Babyboxy

Autor
Štítky

Robertík napsal, že babyboxy jsou pro něj syndromem nemocné civilizace. 

Je to pravda jen z části. Žádné zdravé civilizace totiž nejsou a nikdy nebyly a ty nejméně nemocné se starají dokonce i o děti, které by jinak čekalo odložení i smrt. 

Ve starých civilizacích se děti běžně zabíjely a není to zdaleka jen Sparta. 

Příklady jsou ve starých mýtech a náboženství. Abrahám ve skutečnosti prováděl rituální oběť Izáka a v záblesku lidskosti a zdravého rozumu dítě nezabil (jak bylo zvykem) ale ušetřil a pak si vymyslel povídačku, že ho zastavil bůh. 

Ovšem, že ho vůbec napadlo dát vlastní dítě na obětiště je příznak, jak to tehdy chodilo a jak to bylo běžné. 

Stejně tak v řeckých mýtech kde otec své děti zabíjí a ony pak zabijí jeho. 

Kartaginci obětovali děti a sám Hanibal měl uniknout rituálnímu obětování. Když Římané útočili na Galii, tak jedno ze zdůvodnění byli lidské oběti prováděné Galy. - Oh bohové, lidské oběti ! Určitě si o tom Římané povídali i při hrách v cirku a mysleli si, jak jsou civilizovaní. 

Zabíjely se víc holčičky než chlapečkové a v historii lidstva chybí asi půl miliardy holčiček. (Vis dbešní Čína a rozdíl asi třicet miliónů v miliardovém národě.) 

Dokonce existovaly i civilizace, které své vlastní děti likvidovaly tak dokonale, že pak nové občany získávali koupí, migrací atd. (jak povědomé).

Křesťanství sice přineslo malé plus, ale ani nástup křesťanství nepřinesl konec zabijení dětí, i když kláštery si braly odložené děti. 

Děti se zabíjely dál - v Perníkové chaloupce zavede děti do lesa tatínek, protože se jich chce zbavit. Ježibaba s ježidědkem chtějí děti zabít a sníst. To není vymyšlené. 

Stejně tak povídání o Plaváčkovi/Mojžíšovi. 

V novověku se to dělalo tak, že se nechtění novorozenci dávali ke kojným, které je nechávaly umřít (podle toho, jak to bylo pochopeno). Claudii Cardinálovou, jejíž matka byla svobodná matka a Claudii dávala hlídat staré hodné sousedce, tak tu nakrmila ta hodná paní čočkou, že na to to miminko umře a svobodná matka nebude mít zkaženej život. 

Když můj známý jako dítě zlobil, jeho babička nadávala "Že já jsem ho radši nezastudila" - což bylo sice už jen obrazný vyjádření, ale v době kdy byla ona mladá nebo mladí ti, od kterých to pochytila, to byla známá metoda likvidace dítěte, nad kterou se mhouřily oči. 

Ti vznešení indiáni mají historky o tom, jak matka zabila a snědla své dítě. 

V minulém století ještě vědci ze západních univerzit vyjížděli k primitivním kmenům, žili tam, aby o nich psali studie a sem tam popisovali, že jejich milí a přátelští hostitelé občas chytli, upekli a snědli nějaké dítě. Ovšem to podle nich bylo zcela v pořádku a ostatním dětem to prý vůbec nevadilo. - Ovšem, o kus dál popisují, jak děti rodičům začali jaksi vyhýbat. - podle mně to nedá moc přemýšlení si představit, jakej děs a hrůzu musí prožívat malé dítě, když vidí, jak jeho čtyřletého sourozence jeho rodiče zabijí, vyvrhnou a snědí jako čuňíka. 

Jen blázen může vykládat, že tohle dítě netraumatizuje. 

Jen blázen se pak může vrátit do civilizace na univerzitu a líčit, jak jsou oni primitivové hodní, milí a celkově báječní lidé.

Ve skutečnosti byla dětská úmrtnost u šlechty vyšší než u poddaných a to i přesto, že měli daleko lepší zdroje. - Největší deprivanti se prostě prorvou lépe co nejvýš, ale zároveň je to o hubu být jim jako dítě vydán na život a na smrt. (Historky o zazděných dcerách se tu neobjevily jen díky fantasii). 

Když jste nezabili vlastního potomka (protože jste potřebovali dědice), tak jste mu mohli zabít aspoň přátele a spojence. Tuším že to byl Fridrich II. 

Náš Karel IV byl vězněm na Bezdězu a anglické soukromé školy nejsou nic jiného než odkládárny na děti. Výchova vyšších anglických tříd je terčem vtipů zbytku národa. Dítě se po narození vrazí chůvě, protože matku obtěžuje a neví co s ním, pak když dosáhne asi tak 6 let se pošle do soukromé internátní školy (a vystaví šikaně), odkud si ho vyzvednou a pošlou na střední či rovnou na univerzitu/vojenskou akademii. - To Koukolíkovo deprivant, pochází z dépriver, to znamená zbavit něčeho (normální péče).

