Black lives průser

Autor
Štítky

Já jsem původem ze Sokolovska. Kdo to tam znáte, tak víte i o romských ghetech, víte o ulicích, kam se nechodilo (třeba kolem kina Alfa nebo kolem vlakového nádraží. Bylo tam nebezpečno. Nebylo rozumné mít u sebe peníze, nebylo rozumné mít v ruce nějakou tašku, nebylo rozumné chodit sám. 

Abych řekl pravdu, neznám žádného bílého aktivistu přes romskou otázku, který by byl ze Sokolova, Mostu nebo Teplic. Být v těchto městěch rasistou je strašně jednoduché... skoro každý se tam připletl k nějakému průseru, kde se míhaly pěsti a tu a tam i nože. 

V mé rodné vesnici to nebylo jiné. Na základce byla půlka žáků romové a podle toho to vypadalo. Užil jsem si všemožné šikany dost a dost. 

Přesto jsem v rané dospělosti takovým romským aktivistou byl. Zapojoval jsem se do různých programů a absolvoval jsem celou řadu kurzů různé kriminální a drogové prevence. Dodnes mám mezi romy celoíu řadu přátel a vím, že oni nejsou homogenní skupinka. Jsou stejně různí jako my bílí.  Nevěřím  na nějaké genetické předurčení, díky kterému by byli blbější, hůř se učili, měli větší sklon k bordelu a podobně.  

Tuto zkušenost přenáším i na americké černochy, i když jsem nikdy žádného naživo neviděl. Ale viděl jsem dost dokumentárních filmů o Africe, kde černoši "makají jak barevní", aby se uživili. Mohu věřit v určitou zaostalost, mohu věřit v určitý fatalismus, odevzdanost, myšlenkovou nepružnost, ale nevěřím, že by to bylo genetické. 

Tenkrat, když jsem dělal ty kurzy přes romskou otázku, tak jsme byli pořád jeden malý krůček od vyřešení. Stačí bojovat proti rasismu a zvýšit za něj trestní sazby. Bojovat proti slovu cikán a nahradit ho slovem rom. Bojovat za pozitvní diskriminaci. Za různá komunitní centra. Pak za zrušení zvláštních škol.... lektoři byli povětšinou z USA.

Nepřipomíná vám to něco? V USA teď ještě přidali boj proti rasistické literatuře, boj proti rasistickým osobnostem z jejich vlastních dějin, boj za velké písmeno ve slově Černoch... 

Už třicet let jsme kousek od vyřešení problému. Stačí ukrojit jen jedno další kolečko salámu. Stačí prosadit jedno další opatření... A už třicet let jsou gheta větší a větší, je jich víc a víc, lidi v nich jsou ve stále větším srabu a bílých, kteří by černému pronajali byt, těch stále ubývá a ubývá. 

Je to stejné jako to smiřování s Němci za zločiny Druhé světové... ani zdání pokroku. Třicet let se nic nesmířilo a nic nevyřešilo. S romy je to stejné. Třicet let je to jen horší. V USA je to zrovna tak a z těch samých příčin. 

Vyrostly nám celé generace lidí, kteří nejsou zvyklí pracovat. A i kdyby do práce šli a dostali výplatu, neumějí ani s tou výplatou zacházet. Neumějí se učit s dětmi, nemají návyky přesnosti a spolehlivosti. Prostě měli právo tohle všechno nepotřebovat a místo toho dostávali něco, co je jim úplně k ničemu. 

Žádné velké písmeno ve slově Černoch nic nevyřeší, protože černoch nemá ani vzdělání, ani podmínky se k něčemu takovému propracovat. Za svůj život nezažije výchovu pro sen domu na předměstí s bílým plotem a velkou garáží. Zažije výchovu pro život v ghetu. A k tomuto životu nepotřebuje ani vzdělání, ani pracovní návyky. Dostali práva, ale ve skutečnosti jim z toho práva zbylo jediné... právo si podělat život od začátku do konce. 

