Teď půjde zákon do Kongresu a republikáni jsou ostře proti.
Vím, že se to vše dá vysvětlit "po lidsku", ale kdyby náhodou na té teorii o konspiraci mocných něco bylo, tak to docela vychází, že USA jako centrum moci končí.
Před pěti lety na Infovojně hovořil o Chazarské říši děkan (dnes již bývalý) Pravoslavné bohoslovecké fakulty v Prešově, profesor církevních dějin a byzantologie Ján Šafin (Andreji, vřele doporučuji vyslechnout si nějakou přenášku profesora. Tři hodiny sype z hlavy data, jména, texty atd. Takový člověk je skutečný expert!). Když popisoval Chazárii připodobnil ji k dnešním USA. Země žila hlavně z toho, že se roprostírala na obchodní křižovace, měla silné spojení různých národů, různé kultury, různého náboženství založené na myšlence svobody, přičemž se to spojení různě měnilo. Nebyla to říše v obecném smyslu, její státnost se teprve rozvíjela. Viditelně vládl jeden kagan a v utajení ještě druhý.
Chazarská říše sice přijala jako hlavní náboženství judaismus, ale stejně po zhruba třista letech končí. USA mají za sebou tepeve 250 let a stále jim chybí sjednocující idea mimo "svoboda, peníze a konzum".

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Už se těším až zase vydá Amnesty International zprávu o porušování lidskejch práv. Jak moc si troufnou rozpitvávat amíky? A až zase ty voprsklý americký vopice vydají "zprávu" o stavu lidskejch práv u nás.
Nejdřív se budu smát až vomdlím.
A pak je pošlu do hajzlu...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Berte jako spolek psychopatů napojených na zločince všeho druhu.

Hádejte co? I američtí mafiáni už kdysi takovýhle humanitární spolky platili. Nic novýho pod sluncem.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jj.
Ona taky podobnou zprávu vydává americká vláda, je to na stránkách jejich ambasády.
Každej rok zjara okolo toho nadělají veřejnoprávníci a nevládky hroznej humbuk.
Jestlipak bude mít letos někdo koule jim říct: "Starejte se o svý vožralý děti!"
Okamura?
Starej Klaus?
Foldyna?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)