Samozřejmě, zabíjení a opouštění dětí nebylo jediné, co se dětem dalo udělat. Dají se všelijak zneužívat a tyranizovat, dá se jim nadávat a ponižovat je, dá se jim za všechno dávat vina, od sebeobětování Krista Pána po všechny vlastní chyby a nedostatky až po otroctví před mnoha staletími, jak vidíme právě teď. Potomci se také hodí jako boxovací pytel, terapeut, terč posměchu a ponížení, vrba, služebnictvo a vlastní rodič. 

Pohled na deseti, dvanáctiletou holku, táhnoucí domů nákup, pro svou alkoholickou matku je srdcervoucí. 

Když se v debatě o moci jeden z přítomných rozkecal, jak byla otcovražda a matkovražda nejpřísněji trestána, tak mě hned napadlo, že ty starý svině jistě věděly, že se mají proč bát. Až na lidi s nádorem na mozku a podobně, nikdo nepůjde jen tak zabíjet celoživotní zdroj péče, lásky, respektu, moudrosti, znalostí a obdivu. - K tyranům už tolik ohledů nebejvá. 

Všichni známe "zákon padajícího hovna" - mechanismus je o tom, že když vás zjebe šéf a vy pak zjebete někoho doma nebo podřízeného, tak se vám tím uleví. - Dělají to i zvířata. Když zaútočí alfasamec na betsamce, tak ten to předá dál. Jednou bylo vidět v jednom záběru, jak si to opice takhle předávaj, až to předposlední opičátko, aby si ulevilo, šlo frustrované štípnout nejmladšího člena tlupy, co se držel mámy za chlupy. To nejmenší už nemohlo nic dělat, tak se aspoň rozeřvalo. 

Historky jen z doby jen před sto lety jsou jak z jiného světa a jeden z kořenů nacismu je maskované týrání dětí, pózující jako vědecká výchova. Jedna z rad, byla něco před dítětem sežrat a nedat mu ani ochutnat. To byly ty deprivační zážitky.

Další maskované týrání dětí je všechno to rituální mrzačení genitálií dětí. Ať už je maskované náboženským rituálem nebo povídačkama o hygieně. Jen navrhněte někomu, že mu uřežete uši, z hygienických důvodů. Hned budou protestovat. Ale jak dojde na genitálie jejich dítěte, tak jim to přijde jako dobrej nápad. 

V dospělosti se to všechno probudí a když se dotyčný ocitne v té samé situaci, ale v jiné roli, protože on je teď dospělý, tak se mu všechna ta frustrace zase připomene a velmi často dítěti udělá to samé, co se udělalo jemu. Někdy už by to sám neudělal, ale zezadu jak Fůrie dorážejí prarodiče a vyžadují potýrání vnoučka. Třeba historky o v Egyptě či střední Africe tak rozšířené ženské obřízce často mají babičku jako hlavního prosazovatele rituálu i na vnučce. Zdůvodňuje se to "ctí" a podobnejma blábolama. Pro ženy je to bolest, trauma zrady, záněty, hygienické obtíže a absence čehokoliv připomínající příjemné pocity, ne-li orgasmus. Samozřejmě také dochází k sešití a novomanžel aby si pak cnostnou nevěstu otevíral nožem. 

S imigrací se tohle stává relativně běžné i třeba ve Francii. 

Ve skutečnosti naše společnost prochází vývojem, protože sem tam nějaká matka přestane dělat tu největší šílenost, co měla od své matky a dítě to má skoro lepší, takže je vidět určitý pokrok v průběhu staletí. 

Dnes se přímé zabíjení vlastních dětí děje v naší civilizaci jen zřídka a pachatelé/pachatelky končí v blázincích a věznicích. Taktéž nejhorší případy bití, zneužívání a nejrůznějších způsobů zanedbávání. 

Nejedná se samozřejmě jen o týrání dětí, ale ty jsou všudypřítomné. Další je týrání manželek a manželů (že, paní Erbová s velkejma kozama), podřízených, seniorů, vězňů, nováčků, spolužáků, vězňů atd. 

Ty poslední v řadě (avšak nejen oni) pak mohou obrátit násilí proti sobě - alkohol, drogy, sebepoškozování atd. 

Je to všechno taková velká, pozvolná spirála, kde se to zvolna během staletí zlepšuje. 

Ovšem islám tu spirálu má změněnou na kruh, protože o prorokovi se nesmí pochybovat a za odpadlictví je smrt. Imáni jsou politruci v horším, pečlivě se starající o to, jestli jsou všichni správně zfanatizováni. To, jak muslimové vyvádí pro každou prkotinu, to je přesně to, co jim doma dělali rodiče. 

Když se podíváte na mapu Evropy, tak tam má Balkán divočejší pověst. Balkán byl dlouhá staletí okupován muslimy a je tím traumatizován. Stejně tak je v Itálii nejnásilnější Sicílie a ta byla po staletí okupována muslimy. Není divu, že mafie vznikla právě tam. 

Dnešní BLM s jeho bezuzdným násilím a rituálním ponižováním bělochů je zase to samé a je otázka, nakolik jde bílým bojovníkům proti rasismu o nějakou rovnost a nakolik to je jen o rozkoši si zatýrat, z rádoby morální pozice k tomu. Že se musí zároveň sami rituálně ponížit je jen detajl. Poníží se rádi a pak si užijí šikanování a terorizování slabších. V SM radovánkách je i plno těch, co střídaj role. 