Gheto - to je vlastně díky sociálním dávkám místo, kde už třicet let funguje nepodmíněný základní příjem. A kdo může stěhuje se tamodtud pryč... Pokud se nějaký černoch nebo rom vyšvihne, v podstatě zbělá. Málokdo se pak ještě zná ke své rodné Matiční ulici. 

Přitom vše už tu bylo... práce a za práci mzda. Tečka. Práce pro lenochy i lemply, nefachčenky i idioty. Práce povinná, práce za mzdu, práce pro každého, kdy byly sociální dávky v podstatě zbytečné. Ruce, které nepracují, pro ty si ďábel najde jinou činnost. 

Proto se nic nezmění, i kdyby se v tom Portlandu udemonstrovali a v Seatlu udělali bezpolicejní zóny všude. I kdyby se pobili s armádou, i kdyby sesadili Trumpa, i kdyby se zmocnili vlády. Bílí na tom budou pořád líp a černí pořád hůř. Dokud nebudou vnější podmínky takové, že si všichni budou muset zvyknout na práci. Pak si velmi rychle zvyknou. Za čas si zvyknou i jejich děti na školu. A za další čas už mezi nimi nebude rozdíl a barva pleti bude stejně marginální, jako je tomu u Asiatů. Ani tam nevěřím na genetiku. Oni jsou prostě jen zvyklí makat... V práci i ve škole. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (100 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dejte na vyřešení jakéhokoli problému velké peníze. A příjemci těch peněz se vám postarají o to, aby se problém zvětšil, a aby jim penězovod nevyschl. To je společný znak všech problémů zmiňovaných v článku. Tak jednoduché.

Daly se peníze na řešení problému s menšinami - a neziskovky se postaraly, že problém se miliónkrát zvětšil.

Daly se peníze na ekologii - a neziskovky a ekologisté se postarali, že problém a devastace přírody je miliónkrát větší.

Stačí jen něco dotovat nebo platit - a vyrobíte (nebo zvětšíte) si problém, nad kterým o 10-20 let později budete zoufalstvím mlátit hlavou do stropu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

„Sobotka vyhrá volby, zvýší daně a my půjdeme do haj*lu. Copak Sobotka s Haškom může řídit tuto zemi? Co já dělám? Já jsem proti sociální demokracii. Odeeska, odeeska, dneska Nečas chodí a žádá o peníze, ale my jsme si spočítali, kolik jsme tam dali peněz a kolik jsme dostali...“ říká Andrej Babiš na nahrávce zveřejněné Českým rozhlasem.

Průměrný počet slepic: 1.4 (26 hlasů)

trapák, jasné?
ODS to má posraným navrch ještě na dost dlouho. Lidí jsou fakt většinově blbí, to je pravda, ale ne zas tak moc.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Dejte sem raději dotaz na zdroj vašich citátů a nemusíte bdít do půlnoci.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

PS: Předpokládám, že ti, co dneska po půlnoci dali jednoslepice, tak kvůli slovu práce.
To je rasistické, že?

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

programem bude prosazení psaní slova "kořalka" s velkým "K" do pravidel českého pravopisu.
Když můžou černoši, tak proč ne šnaps.
Ostatně u nás v pokrokovém Gorolistánu již existují první vlaštovky. Znám pána, jehož příjmení zní Gorzolka (Kořalka).

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

I velké K je použitelné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Ch. To by se vyjímalo rovněž dobře.
Je ovšem velká škoda, že se nedá napsat kapitálkami 3,14.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Martinův dnešní příspěvek vnímám jako drahokam mezi perlami. - Není to skvělé? Jakoby nonsens, a přece každý rozumí.
Tady je pět slepičáren málo, tedy - pět vepřínů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

se četla jsem Váš příspěvk až po té, co jsem téměř stejně zhodnotila.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Kalousek je přeci Jednička.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také si to myslím,že je Kalousek jednička mezi kmotry.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Skvělém tleskám, to je nejméně na 10 slepic :D .