Ty ženy, co odkládají děti do babyboxu, je tam neodkládají proto, že tam ten babybox je, ale protože by to dítě tak jako tak odložily. Protože tam ten babybox je, tak ho odložej radši tam, než někam do odpadků, jámy v lese nebo vepřům k sežrání. 

Babybox je jak zrcadlo, a nemá cenu mu nadávat za křivou hubu. Rozbitím zrcadla se huba nenarovná. 

Společnost, která babyboxy má, je zdravější než ta, co je nemá. Uvědomuje si své nedostatky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (80 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Oložil syna na Krym.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

odložil.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do baby boxu odložil?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

manželů Protopopových.
Je to starostlivý otec.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

váš guru Míra nemá po kapsách na panáka ani pro sněmovně-kantýnovou cenovou skupinu a z absťáku krade poslancům cedule, vzkaž řídícímu důstojníkovi, ať s tím rychle něco udělá.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvám se, já bulvár moc nečtu, ta se ptám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes jste musel mít těžký den. Je to jako nasypat pytlík soli do polévky. Ve skutečnosti to nebylo tak zlé, to bychom tu patrně nebyli.
O mé rodiče bylo dobře postaráno, když byly dětmi. O mně pak také, Já se o své děti staral co nejlépe a oni zase o děti své. Jsou to již čtyři generace příkladné péče. Bude jich více, ale v rodině paměť tak daleko nesahá. Snad jen že u mých předků velká většina dětí přežila a dožila se dospělosti. Smrtící byly spalničky a tuberkulóza.
Šlechta, hlavně ta vysoká, potřebovala dcery na směnný obchod a syny na ovládání moci. Jeden pokračovatel rodu, druhý pevné pozice v církvi a třetí podobné v armádě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak to tak bývá většinou, jsem na tom podobně jako vy, strejdo.
Ostatně myslím, že s dětmi to není černobílé.
Nevím, nejsem si jist, co je vztahu k nim blbější - zda "opičí láska", která jim dá vše a bez výhrad a opečovává je až do věku více než dospělého (v případě postgraduálních studentů až do 30 let :-) ), nebo tvrdý dril od raného dětství jako příprava na těžkosti budoucího samostatného života.
Jeví se mi, že rozumná cesta je někde uprostřed.
Že si některé vzorce chování přinášíme z dětství, o tom asi není pochyb. Jenže někdy to může být spíše naopak. Pro pochopení uvedu (svůj) příklad. Náš tatínek se o nás staral vzorně, měl ale tendenci/snahu (často marnou) řídit mně i sestře naše životy. Rozhodovat. Mojí reakcí ve věku dospělém pak byl opačný způsob - přístup k potomkům spíše tolerantní a "neinvazivní", se vzpomínkou, jak mě tím tatínek někdy sral....
Od extrémních případů (ve smyslu Čmoudova popisu) samozřejmě abstrahuji, ty mají spíše patologickou podstatu. Myslím si.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

taky jsem zvolila neinvazivní výchovu, z těchže důvodů, jako vy. Naštěstí mám zdravé instinkty, takže nebyla až tak moc neinvazivní.........ale hrůza z toho, že budu matka-vobluda, mě provázela až do jejich dospělosti.
Vždycky mi vytane ta příšerná scéna z Přeletu nad kukaččím hnízdem, kdy Sestra vyhrožuje jednomu z povstalců, že to řekne jeho matce.
Jenže takových jako my byla celá generace a leckdo to přehnal na druhou stranu; pak ty opičí lásky. Nadělají ovšem stejně zlého, tak jsem zvědavá, co s tím další generace (jestli se dožiju)

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem rád, že to považujete za příšernou scénu, i když úplně přesně si myslím, že tam ta matka nebyla vidět, takže my neznáme JEJÍ reakci, ale reakci, kterou jí ta SESTRA přisuzovala.

Klidně to mohlo bejt tak, jak to vypadá, ale zrovna tak Billiho matka by v této situaci (konfrontace s jeho normální sexualitou) mohla vyměknout a radši se v tom nevrtat.

Nicméně jsem shodou okolnosti viděl syna a matku (ovšem syn patřil k jiný matce a matka měla syna jinde) a bylo to děsivý.

Synovi bylo 40, měl (z matky samozřejmě) záznam psychických problémů. Tejden se neobjevil a ona udělala všude děsný haló. Ženský ji za to obdivovaly, jak "se stará o POSTIŽENÝHO synáčka" (což byla lichotivá role a jistě jedna z jejích motivací), ale ona ho tím ve skutečnosti dělala méněcenného, cpala ho do role 12 letýho, když mu bylo ve skutečnosti 40, což je velice drsný útok na něčí integritu a nazírání na sebe sama.

Ve 40 nemáte co bydlet u matky a ani nemá vědět, že nejste doma.

Ta druhá vyprávěla podobnou story. Taky syn nějaký psychický problémy vymejšlela mu nějaký aktivity, chtěla ho seznamovat s podobně postiženejma a že mu má dát víc prostoru vůbec nechápala. Zase by se asi cejtila zbytečná, kdyby vylétl z hnízda.

Ty "opičí lásky" jsou ve skutečnosti jen další druh zanedbávání.

Ve filmu Soukromý vesmír je jedna rodina a na konci si tam ta matka uvědomuje, že synovi nedala co měla a nějak tam říká, že mu nemohla dát, co sama neměla. V tomhle případě to byla sebedisciplína.

Oni v tý rodině byli vlastně všichni sympatický, ale občas potřebovali probudit a to se nestalo. Kluk měl jistě na víc. To není o tom, že by něčeho dosáhl, čím by se on/rodiče mohli vykazovat, to je o tom, že tak nějak bylo jasný, že neuplatnil svůj potenciál.
Ve filmu Beznadějný trouba je hlavní hrdina podobnej typ - jenže tak žije, protože to jsou jeho názory, jeho filosofie. Ne protože neví sám se sebou. To je ten základní rozdíl. To dělá to, že jednou to je o zanedbání a podruhé o respektu (byť k trochu podivínství).

https://www.csfd.cz/film/279636-beznadejny-trouba/prehled/
https://dafilms.cz/film/8421-soukromy-vesmir

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Řídit mně i sestře naše životy. - to přeci patří do ŠPATNÉ výchovy.

Záleží ještě samozřejmě na tom, jak moc to dělal, čeho se to týkalo, co bylo potřeba udělat, aby dal pokoj.

Abych nemluvil o vás, jsou lidi, kteří kvůli tomuhle končí na terapii, protože se nedokáží jinak vypořádat s chaotickou směsí vzteku, loajality, frustrace, pocitů viny, vděku a kdečeho dalšího, protože rodič má na všechno odpověď, před všema vypadá jako ten skvělej, co se tak stará... jen jim ve skutečnosti bere jejich život z rukou.

Chcete příklad? Čuba takhle dohnal svoji dceru k sebevraždě.

No a to, co píšete, že vy jste to nedělal - to je přesně ten vývoj, o kterým jsem psal.

No a teď si to celý "pusťte pozpátku" a každejch pár generací tam naskočí další (a větší) sračka a můžete odhadovat, jak to bylo za Bílé hory, ve středověku, starověku a prehistorie.

Celý lidstvo je psychopatologické a to zatím ještě žijeme v tom kousku času a místa, co je nejnormálnější.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když vy, Čmoude, vidíte všechno hned patologicky.
Možná by bylo rozumnější (pro mě určitě, jak pro vás, posuďte sám) hledět na věci tak, že jsou většinou normální.
Vynášíte rád razantní a rychlé soudy, na základě jedné či dvou vět.
Možná máte pocit, že vlak ujíždí nebo co? Tak úplně to nechápu.
Pocit vlastní neomylnosti a vlastnictví pravdy.... to se tu dost kritizuje, pokud se nemýlím.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Normy - žádné nejsou. Když opice slezly ze stromu, nečekala tam na ně norma 54889614 vysvětlující jak to má bejt.

Když se podíváme do přírody, tak tam najdeme úplně všechno a pravej opak. Když se novej lev zmocní smečky napřed pozabíjí všechna lvíčata, ty skoro dospělá vyžene. Matkám, co přišly o mláďata se spustí ovulace a jsou připraveny na sex.

Když se podíváme, co je běžné kolem, tak to taky neznamená, že je to normální - stačí odjet do jiné země a je tam všechno jinak. Nebo se opět podíváme do historie? - Buzík se francouzky řekne pédé, což je zkrácenina od pédérastre, totiž chodec. To pochází z dob řeckých filosofů, kteří učili za chůze a ... souložili se svými žáky. Spíš to bylo někdy znásilňování. Řečtí mužové dokonce sebou nosili nůžky, kterými jinochům přestřihávali to co měli tehdy místo slipů. - Jsme rádi, že to, co bylo běžné tehdy už dnes není nebo ne?

No a nakonec se můžeme při hledání toho, co je normální zamýšlet o tom, co je vlastně správné a proč.

-----------
Když jsem tu psal o generálech první světové, pravdě a houpacím křesle - tak jste to neunesl a shazoval jste to a psal jste tam nějaký nesouvisející nesmysly o klientech Kauflandu. - Proč? Co na tom bylo tak náročný?

Vlak ujíždí - nevím, jak jste to myslel vy, ale ano vlak sakra ujíždí. Spirála se mění v kruh a Titanik už má trhliny.

Nemáte snad pocit, že před námi je dlouhá klidná řeka a stačí jen sedět na voru a popíjet pivo?

---
Já si jsem vědom vlastní omylnosti. - Jenže pravda je toho, kdo ji pozná - nebo i náhodou trefí. I hlupáci mají někdy pravdu a někdy i sami. Je potřeba si dávat pozor.

Jsou nějaká pravidla, jak se pravdy dobrat. Máte je?
Pak se totiž budeme bavit o něčem skutečným.

Já jsem vyrostl za komunismu a to se dost kritizovala a trestala nevíra v oficiální ideologii. Země párkrát oběhla kolem slunce a všechno bylo jinak a někdy jsme v druhém extrému. - Já seru na to, co SE kritizuje - ale vyslechnu si námitky, když budou mít nějaký zdůvodnění, který budu moci ověřovat.

Jako každej jinej - já můžu mít pravdu sám proti všem, zrovna jako se můžu mýlit se všema - a všecko mezi tím. Vyjímky nejsou pro nikoho.