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

aneb řešíme složitě a draho co bylo za našeho mládí spolehlivě vyřešeno a poté pod rouškou svobody a demokracie z ryze ideologických pohnutek opuštěno.
Samozřejmě, povinná práce kde každý pracuje podle svých schopností a odměňován je podle toho jak prospívá jeho práce společnosti.
Nedávno jsem četl nadpis článku kde se hovoří o zavádění jeslí a odklonu od dětských skupin. Jindy o potřebě stavět bydlení na výšku, ne se rozlézat do naší malé krajiny. Onehdá o nutnosti vyžadovat povinný očkovací status pro děti ve společných zařízeních. Naše armáda je drahá a obrany vlasti neschopná, naši mladí muži jsou nesamostatní a trvalými mamánky, zaveďme povinnou vojnu, říkají mnozí odborníci. Zbytečné pokračovat....

Průměrný počet slepic: 5 (47 hlasů)

univerzální poučka, že jste starý, hloupý a škaredý a pamatujete si zcela nevhodná fakta a komanči dělali všecko blbě a basta.
Btw. ještě jste zapomněl napsat o vyvážení hoven na pole, takže jste mi zkazil radost. Mohl jsem vás plísnit ještě více.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

nic nevíte o minulém režimu. Jen propagandu kterou vám podává ČT, zahraniční v Česku vycházející média a majitelé internetových webů jako je baktuálně.cz, Seznam.cz a pod. Máte jedinou šanci : užít si to dosyta. Ano, pamatuji si pro zabedněnce vašeho typu nevhodná fakta. Fakta! Ne chiméry jako vy.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

jednoho soudruha, který mne pochopil.
Sláva, nejsme ztraceni!!!
Nyní je potřeba urychleně zapomenout na trosky vzpomínek ze života před VLHT (Velká listopadová hadrnická taškařice). Kupředu pravá, a tak všelijak podobně. K tomu nám dopomáhej sám Veliký Kraďousek - pardon - Kalousek.
V každém případě máme dobrého spojence - myslím toho Němce..., jak jen se..., Alz..., Alz...

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

... Alza!
Je to pohodlné k zapamatování, ne jako to blbé fašistické nevyslovitelné jméno.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

"Nevěřím na nějaké genetické předurčení", no to já zase věřím a to tak, že velice.

Cigání jsou v Evropě od 14 století a mají stále stejnou mentalitu. Přijet do nějaké společnosti, tu vykrást a opustit a jet jinam. Tato technika obživy se za tu dlouhou dobu nezměnila, jen se přizpůsobila podmínkám doby. Tím nechci říct, že by nějaký jednotlivec nevybočil. Dokonce jsem zaměstnával jednu cigánku, velice chytrou a pracovitou, ale byla to je a jen jednotlivost. A ještě jeden poznatek. Od zbytku komunity se vcelku vzdálila.
Ale za takto jednotlivě napraveného cigána mezitím vyrostlo mnoho nenapravených a jak s oblibou uvádím:
zastavím na křižovatce před přechodem a na přechodu mlaďounká cigánka. Jedno větší dítě jdoucí samostatně, jedno za ručičku, jedeno posazené na kočárku jedno v kočárku a jedno v bříšku. Po válce jich bylo u nás asi 5000. Dnes 300000.
Takže ano, začleňovací programy fungují velice dobře!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Máte tedy ve všem pravdu. Cikáni nejsou přínos. Jsou vesměs přítěží a jejich natalita bude v budoucnu stejným problémem jako natalita muslimů v Německu.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Máme rôzne rasy. Chrt je rýchli ale sprostý, pudel múdry, ale pomalý, atď. Nie je problém ich premiešať a vytvoriť priemerného psa. Čo ale, keď zistíme, že to bola chyba?

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

V každé komunitě, kde počet jiných (rasově, národnostně, nábožensky, politicky) překročí 10% z celku, začínají problémy, pokud 20% nastává průšvih. Vidlák nevěří v genetickou předurčenost. Já jsem si jí jistý. Stačí se porozhlédnout po světě. Jaké to má řešení? Rozhodně ne to havloidní, pravdotrusovsko-multikulty-liberílní. A jaké tedy?
Ona ta rozdílnost, ať jakákoliv, nemusí nutně znamenat, že ten odlišný je špatně, méněcenný, zlý, škodící. Všichni jsme děti jednoho Boha.
Je nepochopení přírodních zákonů nazývat Cikána, kterému se zrovna nechce pracovat, nebo příživníkem. Bůh jej tak stvořil a má radost, pokud ten který člověk projeví svoji hřivnu, svůj talent, třeba hraním v cimbálové muzice, nebo i tím, že polehává, či tancuje u ohně. Nemusí mít zrovna ambici sáhnout si na Nobelovu cenu, nebo se jako workoholik uštvat. Bůh jej i takového miluje. To spíš na workoholiky se "asi" dívá s podezřením (dovoluji si drze za Pána Boha spekulovat).

Pokud jde o vztah jiný člověk-jiný člověk, fungovat to může pouze při dodržení dvou zásad:
1.
Nechť si jiní žijí svoji přirozenost mezi svými do všech důsledků. Že to nejde? Není pravda, viz. v případě Cikánů stát Indie. V případě muslimů Saudská Arábie a jiné státy. V případě bývalých českých Němců, SRN.
2.
Pokud chtějí žít jako menšina, ta jiná společnost, která je přijala, ve vlastním zájmu, nechce-li být zničena a rozložena, musí důsledně vyžadovat dodržování svých zákonů a zvyklostí. Ten, kdo se nepodřídí, musí tuto společnost opustit a odjet tam, kde jeho chování bude vítané. A nakonec, tam, kde se bude cítit nejvíc šťasten.
To je celé. Všechno ostatní je špatně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Romský problém je v podstatě sociální a rasa v tom nehraje žádnou roli. Češi, Moravané a Slezané jsou významně méně rasističtí než mnoho jiných národů. Lež o latentním rasismu šíří neziskové organizace, které z řešení romského problému žijí. A proto nemají zájem na jeho vyřešení a ve skutečnosti blokují možnost začlenění Romů do společnosti.
Jsou normálně pracovití Romové, někteří podnikají, vystudovali VŠ. A přitom mají sourozence, kteří se živí kriminální činností. Rasismus vlastně ve společnosti udržují a podporují státní a neziskové organizace. jistě v dobré víře, ale ve skutečnosti budí jen odpor ve většinové společnosti a velké výhody Romů při žádosti o dávky jen tvoří pocit křivdy u majoritní populace. Proto taky pozitivní diskriminace funguje leda na papíru.
V JAR měli za dob apartheidu vtip, jaký je rozdíl mezi turistou a rasistou? Týden pobytu. Kdyby všichni aktivisté žili v ghetech, měli by jiný náhled na celý problém. Romové ale nejsou tak úplně na vině celého problému. To společnost je odměňuje za jejich chování a způsob života. Jakmile začne odměňovat jiný styl života, romský problém zmizí stejně jako rasismus vůči Vietnamcům.
Řešení má v rukou český stát. Stačí převést část sociálních dávek do formy úspory z daní. Pak se vyplatí pracovat. Zbytek sociálních dávek mohou brát dál.
Oficiálně ale Romové v ČR neexistují ve velkém počtu, když se k nim při sčítání lidí hlásí tak 12 tisíc osob. Více lidí se cítí být rytíři Jedi (13 tisíc).

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V typu naší (kapitalistické) společnosti jde vždycky a jen o peníze, vše ostatní je jen nálepka, aby to bylo společensky či politicky přijatelnější. Cikáni dostávají peníze, protože je nedokáží akumulovat a o to jde. Kdyby vám je nesebral stát na daních, tak je ušetříte a nepustíte zpět do oběhu. Ostatně i jiné skupiny, které nepracují dostávají od státu peníze ze stejného důvodu.
Jinak řečeno Vám seberou peníze na daních, dají je této skupině a ta je do mrtě utratí za jídlo, ubytování, chlast, cigára, automaty, hadry tj. vrátí zpět ke kapitálu. Vše ostatní je jen omáčka aby bylo o čem diskutovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

zavedli černoši? Do "bantustanů" se umístili SAMI a DOBROVOLNĚ?
Zákaz jiného vzdělání než trivium SI zavedli SAMI?