Pravdu neovlivňuje kdo ji říká, jestli vůbec někdo, jaký má postavení, kolik jich je, jestli může týrat a zabíjet, zavírat.

Pravda je o tom, jestli popis odpovídá popisovanému. To ověříte jen tak, že si popisované prozkoumáte sám a obé si navzájem porovnáte.

Když budete vědět něco o logice/gnoseologii, tak se vyvarujete aspoň některejch omylů (např. budete dávat víc pozor na přesný význam slov, odkazy na autoritu atd) a ušetříte si čas.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve skutečnosti to bylo velice zlé.

Jestli se zavraždí pětina, třetina až polovina potomků, tak to zlé je, ale pořád jich zbude dost na přežití celé kultury. To platí samozřejmě i pro šlechtu - neměli jste ve škole dějepis? To jsou rodinné zabíječky každou chvíli.

Už jste přemýšlel, proč jsou děti a mláďata všeobecně tak silně roztomilá? - Protože to působí jako protiklad a brzda a to jim zachraňuje život. (Právě jako Izákovi)

Vy jste špatný příklad, protože je to moc v současnosti a v nižších třídách je péče o děti lepší.

Jestli chcete o něčem nepříjemném přemýšlet, tak přemýšlejte o tom, jak to, že si starověcí doktoři mysleli, že panenská blána je anomálie.

Mrazí z toho v zádech.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta spirála historie se nám ale poněkud pěkně stahuje kolem krku. Nějak se nám nepovedlo změnit principy. A o nic jiného stejně nejde. Pokud jsou chyby minulosti jen měněny dobou a prostředím (které se mění díky společenským změnám, které zase ovlivňuje např. hlavně technický pokrok) a v jádru jsou vlastně stejné, tak jsme zase u toho, že se člověk moc nezměnil. Pardon, zdokonalil vlastně zabíjení a sex, Tudíž asi i rozmnožování...
Škoda, že tu jsou ty notoričtí idioti, kteří nelenili a hned "objektivně" ohodnotili článek čtyřmi morovými slepicemi! Je jim to umožněno díky nedokonalosti systému, jsou totiž dokonale anonymní. Mohou to sem vrazit, stejně jako ty matky dítě do babyboxu. Tam by totiž bylo taky zajímavé, jaký typ člověka a proč ho tam strčí. Z důvodů ekonomických, sociálních nebo snad protože ho prostě nechtějí a proč?! Dřív nebyly antikoncepční prostředky, splašky tekly ulicemi a hraběnky mohly mít pod parukou kolonii vší a místo deodorantů požívaly parfém. Baron mohl mít syfilidu nebo úchylku k incestu nebo to prostě byl jenom kurevník. Takže pokud zplodil potomka postiženého nedával ho patrně ani do babyboxu z proutí....
Karkulku poslali k babičce temným lesem plným zlých vlků a to ani babička nebyla alkoholička! A těch vlků nebylo 12 jako teď a Měsíčkové byli útěcha proti domácímu násilí :)
Pokud je populace dostatečně vzdělaná, tak by měla vědět, kolik potomků individuálně základní sociální jednotka uživí. Svoje mláďata žerou zvířata, protože u nich existuje pud sebezáchovy a protože cítí, že je nejsou schopné uživit. Prosté zachování genové kvality rodu. Ale člověk se postavil na piedestal a kouká se celou dobu shora. A přitom padla ve filmu Matrix jedna kritická myšlenka, že jsme jako vir, který když zničí své životní prostředí opustí ho a jde ničit další.
Kolovala taká poudačka, jak jela jakási vysoce humanitní komise do Indie kvůli osvětě ohledně porodnosti. Každé rodině byla zdarma přidělena zásoba antikoncepčních pilulek a na násadě koštěte bylo názorně předvedeno, jak používat kondom. Za rok komise vyrazila znovu. Výsledné zjištění bylo.....všechny děti cucaly bonbónky, na každém koštěti byl navlečen kondom a žen s outěžkem bylo stejně, jen byly usměvavější.
Čína povolila druhé dítě až po potvrzení trendu ekonomického růstu státu. Jak nedemokratické porušení práv a svobod :) I kdyby, tak je v tom kus selského rozumu. Ale jestli teď mají babyboxy nevím :)
Tuším Kaddáfí kdysi řekl, že válku vyhrají vagíny jejich žen. No aspoň humánní způsob války. Ovšem ty bílé děti by asi byly poněkud diskriminované. Ono by porobení asi stejně proběhlo prostřednictvím těch "zbídačelých" mužů v produktivním věku, co sem dováží ta neziskovka "Tmaví v tísni".
A ten kruh je mamon a morálka peněz a jsme zase hezky zpátky. Jenom jako takové historické opáčko: Edward Gibbon v roce 1775 popsal stav vedoucí k pádu Říše Římské
1. Valná většina obyvatel preferuje zábavu před prací.
2. Tradiční role otců jako živitelů rodiny je zpochybňována, množí se rozvrácené vztahy a svobodně žijící matky bez otců.
3. Senioři jsou zanedbávání. Lidé pečuji o domácí mazlíčky více než o svoje staré rodiče.
4. Literatura a umění se stávají bezduchým. Vytváří se planá zábava za každou cenu. Takzvaná umělecká díla jsou ošklivá, nevkusná, nic neříkající, ale přesto za ně bohatí zaplatí horentní sumy.
5. Čestná vojenská služba vlasti je odmítána, zpochybňována, vysmívána a posléze zákonem zrušena. Armádu tvoří nájemní žoldnéři.
6. Lidé pilně pracující jsou zesměšňováni a jako vzor se staví prázdní pokrytci, populisté, pochybní umělci a takzvané celebrity.
7. Daňové zatížení obyvatelstva stále roste a stát přerozděluje neúměrně vysoké částky. Lidé se nebojí nepracovat, protože stát se o ně vždy nějak postará.
8. Úroveň vzdělání rapidně klesá.
9. Státní dluh roste do nikdy nesplatitelné výše.
10. Přestává se vyrábět a pěstovat, protože výroba doma je moc drahá a potraviny a výrobky se dovážejí ze satelitních zemí.
11. Kdo se dostal do pozice, kde může ze státního krást, většinou tak činí. Postižitelnost těchto zločinů je velmi malá.
12. Početí a výchova dětí je vnímáno jako obtěžující a dětí se rodí stále méně.
13. Léty osvědčené mechanizmy, chránící poctivé před podvodníky, náhle selhávají.
14. Veřejné funkce se stávají předmětem kořisti zisku. Udělují se za úplatky, a kdo je získal, chce z nich kořistit, aby se mu vložený úplatek několikanásobně vrátil.
15. Staletími předků prověřené hodnoty - jako je čest, smysl pro povinnost, zodpovědnost, nadšení pro práci, pro dobročinnost, zápal pro věci veřejné, jsou vysmívány a zesměšňovány.
16. Šíří se cynismus.
17. Šíří se plýtvání, nestřídmost, znevažování znalostí, dovednosti a poctivé práce.
18. Do země přichází velké množství cizinců.
19. Politikové nadbíhají lůze, která si vynucuje zábavu a státní podpory (chléb a hry).
20. Občané stále na všechno nadávají.
Jsme civilizovanější než Balkán apod. ale stejně jsou babyboxy jsou léčením následku a neléčením příčiny, tak jako rýma. A pokud je to normální, tak je náš svět naprosto dokonalý a nic dokonalejšího v celém vesmíru se nedá najít(znalci určitě vědí :D)....Hajhou