Rasovou segregaci v USA SI UZÁKONILI černoši, hispánci a míšenci?

Průměrný počet slepic: 3.3 (32 hlasů)

Občane,
na Váš argumentační faul nebudu odpovídat. Nic takového jsem nepsal a moc dobře to víte.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

o čem?

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

Ten vtip byl vtipný. To už tak některé vtipy bývají.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Vtip z JAR byl jednoduchý na pochopení. Zajeďte na týden do JAR a pak poznáte, co tím jihoafričtí obyvatelé tenkrát mínili.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"neziskové organizace, které z řešení romského problému žijí. A proto nemají zájem na jeho vyřešení"
"Rasismus vlastně ve společnosti udržují a podporují státní a neziskové organizace jistě v dobré víře"
Takže neziskovky v dobré víře žijí z romského problému.

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsou i neziskovky, které se opravdu snaží o pomoc Romům. Jenže jejich činnost spíše problém prohlubuje. A pak jsou neziskovky, které jen čerpají prachy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to o skupinovém jednání.
Pokud je cikán-Rom samotný,tak je klid,ale kde jich více pohromadě,už je problém.
Jak páše M.Ponkrác,chopily se toho různé iniciativy,dokonce i vládní zmocněnec pro menšiny a těch peněz co proteklo kolem toho a stejně se nic nevyřešilo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

... obdobný problém je s muslimy a Islámem ... jak jich je více jak jeden, začnou soutěžit o to, kdo je větší "věřící" ...

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

sen domu na předměstí s bílým plotem a velkou garáží.

Tak to je ekologicky trvale neudržitelné 100 cikánů má pak menší ekologickou stopu,než taková čtyřčlenná rodinka.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

svého psího chiatra o změnu medikace.

Rodinka, obývající vilu na předměstí (s bílým plotem a velkou garáží) má kolem domu poklizeno, ve volném čase o majetek pečuje a ve zbylém čase zpravidla chodí do práce a/nebo do školy. Třídí odpad, a někdy - bohužel - v dobré víře a ze soucitu i přispívá almužnou různým "neziskovkám", které pak (z vděčnosti) štvou své klientu právě proti takovým rodinkám.

Jak vypadá okolí paneláčku, vybydleném a obydleném stovkou cikánů, najdete jistě spoustu fotek na těch internetech. Hromady odpadků do výše pasu, "doma" se uklízí vyhazováním bordelu z oken. - To je atavistický návyk, který některým člověkům pozůstal z dob, kdy jako vyšší primát hopsal po stromech, žral banány a slupky, stejně jako lejna z toho tropického ovoce, ladně pouštěl z větvoví, kde žil, na matičku zemi. Tam se o to porvali členové jiných levelů potravní pyramidy.

Bohužel, destruenty (rozkladné organismy), kteří by se živili igelitem, petflaškami, rozmlácenými pozůstatky nábytku, oděvů, spotřební elektroniky, zatím nemáme; ještě se nestihli dovyvinout. Jen zbytky potravy sežerou potkani, ale to je málo. - Tolik k vámi zmiňované ekologické (neměl jsem raději napsat - ideologické?) stopě.

Nerad bych se vás dotknul, dámo (doufám, že jsem trefil správný džendr), ale vaše vyjádření k ekologické stopě má hodnotu rčení "vím o tom úplné hovno, ale dávejte dobrý pozor, co vám k tomu řeknu".

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

v nemocnici ve Vítkovicích a měl potom průser.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Řecká vláda požádala Rusko o pomoc proti Turecku
V případě řecké žádosti však jde o unikátní situaci. Je to poprvé v historii, kdy jeden členský stát NATO požádal Rusko o pomoc proti jinému státu NATO. Severoatlantická aliance přitom sama sebe definuje jako vojenský pakt proti Rusku.

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

Ve světovém tisku, ani v tlači ji nevidím.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

facebook MUDr Ivana Davida

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

psychopacientů odlišuje tím, že má v kapse klíče od léčebny a i jinak vypadá jako, když je permanentně na antidepresivech? Tak tomu bych věřil.

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

argumentaci ad hominem byste neměl?