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

někdy počátkem 70. let 20. století.
Tedy v době, kdy byla hormonální antikoncepce stále ještě batoletem.
Indická ústřední vláda tehdy pojala nápad, že by ke snížení šílené porodnosti mohla napomoci STERILIZACE MUŽŮ a osvěta. Za čímž účelem nakoupila obrovskou hromadu malých tranzistoráků, jimiž vybavila velkou hromadu zaškolených "miškařů"; a vyslala je mezi "lid".
Který z mužů se rozhodl pro sterilizaci, obdržel tranzistorák a byl hygienicky připraven o varlata. Z rádijka si potom mohl poslechnout osvětové povídání o prospěšnosti svého rozhodnutí.
Problém nastal, když se tranzistoráčkům vybily baterie. A tím skončil experiment, protože zejména pro venkovskou a městskou chudinu byly nové baterie nedostupným luxusem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

21) teploušství je místo postižení vnímáno jako přednost

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Babybox umožňuje přežít nechtěným dětem. Nechtěné dítě nebude mít z principu rovné šance na řádný život a už vůbec ne na založení normální funkční rodiny. Jeho výchova a vývoj bude nutně zatížen a deformován traumatizujícím poporodním obdobím bez péče a dotyku matky a tím to vše jenom začne. Pravděpodobné je přinejmenším nějaké další období v ústavu a nejistá vize předání do rodiny. Pak tu v tvorečkovi máme genetickou zátěž po hovadu, které ho zplodilo a odložilo a často i po hovadu druhém - biologickém otci. To všechno s vysokou pravděpodobností povede k pokřivenému tvorovi který bude dělat další sobě podobné. Až jednou čistě teoreticky bude k dispozici srovnání psychických indispozic a abnormalit mezi dětmi v porodnicích a z babyboxů, jsem si jist že babyboxy povedou o několik koňských délek. Chceme to tak? Zachraňujeme životy, potápíme společnost.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

...že ty děti eventuelně adoptované homosexuálními páry budou zcela určitě "normální" a pokud přežije klasická rodina, tak to od ostatních dětí dostanou pěkně sežrat! Se vší upřímností, jak jen to děti umějí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Nechtěné děti se taky mohou adopcí dostat do normální rodiny a jejich šance mohou značně stoupnout.

Znám dost normálních, úspěšných a spokojených lidí, kteří mají jako rodiče hovada (pravda normálním či vysokým IQ). Někdy to je otec a někdy matka. Naštěstí to není dědičné.

Výchova nepředělá to, co je vrozené, ale to co bylo pojebané výchovou se výchovou dá v příští generaci napravit

Dáte šanci životu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Tam by totiž bylo taky zajímavé, jaký typ člověka a proč ho tam strčí.

-

Lidi, co jsou jedním či druhým způsobem na dně. Ony to nedělaj, protože měly a maj ze všech stran péči, ohledy a podporu.

Zajímavé to sice je, ale taky z toho mrazí v zádech.