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

co je to ad hominem? Můžete mluvit mezi Čechy česky? Děkuji.

Průměrný počet slepic: 1.8 (12 hlasů)

jsou disjunktní. Disjunktní, to znamená, že mají prázdný průnik. Přejete si vyložit, co je prázdný průnik množin? Stačí říct, rád vysvětlím.

"Ad hominem" je latinsky, a doslova to znamená "k člověku". Termínem "argumentum ad hominem" se označuje argumentace, kdy se mluvčí snaží vyvrátit oponentovo tvrzení poukázáním na jeho nedostatky - které dotyčný třeba i skutečně má, ale vůči předmětnému tvrzení jsou bez významu. Patří mezi oblíbené argumentační fauly.

Přejete si rovněž vyložit i další zde použitá slova cizího původu? Termín, argument, oponent, faul?

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

tak se to nesmí říct?
David tvrdí, že se Řecko obrátilo o pomoc na Rusko? To může říct jen člověk, neinformovaný (což David není), nebo nemocný.
Vsaďte se, že se ukáže, že Řekové o žádnou pomoc Rusko nežádali a ani ji nemohou dostat. Je to tak zvrácená a nesmyslná myšlenka, při znalosti všech mezinárodních politických, vojenských a ekonomických souvislostí, že jí mohou věřit jen lidé vašeho kmene.
Tož si žijte v tom svém světě, který se míjí s tím mým!

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Možná, že nemáte rád Davida, a pak by bylo poctivější, kdybyste to rovnou řekl. O mém kmeni víte s odpuštěním úplné hovno, jak každou větou dokazujete.
---
Tvrzení "To může říct jen člověk, neinformovaný (což David není), nebo nemocný" je zase pouze argumentační faul, tentokrát jde o falešné dilema. Co to je "dilema", najděte si ve slovníku cizích slov.

Ivan David může a nemusí mít se svým tvrzením ohledně řecké žádosti o ruskou pomoc pravdu; to já nedokážu posoudit. Ale vyvracet něčí tvrzení tím, že dotyčný vypadá jako duševně chorý, to prostě je argumentační faul. Nastudujte a nacvičte si argumetační fauly a úspěšnou kariéru politika máte zaručenou. - Byl byste tak laskav a zveřejnil své foto? Já pak posoudím, jestli mně připadáte jako duševně chorý a výsledkem toho posouzení budu poměřovat pravdivost toho, co píčete.

Na stráž!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle anglických verzí řeckých sdělovadel bylo gros telefonátu v situaci kolem Hagie Sophie, ohledně níž Řecko skutečně požádalo Rusko o podporu.
Podle toho, co dále uvádějí řecká sdělovadla ohledně bezpečnostní situace kolem řeckých ostrovů, se Rusko staví k případnému engagement ve prospěch Řecka vyhýbavě. nediplomaticky řečeno - Mitsotakis téma načal, ale Putin ho utnul.
Stejně dopadli řečtí politikové u všech ostatních mocností - EU, Německa i USA:
Bohužel pro nás všechny, protože Osman se samozřejmě nezastaví a čím víc se mu ustoupí, tím vyšší budou jeho požadavky.

Články pana Davida doporučuji prověřit na řeckých anglicky vydávaných webech, protože v jeho textech bývá - NIKOLI VŽDY - dost často přání otcem myšlenky. Já chápu jeho zoufalství, protože to, co se děje v Egejském moři JE katastrofou pro Evropu; ale o to více musí držet své emoce na uzdě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

že Putin řeckýmu premiérovi na něco kejvnul????
V těchhle zřejmě Davidem odněkud citovanejch diplomatfázích "oba státníci jednali" nebo "Putin si s
Mitsotakisem vyměnili i názory" nebo "Putin a Mitsotakis podrobně zvážili budoucí pokrok rusko-řecké
spolupráce v různých oblastech" ?????????
Na konci podsouváte, že sice né vždy, ale dost často David žvaní .... a k tomu ta jeho
zoufalost a neudržitelnos svých emocí na uzdě ... :):) (koštuju, že ho asi moc nemusíte co??)

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)