---

Pokud je populace dostatečně vzdělaná, tak by měla vědět, kolik potomků individuálně základní sociální jednotka uživí.

- Jo. Jenže jsme jen další živočišný druh, tomu odpovídá naše vybavení a příroda rozhodně nepočítala s antikoncepcí. Taky přírodní, to je přirozená, metoda je, že se dítě udělá a někdy taky nepřežijí. To co prosazujete, jo super - jen to je a) proti přírodě, takže se to vždy nepovede b) situace se mění c) nadprodukce potomků byla garance proti jejich úmrtnosti d) nemáme dostatečně vzdělanou populaci (luxus jedněch se musí platit základními potřebami jiných) e) společnost má pyramidální strukturu, takže celkem je jedno, jak je společnost objektivně bohatá, jde o to jak je kdo na tom poměrně.

---------

Třeba lvi nemusí cizí lvíčata žrát, jen je zabijou. Divoké prase neanalyzuje možnosti uživení svých mláďat v budoucnu. To je antropomorfismus. Prostě je jen chce sežrat. Jsou z masa. Prasata v uzavřeném prostoru si okusují ocásky - prostě jim to chutná.

Všechny živočišné druhy zničí své životní prostředí, když na to mají. Proto kolísají stavy predátorů a kořisti. My nejsme zas tak vyjímečný.

---

Jak jsou na tom v Číně s babyboxama nevím, za to tam mají o 30 miliónů víc mužů. S holčikama se víc chodilo na potrat, nejspíš tam byly i nějaký poporodní úmrtí - ale ty co přežily jsou teď horké zboží a mohou si vybírat a dělat náročné. Nějaké rovnosti s muži se mohou jen smát, když mají navrch.

---

Kadáfí to sice taky řekl, ale humánní to není - uvidíte, až budou mít přesilu.

--

S tím, jak moc se protestuje a jak přesně to vypadá, že se na to porobení kde kdo těší.

---

Gibbon to popsal správně, jen popsal výsledek a ne cestu k němu ani cestu ven.

---

Babyboxy jsou sice řešením následku - ALE TO DÍTĚ BY MEZITÍM CHCÍPLO !!!!!!!!!!!!!!!!

Takhle dostane šanci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

než seniorbox neboli důchoďák. Už slovo starost je nepohodlné. Mnohem lepší je zážitek, to zná každý doktor

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Pořizovací cena milión 200 tisíc provozní náklady ročně

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

a v Polsku Vám za pakatel udělají na míru.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

monopol Hess a drží tyto ceny

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rudolf?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ludvík

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten novinář, co chová koně a zakládá babyboxy?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale René se tak podivně uculoval. Už s ním na golf chodit nebudeme.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Nemohu s vámi souhlasit - SeniorBox v Praze, Kodaňská 11 (Klub vzájemné a všestranné pomoci o.p.s.) si na sebe vydělá sám, bez dotací, bez vstupného; jen si musíte tu útratu, co tam spotřebujete (pivo, víno,"tvrdé/quit"- abych potěšil Tatguse a Ládíka - zaplatit sám !! A to vám k tomu ještě zahraje nějaká hudební skupina ... jediná podmínka, být seniorem ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

na gůglu ale vidím mříže v přízemí.. ale tam by nás s Targusem ještě nepustili. Od kolika let je senior? V kaufu od 65. Já bych musel 3 roky čekat a Targus asi 8.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

No on to byl prý napřed "obuvnický kvelb", poté prý i nějaká vinárnička a pak delší dobu zavřený. Teprve před cca 5 lety se to znovu zprovoznilo (přesné datum neznám).
PS. no na návštěvu by vás jistě pustili (občanku nevyžadují, stačí "postarší vizáž...), jednou za čas není problém.
Byli tam i "návštěvníci/imigranti tehdejší ČSR" z Austrálie, když byli v CZ na "čučku". Jinak se proslýchá, že to chce zase někdo "zprivatizovat" (samozřejmě mimo SeniorBox), když je to zas opravený.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

To JE privátní spolek :o)))
Jeho předseda je spolumajitelem baráku a i když si to říká "o.p.s.", je to prostě soukromé sdružení fyzických osob, provozující cosi jako kavárničku. Patrně aby se vyhnuli části daní, provozují to jako "neziskovku".
Ale vem to (v tomto případě) čert. Nápad se mi líbí a takových klubíků je třeba.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

S (námi) staříky je to ošidné, protože vývoj je opačný než u dětí. Zatímco péče o děti může být časově omezená (zdravý jedinec je v případě potřeby schopen se o sebe postarat od nějakých těch osmnácti let), u staříků není nikdy známo, jak vysokého věku se dožijí.
A zatímco nároky na takovou tu každodenní péči o dítě s jeho věkem klesají, u staříků je tomu přesně naopak.
To je problém moderny západního světa. Lidé se, vzhledem ke stravě a lékařské péči, dožívají masově stále vyššího věku až za hranici, která bývala extrémem, a tím rostou nároky na masovou péči o ně.
Z mých šesti staříků (barvitý život mi jich tolik nadělil), které jsem měl na starost, už žije jen maminka (87), ostatní zemřeli během uplynulých šesti let ve věku 81, 82, 84, 97 a 97 let. Zejména ti nejstarší byli posledních skoro deset let v podstatě v "kojeneckém stavu".
Nějak jsem to s podporou rodiny (i státu!) zvládl (ale zážitek to byl!), ale co s tím celospolečensky do budoucna, to netuším.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Mohl byste uvést zdroj, prosím?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Ale no tak, určitě myslel Václava II na Bezdězu. Ovšem i Karel IV byl internován ve 3 letech na Lokti. Napřed ve sklepě a pak v hradu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

a už ho oblbovali svatými obrázky. Pobyt ve sklepě ho možná otužil, možná zrevmatizoval. Každopádně měl divoké dětství... být zavřený už v předškolním věku.
Do babyboxů se dávají jen malé děti, které neumí utíkat. Karlíka už museli šoupnout do hradu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejprve s matkou a sourozenci. Až poté, co se věčný spor mezi matkou a otcem zase jednou vyhrotil, byl krátce vězněn (Palacký uvádí dva měsíce se dvěma chůvami v jakési temné komůrce).
Kdyby to bylo tak traumatizující, nestal by se Loket jedním z nejoblíbenějších hradů Karla IV.

Václav II. pobýval na Bezdězu rovněž velmi krátce - necelý rok (únor až prosinec 1279). Z toho část se sestrou Anežkou a s matkou, která v létě 1279 z hradu odjela (patrně i s Anežkou) a věnovala se svým mocenským a srdečním záležitostem.
Václav byl v prosinci 1279 převezen do Źitavy, později do Špandavy a snad ještě někam dál. Při těchto převozech a pobytech patrně mohlo dojít k ústrapám, které jej zdravotně poznamenaly (trpěl křivicí, což mohl být násedek nedostatečné stravy a skutečného věznění) - trvaly 4 roky.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

byl boj o moc,zabít následníka byla cesta ke vládě jiné větve rodiny. Třeba v Anglii známé války růží probíhaly jen proto,že chvíli bylo následníků zbytečně moc a pak zas málo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

že po něm nešli. Anebo věděli, co je zač a že zemře v poslanecké lavici.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

co sloužil u StB a ten tvrdil, že mladého Bendu už měli před zatčením. Kdyby nebyl plyšák, byla to hotovka. Mluvil cosi o sabotážích na Litoměřicku a partě, která zakroutila krkem jednomu z nich, protože chtěl mluvit.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Viděl jsem, že jste to tam dál napsal.

Je fajn, že jste to upřesnil, ale jeden král nebo druhej, na věci to nic nemění.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

paměť. Já si pamatuju spaní v jeslích a ježdění v kočárku. Zřejmě to pro mě bylo trauma. Ze školky si už pamatuju hodně; nejvíc kreslení a hlavně obrázek krávy, které jsem umístil vemeno hned za přední nohy. To viselo na nástěnce dlouho. Všechny moje kresby byly ve 3D od samého počátku, tím jsem sral hlavně babky v Žimrovicích, odkud jsem chodil do kostela na Hradci. Viděly ve mě ďábla.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

To babky v Žimrovicích už v dětském věku rozeznaly Vaše milostné schopnosti? A štvalo je, že je asi nevyužijí! :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesné.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V roce 64 jsem započal studium v první třídě na ZDŠ a hned mi třídní Komosná ukradla Brehma. Tak jsem přestal číst a víc si kreslil. Pamatuji ji obraz z Měsíce se skalami, před nimi prosklený lunární modul se 2 kosmonauty a na obloze Zemi s kontinenty. Bylo to tužkou a baba mi ho ukradla taky. Jenže potom jsem svoje dílo viděl v televizi a po nějakém ročku přistál modul Apolla a moc se to nelišilo - můj modul byl více kulový a neměl trysky motorů, bo detaily děcka nezajímají. Děcko jde po podstatě. Tady bych uvítal stať sociologa Térového holuba.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

já nevím, jestli mám napsat tu stať z děckologie, ládikologie či prognostiky,... a do jaké míry do toho všeho mám zakomponovat tu sociologii a kosmonautiku.

Co se týče sociologie se považuji za eléva.
Pochopitelně jsem mnohem lepší sociolog než asi osmdesát procent "sociologů" z těch, kteří v současné době prostituují v médiích, ale to pochopitelně neznamená že jsem dobrý, jen to, že oni jsou tak mizerní.

Trochu lepší jsem psycholog, ale v tom jsou víc než studium léta dřiny a zkušeností, které jsem nabyl částečně i proti své vůli, díky mladické nerozvážnosti a následné zastuzené pubertě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale prosím tu stať o hlubinách nepozanaých duší.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

si pamatuji také spaní a jak nás nutili jíst maso,tak já si molic cpala za tvář a celé spaní ho tam držela,abych to potom,kdy už učitelky neočekávaly,že něco vyplivnu a byly méně ostražité, vyplivla do koše.Na to se ale záhy přišlo též,takže ostražitost převeliká,takže celé 2 hodiny odpočinku jsem trávila tím,že jsem jazykem oddělovala minikousíčky té rozmělněné kaše za 2 hodiny byl ten 5dekový kousek uklizeno do žaludku.Hrůza

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte celoživotní trauma. Jako většina z nás. Teď jde o to, jak a čím, si ho kompenzujete.

Zatím bez slepic